Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 23:02   #721
Poa alpina
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Fajne jedzenie a jeść będziesz normalnie. Będziesz ze sobą zabierać do pracy bento
To nie te płatki.

A z tym jedzeniem to nie takie proste... Ja zawsze na praktyki jeżdżę na jakieś wygnajewo i zawsze mam stracha, jak sobie poradzę I czy w ogóle podczas pracy będę mieć czas, żeby jeść. Rok temu w wakacje wrzucałam tu jadłospisy z praktyk w innym miejscu. Gotowałam sobie prowizoryczne obiady, miałam do dyspozycji kuchenkę gazową i mikrofalę, wszystko się jakoś trzymało kupy - zabrałam tam ze sobą całą torbę żarcia. Za to na praktykach tej zimy, jeszcze gdzie indziej, tak harowałam (dodajmy, że z własnej woli), że zapominałam o jedzeniu i energię nadrabiałam drożdżówkami, które były podstawowym elementem mej diety. I dodatkowo lodówka zamrażała mi wszystko na kość Teraz jadę na 3 tygodnie w jeszcze inne miejsce. Potem wracam tam we wrześniu znów na 3 tygodnie i wtedy już będę ogarniać, jak się przygotować. Ale zawsze mnie stresują wyjazdy na dłużej w obce miejsca. Nie mam pojęcia co ze sobą zabierać.

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
i znowu wafle... chyba lepiej byłoby gdybyś je zastąpiła normalnym pieczywem. Rozumiem, że to przyzwyczajnie, ale myślisz, że przez całe życie będziesz jadła tylko wafle i nie sięgniesz po normalne pieczywo? Może masz taką niepohamowaną ochotę na węgle w postaci tych czereśni i czerstwego chleba, dlatego że wafle dostarczaj Ci za mało węgli, ponadto niezbyt wartościowych?
Walczę strasznie ze sobą... Mam głupią blokadę w głowie. Naprawdę mam wrażenie, że nie umiałabym komponować posiłków z chlebem. Poza tym strasznie długo by u mnie schodził, a nie cierpię marnować jedzenia. Rodzice jedzą jasny chleb, którego już w ogóle nie lubię (chyba że właśnie czerstwy, ewentualnie mocno podpieczony na grillu lub w opiekaczu). Ból brzucha, zapychanie się... Już sama nie wiem, czy sobie tego wszystkiego nie wymyślam.

PS Ale te czereśnie to raczej były dlatego, że po prostu bardzo dawno ich nie jadłam. W zeszłym roku chyba w ogóle, a może i nawet od dwóch lat. Kiedyś mieliśmy na ogrodzie wielką czereśnię, gdzie te czasy...

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2012-05-31 o 23:12
Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 10:03   #722
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
a gdzie kupilaaaas

Fajnie. Moze po prostu brakuje Ci pieczywa
W Kauflandzie. W innych sklepach ich nie widziałam niestety.
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 10:15   #723
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
To nie te płatki.

A z tym jedzeniem to nie takie proste... Ja zawsze na praktyki jeżdżę na jakieś wygnajewo i zawsze mam stracha, jak sobie poradzę I czy w ogóle podczas pracy będę mieć czas, żeby jeść. Rok temu w wakacje wrzucałam tu jadłospisy z praktyk w innym miejscu. Gotowałam sobie prowizoryczne obiady, miałam do dyspozycji kuchenkę gazową i mikrofalę, wszystko się jakoś trzymało kupy - zabrałam tam ze sobą całą torbę żarcia. Za to na praktykach tej zimy, jeszcze gdzie indziej, tak harowałam (dodajmy, że z własnej woli), że zapominałam o jedzeniu i energię nadrabiałam drożdżówkami, które były podstawowym elementem mej diety. I dodatkowo lodówka zamrażała mi wszystko na kość Teraz jadę na 3 tygodnie w jeszcze inne miejsce. Potem wracam tam we wrześniu znów na 3 tygodnie i wtedy już będę ogarniać, jak się przygotować. Ale zawsze mnie stresują wyjazdy na dłużej w obce miejsca. Nie mam pojęcia co ze sobą zabierać.

Walczę strasznie ze sobą... Mam głupią blokadę w głowie. Naprawdę mam wrażenie, że nie umiałabym komponować posiłków z chlebem. Poza tym strasznie długo by u mnie schodził, a nie cierpię marnować jedzenia. Rodzice jedzą jasny chleb, którego już w ogóle nie lubię (chyba że właśnie czerstwy, ewentualnie mocno podpieczony na grillu lub w opiekaczu). Ból brzucha, zapychanie się... Już sama nie wiem, czy sobie tego wszystkiego nie wymyślam.

PS Ale te czereśnie to raczej były dlatego, że po prostu bardzo dawno ich nie jadłam. W zeszłym roku chyba w ogóle, a może i nawet od dwóch lat. Kiedyś mieliśmy na ogrodzie wielką czereśnię, gdzie te czasy...
A tam nie ma sklepów.... Jeśli będziesz miała tam kuchenkę powinnaś sobie poradzić. zawsze mozesz zrobić cos tam gdzie będziesz mieszkać (sałatki, tortille, zupe) a w pracy sobie odgrzac

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 10:28   #724
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
A tam nie ma sklepów.... Jeśli będziesz miała tam kuchenkę powinnaś sobie poradzić. zawsze mozesz zrobić cos tam gdzie będziesz mieszkać (sałatki, tortille, zupe) a w pracy sobie odgrzac
Ervisha to nie zawsze jest takei proste jak się wydaje. Też bylam na praktykch na totalnym zadupiu gdzie może i był sklep i mielismy nawet wyposazoną kuchnię... ale bylismy w terenie od 7 do 22 a potem jeszcze trzeba było opracować różne materiały. Jedzenie polegało na tym, że jadło sie rano sniadanie w trakcie dnia batony, żeby nie pasc z głodu, a wieczorem cokolwiek
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 10:36   #725
Phynn
Zakorzenienie

wczorajszy:
1; grahamka z camembertem i pomidorem, pasek gorzkiej czekolady, gruszka, kawa z mlekiem
2; makaron razowy z sosem pomidorowym (tam też papryka, ananas ,kukurydza) posypany parmezanem
po: lód śmietankowy z polewą trusk
3; chyba więcej niż pół kalafiora z tartą bułeczka i masłem
międzyczasie: podjadane truskawy
4; kawa parzona, chałka z powidłami śliwkowymi

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 10:43   #726
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
wczorajszy:
1; grahamka z camembertem i pomidorem, pasek gorzkiej czekolady, gruszka, kawa z mlekiem
2; makaron razowy z sosem pomidorowym (tam też papryka, ananas ,kukurydza) posypany parmezanem
bardzo luźne i dość słodkie menu. według mnie niezbyt wartościowe.
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 10:56   #727
Zelka_07
Raczkowanie

miedzy U a luźne R

ś żytnianka (4ł zytnich, tłuste mleczko, jabłko, połowa domowego z piatnicy, łyżka dżemu truskawkowego, wkruszona polowa batonika musli w czekoladzie, łyżka fitelli bananowej)
2ś: grahamka na 3 każda część z margaryna, polędwicą sopocką, pomidorem i ogórkiem kiszonym
o: micha 0,6l jarzynowej z ciemnym makaronem i jajkiem
k: połowa makreli, sałatka ( lodowa, pomidorki, ogórki, rzodkiewki, polane oliwa z oliwek)
jesli bede głodna przed snem to wleci reszta twarozku ze śniadania z jakims warzywem

bede bardzo wdzieczna za ocene
Stary 2012-06-01, 12:07   #728
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość
miedzy U a luźne R

ś żytnianka (4ł zytnich, tłuste mleczko, jabłko, połowa domowego z piatnicy, łyżka dżemu truskawkowego, wkruszona polowa batonika musli w czekoladzie, łyżka fitelli bananowej)
2ś: grahamka na 3 każda część z margaryna, polędwicą sopocką, pomidorem i ogórkiem kiszonym
o: micha 0,6l jarzynowej z ciemnym makaronem i jajkiem
k: połowa makreli, sałatka ( lodowa, pomidorki, ogórki, rzodkiewki, polane oliwa z oliwek)
jesli bede głodna przed snem to wleci reszta twarozku ze śniadania z jakims warzywem

bede bardzo wdzieczna za ocene
bardziej wygląda mi to na U ale jeśli chudniesz to super.

reszta w miare okej, uważaj z makaronem. i ja bym zjadła coś konkretniejszego na obiad niż samą zupę.

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
wczorajszy:
mi tam się podoba... są warzywka, owoce, białka tylko brakuje ale akurat w tym to nie powinnam radzić bo sama dostałam awersji do białka po tygodniu jedzenia przetworów z domowej kury na obiad
jesteś wege?

Edytowane przez Bellamy
Czas edycji: 2012-06-01 o 12:09
Bellamy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:44   #729
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

I jaglana gotowana z łyżką otrąb na naturalnym mleku sojowym z musem rabarbarowym, łyżeczką konfitury rożanej i łychą domowegomasła orzechowego crunchy + kawa

II mały jogurt naturalny z plasterkami suszonego banana i zblendowanym arbuzem
inka karmelowa

III chinszczyzna z woka - kurczak z brokułami, smażoną marchewką, dymką, sezamem, sosem sojowym i ostrygowym, grzybami mun itp z czarnym ryżem venere

IV grahamka na pół - obie bardzo grubo z ricottą (kocham ) do tego na jednej suszony pomidor i rukola / na drugiej łyżeczka musztardy z płatkami ostrej papryki, kilka pomidorków koktajlowych

do picia ponadto: woda, herbaty, ricore

Sherrie, dzieki miło mi
podbijam bo znikam na dłuższy czas
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 14:13   #730
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
podbijam bo znikam na dłuższy czas
bardzo mi się podoba. fantastyczne menu.
Stary 2012-06-01, 15:04   #731
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Uuu na ktorym schudlam Wiec w sumie R/U:

I: owsianka z 4 lyzek platkow i 2 musli, z serkiem homo nat, startym jablkiem i cynamonem.
II: mala grahamka z bieluchem, tunczykiem, serem zoltym mierzwionym i ketchupem; dwa wafle ryzowe paprykowe (pyszne )
III: spory kawalek pieczonego morszczuka, ok 3/4 op. warzyw na patelnie z ziemniakami.
IV: kilka marwitek, jogurt pitny ananas/kokos, maly batonik musli Corny Free.
V: twarozek domowy z warzywami; wafel ryzowy paprykowy

Dzis tylko krotki spacer, bo od poludnia leje. Wieczorem planuje rowerek.
Bede wdzieczna za zerkniecie
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 15:21   #732
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Uuu na ktorym schudlam Wiec w sumie R/U:

I: owsianka z 4 lyzek platkow i 2 musli, z serkiem homo nat, startym jablkiem i cynamonem.
II: mala grahamka z bieluchem, tunczykiem, serem zoltym mierzwionym i ketchupem; dwa wafle ryzowe paprykowe (pyszne )
III: spory kawalek pieczonego morszczuka, ok 3/4 op. warzyw na patelnie z ziemniakami.
IV: kilka marwitek, jogurt pitny ananas/kokos, maly batonik musli Corny Free.
V: twarozek domowy z warzywami; wafel ryzowy paprykowy

Dzis tylko krotki spacer, bo od poludnia leje. Wieczorem planuje rowerek.
Bede wdzieczna za zerkniecie
no widzisz, możesz śmiało rozkręcać metabolizm.
bardzo wartościowo i smacznie. masz świetne jadłospisy. a co to za tajemnicze wafle paprykowe?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

wrzucam ponownie wczorajszą i dzisiejeszą R z prośbą o komentarz

wczoraj
I: owsianka z 2 łyżek płatków górskich i 2 łyżek otrębów owsianych na szklance mleka 2% z paroma truskawkami, połową banana, nerkowcami, orzechami arachidowymi, cynamonem i imbirem
II: twarożek domowy z suszoną żurawiną
III: filet z kurczaka, 1/2 woreczka brązowego ryżu z curry, surówka z sałaty lodowej, rzodkiewek i ogórka
IV: lekki wiejski z wielkim pomidorem

dziś
I: pełnoziarniste kakaowe pancakes z lekkim bieluchem, kiwi i truskawkami
wyszły przepyszne! najlepsze jakie dotychczas jadłam btw. użyłam do nich stevii i jestem naprawdę bardzo zadowolona z efektu
II: serek homo naturalny z nerkowcami, orzechami arachidowymi, laskowymi, migdałami, poppingiem z amarantusa i cynamonem
III: pełnoziarniste penne ze szpinakiem i kurczakiem na oliwie z oliwek
IV: lekki wiejski, pomidor gigant i bazylia

napoje: kawa, czerwona herbata, woda

btw. chudnę!
Stary 2012-06-01, 15:36   #733
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
bardzo wartościowo i smacznie. masz świetne jadłospisy. a co to za tajemnicze wafle paprykowe?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

wczoraj
I: owsianka z 2 łyżek płatków górskich i 2 łyżek otrębów owsianych na szklance mleka 2% z paroma truskawkami, połową banana, nerkowcami, orzechami arachidowymi, cynamonem i imbirem
III: filet z kurczaka, 1/2 woreczka brązowego ryżu z curry, surówka z sałaty lodowej, rzodkiewek i ogórka

dziś
wyszły przepyszne! najlepsze jakie dotychczas jadłam btw. użyłam do nich stevii i jestem naprawdę bardzo zadowolona z efektu
II: serek homo naturalny z nerkowcami, orzechami arachidowymi, laskowymi, migdałami, poppingiem z amarantusa i cynamonem

btw. chudnę!
Dziekuje Wafle wklejam ponizej, sa mega smaczne.
Zeby rozkrecic bardziej metabolizm musze zwiekszac posilki, tak?

A Twoje oba bardzo mi sie podobaja, zjadlabym wszystko No i chudniesz, wiec tym bardziej super
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg RiARAlciIDIH.jpg (13,4 KB, 17 załadowań)
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 15:44   #734
nikol12
Rozeznanie

U : ( trochę dużo tego wyszło chyba )
śniadanie : owsianka z 7 łych pł. na mleku z jabłkiem i cynamonem
II śniadanie : 2 kromki razowca z serem żółtym i ogórkiem, jabłko, cukierek zozol
a'la obiad - w biegu : jajecznica na masełku z 2 jaj z świeżą cebulką i dużo szczypiorku, 3 kromki pszennego ( wiem, ale innego nie było) 2 grubaśnie posmarowane serkiem topionym i z pomidorem, 3 z serkiem kanapkowym i ogórkiem, marchewka, pół słoika buraczków , podjedzony serek kanapkowy z opakowania ( nie wiem co mnie napadło ale trochę podjadłam )
Podwieczorek : kubek budyniu czekoladowego
1h joggingu ( mam zamiar pobić rekord życiowy - truchtać przez 60min)
Kolacja : twarożek ( 100g białego sera, jogurt nat) z warzywami ( ogórek, pomidor, rzodkiewki, marchewa do pochrupania ) , jabłko

Dzisiaj nawet do szkoły miałam podwózkę i przyjechali po mnie bo padał deszcz więc dzisiejszy ruch to tylko jogging ....
Stary 2012-06-01, 15:45   #735
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Wczorajsze P
I (Z tego miejsca pragnę serdecznie pozdrowić Ervishę, która przy okazji któregoś z ostatnich jadłospisów ujawniła światu mój zrodzony na "P" nałóg ) 3 pełnoziarniste, mocno kakaowe naleśniki; 1 z twarożkiem z wanilią, truskawkami i gorzką czekoladą, 2 z twarożkiem kokosowym (twaróg, cukier, prażone wiórki kokosa), 3 z twarożkiem, gruszką, cynamonem i kawą zbożową; inka z mlekiem

II
3 kromki razowca; 1 z serkiem topionym i pomidorem, 2 z masłem, polędwicą drobiową i ogórkiem, 3 z masłem, polędwicą, żółty serem i papryką; jabłko

III
Łazanki z drobiowym mięsem mielonym i kapustą

IV
Kasza jaglana z jogurtem naturalnym, gruszką, pestkami dyni i orzechami włoskimi; miseczka lodów śmietankowo-morelowych z musem

V
Znów chlebek: 1 kromka z masłem i wędzonym piklingiem, 2 z masłem ziołowym, polędwicą sopocką i pomidorem
ze szczypiorkiem, 3 z masłem, polędwicą i pikantnym sosem chilii, miseczka zielonej sałatki (oliwki, ogórek, sałata lodowa z ziołowym dressingiem)

Strasznie strasznie smakuje mi ten chleb, a że kanapki są szybkie w przygotowaniu (co w czasie sesji i przy dokańczaniu pracy licencjackiej jest niewątpliwym plusem), to jadam je 2 razy dziennie, w różnych kombinacjach...

Hauuu
- jak zobaczyłam Twój nowy av, to myślałam, że padnę (najpierw zobaczyłam go i pomyślałam: "Cóż to za nowa użytkowniczka nam zawitała na NCJ", dopiero potem spojrzałam, że to Ty ). Ten avatar mnie rozwala.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-06-01 o 15:48
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 15:54   #736
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje Wafle wklejam ponizej, sa mega smaczne.
Zeby rozkrecic bardziej metabolizm musze zwiekszac posilki, tak?

A Twoje oba bardzo mi sie podobaja, zjadlabym wszystko No i chudniesz, wiec tym bardziej super
dzięki. no fajne te wafle, może kiedys się skuszę. a co do metabolizmu to zwiększaj poza ilością jedzenia jeszcze jego jakość i swoją aktywności, wtedy powinno poskutkować.
Stary 2012-06-01, 17:29   #737
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
W Kauflandzie. W innych sklepach ich nie widziałam niestety.
Widziałam chyba taki w lidlu,tylko innej firmy ale pewna na 100% nie jestem
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 17:35   #738
Ily
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ily Pokaż wiadomość
Rzuci ktos skromnym oczkiem ?

mam dziwne wrażenie ze cos tu jest nie tak

R

Ś 2 kromki grahama , masło , sałata , polędwica , pomidor , szczypior + sól

II Ś "gniecionka"z truskawek , kefiru + otręby

O Dietetyczne hamburgery : mięso mielone z piersi z kurczaka oczywiscie :P + bułka tarta niestety , jajko, cebulka , czosnek i przyprawy smażone na oliwie z oliwek i pełnoziarnista buła , sałata , pomidor , szczypiorek , ogórek i ketchup I miałam smaka na połowę ciemnej bułeczki z masłem i szczypiorkiem ! mniam

K Duże jabłko , owoce nie przeszkadzaja na wieczor jak dla mnie na rrr

Dziekuje za sprawdzenie
podbijam , jesli by ktos mógł

i przy okazji dzisiejsza R

Ś3 kromki grahama , masło , sałata , szynka drobiowa , ogórek , szczypiorek

IIŚJabłko

O dość dziwacznie 3 sadzone jajka na oliwe z oliwek + 2 kromki prawdziwego pieczywa żytniego , i połowka ciemnej bułeczki i wszystkie z masłem i szczpypiorem ;d skandal z tym szczypiorkiem

KWieśniak z kefirem , szczypiorkiem, ogórkiem + jedna kromeczka żytniego pieczywka

troszku dużo tego pieczywa ale co do obiadu to wyjątkowo tak.. normalnie nie jem na obiad pieczywa tylko śniadanie i ewentualnie kolacja

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkują sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 17:51   #739
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
U : ( trochę dużo tego wyszło chyba )
śniadanie : owsianka z 7 łych pł. na mleku z jabłkiem i cynamonem trochę ubogo, orzechy/pestki by się przydały, ale jeżeli nie lubisz, albo miałaś ochotę na takie połączenie to okej
II śniadanie : 2 kromki razowca z serem żółtym i ogórkiem, jabłko, cukierek zozol ładnie
a'la obiad - w biegu : jajecznica na masełku z 2 jaj z świeżą cebulką i dużo szczypiorku, 3 kromki pszennego ( wiem, ale innego nie było) 2 grubaśnie posmarowane serkiem topionym i z pomidorem, 3 z serkiem kanapkowym i ogórkiem, marchewka, pół słoika buraczków , wygląda bardziej jak kolacja, ale jeżeli nie miałas okazji zjeść niczego innego, to rozumiem. Czasem takie sytuacje się zdarzają ale lepiej mieć ten ciepły posiłek. Obiad powinien być największym posiłkiem dnia. podjedzony serek kanapkowy z opakowania ( nie wiem co mnie napadło ale trochę podjadłam )
Podwieczorek : kubek budyniu czekoladowego orzechy? owoc?
1h joggingu ( mam zamiar pobić rekord życiowy - truchtać przez 60min)
Kolacja : twarożek ( 100g białego sera, jogurt nat) z warzywami ( ogórek, pomidor, rzodkiewki, marchewa do pochrupania ) , jabłko redukcyjnie bardzo

Dzisiaj nawet do szkoły miałam podwózkę i przyjechali po mnie bo padał deszcz więc dzisiejszy ruch to tylko jogging ....
j.w

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Wczorajsze P
I (Z tego miejsca pragnę serdecznie pozdrowić Ervishę, która przy okazji któregoś z ostatnich jadłospisów ujawniła światu mój zrodzony na "P" nałóg ) 3 pełnoziarniste, mocno kakaowe naleśniki; 1 z twarożkiem z wanilią, truskawkami i gorzką czekoladą, 2 z twarożkiem kokosowym (twaróg, cukier, prażone wiórki kokosa), 3 z twarożkiem, gruszką, cynamonem i kawą zbożową; inka z mlekiem

II
3 kromki razowca; 1 z serkiem topionym i pomidorem, 2 z masłem, polędwicą drobiową i ogórkiem, 3 z masłem, polędwicą, żółty serem i papryką; jabłko

III

IV
Kasza jaglana z jogurtem naturalnym, gruszką, pestkami dyni i orzechami włoskimi; miseczka lodów śmietankowo-morelowych z musem

V
Znów chlebek: 1 kromka z masłem i wędzonym piklingiem, 2 z masłem ziołowym, polędwicą sopocką i pomidorem
ze szczypiorkiem, 3 z masłem, polędwicą i pikantnym sosem chilii, miseczka zielonej sałatki (oliwki, ogórek, sałata lodowa z ziołowym dressingiem)

Strasznie strasznie smakuje mi ten chleb, a że kanapki są szybkie w przygotowaniu (co w czasie sesji i przy dokańczaniu pracy licencjackiej jest niewątpliwym plusem), to jadam je 2 razy dziennie, w różnych kombinacjach...

Hauuu
- jak zobaczyłam Twój nowy av, to myślałam, że padnę (najpierw zobaczyłam go i pomyślałam: "Cóż to za nowa użytkowniczka nam zawitała na NCJ", dopiero potem spojrzałam, że to Ty ). Ten avatar mnie rozwala.
Śniadanie, podwieczorek mistrzowskie! A cały jadłospis przepyszny tak trzymaj.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 18:49   #740
blissful
Raczkowanie

Cytat:

wczoraj

dziś

btw. chudnę!
jednak na tym się moja dzisiejsza R nie skończy. najwyżej wyjdzie jakieś mocne U.
Stary 2012-06-01, 19:18   #741
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Wczorajsze P

II

III

IV

V

Hauuu
jadłospis godny pozazdroszczenia a co o za chlebek?

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Widziałam chyba taki w lidlu,tylko innej firmy ale pewna na 100% nie jestem

ja je ostatnio kupiłam w almie i jeszcza są śmietanowo-cebulkowe
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 19:24   #742
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Wczorajsze P
I (Z tego miejsca pragnę serdecznie pozdrowić Ervishę, która przy okazji któregoś z ostatnich jadłospisów ujawniła światu mój zrodzony na "P" nałóg ) 3 pełnoziarniste, mocno kakaowe naleśniki; 1 z twarożkiem z wanilią, truskawkami i gorzką czekoladą, 2 z twarożkiem kokosowym (twaróg, cukier, prażone wiórki kokosa), 3 z twarożkiem, gruszką, cynamonem i kawą zbożową; inka z mlekiem dziękuję za pozdrowienia Moim nałogiem z kolei jest jedzenie rano mieszanki różnych płatków z owocem i serkiem wiejskim/ w tym płatków Zdrowy Błonnik i Kwadracików Czekoladowych (zawsze daje tyle płatków ze trudno mi wymieszać w misce 0,6 l )

II
3 kromki razowca; 1 z serkiem topionym i pomidorem, 2 z masłem, polędwicą drobiową i ogórkiem, 3 z masłem, polędwicą, żółty serem i papryką; jabłko ta kanapka z serkiem topionym jakaś samotna

III

IV

V
ze szczypiorkiem, 3 z masłem, polędwicą i pikantnym sosem chilii, miseczka zielonej sałatki (oliwki, ogórek, sałata lodowa z ziołowym dressingiem) zjadłaś całego piklinga ?

Strasznie strasznie smakuje mi ten chleb, a że kanapki są szybkie w przygotowaniu (co w czasie sesji i przy dokańczaniu pracy licencjackiej jest niewątpliwym plusem), to jadam je 2 razy dziennie, w różnych kombinacjach... ja też mam chleb który mi bardzo smakuje i też go jem dwa razy dzienie

Hauuu
Bardzo smacznie

Stary 2012-06-01, 19:56   #743
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Wczorajsze P

II

III

IV

V
wszystko mega
ps.jak tam z @?dzonilas do doktor Z?
Cytat:
Bardzo smacznie
dawaj swoje:d
Stary 2012-06-01, 20:17   #744
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
wszystko mega
ps.jak tam z @?dzonilas do doktor Z?

dawaj swoje:d
Ok. O ile dobrze pamietam

Moje nudne/słodkie U

I Tradycyjnie serek wiejski z płatkami zdrowy błonnik, poduszeczkami owsianymi, kwadracikami czekoladowymi (już się płatki kończą a wyszła mi cała micha 0,6 l), jabłko

II dużo czereśni, 3 kromki żytniego z serkiem śmietankowym i pomidorem, jajecznica z 2 wielgachnych swojskich jaj (ale zabrzmiało) z łososiem

III 2 Enchilady z pieczarkami i sosem grzybowym (z 2 dużych pełnoziarnistych tortilli)

4 czekoladki Mersi (capuccino, orzechowa, mleczna, deserowa)

IV jogurt naturalny z gruszką, saszetką Musli ActiVita gruszka wiśnia&jabłko, 2 paski Milki (1 orzechowej z bakaliami, 1 łaciatej/ prezent od mamy na dzień dziecka)

V duża bułka pełnoziarnista na pół obie z twarożkiem, łososiem, ogórkiem zielonym, gotowane jajko na miękko

I coś widzę i myślę że fistaszków tutaj brakuję i ze nalesniki bym zjadła, ale jutro nie będę mieć czasu bo do szkoły

Stary 2012-06-01, 20:52   #745
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
T

Czyli ta miłość do wafli wynika z uprzedzeń, a nie ich wspaniałego smaku..
Pomyśl tak - chleb jest przecież zdrowszy od takich przetworzonych chrupków a jak dorwiesz dobry razowiec, albo sama upieczesz, można go pokroić i zamrozić w porcjach. chleb się bardzo dobrze mrozi, nic nie traci w smaku
Cytat:
Napisane przez Ervisha
Moje nudne/słodkie U

I Tradycyjnie serek wiejski z płatkami zdrowy błonnik, poduszeczkami owsianymi, kwadracikami czekoladowymi (już się płatki kończą a wyszła mi cała micha 0,6 l), jabłko

II dużo czereśni, 3 kromki żytniego z serkiem śmietankowym i pomidorem, jajecznica z 2 wielgachnych swojskich jaj (ale zabrzmiało) z łososiem

III 2 Enchilady z pieczarkami i sosem grzybowym (z 2 dużych pełnoziarnistych tortilli)

IV jogurt naturalny z gruszką, saszetką Musli ActiVita gruszka wiśnia&jabłko, 2 paski Milki (1 orzechowej z bakaliami, 1 łaciatej/ prezent od mamy na dzień dziecka)

V duża bułka pełnoziarnista na pół obie z twarożkiem, łososiem, ogórkiem zielonym, gotowane jajko na miękko

I coś widzę i myślę że fistaszków tutaj brakuję i ze nalesniki bym zjadła, ale jutro nie będę mieć czasu bo do szkoły
pysznie jak zwykle a zwłaszcza ten łosoś, ciekawi mnie zawsze to połączenie kolacyjne

Moje U
I. kasza manna na mleku z cukrem brązowym, jagodami i migdałami
II. kromka razowego z masłem, sałatą, serem gouda i pomidorem;
kromka pszennego z serkiem śmietankowym i ogórkiem
III. bulionówka rosołu z lanymi kluskami i pietruszką;
dwa parowane filety z łososia polane sosem kaparowo-śmietanowym, podane z ananasem, borówką i kurkumowym ryżem basmati
maślane ciasteczko
IV. dwie kromki gliniastego razowca ze słonecznikiem, z masłem, tą smaczną goudą, sałatą, pomidorem i szczypiorem + ok 100g wiejskiego(resztka) też ze szczypiorkiem; dwie marchewki
do picia herbaty i woda
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 20:58   #746
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj

dziś

btw. chudnę!
A skąd masz przepis na pancakes? I gratuluje rezultatów

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
Czyli ta miłość do wafli wynika z uprzedzeń, a nie ich wspaniałego smaku..
Pomyśl tak - chleb jest przecież zdrowszy od takich przetworzonych chrupków a jak dorwiesz dobry razowiec, albo sama upieczesz, można go pokroić i zamrozić w porcjach. chleb się bardzo dobrze mrozi, nic nie traci w smaku

pysznie jak zwykle a zwłaszcza ten łosoś, ciekawi mnie zawsze to połączenie kolacyjne

Moje U
I. kasza manna na mleku z cukrem brązowym, jagodami i migdałami
II. kromka razowego z masłem, sałatą, serem gouda i pomidorem;
kromka pszennego z serkiem śmietankowym i ogórkiem
III. bulionówka rosołu z lanymi kluskami i pietruszką;
dwa parowane filety z łososia polane sosem kaparowo-śmietanowym, podane z ananasem, borówką i kurkumowym ryżem basmati
maślane ciasteczko
IV. dwie kromki gliniastego razowca ze słonecznikiem, z masłem, tą smaczną goudą, sałatą, pomidorem i szczypiorem + ok 100g wiejskiego(resztka) też ze szczypiorkiem; dwie marchewki
do picia herbaty i woda
Które połączenie? Łosoś+ twaróg? MI bardzo smakuje. Według mnie jest rewelacyjne a jeszcze lepsze to łosoś+jajko gotowane na twardo+pomidor/ogórek

Jezu zazdroszczę Ci tego łososia na obiad

Stary 2012-06-01, 21:04   #747
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
bardziej wygląda mi to na U ale jeśli chudniesz to super.

reszta w miare okej, uważaj z makaronem. i ja bym zjadła coś konkretniejszego na obiad niż samą zupę.

mi tam się podoba... są warzywka, owoce, białka tylko brakuje ale akurat w tym to nie powinnam radzić bo sama dostałam awersji do białka po tygodniu jedzenia przetworów z domowej kury na obiad
jesteś wege?
a ja mam przesyt twarogów i wiejskich...
co do wege nie, ale jem mało mięsa, ryby i drób

dzisiejsze:

1;owsianka z gruszką, kiwi, ananasowym jogurtem wymieszanym z naturalnym, prażonymi wiórkami kokosowymi, kawa z mlekiem
2; 3 małe kromki razowca z camembertem, gotowanym na miękko jajkiem, pomidorem
po: rożek cytrynowy
3; makaron razowy z truskawkami i jogurtem
4; chałka z masłem i powidłami

serio aż tak kiepsko pod względem jakości?

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 21:25   #748
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:

Które połączenie? Łosoś+ twaróg? MI bardzo smakuje. Według mnie jest rewelacyjne a jeszcze lepsze to łosoś+jajko gotowane na twardo+pomidor/ogórek

Jezu zazdroszczę Ci tego łososia na obiad
taak, w zasadzie te dwa połączenia. jak kupię wędzonego to nareszcie wypróbuję
Cytat:
Napisane przez Phynn
dzisiejsze:

1;owsianka z gruszką, kiwi, ananasowym jogurtem wymieszanym z naturalnym, prażonymi wiórkami kokosowymi, kawa z mlekiem
2; 3 małe kromki razowca z camembertem, gotowanym na miękko jajkiem, pomidorem
po: rożek cytrynowy
3; makaron razowy z truskawkami i jogurtem
4; chałka z masłem i powidłami

serio aż tak kiepsko pod względem jakości?
nie. mi się podoba, tylko warzyw brakuje. i nnkt.
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 21:32   #749
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Ok. O ile dobrze pamietam

Moje nudne/słodkie U

zauwazylam że masz "fazy"jedzeniowe:
łosoś,jaja i enchilady;p

mozesz podac pory o ktorych jesz??
zastanawiam sie zawsze gdzie Ty to miescisz
Stary 2012-06-01, 22:39   #750
ciemna_noc
Raczkowanie

DZISIEJSZE U:
Śn: 30g płatków cheerios wielozbożowych zalanych szklanką mleka 1,5%
2Śn: bułka żytnia z wędzoną piersią z kurczaka i pomidorem
Ob (w restauracji): mega porcja kopytek z sosem gulaszowym (z mięsem)+zestaw surówek *,*
Pod: lód rożek toffi
Kol: grahamka przypieczona z wędliną drobiową, pomidorem i rzodkiewką

PROSZĘ O OCENĘ

wydaje mi się, że jest jakaś zmiana na lepsze ^^ Jutro będzie strasznie słodko, bo mam urodziny, więc pojawi się tort itd.

Edytowane przez ciemna_noc
Czas edycji: 2012-06-01 o 22:53
ciemna_noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości