|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34456036]echh a podobno w ciazy wiedza sama sie chłonie,ma sie dużo energii do działania i w ogóle cud miód i orzeszki.
u mnie to wygląda zupełnie odwrotnie... [/QUOTE] taa już widzę tą chłoniętą wiedzę .. u mie wiedza zamienia się w pustkę ... masakra jakaś ...
|
#2822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() Nie żałuję, że zaszłam w ciążę w ostatnim roku umowy. Przynajmniej nic in już nie muszę zawdzięczać ani się potem martwić czy aby po macierzyńskim mnie nie zwolnią. Poza tym jestem w takim wieku ze sporym doświadczeniem, że sobie będę musiała poradzić, ale to "rozgrabywanie biurka" jak jeszcze nie odeszłam jest straszne Za niedługo będę przychodzić, siedzieć 8 godzin przy pustym biurku i wracać do domu
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak kupujesz na all to bardziej zestawy się opłaca popatrz może coś CI wpadnie bądź u jednego sprzedawcy kilka ciuszków ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- http://allegro.pl/bobas-kocyk-niemow...370062312.html co myślicie o tym kocyku? a te kocyki z mikrofibry to się nadają ?????
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-06-01 o 21:44 |
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi stąd brałam kocyki
http://allegro.pl/koc-kocyk-kocyki-d...382469259.html http://allegro.pl/mieciutki-lekki-ko...368604593.html |
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2826 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisz czego Twoim zdaniem nie masz to znajdziemy takie odpowiedniki, albo inny sposób. Bo jeśli chodzi o ciuszki to najlepiej w lumpku. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A teraz młody ma na drzemki do żłobka. |
||||
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34446563]popieram.polecam też dziewczyny żebysie sobie przeczytałay ksiązke ''Porozumienie bez przemocy''Rosenberga[/QUOTE]
Na ten temat już sie wypowiadalam więc popieram to co pisałaś. My byliśmy u mamci,piesek sie wybiegal bo pojechal z Nami .bylismy z Nim na spacerze to daleko nie odbiegal bez smyczy,slucha sie skubaniec i chwilowo ma naa imię Jurek .jakos tak mi wpadlo i on reaguje na to imie .Co do butelek to do mleka modyfikowanego doradzam ze trzy buteleczki jz tyle miaalam a jak na cycu to jedna w zupelnosci wystarczy ta mala. A pieluch to z 15 w zupelnosci wystarczy a podkladow nie kupuje wcale. Bo w szpitalu daja a w domku nie uzywalam czegos takiego![]() Zielona co do wchodzenia do mieszkania. To nie ma prawa wlasciciel wchodzic do domu bez Twojej zgody i obecnosci. Ja bym na takie cos nie pozwolila. Z reszta ja nie mialabym takiego problemu bo w kazdym wynajmowanym mieszkaniu zmieniam zamki na swoje i mam w d.upie. Inaczej balabym sie ze mi wejda . Ale jesli jestes w domu to za porozumieniem moze przyjsc i pokazac mieszkanie innym. Oczywiscie nie 15 razy dziennie bo Ty tam jeszcze mieszkasz postaw sie jej poporstu . Teraaz szukamy mieszkania do wynajecia i boje sie wlasnie,żeby nie trafic na i.diotow jakis.tamlin trzymam kciuki oby jednak kredycik dali Co do wozka to ja bym wziela jesli sie oplaca ale sprawdz go dobrze![]() mojemu pierwszemu synkowi wozek kupili moi rodzice,bo jak twierdzili pierwszemu wnukowi od corki wozek kupuja dziadki .teraz sami kupimy ale jaki to pojecia zadnego nie mam ![]() co do firm zmywareek to nie wiem bo nie uzywam
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2829 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co na tym poddaszu miało być? tamlin, najlepiej gdy Wam go ktoś poleci. podpytaj znajomych, może ktoś załatwiał kredyt w taki sposób. a za usługę nie płaciliśmy mu nic, gdyż otrzymał on pieniążki z banku, w którym braliśmy kredyt. tzn, wygląda to tak, że pośrednik ma podpisaną umowę z kilkoma bankami (nasz akurat miał podpisaną z większością) i to od nich dostaje wynagrodzenie za każdego klienta, który popisze umowę o kredyt. więc jemu też zależy by przyznano Ci pieniążki bo inaczej nie zarobi. następnie przedstawia Wam oferty banków i to Wy decydujecie, z którym podpiszecie umowę. o matko, chyba to zagmatwałam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
No i kolejny dzień sie kończy a jutro znowu o jeden bliżej do porodu
![]() Stresssss coraz bliżej ![]() Trzeba uciekać w wyrko bo zaraz chopek z pracy wróci a mnie sie już masakrycznie spać chce - właściwie cały dzień ziewam i chodze jak mumia. No to dobranoc mamuski i buźki dla brzusiów |
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
aga dziękuję ... więc zakupię tylko czy te podkłady z Rossmanna są ok ???? czy lepiej na all sobie zakupić je ?????????
ja też mykam w poduchy jutro ciężki dzień ... spokojnej nocy
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Ja te udaje się do łózia. Dobranoc kochane. Do jutra
|
#2833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliniaczek pocieszny ![]() Mam ogromną słabość do takich koszul Cytat:
![]() Dziewczyny, Was nadrobić to obłęd ![]() W dodatku coś mi wizaż nawala .Cały dzień załatwiania, jeździliśmy za meblami do salonu. Na koniec odwiedziliśmy cmentarze.. I wstąpiliśmy do wujostwa po szparagi . Więc już wiadomo, co będzie jutro na obiad .Natomiast na kolacyjkę wzięłam sobie rybę w sosie pomidorowym Z racji czego zostałam skopana przez Młodą |
||
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34456036]echh a podobno w ciazy wiedza sama sie chłonie,ma sie dużo energii do działania i w ogóle cud miód i orzeszki. u mnie to wygląda zupełnie odwrotnie... [/QUOTE]guzik prawda... mój przykład tego nie potwierdza, bo raczej totalne odmóżdżenie w ciąży mam
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-06-01 o 23:00 |
|
|
|
|
#2835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale z tego co pamiętam dziewczyny polecały podkłady z rossmanna,(tańsze, złotówka za sztukę i podobno dobre) . pewnie też paczuszkę wypróbuję. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-06-01 o 23:05 |
||
|
|
|
#2836 |
|
Wtajemniczenie
|
maggie, często zamiast żabek zbieram mu włoski w kilka kucyków, lepiej się to trzyma, bo żabki trzeba co jakiś czas poprawiać.
a tu mój pieszczoch w całej okazałości
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-06-01 o 23:14 |
|
|
|
#2837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o matko, która godzina... zasiedziałam się... do jutra Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-06-01 o 23:24 |
|
|
|
|
#2838 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja się pocieszam tym, że jest duża szansa, że się uda spłacić kredyt, a nawet jak się by nie udało (odpukać) to bierzemy manatki i wynajmujemy mieszkanie i tyle.... Zabezpieczeniem w naszym przypadku jest po prostu dom.Wiem, że to już najgorszy scenariusz i mam nadzieję, że nigdy się nie zdarzy, ale zawsze lepiej płacić na kredyt (bo jeśli się uda to dom bedzie nasz) niż za wynajem. ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
chłopca - bo "promienieje" dziewczynkę - bo słodkości uwielbiam, gdybym sobie sama nie ograniczała mogłabym je jeść bez przerwy chłopca - bo u mnie w pracy wszystkie dziewczyny mają chłopców, chłopiec - z kalkulatora ciąży ![]() Przeważa z wróżb chłopiec - zobaczymy czy się sprawdzi . Już się nie moge doczekac, aż poznam płeć naszego maluszka.---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Bardzo ładne ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
Anulka śliczny synuś ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- ---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- kasiam, Konczita, colds dziękuję za kciuki i trzymam za Wasze egz. ![]() Nadrobiłam do 31 i mówie zostanie mi tylko dzisiaj (czyli 1.06), a to juz 2 dzisiaj jest - masakra, ale się zasiedziałam:P Dziewczyny obchodzące urodziny 31.05. - wszystkiego najlepszego - spóźnione, ale szczere ![]() Dobranoc
Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2012-06-02 o 00:30 |
||||||
|
|
|
#2839 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
ja od 3:30 nie spie.skurcze mnie w nnogach zaczely lapac aaaaałłłłłł łaaaai spac juz nie moglam.juz po sniadaniu i chyba jeszcze sie poloze bo jak tak wczesnie wstaje to caly dzien sie czuje jakbym miala kaca![]() milego dnia
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobryy
![]() my dzisiaj wcześnie wstaliśmy i byłam już z Jurkiem na dworze,bo tańcował od 6 ![]() Wiedzę,że sie zasiedzialyscie wczoraaj dziewczynki to pewnie teraz pośpicie długo ![]() a i u Nas dzisiaj slonko świeci
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochane
My dziś zaczynamy 26 tydzień, wg suwaczka 25 małą kopała mnie do 23 i od 5 rano już buszuje w brzuszku ![]() miłego weekendu Wam życzę, bo będę od dzisiaj rzadziej, bo mężuś ma urlop to trza się nim na cieszyc
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy
![]() w nocy znalazlam fajne mieszkanko,duze ok 50m2,2 pokoje,w centrum za 1000zl ze wszystkim oprocz pradu i co najwazniejsze niska kaucja i nie ma piecka gazowego typu junkers co żre Bog wie ile ![]() mam nadzieje ze mi sie uda,trzymajcie kciuki ![]() Narazie zbieram sie do szkoly bede tam gnic do 15.45... Boze widzisz a nie grzmisz |
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
witam
pogoda jest do du^y totalnie ... ale cóż mamy wiosnę nie ? gratuluję tygodni nowych ... i miłego week Wam życzę
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się
![]() zmykam zaraz na zajęcia, ale nie chce mi się tak że hej i tak jestem już spóźniona więc myślę coby sobie ich dzisiaj nie odpuścić ....
|
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
A więc trzymam mocno kciuki za Ciebie Konczi i mieszkanko Zielonej
Mój mąż też od dzisiaj już licząc na urlopie jest .dopiero 18 idzie do pracy
|
|
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() To trzymamy kciuki za egzaminy, dzieciaczki i mieszkanka ![]() Wiecie pewna rzecz mnie męczy. Wczoraj był dzień dziecka. Od moich rodziców i rodzeństwa mój synek dostał jakieś drobiazgi. Nawet mi i mężowi skapnęło się po czekoladzie. A słuchajcie moi teściowie (mieszkają 80 km od nas więc na prezent nie liczyłam) nie tylko nie zadzwonili do synka - o co zresztą też mi nie chodzi bo ma 1,5 roku i jeszcze nie kuma. Ale zaskoczyło mnie co innego. Pytam Tżta czy dzwonili może do niego, a On na to, że nie ale wysłali po smsy z życzeniami I pytam a dla kogo te życzenia w tych smsach. I On odpowiedział, że dla niego. I pokazał mi i faktycznie tam było "synkowi" I jakoś tak dziwnie się poczułam. Ja wiem, że bez sensu szukam problemu, ale jakoś mi przykro, że tylko ten synek i synek. Nie wnuczek i pomijam synową. Ale moja mama wychowała mnie w klimacie, że wszystkie synowe i zięć to tak samo już jej dzieci (może nie dosłownie). I tak mi jakoś przykro. Mam naprawdę bardzo dobre układy z nimi i tak samo pamiętam o dniu matki i ojca. |
|
|
|
#2847 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaaaaj
![]() ja tysz wstałam wczesnioe bo po 7 pojechałam na bazary i kupiłam fasolkę szparagową oraz truskawy wielkie i słooodkie a tewraz znowu se leze bo TŻ w domu dzis i sie byczymy razem
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. My dzisiaj zabieramy moją Mame na wycieczke do Torunia, tylko trooche pogoda się psuje
Mały kopie od rana i odstawia fikołki.
|
#2849 | |
|
Konto usunięte
|
Heloł maj lejdis!!!
gratulejszyn Cytat:
![]() a pogoda faktycznie do d...mam tyle fajnych sukienek.i co cholera sobie w nich chciałam pochodzić ![]() mój dzidek szaleje.tak sie wygina tam w srodku ze mój brzuch dziwne pozy przyjmuje.nawet czasem przerażające
|
|
|
|
|
#2850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Guzik sie doczekałam napisała mi tylko sms czy moge jej na allegro coś zamówić No i potem mmsa dostałam ze spodenkami i śliniaczkem dla brzuszkowego wnuczka ![]() No nic, chyba za stara jestem już na obchodzenie dnia dziecka ![]() A tak w ogóle to dzień dobry Pogoda zimna i chmurna i nic sie nie chce. Aż pospałam dzisiaj do 8:30 Kciuki trzymam za egzaminy, mieszkanka, kredyty, zakupy i co tam dzisiaj kto w planach ma ![]() Kurde jakaś nerwowa jestem - wkurza mnie gadka sąsiadów których słychać zza ścian, jakieś brzęczenie dziennie jakby kto taboretem po kafelkach jeździł, psy ujadające i nawet moje rybki w akwarium ![]() Chyba wiem co zrobie na obiad dzisiaj
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

[/QUOTE]
taa już widzę tą chłoniętą wiedzę .. u mie wiedza zamienia się w pustkę ... masakra jakaś ...

ja lubię bardzo białe i kremowe rzeczy, tak więc zawsze wybieram te jaśniejsze.. 

Ja mam szczęście że pracuję w prorodzinnej, małej firmie i nie martwię się czy będę miała gdzie wracać, ale znam wiele dziewczyn które z powodu ciąży spotkało wiele nieprzyjemności 
Za niedługo będę przychodzić, siedzieć 8 godzin przy pustym biurku i wracać do domu 

A tu ciągle na coś kasę trzeba. Jeszcze wesele na dodatek. Mąż chce zatrudnić kogo do tego poddasza bo sam nie da rady zbyt szybko tego zrobić, tylko się zastanawiam,czy to ma sens. Kasę na poddasze mamy, ale jak mam umowę do końca roku to raczej potem zostanę bez kasy. Jak nie znajdę szybko pracy to nie będzie lekko. I już sama nie wiem czy się na to poddasze upierać.

.
Z racji czego zostałam skopana przez Młodą