|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
Gratulacje niunia |
|
|
|
|
#2492 | ||
|
Zakorzenienie
|
myję go po prostu i tyle
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() GRATULACJE DLA NIUNI
|
|
#2493 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W takim razie, nic trudnego działać na dwa fronty Bez sensu.Cytat:
![]() Ja nie dostałam żadnej wiadomości a propo typu trola No nic, może dowiem się w swoim czasie.
|
||
|
|
|
#2494 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: no pięknie, gratulacje |
||
|
|
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
Szerylka, jesteśmy z Tobą myślami
Niunia, gratuluje!!! Dzisiaj miałam ciężką noc. Mała się darła, była mało kontaktowa i jakos charczy. Teraz pokichała i cała się posmarkała. Dzwoniłam do położnej i muszę jej smarki fridą odciągnąć. Kurde, ale sie boje!!! |
|
|
|
#2496 |
|
Konto usunięte
|
Gratuluję Nowym Mamusiom
Ale lecicie, już niedługo cała lista się zapełni! U mnie zła passa zdaje się nie mieć końca. Wczoraj trafiłam z TŻem w szpitalu z podejrzeniem zawału... Bardzo bolał go kręgosłup, ból promieniował na klatkę piersiową. Na szczęście problemy kardiologiczne wykluczono, miał jeszcze inne konsultacje. My generalnie leczymy ten jego kręgosłup, ale póki co żaden lekarz nie umie nam pomóc (rezonans magnetyczny kręgosłupa wyszedł dobrze, nie znamy przyczyny tych bóli). Jeszcze musimy sprawdzić sprawy z kamieniami, a jak nie - rehabilitacja. Oby pomogło, bo ja więcej takich akcji nie zniosę... To niesamowite, ile człowiek może unieść, jeśli musi, z tym, że ja już powoli wysiadam. Dodatkowo jestem strasznie pociągająca, nie życzę nikomu kataru przy 30 stopniach Ale stosuję te kropelki Disnemar i są OK, bałam się, że będą drażnić śluzówkę, jak inne krople, ale są bardzo delikatne - a z tego, co wiem, są polecane niemowlętom. No ale dość żalenia się, mam nadzieję, że w końcu coś ruszy w dobrą stronę. Pozdrawiam! |
|
|
|
#2497 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
a ja naiwna myślałam, że 94 szt na 2 tyg mi wystarczą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze Cytat:
![]() ![]() ![]() nosz kurde - nie poczekała na mnie weź no Gabi postrasz i moje dziecko nieposłuszne daje mu czas do soboty
|
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2498 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34256688] U mnie zła passa zdaje się nie mieć końca. Wczoraj trafiłam z TŻem w szpitalu z podejrzeniem zawału... Bardzo bolał go kręgosłup, ból promieniował na klatkę piersiową. Na szczęście problemy kardiologiczne wykluczono, miał jeszcze inne konsultacje. My generalnie leczymy ten jego kręgosłup, ale póki co żaden lekarz nie umie nam pomóc (rezonans magnetyczny kręgosłupa wyszedł dobrze, nie znamy przyczyny tych bóli). Jeszcze musimy sprawdzić sprawy z kamieniami, a jak nie - rehabilitacja. Oby pomogło, bo ja więcej takich akcji nie zniosę... To niesamowite, ile człowiek może unieść, jeśli musi, z tym, że ja już powoli wysiadam. Dodatkowo jestem strasznie pociągająca, nie życzę nikomu kataru przy 30 stopniach Ale stosuję te kropelki Disnemar i są OK, bałam się, że będą drażnić