|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
Otóż na koncercie juwenaliowym widziałam dziewczynę w zaawansowanej ciąży. Wiadomo, hałas, tłumy, wszędzie dym z fajek, w dodatku nie stała gdzieś z tyłu, tylko w środku tłumu, gdzie non stop ktoś kogoś potrąca, przepychają się bandy podpitych studentów Normalnie niby nic takiego, ale mam wrażenie, że kobieta w ciąży powinna być nieco bardziej ostrożna. I sama jestem ciekawa, czy przesadzam?
|
|
|
|
|
#4652 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Może się czepiam, ale tym tekstem to akurat Ty się nie popisałaś...
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzeniona
|
Co do kobiet w ciąży, to ja zawsze ustępuję. Ale zabijcie mnie, kiedyś ustąpiłam jednej dziewczynie, a ona chyba nie była w ciąży, bo spojrzała się na mnie bardzo dziwnie i nie usiadła
Miała tak duży i okrągły brzuch, że wyglądał na ciążowy. Mój kolega ma dziewczynę, która ostatnio bardzo przytyła i brzuch zrobił jej się jak piłka po prostu. Raz spotkali starych znajomych, którzy widząc ją pogratulowali ciąży... Więc czasami jak nie widzę naprawdę dużego brzucha, to mam rozterki emocjonalne, ale z miejsca i tak schodzę, nic do takiej pani nie mówiąc.
|
|
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
O ludzie, jeszcze widzę, ten blondynkowy stereotyp istnieje Jak bez kultury, to nie dlatego, że są blondynkami, tylko dlatego, że rodzice elementarnych zasad nie nauczyli ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- A swoją drogą mnie dziwi traktowanie niepełnosprawnych jak zjawiska. No kurde, jak jakiś niepełnosprawny na wózku wjedzie do autobusu, to już wszyscy się patrzą. Każdy się patrzy, a nie pomoże nikt. Jak widzą osobę niepłnosprawną na ulicy, to idą i jeszcze bezczelnie komentują. Na dodatek jest zero zrozumienia dla takich osób i trudności przez jakie muszą przejść. Każdy jest mądry, bo jest w miarę zdrowy. Masakra. Czemu ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że różnie w życiu bywa i każdego może to spotkać? Nie rozumiem te znieczulicy.
|
|
#4656 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znając siebie, zamiast rzucać im aluzje za plecami, bym podeszła i powiedziała, że chyba źle zaparkowały. Niektórym ludziom trzeba mówić wprost, bo są za głupi na rozumienie aluzji.
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech się cieszy, że ona na tym wózku nie jeździ Ostatnio jak wsiadła do autobusu młoda dziewczyna ze sparaliżowaną kobietą (może to była jej babcia), to najpierw wszyscy patrzyli jak na zjawisko (pewnie zdziwieni, że taka młoda dziewczyna się opiekuje schorowaną staruszką, chce z nią jeździć, chociaż moglaby się dobrze bawić
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, ze innych dziwi, że ktoś śmie nie jechać zgodnie z harmonogramem. Już pal licho te wszystkie gadki o starych pannach, czy "najwyższym czasie na dziecko", ale mnie ostatnio rozwala myślenie o studiach. Nie wiem czy to moje otoczenie jest dziwne czy co, ale serio niektórzy ludzie nie ogarniają jak można zacząć studia w wieku 20- kilku lat (w sensie- nie po maturze bezpośrednio), albo jeszcze na studiach zrobić sobie od nich wolne na jakiś czas, czy dokonac innych akcji, ktore spowodują, że się zostanie magistrem później niż w wieku magicznych 24 lat. Gdzie się ci ludzie tak strasznie spieszą do pieluch, do rachunków? Dopóki utrzymuję się sama, nie obarczam nikogo moim studiowaniem, to chyba mam prawo skończyć je i po siedemdziesiątce jak mnie najdzie ochota?
|
#4660 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4661 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Dla mnie to zwyczajna ludzka głupota, jak w przypadku opisywanej przez Ciebie dziewczyny.
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dobrze. A niby kiedy mają przechodzić, jak na zielonym i tak nie zdąży. Sama czasami nie zdążę i albo czekam albo idę na czerwonym, a co mówić starsza osoba.
|
|
#4665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4666 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I w dodatku takie fukanie nic nie daje, wiem po sobie i starszych ludziach w autobusie - mogą sobie rzępolić do woli, nie ma magicznych słów, nie ma efektu.
|
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie lepiej może w końcu zrobić jakieś normalne światła, żeby człowiek zdążył przejśc na zielonym jednak
Może źle się wyraziłam, nie popieram przechodzenia w niedozwolonych miejscach ani włażenia specjalnie na czerwonym pod koła. Ale nie dość, że stoisz i czekasz niewiadomo ile czasu na zielone, to potem w połowie Ci zgąśnie i znowu czekasz żeby przejść A że piesi uwielbiają włazić pod koła niewiadomo skąd to sama wiem, ale właśnie dlatego trzeba jeździć powoli i mieć oczy dookoła głowy.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-05-20 o 17:49 |
|
|
|
#4668 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Natomiast nie razi mnie to, że przyszła na koncert juwenaliowy. Ciąża to nie choroba. Jeśli dziewczyna czuła się dobrze i chciała się pobawić, to fajnie, że przyszła Cytat:
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyślunku trochę, mogłby ktoś przetestować ile czasu potrzeba człowiekowi normalnym krokiem na przejście na drugą stronę.
|
|
#4670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co innego jak piesi mają czerwone, ale i tak ktoś wlezie na ulicę nie czekając na zmianę świateł, bo akurat nic nie jedzie... Ja tu widzę dużą różnicę. |
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mogę mieć pretensje do kierowców, którzy stają na przejściach dla pieszych. W stolicy w centrum, przed pewnym znanym centrum handlowym istny cyrk jest.
|
|
#4673 |
|
Konto usunięte
|
Haha stereotypy o blondynkach? skąd ja to znam. Mam prawie białe włosy i zawsze kreski na powiekach - i co najważniejsze, jestem blada. Robię co mogę, żeby się nie opalić, bo najpierw czerwony, a potem brązowy, co wygląda dość... tandetnie w moim przypadku. Nie lubię być opalona, nigdy nie miałam umiaru w opalaniu (jak miałam ciemne włosy również) no i potem schodząca skóra. Teraz zabezpieczam się najwyższym filtrem, nie wychodzę, kiedy jest mocne słońce (jeśli nie muszę). No i byłam dzisiaj w kinie, i na zakupach. Tż poszedł kupować bilety, a ja czytałam ulotkę jakiegoś filmu. I idą chłopak i dziewczyna, na oko w moim wieku. I ta dziewczyna "patrz, ta blondi to chyba na solarium.." Nie odezwałam się, bo po chwili dotarł do mnie sens słów. Pamiętajcie, każda blondynka musi być opalona na ciemno!
|
|
|
|
#4674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Niektórzy ludzie mnie powalają swoją bezpośredniością i brakiem hamulców. Studiuję filologię obcą. Zbliżają się wakacje i dość naturalne jest pytanie gdzie jadę i czy jadę to kraju, którego język studiuję. Jak odpowiadam, że nie (zgodnie z prawdą zresztą) to zaraz pada pytanie: "A czemu nie? Przecież to studiujesz, powinnaś jechać, nigdy tam przecież nie byłaś (ewentualnie - jeśli ktoś mnie nie zna dobrze: A byłaś już tam kiedyś? Nie? No to czemu nie jedziesz?". No kurde, to jest normalne wścibstwo - dziwią mnie takie pytania, ja bym nie miała czelności tak się wypytywać. Wiem, że powinnam jechać, ale czy Ci ludzie naprawdę sądzą, że będę im się spowiadać? I to zadają mi pytania studenci, wykładowcy i inni ludzie - wydawałoby się na poziomie.
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;34230370]Koszmarne zachowanie panienek, ale wasze nie lepsze
I w dodatku takie fukanie nic nie daje, wiem po sobie i starszych ludziach w autobusie - mogą sobie rzępolić do woli, nie ma magicznych słów, nie ma efektu.[/QUOTE]Zgadzam się w 100%. |
|
|
|
#4676 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj bardzo się wkurzyłam widząc martwego jeża na drodze.
O ile "mogę" zrozumieć, że kot/lis czy inne "szybkie" zwierze wybiegło komuś przed maskę, tak wolnego jeża nie wiem jak można rozjechać ![]() ![]()
|
#4678 |
|
po prostu Em :)
|
Przecież można go po prostu nie zauważyć.
|
|
#4679 |
|
Konto usunięte
|
widziałam już martwego jeża na drodze... biorąc pod uwagę że po głowie często lata mi głupie mięsny jeż mięsny jeż ty go zjesz ty go zjesz to... różne dziwne rzeczy mogą wyjść z takiego nucenia
|
|
|
|
#4680 |
|
Flawless
|
Niestety...tym bardziej, że jeże mają to do siebie, że gdy widzą światła, to zamiast uciekać, stoją sparaliżowane i zwyczajnie nie mają szans...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

Otóż na koncercie juwenaliowym widziałam dziewczynę w zaawansowanej ciąży. Wiadomo, hałas, tłumy, wszędzie dym z fajek, w dodatku nie stała gdzieś z tyłu, tylko w środku tłumu, gdzie non stop ktoś kogoś potrąca, przepychają się bandy podpitych studentów
Normalnie niby nic takiego, ale mam wrażenie, że kobieta w ciąży powinna być nieco bardziej ostrożna. I sama jestem ciekawa, czy przesadzam?

Miała tak duży i okrągły brzuch, że wyglądał na ciążowy. Mój kolega ma dziewczynę, która ostatnio bardzo przytyła i brzuch zrobił jej się jak piłka po prostu. Raz spotkali starych znajomych, którzy widząc ją pogratulowali ciąży... Więc czasami jak nie widzę naprawdę dużego brzucha, to mam rozterki emocjonalne, ale z miejsca i tak schodzę, nic do takiej pani nie mówiąc.

Dla mnie to zwyczajna ludzka głupota, jak w przypadku opisywanej przez Ciebie dziewczyny.

I w dodatku takie fukanie nic nie daje, wiem po sobie i starszych ludziach w autobusie - mogą sobie rzępolić do woli, nie ma magicznych słów, nie ma efektu.