|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() gratuluję wkroczenia w III trymestr ciąży ![]() Cytat:
![]() brawo ![]() Cytat:
Cytat:
Na razie nie doskwiera mi to zanadto. Staram się ograniczać sól i słodycze, pić jak najwięcej i ruszać się, nie siedzieć za dużo.Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3692 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane weszlam tylko by Wam napisac z dotarlismy spokokojnie o.szybko (7h) Teraz lezymu i odpoczywamy
Calujemy Was mocno
|
#3693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Muszę to dokładnie obejrzeć z lusterkiem w ręku, bo brzucha od dołu nie widać![]() Cytat:
Ja się teraz czuję jak słonica i absolutnie nie mam ochoty na seks A potem po porodzie jeszcze trzeba będzie kilka tyg czekać, aż wszystko wróci do normy... Ech...
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pomyśl, że macie dom, ogród - nie jest źle, a nawet pięknie! Cytat:
Szczęście że szyjka zamknięta. Asia trzymaj się!!! Przy feno pierwsze dni są okropne, ale póxniej już da się życ a nawet nic się nie odczuwa!
|
|||
|
|
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia ja Cię rozumiem
też mam ochotę na sex nieziemską, ale oboje mamy stracha TZta to wzrokiem pożeram Taki ładniusi jest |
|
|
|
#3698 |
|
Zadomowienie
|
Matko, mam dzisiaj dzień żarłoka
Jadłabym, ale już nie to co mam w lodówce ( standard ) zjadłam już opakowanie ciasteczek korzennych dwie parówki na ciepło z dużą ilością ketchupu ale jeszcze mi się czegoś chce. Chyba sobie zrobię sałatkę z kurczakiem i grzankami![]() A i zapomniałam Wam powiedzieć, że zapisaliśmy się jednak do szkoły rodzenia. Mają zadzwonić w przyszłym tygodniu i powiedzieć dokładny termin
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna
|
#3700 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- A jak już jesteśmy przy temacie przytulanek, to czy może dowiadywałyście się jak szybko po porodzie można zacząć brać tabletki antykoncepcyjne? |
||
|
|
|
#3701 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam zameldować się po wizycie.
A potem znowu będę Was nadrabiać. Ja nic tylko nadrabiam, a potem nawet nie mam kiedy pisać... Szyjkę mam długą i zamkniętą, dzidzia ok, waży ponad 1300 (nie pamiętam dokładnie), jest ułożona główką w dół. Wód płod. jest ok, łożysko na ścianie tylnej II stopnia. Wszystko ok .Od jutra mam liczyć ruchy. U nas wygląda to tak, że: liczę przez 12 godzin np. od 9 do 21. Seria ruchów liczy się jako jeden ruch, musi być 10 min. przerwy, abym mogła liczyć kolejny ruch. |
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)![]() A mi nikt nie kazał liczyć... nie wiem czy sama powinnam to robić czy jak lekarz nie mówi to nie liczyc.... |
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do liczenia ruchów to ja nigdy tego nie pojmę jak i co, nawet jak ktoś mi wytłumaczy jak krowie na granicy Ja Małą czuję często, właściwie cały czas - w takim znaczeniu że nawet jak siedzi cicho przez x czasu to zanim się zmartwię, to ona jednak się ruszy I to mi wystarcza. A gin mnie nie poinstruował co i jak |
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
śliczny jest
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- buena fajnie, że wszystko ok
|
#3707 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak sobie pomyślę, że mała coś dawano się nie ruszała, to zaraz się uaktywnia, jakby reagowała na moje myśli![]() Poza tym są dni, kiedy jest spokojna, ale np. wczoraj i dzisiaj to czuję ją praktycznie co chwile. No i często pewnie już z przyzwyczajenia pewnie nawet nie zwracam uwagi na jakieś drobne ruchy ![]() Zapiłam się sokiem pomarańczowym, żeby już przestać myśleć o żarciu. Na chwilę obecną pomaga, tylko ciekawe na jak długo ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Linkaa to liczenie ruchów, to też dla mnie czarna magia
|
||
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie z tego co wiem to wózki tako mają jedne z większych gondoli
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Data 1 lipca podoba mi się tak samo jak 13. ![]() TŻ na szczęście nie jest kibicem, więc dla niego to nie byłby problem, ale do porodu będę potrzebowała jeszcze położnej i lekarza. Szczerze mówiąc jakoś spodziewam się porodu w terminie pomiędzy 28 czerwca, a 5 lipca. A Twój kibic mógłby się wszystkim chwalić, że jego syn urodził się w czasie meczu finałowego! I tak decyzja należy do naszych małych skarbów. dla koleżanek.
|
|
|
|
|
#3711 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie muszę mówić że mi się podoba mój tz wczoraj miał taka frajdę montował to spacerówkę to gondolę to fotelik i tak pół wieczora wszystko oglądał i studiował instrukcje Cytat:
|
|||
|
|
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane! Miało się dziś ochłodzić i lipa... W nocy uciekam spać do innego pokoju bo u nas tak gorąco - miesiąc po ślubie a ja z mężem spać nie chcę hihi tylko kochanka (rogala) zabieram i wędruję na drugą stronę domu - tak mi dobrze z nim między nogami...
![]() buena super wieści z wizyty! Ciastek Ty żarłoku :P ewurka zazdroszczę imprezy! A prezenty rewelacyjne! Asiu trzymaj się cieplutko! A co do seksiku to póki dajemy radę i możemy oczywiście to trzeba wykorzystywać tych naszych chłopów - a co! |
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad.2 hehe, ciekawe czy mój się dzisiaj wózkiem zainteresuje. Wczoraj od razu po pracy zaczął z kumplem grzebać przy autku i skończyli przed 22, więc biedak sił już na nic nie miał (koła tylko obejrzał jak wyglądają). Ale jak kumpel przyszedł do nas na chwilę do mieszkania, to małż od razu bryką się mu chwalił hehe ![]() Cytat:
co do seksu - u mnie to temat tabu, mam zakaz kategoryczny więc nawet wolę o tym nie myśleć jak dotrwam do bezpiecznego 37 tygodnia to dopiero małża zbałamucę już mu zapowiedziałam, żeby był przygotowany, że wtedy go z łóżka nie wypuszczę haha, kolejna wykorzystywaczka ale serio jakoś dziwnie mi z tym, że wszystko kupione, przygotowane (no dobra, torbę do szpitala jeszcze muszę spakować...) i aż cały czas rozmyślam, czy aby czegoś jeszcze nie trzeba zrobić
|
|
#3715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak leżałam w szpitalu to kazali mi liczyć ruchy i tak miałam sobie wybrać sama 3 godz w ciągu dnia rano popołudniu i wieczorem i tak wybrałam np.9 i musiałam trzymać ręke na brzuszku i w ciągu godz.liczyć, jeżeli mały był aktywny to wystarczyło tylko 10 wpisać i gitara itd. dostałam wyniki posiewu z pochwy i gbs i wszystko super sms od Asi: już w miare dobrze,ale znowu wyszły skurcze i brzuch cały czas twardy" |
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do Asi,oby jej brzunio szybko zmiękł |
|
|
|
|
#3717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem dlatego kamień z serca! Dziewczyny: Pozdrowienia od Asi jak będzie wiedziała coś więcej to da znać! uciekam do dentysty
|
|
|
|
|
#3718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super prezent dostałaś I ile rzeczy dla maluszka! dziękuję dziękuję dziękuję dziękuję A zdąży? ![]() dziękuję Mój kupił pierwszą rzecz, ale zawsze ze mną ogląda te które dostaliśmy ![]() dziękuję Cytat:
Asiu zaciskaj nogi! My tu za Ciebie kciuki trzymamy
|
||
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z tymi ruchami, to trochę nie rozumiem No bo co? Cały dzień masz liczyć ruchy? Po co?
|
|
#3720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Leżę cały czas. Mogę siedzieć jedynie 45 minut, bo od razu bolą żebra
i to taki ból, że z oczu same lecą mi łzy... To i przy okazji brzuch odpoczywa, ale... jak leżę na plecach to mam te skurcze, a na bokach nie mogę, tak mnie żebra bolą ![]() Cytat:
![]() dziękuję Wygląda super Ja w moim wózku nie będę korzystać ze spacerówki. Kupię coś lżejszego na wiosnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ja ostatnio analizowałam kiedy jestem donoszona. Wcześniej myślałam, że 30 czerwca, ale... 30 czerwca to ja mam 38 tydzień Czyli donoszona jestem od 23 czerwca To mnie przeraża ![]() TŻ dziś stwierdził, że Mały może się rodzić podczas finału jeśli Polacy euro wygrają Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

ale sms straszny... 
Na razie nie doskwiera mi to zanadto. Staram się ograniczać sól i słodycze, pić jak najwięcej i ruszać się, nie siedzieć za dużo.

A potem po porodzie jeszcze trzeba będzie kilka tyg czekać, aż wszystko wróci do normy... Ech...
Jej, trzymam kciuki z Asię i dobrze, że szybko zareagowała!

Asiu zaciskaj nogi!
Czyli donoszona jestem od 23 czerwca