![]() |
#691 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
musisz go sobie wychować ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- princ ale słodko śpi ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
||
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry cześć i czołem!ale pędziecie, ostatni raz czytałam Was chyba na szybko w piątek a tu tyle do nadrabiania...
Przeleciała pobieżnie i widzę,ze nie jestem sama, Mały w piątek po kąpaniu dał takiego czadu,ze ho ho.Nigdy po kąpieli nie marudził, ładnie zasypiał a rozwył mi się na godzinę, dopiero noszenie na rękach pomogło i jakos usnął a dodam,ze na rekach nigdy nie usypiał.Brzuch miękki gorączki brak.W sobote było ok, wczoraj bylismy na Komunii takze trochę pomarudził ze zmęczenia ale generalnie ok a jakieś 1,5h temu była powtórka z piątku.Był śpiący wyszłam na dwór i do wózka ale wózku nie, poszłam do domu, cyc nie, rece nie, brzuch miekki, gorączki brak ponosiłam znowu hyc na dwór i wreszcie w wózku padł (trwalo to ok 1h).Zębów nie widać juz nie wiem czy z nim do lekarza nie pójść jutro??? Dalia dzieki za info o truskawkach, nie będe sie w takim razie rzucała od razu na 1kg ![]() Princ ale slicznotka! Któraś pytała się o pilota z fp, naszego dalej bardziej interesują nasze piloty, generalnie gra,śpiewa,świeci ale Małego jakos szczególnie nie jara. My kupilismy na DD garnuszek na klocuszek. I nie wiem co jeszcze miałam pisać.. aaa dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczku mysle, ze warto dla spokoju ducha. My jak jezdzimy to w dlugie trasy po 300-400km. Teraz mamy Maxi Cosi City, i mam wrazenie, ze pasy srednio go trzymaja.
Mamy uchylne okna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jakie to urocze ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
Saraa
![]() ![]() garnuszek na klocuszek kojarzy mi sie z nocnikiem i kupka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja uważam ,że sofix to swietna sprawa, foteli pyk i juz i nie trzeba sie męczyć z pasami.My mamy Recaro on jest chyba do 13 kg, ale facet w sklepie nam mówił,ze generalnie dziecku nie moze głowa wystwać z fotelika, takze niektóre dzieciaki i dłuzej mogą w nim jeździć (niz te 13kg). |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Zadomowienie
|
krzesełko do karmienia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta wygoda tez do mnie przemawia, czasami szlag mnie trafia jak szarpie sie z tymi pasami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to ja mam ogromną ochote pójść na imprezę na całą noc i za przeproszeniem się narżnać
![]() ![]() Goldi dlatego my chyba po miesiacu kupilismy bazę z recaro (coś chyba ok 300 stów) bo szlag mnie trafiał z tym zapinaniem pasów, jeszcze w zimie grube kurtki i zanim go wpielismy to cała spocona juz byłam, Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-05-28 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
słodziak ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Rozeznanie
|
Tylko,ze najpierw musze sobie cycka oderżnąć i zostawić Małemu bo on butli niet
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czy któraś z Was ma daje/dawała dziecku mleko nan ha?Bo w sumie i w ptk i dzisiaj mały wypił z 10 ml tego mleka i moze po nim ta histeria? Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-05-28 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Rozeznanie
|
hej w nowym watku
![]() echhhhhhhhhhhhhh |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się zastanawiam jaki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Wtajemniczenie
|
Wiec co do fotelików:Byłam ostatnio w sklepie i pytałam Pana o foteliki dla małej a On "Ile ma?ja ze 5 to ma Pani jeszcze czas około pażdziernika Pani przyjdzie tylko z dzieckiem bo Ono samo zdecyduje jaki chce tzn jak ja posadze to musze zobaczyc czy zaden szef jej nie przeszkadza"Powiedział ze tak sie robi.Mówie ze w tym co teraz to jej niewygodnie a On "w zadnym dziecku nie bedzie wygodnie i nogi beda wystawac."
Czytałam artykuł ze najlepiej kupic foteli ten nastepny tez do jazdy tyłem i TO racja bo mniejsza siła na kregosłup szyjny uderzenia przy wypadku ale w Polsce mało firm robi te foteliki.Co do tego ze dziecko nie bedzie chciało to jak nie zobaczy ze mozna przodem jezdzic to nie bedzie wiedziało ze da sie inaczej.
#708 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Ja też ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Wtajemniczenie
|
Aha w Polsce mamy suuuperr pediatrów zwłaszcza w centrum Warszawy.Moja siostrzenica 7lat od 4tyg kaszle od tyg pojawiła sie goraczka i dreszcze.Pani dr osłuchała i nic w płucach nie ma. Nic nie dała to był czwartek. W piatek znowu goraczka i dreszcze sis sie wkurzyła i zrobiła małej morfo prywatnie i co wszystko podwyzszone.Dzis poszła z Nia do Pani dr i pokazuje wyniki a ta nic dała syrop na kaszel.Moja 2 sis jest lekarzem i kazała jej natychmiast jechac do dzieciecego szpitala i co sie okazało po rtg zapalenie płuc a w jednym juz z wysiekiem.
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Kto chce 70smsow na 3 dni w orange niech wysle sms o tresci CENTROCAMPISTA na nr 80101
Nasza cudowna Zosia jest z Nami od 12.12.2011 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2012-05-28 o 14:40 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | |||||||||
Zadomowienie
|
Ochhh nadrobiłam Was
![]() Ja wczoraj wzięlam się za czytanie was i zaczełam odp i co poszłam do małego a mój chłop wyłączył mi stronki bo chciał tv oglądać (oglądamy w kompie, mamy dużo polskich kanałów za 15 zł na m-c). No myślałam, ze go udusze jak spytałam czy mi zostawił wizaż. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój tak je średnio co 3 godz, mleko to tak równe 3 h a inne jedzonko to różnie, jak już marudzi tak do jedzenia to potrafię rozpoznać i wtedy mu daję papu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do TŻ to ja z moim ostatnio czyt. 2 dni to masakra jest. Też mu powiedziałam, że dziecko będzie do niego mówić PAN. Nie mogę pow. zrobi mu mleczko, wstanie do niego ale jak już siednie przed kompem to masakra nie ruszaj go i za kazdym razem larmo jak mu daje małego bo czemu znowu on ma go mieć. Tłumaczyłam mu, że ja z nim jestem cały dzień i musi wiedzieć, że ma też tate. Wczoraj to tak się pożarliśmy, ze miałam iść sama na spacer z małym ale zaczal zagadywac i poszedl z nami a pytał czy może z nami iść ( mi sie tak smiac chcialo ze szok). Dziś rano szok !!!!! Przyszedł ok 10 i mówi : ubierz mi małego ide się z nim przejsc a mi szczena opadła! Pierwszy raz!!!!!! a ja mu na odchodne tak co mi za 20 min nie wrócisz, a on jak bedzie Filip płakał to przyjde. No i przyszedł po 2 godz heheh juz chcialam pisac gdzie oni sa. Dumny byl jak paw jak wrócili i mowi pół drogi musiałem go niesc na rekach bo płakał ( a ja w duchu masz szczescie ze nie przyszles do domu hehe). Jakos ze mna na spacerze nie placze, chyba ze naprawde mu cos dolega. Ależ się rozpisałam. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Rozeznanie
|
To może po tym mleku?hmmo a w ogóle to w sobote wieczorem wylądowaliśmy na okulistyce bo Małemu oczko zaczęło ropieć; okazało się,ze to lekki stan zapalny dostał krople i już ok.
Oli śliczną masz córcię,pokaż synka ![]() fatal jak córcia?przeszedł katar? Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-05-28 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
si ![]() zauwazylam, zauwazylam... ale i tak uwielbiam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
super ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
super pomysł ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
byłam dziś w rossmanie i pani pow. ze karty będą dopiero po 31.05 ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
wygląda jak niezłe foto-story ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- ja nic nie kupuje ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- jesli nie liczyc nocy, ktoras ostatnio w mega kratke, to ok 2-3h ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zadomowienie
|
my kupiliśmy jeszcze zanim sie mala urodziła - dla mnie to zawsze priorytetowy zakup; mamy maxi cosi cabrio fix, dla oliego tez taki mielismy
#714 |
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was dawała dziecku przy ząbkowaniu Viburcol?
Nettka wpraszam sie na wieczór panieński ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
znacie jakies stronki na ktore mozna wrzucac wieksze pliki zeby potem tylko linka wyslac do odbioru?
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Dalia ja tez uwilbiam ![]() ![]() czytalas moze serie Camilli Lackberg? |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zadomowienie
|
Ja smaruje Dentinoxem, jak narazie się sprawdza
![]() ![]() A w ogóle mi się teraz przypomniało jak przeczytałam jak Glam została opsikana ![]() ![]() ![]() Olusia hmmm to gdzie ty to mieszkasz ? Moi bracia w Kleve ![]() Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2012-05-28 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jakie te fury kupiłyscie? pochwalcie sie bom ciekawa moze i my cosik kupimy ![]() brawa za zębole ![]() pobyt na wsi by ł super...wózka nie musiałam dzwigac tylko parkowałam przed domem i wsjo ![]() mi wyrywa VikuS włosy całymi garsciami i "całuje" mame- obslini i ugryzie czasami ![]() a własnie... glam i jak rekrutacja? Cytat:
odpoczelam i w ogole powietrze cudne... a w łodzi duchota na maxa ![]() tak dwa kły mu wyszły... a zazwyczaj siekacze wychodza, nie? Cytat:
Cytat:
![]() te"inne gry" to moze w konia? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cholercia młody mi spiewa aaaaaaaaa czyli spac chce musze leciec |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
fajna sprawa, tylki jak dla mnie pl wersja jest tragiczna, w sensie spiewu tej babki, ja mam de i mimio, ze po niemiecku to jest o wiele przyjemniejszy glos.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.