Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-28, 13:55   #691
nettka_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Ja ostatnio rozebralam adka do lapieli i tak go podnioslam nad swoja glowe zeby go nosem w brzuch pokiziac
A ta gnida mi sie we wlosy wczepila tak ze nawet nie mialam jak go wyplatac i korzystajac z zamieszania nasikal na mnie z gory, caly dekolt, bluzka, stanik

Sonia sie chwali dziadkowi ze idzie na basen. Dziadek pyta czy on tez moze
A sonia- nie tacy jak ty nie chodza na basen

Wczoraj cos smiesznego o krzyzakach gadala po wizycie w malborku ale zapomnialam co. Ze umarli i leza w zlobie ale cos jeszcze... Zaraz ja podpytam
: rotfl:

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
mówiłam mu ale to nic nie daje... on uważa że przecież on dziecka nie nakarmi to po co będzie z nami w domu siedział oczywiście po takich imprezach nie śpi z nami bo ja powiedziałam że ja i Filip nie będziemy wąchać jego wyziewów alkoholowych... ale to i tak nic nie daje...

musisz go sobie wychować:pala :

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

princ ale słodko śpi

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 13:55   #692
saaraa_lub
Rozeznanie

Dzień dobry cześć i czołem!ale pędziecie, ostatni raz czytałam Was chyba na szybko w piątek a tu tyle do nadrabiania...
Przeleciała pobieżnie i widzę,ze nie jestem sama, Mały w piątek po kąpaniu dał takiego czadu,ze ho ho.Nigdy po kąpieli nie marudził, ładnie zasypiał a rozwył mi się na godzinę, dopiero noszenie na rękach pomogło i jakos usnął a dodam,ze na rekach nigdy nie usypiał.Brzuch miękki gorączki brak.W sobote było ok, wczoraj bylismy na Komunii takze trochę pomarudził ze zmęczenia ale generalnie ok a jakieś 1,5h temu była powtórka z piątku.Był śpiący wyszłam na dwór i do wózka ale wózku nie, poszłam do domu, cyc nie, rece nie, brzuch miekki, gorączki brak ponosiłam znowu hyc na dwór i wreszcie w wózku padł (trwalo to ok 1h).Zębów nie widać juz nie wiem czy z nim do lekarza nie pójść jutro???
Dalia dzieki za info o truskawkach, nie będe sie w takim razie rzucała od razu na 1kg
Princ ale slicznotka!
Któraś pytała się o pilota z fp, naszego dalej bardziej interesują nasze piloty, generalnie gra,śpiewa,świeci ale Małego jakos szczególnie nie jara.
My kupilismy na DD garnuszek na klocuszek.
I nie wiem co jeszcze miałam pisać..
aaa dzisiaj :par ty: pół roku kończymy
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 13:56   #693
goldika
Zakorzenienie

Gosiaczku mysle, ze warto dla spokoju ducha. My jak jezdzimy to w dlugie trasy po 300-400km. Teraz mamy Maxi Cosi City, i mam wrazenie, ze pasy srednio go trzymaja.
Mamy uchylne okna w sumie ciagle sa uchylone wiec chyba prowadnice by sie sprawdzily.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 13:57   #694
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Kwestia czasu,bo każdy samiec musi raz na jakiś czas wkurzyć samicę Ja mojego tż-ta nie zamieniłabym na żadnego innego Kocham go razem ze wszystkimi wadami, czasami śmiejemy się do siebie, że kochamy się "mimo wszystko"

jakie to urocze

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-05-28, 13:57   #695
goldika
Zakorzenienie

Saraa za pol roczku
garnuszek na klocuszek kojarzy mi sie z nocnikiem i kupka
Stary 2012-05-28, 13:59   #696
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
to nieźle wyciskał

mój w trakcie zasypiania wycisnął z siebie zupkę marchwiową, przebieram a tu następny pomarańczowy boa wyskakuje

Stary 2012-05-28, 13:59   #697
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Saraa za pol roczku
garnuszek na klocuszek kojarzy mi sie z nocnikiem i kupka
hahahahhha mojemu tz też
Ja uważam ,że sofix to swietna sprawa, foteli pyk i juz i nie trzeba sie męczyć z pasami.My mamy Recaro on jest chyba do 13 kg, ale facet w sklepie nam mówił,ze generalnie dziecku nie moze głowa wystwać z fotelika, takze niektóre dzieciaki i dłuzej mogą w nim jeździć (niz te 13kg).
Stary 2012-05-28, 14:01   #698
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
co kupujecie dzieciakom na ich pierwszy dzien dziecka?

krzesełko do karmienia

Stary 2012-05-28, 14:03   #699
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
hahahahhha mojemu tz też
Ja uważam ,że sofix to swietna sprawa, foteli pyk i juz i nie trzeba sie męczyć z pasami.My mamy Recaro on jest chyba do 13 kg, ale facet w sklepie nam mówił,ze generalnie dziecku nie moze głowa wystwać z fotelika, takze niektóre dzieciaki i dłuzej mogą w nim jeździć (niz te 13kg).
w obecnym foteliku mlody ma jeszcze z 5cm luzu nad glowka, to jeszcze troche pojezdzi w nim wagowo jest do 13kg, a Olek ma max 8,5 na chwile obecna.
Ta wygoda tez do mnie przemawia, czasami szlag mnie trafia jak szarpie sie z tymi pasami
Stary 2012-05-28, 14:04   #700
saaraa_lub
Rozeznanie

A tak w ogóle to ja mam ogromną ochote pójść na imprezę na całą noc i za przeproszeniem się narżnaćKtóraś chętna?
Goldi dlatego my chyba po miesiacu kupilismy bazę z recaro (coś chyba ok 300 stów) bo szlag mnie trafiał z tym zapinaniem pasów, jeszcze w zimie grube kurtki i zanim go wpielismy to cała spocona juz byłam,

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-05-28 o 14:06
Stary 2012-05-28, 14:04   #701
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
moje Małe kolejno:

1 i 2 - jak się nudzi
3 i 4 - jak mama robi z siebie wariata czyt. strzela miny
5 - zmęczona
6 - śpi

słodziak:cmok :

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 14:06   #702
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogóle to ja mam ogromną ochote pójść na imprezę na całą noc i za przeproszeniem się narżnaćKtóraś chętna?
ja, ja!
Stary 2012-05-28, 14:08   #703
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
ja, ja!
Tylko,ze najpierw musze sobie cycka oderżnąć i zostawić Małemu bo on butli niet: mur:: mur:

Czy któraś z Was ma daje/dawała dziecku mleko nan ha?Bo w sumie i w ptk i dzisiaj mały wypił z 10 ml tego mleka i moze po nim ta histeria?

Czas edycji: 2012-05-28 o 14:18
Stary 2012-05-28, 14:12   #704
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
znalazlam go jak sie upilam przez jego przyjaciolke sie poznalismy, ja sie z nia upilam, on nam towarzyszyl, a potem mnie pilnowal cala noc. 3 razy na niego zwymiotowalam tej nocy i chyba tym go rozkochalam w sobie...
to bylo w 2LO.

-
miłość od pierwszego żygnięcia

Stary 2012-05-28, 14:15   #705
asiol
Rozeznanie

hej w nowym watku
echhhhhhhhhhhhhh
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 14:15   #706
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Mam pytanie:

Kupiłyście już fotelik samochodowy ?
Bo ja dalej rozmyślam jakiej firmy wybrać. a młody waży już pewnie 10 kg

Ja też się zastanawiam jaki

Stary 2012-05-28, 14:17   #707
fatal21
Wtajemniczenie

Wiec co do fotelików:Byłam ostatnio w sklepie i pytałam Pana o foteliki dla małej a On "Ile ma?ja ze 5 to ma Pani jeszcze czas około pażdziernika Pani przyjdzie tylko z dzieckiem bo Ono samo zdecyduje jaki chce tzn jak ja posadze to musze zobaczyc czy zaden szef jej nie przeszkadza"Powiedział ze tak sie robi.Mówie ze w tym co teraz to jej niewygodnie a On "w zadnym dziecku nie bedzie wygodnie i nogi beda wystawac."
Czytałam artykuł ze najlepiej kupic foteli ten nastepny tez do jazdy tyłem i TO racja bo mniejsza siła na kregosłup szyjny uderzenia przy wypadku ale w Polsce mało firm robi te foteliki.Co do tego ze dziecko nie bedzie chciało to jak nie zobaczy ze mozna przodem jezdzic to nie bedzie wiedziało ze da sie inaczej.
Stary 2012-05-28, 14:25   #708
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
aaa dzisiaj :par ty: pół roku kończymy
:pijemy :

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:

Ja też w sobotę idę na wieczór panieński więc się zabawie i popije drineczki

Stary 2012-05-28, 14:38   #709
fatal21
Wtajemniczenie

Aha w Polsce mamy suuuperr pediatrów zwłaszcza w centrum Warszawy.Moja siostrzenica 7lat od 4tyg kaszle od tyg pojawiła sie goraczka i dreszcze.Pani dr osłuchała i nic w płucach nie ma. Nic nie dała to był czwartek. W piatek znowu goraczka i dreszcze sis sie wkurzyła i zrobiła małej morfo prywatnie i co wszystko podwyzszone.Dzis poszła z Nia do Pani dr i pokazuje wyniki a ta nic dała syrop na kaszel.Moja 2 sis jest lekarzem i kazała jej natychmiast jechac do dzieciecego szpitala i co sie okazało po rtg zapalenie płuc a w jednym juz z wysiekiem.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Kto chce 70smsow na 3 dni w orange niech wysle sms o tresci CENTROCAMPISTA na nr 80101

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2012-05-28 o 14:40
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:48   #710
janeczka7891
Zadomowienie

Ochhh nadrobiłam Was pędzicie jak szalone. Kiedy Wy macie czas na ten internet? heh
Ja wczoraj wzięlam się za czytanie was i zaczełam odp i co poszłam do małego a mój chłop wyłączył mi stronki bo chciał tv oglądać (oglądamy w kompie, mamy dużo polskich kanałów za 15 zł na m-c). No myślałam, ze go udusze jak spytałam czy mi zostawił wizaż.

Cytat:
mam pytanie :
macie nianie elektroniczne?? jakiej firmy polecacie??? chyba musze sobie zakupić bo jak młody śpi to nawet nie mogę wyjść na balkonie posiedzieć kawki wypić czy opalać sie,o zejściu na ogród nawet nie wspomne a z nianią to co innego
my mamy nianie z FP i sobie chwalimy, ma też lampkę nocną, za dużo swiatła ona nie daje ale własnie łatwo dojść do lózeczka.

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam
Byłam dzis z Tz na rynku i w Biedrze bo dzis grill.Jak tak to za zzakupami nie przepada a jak ostatnio chce jechavc sama a go z mała zostawic to sie fanem zakupow stał.Nic sobie nie kupiłam ale....spotkałam mojego ex (wrog publiczny nr 1 mojego Tzta.I niedługo potem dostałam esa jak kwitnaco wygladam i ze macierzynstwo mi słuzyKwitnaco to na pewno jak dynia jesienia

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

A ja nic nie dostała bo " jak pojedziemy do galerii to sobie cos kupisz" tak chyba za 100 lat.
ja też nic nie dostalam na Dzien Matki, nie o to chodzi o jakis prezent tylko o gest. Mój TŻ do takich rzeczy się nie nadaje. Ja mu pow,ze on na dzien ojca też nic nie dostanie, nawet życzeń!

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny czy oprocz mojego domka sa jeszcze jakies dzieci ktore NIE gaworza????? Adam od kilku dni od rana do wieczora dadadada na przemian z piskami a domo nic tylko aaaaaaaaaaaaa . No i obaj sie rechocza
Z byle powodu
Mnie właśnie ostatnio dało to domyślenia bo Filipcio nie gaworzy, daje jakieś odgłosy ale to nie jest takie normalne gaworzenie

Cytat:
No wlasnie o ten rok mi chodzi, jak pomysle o soni sprzed pol roku nawet to jest zupelnie inne dziecko
A ostatnio poznalysmy zuzie styczniowa ktora bedzie z sonia w jednej grupie. Glowe wyzsza, z 4 kilo ciezsza a to tylko 7 mcy roznicy, co dopiero przy roku... Ale soni i tak nie przegada

Ostatnio gdzies sie spieszylysmy do soni i walnelam tekst- pospiesz sie, gonia nas niemcy z psami a dzis sonia oczywiscie do babci powtorzyla babcia oniemiala i oczywiscie na mnie najechala czego ja dziecka ucze

A do dziadka ktory ja przedrzeznial walnela- no zamknij wreszcie ten dziob [COLOR="Silver"]
Twoja córa jest niezastąpiona. Uwielbiam czytać Twoje posty z jej tekstami A z tych niemców to aż się popłakałam ze śmiechu, nawet mój TŻ się śmiał.

Cytat:
/COLOR]dziewczyny czy Wasze maluszki jedzą częsciej niż co 4 godziny?
Mój tak je średnio co 3 godz, mleko to tak równe 3 h a inne jedzonko to różnie, jak już marudzi tak do jedzenia to potrafię rozpoznać i wtedy mu daję papu

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
bosh koncze to moje uzalanie sie,jeszcze wczoraj sie zwazylam i porazka schudlam 6kilo to chyba przez ta moja diete cud,a tak sie cieszylam ze mi kg zostaly po ciazy,teraz wysluchuje od rodziny ze licho wygladam
haha i najlepsze-uslyszalam ze to moja wina ze mala ma alergie bo musialm jesc byle gowno w ciazy
współczucia, to strasznie przykre jak się słyszy takie rzeczy.
Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
my tez mamy zabka!
wczoraj wykielkowal! mala marudzila cale popoludnie i chchialam jej posmarowac dentinoxem, masuje a tam juz maly ostrzalek

a w ogole to nie mam polskich znakow
my też wczoraj dostaliśmy pierwszego zębola Pisałam na FB

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj brak słoneczka, chowa się za chmurami, czasami wyjrzy. Ale jest ciepło, więc idziemy na spacerek Moja niunia poranną drzemkę przespała na boczku, a zawsze na pleckach śpi Zaskoczyła mnie
Jak słodziutko ohhh Mój niuniek uwielbia na boku spać, teraz już częściej na brzuszku spi.

Cytat:
moje Małe kolejno:

1 i 2 - jak się nudzi
5 - zmęczona
6 - śpi
super !!! Ja nie wiem kiedy ja się wezmę za selekcje zdjec małego :/

Cytat:
Czy któraś z Was ma daje/dawała dziecku mleko nan ha?Bo w sumie i w ptk i dzisiaj mały wypił z 10 ml tego mleka i moze po nim ta histeria?
Mój Fifi pił nan ha jak był malućki 1 m-c i miał strasznie śmierdzące i zielone kupki, przeszliśmy na Bebilon HA i jest ok. Teraz w ogóle 2 to kupimy chyba Hippa.

Co do TŻ to ja z moim ostatnio czyt. 2 dni to masakra jest. Też mu powiedziałam, że dziecko będzie do niego mówić PAN. Nie mogę pow. zrobi mu mleczko, wstanie do niego ale jak już siednie przed kompem to masakra nie ruszaj go i za kazdym razem larmo jak mu daje małego bo czemu znowu on ma go mieć. Tłumaczyłam mu, że ja z nim jestem cały dzień i musi wiedzieć, że ma też tate. Wczoraj to tak się pożarliśmy, ze miałam iść sama na spacer z małym ale zaczal zagadywac i poszedl z nami a pytał czy może z nami iść ( mi sie tak smiac chcialo ze szok).
Dziś rano szok !!!!! Przyszedł ok 10 i mówi : ubierz mi małego ide się z nim przejsc a mi szczena opadła! Pierwszy raz!!!!!! a ja mu na odchodne tak co mi za 20 min nie wrócisz, a on jak bedzie Filip płakał to przyjde.
No i przyszedł po 2 godz heheh juz chcialam pisac gdzie oni sa. Dumny byl jak paw jak wrócili i mowi pół drogi musiałem go niesc na rekach bo płakał ( a ja w duchu masz szczescie ze nie przyszles do domu hehe). Jakos ze mna na spacerze nie placze, chyba ze naprawde mu cos dolega.

Ależ się rozpisałam.
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 15:00   #711
saaraa_lub
Rozeznanie

To może po tym mleku?hmmo a w ogóle to w sobote wieczorem wylądowaliśmy na okulistyce bo Małemu oczko zaczęło ropieć; okazało się,ze to lekki stan zapalny dostał krople i już ok.
Oli śliczną masz córcię,pokaż synka
fatal jak córcia?przeszedł katar?

Czas edycji: 2012-05-28 o 15:03
Stary 2012-05-28, 15:05   #712
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Glam Sonia jest genialna Adas widze tez niezly dowcipnis

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Dalia Ty czytasz Cobena, prawda? tez zauwazylas zamilowanie do koszykowki w jego ksiazkach? Myron koszykarz, Klinika smierci- koszykarz, Mistyfikacja-koszykarz

si

zauwazylam, zauwazylam... ale i tak uwielbiam

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
prawdopodobnie w sobotę idę zrobić sobie tatuaż - taki prezent na dzień mamy sobie robię teściowa jak zobaczy to zawału dostanie ale wale to słyszała moja rozmowę z koleżanką (jej znajomy mi zrobi) i już marudziła żebym sobie na dupie zrobiła i że głupia jestem - wredne babsko

super ja tez chce isc w tym tygodniu zobaczymy jak wyjdzie w praniu

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
pierwszy chce zrobić na plecach napis "My love,my life ... F" i małe serduszko po literce F oczywiście ładną czcionką nie arialem hehe

a co do tżta to należy mu się...

super pomysł

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Nic się nie martw przecież gotowce ważne są do 3 lat, zdążysz je zużyć
Jak będę we Wro też się pofatyguje po kartę zawsze to jakaś zniżka

byłam dziś w rossmanie i pani pow. ze karty będą dopiero po 31.05

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
moje Małe kolejno:

1 i 2 - jak się nudzi
5 - zmęczona
6 - śpi

wygląda jak niezłe foto-story ślicznotka

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
co kupujecie dzieciakom na ich pierwszy dzien dziecka?

ja nic nie kupuje

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
ile łącznie trwają drzemki waszych maluchów?

jesli nie liczyc nocy, ktoras ostatnio w mega kratke, to ok 2-3h

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 15:06   #713
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Niech się cieszy, że jakieś zainteresowanie okazujesz

Młody śpi od 10

Może kupię tą hule-kule ...

Mam pytanie:

my kupiliśmy jeszcze zanim sie mala urodziła - dla mnie to zawsze priorytetowy zakup; mamy maxi cosi cabrio fix, dla oliego tez taki mielismy

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 15:09   #714
saaraa_lub
Rozeznanie

Czy któraś z Was dawała dziecku przy ząbkowaniu Viburcol?
Nettka wpraszam sie na wieczór panieński
Stary 2012-05-28, 15:14   #715
goldika
Zakorzenienie

znacie jakies stronki na ktore mozna wrzucac wieksze pliki zeby potem tylko linka wyslac do odbioru?

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Dalia ja tez uwilbiam poluje wlasnie na uzywana "wszyscy mamy tajemnice" bo dzis listonosz przyniosl mi "na goracym uczynku"
czytalas moze serie Camilli Lackberg?
Stary 2012-05-28, 15:15   #716
janeczka7891
Zadomowienie

Ja smaruje Dentinoxem, jak narazie się sprawdza Przynosi ulge małemu

A w ogóle mi się teraz przypomniało jak przeczytałam jak Glam została opsikana ) mój TŻ trzymał kilka dni temu małego a ten z szeroką buzią i się cieszy a TŻ mówi: ino mnie nie porzygej i tak co to powiedzial bachhhh żygi na jego twarzy i w środku aby mały mu się zrekompensował za to jak sie nim nie zajmuje hehehhe

Olusia hmmm to gdzie ty to mieszkasz ? Moi bracia w Kleve

Edytowane przez janeczka7891
Czas edycji: 2012-05-28 o 15:22
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 15:15   #717
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
my kupiliśmy jeszcze zanim sie mala urodziła - dla mnie to zawsze priorytetowy zakup; mamy maxi cosi cabrio fix, dla oliego tez taki mielismy
ale Baha pyta juz o nastepny fotelik od 9kg wzwyz jaki bedizesz kupowala?
Stary 2012-05-28, 15:17   #718
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Nikaa2
w koncu jestes, brakowalo mi Cie tutaj!
za zebolki!
zazdroszcze tego pobytu na wsi!
u nas wszystkich raczej ok,
Glam czeka na zula, ma byc w polowie czerwca,
Princessce hormony szaleja
wiekszosc naszych T-zuli jest niemyslaca co wiemy nie od dzisiaj
sporo zabkow nowych na watku mamy, kilka wozkow kupily laski.
A ostatnie kilka dni temat toczyl sie wokol napalonych koni

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

my w lipcu idziemy na wesele. Tz stwierdzil, ze pojdziemy z mlodym, polozymy go w spac w pomieszczeniu obok sali i bedziemy zagladac co jakis czas. Mi srednio taki plan podchodzi, osobiscie nie chcialabym byc zamknieta w obcym miejscu i siedziec tam sama. A nie mamy z kim mlodego zostawic bo cala rodzina Tz bedzie na tym weselu a moja rodzina bedzie 400km od tego miejsca.
thx za streszczenie jakich ogier ów? musze doczytac koniecznie hehehe

jakie te fury kupiłyscie? pochwalcie sie bom ciekawa moze i my cosik kupimy

brawa za zębole

pobyt na wsi by ł super...wózka nie musiałam dzwigac tylko parkowałam przed domem i wsjo fajnie jak jest wiecej osób w domu to zawsze moga zabawic dzieciaczka a ja mam chwile dla siebie ech

mi wyrywa VikuS włosy całymi garsciami i "całuje" mame- obslini i ugryzie czasami

a własnie... glam i jak rekrutacja?
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
nikaa odpoczelas znaczy? Vikus wynianczony przez babcie? gratki za kolejne zabki mowisz, ze wampirek? tzn dwojki mu wyszly na gorze? Dobrze rozumiem?

co do streszczenia to ostatnie dni minely nam pod znakiem... KONIA wroc kilka stron, nie pozalujesz
y
ten kon mnie intryguje hehehe

odpoczelam i w ogole powietrze cudne... a w łodzi duchota na maxa
tak dwa kły mu wyszły... a zazwyczaj siekacze wychodza, nie?

Cytat:
Tztowi daje sie czasami dotknac czarodziejska rozdzka

ja nie lubie imprez typu wesela, szczegolnie takich biesiadnych wiec moge isc spac z mlodym o 20
buhahahahaha

Cytat:
jak dobrze, ze mam tesciow 400od siebie, teraz dopiero w lipcu pewnie ich zobacze
ja jestem przykladem dziecka ktore siedzialo z matka do 3rz chyba i mam problemy z przywiazywaniem sie wlasnie
z moim Tz mam o tyle dobrze, ze rano on sie zajmuje mlodym. mlody wstaje jak kogut o swicie i Tz go potem bawi az do 6,30 a ja spie sobie

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

a to ja weeked mialam super z Tz postanowilismy popracowac nad naszym zwiazkiem, mniej internetu wiecje wspolnych zajec po uspieniu mlodego. i widzimy postepy, juz nie drzemy sie tak na siebie, wiecej rozmawiamy, gramy w eurobiznes i inne gry
i codziennie po pracy Tzta idziemy we 3 na 2h spacer
ale super...mój nie ma czasu na spacer codzienny
te"inne gry" to moze w konia?

Cytat:
Sozaa Tzty to temat rzeka ale ciekawa jestem czy oni tez o nas tak rozprawiaja z kumplami
-ta moja to wcale bzykac sie nie chce
-ta moja Tajemnicza Zulka to ciagle sie dzieckiem zajmuje tylko, obiadow nie robi, przeciez dziecko to latwe w obsludze
tak to sobie wyobrazam
tja pewnie tak to wyglada

Cytat:
Goldi dlatego my chyba po miesiacu kupilismy bazę z recaro (coś chyba ok 300 stów) bo szlag mnie trafiał z tym zapinaniem pasów, jeszcze w zimie grube kurtki i zanim go wpielismy to cała spocona juz byłam,
ja

cholercia młody mi spiewa aaaaaaaaa czyli spac chce musze leciec
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 15:17   #719
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Ja smaruje Dentinoxem, jak narazie się sprawdza Przynosi ulge małemu

A w ogóle mi się teraz przypomniało jak przeczytałam jak Glam została opsikana ) mój TŻ trzymał kilka dni temu małego a ten z szeroką buzią i się cieszy a TŻ mówi: ino mnie nie porzygej i tak co to powiedzial bachhhh żygi na jego twarzy i w środku aby mały mu się zrekompensował za to jak sie nim nie zajmuje hehehhe
Stary 2012-05-28, 15:20   #720
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Niech się cieszy, że jakieś zainteresowanie okazujesz

Młody śpi od 10

Może kupię tą hule-kule ...

Mam pytanie:

fajna sprawa, tylki jak dla mnie pl wersja jest tragiczna, w sensie spiewu tej babki, ja mam de i mimio, ze po niemiecku to jest o wiele przyjemniejszy glos.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości