XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-03, 21:17   #1501
Blacky
Zadomowienie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
kombinuję jak koń pod górę i mam nowe winietki, zamiast kokardki. Tylko po jaką cholerę straciłam kiedyś całą niedzielę, na ich robienie?? jak wam się widzą??
Te ptaszki są super!

Czy mogę mieć techniczne pytanie? Drukowałaś na tej kalce nazwisko na zwykłej drukarce?

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:17   #1502
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Przydałaby się Kindzia...jeśli gdzieś tu jesteś, to powiedz kochana ile wydaliście na alkohole dla barmana, bo pamiętam że sami kupowaliście.
no więc jestem
kupiliśmy alkoholu za 900zł (począwszy od whisky skończywszy na rumie) kupiliśmy taki alkohol, aby pasował nam do drinków, które wybraliśmy i dzięki Bogu nasz plan się sprawdził generalnie radzę kupić swój alko i dać barmanowi wyjdzie taniej i będziecie mieli te drinki, które sami sobie wybierzecie (zostało nam tyle że spokojnie sami będziemy sobie drinkować do chrzcin )
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:24   #1503
201705121336
Konto usunięte

no u mojej sis barman był mega oblegany .mieli whysky,rum , kilka alko do robienia różnych szotów ,było tez mojito ,biały rosjanin czarny rosjanin ,i wiele innych i mało z tego zostało .
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:30   #1504
aleksandrettaa
Zakorzenienie

hejka, ja tak szybciochem

zamówiliśmy obrączki będą za 5 tygodni a ja bym chciała już zaraz

Carmi może i z moją matką wybierzesz się po kieckę, bo ja do niej siły nie mam

Kocurku tulę mocno

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 22:05   #1505
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
śliczne są! A jakiego kleju używałaś do przyklejenia kalki?
magic

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
nena masz na imie Greta?
mi sie podobaja

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

i imie kobiety powinno być pierwsze
heh tu jest napisane Marcin Grela
ja na imię mam Weronika

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Te ptaszki są super!

Czy mogę mieć techniczne pytanie? Drukowałaś na tej kalce nazwisko na zwykłej drukarce?
tak - na laserowej

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
no więc jestem
kupiliśmy alkoholu za 900zł (począwszy od whisky skończywszy na rumie) kupiliśmy taki alkohol, aby pasował nam do drinków, które wybraliśmy i dzięki Bogu nasz plan się sprawdził generalnie radzę kupić swój alko i dać barmanowi wyjdzie taniej i będziecie mieli te drinki, które sami sobie wybierzecie (zostało nam tyle że spokojnie sami będziemy sobie drinkować do chrzcin )
dzięx czyli w zasadzie wyszło wam prawie tyle co chce nasz barman na alkohole, więc nie opłaca mi się jeździć i kupować. Nie mam też pomysłów na drinki, tzn. ja bym chciała dla siebie modżajto, ale to tylko w razie upału a reszta to mi w sumie obojętna

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 22:10   #1506
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Wrzucę tu tylko jedno foto, gdzie nie widać twarzy - reszta na poczcie, jak w końcu wybiorę które tam wstawić Micia: jesli chcesz więcej fot to podaj maila na priv to podeślę, bo tu mimo wszystko nie chcę wrzucać zdjęć
Już lecę na pocztę Zapowiada się obiecująco

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Relacja z wesela :
1. Panna młoda wyglądała skromnie dość, ale bardzo ładnie. Suknia długa, była z takich zakładek jak ma kicia, takie fałdki i piękną klamrą na biodrze spięta, pod biustem drugie takie samo zdobienie i na biuście zakładki jak plisy pionowe.

Fryzura ładna, delikatne upięcie, welon od spodu ( z cyrkoniami, taki do pasa) i z boku biała i różowa peonia.

Kwiaty – tragedia. Bukiet z peoni. Wyobraźnie sobie kulę z peonii białych i różowych, a przez środek jakiś coś na kształt irokeza zwisającego, a na tym oplątane takie białe kamienie z których Jagodzia robiła na dekorację samochodu, masakra. Do tego gałęzie grube na dole były bardzo, dziwnie to wyglądało. PM jest mała i drobna i bukiet wyglądał tragicznie z nią. Przytłaczający był.

Butonierka młodego natomiast mnie rozwaliła Peonia,a od spodu kalia w dół. Wyglądało jak siusiak

Sala:
Boże jedyny, tra-ge-dia. Obiad: krem z borowików z grzankami, kawał jakieś polędwicy, surówki i ziemniaczki z koperkiem. Mało (:P) i takie mdłe. Wszystko było mdłe. Następne dania to : żebreka po chińsku, indyk w sosie żurawinowym z frytkami, barszcz z pasztecikami i bigos. Wszystko było podawane na większych półmisach i stawiane na takim stelażu, więc było tak mało, bo wokół 8 osób a to co dali to wystarczyłoby na 3. Żeberka były podane w chlebie, wiec mi się dostała kość z kawałkiem mięskiem na gyza Bigos był kwaśny. Moja mamusia rzygała do 11 :P
Zimna płyta: beznadzieja. 2 sałatki ( z fasola i ananasem i por z szynka) podane w salaterkach wielkości filiżanki. Nic nie doniosły. Wędliny mało, po kilka plasterków. Jakaś ryba w galarecie, szynka w galercie, kąski kurczaka w sezamie ( wyjadłam sama całe i rewelacyjne nie były) Szkoda gadać.
Wesele na 200 osób, sala długa i podzielona na dwie strefy, także pół Sali nawet parkietu nie widziało, bo piło.
Sala sama w sobie – po prostu brzydka. Wszystko z innej parafii, tu kwiatek, tam obraz. Nie mogłabym tam mieć wesela. Na każdej części stołu inna zastawa, u nas soli i pieprzu nie było, gdzie indziej był.
Lody podawane w róznych wersjach ( z waflem, galaretka, z czekoladka) i w różniastych pucharkach;

Dodam, że patrzyłam na to krytycznym okiem jako przyszła Pm. Nie znalazłam żadnej pozytywnej cechy.

Aha, 3 kelnerki, które roznosiły cieple dania poszły o 23. Danie z indykiem tym płonącym było wydawane na raty, wiec frytki wyjadłam wcześniej niż indora bo się doczekać nie mogłam

Tort był cieńszy niż kromka chleba krojonego, bo mieli tylko 3 takie okrągłe na 200 osób. Ni pojadł ni polizał

I złapałam welon
Też tak miałam na ostatnim weselu Obserwowałam i krytykowałam

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Właśnie otrzymałam smsa, podkreślam: SMSa z odmową No tego to bym się nie spodziewała. Żenada.

Pięknie. Na dzień dzisiejszy wszystko wygląda tak, że na naszym ślubie i weselu będzie tylko najbliższa rodzina. Nie chce mi się tego nawet komentować.
Dla mnie sms to podstawa komunikacji ze znajomymi i nie traktuje tego jako czegoś złeego... Sama potwierdzałam ostatnio smsem, że będziemy.

Cytat:
hehe kuku, niezła anty-relacja
gratuluję złapania welonu, teraz nie ma wyjścia

kombinuję jak koń pod górę i mam nowe winietki, zamiast kokardki. Tylko po jaką cholerę straciłam kiedyś całą niedzielę, na ich robienie?? jak wam się widzą??

Spadam na Prawo Agaty, liczę dziś na mały romansik z Dębskim
Jako przeciwniczka wszelkich wstążek jestem jak najbardziej na tak
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 22:22   #1507
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
hej laski!

wczoraj ostro zabalowalam, wrocilam po 4 w nocy dopiero do domu, poki sie umylam, wypilam herbatke i juz byla 5, a na 6 mialam budzik ustawiony, takim sposobem spalam dzisiaj 15 min ;D

mialam egzamin i dostałam 5 ;D

Cytat:
Relacja z wesela :
1. Panna młoda wyglądała skromnie dość, ale bardzo ładnie. Suknia długa, była z takich zakładek jak ma kicia, takie fałdki i piękną klamrą na biodrze spięta, pod biustem drugie takie samo zdobienie i na biuście zakładki jak plisy pionowe.

Fryzura ładna, delikatne upięcie, welon od spodu ( z cyrkoniami, taki do pasa) i z boku biała i różowa peonia.

Kwiaty – tragedia. Bukiet z peoni. Wyobraźnie sobie kulę z peonii białych i różowych, a przez środek jakiś coś na kształt irokeza zwisającego, a na tym oplątane takie białe kamienie z których Jagodzia robiła na dekorację samochodu, masakra. Do tego gałęzie grube na dole były bardzo, dziwnie to wyglądało. PM jest mała i drobna i bukiet wyglądał tragicznie z nią. Przytłaczający był.

Butonierka młodego natomiast mnie rozwaliła Peonia,a od spodu kalia w dół. Wyglądało jak siusiak

Sala:
Boże jedyny, tra-ge-dia. Obiad: krem z borowików z grzankami, kawał jakieś polędwicy, surówki i ziemniaczki z koperkiem. Mało (:P) i takie mdłe. Wszystko było mdłe. Następne dania to : żebreka po chińsku, indyk w sosie żurawinowym z frytkami, barszcz z pasztecikami i bigos. Wszystko było podawane na większych półmisach i stawiane na takim stelażu, więc było tak mało, bo wokół 8 osób a to co dali to wystarczyłoby na 3. Żeberka były podane w chlebie, wiec mi się dostała kość z kawałkiem mięskiem na gyza Bigos był kwaśny. Moja mamusia rzygała do 11 :P
Zimna płyta: beznadzieja. 2 sałatki ( z fasola i ananasem i por z szynka) podane w salaterkach wielkości filiżanki. Nic nie doniosły. Wędliny mało, po kilka plasterków. Jakaś ryba w galarecie, szynka w galercie, kąski kurczaka w sezamie ( wyjadłam sama całe i rewelacyjne nie były) Szkoda gadać.
Wesele na 200 osób, sala długa i podzielona na dwie strefy, także pół Sali nawet parkietu nie widziało, bo piło.
Sala sama w sobie – po prostu brzydka. Wszystko z innej parafii, tu kwiatek, tam obraz. Nie mogłabym tam mieć wesela. Na każdej części stołu inna zastawa, u nas soli i pieprzu nie było, gdzie indziej był.
Lody podawane w róznych wersjach ( z waflem, galaretka, z czekoladka) i w różniastych pucharkach;

Dodam, że patrzyłam na to krytycznym okiem jako przyszła Pm. Nie znalazłam żadnej pozytywnej cechy.

Aha, 3 kelnerki, które roznosiły cieple dania poszły o 23. Danie z indykiem tym płonącym było wydawane na raty, wiec frytki wyjadłam wcześniej niż indora bo się doczekać nie mogłam

Tort był cieńszy niż kromka chleba krojonego, bo mieli tylko 3 takie okrągłe na 200 osób. Ni pojadł ni polizał

I złapałam welon
super! teraz nie masz odwrotu i musisz iść do ołtarza... jednym słowem już po babie
A wesele na którym byłaś to jakiś koszmar
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 22:49   #1508
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

jestem na tak na pewno lepsze niż z kokardką

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
nena masz na imie Greta?
mi sie podobaja

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

i imie kobiety powinno być pierwsze
Tam jest Grela a nie Greta
Ps. Nena, nie wiem czy to losowe połączenie, ale jakoś mi się kojarzy to nazwisko...
Stary 2012-06-03, 22:56   #1509
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki. Wczoraj miałam dzień wycięty z życia - odchorowywałam piątkowy wieczór panieński, hehe.
Super relacja z panieńskiego, musiałyście świetnie się bawić

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Witajcie

Już od jakiegoś czasu Was podczytuję! Prawdziwie przyjemnie mi z tym! Szczególnie jeśli chodzi o inspiracje wszelakie i organizację tego przedsięwzięcia zwanego weselem (i ślubem też).

Witaj w naszych skromnych progach

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
jestem strasznie zła w związku z dekoracją kościoła środkowa para zamówiła już dekorację bo nie mogła się do mnie dodzwonić bo poczta się włączała a ja poczty nie mam a numer jest dobry podany w ko,sciele no i zaproponowałam Jagodzie ale widze że jest totalnie anty masakra chcieć coś załatwić taniej to nie eh kijowo nawet nie ma kiedy sie spotkac dobrac dekoracje
U nas nie ma żadnej innej pary ślubującej w ten sam dzień. Czyli w kwestii dekoracji mamy pełną dowolność . Ale z drugiej strony koszty będą przez to większe, tak to podzielilibyśmy na pół.

Cytat:
Relacja z wesela :

I złapałam welon
Super anty-relacja . Niestety, mnie również zdarzało się być na tak kiepskich weselach.

Gratki ze welon

Cytat:

Piękne te winietki, podobają mi się dużo bardziej niż kokardki. Te są takie nietypowe

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 22:59   #1510
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Wrzucę tu tylko jedno foto, gdzie nie widać twarzy - reszta na poczcie, jak w końcu wybiorę które tam wstawić Micia: jesli chcesz więcej fot to podaj maila na priv to podeślę, bo tu mimo wszystko nie chcę wrzucać zdjęć
zapowiada się

Siedze jak na szpilach bo Polacy grają z Braaasiiiilll!!
Aaaaa... !!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-06-03, 23:24   #1511
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny!

Nie odzywałam się do Was całe wieki. Tyle z Was jest już mężatkami... aż nie mogę uwierzyć Wszystkim naszym wątkowym Żonkom życzę samych radosnych dni w małżeństwach. Niech będą pełne miłości, szczęścia, otwartości na siebie nawzajem i szczerej przyjaźni z własnym Mężem! Wszystkie najlepszego, Kochane!

A u nas też coraz bliżej, ślubujemy za jakieś 48 dni

Szczerze mówiąc to trochę Wam zazdroszczę, a może raczej podziwiam, że pomimo pracy, studiów i przygotowań ślubnych wiele z Was ma jeszcze czas aktywnie udzielać się na wątku. Kiedyś wydawało mi się tak jak Chatce - że przed samym ślubem nie będę schodzić z wizażu, a teraz obie jedziemy na tym samym wózku i tak jesteśmy zapracowane, że wizyta na wątku PM2012 staje się towarem luksusowym Minęło 100 ddś, minęło 50 ddś, a ja nawet nie mam kiedyś jakiegoś porządnego zestawienia dla Was zrobić.

Na szczęście w realu przygotowania mkną do przodu, więc postaram się Wam trochę streścić. Z najważniejszych rzeczy:

• kupiłam w końcu idealną ślubną biżuterię kolczyki i bransoletka z kryształków AB
  • wybrałyśmy kreację dla Mamy - kremowa sukienka baskinka, wygląda bajecznie
  • mamy już cały układ na pierwszy taniec i regularnie trenujemy, wychodzi coraz lepiej (już nawet ja - stuprocentowa perfekcjonistka - jestem zadowolona, więc nie jest źle )
  • za tydzień lub dwa jedziemy do cukierni degustować ciasta i zamówić konkretne rodzaje oraz tort na nasze wesele
  • w połowie czerwca ustalamy menu w lokalu

Do załatwienia mamy jeszcze:

- dwa spotkania w poradni (mamy mieć w najbliższy piątek 2w1 )
- zamówić transport
- zamówić opiekunkę do bawialni dla dzieci
- wydrukować winietki, menu, śpiewniki, księgę gości (tu pomoże mi świadkowa)
- wymyślić podziękowania dla naszych Mam
- wybrać utwory i czytania na Mszę
- kupić pierdółki typu: tuby z płatkami, kokardki na wódkę, coś do dekoracji klatki itp.
- rozdać zawiadomienia o ślubie
- omówić wystrój kościoła z Jagodzią
i wiele innych pomniejszych spraw, które będziemy załatwiać bliżej wesela. Na szczęście wszystko jest skrzętnie spisane w pliku pt. 'lista spraw do ogarnięcia przed ślubem', więc mam nadzieję, że o niczym ważnym nie zapomnimy

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i powiem jeszcze na koniec, że bardzo brakuje mi codziennego bywania na wątku
Dobranoc!

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2012-06-03 o 23:26
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 23:59   #1512
Cierpliwosc
Zadomowienie

niestety ja znów tylko chwilę wieczorkiem, ale cóż takei życie

Cytat:
Napisane przez Letike Pokaż wiadomość
Czcionka nazywa się - Stellina - jeśli nie znajdziesz jej w necie napisz mi swój adres mail na PW to Ci podeśle
Zaległe podziękowania Wygooglowałam czcionkę, jest świetna, dziękuję!

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
to wymyślił mój brat, poważny, mundurowy pan inspektor
Nie będę wnikała co mu się nie chciało zmieścić, ale napisz proszę czy kupiłaś ostatecznie tusze czy farbki do odbijania.
I jeszcze jedno ważne pytanie: drzewko zamawiałaś gotowe czy wyprodukowałaś jakoś w własnym zakresie?
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 00:02   #1513
kulla
Raczkowanie

Pewnie, że się podzielę listą spraw (bardziej do załatwienia niż załatwionych). Podejście mamy chyba dość niestandardowe, bo też my średnio 'weselni' jesteśmy - nie przepadamy być w centrum uwagi Ale to ukłon w stronę Rodziców TŻ. Mamy za to pełną swobodę działania, a wesele traktujemy jak trochę mniej standardową imprezę

Ślub sam w sobie jest najważniejszy

Ladystar data wybrana specjalnie, bo taka kulista jest i okrągła (a tak poważnie - wyszło samo z siebie, chociaż mi się podoba bardzo)

Lista spraw załatwionych na 76 dni przed (już 75?)

Ślub: rodzinna parafia moja, ładny średni kościółek
Wesele: Klub 22 (miejsce schadzek moich Rodziców i trochę klub motocyklowy)
Suknia: szyta przez Krawcową, która inspiruje się modelem Biancaneve z 2010 roku numer 907
Fryzura: moja ulubiona fryzjerka Aldona z miejscowego 'salonu urody'
Makijaż: z miejsca powyżej - wszystko już zaklepane, brakuje koncepcji
Bukiecik: kulka z goździków albo słoneczniki
Obrączki: tytanowe (YES albo z netu zamawiane)
Dekoracja Kościoła: współdzielona z dwiema innymi parami (biała tak, żeby każdej pasowało: biały kwiat przy ławkach i większa kompozycja przed ołtarzem)
DJ: DJ Danio (uwielbiam jego ksywkę - mam nadzieję, że nie nawali!)
Zaproszenia: wykonał TŻ (znajdę projekt podeślę) prawie rozdane
Noclegi i transport: zaklepane (wpłacić zaliczkę, rozmieścić gości w pokojach)
Piosenka do tańca: Lou Reed najpewniej i 'Perfect day'

To Do List:

Garnitur, Koszula, Mucha: zanieść do Krawca materiał, wybrać kolory...
Alkohol: Wódka Sobieski, Wino Cote i jeszcze Tcherga
Napoje: Dokupić
Sala: obgadać menu, porozmawiać z Właścicielką (którą bardzo lubię)
Winietki i rozkład stolików: szczególnie, że na piętrze znajomi, rodzina 'w dolinie' - wykonać!
Tort: zamówić (ale nie chcemy mieć wjazdu tortu, na jednym będą stać nasze zdjęcia, tak jak tu: http://www.brides.com/blogs/aisle-sa...dding-cake.gif
Protokół: zebrać dokumenty i spisać za trzy tygodnie marsz!
Nauki: zostały jeszcze jedne, spowiedzi(e), dzień skupienia
Podziękowania dla Rodziców i gości
Biżu: tylko bransoletka

Napisać pracę magisterską i się obronić

Nie mam jeszcze dokładnego pomysłu na swoje (krótkie) włosy! Ani na makijaż. Chcę też w ramach rozluźnienia atmosfery postawić na zabawne etykiety na wódkę (widzą nam się takie w stylu VW czyli Vodka Weselna albo Serce i Rozum - pij z sercem!)

I tyleż

Pozdrawiam Was!

Popijając 1,5 l. Wody. W ramach zdrowego nawyku
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 00:03   #1514
Cierpliwosc
Zadomowienie

tenebrosa, witaj Super, że mimo natłoku wszystkiego zajrzałaś, no i gratuluję pchania spraw do przodu
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 00:18   #1515
Post_Blue
Rozeznanie

Tylko się nie śmiejcie... zrobiłam wstępny projekt winietek Baza to papier http://allegro.pl/papier-ozdobny-per...378159701.html, w środku kwadracik z http://allegro.pl/papier-ozdobny-per...390366328.html. Ze tego samego papieru będzie naklejony motylek, wykonany przy użyciu dziurkacza http://allegro.pl/dziurkacz-ozdobny-...392016288.html. Jak to wygląda?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg win ietkaa.jpg (15,7 KB, 36 załadowań)
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 00:22   #1516
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Tylko się nie śmiejcie... zrobiłam wstępny projekt winietek Baza to papier http://allegro.pl/papier-ozdobny-per...378159701.html, w środku kwadracik z http://allegro.pl/papier-ozdobny-per...390366328.html. Ze tego samego papieru będzie naklejony motylek, wykonany przy użyciu dziurkacza http://allegro.pl/dziurkacz-ozdobny-...392016288.html. Jak to wygląda?
U Nas będą podobne... Ale inny motyl... Cokolwiek z motylem - Wiktusiak jest na tak
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 06:58   #1517
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki. Wczoraj miałam dzień wycięty z życia - odchorowywałam piątkowy wieczór panieński, hehe.

W skrócie - wszystko co zaplanowałam było zrealizowane tzn byłyśmy najpierw na sesji fotograficznej z dziewczynami (było nas 9). Szampan był, rozluźniłyśmy się sesja się każdej podobała Potem taxi zawiozło nas do centrum miasta i tam poszłyśmy do studia na zajęcia pool dancing (taniec na rurach) Mi się podobało, części dziewczynom również. Tym którym nie wychodziło już mniej, ale nie okazywały tego, po prostu nie wykonywały wszystkich rzeczy, które nam pokazywano, ale robiły np fotki lub kręciły nas Po 22:00 wróciłyśmy do mojego mieszkania. Cały dzień od rana mieszkanie oddałam do dyspozycji siostrze i rewelacyjnie je udekorowała - klimat hawajski był - napisy, kwiaty hibiskusa, plakat z widokiem na ocean i delfiny , balony, nadmuchana palma, balon, piłka plażowa i inne rzeczy, rurki, naszyjniki hawajskie itp sprawy Spisała się na medal Zjadłyśmy coś na ciepło, bo każda była głodna po 4 godzinach. Następnie dziewczyny zrobiły mi test na znajomość przyszłego męża - wyszło całkiem nieźle 9 na 15 pytań dobrze Potem wręczyły mi prezent - powiedziały, że nie chciały kupować jakiś głupich prezentów tylko coś co mi się spodoba - bielizna na noc poślubną - kazały mi same wybrać więc wiedziałam, jaką dostanę, ale po za tym dostałam bransoletkę Lilou z sówką na szczęście. Bardzo jestem dziewczyną wdzięczna - nie jest to tani prezent, ale faktycznie, lepiej taka pamiątka na całe życie Potem zrobiłyśmy sobie konkurs na najlepszą rzeźbę w ogórku męskiego członka śmiechu było co nie miara. Przyszła kolej na tort, nie był zbyt perwersyjny czyli nie sam członek, ale element męskiego przyrodzenia był Projekt mojej siostry Załączam wam zdjęcie. W smaku był super, owocowo śmietankowy - w ogóle nie był słodki, zamulający - był w sam raz No i chwilę było tak sztywnawo tzn bo nie każda z każdą się znała, ale potem od godziny 1:00 (o tej godzinie poszły do domu dwie dziewczyny, bo mają malutkie dzieciaczki więc rozumie), jak już zaczęły się toasty w postaci wódki, każdej zaszumiało w głowie i zaczęłyśmy tańczyć. W ruch poszły również rekwizyty tzn palma i banan Zdjęcia są takie, że tylko mogą je obejrzeć osoby biorące udział w tym wieczorze No i wszystko skończyło się koło 4:00, bo niektóre musiały rano wstać do pracy. Na wyjście siostra moja zamówiła w tej cukierni gdzie tort był robiony, ciasteczka peniski i każdej dawałyśmy na odchodne łańcuchy hawajskie też im dałam Na drugi dzień, a raczej po paru godzinach spania męczyłam się do końca dnia, ale warto było Siniory mam na nogach i zakwasy po wygibasach na rurach, hehe. Każda dziewczyna pisała do mnie, że impreza była prze super itp Z niektórymi umówiłam się na 16 czerwca na after party (idziemy na dicho) bo wtedy mój TŻ ma wieczór kawalerski więc nie mam zamiaru siedzieć w domu tego wieczora Siostra moja jest kochana, muszę jej jeszcze raz podziękować za super wieczór panieński Najlepsze jest to, że wszystkie dziewczyny, które były na panieńskim, będą na weselu więc był to też wieczór integracyjny i na weselu powinno być jeszcze lepiej Dobra, koniec już tego pisania Mam nadzieję, że was zadowoliłam opisem...
Ale miałaś fajny panieński pozazdrościć też będę miała prawdopodobnie w stylu hawajskim, ale moja świadkowa jest raczej mało pomyslowa i raczej nie spodziewam sie tylu różnych atrakcji
Stary 2012-06-04, 07:03   #1518
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Z Tż byliśmy dziś u organisty, dogadaliśmy się co i jak. Potem pojechaliśmy na działkę, ale pogoda jest średnia, więc długo nie zabawiliśmy. Po drodze wpadliśmy do kauflandu, ale kupiliśmy tylko 43 l 7up, bo więcej nie było i teraz reszty w dobrej cenie muszę szukać gdzie indziej
nooo moja mama kupiła nam 7up w 3 różnych kauflandach. Żory, Jastrzębie Zdrój i Wodzisław Śląski ..
Cytat:
Relacja z wesela :

Sala:

może z tym jedzeniem to niby tak ekskluzywnie miało być.. ładnie i mało
Cytat:

ładne
też oglądałam prawo Agaty ha pięknie jej Dębski zamknął usta
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
hejka, ja tak szybciochem

zamówiliśmy obrączki będą za 5 tygodni a ja bym chciała już zaraz

A my kolejne sprawy mamy do odhaczenia
kupiliśmy: tuby, lampiony szczęścia, kieliszki do trzaskania na sali, pudełka na ciasto i zawieszki na wódkę

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 08:02   #1519
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Tam jest Grela a nie Greta
Ps. Nena, nie wiem czy to losowe połączenie, ale jakoś mi się kojarzy to nazwisko...
to dość popularne nazwisko, ale kto wie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ehhh czekałam na to cały sezon, i kiedy tylko doszło do tej sceny obie z mamą wystrzeliłyśmy z wrzaskiem w górę, aż ojciec przyszedł sprawdzić co się dzieje
oni tak idealnie do siebie pasują a Leszek Lichota jest najlepszym obecnie polskim aktorem (vide Lincz), nie mówiąc o Dygant, która zbudowała Prawo Agaty

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Ladystar - dziś mamy 33 dni - jak to mówią - "podwójne cycki"

Stary 2012-06-04, 08:09   #1520
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
nooo moja mama kupiła nam 7up w 3 różnych kauflandach. Żory, Jastrzębie Zdrój i Wodzisław Śląski ..
My kupowaliśmy w Bielsku i 7upy jeszcze zostały, ale mirrinde wykupiliśmy Kilka butelek więcej mogłoby być, ale to już dokupimy w normalniej cenie
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 08:22   #1521
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

może z tym jedzeniem to niby tak ekskluzywnie miało być.. ładnie i mało

ładne

A my kolejne sprawy mamy do odhaczenia
kupiliśmy: tuby, lampiony szczęścia, kieliszki do trzaskania na sali, pudełka na ciasto i zawieszki na wódkę

podasz linka do lampionów?
tez chce je zamówic

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 08:44   #1522
kindziulindzia
Zakorzenienie

Witam

po prawie 3 tygodniowym urlopie moje przyjście do pracy do istna udręka nie ogarniam tego ☠☠☠☠☠☠☠nika
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 08:49   #1523
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
ja mysle ze on Wam pokazywal 20 zł - bo sama w zyciu bym nie wpadla ze 2 palce moga oznaczac 100 zl

o matko.. .teraz zauwazylam ze to Ty mu pokazywalas, a nie ksiadz zakrecilam sie chyba powinnam pojsc spac

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

poza tym wydaje mi sie ze 50 zl powinno wystarczyc - wiec mozesz spac spokojnie, uwazam ze nie ma co przesadzac z tymi oplatami.

My za zapowiedzi nie dalismy nic pisalam juz tutaj kiedys... ksiadz powiedzial ze nie bedziemy sie rozdrabniac i zaplacimy jak przyjdziemy ustalac przebieg mszy (czyli 1,5 tyg. przed slubem ) Dziwnie troche ale sam chcial...

A zapowiedzi juz wisza
My nic nie dalismy, nasz ksiadz powiedzial tylko ze zapowiedziami mamy sie nie rpzjemowac bo to jest kosciol w ktorym beirzemy slub wiec zalatwione
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Wczorajszym PMkom życzę samych szczęśliwych dni w małżeństwie! Sto lat!

Wczoraj miałam strasznie zaganiany dzień

Wczorajsze zakupy były nawet udane
Najpierw odebraliśmy mamę, byliśmy u krawca i marynarka Tż wygląda super, ale spodnie są jeszcze do poprawki (wiszą na pupie). Moją suknią mama jest ponownie oczarowana i stwierdziła, że to jest to i wielkie WOW Miło
Poza tym kupiliśmy moją bieliznę W intimissimi jest świetna promocja - recycling bielizny. Można przynieść zużyty stanik majtki i skarpety dowolnej firmy i dostaniemy bony na zakupy (12 zł za stanik, nie pamiętam ile za resztę ale chyba ok. 5 zł). Można przynosić hurtowo
No i załączam ozdobę na drzwi wejściowe. Jak Wam się podoba? Będziemy stroić ogrodzenie (kwiaty z kokardą) i drzwi (ta zawieszka). Żadnych balonów!
Zamówiliśmy też księgę gości i tablice rejestracyjne
Kula super poczatkowo chcialam tez taka robi (typowa kula nie serduszko) ale kwiatkow na to idzie multum wiec jeszcze zobacze czy dam rade
Cytat:

Dla mnie super Nena mam pytanko, jaka to czcionka? Drukuje polskie znaki?

Gratuluje DDŚ, zakupow, przymiarek (Wiktusiaczku suknia zapowiada sie wspaniale!!!)
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 08:52   #1524
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

O rany jakie te wasze zestawienia są przejrzyste,wyobrazcie sobie ze moje zestawienie na 3 miesiące przed ślubem mam w głowie ale dzięki Wam to się dziś zmieni......przychodze dziś z pracy i otwieram folder który nazywa się "NASZE WESELE" i go porządkuje bo tam wielki sajgon jest....wszystko i nic....pełno zdjęc....linków....co znajde coś w internecie to kopiuj....wklej i robi się bałagan....CZAS TO ZMIENIĆ!!!!!

A tak wogóle to szkoda ze musze isc zaraz do pracy
Stary 2012-06-04, 08:56   #1525
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Dla mnie super Nena mam pytanko, jaka to czcionka? Drukuje polskie znaki?
tak, to scriptina PL

Stary 2012-06-04, 09:15   #1526
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Jeżeli chodzi o wystrój koscioła to akurat z tym nie mam problemu bo moja siostra stroi koscioły na rózne imprezy muszę tylko wiedziec czego chcę....a chcę czegoś delikatnego,wczoraj znalazłam świetne wianuszki....i wiecie z czego ze zwykłej gipsówki...wpadło mi w oko Może to wykorzystam...
Jest tyle fajnych rozwiązań troche bluszczu...organzy i znowu fajne rozwiązanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kwiaty-i-dekoracje_Dekoracja-kosciola_20120424151549.jpg (30,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracja_kosciola_2_02.jpg (29,2 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2012-06-04 o 09:23
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 09:18   #1527
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

Anulka_p a czemu taki dobry

A był dobry. Spędziliśmy go rodzinnie u moich rodziców i było bardzo miło po prostu

Lecę dziewczyny na polowanie sukienki na wieczór panieński. Okazało się, że nie mam w szafie nic co się nadaje na tak ważną imprezę, a wieczór panieński już w sobotę 9 czerwca
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 09:18   #1528
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, to scriptina PL
Dzieki Sliczna jest ta czcionka
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 09:40   #1529
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
a probowalas drukowac na zlotym papierze? niektore drukarki nie daja rady, nawet laserowe, chyba ze ten zloty jest bardziej matowy niz moj

Cytat:
Ladystar - dziś mamy 33 dni - jak to mówią - "podwójne cycki"
moj stres przeszedl w kolejne stadium zaawansowania

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
O rany jakie te wasze zestawienia są przejrzyste,wyobrazcie sobie ze moje zestawienie na 3 miesiące przed ślubem mam w głowie ale dzięki Wam to się dziś zmieni......przychodze dziś z pracy i otwieram folder który nazywa się "NASZE WESELE" i go porządkuje bo tam wielki sajgon jest....wszystko i nic....pełno zdjęc....linków....co znajde coś w internecie to kopiuj....wklej i robi się bałagan....CZAS TO ZMIENIĆ!!!!!

A tak wogóle to szkoda ze musze isc zaraz do pracy
a u mnie wszystko w folderkach nawet folder fryzury ma trzy podfoldery: kokoloko, lekko upiete i rozpuszczone Bukiety maja foldery zaleznie od rodzaju kwiatow Uwielbiam porzadek w folderach!! Moi szefowie zawsze byli ze mnie dumni bo jak nie bylo mnie w pracy to nie bylo problemu ze znalezieniem czegokolwiek

A ja jestem zalamana, ubralam wczoraj pierwszy raz buty ktore po domu byly bardzo wygodne i mialy byc moimi butami slubnymi na zmiane. Przez cale M1 dzielnie dawaly rade, ale juz w Bonarce odmowily posluszenstwa i obtarly mi cale stopy do tego stopnia ze musialam kupic klapeczki bo nie dalam rady w nich chodzic. Juz pomijam fakt ze jak przychodzi lato to obcieraja mnie wszystkie buty lacznie z japonkami (z reszta tak tez sie stalo, ze te nowe klapeczki tez mnie obtarly ) i teraz nie wiem czy je rozchodzic bo na wysokosc sa idealne, czy szukac kolejnych ktore jest ryzyko ze tez beda obcierac

Poza tym nic nie kupilismy, nie ma nigdzie takiego smokingu jak chce TZ, jeszcze Pierre Cardin ma dla nas sprowadzic odpowiedni rozmiar. Ja juz mam swojego faworyta, ale TZ ciagle szuka czegos wow!!

Ps. nie lubie poniedzialkow
Ps2. za 3 dni w koncu krotki urlopik

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 09:50   #1530
MARGIDA
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
witam się również prackowo
Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Nie będę wnikała co mu się nie chciało zmieścić, ale napisz proszę czy kupiłaś ostatecznie tusze czy farbki do odbijania.
I jeszcze jedno ważne pytanie: drzewko zamawiałaś gotowe czy wyprodukowałaś jakoś w własnym zakresie?
wzór drzewka w pdf-ie miałam z naszego wątku, poszliśmy do znajomego grafika i mieliśmy w takim formacie, jak chcieliśmy
tusze kupiłam w empik-u

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości