|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
to teraz będę wiedzieć![]() Cytat:
Cytat:
w takim razie biorę się wkrótce za naleśniki w panierce może jakąś książkę poczytasz?![]() Cytat:
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
tak w skrócie to ktoś najpierw po chamsku komentował zdjęcia, potem Gaabbi zmieniła hasło, ktoś znowu je zmienił i na końcu usunął nasze forumowe konto na gmailu, żeby nikt go po ip nie namierzył
|
#2343 |
|
Zadomowienie
|
no po prostu aż sie zaczełam sama do siebie wlasnie usmiechać, że niby co.. przyjdzie położna i co powie.... "to teraz sap" no przecież ja tam chyba padne ze śmiechu..... a w szkole nas uczyli całego schamatu oddychania i wychodzi na to, że trochę trzeba będzie posapać.....może nawet parę godzin. Nas uczyli, żeby robić to na zasadzie sinusoidy, czyli najpierw oddycham przeponą wolno, jak się zbliża skurcz, to troszkę szybciej i szybciej , potem jak jestem na szczycie ( tudziez szczytuję , boże jak mi brak seksu), to sapanko, a potem jak odchodzi skurcz to znów wracam do przepony i tak na okrąglo aż do konca....
normalnie niezła akcja, i jako sobie przypomne te wszystkie laski mega zaangażowane w to sapanie..... no nie wiem, ja nie dawałam rady. |
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej jak duży biust nie idzie w parze z obwodem pod ![]() ja jestem b. szczupła i normalnie 70 był na styk jak był nowy po paru praniach niestety się rozciągał, musiałam mieć 65 a jak dodać do tego biust w obwodzie 94cm to już w ogóle się wesoło robi u osoby która ma obwód pod 80, biust 94cm jest zupełnie inny niż np u mnie
|
|
#2345 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na pewno dasz sobie radę, mam nadzieję, że córa nie da długo na siebie czekać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby wszystko przebiegło szybko i sprawienieCytat:
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jeszcze "podrzutów" tylko akurat maluch strasznie tego nie lubiał chyba bo rozpychał się i kopał wszędzie no i mnie rozpraszał ja się tu skupiam a ten mnie w nerę noooo---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- heh ja się właśnie wybieram do koleżanki, niby 26stopni ale te niebo jakieś takie nie takie Dziewczyny z Wrocławia myślicie że będzie burza chyba wezmę parasol do torebki i jednak w adidasach pójdę, bo moje balerinki z Carefura to nie wiem czy by się na mokrym nie rozpuściły
|
|
#2347 |
|
La Moderatoiure
|
Dzięki!
Pojechałam 7 dni po terminie do szpitala, tak jak kazał lekarz. Rozwarcie 4 cm, po 10 rano oksytocyna, około 13 pełne rozwarcie no i zaczął się poród. Skurcze parte, zamiast kilku było ich mnóstwo, zmieniałam pozycje, chyba we wszystkich możliwych parłam. Odwiedzał mnie dwa razy lekarz czy są postępy. A postępy były bardzo znikome. Młodej było widać już główkę ale ciągle cofała mi się w kanale rodnym i nie chciała przejść. Lekarz zadecydował, że za bardzo się męczę ( choć dałabym radę jeszcze przeć) i dziecko może być zagrożone. A więc decyzja o cięciu, szybki podpis pod dokumentami, biegiem wieźli mnie na stół operacyjny. Byłam znieczulana ogólnie (narkoza), ponieważ miałam niskie płytki krwi i obawiano się krwotoku. Urodziłam cesarskim cięciem o 15.35 Obudziłam się na intensywnej terapii, pół nieświadoma, ze strasznym bólem...córkę zobaczyłam na 3 dzień, bo nie mogłam się ruszać (podłączona pod wszystko co możliwe). Rodziłam w szpitalu Ujastek. Ogólnie jestem zadowolona. Położna i lekarze byli sympatyczni i konkretni, choć mają tam masę ludzi i generalnie ciężko jest się coś więcej od nich dowiedzieć gdy nie zapytasz- nie dowiesz się. Opieka laktacyjna, tragedia. Każda Pani radzi co innego i potem kolejna ma pretensje, generalnie wszystko się robi źle a one wiedzą najlepiej. Potem się jednak z nimi jakoś dogadałam. Poza tym miłe studentki i załoga sprzątająca ![]() Dopisek: imię córy: Emilia
Edytowane przez La Monica Czas edycji: 2012-05-21 o 14:03 |
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo podejrzewam, że nas nadal podczytuje
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dzis truskawkowy dzien Kupiłam truskawki i juz poł kilo zjadłam, takie dobre, a cena po prostu... Ale chociaz troszke bola uśmierzyłam.Mam takie pyt. Mianowicie zakładajac ze spakuje sie w jedną torbę do szpitala, to kiedy sie daje rzeczy dla dziecka? Torbe bede miała przy łóżku jak bede rodzic? I poźniej z niej mam wyjąc to co dla dziecka? Czy wcześniej? A moze nie ubieraja dziecka odrazu, ale chociaz pampersa zakładaja? No i to czy ja mam go dać czy szpitalny? Wybaczcie za głupie pyt. ale nie wiem jak to jest
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej jakbyś u źródła się dopytała...
|
|
#2351 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam ostatnio jeden stanik w hm do karmienia i na tym chyba poprzestanę. Rozmiar 75C, bo nie było wyboru. A najbardziej, na teraz, pasowałby mi rozmiar 70D, a nawet E. Nie wiem jak po porodzie, czy obwód się zmniejszy? A miseczka powiększy? Nie mam zielonego pojęcia. Cytat:
A dlaczego wylądowałaś na intensywnej? Miałaś jakieś komplikacje podczas cięcia, albo po? My już po spacerze. Wszyscy napotkani sąsiedzi zagadują, a kiedy, a jak Mnie to nie denerwuje. Mogą się pytać do woli Zjadłam rożka algidy i pół kg truskawek Na obiad niespodzianka, jedziemy do Rodziców P
|
||
|
|
|
#2352 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)a w biuście 97 ( a teraz to juz chyba ze 105)czyli big cyc i staniki takie co to na głowę mogę sobie wsadzić. Dlatego do karmienia mam jeden porządny, taki troszkę luzniejszy, a potem będę kupować coś jak już poznam swój rozmiar poporodowy.... Cytat:
a coż to ? ![]() Cytat:
super !!! napiszę do Ciebie wiadomość prywatną bo ja również planuję ten szpital.
|
|||
|
|
|
#2353 |
|
Rozeznanie
|
ja mam pod biustem 90 a w biuście teraz 110 cm
|
|
|
|
#2354 |
|
Wtajemniczenie
|
[B]Gaabbi - [B]ten krem to bardzo lekki nawilżający krem z filtrem 20 to "Avene Hydrance Optimale UV Legere (nie riche!!! - bo on dla sucharków!) Creme hydratante Light hydrating cream SPF 20 anti-oxydant; peaux sensibles normales a mixtes; for normal to combination sensitive skin.
To ten: http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-...0-ml-5111.html Jak dla mnie jest megalekki, a ja mam wręcz tłustą skórę, z której generalnie dużo kosmetyków spływa
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-21 o 14:38 |
|
|
|
#2355 |
|
Rozeznanie
|
o matko w cyckach mam więcej niż w brzuchu , obwód brzucha 108 cm
![]() jak dojdzie mleko to nie chce sobie tego nawet wyobrażać ![]() moja kol ten poleca http://www. ☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p7690-Ziajka_krem_do_pielegnacj i_dzieci_i_niemowlat_50_m l a ja kupiłam linomag sun spf 30 Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-05-21 o 14:38 |
|
|
|
#2356 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Kilka słów napiszę na temat Linomag SUN.
Faktycznie trochę bieli jak Maćka nim posmaruję, ale nie przeszkadza mi to. Jak sobie skórę posmaruję, to nie bieli. ![]() Fajnie kryje skórę dziecka, zostawia taką widoczną warstwę, ale taka już chyba uroda kremów z filtrem mineralnym. A takich właśnie dla dzieci powinno się używać Więc zostajemy przy Linomagu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie tam w ciąży było dobrze. Teraz też specjalnie nie narzekam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie zazdroszczę cięcia, nie zazdroszczę narkozy... Opieka laktacyjna faktycznie mocno kuleje... jak mi w piątek koło południa (czyli półtorej doby po porodzie, kiedy dopiero zaczęłam Maćka przystawiać do piersi) jedna taka powiedziała, że ona kiepsko widzi karmienie piersią po tym jak mały był na butelce, to ją wyprosiłam... Karmię piersią, Maciej je jak smok ![]() Maciek ładnie śpi, apetyt mu dopisuje (czy Wasze dzieci też tak się harpaganią na jedzenie? Mleko leci dosłownie wszędzie... jemu po brodzie i policzkach, mi po rękach, czasami aż po łokcie jestem umazana... )
|
|
|
#2357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w ogóle ostatnio zaczęłam częściej myśleć o swoich piersiach. Tzn. w kontekście karmienia. Tyle tutaj czytam o problemach z piersiami, o bólu, że aż się zaczęłam bać Kupiłam te nakładki silikonowe na sutki i maść medela, ale jak widać, to nie wystarcza.
|
|
|
|
|
#2358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od kiedy wrzuciłam zdjęcia Olka to nie zaglądałam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
mama mi odebrała wyniki badań na paciora i jest ujemny
mogę spokojnie iść rodzić. MALINA WYCHODŹ Z BRZUCHA!!!! ![]() idę szykować obiad |
|
|
|
#2360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2361 | |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje!
Trzymam cały czas , być może już po wszystkim. Czekam na wieści ![]() Ja właśnie piekę, bo wczorajsza zniknęła w jednej chwili Cytat:
|
|
|
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Trochę mnie nie było bo w sobotę miałam masę sprzątania a wczoraj pojechałam do Wawy na komunię i przy okazji do Ikea na ostatnie zakupy. Ogólnie czułam się nieźle ale wieczorem miałam tak spuchnięte nogi, że nawet zginać je w kolanach było ciężko. Co do akcji z pocztą to nie rozumiem ludzi, którzy żyją życiem innych. Ta osoba musi mieć naprawdę nudne życie. My na mamuśkach wrześniowo-październikowych założyłyśmy tajną grupę na facebooku, tyle że dopóki nie będzie wiadomo kto robi sobie takie żarty to nie bardzo jest sens bo tam jest jeszcze więcej informacji o nas widocznych. Ja sobie bardzo chwalę pisanie na fb bo szczególnie jak już mamy mniej czasu to tam można wpaść na chwilkę, napisać pytanie i zazwyczaj w ciągu kilku minut uzyskać szybką odpowiedź. gratulacje dla wszystkich rozpakowanych!!!!! Pandzia trzymam kciuki ![]() millena współczuję pożegnania z pieskiem. Trzymaj się
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#2363 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- spakować 2 torby , pierwszą mniejszą na "przed porodem" i drugą większą na "po porodzie". - do tej "przed" spakować rzeczy dla siebie , a dla dziecka tylko pierwsze ciuszki, rożek i pampki 2 szt. i co ważne - pokazać tacie co jest co . - do tej drugiej resztę. mowila, ze w praktyce wygląda to tak ze na oddział wjeżdamy z torbą nr 1 , a torba nr 2 czeka np w aucie i potem tata przynosi. ja tam sie pakuje w 1 torbę. ale mam popakowane w kolorowe reklamówki rzeczy dla małego i tż wie po kolorach co ma wyjmować. np zielona reklamówka to są rzeczy dla małego , czerwona to są moje koszule, itd. Do torby mam przypięta kartkę z legendą bo mój mąż lubi sie stresować i zapominać. mam nadzieje, ze tylko sobie kolorów nie popieprzy.
|
|
|
|
|
#2365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() od piątku mam często twardy brzuch i czasem mnie zaboli coś ale nic więcej, żadnego czopa ani bolesnych regularnych skurczów ![]() Gratulacje dla następnych rozpakowanych mam !!! Nie jestem na bieżąco z forum niestety, staram się spacerować czy sprzątać, żeby wywołać poród a potem jestem zmęczona i zasypiam... Czuje się jakbym była w takim zawieszeniu, nic innego się nie liczy i mnie nie interesuje, czekam tylko aż poród się zacznie a dni mi jakoś tak uciekają. Miałam cały czas przeczucie że urodzę przed terminem, termin jutro a tu nic nie zapowiada porodu ![]() Ehh przepraszam za te żale... Trzymajcie się Dziewczynki
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
to moje dziecię na prawdę oszalało... nogi po prostu wsadza gdzie popadnie, jak zaczynam chodzić to mnie uderza po kroczu, czuję się tak jakby za chwilę arbuz mial mi się przecisnąć przez sikawkę.....
nie wiem co sie dzieje, nie wiem co on wyprawnia.... te nogi to jeszcze zniosę, ale najbardziej mnie irytuje to parcie na waginę......
|
|
|
|
#2367 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, byłam na mieście po wełnę i przy okazji wstąpiłam na loda z pianką. Później podjechałam pod blok i kupiłam sobie jeszcze trzy rożki algidy, po czym jednego wsunęłam po przyjściu do domu. Teraz sobie uzmysłowiłam, że zjadłam już dzisiaj trzy lody
Chyba trochę przesadzam. Tak się teraz zastanawiam i dochodzę do wniosku, że dzisiaj coś słabo czuję Hanię Coś tam rano się ruszała, ale teraz już nie chce. Zjadłam loda, a Ona nic- to do Niej nie podobne Muszę się skupić i faktycznie zbadać, czy ruchy są, czy ich nie ma
|
|
|
|
#2368 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
ależ posprzątałam! .... - poszłam do drugiego pokoju spać
![]() zero chęci - na nic... Cytat:
Cytat:
Cytat:
od razu pojawił mi się przed oczami obraz psa moich rodziców, gdy w upał zaciągnęłyśmy go z siostrą na spacer i kładł się w trawie, jęzor wywalony i dyszy.... i to tak szybko ... - spróbowałam tak ... jeśli to ma naprawdę tak wyglądać to ja dziękuję, zasapałam się... można się szybko zmęczyćco do różowego ja straciłam już nadzieję, że kiedykolwiek urodzę ![]() to chyba ja będę ostatnia... Cytat:
podziel się tym bólem ![]() Cytat:
mam nadzieję, że mój mąż nie będzie w nocy od nas uciekał ![]() Cytat:
dziękujemy za opis porodu Cytat:
dobre wieściCytat:
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
przynajmniej ja tak mam
|
|||||||||
|
|
|
#2369 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale muszę się biszkoptami pocieszyć, tyle dobrego chociaż.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do ruchów to ja też tak czasami miałam, że były dni, że mały się odezwał raz na pół dnia, ale za to na drugi dzień nadrabiał. W zeszłym tygodniu robiłam na złość mężowi i mu mówiłam, że mały na pewno zdecyduje się wyjść we wtorek, jak tatuś będzie 250 km od domu prowadził szkolenie i będzie musiał mieć wyciszony telefon, a my wtedy trafimy na porodówkę. I takie to były fajne żarty, aż do dziś, bo sobie tak myślę, że od soboty mam bóle miesiączkowe, do tego te plamienia niby czopowe, skurcze coraz częstsze i te bolące też się zdarzają, więc może się coś szykuje, ale wolałabym, żeby poczekał na tatusia, bo chce mieć męża przy sobie na porodówce
|
|||||
|
|
|
#2370 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z miasta
tam zjadłam trzy piękne gałeczki lodów Teraz zjadłam dwa małe hamburgery Ależ ja kalorii w siebie ostatnio pakuję ![]() Cytat:
naleśników gotowych nie kupiłabym. Nie słyszałam nigdy o takich naleśnikach Cytat:
Ja też nie wiem co kupić. Cytat:
Z wieści najnowszych i bardzo dobrych: nasz wózek już jest ciekawe kiedy to będzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

to teraz będę wiedzieć

ma któraś jakieś skurcze czy coś i chce oddać w dobre ręce?
Takie prawa porodu.

oby wszystko przebiegło szybko i sprawienie

super !!! napiszę do Ciebie wiadomość prywatną bo ja również planuję ten szpital.