|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
zdarza się i nic na to nie da się poradzić |
|
|
|
|
#2222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No, ale jeśli faktycznie nie masz wyboru... Pozostaje wierzyć, że tym razem będzie wszystko w porządku. Tego Ci życzę |
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Kism - nie doczytałam co prawda do końca dzisiejszego pisania - ale znalazłam Twoją prośbę więc odpowiadam - u mnie też nie było temperatury, mój biust nie był rozgrzany, tylko był guzek i strasznie zaczynał boleć. Masowałam mało, bo przeczytałam że masaż może to pogorszyć - więc najpierw brałam prysznic pod którym rozmasowywałam pierś, a potem jak wsamrowałam sobie krem - polecam Dax wyciąg z kapusty to do lodówki i po kapustę, jak kapusta robiła się ciepła to zmieniałam, a ponieważ karmiłam w nocy to zmieniałam po każdym karmieniu na nową - ja leczyłam ją tydzień, żeby przestała boleć, potem jeszcze masowałam pierś i wkładałam kapuste żeby mieć pewność - uważaj na siebie
Co do porodu sn - ja nie oddychałam jak uczyli na szkole rodzenia, ja słuchałam położnej i to bylo dla mnie najważniejsze - położna świetnie mnie prowadziła |
|
|
|
#2225 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry .....
ja jeszcze nie zmrużyłam oka tej nocy... ![]() dopadło mnie jakieś choróbsko i tak, mam pełen zestaw dolegliwości: bolące migdały + zatkany nos + zgaga + napady gorąca + wiercenie w jelitach..... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo Ci współczuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaa... no to ja też chcę się upewnić w takim razie: 1) czy gdy odejdą wody to trzeba natychmiast jechać do szpitala? w jakim mniej więcej czasie trzeba wtedy dotrzeć do niego? czy można jeszcze wziąć prysznic? 2) czy czop śluzowy zawsze odchodzi przed porodem, czy może odejść w trakcie ? ![]() Cytat:
idę się położyć i spróbować zasnąć choć wcale mi się nie chce... |
||||||
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczny! I ja wczoraj zostałam podwójną mamą
![]() Nasz synus urodził się wczoraj o 23:45, 3450 wagi i 54cm.
|
|
#2227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Generalnie nigdy nie miałam większego problemu ze spaniem. W ciąży, może z dwie noce się męczyłam. A teraz śpię po prostu wyśmienicie Ostatnio nawet nie budzę się na siusiu Cytat:
Może się zatrułaś? Co do pytań, to nam na sr mówili, że jak się wody sączą, to można jeszcze wziąć prysznic, spakować torbę, ale jak chlusną, to jak najszybciej do szpitala ![]() Cytat:
Teraz zauważyłam, że Ty miałaś termin na czerwiec. No to zaczęło się Czerwcowe Mamy poszły w ruch ![]() Pandzia, jak samopoczucie? Dzisiaj już zobaczysz swoją dzidzię
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-21 o 07:12 |
||
|
|
|
#2228 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja sluchalam poloznej, ale na SR nie chodzilam ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
![]() ja poki co musze dikarmiac butelka bo produkcja srednio idzie tak mi zmietolila sutki ze sa jedna wielka raną ale dzieki MALTANowi jakis daje radeja o kg nawet nie wspominam ale pocieszam sie, ze dopiero jestem 3 doby po porodzie ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
Begie i niunia Wy jestescie z Tychów a wiem , ze u Was zamkneli na razie szpital z porodowka i musze wam powiedziec, ze wszystkie laski z Tychow jezdza rodzic na Lubinową (nawet nie bedac pacjentkami lekarzy tam pracujacych). Jak nie macie jeszcze nic obstawionego na 100% to moze warto tam zapytac? ![]() Lezalam wlasnie z dziewczyna z Tychow ... a na salach obok bylo tez duzo dziewczyn z waszego miasta.... Ja z mojej perspektywy moge jak najbardziej polecic ten szpital ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- ale slodziak
|
|
#2229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Matko, jak już czerwcowa mamusia urodziła to mnie strach ogarnia 100 razy bardziej. Jak ja tego klocka przecisnę
|
|
|
|
|
#2230 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma to jak stres i nerwy i -1,2kg
|
#2231 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mart sie, ze nie moglas rodzic sn, ja nastepnym razem nie wiem, czy nie pojde pod noz Ja tez troche poplakalm z nerwow, bo nie chciala mi cyca ciumkac i ze szczescia tez poplakalam ![]() Co do sali 1os. to zazdroszcze, rzeczywiscie placz wspollokatora daje w kosc ![]() a synio cudny ładne zdjecia ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
tylko sie denerwowalam, ze nie potrafie wystarczajaco mocno przec i kilka razy sie cofala ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
na zwiekszona laktacje polecam ten MALTAN (chorni tez sutki) i podobno bawarka dobrze dziala
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
Pandzia, biedna, nie stresuj się tak.
Swoją drogą ja ostatnio też co idę do toalety to biegunka, tylko, że tak raz dziennie, maksymalnie 2 razy chodzę ale zawsze jak usiądę na tronie to mi się przypomina Twoje określenie Człowiek-Biegunka i nie mogę ze śmiechu |
|
|
|
#2233 |
|
Wtajemniczenie
|
Pandzia, myśl tylko o pozytywach dzisiejszej operacji
Ewa, czy Ty bierzesz jeszcze jakieś leki przeciw skurczom? Zastanawia mnie ta Twoja biegunka Ja raczej z zatwardzeniem się zmagam i len wcinam każdego dnia
|
|
|
|
#2234 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie rozpakowane - czy stosujecie jakas diete dla matek karmiacych?
ja wlasnie znalazlam cos takiego, moze sie komus przyda ![]() http://www.dlarodzinki.pl/kuchnia/di...2.html?&page=6 jadlospis na kazdy dzien tygodnia
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
Nie, ja leków żadnych nie biorę. Biegunka to może za dużo powiedziane, ale to na bank ze stresu, bo jak np. gadam z kimś o porodzie to za parę minut ląduje w toalecie.
bo chyba mnie nie oczyszcza przed porodem... |
|
|
|
#2236 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczęściara
A Ty nie brałaś w ogóle leków? Fenka nie brałaś? Nic z tych rzeczy?moniczka, na pierwszej stronie są linki do tematu karmienia w ciąży Gdybyś chciała skorzystać, to zapraszam ![]() Link od Ciebie też tam właśnie wrzuciłam. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-21 o 07:58 |
|
|
|
#2237 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje, że Ci szybko minie co do tych pytań czop- może wychodzić częściowo, całkowicie 1-2 tygodnie przed oraz w trakcie porodu, więc możliwości kilka, kolor może mieć od przezroczystego po żółty i może być podbarwiony krwią, konsystencja ciągnąca tak mówił mój gin wody- jeśli są z krwią, bądź "brudne" zielonkawe trzeba jechać odrazu na porodówke, a tak to spoko można iść pod prysznic Cytat:
Pandzia widze, że już nie śpisz, będzie dobrze nie stresuj się
|
||
|
|
|
#2238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gabbi, łóżeczko już złożyłaś? Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-05-21 o 08:02 |
|
|
|
|
#2239 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a Wy piszecie o salach jednoosobowych, bądź że każda sala ma własną toaletę. Ja jak leżałam raz tydzień na patologii to ani razu nie byłam na 2, w zasadzie to zawsze tą sprawę przywożę do domu. Jeśli chodzi o opiekę w moim szpitalu, to zależy tylko od lekarza, który ma dyżur i od położnej, choć większość to totalna olewka. Najbardziej co mnie martwi to to że nie robią żadnych badań, ani matce, ani dziecku. Mi co prawda zrobili po porodzie morfologię, bo 2 razy leżałam na podłodze, ale i tak mi nic nie dali. Ale dam radę, najwyżej zamknę się w sali od śodka i nikogo nie będę wpuszczała Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdybyś tak jeszcze z tydzień pobiegała do toalety, to nie musiałabys się martwić o wagę po ciąży ![]() Trzymam kciuki, po 15 jak dobrze pamiętam? |
|||
|
|
|
#2240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem tak zdegustowana tą poczta, że po prostu masakra MY wczoraj caly dzień w terenie, pojechalismy pokazać Antosia jego prababci i pojechaliśmy sobie 40 km za Wrocław.Antoś w nocy spał bardzo grzecznie po takiej wyprawie. Zresztą rewelacyjnie znosi przemieszczanie się autem,co mnie bardzo cieszy,bo podróżować będzie z nami dużo
|
|
#2241 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkim nowym Mamom serdecznie gratuluję W weekend trochę Was czytałam, ale pisać nie miałam kiedy. Po za tym nie wiem o co chodzi do końca z pocztą - nie mam do niej dostępu i w sumie dobrze bo jakieś przykrości mogłyby mnie spotkać. Mam nadzieję, że złapiecie tego trolla. Oprócz tego mam już powoli dosyć - wszystko mnie boli woda się zbiera i puchnie ciało, twarz mi się zmieniła - też to zauważyłyście? Mam jakąś chandrę i z jednej strony chce już urodzić a z drugiej jestem zesrana ze strachu dziś mam zamiar leżeć i odpoczywać bo już nie mam chęci na nic, nawet słodycze nie pomagają w poprawi nastroju |
|
|
|
#2242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łóżeczka jeszcze nie składaliśmy, bo przez pierwsze miesiące Hania będzie spała w kołysce. Kołyska jednak też nie jest złożona Może w tym tygodniu P się zmobilizuje i kołyskę złoży
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
Jejku, dawno nie miałam takiej nocy powiem Wam. Moje dziecko najadło się doslownie jakiegoś szaleju wieczorem. Ja juz pomijam kuksańce w żebra... ale po prostu to , że dostawałam od niego po szyjce i pęcherzu to .. no na prawdę... wstydziłby się tak dowalać własnej matce.... najgorsze, że przed snem najadłam się arbuza.... Cytat:
|
|
|
|
|
#2244 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() GratkiJade dzisiaj po akt urodzenia mojego słodziaka,spał dzisiaj u siebie w łóżeczku,wyspał się wczoraj na dworzu,dziecka nie było,musiałam go obudzić na papu,po papu spał do 20.30 od 13 Za dużo chyba ale moje mleko robi się coraz bardziej przezroczyste.Cycki flaki,bynajmniej jeden i robi mi się chyba zapalenie,guzka nie ma ale pierś boli,zaczerwienione miejsce się zrobiło.Po całej nocce z jednego ściągnęłam 60ml,a sciągałam 150ml.Nie mam czasu was doczytać,jak nie mały,to Filip,sprzątać,pranie i tak na okrągło lecz śmiech moich dzieci wszystko wynagradza. |
||||
|
|
|
#2245 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a boli jak nie napiszę co Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też jadłam wg diety a karola gazy miała, teraz jem więcej różnych rzeczy dalej gazy ma ale bobotic pomaga Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja karo to czasem tylko włożysz do fotelika i już śpi a raz zasnęła po20km a innym razem dopiero po 50km pod samym domem prawie ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
|
|
#2246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwnie mi jak mam je w pokoju. _millena może Twój nastrój bobasowi się udziela, jak mnie kiedyś M wkurzył to mały tak kopał strasznie, że też miałam wrażenie, że zaraz wyjdzie. Zjadłam połowę dużego opakowania Merci a potem się dziwie skąd te kilogramy
|
|
|
|
|
#2247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ooo to może leżałaś z koleżanką mojej mamy z pracy, w piątek rodziła Cześć!!! nie wyspałam się za bardzo... w nocy obudził mnie sen, w którym wymiotuję i prawie faktycznie zwymiotowałam :/ o żesz.... |
||
|
|
|
#2248 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja mam ostatnio apetyt, szok! Tzn. nie jestem głodna, ale ciągle mam na coś ochotę, buzia mi się nie zamyka, chyba przed porodem już na wagę nie stanę
![]() Zrobiłam już pranie i chyba wezmę się za prasowanie, no i pasowało by przed porodem wszyć taśmę do firanki, bo mnie denerwuje że ciągle odkładam. Może jak wytargam maszynę z szafy to coś ruszy Mężuś wychodząc do pracy powiedział, żebym na siebie uważała i nic dziś nie robiła Boi się że urodzę czy co??? chyba to nieuniknione ....
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli chodzi o nastrój .. może... chociaż bywały gorsze wieczory. W każdym razie , ewidentnie coś mu się nie podobało. ja mam trochę rzeczy do sprzątnięcia w domu, nie mieliśmy czasu do tej pory, opieka nad psem pochłaniała nas calkowicie. Przydałoby się porobić porządki.. ale boję się, że urodzę (wy wypędzacie, a ja ściskam nogi). Na razie zabrałam się za robotę w firmie, powoli będę się odgruzowywać w mieszkaniu. Termin mam na 8 czerwca , powinnam się wyrobić. |
|
|
|
|
#2250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulujemy:roza : I nie ładnie tak bez kolejki![]() Cytat:
Jeszcze troszkę i będziemy "klnęły" na nieprzespane noce, poranione sutki, brak pomocy tż* (*niepotrzebne skreślić), ale za to ile miłości i radości w nas wstąpiGaabbi przerzuć jeszcze Rinco do rozpakowanych
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

zdarza się i nic na to nie da się poradzić 

No, ale jeśli faktycznie nie masz wyboru... Pozostaje wierzyć, że tym razem będzie wszystko w porządku. Tego Ci życzę 
ale cóż odwrotu nie ma 

Ostatnio nawet nie budzę się na siusiu 

tak mi zmietolila sutki ze sa jedna wielka raną ale dzieki MALTANowi jakis daje rade

A Ty nie brałaś w ogóle leków? Fenka nie brałaś? Nic z tych rzeczy?
Rozumiem Cię już, że się martwisz, bo ja też zaczynam, jak przez 3 dni mi się to nie zmniejsza. Masaże nie pomogły, może za mało sie do nich przyłożyłam