Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 20:26   #4351
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Oki. Kurcze, wszystko mi się takie skomplikowane wydaje...
Ależ to jest bardzo proste gotujesz wodę, odstawiasz do wystudzenia i voila! zobaczysz, wszystko będziesz robić z zamkniętymi oczami jedną ręką
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 20:34   #4352
8ewus8
Zadomowienie

hehe, tzn. niekoniecznie trudne jeśli chodzi o wodę, bo zakodowałam co napisałaś. Chodzi mi ogólnie o tą całą pielęgnację, karmienie, odciąganie, dokarmianie ... narazie jakieś takie obce dla mnie wszystko.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 20:51   #4353
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ja powiem szczerze, też tego nie rozumiem... zwłaszcza, że mleko na początku zaspokaja raczej pragnienie niż głód, dopiero potem pierś zaczyna produkować to mleko takie "właściwe", które syci. Zresztą powodem kolek jest między innymi własnie zbyt krótkie przystawianie dziecka do piersi, bo na początku leci sama laktoza... jak dzieciak się jej opije, to taki wrażliwszy będzie miał kolki non stop własnie z tego co się dowiadywałam przy tych naszych problemach z kolkami i karmieniem ogólnie przy Michale, to pierś należy opróżniać do końca, a potem dopiero podać drugą. Po 15 minutach dziecko jest ciągle głodne, a w brzuchu ma tylko wodę i laktozę od której ma kolki bo to mleko takie konkretne pierś wytwarza dopiero po dłuższym czasie karmienia... a to najtłustsze i takie najbardziej "do rośnięcia", że tak powiem, to w nocy...może miss się jeszcze wypowie na ten temat??? prosimy
stokrotko , skoro lekarz uprzedał że coś się może dziać takiego, to myślę, że nie ma powodu do niepokoju. spokojnie

SzmaragdowyKotku jak zwykle pełna informacja, w zasadzie nie mam co dodawać dziwi mnie, że ktoś każe odstawiac malucha od piersi po 15 minutach, to dobra droga do ustania laktacji i dokarmiania sztucznym. zwłaszcza przy takicj upałach maluch domaga się częstego i długiego karmienia, by się zwyczajnie nie odwodnić. ja dzisiaj czekając do pani od laktacji która jest kierownikiem moich praktyk, spotkałam pacjentkę przy której byłam podczas porodu i zaglądąłam do niej po porodzie. nie miała pokarmu zaraz po porodzie, karmione malenstwo bebiko, i nikt w zasadzie nie interesował się, że chciałabym piersią. a dzisiaj pięknie dziecko karmione piersią, nawet pokarmu aż nadto

dziewcyzny, skonczylam pisac prace.. jeszcze tylko spis tresci i streszczenie i bede drukować w poniedzialek. teraz tylko to zalatwianie.. obiegowki, zaswiadczenia, oplaty ...

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 20:53   #4354
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Gabbi, do porodu mi nie spieszno, ale chciałabym mieć to za sobą, nienawidze takiego czekania.
Od jakiegoś 1,5 tyg codziennie rano ze stresu mam posiedzenie w klopie

Tak popatrzyłam na ten Twój wózek i gdzie się w x-move reguluje wysokość rączki?

anulka4771 biedny Filipek, super niania mówiła, że wystarczy parę minut, ale intensywnie spędzonych z dzieckiem. Na pewno nie jest to łatwe dla Ciebie jak drugi maluch, wiadomo, domaga się uwagi. Ale dasz radę, widać, że ich bardzo kochasz

Mój pitbul
jaki zajefajny słodziak lubie takie miniaturki,hałasu też pewnie potrafi narobić.
Stary 2012-05-31, 20:55   #4355
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Żaabcia - śliczny kolorek!!!

.

