|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
ja wszamałam pyszne lody i mi wcale nie poprawiły humoru i nastawienia ehhh
Cytat:
hmm ja do dzisiejszego mam takie jakieś pośrednie nastawienie ale to się jeszcze zobaczy ... za to wtorkowy będzie masakryczny ! [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34484153]coś niesamowitego.pisze ze to zdjecie jest pokazywane w czasie konferencji naukowych jako dowód na wysoki stopień rozwoju dziecka w 5 miesiacu[/QUOTE] nie mogę oglądać takich zdjęć i czytać przygnębiających wypowiedzi bo mi źle i chcę być już w 36t ciąży
|
|
#2972 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Hej kochane
My dzisiaj cały dzień na powietrzu. Spacerek nad jeziorkiem i obiadek z okazji mojego czwartkowego święta. [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34475879] wczoraj mama z bacia opowiadały mi o swoich porodach.mama to jeszcze w miare spoko w porównaniu z babcią,ale jak babcia zaczela opwiadac ze bylo 6 łóżek na sali,nie przysłonięte niczym,żadnym parawanem ani nic.i te położne wydzierające sie i podobno wszystki babki przeklinały swoich mężów a i gratuluje rozpoczetych tygodni [/QUOTE]Nieźle było Dobrze, że żyjemy w innych czasach![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za 21 tydzień![]() Cytat:
Cytat:
Tak Cię kocha.Coś dzisiaj dzień wzruszeń i płaczu widzę. Tamlin nie potrafię sobie wyobrazić co ta mama czuje, ale też od razu mam ochotę płakać. I dziękuję wszystkim za gratulacje za rozpoczęty miesiąc ![]() Poza tym przez te Wasze lody, koktajle i inne smakołyki mąż musi jechać do Tesco Ale on też jest łasuch.
|
|||||
|
|
|
#2973 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-06-03 o 20:10 |
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
Witam po dlugiej przerwie
![]() Prosze mi wpisac na piewrszej stronie coreczke
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34485727]konczi ale te malenstwo przeżyło,choc operacja sie nie całkiem udała ale mały jest sprawny,pływa,biega i ma dzis 12,czy 13 lat
[/QUOTE]![]() cudowna chęć do życia czyż nie ? wybaczcie że nie czytam tych postów które są przygnębiające ale ... nie dam rady i już tylko same pozytywne do mnie kierować dziś trzeba .. uczę się
|
#2977 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34486024]własnie dlatego sie popłakałam bo sobie pomyślałam ile takie maleństwo ma woli do walki i jak bardzo chce żyć.cudowne
![]() chciałabym już październik byśmy wszystkie na mamusiowym były i cieszyły się kupkami i papkami ![]() ![]() ![]()
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
kwartalinka dzięki za odpowiedź na pytanie w sprawie wydzieliny. Ja mam właśnie przezroczystą, czasami odrobina białawej lub żółtawej, ale baaardzo rzadko i bardzo mało. Najlepiej zapytam gina.
To zdjęcie strasznie wzruszające... Takie maleństwo.... A mamusia aniołkowa majowo-czerwcowa biedna Każdy się już w tym okresie cieszy z nadchodzących niebawem narodzin, planuje, a tu taka rozpacz ![]() Dziewczynki jestem zadowolona, bo właśnie udało mi się wylicytować Niby używane, ale baaardzo mi się podoba http://allegro.pl/show_item.php?item=2383287454
|
|
|
|
#2980 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34486152]ja też.juz bym chciała wrzesień i przytulić tego małego szkraba[/QUOTE]
ale już mamy czerwiec ... jeszcze troszkę będzie lipiec .. sierpień i nasze maleństwa trafią do naszych ramion .... a teraz kopniaczki muszą nam starczyć ... co najmniej do tego 37 tygodnia nie ?Kalpana śliczna bluzia ... a może jeszcze od tego sprzedawcy coś uda Ci się wygrać? będzie jeden koszt wysyłki hyhyhy
|
#2982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A ja ciągle zapominam o hartowaniu piersi. A stały się znowu bardzo wrażliwe i boję się znowu tego karmienia. Gdyby nie to karmienie to mały był naprawdę grzeczniutki. Co 3 godziny karmienie i można było sobie wszystko rozplanować. |
||
|
|
|
#2983 |
|
Wtajemniczenie
|
mmmmm ale mi sie pyszny arbuz trafiiiił
a
|
|
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Ło matko nadrobiłam was znowu ![]() Dobrze było do teściów pojechać, bo teściowa rozpieszcza i gotuje pysznie i wylenić się można na maksa i filmy pooglądać i książkę poczytać, bo na zapadłej wsi mieszkają i nie ma gdzie wyjść, więc zostają domowe przyjemności ale super też do własnego mieszkanka wrócić, chociaż większość gratów w kartonach i firanek nie ma w oknach, ale czuję się tu jak w domu.Dzidzia mnie coraz mocniej pokopuje, wczoraj i dzisiaj to już takie solidne szturchanie było, więc myślę, że i mąż niedługo poczuje przez brzuszek, bo na razie tylko raz mu się udało, jak mnie mała walnęła, że aż ja cała podskoczyłam a akurat zasypialiśmy. Trzymam kciuki za wszystkie egzaminy i nadchodzące obrony! Wszystkiego najlepszego mamom obchodzącym niedawno urodzinki, bo dopiero dzisiaj doczytałam Tamlin, jeśli źle wpisałaś we wniosku dane o dochodach to i tak powinni dojść, że jest pomyłka, bo przecież i pity musisz dać, wiec tam są uwidocznione poziomy twojej pensji nie?a wniosek zawsze można poprawić, ja też mam kredyt w Pko z żubrem i nie narzekam, bo też mam rodzinę na swoim i tylko ja posiadam dochody z firmy i dostałam kredyt bez problemu, choć wiem, że wiele też zależy od tej osoby, która się tym twoim kredytem zajmuje. Ja niestety z Wawki jestem, więc mój doradca raczej nic ci nie pomoże Trzymam kciuki za pozytywne wyjaśnienie sprawy!Ja dostałam życzenia na dzień dziecka i od swoich rodziców i od teściów, więc jestem usatysfakcjonowana ![]() Dziewczynki, coś was chyba zła pogoda przyprawia o humorki, ale rozumiem was doskonale, bo sama też towarzyska wtedy nie jestem, bo i odmóżdżona się czuję i śpiąca i jakoś więcej rzeczy mnie denerwuje. Dzisiaj chyba tyle napiszę, bo oczy mi się kleją i szuram do łazienki a jutro znowu do pracki trza iść a po południu idziemy na podwójną "randkę" z moją przyjaciółką a dlatego podwójną, bo tym razem zabieramy swoich mężów ![]() Buziole dobranockowe przesyłam ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Jeszcze dodam, że oczywiście super wieści od mamusiek, które poznały płeć swojego lub swoich dzieciaczków Konczi trzymam paluchy za tą karuzelkę, oby tym razem trafiło do ciebie to, za co zapłaciłaś! Przepraszam, że nie cytuję, ale za dużo było tego nadrabiania i pewnie umknęło mi mnóstwo ciekawych rzeczy przy odpisywaniu, no ale jak będę na biarząco, to wtedy się poprawię
|
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi właśnie patrzyłam, ale nic mi nie wpadło w oko- wszystko typowo na chłopca
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Kupujecie pieluchy flanelowe? Ja kupuję tetrowe i się zastanawiam czy flanelowe też? I do czego one by mi się przydały?? |
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
lidka0308
zobaczymy co to wyjdzie z tej mojej niemiłej historii Kalpana no to szkoda ale chyba lepiej za zestawami się rozglądać niż pojedynczo ... spróbuj jeszcze tak
|
#2987 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Niby powtarzam sobie, że to głównie hormony, ale ja ogólnie mam zołzowaty charakter, więc nigdy nie mam pewności na ile takie sytuacje są wynikiem ciąży, a na ile tą zołzowatością. W takich momentach czuję się podle i mam myśli, że nie zasługuję na mojego Tż-ta, bo on to by mi nieba uchylił. ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34483714] a w ogóle to sie tak zryczałam tżtowi bo w nowym fokusie jest takie zdjecie płodu w czasie operacji bo ten dzidek miał rozsczep kregosłupa i lekarze sie podjeli jakiejsc nowatorskiej operacji i ten płodzik kochany był w czasie tej operacji w 21 tyg i chwycił lekarza za palec takie maleństwo[/QUOTE] Niesamowite zdjęcie!!! Kocha, ale czy ja na to zasługuję? Jak można kochać takiego potwora. ![]() Cytat:
![]() Osz Ty! Ale mi smaka narobiłaś! A ja wczoraj kupiłam pysznego arbuza w Tesco, ale oczywiście już wczoraj wieczorem po nim śladu nie było. A mogłam sobie głupia zostawić trochę na dziś.
|
|
#2988 |
|
Wtajemniczenie
|
hłe hłe a ja kupiłam arbuza giganta i zostało mi na jutro tyyysz
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam arbuza ale nie mam na niego ochoty to będę miała na II śniadanie a co ... za to jutro zrobię sobie ogórkową z ziemniakami ooo tak sobie zrobię kwaśną pyszna zupkę ... a teraz mówię - dobranoc
|
#2990 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jutro bede miała znowu placki po wegiersku
a po jutrze ogórkową jejejeee
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane widze,że pogoda wykańcza nerwowo
![]() Dearlie nie przejmuj sie tak kochana Ja też często mężowi za skóre wchodze ![]() siedze sobie tak teraz a mały sie okropnie wierci aż brzuch skacze![]() mąż siedzial z boku i patrzył na te wybryki ![]() a na dzisiaj mówie dobranoc
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Wybyliśmy dzisiaj z Tż na cały dzień nad morze. Troche wiało, ale było całkiem przyjemnie. W drodze powrotnej zahaczyliśmy o TK maxx i kupiłam dzidzi 2 koce. We wtorek pokaze razem ze spodniami bo jutro mam dyżur.
Gratuluje rozpoczętych miesięcy i III trymestrów. Ale ten czas leci. Dearlie nie przejmuj sie - ja sie przed chwilą wydarłam na TŻ bez powodu bo byłam zła, że miał racje w dyskusju. To jest dopiero złośliwość
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
A ja to nie wiem co będę miała:P
ale od jutra mam męża w domu na dwa tygodnie
|
|
|
|
#2994 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a wiesz co mnie najbardziej wkukuruku??? To że mnie dzień wcześniej wnerwi masakrycznie a na drugi włazi w d.upe i wszystko pod nos podaje, zmywa i takie tam... A ja znowu przestaje sie na niego wkurzać. Cycki opadają serio ![]() Cytat:
ja jak mnie mały mniej kopie to sie kłade plackiem i zaraz kopie ![]() Cytat:
oj to go podziwiam ![]() Nie no żartuje Chyba Cię zrozumie że hormony przez Ciebie przemawiają ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34483714]dziewczyny ja też mam ludziowstręt.cięzko mnie gdzieś wyciągnąc.tak mnie wkurzaja ludzie niektórzy że masakra.dziś np kuzynka tżta od progu do nas woła bartolino gratuluje,słyszałam o nowinie(wczas tak w ogóle,ślepa sie wcześniej nie skapneła).i że tak młodo i tamto,sramto.no sory jakie młodo.mam 25 lat a tż jest parwie 2 lata starszy.no stara nie jestem ale jakś nastka też nie.bez przesady i oczywiscie dla niej jest jasne że to jest wpadka.no bo nie mamy ślubu no i jakby mogło byc inaczej.jej sie nie miesci w głowie ze dziecko można sobie zaplanowac nie mając ślubu.ale dyskusja z nia nie ma sensu bo jej mózg nie funkcjonuje normalnie a w ogóle to sie tak zryczałam tżtowi bo w nowym fokusie jest takie zdjecie płodu w czasie operacji bo ten dzidek miał rozsczep kregosłupa i lekarze sie podjeli jakiejsc nowatorskiej operacji i ten płodzik kochany był w czasie tej operacji w 21 tyg i chwycił lekarza za palec takie maleństwo[/QUOTE] no i mi sie łezki postawiły. Ciekawe jak ten lekarz sie czuł jak maluch go chwycił. Cytat:
no a teraz sie już grochy pokulały ![]() Ja też nie moge czytać takich rzeczy ![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#2995 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a i z tego co ja wiem to sie powino wygotowac za kazdym razem, pzynajmniej przez te pierwsze miesiace. mi polecono kupic sterylizator do mikrofalii, zobacze jeszcze zawsze moge w garczku wyogtowac Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja padałam dzisiaj, 2 egzaminy, a tu jeszcze 3 zostały matko ![]() ale byłam tez w reserved i dorwałam dla małej sweterek i bluzeczke w roz 62 i odżyłam ![]()
|
|||
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja tylko raz w życiu w Krk byłam, ale już zdążyłam zakochać się w tym mieście . Mój tżcik tam studiował i mnie kiedyś zabrał .
|
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Pora powiedzieć dobranoc i zamknąć oczka
|
|
|
|
#2998 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja se jeszcze posiedze
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- zjadłam fryty i ide spac hihihi |
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Hey, hi, hello
No i chyba po spaniu ![]() Chłop do roboty wysłany a ja oczy jak ping-pongi. Zaświecił mi w pokoju światło i to zamiast te co jedna żarówka świeci to akurat zapalił dwie no i moge śmiało iś do sklepu... tylko mi sie nie chce :p Głodna sie robie a zero pieczywa - chyba trza jeszcze pospać Wstawać spiochy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

Mi jeszcze 3 - ale ten co miałam w pt jeszcze nie wiem czy zdałam, bo mam mieszane uczucia. Pierwszą część zdałam na pewno, ale tę drugą to sama nie wiem.

za 21 tydzień

Każdy się już w tym okresie cieszy z nadchodzących niebawem narodzin, planuje, a tu taka rozpacz
ale już mamy czerwiec ... jeszcze troszkę będzie lipiec .. sierpień i nasze maleństwa trafią do naszych ramion .... a teraz kopniaczki muszą nam starczyć ... co najmniej do tego 37 tygodnia nie ?

a
Jak można kochać takiego potwora.