|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Dziewczynki a macie jakies pomysly na prezent dla Waszych TZ na dzien ojca? Ja pomyslalam zeby zrobic mu laurke niby od Julci a motywem przewodnim na laurce zeby byly poodbijane jej kolorowe stopki (chyba farbkami??- ale bedzie brudnej roboty hihi), bo maz uwielbia jej stopki
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Mala oczywiscie ze cie pamietamy i witaj z powrotem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Wtajemniczenie
|
Nikii, nowaken, super że chrzciny się udały dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
fajnie ze pomysl sie podoba
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Emigra
![]() ![]() ![]() ![]()
#727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super ze chrzest sie udal i ze Oskarek grzeczny! ![]() A o ile pamietam to Oskar mial robione jakies badania w zwiazku z bolami brzuszka? Trzymalysmy wszystkie kciuki wtedy, wiesz juz cos? Bo chyba nic nie pisalas jak wyniki badan? Chyba ze cos mi umknelo! Odnosnie mlodszego brata to nie obraz sie na mnie, ale ja tez bylabym zla na jego miejscu, ja z Tz nie mamy slubu, to moja rodzina teoretycznie tez nie powinna Go na imprezy rodzinne zapraszac ![]() Gdyby tak bylo to ja bym tez bez niego nie poszla ![]() Puma, wydaje mi sie ze przeplukanie szalwia nie zahamuje laktacji, trzeba by ja bylo pic ![]() Emigra, ja wlasnie takich niskich spodni nie lubie , bo zawsze cos tam mi sie wylewa ![]() No chyba ze ma sie brzuch twardy i plaski ![]() Ostatnio mialam taki chyba w wieku lat 13 ![]() Juliczka, oby to u Was nie bylo skaza, ale maz racje - idz do lekarki i wtedy na 100% bedziecie wiedzialy, a jesli pomimo ze jesz nabial malej sie poprawia to pewnie nie jest to skaza ![]() Natkulec, Mala - GRATULACJE 3 m-cy! ![]() I ja nie dodalam opisu mojego porodu, moze sie zepne i to zrobie, chociaz takie to sie teraz malo interesujace wydaje jak wszystkie juz maja swoje malenstwa ![]() Nowaken , Gosica - GRATKI i dla Was za 7 i 10 tygodni ![]() Evvcia - trzymaj sie kochana ![]() Masz racje - przyjaciele, na ktorych mozna liczyc to skarb! Nowaken- fajnie ze chrzest udany! ![]() A powiedz - nie wybudzasz Ani na karmienie? Bo mi lekarka powiedziala ze takie malenstwa nie powinny miec dluzszej przerwy w jedzeniu niz 5 godzin bo zbyt szybko spada im poziom cukru ![]() Tyle ze mowila mi to jak mala miala 3 tygodnie chyba, teraz ma juz 5 ponad i nie wiem czy nadal Ja wybudzac? Ja tez mam takich znajomych , z ktorymi widze sie kika razy do roku i moglibysmy przegadac cala noc! ![]() A z niektorymi ludzmi widzi sie czlowiek non stop i tematow brak ![]() Aguska - widze ze tak jak mnie kusza Cie fajeczki ![]() Napisze to po raz kolejny - sliczne masz dzieciaki ![]() Rosnie Ci Szymek na duzego mezczyzne ![]() Gosiu, Twoje pociechy rowniez sa piekne, mozesz naprawde byc dumna! ![]() Cytrynka, ja tak samo nigdy nie moge sie zdecydowac ktore zdjecie ladniejsze ![]() Wiktorek slodki na wszystkich! Mag 99 - Filipek wielki nie jest, ale widac ze silny z niego chlopak ![]() Bardzo ladnie razem wygladacie! Mala - Tymonek to sliczny chlopiec i tez chyba ladnie przybiera! ![]() U nas nocka piekna - Viki padla kolo 20, obejrzelismy sobie film, kolo 22.30 jak szlam spac uszykowalam jej butle , wypila na spiku, obudzilam Ja o 4 dopiero na karmienie i potem spalysmy juz razem do 8 ![]() Zyc nie umierac normalnie, jestem bardzo wyspana!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
desia888 dziękuję w imieniu swoim i Tymonka
![]() Właśnie się zastanawiam nad spacerem, ale pogoda do d... i nie wiem czy iść, moje szczęście właśnie się budzi ![]()
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Desiu, zamowilam sobie body formujace firgure (najpierw zamowilam z triumph'a ale mi wyslali na stary adres, a jak chcialam zamowic na nowy to juz rozmiaru nie bylo ![]() ![]() ![]() ![]() chyba czas zaczac robic brzuszki codziennie i rowerek na lezaco - inaczej slabo to widze ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Mala Tymonek swietny
![]() ![]() Desia, ale Viki trzyma glowke ![]() Cytrynka, Wiktorek tez ladnie podnosi glowke ![]() Mag to Ty z Filipkiem na mailu? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
Gosia używam Pampers New Baby 2, jedynki były świetne a te jakieś takie nie wiem..
Nowaken super że chrzciny się udały ![]() ![]() Evcia trzymajcie się ![]() Gosica super opis ![]() ![]() Mała pewnie że pamiętamy...miejmy nadzieję że uda Ci się częściej tu bywać na wątku ![]() Natkulec ![]() U nas też pogoda do duszy... Nikki super że chrzciny się udały mimo Oskarkowych kolek..teściowej należy się ![]() ![]() Dziewczyny syncio będzie miał dziś to pobieranie krwi i lekarz kazał go przepajać wodą z glukozą..ile tej glukozy się sypie? A wogóle to czy nie wystarczy sama woda? |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I my też kończymy dziś 3 m-ce! Dokładnie o 16 ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- A wczoraj mój skrzat, jak napsikałam mu do noska i położyłam na brzuszku, żeby wypłynęło, przekręcił się dwa razy z rzędu na plecki. Zrobił swoją piękną syrenkę, a następnie przechylił główkę troszkę do tyłu a troszkę na bok i fajt już na pleckach! ![]() ![]() W ogóle chciałam poćwiczyć tak jak Zariah pisała z tym pełzaniem, ale u nas to nie ma opcji bo jak Filip jest na brzuszku to głowa i nogi prawie się stykają, tylko brzuszek dolega do podłogi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym papieroskiem to wiesz ....koleżanki palą jak ja , czyli imprezowo , a na fajeczce najlepsze pogaduszki są , jak za starych czasów, gdy nic nas nie ograniczało ![]() Mala alem ciekawa Tymonka, bo On był mega przystojny już z urodzenia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() I ja mam bzika na punkcie tych malych stopek ![]() Moglabym je zjesc ![]()
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
konia
![]() ![]() ![]() Jak dodawałam fotki Tymka to oczywiście oglądnęłam wasze zdjęcia no cud, miód i orzeszki ![]() ![]() ![]()
#739 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jeszcze nie próbowałam, może dziś bo mamy rocznicę ślubu ![]() ![]() Mravka wszystkiego dobrego dla Was z okazji Waszej rocznicy ![]() ![]() MoniaHan głowa do góry, powolutku na pewno z Hanią ułoży sie współpraca ![]() ![]() Evvcia współczuję ![]() I doskonale rozumiem, bo ziadek mojego Tż też nagle zachorował i zmarł niedawno ![]() Zariah dziękuję za opis cwiczeń! ![]() Natkulec powodzenia na egzaminach! Konia super ze imprezka udana. eh też bym sie wybrała ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Zdrówka życzę! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
gosica super opis, podobny pczątek miałyśmy z tymi wodami
![]() Desiu, cieszę się że z Vikunią lepiej ![]() a kiedy wizyta u alergologa? Ja trochę jestem podłamana, Kaja nadal ma ten katar.. I wczoraj cały dzień wymiotowała i ulewała, chyba ta flegma Jej powoduje odruch wymiotny.. Już nie wiem co robic, bo trwa to dwa tygodnie. Co mi się wydaje że jest lepiej to znów trzeba Jej odciągac glutki.. a nie wszystko się da.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie obrażam się bo każdy ma prawo do własnego zdania ![]() I tu nie chodzi o to czy ma ślub czy nie.... bo prostu postanowiliśmy że zapraszamy najbliższą rodzinę bez osób towarzyszących. Brata TŻ też zapraszaliśmy samego i on to zrozumiał... moim zdaniem wesele to co innego ale chrzest gdzie robimy w domu i zapraszanie z osobami towarzyszącymi to za dużo by wyszło ludzi. Cytat:
![]() Mi lekarka powiedziała że na 100ml 1płaściuteńka łyżeczka glukozy. No i od rana teściowa mnie wkurza... przyszła i już mądrości - że przy dziecku mam nie mieć TV załączonego i kompa... że żadnych karuzel, leżaczków z wibracjami i interaktywnych rzeczy bo to szkodzi i dziecko będzie miało zaburzenia mowy itp. wg mnie przy zabawkach interaktywnych uczy się też. I fakt zgadzam się aby nie był TV załączony 24na h przy dziecku ale bez przesady wg niej ja powinnam siedzieć w domu bez radia, telewizora komputera i w ogóle wszystkich grających, skaczących itp zabawkach. Dziecko ma się wychowywać w ciszy - tylko że od jej siostry wnuk był tak chowany i co się włączy jakąś zabawkę lub będzie jakiś głośniejszy dżwięk to on w płacz (ma 4l. i wszystkiego się boi) A jakie jest Wasze zdanie na ten temat?? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę aby uczestniczył w tym zyciu i aby odróżniał dzień od nocy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
[/COLOR]
Cytat:
![]() Tymon śpi teraz obok mnie na kanapie a TV włączony, w dzień staramy się zachowywać normalnie aby on odróżniał dzień od nocy...i nie bał się nagłych glośnych dzwięków np: szczekania psa...czy odkurzacza! ale staram się także fundować mu pełen komfort w ciągu dnia i nocy aby spało mu się jak najlepiej...zabawki interaktywne ? czemu ale nie wszystko z umiarem ![]()
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-06-04 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Nikki ja mysle ze dziecka nie mozna w totalnej ciszy wychowywac u mnie tv przez wiekszosc dnia leci a ty bob jak ci serce podpowiada a nie tesciowa!
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas teraz gra TV bo Antek oglada bajki a ja mam włączonego laptopa. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
Zaraz Was doczytam do końca, ale na szybko chciałam podpytać bo mam dylemat. Chodzi o matę, przeszukałam tutejszy wątek ale nie znalazło mi tych linków mat, które podawałyście. Bo miałam taką matę po kimś, ale mi się tak nie podoba, że wczoraj kazałam TŻowi ją wywalić
![]() ale jeszcze wpadła mi w oko taka mata: http://allegro.pl/bright-starts-piek...390249172.html No i nie wiem teraz którą wziąć. Ta druga fajna bo ma takie elementy czarnobiałe. Ale później czy się będzie sprawdzać? |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
Julliczka ja zamawiam dziś tą drugą matę
![]() Minus ma tylko taki że mała jest.. A wogóle to zakochałam się w tym leżaczku http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...r%280090992%29 ale on jest w Polsce nie dostępny ![]() Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-06-04 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Viki tak samo jak i Adas spia przy normalnych domowych odglosach! A zauwazylam, ze czasami jak mamy gosci np wczoraj byla siostra z 2 dzieci to oni takiego halasu narobia ze umarlego by obudzili a Viki spala w swojej kolysce i ani drgnela, wiec jak jest halas to chyba nawet spi lepiej ![]() Wczoraj caly film wieczorem przespala na moim brzuchu, tak nam bylo przytulnie ![]() znam osoby , ktore nawet telefon wylaczaja jak dziecko spi, dla mnie to jakas paranoja! Viki spi przy odkurzaczu i przy muzyce bo ja lubie sluchac i nie slucham muzyki klasycznej tylko bardziej rocka! A zabawki czy karuzelki sa dla dzieci przeciez, ciekawe skad tesciowa bierze swoje opinie? ![]() Wspolczuje Ci tesciowej, ze tak sie we wszytsko miesza ![]() A dostal antybiotyk na te bakterie czy nie trzeba bylo? Juz rozumiem z tymi chrzcinami, skoro tak to hcyba brat nie mial sie o co obrazac! Lena - alergolog jutro o 19.30 dopiero, nie mieli wogole terminow i tak mnie wepchneli na wieczor, to jest moj alergolog, ktory wiele razy mnie ratowal z opresji gdzie inni nie wiedzieli co poradzic, min w ciazy, tak wiec mam do niego 100% zaufanie i uwielbiam go! Wiem ze napewno postawi trafna diagnoze i poradzi mi co z Vikunia robic! Co do ulewania to Viki tez strasznie ulewa! W nocy pomagaja nam ksiazki pod nogami lozeczka, lezy wtedy wyzej. Najgorzej jak lezy na plasko, no ale nawet w pionie zdaza jej sie ulac niestety! Ja rowniez musze Viki odciagac frida, ale tak 2-3 x dziennie, nie jest to przyjemne! Ale pomaga!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.