|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
super
![]() Cytat:
kto wie ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- ależ tu cisza.... gdzie są wszyscy? |
|
|
|
|
#2792 |
|
Raczkowanie
|
Jedna z Was (przperaszam, nie pamiętam dokładnie) napisała, że w końcówce ciąży nie może spać w nocy zupełnie - ja mam to samo. Jak się kładę, zasypiam natychmiast, ale po 2-3 godzinach budzę się na siku i potem już zasnąć raczej nie idzie. Do tego przy wstawaniu z leżenia na plecach bolą mnie plecy w krzyżu, i to tak, że wyć sie chce.
No i mam wrażenie, że moje dziecko jest ogromne (waży teraz około 2900-3000, połowa 37tc, ale nie znam długości ciałka), rozpycha mi się w brzuchu 24/7 i tylko wypina to pupsko na boki och jak chciałabym już być rozpakowana![/QUOTE] To byłam ja tak mnie nasuwają plecy nad ranem że wstaje o 4 lub 5 a dziś wow o 6 pokręce się rochę po domu - mi stanie trochę pomaga - zjem śniadanie i o godzinie 8 lub 9 znowu idę spać i śpie do 11 lub 12. Czekam na Tżta wraca ok 16 zjemy coś i o 17 lub 18 robimy drzemkę do 19 30 jejku moje życie to koszmar teraz każdy dzień wygląda tak samo nie mam energii na nic.
|
|
|
|
#2793 | ||
|
Wtajemniczenie
|
anulka, claudik, brawo za kikutki
Nasz jeszcze siedzi twardo ![]() Cytat:
Cytat:
A ja dziewczynki tworzę powoli mój opis porodu Zamierzałam znaleźć spokojną dłuższą chwilę i wszystko Wam opisać, ale ciężko tą chwilę znaleźć więc zaczęłam na raty sobie pisać i już jestem przy końcu - oj, to będzie długi post
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-23 o 12:30 |
||
|
|
|
#2794 |
|
Rozeznanie
|
mam jakieś śmieszne skurcze dołu brzucha jak na okres rosnące, które wydłużają swój czas, najpierw były co 4 min teraz co 8- trwają z 24 sekundy i między nimi mały mnie główką uderza :/
Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-05-23 o 12:34 |
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co? Mój Anteks zrobił się rudy z takiego jasnego blondu rude włoski mu zrudziały
|
|
#2796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj coś się dzieje... informuj nas na bieżąco ![]() a mi się tak strasznie nuudzi... ludzie wkoło cały czas pytają / dzwonią czy rodzę... wkurza mnie to już |
|
|
|
|
#2798 |
|
Rozeznanie
|
sama nie wiem co o tym myśleć,
w sumie dziś nie wymiotowałam rano co mnie zdzwiwiło wydaje mi się, że coś się jednak rozkręca ![]() do męża dzwoniłam, że jakby co ma przyjechać |
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2800 |
|
Rozeznanie
|
ale będą jaja jak mi przejdzie, ja nie wierze, że to już, tylko jak ten skurcz przychodzi to już mi nie jest do śmiechu
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wiercenia - wyobraź sobie, ze za oknami z 2 stron mam 3 bloki, które są właśnie budowane - około 20 robotników na każdym - 5 z nich coś wierci i przycina, a żeby było przyjemniej dwie koparki, ugniatarka ziemi na full obrotach i w naszym bloku z dołu i góry wiercenie bo blok niedawno oddany to ludzie remontują... koszmar!!! jak nie oszaleję to będzie cudownie idę na spacer bo mam dosyć wgapiania się tych facetów jak jem
|
|
|
|
|
#2802 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Pandzia, gratuluję
![]() śliweńko, a jak Pandzia się czuje? Wiesz coś więcej? Cytat:
Ja przy nawale trochę ograniczam, ale jak widzę, że mam mniej, to piję na potęgę, bo z pustego to i Salomon nie naleje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja do szpitala samochodem pojechałam, więc dasz radę![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma się co dziwić, że woli przy ciepłym ciele rodziców niż samo w pustym, obszernym kojcu Dziecko czuje ciepło ciała rodziców, czuje się bezpieczniej niż odłożone do pustego łóżeczka.
|
|
|
#2803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
koło nas też jest budowa, tylko, że mój blok jest oddzielony już zamieszkałym blokiem, także wyobrażam sobie co musisz czuć, okna masz pewnie co chwile w piachu, o hałasie nie wspomnę zrobiłam sobie frytki
|
|
|
|
|
#2804 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i jak się nic nie ruszy to za tydzień w środę na oddział...też bardzo się boję wywoływania... juz chyba CC wolę, moja bratowa miała wywoływany-poród trwał kilkanaście godzin a i tak skonczył się cc bo mała traciła tętno.... bardzo, bardzo chciałabym urodzić SN ale wywoływanie przyprawia mnie o ciarki... no i gin tez mi dał wczoraj do zrozumienia że jak szyjka się nie ruszy to może urodzimy cc a ja nie chce!!! mam nadzieję że przez te 7 dni mój bobas postanowi sam wyjść z brzucha... ![]() Cytat:
a ja jak na to patrzyłam to jakiś hardcore Cytat:
|
|||
|
|
|
#2805 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nieładnieCytat:
A tak poważnie to trzymam kciuki, żeby się jednak rozkręciło, i żebyś już miała tę "przyjemność" za sobą Cytat:
, po 30 godzinach samam urodziałam tzn. poród trwał krócej, bo zaczęło się rozkręcać dopiero po drugiej kroplówce i cieszę się że wszystko dobrze się skończyło i że mała zdrowa, choć poród wspominam koszmarnie. Oby tylko sytuacja się nie powtórzyła
|
|||
|
|
|
#2806 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie sweetjoy dziś jest skwar 30 stopni nie wyobrażam sobie rodzić w te temperaturę, no ale jak trzeba będzie nic nie zrobie
|
|
|
|
#2807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- sweetjoy ciekawi mnie jaki będziesz miała w sobotę podpis jeśli nic nie ruszy ...? |
|
|
|
|
#2809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak to już niestety jest- w przypadku mojej bratowej to była noc i lekarz sobie spał i mój brat- stary koń- zadzownił do rodziców płacząc w słuchawkę że dziecko chyba umiera i że on nie wie co ma robić no i moja mam wpasdła do szpitala, zadzwoniła do lekarza prowadzącego moją bratową i dopiero on zrobił tam rząd i ruszyli doopy a połozna jeszcze pyskowała mojej mamie co ona się wpie**** .... a lekarz jak się pojawił w szpitalu to przyznał że jeszcze z godzina i nie wiadomo co by było...
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Rozeznanie
|
albo na plusie +1,+2 bo to zawsze dłużej, też o tym myślałam, bo ja odliczam sobie na gg
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bosh brak mi słów....---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- blue jak tam skurcze? |
|
|
|
|
#2813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja własnie sie pakuje i rzeczy dla siebie zmiesciłabym w mniejsza torbę, ale dla dziecka nic sie nie zmieci, mysle o ciut wiekszej torbie, ale nie wiem czy nie bedzie za duza, ale chyba przyjma mnie z wieksza nie? ![]() W ogole to nie czuje, ze to do porodu i ze moze sie zacząc niedługo i ze coraz blizej do tp.
|
||
|
|
|
#2814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- no no blue widze, ze i na Ciebie idzie kolej ![]() aha - mam rade odnosnie tych wkladek poporodowych (podpasek XXXXXXLLLLLL) ![]() 2 paczki to zdecydowanie za malo co do majtek to jak ktos wczesniej wspominal, to lepiej te siatkowe - mozna je szybko zaprac (ja mialam 2 szt. w paczce - niskie i wysokie), a te flizelinowe sa do bani bo sie rozrywaja szybko aha i te podklady poporodowe na lozko - tez mi nie starczylo bo zdarzylo mi sie przemoknąc; polecam wziac minimum 5-8szt. tych jak najwiekszych
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-05-23 o 13:48 |
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 3 paczki, 2 chce wziasc do szpitala, 3 na dowóz, znaczy ze zmieszcza sie do torby, ale to juz wieksza musi byc wtedy:/
Kurcze, a gdzie woda do spakowania.... Nie no za duzo tego. |
|
|
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Byłam z wami jakieś dobre 3-4 części temu, później "zaniemówiłam" i wyleciałam, ale cały czas was czytam. Mam termin jak kilka z was na dzień matki czyli prawie już.. no i jak większość nierozpakowanych nie mogę się już doczekać.. Czytam wasze opisy jak się zaczęło obserwuję siebie i.... nic Czasem mam tylko pobolewania "okresowe". Brzuch wydaje mi się jak na koniec 9tego miesiąca mam niewielki.. ale wg pomiarów gina dzidzia waży 3500.. co ostatnio odczuwam coraz to dotkliwiej, rozpycha się na wszelkie sposoby, a od mniej więcej tygodnia zwłaszcza wieczorami daje taki popis, że aż mi niedobrze.. Ciężko o wygodną pozycję.. w dodatku mam wrażenie że łobuz się wspina gdzieś do góry, tuż pod biustem mnie uwiera.. z resztą wszędzie uwiera. Całą ciążę miałam bajeczną, ale teraz zaczyna mnie już męczyć.. Gin już w połowie kwietnia powiedział że szyjka macicy jest skrócona.. więc jakiś miesiąc polegiwałam i dmuchałam na siebie, od 38 tygodnia przestałam... i nic. I jeszcze te upały mnie dobijają.. Eh.. od miesiąca kładę się spać z myślą że w nocy napewno mnie dopadnie iiiii nic. Ciekawe ile to jeszcze potrwa. Bardzo zazdroszczę wszystkim rozpakowanym i łączę się w bólu tym które czekają z utęsknieniem na nowy etap w życiu
|
|
|
|
#2819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
|
#2820 |
|
Rozeznanie
|
mam schize, bo tej krwi coraz więcej, zadzwoniłam po męża, ide się wykąpać i pewnie pojedziemy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

kto wie 

och jak chciałabym już być rozpakowana!
pokręce się rochę po domu - mi stanie trochę pomaga - zjem śniadanie i o godzinie 8 lub 9 znowu idę spać i śpie do 11 lub 12. 
więc zaczęłam na raty sobie pisać i już jestem przy końcu - oj, to będzie długi post
Mam tak jak andzya, chciałabym się opić 

trwa to nawet 2 godz i już nie wiem co robić. wziełam ją wczoraj i dziś do nas do łóżka i od razu usneła i spała sobie 3 godz między nami. ale dziś przestraszyłam się nie na żarty. dostałaby ode mnie z łokcia 2 razy gdyby mąż już spał. zdążył ją obronić - bohater 
13.08.2011