|
|
#721 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
.A z tym jedzeniem to nie takie proste... Ja zawsze na praktyki jeżdżę na jakieś wygnajewo i zawsze mam stracha, jak sobie poradzę I czy w ogóle podczas pracy będę mieć czas, żeby jeść. Rok temu w wakacje wrzucałam tu jadłospisy z praktyk w innym miejscu. Gotowałam sobie prowizoryczne obiady, miałam do dyspozycji kuchenkę gazową i mikrofalę, wszystko się jakoś trzymało kupy - zabrałam tam ze sobą całą torbę żarcia. Za to na praktykach tej zimy, jeszcze gdzie indziej, tak harowałam (dodajmy, że z własnej woli ), że zapominałam o jedzeniu i energię nadrabiałam drożdżówkami, które były podstawowym elementem mej diety . I dodatkowo lodówka zamrażała mi wszystko na kość Teraz jadę na 3 tygodnie w jeszcze inne miejsce. Potem wracam tam we wrześniu znów na 3 tygodnie i wtedy już będę ogarniać, jak się przygotować. Ale zawsze mnie stresują wyjazdy na dłużej w obce miejsca. Nie mam pojęcia co ze sobą zabierać.Cytat:
PS Ale te czereśnie to raczej były dlatego, że po prostu bardzo dawno ich nie jadłam. W zeszłym roku chyba w ogóle, a może i nawet od dwóch lat. Kiedyś mieliśmy na ogrodzie wielką czereśnię, gdzie te czasy...
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-05-31 o 23:12 |
||
|
|
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
wczorajszy:
1; grahamka z camembertem i pomidorem, pasek gorzkiej czekolady, gruszka, kawa z mlekiem 2; makaron razowy z sosem pomidorowym (tam też papryka, ananas ,kukurydza) posypany parmezanem po: lód śmietankowy z polewą trusk 3; chyba więcej niż pół kalafiora z tartą bułeczka i masłem międzyczasie: podjadane truskawy 4; kawa parzona, chałka z powidłami śliwkowymi
|
|
#726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#727 |
|
Raczkowanie
|
miedzy U a luźne R
ś żytnianka (4ł zytnich, tłuste mleczko, jabłko, połowa domowego z piatnicy, łyżka dżemu truskawkowego, wkruszona polowa batonika musli w czekoladzie, łyżka fitelli bananowej) 2ś: grahamka na 3 każda część z margaryna, polędwicą sopocką, pomidorem i ogórkiem kiszonym o: micha 0,6l jarzynowej z ciemnym makaronem i jajkiem k: połowa makreli, sałatka ( lodowa, pomidorki, ogórki, rzodkiewki, polane oliwa z oliwek) jesli bede głodna przed snem to wleci reszta twarozku ze śniadania z jakims warzywem bede bardzo wdzieczna za ocene
|
|
#728 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
reszta w miare okej, uważaj z makaronem. i ja bym zjadła coś konkretniejszego na obiad niż samą zupę. Cytat:
ale akurat w tym to nie powinnam radzić bo sama dostałam awersji do białka po tygodniu jedzenia przetworów z domowej kury na obiad ![]() jesteś wege?
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-06-01 o 12:09 |
||
|
|
|
#729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#730 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#731 |
|
Rozeznanie
|
Uuu na ktorym schudlam
Wiec w sumie R/U:I: owsianka z 4 lyzek platkow i 2 musli, z serkiem homo nat, startym jablkiem i cynamonem. II: mala grahamka z bieluchem, tunczykiem, serem zoltym mierzwionym i ketchupem; dwa wafle ryzowe paprykowe (pyszne )III: spory kawalek pieczonego morszczuka, ok 3/4 op. warzyw na patelnie z ziemniakami. IV: kilka marwitek, jogurt pitny ananas/kokos, maly batonik musli Corny Free. V: twarozek domowy z warzywami; wafel ryzowy paprykowy ![]() Dzis tylko krotki spacer, bo od poludnia leje. Wieczorem planuje rowerek. Bede wdzieczna za zerkniecie
|
|
|
|
#732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo wartościowo i smacznie. masz świetne jadłospisy. a co to za tajemnicze wafle paprykowe? ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- wrzucam ponownie wczorajszą i dzisiejeszą R z prośbą o komentarz ![]() wczoraj I: owsianka z 2 łyżek płatków górskich i 2 łyżek otrębów owsianych na szklance mleka 2% z paroma truskawkami, połową banana, nerkowcami, orzechami arachidowymi, cynamonem i imbirem II: twarożek domowy z suszoną żurawiną III: filet z kurczaka, 1/2 woreczka brązowego ryżu z curry, surówka z sałaty lodowej, rzodkiewek i ogórka IV: lekki wiejski z wielkim pomidorem dziś I: pełnoziarniste kakaowe pancakes z lekkim bieluchem, kiwi i truskawkami wyszły przepyszne! najlepsze jakie dotychczas jadłam btw. użyłam do nich stevii i jestem naprawdę bardzo zadowolona z efektuII: serek homo naturalny z nerkowcami, orzechami arachidowymi, laskowymi, migdałami, poppingiem z amarantusa i cynamonem III: pełnoziarniste penne ze szpinakiem i kurczakiem na oliwie z oliwek IV: lekki wiejski, pomidor gigant i bazylia napoje: kawa, czerwona herbata, woda btw. chudnę!
|
|
|
|
|
#733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wafle wklejam ponizej, sa mega smaczne. Zeby rozkrecic bardziej metabolizm musze zwiekszac posilki, tak? A Twoje oba bardzo mi sie podobaja, zjadlabym wszystko No i chudniesz, wiec tym bardziej super
|
|
|
|
|
#734 |
|
Rozeznanie
|
U
: ( trochę dużo tego wyszło chyba )śniadanie : owsianka z 7 łych pł. na mleku z jabłkiem i cynamonem II śniadanie : 2 kromki razowca z serem żółtym i ogórkiem, jabłko, cukierek zozol ![]() a'la obiad - w biegu : jajecznica na masełku z 2 jaj z świeżą cebulką i dużo szczypiorku, 3 kromki pszennego ( wiem, ale innego nie było) 2 grubaśnie posmarowane serkiem topionym i z pomidorem, 3 z serkiem kanapkowym i ogórkiem, marchewka, pół słoika buraczków , podjedzony serek kanapkowy z opakowania ( nie wiem co mnie napadło ale trochę podjadłam Podwieczorek : kubek budyniu czekoladowego 1h joggingu ( mam zamiar pobić rekord życiowy - truchtać przez 60min) Kolacja : twarożek ( 100g białego sera, jogurt nat) z warzywami ( ogórek, pomidor, rzodkiewki, marchewa do pochrupania ) , jabłko Dzisiaj nawet do szkoły miałam podwózkę i przyjechali po mnie bo padał deszcz więc dzisiejszy ruch to tylko jogging ....
|
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
Wczorajsze P
I (Z tego miejsca pragnę serdecznie pozdrowić Ervishę, która przy okazji któregoś z ostatnich jadłospisów ujawniła światu mój zrodzony na "P" nałóg ) 3 pełnoziarniste, mocno kakaowe naleśniki; 1 z twarożkiem z wanilią, truskawkami i gorzką czekoladą, 2 z twarożkiem kokosowym (twaróg, cukier, prażone wiórki kokosa), 3 z twarożkiem, gruszką, cynamonem i kawą zbożową; inka z mlekiemII 3 kromki razowca; 1 z serkiem topionym i pomidorem, 2 z masłem, polędwicą drobiową i ogórkiem, 3 z masłem, polędwicą, żółty serem i papryką; jabłko III Łazanki z drobiowym mięsem mielonym i kapustą IV Kasza jaglana z jogurtem naturalnym, gruszką, pestkami dyni i orzechami włoskimi; miseczka lodów śmietankowo-morelowych z musem V Znów chlebek: 1 kromka z masłem i wędzonym piklingiem, 2 z masłem ziołowym, polędwicą sopocką i pomidorem ze szczypiorkiem, 3 z masłem, polędwicą i pikantnym sosem chilii, miseczka zielonej sałatki (oliwki, ogórek, sałata lodowa z ziołowym dressingiem) Strasznie strasznie smakuje mi ten chleb, a że kanapki są szybkie w przygotowaniu (co w czasie sesji i przy dokańczaniu pracy licencjackiej jest niewątpliwym plusem), to jadam je 2 razy dziennie, w różnych kombinacjach... ![]() Hauuu - jak zobaczyłam Twój nowy av, to myślałam, że padnę (najpierw zobaczyłam go i pomyślałam: "Cóż to za nowa użytkowniczka nam zawitała na NCJ", dopiero potem spojrzałam, że to Ty ). Ten avatar mnie rozwala. ![]()
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-06-01 o 15:48 |
|
|
|
#736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i przy okazji dzisiejsza R Ś3 kromki grahama , masło , sałata , szynka drobiowa , ogórek , szczypiorek IIŚJabłko O dość dziwacznie 3 sadzone jajka na oliwe z oliwek + 2 kromki prawdziwego pieczywa żytniego , i połowka ciemnej bułeczki i wszystkie z masłem i szczpypiorem ;d skandal z tym szczypiorkiemKWieśniak z kefirem , szczypiorkiem, ogórkiem + jedna kromeczka żytniego pieczywka ![]() troszku dużo tego pieczywa ale co do obiadu to wyjątkowo tak.. normalnie nie jem na obiad pieczywa tylko śniadanie i ewentualnie kolacja
|
|
#739 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
tak trzymaj.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
||
|
|
|
#740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#741 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co o za chlebek?---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
ja je ostatnio kupiłam w almie i jeszcza są śmietanowo-cebulkowe
|
||
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps.jak tam z @?dzonilas do doktor Z? dawaj swoje:d
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Ok. O ile dobrze pamietam
![]() Moje nudne/słodkie U ![]() I Tradycyjnie serek wiejski z płatkami zdrowy błonnik, poduszeczkami owsianymi, kwadracikami czekoladowymi (już się płatki kończą a wyszła mi cała micha 0,6 l), jabłko II dużo czereśni, 3 kromki żytniego z serkiem śmietankowym i pomidorem, jajecznica z 2 wielgachnych swojskich jaj (ale zabrzmiało ) z łososiemIII 2 Enchilady z pieczarkami i sosem grzybowym 4 czekoladki Mersi (capuccino, orzechowa, mleczna, deserowa) IV jogurt naturalny z gruszką, saszetką Musli ActiVita gruszka wiśnia&jabłko, 2 paski Milki (1 orzechowej z bakaliami, 1 łaciatej/ prezent od mamy na dzień dziecka )V duża bułka pełnoziarnista na pół obie z twarożkiem, łososiem, ogórkiem zielonym, gotowane jajko na miękko I coś widzę i myślę że fistaszków tutaj brakuję i ze nalesniki bym zjadła, ale jutro nie będę mieć czasu bo do szkoły
|
#745 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomyśl tak - chleb jest przecież zdrowszy od takich przetworzonych chrupków a jak dorwiesz dobry razowiec, albo sama upieczesz, można go pokroić i zamrozić w porcjach. chleb się bardzo dobrze mrozi, nic nie traci w smaku ![]() Cytat:
a zwłaszcza ten łosoś, ciekawi mnie zawsze to połączenie kolacyjne ![]() Moje U I. kasza manna na mleku z cukrem brązowym, jagodami i migdałami II. kromka razowego z masłem, sałatą, serem gouda kromka pszennego z serkiem śmietankowym i ogórkiem III. bulionówka rosołu z lanymi kluskami i pietruszką; dwa parowane filety z łososia polane sosem kaparowo-śmietanowym, podane z ananasem, borówką i kurkumowym ryżem basmati maślane ciasteczko ![]() IV. dwie kromki gliniastego razowca ze słonecznikiem, z masłem, tą smaczną goudą, sałatą, pomidorem i szczypiorem + ok 100g wiejskiego(resztka) też ze szczypiorkiem; dwie marchewki do picia herbaty i woda |
||
|
|
|
#746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
Jezu zazdroszczę Ci tego łososia na obiad
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wege nie, ale jem mało mięsa, ryby i drób dzisiejsze: 1;owsianka z gruszką, kiwi, ananasowym jogurtem wymieszanym z naturalnym, prażonymi wiórkami kokosowymi, kawa z mlekiem 2; 3 małe kromki razowca z camembertem, gotowanym na miękko jajkiem, pomidorem po: rożek cytrynowy 3; makaron razowy z truskawkami i jogurtem 4; chałka z masłem i powidłami serio aż tak kiepsko pod względem jakości?
|
|
|
#748 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi się podoba, tylko warzyw brakuje. i nnkt.
|
||
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łosoś,jaja i enchilady;p mozesz podac pory o ktorych jesz?? zastanawiam sie zawsze gdzie Ty to miescisz
|
|
|
#750 |
|
Raczkowanie
|
DZISIEJSZE U:
Śn: 30g płatków cheerios wielozbożowych zalanych szklanką mleka 1,5% 2Śn: bułka żytnia z wędzoną piersią z kurczaka i pomidorem Ob (w restauracji): mega porcja kopytek z sosem gulaszowym (z mięsem)+zestaw surówek *,* Pod: lód rożek toffi Kol: grahamka przypieczona z wędliną drobiową, pomidorem i rzodkiewką PROSZĘ O OCENĘ wydaje mi się, że jest jakaś zmiana na lepsze ^^ Jutro będzie strasznie słodko, bo mam urodziny, więc pojawi się tort itd.
Edytowane przez ciemna_noc Czas edycji: 2012-06-01 o 22:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

I czy w ogóle podczas pracy będę mieć czas, żeby jeść. Rok temu w wakacje wrzucałam tu jadłospisy z praktyk w innym miejscu. Gotowałam sobie prowizoryczne obiady, miałam do dyspozycji kuchenkę gazową i mikrofalę, wszystko się jakoś trzymało kupy - zabrałam tam ze sobą całą torbę żarcia. Za to na praktykach tej zimy, jeszcze gdzie indziej, tak harowałam (dodajmy, że z własnej woli
Teraz jadę na 3 tygodnie w jeszcze inne miejsce. Potem wracam tam we wrześniu znów na 3 tygodnie i wtedy już będę ogarniać, jak się przygotować. Ale zawsze mnie stresują wyjazdy na dłużej w obce miejsca. Nie mam pojęcia co ze sobą zabierać.

btw. użyłam do nich stevii i jestem naprawdę bardzo zadowolona z efektu