|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
heeeejka!!!!
zjadłam płatki na mleku (bo chyba za mało nabiału i wapnia wcinam) i teraz się melduje. dziś do szczecina na usg genetyczne jedziemy, jestem podekscytowana!!! już nie mogę się doczekać, proszę trzymać kciuki żeby okazało się że Agatka rozwija się ksiązkowo ![]() ![]() spora gondolka, na moje oko jak tak przeglądam to jak ma 75-80 cm długosci to jest ok, mniejszej ja bym nie chciała. Cytat:
![]() ![]() dla żartu sprawdziłam w kalendarzu płci i akurat tu mi się sprawdza: http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój też potrzebował trochę czasu na oswojenie się z myślą o dziewczynce a teraz już wynalazł nawet drużynę piłki nożnej dla dziewuch ![]() ![]() na pewno jest ci bardzo przykro ale z reguły córeczki to oczka w głowie tatusiów i jeszcze zmieni zdanie. ale fakt, zachował sie niefajnie! piękna! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Dzień dobry dziewuszki
![]() ja dziś mam kolejny dzień leżakowania. Wczoraj sobie odpoczęłam i od razu z krzyżem lepiej. Wstanę tylko obiadek jakiś zrobić. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A teraz nie możecie się do tych dziadków wprowadzić?nawet jak teście teraz zainwestują w dom, to najwyżej później drozej się go sprzeda czy Wasze dziecko w nim zamieszka, nic straconego. Angel gratuluję córeczki ![]() Tamlin a Tobie gratuluję ślicznego mieszkanka. Mam nadzieję że wszystko w banku pójdzie dobrze i będzie Wasze. Mała Mysz trzymam kciuki za wizytę Edytowane przez martusia26 Czas edycji: 2012-05-31 o 07:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
dziękuję kochane poprawiłyście mi humor
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2345 |
Raczkowanie
|
Przede mną wizyta, w samo południe. A wcześniej niestety znow uegzamin, to dopiero początek sesji a ja już jestem wykończona. Przy dwojce dzieci cięzko sie uczyć
![]() ![]() ![]() ![]() Angel ja ise takiej reakcji spodziewałam, bo mamy juz dwie córki, tymczasem mąż stanął na wysokości zadania i widzę, widać to że się cieszy, owszem żartuje, że zwariuje z tyloma babami ale wiem że mówi to w żarcie i specjalnie bo wie że sie martwiłam bardzo jak zareaguje więc wygaduje i patrzy na mnei a potem sie śmieje w głos. Mysle ze potrzebuje czasu trochę, faceci się wolniej przestawiają ![]() ![]()
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-05-31 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi z tego kalendarza też się sprawdza cipusia ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- martusia dziękuję ![]()
![]() |
#2347 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To gratuluję dziewczynki. Mi antybiotyk pomógł. Nie jadłam osłnowych tylko jogurty i kapustę kiszoną (domową) bo mi gin powiedział, że to bardziej naturalne jest. Dobrze, że nie czekałaś na zbawienie domowymi sposobami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powiem ci to mi powiedziała kuzynka: co się przejmujesz, to ty musisz urodzić ![]() A co do dzwonienia: jak bardzo się interesują co u was itd. to możesz, a jak nie to poprostu im powiesz jak się spotkacie i pokażesz zdjęcia. Na pewno się wzruszą ![]()
![]() |
#2348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Mala mysz i Enigmama trzymam kciuki za wizyty
![]() ![]() I mi w tym kalendarzu wychodzi dziewczynka ![]() ja wkleilam drugie zdj synka na meil ![]() kaczuszka moj synek tez niby wykapaany tatus,to nie wiem czemu za dziewczynke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- ja też ![]()
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
No bardzo chcialabym dziewczynke,chociaz teraz podswiadomie czuje ze to jednak facet
![]() ![]() Mysle nad tym ze moge miec doplate do czynszu do wynajmowanego mieszkania.Tylko,ze ja bede posiadala tylko umowe najmu legalna-zgloszona w US ale nie bede miec meldunku to mi sie nalezy ta doplata jak nie mam meldunku? orientuje sie ktos? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
Angel witaj w klubie, mój TZ zachował się dokładnie tak samo
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-05-31 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Rozeznanie
|
Cześć!
Ja bez czytania, chcę tylko powiedzieć, że po wtorkowej wizycie wszystko O.K., bóle które miałam to więzadła, bóle kości łonowej też normalne, szyjka zamknięta, według ginki nic się nie dzieje. Na 15 czerwca dostałam skierowanie na badaia, mocz, krew i glukoza. Przytyłam 7 kilo od początku ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |||
Zakorzenienie
|
Uuuu, a co to się stało, Piękna?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Powiem Ci, że mój TŻ też bardzo chciał mieć syna. Jednak ja od początku czułam, że będzie cipuleńka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do faceta musi dotrzeć. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2356 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie w tym kalendarzu też sie sprawdza ![]() Cytat:
ja od zawsze chciałam dwójke i mam nadzieje że to sie uda. Mąż jakiś czas temu kręcił nosem że możemy nie dać rady z drugim dzieckiem. Ja go troche wyśmiałam bo właśnie dla pierwszego trzeba dużo rzeczy kupować bo sie nie ma, a dla drugiego wózek, łóżeczko, ciuszki i inne takie zostają więc to łatwiej. A taki jedynak to potem wydaje mi sie samotny ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34419029] no właśnie czemu nie?ja np zawsze wolałam ''męskie zajecia'',grzebałam z dziadkiem w samochodzie,trenowałam judo.o co kaman,mamy 21 wiek.wstydził by się.weź kochana coś z tym zrób bo bedzie tylko gorzej[/QUOTE] Ja też wolałam męskie zajęcia i nawet do tej pory sie to mnie trzyma. Jak byłam mała to sie kumplowałam z kolegami od brata i grzebaliśmy przy rowerach, albo rzucałam z nimi nożami do celu :p Z ojcem przy aucie kopałam, a teraz auta z mężem naprawiam i lakieruje ![]() no teraz już nie no bo wiadomo że nie bede farb wdychać czy blachy naciągać ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
U mnie sie zachmurzyło paskudnie.
ide z malym do siostry na cherbatke,bo wczoraj mi nie wypalilo ![]() takze nie skrobcie dużo ![]() co do plci to ja czekam na usg polowkowe i wtedy jak mi powie,że synek to bede pewna na 100 procent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są oczkami w głowie tatusiów, potwierdzam bo mój mimo swojego występku bardzo kocha naszą małą - świata za nią widzi ![]() ![]()
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-05-31 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() Mi wczorajsze popołudnie tak szybko minęło że nawet nie wiem kiedy. Byłam u koleżanki,potem poszłysmy na sklepy bo chciała sobie kupić spodnie,znalazłam w orsayu fajną sukienkę na lato,muszę mężula dzisiaj wyciągnąć tam bo chcę sobie ją kupić. Angel gratuluję dziewczynki ![]() A mężem się nie przejmuj,najważniejsze że dzidzia zdrowa jest,zobaczysz jaka będzie córeczka tatusia. ![]() Zielona z tego co się orientuję to musisz mieć meldunek chociaż tymczasowy na tym mieszkaniu co starasz się o dopłatę. Tamlin ściskam kciuki by wszystko udało się szybko załatwić. Teraz lecę ogarnąć mieszkanko póki mam werwę z rana. Wczoraj chyba poczułam pierwszy raz co to jest twardnienie brzucha,dużo chodziłam i jak wracałam do domu to czułam jak się napina,i jak zaczęłam naciskać to był twardy jak skała,przestraszyłam się i położyłam i trochę przeszło ale podbrzusze bolało. Mam nadzieję że już to uczucie nie wróci. Miłego dnia kochane mamusie ![]() Zaglądnę potem ale jak sprzątam to muszę mieć laptop zamknięty bo inaczej nici z pracy.
#2360 |
Zakorzenienie
|
Mnie się ten kalkulator nie sprawdza - ani chiński kalendarz ani kalkulator
![]()
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-05-31 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
Bafi@Home psychiczne przygotowanie, eh mój też się podobno przygotowywał grrr. Faceci są okropni
![]() ![]() colds, aż 4 miesiace się oswajał z myślą o córze ![]() ![]() ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-05-31 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
Cześć! Gratuluję wszystkich wizyt i córeczek, widzę że jestem w "chłopcowej" mniejszości
![]() Ale współczuję mężów niezadowolonych z córek... To musi być dla Was bardzo przykre ![]() ![]() Ja zaczęłam jeść mniej słodyczy i więcej chodzić, chyba zacznę też chodzić na basen, chciałabym zwolnić troszeczkę ze swoim przyrostem wagi ![]() No i pojawił mi się na drugim cycku drugi rozstęp... Najwyraźniej oliwka babydream dla mam i sexy mama bielendy na biust to za mało... Więc od razu zamówiłam ten krem - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html i będę testować! Oby był taki dobry jak jego recenzje... ![]() Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-05-31 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Konto usunięte
|
strasznie dziewczyny przykro czytać o zachowaniach waszych tżtów.dla mnie to jest coś nie do pomyslenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyna dobra rzecz, że mój TZ ma wspaniałą relację z córką ja liczę po cichu, że nie będzie robił różnic.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-05-31 o 08:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do Mopsu i wystarczy tylko umowa najmu,nie trzeba miec zameldowania.Nie moze przekroczyc cos ok 930zl na osobe.Moja znajoma ma 600zl czynszu a placi tylko 60zl.
jakby ktos wynajmowal i nie zarabial za duzo to warto sprawdzic skoro nam sie nalezy.200-300zl jak doplaca to i tak sporo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
![]() Nie mam czasu pisać na bieżąco bo wiecie Sezon Eliminacji Studentów Jest Aktywny (SESJA) i mam w weekend zjazd i sporo rzeczy do zaliczenia, już nie wyrabiam. Wczoraj zrobiliśmy z mężem spore zamówienie na allegro, u polecanych przez was rodzyneczek (wanienkę, przewijak, pościel i dużo innych rzeczy), jak przyjdą to się pochwalę ![]() Tamlin gratulacje pozytywnego załatwienia sprawy z kredytem i mieszkaniem, a mieszkanko bardzo ładne ![]() Konczi przykro mi z powodu tej karuzeli, mam nadzieję że sprawa się rozwiąże i odzyskacie pieniądze ![]() Angel gratulacje córci, a mężem się nie przejmuj, zakocha się w małej po uszy, zobaczysz ![]() ![]() ![]() Dobra lecę się uczyć może zajrzę później, buziaki ![]() Edytowane przez karolluki Czas edycji: 2012-05-31 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
a u mnie jest na odwrot to ja marudze ze modle sie o core,a on ze jestem glupia,ze on kocha wszystkie swoje dzieci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
Bafi@Home i bardzo mu tak dobrze, powinien sobie sam do końca życia w tej chałupie siedziec!
na pewno nie będzie robił różnic i będzie miał wspaniałe relacje z obiema córkami. Widocznie musi dojrzec tak jak mój, że jego męskie ambicje syna trafił szlak ![]() ![]()
#2369 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bafi bardzo mi przykro z powodu w-w ![]() Mój mąż też był rozczarowany, że nie chlopak no ale nie aż tak ![]()
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
|
kochane mam prace zaliczeniową na temat wpływu bajek na psychikę dziecka i szukam jakiś agresywnych bajek, pomożecie? Cudownie byłoby też jakieś filmiki w prezentacji zamieścic z przykładem - najlepiej jak dziecko ogląda.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.