|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
i u mnie 6 tydzień a moje maleństwo wyglada tak i ma już 17mm ![]() przypomnę że na pierwszym USG nie było nic widać
Nie kocham za coś... lecz pomimo wszystko ![]() Edytowane przez djmoniska Czas edycji: 2012-05-31 o 13:33 |
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
No to jak już o dniu dziecka mówimy to ja dla mojej chrześnicy kupuje taki zestaw lekarski co by sobie nas pobadała trochę
Mini kuchnię i gary do gotowania już ma to teraz czas na leczenie a wiem że lubi takie rzeczy a duża już dziewczynka bo w maju 4 latka skończyła.Ode mnie wyszła przed chwila koleżnka posiedziałysmy sobie trochę i pogadałyśmy i tak mi czas zleciał. Tz wraca za 2 godz z pracy więc trzeba coś ugotować
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to gratuluje ze dzidzię już widać a ty się kobietko tak martwiłaś a tu wcale nie było o co prawda. 17 mm no no
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
Luna, może się należy
ale sama wiesz jak jest, nie zawsze wychodzi tak jak chcemy.... a mnie już "napier papier" brzuch na @, więc myslę, że spokojnie zaoszczędziłam tą kaskę z bety i mogę dokupić kolejny t-shirt na wyjazd.... Trudno co mam byc to bedzie...Djmoniska super Ja chyba nic nie kupię, bo zawsze jak jestem u dzieciaków w mojej rodzinie (i męża) to cos im dajemy, nigdy z pustymi rękoma nie przyjeźdzamy więc myślę, że to rodzice powinni im na dzień dziecka sprawiać prezenty.
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2012-05-31 o 13:51 |
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki. byłam dzis u lekarza ale tylko dał i skierowanie na bete i tyle;/ jutro ide do innego moze on cos mi powie. tylko polozna stwierdzila ze jak mialam @ to gdzies 5 tydz bedzie
|
|
|
|
#2469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
strasznie mało ostatnio siedziałam na kompie, prawie wcale... dużo czasu spędzam na dworze na działce z moim maleństwem i w ogóle grillujemy itp :P
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Może tak jak u Djmoniski jest to jeszcze wczesna ciąża i nic by nie bylo widac na usg i dlatego tak i dał Ci dla pewności skierowanie jeszcze na betę nie łam się kochana
|
|
|
|
#2471 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2472 |
|
Zadomowienie
|
No Monini czekamy na Ciebie, bo u mnie się zaczyna coś niestety
... swoją drogą bardzo dziwne bo zawsze mnie bolał brzuch z 3 dni przed, a teraz z rańca nic, w południe ból i juz leciutko zaczyna się @ chyba.... Napisałam męzowi, że mozemy szykować się na wyjazd, że z tym budzikiem to proroctwo chyba było bym kaskę zaoszczędziła a on odpisuje- "po powrocie ide na badania" Tyle w temacie.Trochę przykro, ale w sumie w tym msc w ogóle nie przykładałam wagi do tego czy mam objawy chociazby owu, więc już nie wiem jakie podejscie lepsze. Dziewczyny za to za Was trzymam jeszcze mocniej, a ja dzis po pracy zbieram się na zakupy wyjazdowe, ehhh.
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2475 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie chce mówić ani wskazywać palcem która to mówiła że dostała @ i była załamana a jak jej tłumaczyłysmy że to może implantacja to nie nie nie na pewno nie i co teraz zafasoklowana. Będziesz pewna na 100% że to to to wtedy pisz
|
|
|
|
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
orzesz, dziewczyny, piszecie jak szalone. Trochę wypadłam z obiegu.
, ale za to odpoczynek super. Ja mam mieć @ 9-10 czerwca a już mnie piersi bolą. He, he o brzuchu nawet nie wspomnę, bo jestem ciągle tak najedzona, że mam balon przed sobą. Ale ONI tak dobrze tu karmią!!! Jak nie jeść takich smaczności??? Tylko, że mam za to problemy z załatwianiem się. Zaparcie mnie dopadło. Chyba zacznę jakiś lek brać na wypróżnienie. Więc piersi bolą, brzuch boli z przejedzenia. Poza tym jestem w kurorcie znanym z wód leczniczych, więc mam wrażenie, że z jednej wody wsadzają mnie do następnej. Basen, natryski, bicze wodne, kąpiel perełkowa, sama z siebie idę jutro do kapsuły SPA. A co tam!!! Jak nie teraz to kiedy skorzystam? No i jeszcze tlenoterapia. Hi, hi wrócę młodsza o 5 lat ![]() Dziewczynki, wszystkiego dobrego Wam życzę. Nie bardzo mam tu czas na pisanie, ale jestem z Wami. Kejt - trzymam kciuki!!!
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
Kejthx szkoda, że nie udało się w tym cyklu. Ale po powrocie wrócisz wypoczęta, będziesz miała regenerowane siły do działania i fasolka będzie jak talala
![]() Powiedziałam dzisiaj szefowej o mojej ciąży i wiecie co powiedziała: - "to co, przyszła mi pani powiedzieć, że teraz będzie pracować po 5 godzin dziennie", z taką miną że nie wiadomo gdzie uciekać. Zapytała tylko na kiedy mam termin porodu i powiedziała, że przedłuży mi umowę do dnia porodu i z laską wielką powiedziała, że gratuluje. A później wyobraźcie sobie wezwała mnie na dywanik i miała pretensje, że biorę sobie wolne w przyszłym tygodniu, bo nie ma kto na obsłudze klienta zostać, bo ostatnio bez powodu zwolniła dziewczynę, jeszcze planuje zwolnić dwie i ja też jestem na wylocie. Wymyśliła sobie, że redukuję etaty, a teraz jej ludzi brakuje do pracy. Trzęsłam się jak stałam przed nią jak nie wiem, a urlop miałam zgłoszony 10 maja, tak że prawie miesiąc wcześniej. Cieszę się, że o ciąży powiedziałam i utwierdziło mnie to w przekonaniu, że nie chce w tej pracy zostać ani chwili dłużej niż to co muszę. Dla picu mogła się uśmiechnąć i powiedzieć, że fajnie, czy cokolwiek. |
|
|
|
#2479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Kejthx ja bym tam sprawy nie przekreślała.... no chyba, że @ rozkręciła się na dobre. Fasolka... baby to jednak wredne są, niejeden facet- szef zareagował by o wiele lepiej. Olej babsztyla ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- nie potrafię odczytywać swojego organizmu... od dwóch dni brzuch mnie boli jak na @ na zmianę z kłuciem jajników, śluz mam taki jakiś dziwny raz białawy, raz ciągnący. Dziś w sumie cały czas boli na @ a śluz jajcowy. I nie wiem czy to już okres się zbliża czy może owulacja, jestem 16 dni po # czyli jakby 16 dc, więc ani to ani to nie pasuje zwłaszcza, że wydawało mi się, że owulację miałam w niedzielę. Guuupia już z tego wszystkiego jestem. No nic czekam co będzie dalej.
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-05-31 o 19:04 |
|
|
|
|
#2480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po 2 kobietę w ciązy chroni prawo nie może Cię zwolnić, Po 3 czy ona nigdy nie była w stanie błogosławionym? Po 4 poszłabym jeszcze szybciej na L4 i tak Ci płacą 100%.
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
KEJTHX[/COLOR]nie potrafię odczytywać swojego organizmu...
od dwóch dni brzuch mnie boli jak na @ na zmianę z kłuciem jajników, śluz mam taki jakiś dziwny raz białawy, raz ciągnący. Dziś w sumie cały czas boli na @ a śluz jajcowy. I nie wiem czy to już okres się zbliża czy może owulacja, jestem 16 dni po # czyli jakby 16 dc, więc ani to ani to nie pasuje zwłaszcza, że wydawało mi się, że owulację miałam w niedzielę. Guuupia już z tego wszystkiego jestem. No nic czekam co będzie dalej.[/QUOTE] ja jestem juz ponad 33 dni po # i od dwoch tygodni czuje sie jak na okres, a tu dalej nic..
Edytowane przez magdaammm Czas edycji: 2012-05-31 o 22:14 |
|
|
|
#2483 |
|
Rozeznanie
|
Moja prezeska to, że tak ładnie powiem niezamężna starsza (60 lat) Pani... wrrrr
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już wstałam tzn leżę sobie jeszcze w łóżeczku bo musiałam męża wyszykować do pracy ![]() Póki co @ brak ale jest jeszcze wcześnie także nie ma się co nakręcać poczekamy zobaczymy Kejthx a co tam z Tobą |
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kejthx NO I JAK??? ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- a miałaś w tym czasie owulację albo czy przypuszczasz, że ją miałaś?
|
|
#2486 |
|
Zadomowienie
|
hej się czujcie . Ja od rana dziś wymiotuje. Byłam wczoraj wizycie a w poniedziałek byłam ma usg. Moja fasolka ma rączki i nóżki widać to już
Komp nadal popsuty
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja musze się pozegnac kochane bo jak tradycja każe dziś piątek więc wybywam do mnie do mojej rodzinki jak co weekend zresztą prawie. Niestety nie mam tam u babci netu także będzie ciężko. Ale jakoś postaram się dac znac co i jak u mnie nawet przez tele ![]() Życzę miłego weekendu i oby sie pogoda poprawiła |
|
|
|
|
#2488 |
|
Raczkowanie
|
melduje, ze u nas dzien dziecka swietujemy w tym roku wyjatkowo - sa II bez watpliwosci
ide dzis do gin ciekawa jestem co powie i kiedy kaze mi przyjsc znowu, bo normalnie to 2 mies sie tam czeka, ale musza chyba byc gotowi na takie sytuacje |
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, przede mną kolejny smutny poranek. Na dodatek leje akurat wtedy gdy miałam gdzies zabrac chrzesnice.
Kurcze ale to wszystko jest beznadziejne.. wczoraj siedzialam z TŻ i potrafilam sie gapic w okno godzine. Nawet nie wiem o czym myslalam, nawet nie byłam smutna. Poprostu takie nic ![]() Czuje poprostu taką beznadzieje, wczoraj zrobilam sobie zelowe paznokcie, dzis chyba zafarbuje wlosy bo nie wiem ale mam taki mechanizm ze probuje nadrobic moja beznadziejnosc wygladem. Nie jestem najbrzydsza dlatego jak sie wymaluje i wogole to czuje sie lepiej, jako laska taka bardziej atrakcyjna. Ale w ciazy czulam sie najbardziej. Dziewczyny wy macie tyle lepiej ze jeszcze nie poznalyscie tego szczescia wiec nie wiecie jak to jest. Ja przed ciaza bylam bardzo szczesliwa ale jak zobaczylam jaka moge byc szczesliwa w ciazy to teraz to zycie wydaje mi sie najzwyczajniej puste. Czekam na wiadomosci od Kejthx sasasasa ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

i ma już 17mm 

ale sama wiesz jak jest, nie zawsze wychodzi tak jak chcemy.... a mnie już "napier papier" brzuch na @, więc myslę, że spokojnie zaoszczędziłam tą kaskę z bety i mogę dokupić kolejny t-shirt na wyjazd.... Trudno co mam byc to bedzie...

, ale za to odpoczynek super. Ja mam mieć @ 9-10 czerwca a już mnie piersi bolą. He, he o brzuchu nawet nie wspomnę, bo jestem ciągle tak najedzona, że mam balon przed sobą. Ale ONI tak dobrze tu karmią!!! Jak nie jeść takich smaczności??? Tylko, że mam za to problemy z załatwianiem się. Zaparcie mnie dopadło. Chyba zacznę jakiś lek brać na wypróżnienie.