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 20:56   #4356
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
To ja moze pochwale sie brzuszkiem .. ostatnie chwile w dwupaku
38tyd+5 dni
śliczny brzusio już nie długo i będzie maleństwo
Stary 2012-05-31, 21:06   #4357
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
śliczny brzusio już nie długo i będzie maleństwo
dziekuje bardzo to juz niedlugo

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:06   #4358
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

daje mu herbatke z hippa bo podobno ma koperek i latwiej bedzie mu uporac sie z pierdami.
nie rozpisuje sie bo od 2 h ryczy
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:08   #4359
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
I szczerze, to trochę nie rozumiem dlaczego masz go odstawiać po 15 minutach, żeby nie jadł za dużo? Bo dziecko karmione piersią wydala to co zjadło prawie od razu.
Cytat:
Ja powiem szczerze, też tego nie rozumiem... zwłaszcza, że mleko na początku zaspokaja raczej pragnienie niż głód, dopiero potem pierś zaczyna produkować to mleko takie "właściwe", które syci. Zresztą powodem kolek jest między innymi własnie zbyt krótkie przystawianie dziecka do piersi, bo na początku leci sama laktoza... jak dzieciak się jej opije, to taki wrażliwszy będzie miał kolki non stop własnie z tego co się dowiadywałam przy tych naszych problemach z kolkami i karmieniem ogólnie przy Michale, to pierś należy opróżniać do końca, a potem dopiero podać drugą. Po 15 minutach dziecko jest ciągle głodne, a w brzuchu ma tylko wodę i laktozę od której ma kolki bo to mleko takie konkretne pierś wytwarza dopiero po dłuższym czasie karmienia... a to najtłustsze i takie najbardziej "do rośnięcia", że tak powiem, to w nocy...może miss się jeszcze wypowie na ten temat??? prosimy
no dobra ja się tam nie znam, ale chętnie się dowiem jak to jest, bo nam w SR mówili, że karmi się 15 minut z jednej piersi, druga piers na DESER! zawsze podajesz - jesli chce to luz, jesli nie - karmimy z niej następnym razem.
Mowili nam, ze przez 5 minut leci to pierwsze mleko, a potem przez nastepne minut leci to wlaściwe, sycące. Pani od laktacji mówiła o 15 minutach AKTYWNEGO karmienia.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:09   #4360
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak Kaj będzie Ci chlustał częściej mleczkiem, możesz zagęścić Nutritonem - naprawdę działa - to taki preparat, który dodaje się do mleka dziecku i on zagęszcza mleko w żołądku - przy piersi trudno - trzeba rozrobić ociupinkę na łyżeczce z mlekiem i podać dziecku dosłownie przed samą piersią. W butli łatwiej, bo po prostu się wsypuje, ale działa. Nas ratował przy refluksach - Michał zdecydowanie mniej ulewał i mniej lało mu się do nosa.
Dzięki! Na razie przykładamy się znacznie bardziej do odbijania tak jak anulka też pisała i dziś nawet ulewania prawie nie było. Jeden syn mi się trafił nie bekający, to drugi nadrabia Ale zapamiętam!

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
dziękuję, nie mogłam znaleźć
Proszę Przedtem tak lakonicznie napisałam, bo już się do Kajka spieszyłam.

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
dziewcyzny, skonczylam pisac prace.. jeszcze tylko spis tresci i streszczenie i bede drukować w poniedzialek.

Ech, najwyższa pora, żebym i ja się za swoją zabrała Tak sobie myślę, że spróbuję przynajmniej stronę czy dwie dziennie pisać i jakoś to pójdzie... Ja to mam tak, że bardziej się potrafię zebrać, jak już mam nóż na gardle
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:09   #4361
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
No powiem Ci, że z tym odciąganiem to też bym uważała, bo jednak dziecko musi zaspokoić pragnienie tym pierwszym mlekiem, jeżeli nie dostaje czystej wody do picia. Ja niestety Michała prawie odwodniłam, bo nie miałam pokarmu, a licząc na to, że ustabilizuje mi się laktacja, nie podawałam mu też wody w związku z tym był i głodny i odwodniony ech... głupota
a w zasadzie niedoświadczenie i nadmiar dobrych chęci

Żaabcia - śliczny kolorek!!!

Stokroteczko - nie mam pojęcia nic takiego nie miałam... ale skoro ten skrzepik malutki, to chyba nie ma się co martwić. Ja po badaniach przez położną zawsze krwawiłam i to dość mocno nawet.

Agatko - a dlaczego podajesz dziecku herbatkę, a nie wodę??? Na czystą wodę nie rzuci się, jak nie będzie mu się chciało pić. Potem są wątki pt. "moje dziecko nie chce pić wody, ratunku". Mój pił wyłącznie wodę i teraz jako 4,5 latek pije wodę, jak chce mu się pić. Sok jest jako posiłek, np. na podwieczorek do jabłuszka czy czegoś innego. Mam z głowy problem z gazowanymi napojami i jakimikolwiek innymi napojami, bo Michał pije wodę i koniec! Najbardziej lubi zmieszaną z odrobiną gazowanej, jak troszkę tak musuje (oczywiście nie niemowlakowi), ale to jest wynik podawania własnie wyłącznie wody od początku. Potem będziesz miała problem, jak dziecko będzie chciało Ci pić w nocy, a już będą zęby, to będziesz musiała myć zęby w nocy po herbatce - szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego nawet. Naprawdę, wykształć w nim najzdrowszy nawyk, jaki istnieje - picia czystej wody - potem będą problemy z zębami (zęby cały czas płukane w słodkim), jedzeniem (bo jak wypije sok, nie zje obiadu) i otyłością (wleje w siebie litr soku, czyli jakby zjadł dodatkowy obiad). Sorry, że ja tak jak stara ciotka gderam, ale naprawdę jak widzę, że dzieciaki dookoła Michała piją tylko wszystko słodkie, to jakaś masakra jest... a potem wszyscy się dziwią, ze zęby, że nadwaga, że brak apetytu itp.
nie wiem czy dobrze zrozumiałam samo odciąganie laktatorem jest złe
bo dziecko się nie napaja?
Stary 2012-05-31, 21:11   #4362
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Sorry, że ja tak jak stara ciotka gderam, ale naprawdę jak widzę, że dzieciaki dookoła Michała piją tylko wszystko słodkie, to jakaś masakra jest... a potem wszyscy się dziwią, ze zęby, że nadwaga, że brak apetytu itp.
ciotka nie ciotka ale mądrze prawi. Takich rad się bardzo fajnie słucha, czy tez w naszym przypadku , bardzo dobrze czyta.

Stary 2012-05-31, 21:42   #4363
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Zawsze piekę w 175 st przez jakieś 35 min, wkładam potem wykałaczkę, jak jest sucha tzn, że już.
Dzięki, zrobiłam na 175st bo jakoś te 150 mi się mało wydaje...i to mówię ja "ekspert od pieczenia"
Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Ja piekłam w 150st z tym że trochę dłużej, no i ja robiłam podwójną porcję
Też mam podwójną porcję, piecze się na 175st, jeszcze jest w piecu, ale chyba zaraz będzie ok
Cytat:
stokrotko , skoro lekarz uprzedał że coś się może dziać takiego, to myślę, że nie ma powodu do niepokoju. spokojnie
Tak, mówił o plamieniu bielizny, a mnie takie coś wyleciało. Ale oglądałam w necie jak wyglądają te czopy i jeden właśnie był podobny do tego co mnie wypadło, tylko że ten w necie był blado czerwony, a to moje było zbliżone do skrzepu jak przy okresie. Czy po gmeraniu gina przy szyjce może wypaść czop??

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Wyjęłam ciasto z piekarnika Mama zawsze mówiła że nie wolno jeść ciepłego ciasta, ale kurcze musiałam, normalnie musiałam spróbować na ciepło jest dobre

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Gabbi gdzieś nam zaginęła !!! czyżby się jednak zatruskawkowała ??

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:42   #4364
centipede
Zadomowienie

Jesteśmy z powrotem I od razu dołączam do grona niewyspanych zombi Nie wiem kiedy uda mi się jakoś wbić z powrotem w wątek, na razie mam wrażenie, że żyję na jakiejś innej planecie

Wielkie gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam i buziaki dla tych czekających na Maleństwa!
Stary 2012-05-31, 21:44   #4365
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Jesteśmy z powrotem I od razu dołączam do grona niewyspanych zombi Nie wiem kiedy uda mi się jakoś wbić z powrotem w wątek, na razie mam wrażenie, że żyję na jakiejś innej planecie

Wielkie gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam i buziaki dla tych czekających na Maleństwa!
Witaj i opisuj nam poród

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-31, 21:45   #4366
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=kism;34435099]Dzięki! Na razie przykładamy się znacznie bardziej do odbijania tak jak anulka też pisała i dziś nawet ulewania prawie nie było. Jeden syn mi się trafił nie bekający, to drugi nadrabia Ale zapamiętam!

O to fajnie że u Ciebie to skutkuje bo mojemu też się ulewa i już dwa razy chlusnęło tyle ze mój to straszna pazera i nic nie skutkuje. Ponoć żeby nie jadł pazernie to częściej go przystawiać ale tak samo je czy ma przerwy godzinne czy 3 godzinne czy pół też staram się żeby mu się odbiło i robię to kilka razy podczas jednego karmieni a jak beka to jak stary chłop. Na razie to niezbyt działa
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:45   #4367
rozowa1987
Zadomowienie

Mam pytanie jak odciagne pokarm to może leżeć przez 2godz e temperaturze pokojowej,nie chce dawac do lodówki bo będzie jeść są 2godz a nie chce dziecku zaszkodzić
Stary 2012-05-31, 21:52   #4368
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
święte słowa,Amen siostro

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Ja pisałam jak ja to robię, a pomysł podrzuciła sliwenka
Na parze ogólnie wszystko gotuje się szybciej. Ja gotuję razem, dopóki ziemniaki nie będą miękkie. Rybę można gotować krócej, ale po co. Ja lubię jak się rozpada po wyjęciu z folii. Ogolnie przyjmuję zasadę, że lepiej rozgotować niż niedogotować

A murzynek to naprawdę ekspres, więc rób i pisz jak wyszedł
ja robiłam wszystko w garnku na parze, ale dziś kupiłam parowar a ryba zauważyłam zależy jaka, mintaj się robił dłużej niz inna co miałam nie pamietam nazwy, a ziemniaki zdecydowanie szybciej się robią i jak dla mnie smaczniejsze są

Cytat:
To czyli wodę do picia też dziecku dajemy jeśli karmimy piersią?
Jeśli tak to jaka to ma ma być woda?
my nie dopajamy bo nie trzeba

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jak odciagne pokarm to może leżeć przez 2godz e temperaturze pokojowej,nie chce dawac do lodówki bo będzie jeść są 2godz a nie chce dziecku zaszkodzić
gdzieś czytałam że można do4-5h w temp pokojowej trzymać

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 22:01   #4369
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
gdzieś czytałam że można do4-5h w temp pokojowej trzymać
No tak, ale też chyba zależy ile wynosi ta temp pokojowa latem 4-5h to chyba za dużo.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Ja już się na dziś żegnam dobranoc

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-31, 22:07   #4370
kapukat
Zakorzenienie

mleko mozna trzymac do 1 poza lodówka tak mówiła położna

gratulacje wszystkim nowym mamom

ja nadal walcze, ale wczoraj ze zmeczenia mialam zalamanie nerwowe i gdyby nie to ze dziecko nie ma paszportu - bylabym u mamy
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 22:09   #4371
_millena
Zadomowienie

Cytat:

dziewcyzny, skonczylam pisac prace.. jeszcze tylko spis tresci i streszczenie i bede drukować w poniedzialek. teraz tylko to zalatwianie.. obiegowki, zaswiadczenia, oplaty ...

a byłaby jakaś szansa , żeby ja przeczytać ? to na pewno ciekawa lektura.... szkoda , że nie mamy maila...

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Nie wiem ile ma, powiedział ze jest dość złagodzona. Cokolwiek to znaczy.

Teraz sie zastanawiam, czemu wypisał mi to skierowanie jak 2 dni po terminie to jeszcze nie tragedia z przenoszona ciąża. No i nie chce leżec w szpitalu i tam czekac na rozwój wydarzeń. Kurcze no, teraz cały czas o tym mysle.
zgładzona , ale to dobrze. czyli tak jak u mnie, a oznacza to m.in. to, że przy porodzie jesteś do przodu o tą część skurczy , które odpowiadają za jej skracanie. zawsze to jakies pocieszenie
co do terminu : a po co czekać dłużej. lepiej wcześniej , mieć to za sobą, pewnie nie będziesz czekać na poród w szpitalu, tylko może będą ci wywoływać. dowiedz się lepiej co i jak dokładnie, żebyś wiedziała po co jedziesz

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
pewnie leży cała w .. truskawkach...

Stary 2012-05-31, 22:12   #4372
clauudik
Rozeznanie

Pobieżnie przeleciałam te kilka str, które naskrobałyście. Po dzisiejszej wizycie Filip waży 4600 zarówno panie pielęgniarki jak i p. dr stwierdziły, że bardzo ładnie i nadal mam karmić na żądanie jak do tej pory. Nie mam pojęcia skąd pomysł żeby po 15 minutach odstawiać dziecko. Chociaż z drugiej strony mój często też po 15 minutach zasypiał, ale to jak był mniejszy. Teraz karmienie trwa około pół godziny. No chyba, że mały ma taki dzień jak wczoraj.
Z tego co pamiętam jeszcze
rinco dzięki za opis, podejrzewam, że nie było Ci łatwo przechodzić przez to jeszcze raz najważniejsze, że to już za Wami, mam nadzieję, że szybko zapomnisz.
kism dzięki za informacje, właśnie później też czytałam, że w tym czasie piersi już nie są twarde, a pokarm w nich jest. Ale tak czy inaczej mniej odciągam od wczoraj. Wcześniej pełna butelka 125 ml bez problemu, teraz żeby uzbierać 80 ml muszę się nieźle namachać. Mam nadzieję tylko, że to minie.

Ciekawe jak minie dzisiejsza noc... Kolorowych snów

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 22:19   #4373
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Witaj

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
kism dzięki za informacje, właśnie później też czytałam, że w tym czasie piersi już nie są twarde, a pokarm w nich jest. Ale tak czy inaczej mniej odciągam od wczoraj. Wcześniej pełna butelka 125 ml bez problemu, teraz żeby uzbierać 80 ml muszę się nieźle namachać. Mam nadzieję tylko, że to minie.
Kochana! Ja po pół roku karmienia (w pełni "sprawnej" laktacji bo karmiłam prawie rok) ledwo parę kropli odciągałam i dałam sobie spokój, kupiłam mm, żeby było na wypadek mojego wychodzenia z domu. Po prostu piersi wiedziały, dla kogo produkują i dla Maksia mleko leciało strumieniami, a do laktotora nic
Stary 2012-05-31, 22:33   #4374
Alfahelisa
Zakorzenienie

oglądam na TLC jakis program o porodówce - 14latka w 5m-cu ciąży i inne ciekawe przypadki
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-05-31 o 22:34
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 22:51   #4375
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! Kiedyś parę postów tutaj napisałam, ale potem dopadły mnie problemy z ciśnieniem, trochę poleżałam przez to w szpitalu, ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Też jestem już mamusią rozpakowaną. Moja córunia urodziła się 10 maja rodziłam sn, poród nie był taki zły, gorzej z rekonwalescencją. Może opis porodu uda mi się niedługo stworzyć. Na razie córa pochłania dużo mojego czasu
Hej! Gratuluję!!!
Napisz jak ma na imię, ile warzyła i mierzyła. E-ciotki są ciekawe.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja nadal walcze, ale wczoraj ze zmeczenia mialam zalamanie nerwowe i gdyby nie to ze dziecko nie ma paszportu - bylabym u mamy
Walcz! Wierzę że się wszystko uspokoi. Trzymam mocno kciuki za całą Waszą rodzinkę!!!

U mnie cisza. A już myślałam że się rozkręci. Mała się rozszalała na wieczór. Chyba wykorzystam męża. Może to coś przyspieszy.
Stary 2012-05-31, 22:58   #4376
kism
Wtajemniczenie

Heh, mówiłam, że są podobni?
Niestety zdjęcia niektóre nieostre, jak to bywa na szybko robione telefonem... ale wybrałam takie w podobnym pozach

(Tego pierwszego niestety nie udało mi się połączyć w Irfanview, bo jedno pionowe, a drugie poziome tak, żeby się nie przekręcały. Ktoś ma na to sposób? Próbowałam zmieniać, obcinać i zmieniać rozdzielczość, ale nic to nie dało )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1a.jpg (62,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1b.jpg (69,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (50,1 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (47,8 KB, 79 załadowań)
Stary 2012-05-31, 23:08   #4377
kapukat
Zakorzenienie

za tem póki mam jak - bo Adam padł na chwile
dziękuję za linki do przepisów, ponieważ najpierw są moje urodziny, potem R potem jeszcze coś się znajdzie, więc na pewno skorzystam

drugie - co do karmienia piersią publicznie, ja już to przeszłam, też na początku było mi głupio, ale nie miałam jak się schować, do domu daleko, Adaś krzyczał, wybraliśmy najcichrze z możliwych miejsc, położyłam sobie kocyk na ramię, z drugiej strony zasłoniłam się wózkiem i dawaj - i od tamtej pory nie mam oporów przed karmieniem gdziekolwiek, ludzie są na tyle mili, że nie patrzą, a jak spojrzą to się tylko uśmiechną i tyle - jeśli nie robisz tego ostentacyjnie to śmiało karm gdzie tylko możeszesz

co do poranionych brodawek - polecam maltan, nie trzeba go zmywać i naprawdę jest skuteczny

co do pieluszek - ja zmieniam za każdym razem przed karmieniem, czy to noc czy dzień, bo tam zawsze jakaś niespodziankan

na razie tyle co pamietałam, jak mi się coś przypomni i będę miała szansę napisać to napisze

ps - ktoś pytał ile Adaś płacze - jeśli nie jestem w stanie go nosić, bujać, przewracać, albo oddać go ojcu - to wtedy krzyk zaczyna się od 20 i trwa do 5,8 rano... na szczęście jeszcze mam siły, żeby krzyczał jak najmniej, ale jak już nie mam kładę się z nim na łóżko i odliczam, żeby nie stracić nad sobą panowania i nie zacząć krzyczeć
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 23:09   #4378
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Heh, mówiłam, że są podobni?
Niestety zdjęcia niektóre nieostre, jak to bywa na szybko robione telefonem... ale wybrałam takie w podobnym pozach

(Tego pierwszego niestety nie udało mi się połączyć w Irfanview, bo jedno pionowe, a drugie poziome tak, żeby się nie przekręcały. Ktoś ma na to sposób? Próbowałam zmieniać, obcinać i zmieniać rozdzielczość, ale nic to nie dało )
Ło mamo myślałam, że to wszystko fotki jednego! Identyczni. Na ostatnim zdjęciu inne chyba mają tylko uszy

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 23:14   #4379
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dzięki, zrobiłam na 175st bo jakoś te 150 mi się mało wydaje...i to mówię ja "ekspert od pieczenia"

Też mam podwójną porcję, piecze się na 175st, jeszcze jest w piecu, ale chyba zaraz będzie ok

Tak, mówił o plamieniu bielizny, a mnie takie coś wyleciało. Ale oglądałam w necie jak wyglądają te czopy i jeden właśnie był podobny do tego co mnie wypadło, tylko że ten w necie był blado czerwony, a to moje było zbliżone do skrzepu jak przy okresie. Czy po gmeraniu gina przy szyjce może wypaść czop??

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Wyjęłam ciasto z piekarnika Mama zawsze mówiła że nie wolno jeść ciepłego ciasta, ale kurcze musiałam, normalnie musiałam spróbować na ciepło jest dobre

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

możliwe, zwłaszcza, że mówił że trochę tam "pogrzebie"
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

a byłaby jakaś szansa , żeby ja przeczytać ? to na pewno ciekawa lektura.... szkoda , że nie mamy maila...

zgładzona , ale to dobrze. czyli tak jak u mnie, a oznacza to m.in. to, że przy porodzie jesteś do przodu o tą część skurczy , które odpowiadają za jej skracanie. zawsze to jakies pocieszenie
co do terminu : a po co czekać dłużej. lepiej wcześniej , mieć to za sobą, pewnie nie będziesz czekać na poród w szpitalu, tylko może będą ci wywoływać. dowiedz się lepiej co i jak dokładnie, żebyś wiedziała po co jedziesz

pewnie leży cała w .. truskawkach...
chętnie bym dała do przeczytania,ale teraz nie ma gdzie...

kism, jak bliźniacy!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 23:18   #4380
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ps - ktoś pytał ile Adaś płacze - jeśli nie jestem w stanie go nosić, bujać, przewracać, albo oddać go ojcu - to wtedy krzyk zaczyna się od 20 i trwa do 5,8 rano... na szczęście jeszcze mam siły, żeby krzyczał jak najmniej, ale jak już nie mam kładę się z nim na łóżko i odliczam, żeby nie stracić nad sobą panowania i nie zacząć krzyczeć

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ło mamo myślałam, że to wszystko fotki jednego! Identyczni. Na ostatnim zdjęciu inne chyba mają tylko uszy
Taaak! Śmieję się, że Kajko ma elfie uszka

I jeszcze mnie przed nocą natchnęło na tytuł wątku:
Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek Cię zawsze chętnie wysłucha.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
kism, jak bliźniacy!
Tak, to był też mój pierwszy komentarz, jak sama porównałam te zdjęcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości