|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
nie,ale np w ciągu 5 dni waga rózni się nawet 2kg i juz sama nie wiem czy to przez to ze czasem za duzo jem i mam ograniczc czy jak.. ;/
Podam swoje przykladowe papu : sniadanie: miseczka owsianki (solidna porcja) II śn: jablko i garść orzechów albo jabłko i szklanka lnu mielonego obiad: to zalezy czy jestem w domu ale najczesciej nie wiec 2 kanapki z razowca z salatą,pomidorem i ogorkiem (albo piers z kurczaka,2 lyzki ziemniakow i pomidor jesli w domu) kolacja: jajecznica z 3 jajek na oliwie z wkrojoną polędwicą z indyka plus 2 małe kromki razowego z maslem i pomidorem ( albo grahamka plus jogurt pitny jak jestem w pracy ) co sądzicie?
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam tylko nadzieję, że moja R nie będzie miała nic przeciwko... |
|
|
|
|
#364 |
|
Zadomowienie
|
U pod znakiem upragnionych truskawek i nauki do ostatniego egzaminu... Przez tą ciągłą naukę mam wrażenie, że jem na tony
![]() Śniadanie: * kleik z mielonego siemienia lnianego z łyżeczką miodu wielokwiatowego * 2 wieloziarniste wafle ryżowe slim z serem pleśniowym, sałatą, pomidorem, oliwkami czarnymi * 2 wieloziarniste wafle ryżowe slim z Almette chrzanowym, sałatą i rzodkiewkami II śniadanie (wróciłam z targu i rzuciłam się do przygotowywania tego, na co miałam ochotę od daawna )* naturalny serek homogenizowany z bananem, truskawkami, kakao naturalnym, otrębami owsianymi, orzechami włoskimi i zbożowymi poduszeczkami cynamonowymi z nadzieniem orzechowym * kawa zbożowa z chudym mlekiem i przyprawą do szarlotki Obiad: * filet z piersi kurczaka smażony bez tłuszczu, 60g kaszy jęczmiennej, ogórki gruntowe z jogurtem naturalnym, szczypiorkiem i czerwoną cebulą Podwieczorek: będzie na pewno miseczka truskawek do kawy ![]() Kolacja: zapewne wafle ryżowe z pasztetem z gęsi (bo pyszny!), sałatą, pomidorem... I może na trochę tego sera pleśniowego też się skuszę, on tak pięknie pachnie Uwielbiam ![]() Do picia oprócz kawy czarnej i zbożowej bardzo dużo wody, no i jak zawsze cały kalejdoskop przeróżnych herbat
|
#365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() poza tym piękne U. |
|
|
|
|
#366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się zawsze Twoje podoba , tylko teraz piszesz bez godzin ,a jak kiedyś pisałaś z godzinami to mi się wydaje ,że masz bardzo duże przerwy między posiłkami, nie wiem czy to było kiedyś czy teraz też, w sumie może tak Ci pasuje, ale ja np. 4 czy 5 godzin to dla mnie za dużo, ups.... się rozpisałam nie w temacie, jedzonko przesmaczne, wszystko bym zjadła ( oprócz tych wafli ) i jak to do ostatniego egzaminu??!!! chcesz powiedzieć ,że to już koniec???!!!! ja też siedzę już długo w książkach w tą śliczną pogodę, a to dopiero początek!!!! To niesprawiedliwe |
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1.cornflakesy z mlekiem 2% z 2łyżeczkami cukru,pomarańcza. 2.grahamka z masłem,szynką indyczą,sałatą i pomidorem, jabłko. 3.kurczak w curry,kasza jęczmienna,ciecierzyca ,czerwona kapusta 4.jabłko,kilka wafli ryżowych serowych 5.grahamka z masłem,serkiem wiejskim ze szczypiorkiem i pomidorkiem,kakao.
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze P
I Duża grahamka podzielona na 2 części: 1 podpieczona z oliwą czosnkową, 2 z masłem i polędwicą drobiową; smoothie (jogurt grecki, mielone siemie lniane, mrożony banan, truskawki i kawałek jabłka) II 2 grube kromki razowca z masłem, polędwicą drobiową, pomidorem i ziołami; marchewki do pochrupania III Ziemniaki z koperkiem, smażony ziołowy kurczak w panierce, fasolka szparagowa z przyrumienioną na maśle bułką tartą ![]() IV Serek wiejski z dużym jabłkiem, musem śliwkowym, płatkami żytnimi i kukurydzianymi, garścią orzechów ziemnych i laskowych, prażonymi pestkami słonecznika i pokruszoną gorzką czekoladą wpadły: Grześki z czekoladowym brzegiem i inka karmelowa z mlekiem ![]() V Omlet biszkoptowy (2 duże jajka, 1/3 szklanki mąki, chlust mleka) z pieczarkami, pomidorem i startym żółtym serem + ketchup (pizza omletowa ), barszczyk do picia.
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-05-23 o 17:51 |
|
|
|
#370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może przydałaby mi się taka beztroska refleksja nad jakimś posiłkiem, która wykraczałaby ponad codzienne obowiązki... no nie wiem jeszcze, czy na pewno. Czekam na Twojego
|
|
|
|
|
#371 | |
|
Rozeznanie
|
Upalne U :
śniadanie : owsianka ( 6 porządnych łych płatków, pół szklanki mleka), jabłko, pasek gorzkiej czekolady, kromka razowca z yyy... nie pamiętam II śniadanie : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, pomidorem, ogórkiem, jabłko III śniadanie : rożek algida śmietankowa, banan, kubek kakao Obiad : 4 ( 5 ? ) gotowanych pulpetów z połową słoika buraczków, sporo salatki ( sałata, pomidory, ogórki, sos vinegret) Kolacja : 100g twarogu, jabłko, marchewa,2 wafle ryżowe z serkiem topionym , szynką, ogórkiem, parę pl. szynki z piersi indyka ( z 3-4 ) Ruch : z i do szkoły rowerem - razem 6 km - leń ![]() yyy.. ale kolacja eRkowa wyszła ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-05-23 o 18:23 |
|
|
|
|
#372 |
|
Rozeznanie
|
Podbijam, bo został
i doszedł jeszcze jeden posiłekDzisiejsze Upalne U: jakoś niezbyt mi się podoba ![]() I: owsianka z 5 łyżek płatków na wodzie, z serkiem homo, łyżeczką pestek dyni, łyżeczką masła orzechowego, kilkoma nerkowcami i małym bananem. II: porcja (60g) makaronu żytniego z łyżeczką zielonego pesto (nie smakowało mi za bardzo). lód Twister z Algidy III: grahamka z 4 plastrami filetu z indyka, plasterkiem żółtego sera, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem i odrobiną ketchupu; kilka pomidorków koktatjlowych i rzodkiewek; jabłko IV: dwa wafle ryżowe, jogurt naturalny V: chyba zjem wiejski z orzechami i pestkami. I pewnie coś słodkiego wpadnie z okazji rocznicy ![]() Standardowo spacer, 2x35 min szybkiego marszu, mnóstwo wody. Dziś niestety nie mam czasu na ćwiczenia Dziewczyny, mam pytanie. Czy na U również w każdym posiłku musi być białko, czy można już lekko wyluzować i czasem sobie zrobić bezbiałkowy posiłek? |
|
|
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
blissful, dzięki
Definitywnie, dzisiejsze II śniadanie stało się moim faworytem Ten zestaw chodził za mną od dawna.Ervisha, również dzięki, że spojrzałaś Co do wafli, to tak jak już nieraz powtarzałam, dla mnie liczy się smak obkładu Może rzeczywiście nie było to najobfitsze śniadanie, ale zaraz wybierałam się na targowisko i już mi w głowie kołatał się pomysł na 2gie śniadanie Truskawki jak wyżej, nabyłam na targowisku Normalne krajowe, i już w miarę ludzkiej cenie. Przepyszne I właśnie dlatego, że tak pyszne, to na podwieczorek same, bez niczego - muszę się podelektować![]() Te poduszeczki zwą się Mlekers i nabyłam je w Netto Ale one były w tych koszach, gdzie są produkty pojawiające się raz na jakiś czas, i już ich nie widziałam...Co do mizerii, to napisałam, że z jogurtem ![]() teczowa dlolinka 21, z tymi przerwami między posiłkami to różnie. 4-5 godzin to dla mnie optimum - wtedy naprawdę przychodzi apetyt (a nie jeszcze tragiczny głód) i nie muszę nic wciskać na siłę. A sesji mam już koniec, bo: 1) w zeszłym tygodniu byłam na dwóch przedterminach 2) przez Euro mamy przesunięty cały rok akademicki - zeszłoroczne wakacje były krótsze, zaczęliśmy rok we wrześniu, to i teraz kończymy w maju I te wakacje będą trwać aż 4 miesiące (w tym z połowa to praktyki, ale cicho ). Choć w sumie, to jeszcze nie koniec sesji, bo w październiku jeszcze egzamin z praktyk właśnie...
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-05-23 o 19:14 |
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Pro Alpina rzeczywiście napisałaś
Jakoś przeoczyłam - wybacz
|
#376 |
|
Zadomowienie
|
Aaa, i jeszcze wracając do truskawek, to ja jakiś czas temu kupiłam w Carrefourze hiszpańskie po 8 zł za kg, bo już nie mogłam wytrzymać, a te z targu były po 20 zł :/ - i mam porównanie, że teraz to już naprawdę są prawdziwe truskawy
|
#377 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I 2 kromki ciemnego chleba z ziarnami - z grubym plastrem pieczonego indyka i oliwkami / serem typu włoskiego i rzodkeiwkami, pomidor + duża kawa II pasztecik z ciasta francuskiego z kapustą, grzybami i czarnuszką jednpdniowy sok marchewkowy III potrawka z białej fasoli z ziołami, marchewką i natką pietruszki IV cos a'la sorbet - duzy mrożony banan zmiksowany z mrozonymi malinami V sałatka z makaronem ryżowym, ogórkiem, dymką, pikantnym sosem chinskim i wędzonym łososiem posypana sezamem ![]() dodatkowo do picia herbaty i woda Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-05-23 o 20:31 |
|
|
|
#378 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie no, fajne U ćwiczysz teraz tyle co wcześniej, tzn na początku roku?Cytat:
ale smaczna i zdrowa. przyjemnie jest być na P? ![]() Cytat:
![]() U I. woda z cytryną owsianka z 4 łyżek i otrębów z serkiem homo, gruszką, suszonymi figami, masłem orzechowym i miodem II. grahamka z masłem, podwójnym serem żółtym, sałatą + pomidorki koktajlowe i rzodkiewki rożek śmietankowy z polewą czeko i orzeszkami III. 4 ziemniaczane pyzy z mięsem, fasolka szparagowa IV. jajko na miękko z solą + dwie kromki razowca słonecznikowego grubo z masłem i kiełbasą krakowską, rzodkiewki i pomidorki koktajlowe do picia woda i zielona herba
|
|||
|
|
|
#379 | |
|
Raczkowanie
|
Czas na moją dzisiejszą R
I: owsianka z płatków owsianych i owsianych otrąb - po 2 łyżki na szklance mleka 1.5% z połową banana, łyżeczką domowego masła z orzechów arachidowych, cynamonem i imbirem II: jabłko gigant, 250ml jednodniowego soku marchewkowego III: duża sałatka z fileta z kurczaka, sałaty lodowej, rzodkiewek, ogórka, papryki, pomidora, melona i 1/2 kostki fety o obniżonej zawartosći tłuszczu IV: lekki wiejski z pomidorem, świeżą bazylią i solą Poza tym: woda, czerwona herbata, zioła, kawa (w tym1 słodzona słodzikiem) ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-23 o 19:30 |
|
|
|
|
#380 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Moje dzisiejsze U jak Upał niesamowity : 1. 2 kromki chleba pszennego z makiem, masło,twaróg ze śmietaną i szczypiorkiem na to, kawałek chałki z masłem orzechowym, kawa mrożona bez cukru z mlekiem 2. Uczelnia (w czasie): paczka herbatników z kefirem owoce leśne, jabłko, kilka suszonych śliwek, Frugo mocno czarny W drodze z uczelni: duży kręcony lód śmietankowy amerykański 3. Ziemniaki z masłem i mlekiem (puree) ryba pieczona w folii w ziołach, surówka z kapusty kiszonej 4. Paczka herbatników w czekoladzie ![]() banan zmiksowany z jourtem naturalnym posypany migdałami 5. Będzie niedługo. 3-4 kromki chałki ze dwie z masłem i dżemem, a dwie z nutellą serek wiejski z miodkiem Żbliża mi się @ i dlatego tak słodko. Nie jest aż tak źle co?
|
|
|
|
#381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a na serio wygląda na luźne U, sporo węgli prostych.
|
|
|
|
|
#382 |
|
Przyczajenie
|
Wiem, ale jakoś dzisiaj miałam smaka na to wszystko takiego, że szok
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Nowhere, mogę wpadać do Ciebie na jedzonko?
jest pysznie Moje U/R I miska cornflakes z mlekiem i łyżeczką cukru (orzeszek ) II duża kawa mrożona z gałką lodów śmietankowych, ciasteczko marcepanowe III 5 dużych domowych knedli ze śliwkami z jogurtem brzoskwiniowym IV grahamka z masłem, polędwicą, pomidorem dość grzesznie to wygląda, więc dodam trening z Shape i 8 minut abs :P
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam bym sie nie czepiała węgli. miałaś ochote to jadłaś i już ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
|
|
#386 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
No to teraz musisz się wywiązać z zobowiazania i napisać im piękne rekomendacje
|
||
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
A napisałam. jak bede miec torszke wiecej czasu to załoze nowego blgoa i je tam umieszcze
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dzisiejszy :
kubek ciepłej wody z cytryną Śn. kubas (400ml)naturalnego kakao z przyprawą piernikową na mleku 3,2%, 2 kromki razowego z masłem,sałatą lodową,szynką,pomidor cały kawa czarna,gorzka II Śn. wielkie jabłko-Ligol, kubek kisielu limonkowego, kawał ciasta biszkoptowego z maślaną masą,dżemem, prażonymi jabłkami, delicjami i galaretką O. miska gęstego kapuśniaku z mięsem wieprzowym(sporo mięsa z musztardą), kilka ziemniaków z cebulką pochrupałam marchewki lód+pół szklanki mleka+3 łyżki proszku cappucino+blender= pyszne frappe , pół drożdżówki z serem od mamyPodw. potarte marchewki (znów) z cynamonem,sokiem z cytryny,słonecznikiem i sezamem, kostka duża czekolady jogurtowo-jagodowej Kol. 2 jajka na twardo, 2 kromki razowego z majonezem,sałatą, ogórek zielony z pieprzem,solą, domowa sałatka szwedzka zaraz wpadnie drink z lodu,malibu,coli i cytryny Do ocenki |
|
|
|
#389 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no fajna sprawa, a gdzie te produkty recenzujesz? na tym "niedorobionym" blogu?Cytat:
pyysznie i wcale nie aż tak grzesznie |
||
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
rrr
i jak???
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

jak zwykle 
A co do śniadania to chciałam wypróbować te czekoladowe kwadraciki z Granexu 
) i jak to do ostatniego egzaminu??!!!
chcesz powiedzieć ,że to już koniec???!!!! ja też siedzę już długo w książkach w tą śliczną pogodę, a to dopiero początek!!!! To niesprawiedliwe 

może przydałaby mi się taka beztroska refleksja nad jakimś posiłkiem, która wykraczałaby ponad codzienne obowiązki... no nie wiem jeszcze, czy na pewno. Czekam na Twojego