|
|
#391 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
ostatnio ciagle taka owsiankę jem bo cos zapominam dokupić owsiane górskie też była sałateczka, ten olej lniany jest przepyszny do sałatek ![]() Cytat:
Masz jeszcze jakieś sposoby na siemie?
Edytowane przez siostraelwa Czas edycji: 2012-05-23 o 20:37 |
||
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapraszam jutro na mintaja :P
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R
I- trzy placuszki z serka wiejskiego, jajka i odrobiny mąki orkiszowej na teflonie II- kanapka z pieczywa pełnoziarnistego razowego z szynką z kurczaka, surowa marchew III- dwie małe nóżki od kurczaka w przyprawach (zioła do drobiu, odrobina soli, chilli) pieczone w piekarniku bez skóry, ziemniaki pieczone z bazylią, tarta marchew surowa 45 minut jazdy na rolkach, 8 minut stretch IV- trzy pieczywa chrupkie z odrobiną szynki z kurczaka, twarogiem wiejskim 0% i dużą ilością zielonego ogórka ponad 2 litry wody źródlanej Edytowane przez Monian Czas edycji: 2012-05-23 o 20:55 |
|
|
|
#395 | |
|
Wtajemniczenie
|
wczorajsze u
1. miseczka pomidorów ze śmietana, pół pszennej bułki z masłem kakao 2. mrożona kawa sticky toffie z ch 3. rosół z makaronem 4.pierś z kurczaka zapiekana z mozzarella i suszonymi pomidorami, surówka pół szampana
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
U
1.kawałek ciemnej bagietki z szynką z indyka, serek wiejski 200g, kawa z mlekiem uczelnia... 2.jabłko, niestety znowu serek, pasek mlecznej czekolady 3. 2 kromki razowca z szynką drobiową i ogórkiem, baton musli, latte duża 4. zupa pomidorowa z makaronem 5. serek bieluch cały z rzodkiewkami trochę dużo nabiału i słodkiego, ale jakoś tak miałam ochotę 1h fitnessu i 35 min na bieżni. Oceni ktoś?
|
|
|
|
#397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mam pytanie z innej kategorii...gdzie można dorwać Bielucha? U mnie w mieście nie mogę go już od jakiegoś czasu znaleźć, a tak bardzo lubię...
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w kazdym markecie jest
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
Redukcja
I: serek wiejski 200 g z dużą ilością żurawiny, poppingu z amarantusa i zarodków pszennych. II: duża grahamka z pastą z awokado z papryką, ogórkiem i pomidorem (rozłożone na dwie przerwy w szkole). III: makaron razowy z sosem pomidorowo-paprykowym i granulatem sojowym. IV: garść migdałów, sałatka z sałaty lodowej, ogórka, pomidora, papryki + oliwa z oliwek, zarodki pszenne, popping z amarantusa i sezam. V: jajecznica z trzech jajek z cebulą i pomidorem na maśle. I jak to wygląda?
some days I'm still fighting to walk towards the light Edytowane przez Ainnel Czas edycji: 2012-05-24 o 07:53 |
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Redukcja:
Ś:2 kawałki chleba razowego z ziarnami z margaryną, pomidor, 2 jajka gotowane na twardo; IIŚ:2 kawałki chleba razowego z ziarnami z margaryna, sałatą i wędliną z indyka; czerwona papryka, kawa parzona z mlekiem O:ryż brązowy zapiekany z rodzynkami, cynamonem i jabłuszkiem wymieszany z połową twarożku lekkiego P: sok marwit; kilka orzechów laskowych K: miska sałatki: sałata, kalarepa, marchew, pomidor, czarne oliwki, kulki mozzarelli skropione olejem lnianym i posypane łyżeczką pestek słonecznika Rano: Ćwiczenia 2 h ; Po południu: Rower w terenie 30 min;
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będę wdzięczna za komentarz. |
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj króluje mintaj
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam moje wczorajsze... sama nie wiem co. Mialam we wtorek jakies problemy z zoladkiem, wiec jadlam ostroznie przez pol dnia, a wieczorem czulam sie juz dobrze, wiec zjadlam normalnie. Chyba wyjdzie U
![]() 1. Iwsze sniadanie: Biala buleczka z maslem, wedlina z indyka, mieta i kawa na mleku, z brazowym cukrem. 2. II sniadanie: znow buleczka z tym samym, czarna herbata. 3. III sniadanie: serek quark z musem brzoskwiniowym, sok wielowocowy, gesty, bez dodaku cukru (2 male szklani) 4. bulion z ryzem basmatti (to zostalo z wczoraj, na zaklejenie zoladka), pol miseczki Tu: 5 km (ok. 45 minut) biegu na przemian z marszem. 5. Dwa kawalki schabu duszonego w cebulce, z suszonym grzybkiem, dwie lyzki kus kusu, porca salatki z roznych warzyw(ogorek, papryka, pomidor), ciecierzycy i winegretu. Woda i mala szklanka koktajlu z truskawek (duuuzo truskawek, troche mleka, troche brazowego cukru). I co myslicie?
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2012-05-24 o 09:25 |
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
SweetCherry, dzieki! Wiem, wiem, ze wszystko lepsze pelnoziarniste itp, i zazwyczaj tak jem, ale wlasnie wczoraj staralam sie, zeby bylo lekkostrawnie. Dzis juz wrocilam na Rkowa droge.
Mam takie pytanie dziewczyny, co sadzicie o ryzu basmatti? Czy jest on choc troszke lepszy od zwyklego bialego? Mieszkam za granica i troche tu trudno o pelnoziarniste zamienniki niektorych produktow (np. makaron tylko w sklapach z ekologiczna zywnoscia i cena zwala z nog!). Basmatti bardzo mi smakuje, tak samo jak makaron z maki durum, ale nie jestem pewna czy to dietetyczne Dla pewnosci jem bardzo rzadko Co sadzicie?
|
#408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Blissful, a wiesz cos o makaronie z maki durum? Probowalam znalezc cos w necie ale informacji malo i sprzeczne....
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2012-05-24 o 12:24 |
|
|
|
#410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio jadłam pełnoziarnisty z lubelli i tam w skałdzie była właśnie mąka pszenna durum, poza nią jeszcze orkiszowa, żytnia, jęczmienna i gryczana. nie jestem znawcą, ale durum moim zdaniem będziel lepszy na R od zwykłego. gdybym miała wybrać zwykły albo durum, to wybrałabym durum, ale od niego wolałabym już np. żytni razowy.
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny, nie jem czesto, raz na dwa tygodnie czy raz na tydzien czasami, wiec mysle, ze bedzie ok
A rozejrze sie jeszcze za tym pelnoziarnistym. W sklepie ze zdrowa zywnoscia mala paczka takiego makaronu (200 gram chyba) kosztuje ponad 10 zlotych!!!
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2012-05-24 o 13:10 |
|
|
|
#413 |
|
Rozeznanie
|
Uuuuuuu:
I: owsianka z 5 łyżek płatków, z serkiem homo nat, łyżeczką masła orzechowego, kilkoma nerkowcami, łyżeczką wiórków kokosowych i kawałkiem kokosa ![]() II: grahamka na 3: dwie części z tuńczykiem, trzecia z dwoma plastrami filetu z indyka i plasterkiem żółtego sera; na każdej pomidor, kiełki i sos jogurtowo-ketchupowy; czekoladka Merci. III: porcja żytniego makaronu z gotowaną piersią kurczaka i szpinakiem; kilka pomidorków koktajlowych. IV: twarożek domowy z łyżeczką masła orzechowego, łyżeczką pestek dyni i nerkowcami. V: planuję dwa jajka w koszulkach z warzywami. Dziś jak dotąd tylko spacer, wieczorem planuję shred i rowerek. Będę wdzięczna za komentarz
|
|
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli mowa o makaronach, to polecam pełnoziarnisty z Biedronki (świderki)- tańszy od Lubelli pełnoziarnistej, a równie dobry. Poza tym, jeśli ktoś ma blisko Carrefoura, to niech wpadnie i kupi sobie makaron AS-Babuni graham (o ten)- jest bardzo tani (niecałe 2,5zł za 400g) i gotuje się dosłownie 5 minut (szybciej niż zwykły pszenny
), co jest niewątpliwym plusem, bo pozostałe pełnoziarniste trzeba jednak gotować chwilkę czasu. No i z pszenicy durum są w Kauflandzie (jakoś 2,80zł?) i mam zamiar też je w najbliższym czasie kupić i wypróbować.
|
|
#415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
II śniadanie bardzo wartościowe, gdyby nie to merci to typowa R. Reszta posiłków moim zdaniem jest bezbłędna, jednak o charakterze dość redukcyjnym. Ale genaralnie podoba mi się, wszytskie posiłki prezentują się bardzo apetycznie. Jak możesz to rzuć okiem na mój wczorajszy jadłospis.
|
|
|
|
|
#416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieee,nie ćwicze w sumie nic poza "dywanówkami" (absy,pompki),czasem pojezdze na rowerze w terenie ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Dzisiejsze U. 1.grahamka z serkiem wiejskim(200g),kiełbasą krakowską,pomidorem,szczy piorkiem i suszem warzywnym 2.ciastko francuskie,soczek multiwitaminowy,jabłko 3.2jajka sadzone na szynce indyczej na łyżeczce oliwy,kasza jęczmienna ze szczypiorkiem,ciecierzyca ,sałatka szwedzka 4.danio waniliowe, jabłko,troche mieszanki studenckiej 5.grahamka z masłem i sałatką z makreli,pomidorem,earl grey z cytryną
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2012-05-24 o 16:06 |
||
|
|
|
#417 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Redukcyjnie z tego względu, że to w dalszym ciągu wychodzenie z R i dodawanie kalorii... w sumie może nie powinnam podpisywać jako U? W każdym razie dziękuję za ocenę i już zerkam na Twój ![]() Cytat:
gdybyś dorzuciła w nim jakieś białko byłoby super. Wrzucaj dzisiejszy
|
||
|
|
|
#418 |
|
Rozeznanie
|
U
:śniadanie owsianka ( 7 porządnych łych płatków) z serkiem wiejskim - ok. 100g ( resztka ) jabłkiem, cynamonem, kubkiem cappucino, 2 kostki gorzkiej czekoII śniadanie : 2 kawały świeżego ciasta drożdżowego ( takie duuże ), pomarańcza, 3 herbatniki, Obiad : talerz zupy ogórkowe, 3 paróweczki ( takie niezbyt duże - z vianda ) cielęce z ketchupem Po : jabłko Podwieczorek : jabłko,ogórek szklarniowy ( miałam jakąś dziwną zachciankę ),100g chudego białego sera,3 wafle ryżowe, Kolacja : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym i ogórkiem,szklanka mleka ,jabłko Ruch : godzinka roweru ![]() O ja ! w każdym prawie każdym posiłku mam jabłko ;p Oczywiście proszę o zerknięcie
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-05-24 o 18:48 |
|
|
|
#419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do makaronów to czasem kupuje ten ciemniejszy z biedronki (chociaż zaczęłam powątpiewać w "razowe" produkty i już podchodzę do nich sceptycznie). Jest całkiem dobry - swiderki. Jadłam też ciemny z lubelli - spagetti i tez był niezły. |
|
|
|
|
#420 |
|
Raczkowanie
|
zastanawiam sie czy zjeść na obiad fasolkę po bretońsku
na Redukcji ...a pozniej wrzuce eRke z fasolką albo bez
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

najadłaś się otrębami? I wybrałabym sałatkę 

na Redukcji ...