|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
byłam dziś na zakupach (znowu
) i kupiłam w biedronce te proszki, które polecałyście (do białego i koloru) i chusteczki do pupy a w lidlu termometr i czerwono- białe body. zastanawiam się, czy jeszcze przyjdzie taki czas, kiedy będę więcej wydawać na siebie niż na dziecko ?
|
|
|
|
#1532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
Cytat:
właśnie ... ale dobrze że koszt przesyłki jeden muszę u tego drugiego sprzedawcy zapytać bo ja chciałam zamówić pieluszki tetrowe i flanelowe i ich mam już 30 sztuk ... ![]() Cytat:
uuuu niefajna sytuacja ale trzeba troszeczkę wyrozumiałości wypadki chodzą po ludziach tylo czemu nie posiadali Twego nr tel przy kartotece? ehhh ...
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale piekne ciuszku kupujecie dziewczyny. ja mam tylko smoczek i butelke. ale wiem ze mama mi dzielnie zbiera wyprawke. na 7 czerwca jedziemy do polski to sobie popatrze co tam juz mam uzbierane i sobie przywioze tutaj. dobrze ze to juz niedlugo.
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kajaja;34318191]to zapraszam do mnie u mnie chlodno i wiaterek
a na dodatek juz mam czeresnie [/QUOTEdawaj czereśnie ![]() Byliśmy u mamci,zrobila pyszny bigosik z mlodej kapustki ![]() Kupilam jej na Dzień Matki perfumy i wisienski w likierze takie jak lubi mam nadzieje,że będzie zadowolona![]() kocham strasznie mamcie moją,wszystko moglabym jej kupic .Jakoś malo mialam do nadrabiana dzisiaj ![]() gratuluje udanych wizyt i ścikam kciuki za te przelozone ![]() Konczi ciuszki boskie Ja musze kupowac sama wszystko,bo nie mam od kogo wziasc i nikt mi kupic nie chce hehe .a przyszla chrzestna sama jest w ciazy tylko mlodszej o miesiac ![]() I dobrze,że powolutku robilas wszystko widzisz na Ciebiie by siostra krzyczala,ze sama pojechalas a ja jak sama nie zrobie albo z mamcia to by krzakami zaroslo i to nie dlatego,że są zaganiani czy zapracowani tylko najzwyczajniej im sie nie chce . Ale tacy juz sa..jak ja w koncu jakies mieszkanko znajde to tez sie wezme za zakupy porzadne bo bede miala wiecej miejsca przynajmiej mam nadzieje,że do konca czerwca mi sie uda
|
|
|
|
#1537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mi jest troszkę przykro, bo niestety nie możemy na nikogo liczyć, mała będzie miała to, co sami kupimy... nie zrozumcie mnie źle, ja nie liczę na bóg wie jakie prezenty, nie chcę by składali się na wózek czy łóżeczko ale nawet skarpetki nie dostaliśmy... wcześniej wspominali, że mała będzie miała dobrze, bo rodzina blisko i będzie przez nich rozpieszczana a jak przyszło co do czego to cisza widzą, że pomału kompletuję wyprawkę, ale nikt nie pyta czy czegoś nie trzeba. a ja byłabym wdzięczna za cokolwiek, nawet za śliniaki, jedna rzecz z głowy do kupienia.zresztą pal licho prezenty. wczoraj gdy jechaliśmy do ginekologa, zabrała się z nami moja bratowa, bo zapisana była zaraz po mnie. i wiecie co... nawet nie zapytała co słychać, jak się czuję, zupełnie nic a przecież nie widziałyśmy się ponad miesiąc nawet jak wyszłam z gabinetu nie spytała, co z dzieckiem i to się nazywa rodzina ale za to do dawania rad, jak wychować dziecko są pierwsi... słoiczki są niedobre, smoczek i butelka to samo zło, maluch powinien spać z nami a nie w łóżeczku. ale za przeproszeniem, gówno im do tego
|
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedne sie boją inne sie wycwaniły już ale coś to jednak pomaga - warto spróbować.Ale ja zmęczona już
|
|
|
|
|
#1539 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ale sie objalam arbuzem!pekne chyba..
smutno mi jakos.. tz nie ma do niedzieli, mama mi wyjezdza w poniedzialek na miesiac jeny jak ja wytrzymam z chlopami sama w domusprzataczke chyba najme bo sama nie ogarne ja to jestem uczulona na balagan a wiadomo jak to faceci... mojego nie moge nauczyc porzadku.. tu rzuci cos tam rzuci cos i tak wkolko a ja chodze i sprzatam ![]() Cytat:
![]() nie smutaj ![]() Cytat:
nie ma co sie dziwic Tz, dumny tatus, coreczka pewnie bedzie jego oczkiem w glowieCytat:
zawsze bylam przekonana ze moge wziasc umowe bez telefonu ..zaoferowala mi jedynie 600 sms za 6 zl miesiecznie.. ale tez lepsze warunki.oj.. co z tymi lekarzami..telefony chyba wszyscy maja co?! uganiac kobiete w ciazy no ![]() no nic musimy czekac - ja do poniedzialku, a Ty do wtorku damy rade a moj szpieg jak zwykle w akcji
|
|||
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
jakby ktos chciał ma facjate zobaczyc to wstawiłam na maila
|
|
|
|
#1541 |
|
Zadomowienie
|
aga ton gratulacje córci
ciekawi mnie jak mój mąż zareaguje bo to będzie3 jego pierwszy raz nie był wczesniej ze mną na usg ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- śliczne
|
#1542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( Mi się wydwało, że przytyłam 1 kg, w sumie fakt - przytyłam, ale na 1 dzień, chyba po lepszym obiedzie..... a na następny dzien znowu tyle samo. No ale to dopiero 17 tydzien, wiec mam troche czasu.---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
wow
|
||
|
|
|
#1543 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1544 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi co prawda bardziej podoba się laret (w ogóle są jakieś 3 nowe modele tako, ale na razie u mnie w mieście nie mogę ich nigdzie zlokalizować), ale tż się na captivę uparł, bo wyższa a on też wysoki. najwyżej nie będę musiała się mocno schylać, by malucha do gondoli włożyć.A u nas, jak będzie dziewczynka (jaak bardzo bym chciała...) to też Zuzinka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-05-25 o 20:42 |
||||
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita faktycznie się chrzestna spisała
.Mi moje siorki też przynoszą ubranka , i jedna z nich będzie na pewno chrzestną - chyba ta najstarsza .
|
|
|
|
#1546 | ||
|
Zakorzenienie
|
To moje dziecko wyprowadzi mnie z równowagi. Weteran jeden, ciągle ją coś boli. W dodatku lekoman, boli paluszek to syropek chce, boli kolanko tak samo. Chyba o jakąś rentę powinna wystąpić
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam taką nadzieję, że znajdziemy coś. A ilu pokoi szukacie? Kupno czy wynajem? |
||
|
|
|
#1547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() maggie - Dobrze, że wizyta w miarę dobrze . Jednak gdyby, co to następnym razem, nie broń się przed szpitalem aga_ton - Gratuluję zdrowiutkiej Lenki! ![]() I mąż zareagował super ![]() Jaaaaka zmęczona jestem ![]() Chociaż chciałam gdzieś wyjść, ale TŻ po całym tygodniu zmęczony.. W sumie to zasnął przed tv
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będą też płyn do kąpieli i mleczko do ciała z Nivea za 13,99 500ml. |
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1552 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wywiozłam męża na piwo i teraz mogę nadrabiać
![]() Cytat:
i też się zastanawiam jak wytrzymam, pewnie będzie godzinna kolejka zanim się dostanę, potem godzina tam i jak się rzucę na kanapki to ludzie pomyślą, żem nienormalna.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1553 |
|
Wtajemniczenie
|
A poza tym kupiłam se dziś stanik usztywniany bez fiszbinów bo w tych miękkich to tragedyja. W c&a był za 39,90 minus 20%. W sumie dobry zakup. A teściowa mi dziś majtki kupiła
fajne bawełniane i wygodne Jutro mamy wreszcie z mężem chatkę dla siebie, hehe odwołałam wszystkie jutrzejsze wizyty (nawet mamusia musi do niedzieli poczekać). W końcu wogóle się nie widzimy, tylko rano i wieczorem w łóżku jak już jestem nieprzytomna. Trza się zrelaksować.
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Matko jedyna no.... nie wytrzymam.... Zaaraz se wezme laptopa na kolana i usiąde na klopa, po co mam z niego schodzić jak co chwila siku muszę iść
|
|
|
|
#1556 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwonka, spioszka, sojka, katee piękne te waasze domki
![]() Anesh ależ z ciebie kruszynka
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Halo halo
Nie było mnie 3 dni i mam 25 stron do nadrobienia :mdeleje: Obiecuję, że przez weekend spróbuję nadrobić choć część tego, co naskrobałyście. A dziś wpadłam pochwalić się, że zaczęliśmy 19 tydzień! Nadal siedzę całe dnie w pracy, ale jutro idę tylko na godzinkę... postanowiłam, że cały weekend przeleżę do góry brzuchem. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kobietki u mnie jest taki problem, że ja bardzo chętnie poszłabym już na zwolnienie, ale jedyne co mnie przed tym powstrzymuje to kwestia finansów. Prowadzę mały gabinet, który nie przynosi mi kokosów. Owszem, zarabiam tyle, ile potrzeba, aby spokojnie przeżyć każdy miesiąc, ale nie są to żadne wielkie zyski. Niestety wynajmuję lokal, który będę musiała opłacać nawet będąc na macierzyńskim. Nie zamierzam nikogo zatrudniać, gdyż po prostu dochody gabinetu nie są aż tak wysokie, aby jeszcze dodatkowo opłacić pensję pracownika. Poza tym moje wynagrodzenie na L4 czy macierzyńskim będzie śmieszne, gdyż jestem na niskim ZUSie. Wiem, że dzidzia jest teraz najważniejsza, ale chciałabym naprawdę jak najdłużej pracować, aby nie zamarwiać się finansami. Póki co dokucza mi jedynie potworne zmęczenie i ból kręgosłupa. Gdybym miała jakieś inne niepokojące objawy to przypuszczam, że nie zastanawiałabym się nawet na chwilę i poleciałabym na L4. Do czerwcowej wizyty napewno popracuję, a dalej będę się zastanawiała czy nie przejść na zwolnienie lub ograniczyć godziny pracy. Ufffff, to już koniec.
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1560 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a skinorenu to na 100 bym nie używała, bo jest bardzo bardzo mocny specyfik ![]() mi juz coraz mniej wyłazi, ale nie stosuje nic oprócz hydrolatu oczarowego z BU i cetaphil krem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale tak to moim zdaniem tanio trzymam kciuki na egzamin ![]() ja chce kupic taką Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale od razu mówie, tradziku nie wyleczy, ale ładnie wszystko złagodzi i znikną szybciej te krostki co są ![]() Cytat:
kolejna księżniczka a ja zapomniałam, że dziś zaczęliśmy 23 tc czyli 6 miesiąc ja czas leci matko ![]() my też nie dostaliśmy nic od nikogo, bo w sumie nie mamy od kogo, to będzie pierwsza wnuczka z obu stron ale mam nadzieje, że jakieś prezenty się pojawią po porodzie no i moja ciotka ma 5 letnią dziewczynkę, moja babcia która jest krawcową uszyła dla niej sporo pięknych sukienek jak była mała i liczę po ciuchu, że jakimś cudem jej dostane ale nadzieja matką głupich nie
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

) i kupiłam w biedronce te proszki, które polecałyście (do białego i koloru) i chusteczki do pupy a w lidlu termometr i czerwono- białe body. zastanawiam się, czy jeszcze przyjdzie taki czas, kiedy będę więcej wydawać na siebie niż na dziecko

.
widzą, że pomału kompletuję wyprawkę, ale nikt nie pyta czy czegoś nie trzeba. a ja byłabym wdzięczna za cokolwiek, nawet za śliniaki, jedna rzecz z głowy do kupienia.

ale coś to jednak pomaga - warto spróbować.

. Jednak gdyby, co to następnym razem, nie broń się przed szpitalem