śluzówkę, jak inne krople, ale są bardzo delikatne - a z tego, co wiem, są polecane niemowlętom. No ale dość żalenia się, mam nadzieję, że w końcu coś ruszy w dobrą stronę. Pozdrawiam![/QUOTE] nieraz właśnie jak się wali towszystko po kolei, mam nadzieję, ze to nic poważnego i szybko lekarze Was ukierunkują. Chciałam dzisiaj iść do fryzjera, ale znów upał, a tam jest gorąco bardzo. Nie wiem, do konca tygodnia chyba ma tak być. Pojadę może koło 10ej, zobaczę ile ludzi jest. |
|||
|
|
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34256688]Gratuluję Nowym Mamusiom
Ale lecicie, już niedługo cała lista się zapełni! U mnie zła passa zdaje się nie mieć końca. Wczoraj trafiłam z TŻem w szpitalu z podejrzeniem zawału... Bardzo bolał go kręgosłup, ból promieniował na klatkę piersiową. Na szczęście problemy kardiologiczne wykluczono, miał jeszcze inne konsultacje. My generalnie leczymy ten jego kręgosłup, ale póki co żaden lekarz nie umie nam pomóc (rezonans magnetyczny kręgosłupa wyszedł dobrze, nie znamy przyczyny tych bóli). Jeszcze musimy sprawdzić sprawy z kamieniami, a jak nie - rehabilitacja. Oby pomogło, bo ja więcej takich akcji nie zniosę... To niesamowite, ile człowiek może unieść, jeśli musi, z tym, że ja już powoli wysiadam. Dodatkowo jestem strasznie pociągająca, nie życzę nikomu kataru przy 30 stopniach Ale stosuję te kropelki Disnemar i są OK, bałam się, że będą drażnić śluzówkę, jak inne krople, ale są bardzo delikatne - a z tego, co wiem, są polecane niemowlętom. No ale dość żalenia się, mam nadzieję, że w końcu coś ruszy w dobrą stronę. Pozdrawiam![/QUOTE] O kurcze a może to stres się skumulował i dlatego ciało się w końcu zbuntowało? Współczuję Ci i trzymam kciuki za Męża |
|
|
|
#2500 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34256688]Gratuluję Nowym Mamusiom
Ale lecicie, już niedługo cała lista się zapełni! U mnie zła passa zdaje się nie mieć końca. Wczoraj trafiłam z TŻem w szpitalu z podejrzeniem zawału... Bardzo bolał go kręgosłup, ból promieniował na klatkę piersiową. Na szczęście problemy kardiologiczne wykluczono, miał jeszcze inne konsultacje. My generalnie leczymy ten jego kręgosłup, ale póki co żaden lekarz nie umie nam pomóc (rezonans magnetyczny kręgosłupa wyszedł dobrze, nie znamy przyczyny tych bóli). Jeszcze musimy sprawdzić sprawy z kamieniami, a jak nie - rehabilitacja. Oby pomogło, bo ja więcej takich akcji nie zniosę... To niesamowite, ile człowiek może unieść, jeśli musi, z tym, że ja już powoli wysiadam. Dodatkowo jestem strasznie pociągająca, nie życzę nikomu kataru przy 30 stopniach Ale stosuję te kropelki Disnemar i są OK, bałam się, że będą drażnić śluzówkę, jak inne krople, ale są bardzo delikatne - a z tego, co wiem, są polecane niemowlętom. No ale dość żalenia się, mam nadzieję, że w końcu coś ruszy w dobrą stronę. Pozdrawiam![/QUOTE] o matko... jeśli chodzi o katar, to wiem, co czujesz - ja też jestem od wczoraj baaardzo pociągająca najgorzej było w nocy, gorąco, spać się nie da bo oddychać nie mogłam a woda morska na niewiele się zdała... normalnie to zaaplikowałabym sobie jakiekolwiek krople do nosa i miałabym święty spokój...
|
|
|
|
#2501 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34256688]
U mnie zła passa zdaje się nie mieć końca. Wczoraj trafiłam z TŻem w szpitalu z podejrzeniem zawału... Bardzo bolał go kręgosłup, ból promieniował na klatkę piersiową. Na szczęście problemy kardiologiczne wykluczono, miał jeszcze inne konsultacje. My generalnie leczymy ten jego kręgosłup, ale póki co żaden lekarz nie umie nam pomóc (rezonans magnetyczny kręgosłupa wyszedł dobrze, nie znamy przyczyny tych bóli). Jeszcze musimy sprawdzić sprawy z kamieniami, a jak nie - rehabilitacja. Oby pomogło, bo ja więcej takich akcji nie zniosę... To niesamowite, ile człowiek może unieść, jeśli musi, z tym, że ja już powoli wysiadam. Dodatkowo jestem strasznie pociągająca, nie życzę nikomu kataru przy 30 stopniach Ale stosuję te kropelki Disnemar i są OK, bałam się, że będą drażnić śluzówkę, jak inne krople, ale są bardzo delikatne - a z tego, co wiem, są polecane niemowlętom. No ale dość żalenia się, mam nadzieję, że w końcu coś ruszy w dobrą stronę. Pozdrawiam![/QUOTE] Najważniejsze, żebyście doszli jaki jest powód tych bóli. Diagnoza jest najważniejsza. Trzymam kciuki. Człowiek duuużo potrafi wytrzymać, a życie nie oszczędza Ja po śmierci Mamy, w niedługim odstępie czasu, musiałam przejść operację kręgosłupa mojego Taty. A jeszcze po drodze zostawił mnie chłopak, z którym byłam 3 lata. Byłam z tym wszystkim sama, ale dałam radę, chociaż było ciężko Aha, jeszcze miałam wówczas termin obrony pracy mgr, ale już z tym sobie nie poradziłam. Musiałam przełożyć obronę o rok. Cytat:
Najpierw się umawia, a później idzie sama rodzić Hmmm, spojrzę w kalendarz....no to możesz przekazać swojemu Dzidziowi, że ciocia "samo zło" będzie u Was w piątek około godziny 18tej Ostrzegam, moje marudzenie jest duuużo gorsze od ciosu Niech się Twoje Dziecię lepiej zastanowi, czy na pewno chce mieć ze mną do czynienia Jak huknę, jak tupnę... Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-22 o 08:08 |
|
|
|
|
#2502 |
|
Rozeznanie
|
Ale lecicie, już niedługo cała lista się zapełni! U mnie zła passa zdaje się nie mieć końca. Wczoraj trafiłam z TŻem w szpitalu z podejrzeniem zawału... Bardzo bolał go kręgosłup, ból promieniował na klatkę piersiową. Na szczęście problemy kardiologiczne wykluczono, miał jeszcze inne konsultacje. My generalnie leczymy ten jego kręgosłup, ale póki co żaden lekarz nie umie nam pomóc (rezonans magnetyczny kręgosłupa wyszedł dobrze, nie znamy przyczyny tych bóli). Jeszcze musimy sprawdzić sprawy z kamieniami, a jak nie - rehabilitacja. Oby pomogło, bo ja więcej takich akcji nie zniosę... To niesamowite, ile człowiek może unieść, jeśli musi, z tym, że ja już powoli wysiadam. Dodatkowo jestem strasznie pociągająca, nie życzę nikomu kataru przy 30 stopniach Ale stosuję te kropelki Disnemar i są OK, bałam się, że będą drażnić śluzówkę, jak inne krople, ale są bardzo delikatne - a z tego, co wiem, są polecane niemowlętom. No ale dość żalenia się, mam nadzieję, że w końcu coś ruszy w dobrą stronę. Pozdrawiam![/QUOTE] ehhh czasami w życiu tak się "głupio" układa, no ale trzeba się zmierzyć z kolejną przeciwnością losu, w końcu zaświeci światełko, jestem tego pewna i wy też musicie. Trzeba sprawdzić tą przyczynę bólu, tak sobie myślę, że jakby to były nerki-kamienie to na wysokości klatki piersiowej ból by się chyba nie pojawił, może to jakieś nerwo -bóle? |
|
|
|
#2503 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję Dziewczyny,
To już nie pierwsza taka sytuacja, ale wczoraj mąż aż stracił przytomność z bólu i spadł z krzesła w przychodni... Naprawdę najadłam się strachu. Na szczęście już dzisiaj dobrze się czuje, poszedł do pracy i już zdążyliśmy się posprzeczać rano... Ale wczoraj było tragicznie. No właśnie nie wiem, skąd ten ból, kręgosłup jest "czysty", sprawdzimy jeszcze te kamienie, a potem mąż ma skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-05-22 o 08:07 |
|
|
|
#2504 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
heh jak na razie mamy same szybkie porody![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34256688]Gratuluję Nowym Mamusiom Ale lecicie, już niedługo cała lista się zapełni! U mnie zła passa zdaje się nie mieć końca. Wczoraj trafiłam z TŻem w szpitalu z podejrzeniem zawału... Bardzo bolał go kręgosłup, ból promieniował na klatkę piersiową. Na szczęście problemy kardiologiczne wykluczono, miał jeszcze inne konsultacje. My generalnie leczymy ten jego kręgosłup, ale póki co żaden lekarz nie umie nam pomóc (rezonans magnetyczny kręgosłupa wyszedł dobrze, nie znamy przyczyny tych bóli). Jeszcze musimy sprawdzić sprawy z kamieniami, a jak nie - rehabilitacja. Oby pomogło, bo ja więcej takich akcji nie zniosę... To niesamowite, ile człowiek może unieść, jeśli musi, z tym, że ja już powoli wysiadam. Dodatkowo jestem strasznie pociągająca, nie życzę nikomu kataru przy 30 stopniach Ale stosuję te kropelki Disnemar i są OK, bałam się, że będą drażnić śluzówkę, jak inne krople, ale są bardzo delikatne - a z tego, co wiem, są polecane niemowlętom. No ale dość żalenia się, mam nadzieję, że w końcu coś ruszy w dobrą stronę. Pozdrawiam![/QUOTE] Twój mąż ma zniesioną lordoze?Prawda?Jak dobrze pamiętam.Mój też ma i się męczy biedaczek na okrągło,jest cały czas na lekach przeciwbólowych,miał TK która nic nie wykazała teraz do lipca czeka na rezonans,nie wiem co on miałby wnieść w uzdrowienie mojego M ale lekarze mówią,że sprawdzą czy można operować Co mnie przeraża rzecz jasnaWitam się z kawką pranie się pierze,ja się położyłam ale wstałam pomyslałam ze dobrze będzie wypić kawkę z wami.Noc ok młody budzi się co bite trzy godziny nawet po mleku modyfikowanym,dzisiaj spałam 6 godzin także sukces |
|||
|
|
|
#2505 |
|
Konto usunięte
|
Anulka coś tam ma, nie pamiętam co, ale neurolog i neurochirurg zgodnie stwierdzili, że to nie może powodować aż takich dolegliwości. Wczoraj lekarz z IP nakierował nas jeszcze na te kamienie... No zobaczymy, jak nie, to oby ta rehabilitacja coś dała, przynajmniej się ruszy z fotela
|
|
|
|
#2506 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34256842]Dziękuję Dziewczyny,
To już nie pierwsza taka sytuacja, ale wczoraj mąż aż stracił przytomność z bólu i spadł z krzesła w przychodni... Naprawdę najadłam się strachu. Na szczęście już dzisiaj dobrze się czuje, poszedł do pracy i już zdążyliśmy się posprzeczać rano... Ale wczoraj było tragicznie. No właśnie nie wiem, skąd ten ból, kręgosłup jest "czysty", sprawdzimy jeszcze te kamienie, a potem mąż ma skierowanie do poradni rehabilitacyjnej.[/QUOTE] Nie dajcie się rehabilitować bez diagnozy!!!!! Co oni chcą naprawiać, jak nie wiedzą co jest zepsute??? Mojej Babci tak właśnie pogorszyli stan zdrowia, a później dochodzenie do siebie było o wiele trudniejsze, bolesne i kosztowne Szukajcie przyczyny tych bóli, to podstawa.Może kamienie, może nerwobóle, może gazy...może to brzmi głupio, ale nawet nie wiecie ile spustoszenia może nieść zbieranie się gazów w organizmie. Nawet ramiona mogą boleć od zbierania się gazów Mój P nie tak dawno miał atak bólu jakby serca (na tej wysokości, mostek). Tak strasznie cierpiał, aż ciocia pielęgniarka nam podpowiedziała, żeby spróbować odgazować organizm. I pomogło, tony espumisanu. Może w przypadku Twojego Męża ta przyczyna jest mało prawdopodobna, ale chciałam tylko pokazać, jak różne mogą być przyczyny bólu.
|
|
|
|
#2507 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34256873]Anulka coś tam ma, nie pamiętam co, ale neurolog i neurochirurg zgodnie stwierdzili, że to nie może powodować aż takich dolegliwości. Wczoraj lekarz z IP nakierował nas jeszcze na te kamienie... No zobaczymy, jak nie, to oby ta rehabilitacja coś dała, przynajmniej się ruszy z fotela
[/QUOTE]Bo ja się obawiam najgorszego szczerze obawiam się nawrotu raka,co prawda nie miał żadnych zmian ale obawa zawsze istnieje.On jedzie na ketonalu i innych specyfikach na receptę,bez nich nie podoła aż się trzęsie z bólu ale nie mdlał,musieliście się najeść strachu,strasznie Ci współczuję |
|
|
|
#2508 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie idziemy do lekarza, który jest gastrologiem, ale robi też USG pod kątem kamieni, więc dwie rzeczy załatwimy na raz.
Gaabbi, również dziękuję za radę, może faktycznie trzeba się nad tym zastanowić. Wczoraj pomogły mu ketonale domięśniowo i spasmalgon, który jest lekiem rozkurczowym. Anulka wiem, pamiętam, jak tu pisałaś o tym. Trzymam mocno kciuki, żeby u Was było OK i żadnych nawrotów! |
|
|
|
#2509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Twój mąż jeździ? Jest zawodowym kierowcą, tak? To co się dziwić, że ma problemy z kręgosłupem Nie znam zawodowego kierowcy, który by się nie borykał z takim problemem. Jeden bardziej, drugi mniej, ale każdy ma jakieś problemy z bólem w okolicach kręgosłupa.
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Wtajemniczenie
|
ta gadzina juz nie spi,jje znowu ja pisze jedna reka.wczoraj Szymon przekrecił sie z pleców na bok
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tego maila pomocniczego - też zauważyłam, ale już nie chcę drążyć tematu...
|
|
|
#2512 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja z kawą
prawdziwą Ja nie śpię od 5, jak nigdy, obudziło mnie drętwienie reki i po spaniu. Poleżałam do 7,30 i zasnęłam, ale ok 8 już musiałam wstać, bo ta ręka to był horror, a szczególnie palce Cytat:
skoro od ok 2roku życia to na razie nie zamawiam Cytat:
Ciotka, Ty to postrach jesteś
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety,ale uważam, że temat będzie trzeba drążyć, bo inaczej ta osoba będzie czuła się bezkarna. A tak nie można.
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ten mail pasuje tylko do jednej z nas, ale nie chcę wysnuwać pochopnych opinii...
|
|
#2515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hej My po pierwszej nocy w domku nawet wyspani jesteśmy nie było aż tak źle ![]() CZy któraś z Was odciąga pokarm i tak karmi dziecko?? Bo ma pytania? Bo moja zjada 50 odciagietego pokarmu i później jeszcze się domaga ale ja już nie ma odciągniętego i muszę ją dokarmić. Proszę o pomoc Z góry dziękuję ![]() ![]() A i ma pytanie czy hasło do poczty zostało zmienione?? Wkleja fote małej ![]() pierwsze przy przewijaniu w szpitalu drugie zdjęcie zaraz po porodzie
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikqsmw65rm.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813580120.html Edytowane przez GaTTa Czas edycji: 2012-05-22 o 08:53 |
|
|
|
|
#2516 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluje klask i:na drugim zdjęiu widać, że jest wkurzona, że jej kazali wychodzić i wolała być u Mamusi w brzuchu
|
|
|
|
|
#2519 |
|
Konto usunięte
|
Gatta to pierwsze zdjęcie jest po prostu GENIALNE
|
|
|
|
#2520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ekspresowo i znów terminowo. Gratulacje! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

klask i:

W takim razie, nic trudnego działać na dwa fronty
Bez sensu.
No nic, może dowiem się w swoim czasie.
Bolalo jak cholera az sie upocilam
Nastepna wizyte mam dopiero w srode wtedy tez bede miala usg ( ciekawe ile maly juz wazy ) a ze u nas dlugio weekend i w poniedzialek wszystko zamkniete mam sie zglosic w niedziele na KTG do szpitala zeby sprawdzic czy sie nic nie zaczyna 

Najpierw się umawia, a później idzie sama rodzić
Ostrzegam, moje marudzenie jest duuużo gorsze od ciosu
Niech się Twoje Dziecię lepiej zastanowi, czy na pewno chce mieć ze mną do czynienia 
Co mnie przeraża rzecz jasna