Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-20, 13:18   #4651
Mileva_
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

Cytat:
Napisane przez KOOL SHEN Pokaż wiadomość
Wczoraj byłem świadkiem jak mama z wózkiem szła w niedozwonym miejscu przy ruchliwej ulicy
Wczoraj widziałam ciekawą rzecz z tej dziedziny - i tutaj może Wizażanki - mamy rozwieją moje wątpliwości, czy przesadzam Otóż na koncercie juwenaliowym widziałam dziewczynę w zaawansowanej ciąży. Wiadomo, hałas, tłumy, wszędzie dym z fajek, w dodatku nie stała gdzieś z tyłu, tylko w środku tłumu, gdzie non stop ktoś kogoś potrąca, przepychają się bandy podpitych studentów Normalnie niby nic takiego, ale mam wrażenie, że kobieta w ciąży powinna być nieco bardziej ostrożna. I sama jestem ciekawa, czy przesadzam?
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 13:34   #4652
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
- "A czego się spodziewasz przecież to blondynki ".
A one chwila konsternacji i dalej nic .
Może się czepiam, ale tym tekstem to akurat Ty się nie popisałaś...

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 13:50   #4653
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Wczoraj widziałam ciekawą rzecz z tej dziedziny - i tutaj może Wizażanki - mamy rozwieją moje wątpliwości, czy przesadzam Otóż na koncercie juwenaliowym widziałam dziewczynę w zaawansowanej ciąży. Wiadomo, hałas, tłumy, wszędzie dym z fajek, w dodatku nie stała gdzieś z tyłu, tylko w środku tłumu, gdzie non stop ktoś kogoś potrąca, przepychają się bandy podpitych studentów Normalnie niby nic takiego, ale mam wrażenie, że kobieta w ciąży powinna być nieco bardziej ostrożna. I sama jestem ciekawa, czy przesadzam?
Widocznie jakaś mało odpowiedzialna dziewczyna. Ja np. źle się czuję w tłumie, szczególnie teraz. Z tego powodu od dłuższego czasu nawet do kościoła nie chodzę, bo nie dość, że robi mi się słabo, to się boję, że wychodząc, ktoś przypadkiem mnie popchnie albo uderzy w brzuch. Na żaden koncert czy juwenalia na bank bym nie poszła, bo bym się bała.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 13:53   #4654
invisible_01
Zakorzeniona

Co do kobiet w ciąży, to ja zawsze ustępuję. Ale zabijcie mnie, kiedyś ustąpiłam jednej dziewczynie, a ona chyba nie była w ciąży, bo spojrzała się na mnie bardzo dziwnie i nie usiadła Miała tak duży i okrągły brzuch, że wyglądał na ciążowy. Mój kolega ma dziewczynę, która ostatnio bardzo przytyła i brzuch zrobił jej się jak piłka po prostu. Raz spotkali starych znajomych, którzy widząc ją pogratulowali ciąży... Więc czasami jak nie widzę naprawdę dużego brzucha, to mam rozterki emocjonalne, ale z miejsca i tak schodzę, nic do takiej pani nie mówiąc.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 14:31   #4655
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Piątek wieczorem pojechałam z mężem na zakupy do marketu .
Zaparkowaliśmy jak zwykle gdzieś dalej . Podchodzimy po koszyki które stoją na przeciwko miejsc dla niepełnosprawnych . Podjeżdża samochód i staje na środku tych 2 miejsc . Wysiadają 2 młode wypacykowane lale na szpileczkach . Spojrzałam na szybę nie było niebieskiej naklejki . Mąż do mnie na cały głos :
- "Ty patrz niepełnosprawne przyjechały ".
One nic . Biorą koszyk i idą na zakupy . My ze swoim za nimi . Mąż przechodząc koło nich mówi do mnie :
- " Ty one nawet nie skumały że to o nie chodzi ".
One nic . Idą dalej z koszykiem .
Odwróciłam się i mówię :

Może mnie tylko wkurza jak ktoś staje na miejscu dla niepełnosprawnych .
Z miła chęcią nakleiłabym im naklejkę na szybę . Gdybym tylko wiedziała gdzie je można dostać.
Tak samo te naklejki które przyklej się na szyby źle zaparkowane .
Woziłabym je w koszu pod wózkiem. Bo jak myślę że mam na każdym spacerze się denerwować na tych kretynów co parkują na całym chodniku . A tak miałabym chociaż satysfakcję .

O ludzie, jeszcze widzę, ten blondynkowy stereotyp istnieje
Jak bez kultury, to nie dlatego, że są blondynkami, tylko dlatego, że rodzice elementarnych zasad nie nauczyli albo ignorantki i rodziców słuchac nie chciały.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

A swoją drogą mnie dziwi traktowanie niepełnosprawnych jak zjawiska.
No kurde, jak jakiś niepełnosprawny na wózku wjedzie do autobusu, to już wszyscy się patrzą. Każdy się patrzy, a nie pomoże nikt.
Jak widzą osobę niepłnosprawną na ulicy, to idą i jeszcze bezczelnie komentują.
Na dodatek jest zero zrozumienia dla takich osób i trudności przez jakie muszą przejść. Każdy jest mądry, bo jest w miarę zdrowy.
Masakra. Czemu ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że różnie w życiu bywa i każdego może to spotkać?

Nie rozumiem te znieczulicy.
Stary 2012-05-20, 14:35   #4656
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
A swoją drogą mnie dziwi traktowanie niepełnosprawnych jak zjawiska.
No kurde, jak jakiś niepełnosprawny na wózku wjedzie do autobusu, to już wszyscy się patrzą. Każdy się patrzy, a nie pomoże nikt.
Jak widzą osobę niepłnosprawną na ulicy, to idą i jeszcze bezczelnie komentują.
Na dodatek jest zero zrozumienia dla takich osób i trudności przez jakie muszą przejść. Każdy jest mądry, bo jest w miarę zdrowy.
Masakra. Czemu ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że różnie w życiu bywa i każdego może to spotkać?

Nie rozumiem te znieczulicy.
Matko, ja ostatnio jechałam na uczelnię autobusem i wsiadła dziewczyna na wózku. Wysiadała na jednym z przystanków i wiadomo, że w takim przypadku trwa to sekundkę dłużej - kierowca musi obniżyć pojazd, wyjść z kabiny i wyciągnąć taką klapę z podłogi, po której taka osoba może zjechać. Ja to doskonale rozumiem i nawet nie pomyślałabym o tym jako o utrudnieniu, byłam więc w szoku, kiedy obok mnie babka syknęła pod nosem: "Cały ruch zatrzymany, bo ta se musi wysiąść jak się ludzie do pracy spieszą" Nie wiem, skąd taka znieczulica! Ta dziewczyna na pewno każdego dnia napotyka na setki utrudnień z racji swojej niepełnosprawności, a ta babka marudzi, bo 3 minuty później autobus z przystanku odjedzie. Masakra.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 14:35   #4657
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja znając siebie, zamiast rzucać im aluzje za plecami, bym podeszła i powiedziała, że chyba źle zaparkowały. Niektórym ludziom trzeba mówić wprost, bo są za głupi na rozumienie aluzji.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 14:42   #4658
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Matko, ja ostatnio jechałam na uczelnię autobusem i wsiadła dziewczyna na wózku. Wysiadała na jednym z przystanków i wiadomo, że w takim przypadku trwa to sekundkę dłużej - kierowca musi obniżyć pojazd, wyjść z kabiny i wyciągnąć taką klapę z podłogi, po której taka osoba może zjechać. Ja to doskonale rozumiem i nawet nie pomyślałabym o tym jako o utrudnieniu, byłam więc w szoku, kiedy obok mnie babka syknęła pod nosem: "Cały ruch zatrzymany, bo ta se musi wysiąść jak się ludzie do pracy spieszą" Nie wiem, skąd taka znieczulica! Ta dziewczyna na pewno każdego dnia napotyka na setki utrudnień z racji swojej niepełnosprawności, a ta babka marudzi, bo 3 minuty później autobus z przystanku odjedzie. Masakra.

Niech się cieszy, że ona na tym wózku nie jeździ
Ostatnio jak wsiadła do autobusu młoda dziewczyna ze sparaliżowaną kobietą (może to była jej babcia), to najpierw wszyscy patrzyli jak na zjawisko (pewnie zdziwieni, że taka młoda dziewczyna się opiekuje schorowaną staruszką, chce z nią jeździć, chociaż moglaby się dobrze bawić), a potem jak wysiadły to widziałam spojrzenia jak wścibskie paniusie jeszcze je wzrokiem śledziły. A że kobiecina w kapturze była to zaglądały jak tylko mogły, żeby jej twarz zobaczyć. Strasznie mnie to zniesmaczyło.
Stary 2012-05-20, 15:45   #4659
Suvia
Zakorzenienie

Dziwi mnie, ze innych dziwi, że ktoś śmie nie jechać zgodnie z harmonogramem. Już pal licho te wszystkie gadki o starych pannach, czy "najwyższym czasie na dziecko", ale mnie ostatnio rozwala myślenie o studiach. Nie wiem czy to moje otoczenie jest dziwne czy co, ale serio niektórzy ludzie nie ogarniają jak można zacząć studia w wieku 20- kilku lat (w sensie- nie po maturze bezpośrednio), albo jeszcze na studiach zrobić sobie od nich wolne na jakiś czas, czy dokonac innych akcji, ktore spowodują, że się zostanie magistrem później niż w wieku magicznych 24 lat. Gdzie się ci ludzie tak strasznie spieszą do pieluch, do rachunków? Dopóki utrzymuję się sama, nie obarczam nikogo moim studiowaniem, to chyba mam prawo skończyć je i po siedemdziesiątce jak mnie najdzie ochota?

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 15:56   #4660
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, ze innych dziwi, że ktoś śmie nie jechać zgodnie z harmonogramem. Już pal licho te wszystkie gadki o starych pannach, czy "najwyższym czasie na dziecko", ale mnie ostatnio rozwala myślenie o studiach. Nie wiem czy to moje otoczenie jest dziwne czy co, ale serio niektórzy ludzie nie ogarniają jak można zacząć studia w wieku 20- kilku lat (w sensie- nie po maturze bezpośrednio), albo jeszcze na studiach zrobić sobie od nich wolne na jakiś czas, czy dokonac innych akcji, ktore spowodują, że się zostanie magistrem później niż w wieku magicznych 24 lat. Gdzie się ci ludzie tak strasznie spieszą do pieluch, do rachunków? Dopóki utrzymuję się sama, nie obarczam nikogo moim studiowaniem, to chyba mam prawo skończyć je i po siedemdziesiątce jak mnie najdzie ochota?
Jeszcze dodam tu trzymanie się na siłę nietrafionego kierunku studiów.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 16:09   #4661
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Ja na ostatnim koncercie juwenaliowym widziałam w największym ścisku dziewczynę na bosaka, trzymającą balerinki w dłoni. Wszyscy skakali, popychali się nawzajem, wystarczyłaby chwila, żeby ktoś jej połamał palce. Dodatkowo było zimno, a powierzchnia betonowa. Nie mogłam na to patrzeć i poszłam stać gdzie indziej. Dla mnie to zwyczajna ludzka głupota, jak w przypadku opisywanej przez Ciebie dziewczyny.
Stary 2012-05-20, 16:35   #4662
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja na ostatnim koncercie juwenaliowym widziałam w największym ścisku dziewczynę na bosaka, trzymającą balerinki w dłoni. Wszyscy skakali, popychali się nawzajem, wystarczyłaby chwila, żeby ktoś jej połamał palce. Dodatkowo było zimno, a powierzchnia betonowa. Nie mogłam na to patrzeć i poszłam stać gdzie indziej. Dla mnie to zwyczajna ludzka głupota, jak w przypadku opisywanej przez Ciebie dziewczyny.
Ja na koncercie juwenaliowym widziałam laskę z mojej klasy z LO, która była w sandałkach na ogromnej koturnie. Oczywiście zapewniała nas, że to najwygodniejsze obuwie na tę okazję
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 16:36   #4663
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KOOL SHEN Pokaż wiadomość
A też byłem swiadkiem jak jedna babcia szła na czerownym i jeszcze machała laską na auta że trąbią na nia.
Ja dość często widuje takie obrazki z udziałem starszych osób. Bo akurat nic nie jedzie to sobie taki dziadunio szybko przejdzie na drugą stronę, gorzej jak w międzyczasie jednak samochód wyjedzie. Wtedy od takiego starszego pana można usłyszeć wiązankę, jacy to beznadziejni kierowcy po drogach jeżdżą
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 16:51   #4664
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Ja dość często widuje takie obrazki z udziałem starszych osób. Bo akurat nic nie jedzie to sobie taki dziadunio szybko przejdzie na drugą stronę, gorzej jak w międzyczasie jednak samochód wyjedzie. Wtedy od takiego starszego pana można usłyszeć wiązankę, jacy to beznadziejni kierowcy po drogach jeżdżą

No i dobrze. A niby kiedy mają przechodzić, jak na zielonym i tak nie zdąży. Sama czasami nie zdążę i albo czekam albo idę na czerwonym, a co mówić starsza osoba.
Stary 2012-05-20, 17:27   #4665
Jamaika88
Zadomowienie

Cytat:
No i dobrze. A niby kiedy mają przechodzić, jak na zielonym i tak nie zdąży. Sama czasami nie zdążę i albo czekam albo idę na czerwonym, a co mówić starsza osoba.
Tak, lepiej stworzyć niebezpieczeństwo na drodze niż poczekać...
Jamaika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 17:31   #4666
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Cytat:
Piątek wieczorem pojechałam z mężem na zakupy do marketu .
Zaparkowaliśmy jak zwykle gdzieś dalej . Podchodzimy po koszyki które stoją na przeciwko miejsc dla niepełnosprawnych . Podjeżdża samochód i staje na środku tych 2 miejsc . Wysiadają 2 młode wypacykowane lale na szpileczkach . Spojrzałam na szybę nie było niebieskiej naklejki . Mąż do mnie na cały głos :
- "Ty patrz niepełnosprawne przyjechały ".
One nic . Biorą koszyk i idą na zakupy . My ze swoim za nimi . Mąż przechodząc koło nich mówi do mnie :
- " Ty one nawet nie skumały że to o nie chodzi ".
One nic . Idą dalej z koszykiem .
Odwróciłam się i mówię :

Może mnie tylko wkurza jak ktoś staje na miejscu dla niepełnosprawnych .
Z miła chęcią nakleiłabym im naklejkę na szybę . Gdybym tylko wiedziała gdzie je można dostać.
Tak samo te naklejki które przyklej się na szyby źle zaparkowane .
Woziłabym je w koszu pod wózkiem. Bo jak myślę że mam na każdym spacerze się denerwować na tych kretynów co parkują na całym chodniku . A tak miałabym chociaż satysfakcję .
Koszmarne zachowanie panienek, ale wasze nie lepsze Dla mnie rzucanie tekstami za plecami, byle słyszał, jest straszną wiochą. Albo ktoś ma tyle odwagi obywatelskiej, że wprost zwrócić uwagę, albo niech lepiej nic nie mówi I w dodatku takie fukanie nic nie daje, wiem po sobie i starszych ludziach w autobusie - mogą sobie rzępolić do woli, nie ma magicznych słów, nie ma efektu.
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 17:45   #4667
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamaika88 Pokaż wiadomość
Tak, lepiej stworzyć niebezpieczeństwo na drodze niż poczekać...
No właśnie lepiej może w końcu zrobić jakieś normalne światła, żeby człowiek zdążył przejśc na zielonym jednak
Może źle się wyraziłam, nie popieram przechodzenia w niedozwolonych miejscach ani włażenia specjalnie na czerwonym pod koła.
Ale nie dość, że stoisz i czekasz niewiadomo ile czasu na zielone, to potem w połowie Ci zgąśnie i znowu czekasz żeby przejść

A że piesi uwielbiają włazić pod koła niewiadomo skąd to sama wiem, ale właśnie dlatego trzeba jeździć powoli i mieć oczy dookoła głowy.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2012-05-20 o 17:49
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 17:49   #4668
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Myślę, że najodpowiedzialniejsze zachowanie to nie było... Stanie w środku tłumu w takiej sytuacji korzystne nie jest.
Natomiast nie razi mnie to, że przyszła na koncert juwenaliowy. Ciąża to nie choroba. Jeśli dziewczyna czuła się dobrze i chciała się pobawić, to fajnie, że przyszła

Cytat:
No właśnie lepiej może w końcu zrobić jakieś normalne światła, żeby człowiek zdążył przejśc na zielonym jednak
Może źle się wyraziłam, nie popieram przechodzenia w niedozwolonych miejscach ani włażenia specjalnie na czerwonym pod koła.
Ale nie dość, że stoisz i czekasz niewiadomo ile czasu na zielone, to potem w połowie Ci zgąśnie i znowu czekasz żeby przejść
Oj tak, takie światła to koszmar. Pal licho jak po drodze jest wysepka, ale bywa, że pasy są długie i nawet jak podbiegam, to nie daję rady przebiec całych na zielonym. Kpina
Stary 2012-05-20, 17:52   #4669
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Oj tak, takie światła to koszmar. Pal licho jak po drodze jest wysepka, ale bywa, że pasy są długie i nawet jak podbiegam, to nie daję rady przebiec całych na zielonym. Kpina
Najlepiej jak zmierzam na przystanek, i autobus mi odjedzie przez takie oczekiwanie, a następny mam za 20 min.

Pomyślunku trochę, mogłby ktoś przetestować ile czasu potrzeba człowiekowi normalnym krokiem na przejście na drugą stronę.
Stary 2012-05-20, 18:03   #4670
Jamaika88
Zadomowienie

Cytat:
A o to można mieć pretensje do zarządu dróg, a nie do kierowców, którzy chcą przejechać przez skrzyżowanie, gdy mają zielone.
Jamaika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:07   #4671
Asji
Zadomowienie

Cytat:

A że piesi uwielbiają włazić pod koła niewiadomo skąd to sama wiem, ale właśnie dlatego trzeba jeździć powoli i mieć oczy dookoła głowy.
Zgadzam się, że niektóre światła właśnie tak są ustawione - zielone na 5 sekund. W takich przypadkach ja też czasem połowę jezdni przechodzę na zielonym, a drugą połowę na czerwonym, inaczej się nie da. Żaden samochód mnie jeszcze przez to nie rozjechał
Co innego jak piesi mają czerwone, ale i tak ktoś wlezie na ulicę nie czekając na zmianę świateł, bo akurat nic nie jedzie... Ja tu widzę dużą różnicę.
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:11   #4672
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamaika88 Pokaż wiadomość
A o to można mieć pretensje do zarządu dróg, a nie do kierowców, którzy chcą przejechać przez skrzyżowanie, gdy mają zielone.
Prawda

Ale mogę mieć pretensje do kierowców, którzy stają na przejściach dla pieszych. W stolicy w centrum, przed pewnym znanym centrum handlowym istny cyrk jest.
Stary 2012-05-20, 18:31   #4673
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Haha stereotypy o blondynkach? skąd ja to znam. Mam prawie białe włosy i zawsze kreski na powiekach - i co najważniejsze, jestem blada. Robię co mogę, żeby się nie opalić, bo najpierw czerwony, a potem brązowy, co wygląda dość... tandetnie w moim przypadku. Nie lubię być opalona, nigdy nie miałam umiaru w opalaniu (jak miałam ciemne włosy również) no i potem schodząca skóra. Teraz zabezpieczam się najwyższym filtrem, nie wychodzę, kiedy jest mocne słońce (jeśli nie muszę). No i byłam dzisiaj w kinie, i na zakupach. Tż poszedł kupować bilety, a ja czytałam ulotkę jakiegoś filmu. I idą chłopak i dziewczyna, na oko w moim wieku. I ta dziewczyna "patrz, ta blondi to chyba na solarium.." Nie odezwałam się, bo po chwili dotarł do mnie sens słów. Pamiętajcie, każda blondynka musi być opalona na ciemno!
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:35   #4674
abraxas2871
Wtajemniczenie

Niektórzy ludzie mnie powalają swoją bezpośredniością i brakiem hamulców. Studiuję filologię obcą. Zbliżają się wakacje i dość naturalne jest pytanie gdzie jadę i czy jadę to kraju, którego język studiuję. Jak odpowiadam, że nie (zgodnie z prawdą zresztą) to zaraz pada pytanie: "A czemu nie? Przecież to studiujesz, powinnaś jechać, nigdy tam przecież nie byłaś (ewentualnie - jeśli ktoś mnie nie zna dobrze: A byłaś już tam kiedyś? Nie? No to czemu nie jedziesz?". No kurde, to jest normalne wścibstwo - dziwią mnie takie pytania, ja bym nie miała czelności tak się wypytywać. Wiem, że powinnam jechać, ale czy Ci ludzie naprawdę sądzą, że będę im się spowiadać? I to zadają mi pytania studenci, wykładowcy i inni ludzie - wydawałoby się na poziomie.

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Haha stereotypy o blondynkach? skąd ja to znam. Mam prawie białe włosy i zawsze kreski na powiekach - i co najważniejsze, jestem blada. Robię co mogę, żeby się nie opalić, bo najpierw czerwony, a potem brązowy, co wygląda dość... tandetnie w moim przypadku. Nie lubię być opalona, nigdy nie miałam umiaru w opalaniu (jak miałam ciemne włosy również) no i potem schodząca skóra. Teraz zabezpieczam się najwyższym filtrem, nie wychodzę, kiedy jest mocne słońce (jeśli nie muszę). No i byłam dzisiaj w kinie, i na zakupach. Tż poszedł kupować bilety, a ja czytałam ulotkę jakiegoś filmu. I idą chłopak i dziewczyna, na oko w moim wieku. I ta dziewczyna "patrz, ta blondi to chyba na solarium.." Nie odezwałam się, bo po chwili dotarł do mnie sens słów. Pamiętajcie, każda blondynka musi być opalona na ciemno!
Ej, ja też mam taką urodę jak ty (tyle, że bez kreski, zazwyczaj jeśli ją maluję to na ciemnobrązowo, nie na czarno) i nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Czasem dla żartów jeśli czegoś nie zrozumiem, to znajomi śmieją się, że nie muszę, bo jestem blondynką - ale to takie "przyjazne" żarty. Może po prostu miałaś pecha.
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:03   #4675
rickybobby
Wtajemniczenie

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;34230370]Koszmarne zachowanie panienek, ale wasze nie lepsze Dla mnie rzucanie tekstami za plecami, byle słyszał, jest straszną wiochą. Albo ktoś ma tyle odwagi obywatelskiej, że wprost zwrócić uwagę, albo niech lepiej nic nie mówi I w dodatku takie fukanie nic nie daje, wiem po sobie i starszych ludziach w autobusie - mogą sobie rzępolić do woli, nie ma magicznych słów, nie ma efektu.[/QUOTE]

Zgadzam się w 100%.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:05   #4676
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez abraxas2871 Pokaż wiadomość
Ej, ja też mam taką urodę jak ty (tyle, że bez kreski, zazwyczaj jeśli ją maluję to na ciemnobrązowo, nie na czarno) i nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Czasem dla żartów jeśli czegoś nie zrozumiem, to znajomi śmieją się, że nie muszę, bo jestem blondynką - ale to takie "przyjazne" żarty. Może po prostu miałaś pecha.
Może i pecha, bo w moim mieście nie spotykam się raczej z takimi opiniami o mnie czy o blondynkach
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 22:13   #4677
Kocurasek
Zakorzenienie

wczoraj bardzo się wkurzyłam widząc martwego jeża na drodze.
O ile "mogę" zrozumieć, że kot/lis czy inne "szybkie" zwierze wybiegło komuś przed maskę, tak wolnego jeża nie wiem jak można rozjechać

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 22:37   #4678
emememsik
po prostu Em :)

Przecież można go po prostu nie zauważyć.
Stary 2012-05-20, 22:39   #4679
201604181004
Konto usunięte

widziałam już martwego jeża na drodze... biorąc pod uwagę że po głowie często lata mi głupie mięsny jeż mięsny jeż ty go zjesz ty go zjesz to... różne dziwne rzeczy mogą wyjść z takiego nucenia
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 23:01   #4680
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Przecież można go po prostu nie zauważyć.
Niestety...tym bardziej, że jeże mają to do siebie, że gdy widzą światła, to zamiast uciekać, stoją sparaliżowane i zwyczajnie nie mają szans...
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości