Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 22:43   #751
Poa alpina
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
A tam nie ma sklepów.... Jeśli będziesz miała tam kuchenkę powinnaś sobie poradzić. zawsze mozesz zrobić cos tam gdzie będziesz mieszkać (sałatki, tortille, zupe) a w pracy sobie odgrzac
Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Ervisha to nie zawsze jest takei proste jak się wydaje. Też bylam na praktykch na totalnym zadupiu gdzie może i był sklep i mielismy nawet wyposazoną kuchnię... ale bylismy w terenie od 7 do 22 a potem jeszcze trzeba było opracować różne materiały. Jedzenie polegało na tym, że jadło sie rano sniadanie w trakcie dnia batony, żeby nie pasc z głodu, a wieczorem cokolwiek
Dooookładnie hauuu, co studiujesz/studiowałaś? Niestety Ervisha, ale w oborze, owczarni i chlewni będę miała problem z podgrzaniem sobie obiadu No cóż, jakoś będę sobie musiała dać radę.

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
Czyli ta miłość do wafli wynika z uprzedzeń, a nie ich wspaniałego smaku..
Pomyśl tak - chleb jest przecież zdrowszy od takich przetworzonych chrupków a jak dorwiesz dobry razowiec, albo sama upieczesz, można go pokroić i zamrozić w porcjach. chleb się bardzo dobrze mrozi, nic nie traci w smaku
Nie mam piekarnika Wiem, że chleb zdrowszy - ale wafle mniej zakłócają mi smak obkładu, są mniej kaloryczne... Ale przy tym mają wyższe IG. Staram się leczyć z tych uprzedzeń, robię małe kroczki... Dziś nie zjadłam ani jednego wafla, a za to wzięłam bułkę w podróż. Oby do przodu. Teraz jestem u TŻ (bez wafli), w domu została ostatnia paczka - postanowienie, że wicej nie dokupuję. Może się uda?

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2012-06-01 o 23:00
Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 22:50   #752
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Dooookładnie hauuu, co studiujesz/studiowałaś? Niestety Ervisha, ale w oborze, owczarni i chlewni będę miała problem z podgrzaniem sobie obiadu No cóż, jakoś będę sobie musiała dać radę.

Nie mam piekarnika Wiem, że chleb zdrowszy - ale wafle mniej zakłócają mi smak obkładu, są mniej kaloryczne... Ale przy tym mają wyższe IG. Staram się leczyć z tych uprzedzeń, robię małe kroczki... Dziś nie zjadłam ani jednego wafla, a za to wzięłam bułkę w podróż. Oby do przodu.
Studiowałam kierunek społeczny ale praktyki były własnie terenowe. godziny łażenia po wiochach i to w zimie
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 00:02   #753
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
bardziej wygląda mi to na U ale jeśli chudniesz to super.

reszta w miare okej, uważaj z makaronem. i ja bym zjadła coś konkretniejszego na obiad niż samą zupę.

dzieki za ocene, zupe trzeba było już skończyć a że mieso już wyjedzone to se jajo chociaż wrzuciłam. a co jest nie tak z makaronem?
i obylo sie bez twarogu
Stary 2012-06-02, 09:52   #754
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
jednak na tym się moja dzisiejsza R nie skończy. najwyżej wyjdzie jakieś mocne U.
jednak wyszła mi mimochodem R, bo 'schudłam' od wczoraj jeszcze 0.3 kg... ale ja dziękuję za takie odchudzanie.
Cytat:
A skąd masz przepis na pancakes? I gratuluje rezultatów

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Które połączenie? Łosoś+ twaróg? MI bardzo smakuje. Według mnie jest rewelacyjne a jeszcze lepsze to łosoś+jajko gotowane na twardo+pomidor/ogórek

Jezu zazdroszczę Ci tego łososia na obiad
sama zmodyfikowałam jakiś blogowy przepis. generalnie na 5 pancakes użyłam 1/2 szklanki pełnoziarnistej mąki, jajo, około 1/3 szklanki mleka, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, trochę sody, łyżeczki naturalnego kakao, dosłodziłam stevią i zmiksowałam. w sumie mogłam ubić oddzielnie białko i żółtko, to pewnie byłyby jeszcze lepsze, no ale to może następnym razem... no i oczywiście to dodatki do nich miały nie małe znaczenie.
a co do rezultatów, to chciałabym jeszcze schudnąć jakieś 3 kg. myślę, że będę wtedy zadowolona. w ogóle moja mama stwierdziła ostatnio, że powinnam być już na U, jak nie na P. a mój tata z kolei mówi, że mi już wystarczy tego odchudzania. no ale liczy się moje zdanie.
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 14:18   #755
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość

Nie mam piekarnika Wiem, że chleb zdrowszy - ale wafle mniej zakłócają mi smak obkładu, są mniej kaloryczne... Ale przy tym mają wyższe IG. Staram się leczyć z tych uprzedzeń, robię małe kroczki... Dziś nie zjadłam ani jednego wafla, a za to wzięłam bułkę w podróż. Oby do przodu. Teraz jestem u TŻ (bez wafli), w domu została ostatnia paczka - postanowienie, że wicej nie dokupuję. Może się uda?
Nie wiedziałam ze to taka praca

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
jednak wyszła mi mimochodem R, bo 'schudłam' od wczoraj jeszcze 0.3 kg... ale ja dziękuję za takie odchudzanie.

sama zmodyfikowałam jakiś blogowy przepis. generalnie na 5 pancakes użyłam 1/2 szklanki pełnoziarnistej mąki, jajo, około 1/3 szklanki mleka, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, trochę sody, łyżeczki naturalnego kakao, dosłodziłam stevią i zmiksowałam. w sumie mogłam ubić oddzielnie białko i żółtko, to pewnie byłyby jeszcze lepsze, no ale to może następnym razem... no i oczywiście to dodatki do nich miały nie małe znaczenie.
a co do rezultatów, to chciałabym jeszcze schudnąć jakieś 3 kg. myślę, że będę wtedy zadowolona. w ogóle moja mama stwierdziła ostatnio, że powinnam być już na U, jak nie na P. a mój tata z kolei mówi, że mi już wystarczy tego odchudzania. no ale liczy się moje zdanie.
dzięki. sama zauważyłam ze lepiej samemu kombinowac z proporcjami

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 14:20   #756
breathoflife
Raczkowanie

Wczorajsze, chorobowe U(wstrętne choróbsko mnie bierze)...

I. grahamka na pół: z masłem orzechowym crunchy/twarogiem, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką + kawa z mlekiem
II. Omlet: 2 jajka, 2 łyzki mąki orkiszowej, trochę mleka; na to 2-3 łychy serka wiejskiego rozpaćkanego z truskawkami, plastry truskawek
III. pierś z kurczaka pieczona w ziołach, pokrojona w kawałki z warzywami po chińsku + zielona herbata

oprócz tego: woda, mięta, ziółka do picia

+ brak @
breathoflife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 14:44   #757
nikol12
Rozeznanie

UU :
śniadanie : owsianka z 6 łych płatków z jogurtem gruszkowym, garścią pł.kukurydzianych,kubek cappucino
II śniadanie : jabłko, 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, szynką, ogórkiem
wpadły 2 duże marchewy
Obiad : 3 gołąbki z bardzo dużo sosu pomidorowego na nie ( wszystko aż pływało ) z ziemniaczkami i buraczkami, gotowana kapusta
Po : jabłko
Podwieczorek : 3 wafle ryżowe z 5 czubatymi łyżeczkami dżemu porzeczkowego , kubek mleka z cynamonem, parę herbatników - z 5
Kolacja : buła orkiszowa z masełkiem, szynką, i do tego serek wiejski - 180g nie light ( a tak na marginesie lepiej jeść light czy normalny ? ) z rzodkiewkami, sałatą, ogórkiem
Po : jabłko, parę pl. szynki - z 4

Ruch = 1h spacer, 1h hula hop
Luknie ktoś ?

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2012-06-02 o 19:11
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 14:50   #758
poppy seed
Zakorzenienie

Uu
1/ Bułka dyniowa z masłem, żółtym serem, pieczenią z kurczaka <3, rzodkiewkami i ogórkiem małosolnym Kawa z mlekiem.
trochę winogron i mieszanki studenckiej
2/ Krupnik, porcja spora.
3/ Manna na mleku z truskawkami i bananem posypana podprażonymi płatkami migdałów.
4/ Talerzyk sałatki greckiej, pieczone skrzydełko kurczaka. Rosyjska zielona herbata z kawałkami poziomek

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 16:48   #759
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
Uu
1/ Bułka dyniowa z masłem, żółtym serem, pieczenią z kurczaka <3, rzodkiewkami i ogórkiem małosolnym Kawa z mlekiem.
trochę winogron i mieszanki studenckiej
2/ Krupnik, porcja spora.
3/ Manna na mleku z truskawkami i bananem posypana podprażonymi płatkami migdałów.
4/ Talerzyk sałatki greckiej, pieczone skrzydełko kurczaka. Rosyjska zielona herbata z kawałkami poziomek
zawsze mi się podobają Twoje jadłospisy, mega smaczne.
sama robiłaś tę pieczeń z kurczaka? jak coś to dasz przepis?

+ jak herbata smakowała?
Stary 2012-06-02, 17:04   #760
blissful
Raczkowanie

moja dzisiejsza R
I: 2 tosty z chleba pełnoziarnistego posmarowane pasztetem sojowym, jajecznica z 2 jaj
II: serek homo 0% tłuszczu z nerkowcami, migdałami, orzechami arachidowymi, laskowymi i cynamonem
III: gotowana noga kurczaka z rosołu, kasza jaglana, sałata lodowa i rzodkiewki
IV: lekki wiejski z cynamonem i wielka marchew

będę wdzięczna za ocenę
Stary 2012-06-02, 17:47   #761
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedziałam ze to taka praca

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

dzięki. sama zauważyłam ze lepiej samemu kombinowac z proporcjami
czuję się olana
minelas moje pytania
Stary 2012-06-02, 18:04   #762
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
czuję się olana
minelas moje pytania
wybacz nie zauważyłam. nie wiem czemu mam takie fazy. jem to na co mam ochotę, co mam możliwość zakupić. Jestem pescowegetarianką to wyboru nie mam zbyt duzego

Co do godzin to mniej więcej tak (jem nawet jak nie jestem głodna bo boje się o spadek wagi, ale głód odczuwam zwłaszcza rano )

śniadanie - 6-7
II śniadanie - ok. 10 ( jak jestem na mieście od 8 do 9 to zazwyczaj skuszę się na jakieś lody czy gofra)
Obiad - 13
Podwieczorek - 16-17 (czasem po obiedzie jem jakieś lody czy inny deser )
Kolacja - zazwyczaj 19 bo kładę się wczesniej spać i zazwyczaj o 10 już śpię no i przed telewizorem zazwyczaj jem jakies orzeszki jak są czy ostatnio czereśnie bo mam ich całą masę Ale i zdarza sie ze zjem o 19.30 czy 20.

Nie jest tak ze jem codziennie o tych samych porach. czasem sie przesuwa

I między posiłkami owoce, które są dostępne w ogrodzie czy złapię jakiś kawałek ciasta jak leży ale o tym już nie piszę w jadłospisach

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-06-02 o 18:06
Stary 2012-06-02, 18:44   #763
Phynn
Zakorzenienie

dziś:

1' kanapki z ciemnej bagietki z masłem, wędliną (pieczony indyk), rzodkiewką, ogórkiem
gorzkie kakao na mleku 0,5%, z cynamonem i imbirem
2' kapuśniak treściwy i gęsty, z ziemniakami, kaszą, gotowanym kurczakiem, marchewą..
3' kawa parzona z mlekiem, kilka sporych kawałków piaskowej babki
4' banan
5' tu powinna wpaść jakaś kolacja, może wieśniak na słodko, z dżemem, bądź jakaś kanapka.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 18:53   #764
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
wybacz nie zauważyłam. nie wiem czemu mam takie fazy. jem to na co mam ochotę, co mam możliwość zakupić. Jestem pescowegetarianką to wyboru nie mam zbyt duzego

Co do godzin to mniej więcej tak (jem nawet jak nie jestem głodna bo boje się o spadek wagi, ale głód odczuwam zwłaszcza rano )

śniadanie - 6-7
II śniadanie - ok. 10 ( jak jestem na mieście od 8 do 9 to zazwyczaj skuszę się na jakieś lody czy gofra)
Obiad - 13
Podwieczorek - 16-17 (czasem po obiedzie jem jakieś lody czy inny deser )
Kolacja - zazwyczaj 19 bo kładę się wczesniej spać i zazwyczaj o 10 już śpię no i przed telewizorem zazwyczaj jem jakies orzeszki jak są czy ostatnio czereśnie bo mam ich całą masę Ale i zdarza sie ze zjem o 19.30 czy 20.

Nie jest tak ze jem codziennie o tych samych porach. czasem sie przesuwa

I między posiłkami owoce, które są dostępne w ogrodzie czy złapię jakiś kawałek ciasta jak leży ale o tym już nie piszę w jadłospisach
to z Ciebie taka ranna ptaszyna
co do faz to nie byla krytyka,bo mam tak samo a sie balam ze sama jestem;p

fajnie Ci ze mozesz jesc owocki i nic Ci po nich nie dolega..

ps.zrobilas badania?
Stary 2012-06-02, 18:57   #765
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
to z Ciebie taka ranna ptaszyna
co do faz to nie byla krytyka,bo mam tak samo a sie balam ze sama jestem;p

fajnie Ci ze mozesz jesc owocki i nic Ci po nich nie dolega..

ps.zrobilas badania?
A co ma mi dolegac po owocach

Nie robiłam nie mam ostatnio czasu

Stary 2012-06-02, 19:09   #766
nikol12
Rozeznanie

Cytat:

Oj, t0o niedobrze ... znajdź troszkę tego czasu i idź się badać bo zdrowie jest najważniejsze. Może to dzięki pasożytom możesz tyle jesć i nie tyć ? Chociaż możliwe że masz taki metabolizm czego okropnie zazdroszczę. a przy okazji zerkniesz na moje jadło ? bo wydaje mi sie ze duzo wyszlo, ale moze to tylko takie mysli
Stary 2012-06-02, 19:10   #767
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:

owoce i warzywa..
zdęcia,ewolucje żoladkowe i ból brzucha...pisz jak cos na pw
Stary 2012-06-02, 19:33   #768
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Oj, t0o niedobrze ... znajdź troszkę tego czasu i idź się badać bo zdrowie jest najważniejsze. Może to dzięki pasożytom możesz tyle jesć i nie tyć ? Chociaż możliwe że masz taki metabolizm czego okropnie zazdroszczę. a przy okazji zerkniesz na moje jadło ? bo wydaje mi sie ze duzo wyszlo, ale moze to tylko takie mysli
Odrobaczam się

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
UU :
śniadanie : owsianka z 6 łych płatków z jogurtem gruszkowym, garścią pł.kukurydzianych,kubek cappucino
II śniadanie : jabłko, 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, szynką, ogórkiem
wpadły 2 duże marchewy
Obiad : 3 gołąbki z bardzo dużo sosu pomidorowego na nie ( wszystko aż pływało ) z ziemniaczkami i buraczkami, gotowana kapusta
Po : jabłko
Podwieczorek : 3 wafle ryżowe z 5 czubatymi łyżeczkami dżemu porzeczkowego , kubek mleka z cynamonem, parę herbatników - z 5
Kolacja : buła orkiszowa z masełkiem, szynką, i do tego serek wiejski - 180g nie light ( a tak na marginesie lepiej jeść light czy normalny ? ) z rzodkiewkami, sałatą, ogórkiem
Po : jabłko, parę pl. szynki - z 4

Ruch = 1h spacer, 1h hula hop
Luknie ktoś ?
Wcale nie jest za dużo

Cytat:
owoce i warzywa..
zdęcia,ewolucje żoladkowe i ból brzucha...pisz jak cos na pw
A o to chodzi to każdy ma. Bo owoce dzielimy na dzienne i nocne Trzeba wiedzieć kiedy jakie jeść np. pomarańcze czy czereśnie jemy do obiadu (jak zjesz wieczorem to mozesz mieć gazy i wzdęcia )a jabłka najlepiej wieczorem a rano bez problemu się wypróżnisz

Stary 2012-06-02, 19:55   #769
nikol12
Rozeznanie

Thumbs down Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Odrobaczam się

Wcale nie jest za dużo

A o to chodzi to każdy ma. Bo owoce dzielimy na dzienne i nocne Trzeba wiedzieć kiedy jakie jeść np. pomarańcze czy czereśnie jemy do obiadu (jak zjesz wieczorem to mozesz mieć gazy i wzdęcia )a jabłka najlepiej wieczorem a rano bez problemu się wypróżnisz
dzięki za zerknięcie ( bo już miałam głupie myśli typu : od jtr się odchudzasz )
Ale i tak nalegam żebyś poszła do lekarza moja droga i będę Ci tak tyłek tym truć ,aż to zrobisz
Stary 2012-06-02, 20:03   #770
Ervisha
Zakorzenienie

jak będę miała czas ale z kału to niewiarygodne bedą wyniki

Stary 2012-06-02, 20:14   #771
AshtrayGirl86
Rozeznanie

R/U:

I: wiejski z garścią cheeriosow, kawałkiem mango, łyżką musli i łyżeczką miodu.
II: mała grahamka z filetem z indyka, pomidorem i kielkami, łyżka sałatki z majonezem.
Kilka paluszków, dwie kostki gorzkiej czekolady
III: dwa kawałki domowej pizzy na pełnoziarnistym spodzie, z warzywami, serem i wędzonym kurczakiem.
IV: twarożek domowy z łyżeczką masła orzechowego, pestek dyni i słonecznika.
Spacer, ponad godzina na rowerze. Jakoś mi się nie podoba :/

Edytowane przez AshtrayGirl86
Czas edycji: 2012-06-02 o 20:16
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:38   #772
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
jadłospis godny pozazdroszczenia a co o za chlebek?
Razowiec. Ciężki, wilgotny, z ziarnami. Pycha. Poszukaj u siebie w piekarniach, marketach. Ja długo jadłam bardzo przeciętnie smakujące chleby, niedawno odkryłam ten.

Tapetka- nie dzwoniłam jeszcze...

Ervisha- no coś Ty... całego piklinga?!

Dzisiejsze P sponsorowane masłem orzechowym
I Pełnoziarniste pancakes z bananem i czekoladą, podane z orzechowo-kokosowo-czekoladowym kremowym sosem , inka karmelowa z mlekiem

II
Kuskus z kurczakiem curry w pikantnym, śmietanowym sosie pomidorowym z glazurowaną marchewką
deser: kilka herbatników z masłem orzechowym

III
2 kromki razowca z grubą warstwą masła orzechowego crunchy, kubek mocnego kakao naturalnego, miseczka truskawek z jogurtem greckim i cukrem pudrem

IV
Zapiekanki (3 duże sztuki, czyli 1,5 bułki pszennej) z pieczarkami, żółtym serem i ketchupem, herbatka z cytryną

Dziękuję za dotychczasowe oceny.
Dziś z ciekawości się ważyłam- waga stoi w miejscu...

I nie mam pomysłu na jutrzejsze śniadanieeee...

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 23:11   #773
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Razowiec. Ciężki, wilgotny, z ziarnami. Pycha. Poszukaj u siebie w piekarniach, marketach. Ja długo jadłam bardzo przeciętnie smakujące chleby, niedawno odkryłam ten.

Tapetka- nie dzwoniłam jeszcze...

Ervisha- no coś Ty... całego piklinga?!

Dzisiejsze P sponsorowane masłem orzechowym
I Pełnoziarniste pancakes z bananem i czekoladą, podane z orzechowo-kokosowo-czekoladowym kremowym sosem , inka karmelowa z mlekiem

II
Kuskus z kurczakiem curry w pikantnym, śmietanowym sosie pomidorowym z glazurowaną marchewką
deser: kilka herbatników z masłem orzechowym

III
2 kromki razowca z grubą warstwą masła orzechowego crunchy, kubek mocnego kakao naturalnego, miseczka truskawek z jogurtem greckim i cukrem pudrem

IV
Zapiekanki (3 duże sztuki, czyli 1,5 bułki pszennej) z pieczarkami, żółtym serem i ketchupem, herbatka z cytryną

Dziękuję za dotychczasowe oceny.
Dziś z ciekawości się ważyłam- waga stoi w miejscu...

I nie mam pomysłu na jutrzejsze śniadanieeee...

dziś wyszlo fajne U
dorzuc 2sniad i przed snem posilek bo waga bedzie stala..
Stary 2012-06-02, 23:18   #774
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
dziś wyszlo fajne U
dorzuc 2sniad i przed snem posilek bo waga bedzie stala..
Nie miałam dziś jak wrzucić, bo wstałam późno, zanim zrobiłam pancakes i je zjadłam minęłam godzina... ;p
Stała? Na 2,5tys. (przy 4 posiłkach) - 3tys. kcal (przy 5)?!

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2012-06-02, 23:23   #775
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Nie miałam dziś jak wrzucić, bo wstałam późno, zanim zrobiłam pancakes i je zjadłam minęłam godzina... ;p
Stała? Na 2,5tys. (przy 4 posiłkach) - 3tys. kcal (przy 5)?!
aniołku Ty zawsze mialas fajne U wiec zeby bylo P i wzrost wagi to niestety bedziesz musiala zwiekszyc..

jak masz nadczynnoc tarczycy to bedziesz jesc 5 tys to bedziesz stala albo chudla..
Stary 2012-06-02, 23:32   #776
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
aniołku Ty zawsze mialas fajne U wiec zeby bylo P i wzrost wagi to niestety bedziesz musiala zwiekszyc..

jak masz nadczynnoc tarczycy to bedziesz jesc 5 tys to bedziesz stala albo chudla..
Nie mam problemów z tyciem- tzn. nie mam oporów przed tym, żeby przytyć, nie boję się wzrostu wagi... Bardziej chodzi o to, że często po prostu nie mam już gdzie wcisnąć posiłku (po 1 czasowo, po 2... hm, jakby to określić "miejscowo", bo po prostu napycham się już tym, co zjem i nie mam gdzie dodać. Już i tak dojadam po obiedzie jakiś deser- lody, coś słodkiego...).
Przed snem nic nie zjem, bo nie zasnę.
Zazwyczaj kolację jem 3h przed snem, dziś jakoś wyszło dłużej, bo się zasiedziałam. Ale właśnie idę nynu.

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2012-06-03, 01:07   #777
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

To ja wrzucam swoje dzisiejsze U ( jestem na etapie zwiększania)

dość późno dziś wstałam

1. dwie kromki razowca grubo posmarowane avocado z pieprzem ziołowy i pieprzem czarnym, ser żółty wędzony i warzywa: sałata, pekinka, pomidor, papryka, rzodkiewka
/kawa z mlekiem/
2. dwa duże jaja sadzone, ziemniaczki młode, sałatka :sałata masłowa, oliwki zielone, avocado, cebulka i przyprawy
/kawa z mlekiem/
3. grapefruit czerwony, pół kostki twarogu z cebulką i bazylią+ garstka pestek dyni i warzywa: sałata, pekinka, pomidor, rzodkiewka, marchewki
4. dość późna kolacja: pół wędzonej makreli z cebulką i musztardą francuską+ warzywa: sałata, pekinka, pomidor, papryka czerwona, rzodkiewki i marchewka
no i miałam iść spać, ale...jednak siedzę i zjadłam sobie teraz nie dawno:
5. pół kostki twarogu z cebulką, rzodkiewką i bazylią, trochę pekinki, pomidorka, rzodkiewki i kalarepkę
w sumie to zaraz idę spać
ktoś spojrzy ???
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 09:33   #778
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Wczorajszy

ciepła woda z cytryną i suszonymi śliwkami
-kakao naturalne z cynamonem na mleku 3,2%, 2 x razowy słonecznikowy z masłem, sałatą lodową, roladą ustrzycką, ogórkiem zielonym, sporo pomidorków cherry z musztardą
kawa gorzka, czarna, czekoladka toffi
- kilka łyżek twarogu z cynamonem i rodzynkami wyjedzone paluszkami z sezamem
- kubek żurku z kiełbaską, 2 ziemniaki, sporo kawałków piersi kurczaka duszonej z cebulką, surówka z kiszonej kapusty, marchwi, jabłka, cebulki, marchewka w słupki
- garść słonych paluszków, duże jabłko, kruche ciastko jakieś z nadzieniem czekoladowym
- podwójna kanapka z żytniego razowca z masłem,sałatą, 3 pl szynki, pół swiezego ogórka, marchewka w słupki i ketchup
-garśc orzechów włoskich, czekoladka toffi
wpadło 2 wielkie ogórki małosolne
kawa rozpuszczalna

Proszę o spojrzenie
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 12:45   #779
blissful
Raczkowanie

Cytat:
moja dzisiejsza R
I: 2 tosty z chleba pełnoziarnistego posmarowane pasztetem sojowym, jajecznica z 2 jaj
II: serek homo 0% tłuszczu z nerkowcami, migdałami, orzechami arachidowymi, laskowymi i cynamonem

będę wdzięczna za ocenę
zaginęło

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
R/U:

I: wiejski z garścią cheeriosow, kawałkiem mango, łyżką musli i łyżeczką miodu.
II: mała grahamka z filetem z indyka, pomidorem i kielkami, łyżka sałatki z majonezem.
Kilka paluszków, dwie kostki gorzkiej czekolady
III: dwa kawałki domowej pizzy na pełnoziarnistym spodzie, z warzywami, serem i wędzonym kurczakiem.
IV: twarożek domowy z łyżeczką masła orzechowego, pestek dyni i słonecznika.
Spacer, ponad godzina na rowerze. Jakoś mi się nie podoba :/
dlaczego Ci się nie podoba? według mnie to bardzo fajny i luźny jadłospis. toszkę tylko masz mało dobrych węgli na śniadanie, ale wszytko jest naprawdę bardzo apetyczne i widzę, że nareszcie pozwolilaś sobie na trochę więcej swobody.
Stary 2012-06-03, 13:44   #780
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
moja dzisiejsza R

będę wdzięczna za ocenę )
1. - ok
2. - 0 % jak dla mnie mogłoby się zmienić w 3 ale jest ok
3. - jeśli tej kaszy tak z 50 g to ok
4. - w porządku

jadłospis skromny. Ćwiczysz?

w jednym z poprzednich postów pisałaś, że rodzice sugerują zakończenie redukcji. Jakie masz BMI? może jednak powinnaś ich posłuchać, zwłaszcza, że jesz malutko, chyba coraz mniej , no i w opinii innej niż Twoja (zapewne dużo bardziej krytyczna ) wyglądasz już szczupło / chudo.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości