Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-23, 11:53   #2791
begie13
Zadomowienie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Pochwalę się że mój Filip zasnął sam u siebie dwa razy
super

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
spałam, bo się położyłam, poszłam siku a tam śluz podbarwiony krwią, brzuch boli jak na okres, teraz leże i czekam aż przejdzie , bo pewnie przedzie
a może nie przejdzie... kto wie

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

ależ tu cisza.... gdzie są wszyscy?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 12:07   #2792
nasteczka83
Raczkowanie

Jedna z Was (przperaszam, nie pamiętam dokładnie) napisała, że w końcówce ciąży nie może spać w nocy zupełnie - ja mam to samo. Jak się kładę, zasypiam natychmiast, ale po 2-3 godzinach budzę się na siku i potem już zasnąć raczej nie idzie. Do tego przy wstawaniu z leżenia na plecach bolą mnie plecy w krzyżu, i to tak, że wyć sie chce.
No i mam wrażenie, że moje dziecko jest ogromne (waży teraz około 2900-3000, połowa 37tc, ale nie znam długości ciałka), rozpycha mi się w brzuchu 24/7 i tylko wypina to pupsko na boki och jak chciałabym już być rozpakowana!

[/QUOTE]
To byłam ja tak mnie nasuwają plecy nad ranem że wstaje o 4 lub 5 a dziś wow o 6 pokręce się rochę po domu - mi stanie trochę pomaga - zjem śniadanie i o godzinie 8 lub 9 znowu idę spać i śpie do 11 lub 12. Czekam na Tżta wraca ok 16 zjemy coś i o 17 lub 18 robimy drzemkę do 19 30 jejku moje życie to koszmar teraz każdy dzień wygląda tak samo nie mam energii na nic.
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 12:28   #2793
kism
Wtajemniczenie

anulka, claudik, brawo za kikutki Nasz jeszcze siedzi twardo

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaka macie temperature w pokoju dziecka?? powinno byc 20-22st. ale ja mam 25st. i nie da sie, zeby bylo mniej bo mamy slonce w tym pokoju przez pol dnia...
Ja nawet nie wiem, ale ja to zalecenie nie więcej niż 22 st. to bardziej do okresu grzewczego odnoszę, bo powyżej tej temp. jest już od grzejników za suche powietrze, a w lecie jak na zewnątrz jest 30 st., to przecież nie ma szans, żeby w domu 22 zachować.

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Mam takie pyt. czy jak nie leci mi siara to bede miała mleko? Bo do tej pory nie leci i martwie troche się, bo bardzo bym chciała karmic piersią.
Będziesz miała!

A ja dziewczynki tworzę powoli mój opis porodu Zamierzałam znaleźć spokojną dłuższą chwilę i wszystko Wam opisać, ale ciężko tą chwilę znaleźć więc zaczęłam na raty sobie pisać i już jestem przy końcu - oj, to będzie długi post

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-05-23 o 12:30
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 12:31   #2794
blueelektron
Rozeznanie

mam jakieś śmieszne skurcze dołu brzucha jak na okres rosnące, które wydłużają swój czas, najpierw były co 4 min teraz co 8- trwają z 24 sekundy i między nimi mały mnie główką uderza :/

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-05-23 o 12:34
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 12:33   #2795
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Mnie to już się tak chce piwa, że aż ból mi sprawia pisanie o nim Mam tak jak andzya, chciałabym się opić
No już nawet nie chcę o tym myśleć

Wiecie co? Mój Anteks zrobił się rudy z takiego jasnego blondu rude włoski mu zrudziały
Stary 2012-05-23, 12:37   #2796
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
mam jakieś śmieszne skurcze dołu brzucha jak na okres rosnące, które wydłużają swój czas, najpierw były co 4 min teraz co 8- trwają z 24 sekundy i między nimi mały mnie główką uderza :/
Licz sobie co jakiś czas odstępy. Może niedługo się skrócą lub uregulują!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 12:39   #2797
begie13
Zadomowienie

Cytat:

oj coś się dzieje... informuj nas na bieżąco trzymam kciuki

a mi się tak strasznie nuudzi...

ludzie wkoło cały czas pytają / dzwonią czy rodzę... wkurza mnie to już

Wanda
Stary 2012-05-23, 12:45   #2798
blueelektron
Rozeznanie

sama nie wiem co o tym myśleć,

w sumie dziś nie wymiotowałam rano co mnie zdzwiwiło

wydaje mi się, że coś się jednak rozkręca

do męża dzwoniłam, że jakby co ma przyjechać
Stary 2012-05-23, 12:46   #2799
andzya
Zakorzenienie

Cytat:

hoho, no to obserwuj sytuację i trzymam kciuki
Stary 2012-05-23, 12:49   #2800
blueelektron
Rozeznanie

ale będą jaja jak mi przejdzie, ja nie wierze, że to już, tylko jak ten skurcz przychodzi to już mi nie jest do śmiechu
Stary 2012-05-23, 12:50   #2801
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
spałam, bo się położyłam, poszłam siku a tam śluz podbarwiony krwią, brzuch boli jak na okres, teraz leże i czekam aż przejdzie , bo pewnie przedzie

kuzwa i jeszcze mi wiercą sąsiedzi
blue w takim razie trzymam kciuki za akcję sprawną i "bezbolesną"

co do wiercenia - wyobraź sobie, ze za oknami z 2 stron mam 3 bloki, które są właśnie budowane - około 20 robotników na każdym - 5 z nich coś wierci i przycina, a żeby było przyjemniej dwie koparki, ugniatarka ziemi na full obrotach i w naszym bloku z dołu i góry wiercenie bo blok niedawno oddany to ludzie remontują... koszmar!!! jak nie oszaleję to będzie cudownie

idę na spacer bo mam dosyć wgapiania się tych facetów jak jem
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 12:53   #2802
_agata
Zakorzenienie

Pandzia, gratuluję

śliweńko, a jak Pandzia się czuje? Wiesz coś więcej?

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
U mnie niestety mleka coraz mniej. Robie wszystko by bylo. W 6 i 7 dobie bylo juz na prawde ok, a od wczoraj flak i maly non stop glodny. Do tego te upaly- masakra. Plakalam od wczoraj,ze to moja wina,ze nie mam mleka i do niczego sie nie nadaje wiec depresja nadal pelna para
Aniu, a pijesz dużo? W takie upały i przy karmieniu piersią trzeba pić sporo. 2-2,5 litra płynów dziennie. Dużo z tego wypocisz, pij jak najwięcej jeśli pokarmu masz niewiele.
Ja przy nawale trochę ograniczam, ale jak widzę, że mam mniej, to piję na potęgę, bo z pustego to i Salomon nie naleje

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jaka macie temperature w pokoju dziecka??
powinno byc 20-22st. ale ja mam 25st. i nie da sie, zeby bylo mniej bo mamy slonce w tym pokoju przez pol dnia...
U nas w sypialni jest jakieś 19-20 stopni. Jak było więcej to Maciej nie spał dobrze. Do kąpieli też łazienki jakoś specjalnie nie nagrzewamy. Polewamy go cały czas wodą i jest spokój

Cytat:
Wybieram się zaraz do IKEA. Rozejrzę się i może kupię kilka lekkich rzeczy. Po resztę pojedziemy we dwoje.
Jedziemy też dzisiaj do Silesi, bo jutro ma urodziny P brat, imieniny P Mama, a w sobotę Dzień Mamy
Spokojnie Ja do szpitala samochodem pojechałam, więc dasz radę

Cytat:
Natomiast położna potwierdziła to, co zawsze mówi mi moja ginka, że najgorsze co można robić w ciąży, to myć okna. I tutaj tez nie chodzi chyba o wykurzanie dzieciaka, tylko o samą specyfikę tej czynności. Jednak trochę namachać się trzeba.
Nie wiem co jest takiego w tym myciu okien, że wszyscy to tak demonizują. Jak się stanie na odpowiedniej wysokości, to czynność ogranicza się do wykonywania niezbyt zamaszystych ruchów ręką.

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
my walczyliśmy w nocy z Martą. działamy wg schmatu - pieluszka, karmienie i dalej powinno być spanie. tylko że jak tylko ją odłożymy do łóżeczka to ona okropnie płacze no i tak bez końca trwa to nawet 2 godz i już nie wiem co robić. wziełam ją wczoraj i dziś do nas do łóżka i od razu usneła i spała sobie 3 godz między nami. ale dziś przestraszyłam się nie na żarty. dostałaby ode mnie z łokcia 2 razy gdyby mąż już spał. zdążył ją obronić - bohater
dziewczyny co robicie jak maluchy nie chcą spać same???
Maciek w zasadzie zasypia sam w łóżeczku, ale zdarza się, że zostawiam go w łóżku, jak odłożę 2-3 razy do łóżeczka, a on nie śpi.
Nie ma się co dziwić, że woli przy ciepłym ciele rodziców niż samo w pustym, obszernym kojcu Dziecko czuje ciepło ciała rodziców, czuje się bezpieczniej niż odłożone do pustego łóżeczka.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 12:56   #2803
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
blue w takim razie trzymam kciuki za akcję sprawną i "bezbolesną"

co do wiercenia - wyobraź sobie, ze za oknami z 2 stron mam 3 bloki, które są właśnie budowane - około 20 robotników na każdym - 5 z nich coś wierci i przycina, a żeby było przyjemniej dwie koparki, ugniatarka ziemi na full obrotach i w naszym bloku z dołu i góry wiercenie bo blok niedawno oddany to ludzie remontują... koszmar!!! jak nie oszaleję to będzie cudownie

idę na spacer bo mam dosyć wgapiania się tych facetów jak jem
współczuje
koło nas też jest budowa, tylko, że mój blok jest oddzielony już zamieszkałym blokiem, także wyobrażam sobie co musisz czuć, okna masz pewnie co chwile w piachu, o hałasie nie wspomnę

zrobiłam sobie frytki
Stary 2012-05-23, 12:57   #2804
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
ja też już sobie odpuszczam... bo tylko się nakręcam a los jakby na przekór mi robi...
jedyne czego się boję, to że długo po terminie nie urodzę, będą mi wywoływać poród, nic nie będzie szło do przodu i zrobią mi cesarkę... ta myśl mnie teraz prześladuje

.
ja mam termin na dziś i cisza... wczoraj na wizycie szyjka skrócona ale zamknięta no i jak się nic nie ruszy to za tydzień w środę na oddział...
też bardzo się boję wywoływania... juz chyba CC wolę, moja bratowa miała wywoływany-poród trwał kilkanaście godzin a i tak skonczył się cc bo mała traciła tętno.... bardzo, bardzo chciałabym urodzić SN ale wywoływanie przyprawia mnie o ciarki... no i gin tez mi dał wczoraj do zrozumienia że jak szyjka się nie ruszy to może urodzimy cc a ja nie chce!!! mam nadzieję że przez te 7 dni mój bobas postanowi sam wyjść z brzucha...

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z sąsiadką przez balkon :P i nie wiem jak ona daje radę, ma 2 dziewczynki, jedna ma niecałe 2 latka a druga niecały roczek. Różnica między nimi to 12 miesięcy.
moja siostra ma dwójkę też.. jedno ma 2 a drugie 3 latka- różnica pomiędzy nimi- 14 miesięcy, widzę że czasem jej mega ciężko-szczególnie jak była z 2 w ciąży i zaraz po porodzie bo starszy też potrzebował opieki ale mówi że drugi raz zrobiłaby to samo i też chciałaby mieć jedno po drugim a ja jak na to patrzyłam to jakiś hardcore

Cytat:

trzymam kciuki - może jednak to już
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 13:08   #2805
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
No jak możesz nas tak stresować nieładnie

Cytat:
Jak Ci te bóle mocno przeszkadzają, to chętnie je od Ciebie przyjmę A tak poważnie to trzymam kciuki, żeby się jednak rozkręciło, i żebyś już miała tę "przyjemność" za sobą

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ja mam termin na dziś i cisza... wczoraj na wizycie szyjka skrócona ale zamknięta no i jak się nic nie ruszy to za tydzień w środę na oddział...
też bardzo się boję wywoływania... juz chyba CC wolę, moja bratowa miała wywoływany-poród trwał kilkanaście godzin a i tak skonczył się cc bo mała traciła tętno.... bardzo, bardzo chciałabym urodzić SN ale wywoływanie przyprawia mnie o ciarki... no i gin tez mi dał wczoraj do zrozumienia że jak szyjka się nie ruszy to może urodzimy cc a ja nie chce!!! mam nadzieję że przez te 7 dni mój bobas postanowi sam wyjść z brzucha...
Moja mała tez traciła tętno, ale nie chcieli mi zrobić cesarki, bo było za gorąco , po 30 godzinach samam urodziałam tzn. poród trwał krócej, bo zaczęło się rozkręcać dopiero po drugiej kroplówce i cieszę się że wszystko dobrze się skończyło i że mała zdrowa, choć poród wspominam koszmarnie. Oby tylko sytuacja się nie powtórzyła
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 13:11   #2806
blueelektron
Rozeznanie

no właśnie sweetjoy dziś jest skwar 30 stopni nie wyobrażam sobie rodzić w te temperaturę, no ale jak trzeba będzie nic nie zrobie
Stary 2012-05-23, 13:19   #2807
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
no właśnie sweetjoy dziś jest skwar 30 stopni nie wyobrażam sobie rodzić w te temperaturę, no ale jak trzeba będzie nic nie zrobie
Nawet sobie nie wyobrażasz ile jesteś w stanie znieść. I uwierz mi, jak zaczniesz rodzić, to na pewno nie będziesz myśleć o temperaturze
Stary 2012-05-23, 13:25   #2808
begie13
Zadomowienie

Cytat:
i tego Ci życzę kochana ja też nie chcę ani wywoływania ani cc - strasznie się tego boję... ale jeszcze tak bardzo nie panikuję, do terminu pozostało 3 dni więc czeeekam....

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

sweetjoy ciekawi mnie jaki będziesz miała w sobotę podpis jeśli nic nie ruszy ...?

Wanda
Stary 2012-05-23, 13:27   #2809
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Moja mała tez traciła tętno, ale nie chcieli mi zrobić cesarki, bo było za gorąco , po 30 godzinach samam urodziałam tzn. poród trwał krócej, bo zaczęło się rozkręcać dopiero po drugiej kroplówce i cieszę się że wszystko dobrze się skończyło i że mała zdrowa, choć poród wspominam koszmarnie. Oby tylko sytuacja się nie powtórzyła
wiesz, może czekali żeby im dać w łapę tak to już niestety jest- w przypadku mojej bratowej to była noc i lekarz sobie spał i mój brat- stary koń- zadzownił do rodziców płacząc w słuchawkę że dziecko chyba umiera i że on nie wie co ma robić no i moja mam wpasdła do szpitala, zadzwoniła do lekarza prowadzącego moją bratową i dopiero on zrobił tam rząd i ruszyli doopy a połozna jeszcze pyskowała mojej mamie co ona się wpie**** .... a lekarz jak się pojawił w szpitalu to przyznał że jeszcze z godzina i nie wiadomo co by było...
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 13:28   #2810
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
sweetjoy ciekawi mnie jaki będziesz miała w sobotę podpis jeśli nic nie ruszy ...?
Na minusie
Stary 2012-05-23, 13:33   #2811
blueelektron
Rozeznanie

albo na plusie +1,+2 bo to zawsze dłużej, też o tym myślałam, bo ja odliczam sobie na gg
Stary 2012-05-23, 13:35   #2812
begie13
Zadomowienie

Cytat:
wiesz, może czekali żeby im dać w łapę tak to już niestety jest- w przypadku mojej bratowej to była noc i lekarz sobie spał i mój brat- stary koń- zadzownił do rodziców płacząc w słuchawkę że dziecko chyba umiera i że on nie wie co ma robić no i moja mam wpasdła do szpitala, zadzwoniła do lekarza prowadzącego moją bratową i dopiero on zrobił tam rząd i ruszyli doopy a połozna jeszcze pyskowała mojej mamie co ona się wpie**** .... a lekarz jak się pojawił w szpitalu to przyznał że jeszcze z godzina i nie wiadomo co by było...

bosh brak mi słów....

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

blue jak tam skurcze?

Wanda
Stary 2012-05-23, 13:35   #2813
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

Dostałam smsa, ale nie wiem od kogo
"Jestem już w szpitalu , skurcze są jakieś, ale ja ich nie czuję. Dzisiaj będę odpoczywać a jutro się biorą do akcji, albo kroplówki albo balonik jakiś (nie wiem co to ). Więc może jutro coś się będzie dziać warunki bardzo dobre w szpitalu pozdrawiam!"

edit.: już wiem od kogo sms: centipede Pozdrawia Was serdecznie
Powodzenia
Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

mi nie leciała siara wogóle przed porodem a teraz mam tyle pokarmu że cyce rozwala
Dzięki

Ja własnie sie pakuje i rzeczy dla siebie zmiesciłabym w mniejsza torbę, ale dla dziecka nic sie nie zmieci, mysle o ciut wiekszej torbie, ale nie wiem czy nie bedzie za duza, ale chyba przyjma mnie z wieksza nie?
W ogole to nie czuje, ze to do porodu i ze moze sie zacząc niedługo i ze coraz blizej do tp.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 13:37   #2814
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

U nas w sypialni jest jakieś 19-20 stopni. Jak było więcej to Maciej nie spał dobrze. Do kąpieli też łazienki jakoś specjalnie nie nagrzewamy. Polewamy go cały czas wodą i jest spokój

.
powiedz mi jak Ty to zrobilas ze masz tyle stopni
Stary 2012-05-23, 13:38   #2815
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
bosh brak mi słów....

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

blue jak tam skurcze?
tak pojawiają się co ok 15 minut, nadal wydaje mi się że przejdą
Stary 2012-05-23, 13:44   #2816
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
nie martw sie!! ja po oxy rodzialm nieco ponad godzine... ale wiem, ze sa tez duzo ciezsze porody... glowa do gory!

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
tak pojawiają się co ok 15 minut, nadal wydaje mi się że przejdą
no no blue widze, ze i na Ciebie idzie kolej

aha - mam rade odnosnie tych wkladek poporodowych (podpasek XXXXXXLLLLLL)
2 paczki to zdecydowanie za malo co chwile sie zafajda, a trzeba wymieniac i sie podmywac wiec polecam wziac wiecej; lekarz mi mowil ze krwawic mozna do 2 miesiecy; w domu uzywam juz mniejszych bella classic

co do majtek to jak ktos wczesniej wspominal, to lepiej te siatkowe - mozna je szybko zaprac (ja mialam 2 szt. w paczce - niskie i wysokie), a te flizelinowe sa do bani bo sie rozrywaja szybko wiec ich ie polecam za bardzo

aha i te podklady poporodowe na lozko - tez mi nie starczylo bo zdarzylo mi sie przemoknąc; polecam wziac minimum 5-8szt. tych jak najwiekszych

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-05-23 o 13:48
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 13:46   #2817
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja mam 3 paczki, 2 chce wziasc do szpitala, 3 na dowóz, znaczy ze zmieszcza sie do torby, ale to juz wieksza musi byc wtedy:/

Kurcze, a gdzie woda do spakowania.... Nie no za duzo tego.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 13:48   #2818
debesciara
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Byłam z wami jakieś dobre 3-4 części temu, później "zaniemówiłam" i wyleciałam, ale cały czas was czytam.
Mam termin jak kilka z was na dzień matki czyli prawie już.. no i jak większość nierozpakowanych nie mogę się już doczekać.. Czytam wasze opisy jak się zaczęło obserwuję siebie i.... nic Czasem mam tylko pobolewania "okresowe". Brzuch wydaje mi się jak na koniec 9tego miesiąca mam niewielki.. ale wg pomiarów gina dzidzia waży 3500.. co ostatnio odczuwam coraz to dotkliwiej, rozpycha się na wszelkie sposoby, a od mniej więcej tygodnia zwłaszcza wieczorami daje taki popis, że aż mi niedobrze.. Ciężko o wygodną pozycję.. w dodatku mam wrażenie że łobuz się wspina gdzieś do góry, tuż pod biustem mnie uwiera.. z resztą wszędzie uwiera. Całą ciążę miałam bajeczną, ale teraz zaczyna mnie już męczyć.. Gin już w połowie kwietnia powiedział że szyjka macicy jest skrócona.. więc jakiś miesiąc polegiwałam i dmuchałam na siebie, od 38 tygodnia przestałam... i nic. I jeszcze te upały mnie dobijają.. Eh.. od miesiąca kładę się spać z myślą że w nocy napewno mnie dopadnie iiiii nic. Ciekawe ile to jeszcze potrwa.
Bardzo zazdroszczę wszystkim rozpakowanym i łączę się w bólu tym które czekają z utęsknieniem na nowy etap w życiu
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 13:50   #2819
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Ja mam 3 paczki, 2 chce wziasc do szpitala, 3 na dowóz, znaczy ze zmieszcza sie do torby, ale to juz wieksza musi byc wtedy:/

Kurcze, a gdzie woda do spakowania.... Nie no za duzo tego.
Jak wychodzilismy ze szpitala to moj maz schodziłz naszymi betami na 3 razy

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Byłam z wami jakieś dobre 3-4 części temu, później "zaniemówiłam" i wyleciałam, ale cały czas was czytam.
Mam termin jak kilka z was na dzień matki czyli prawie już.. no i jak większość nierozpakowanych nie mogę się już doczekać.. Czytam wasze opisy jak się zaczęło obserwuję siebie i.... nic Czasem mam tylko pobolewania "okresowe". Brzuch wydaje mi się jak na koniec 9tego miesiąca mam niewielki.. ale wg pomiarów gina dzidzia waży 3500.. co ostatnio odczuwam coraz to dotkliwiej, rozpycha się na wszelkie sposoby, a od mniej więcej tygodnia zwłaszcza wieczorami daje taki popis, że aż mi niedobrze.. Ciężko o wygodną pozycję.. w dodatku mam wrażenie że łobuz się wspina gdzieś do góry, tuż pod biustem mnie uwiera.. z resztą wszędzie uwiera. Całą ciążę miałam bajeczną, ale teraz zaczyna mnie już męczyć.. Gin już w połowie kwietnia powiedział że szyjka macicy jest skrócona.. więc jakiś miesiąc polegiwałam i dmuchałam na siebie, od 38 tygodnia przestałam... i nic. I jeszcze te upały mnie dobijają.. Eh.. od miesiąca kładę się spać z myślą że w nocy napewno mnie dopadnie iiiii nic. Ciekawe ile to jeszcze potrwa.
Bardzo zazdroszczę wszystkim rozpakowanym i łączę się w bólu tym które czekają z utęsknieniem na nowy etap w życiu
to życze Tobie żeby dzidzius zrobil prezent na Dzien Mamy
Stary 2012-05-23, 13:51   #2820
blueelektron
Rozeznanie

mam schize, bo tej krwi coraz więcej, zadzwoniłam po męża, ide się wykąpać i pewnie pojedziemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości