|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Wczorajszy:
szklanka ciepłej wody z cytryną 1. 2 kanapki z razowego żytniego z masłem, sałatą lodową, sosem słodko-kwaśnym, szynką, garść pomidorków cherry 2. kawa parzona,gorzka i kawał sernika wiedeńskiego z rodzynkami 3. talerz rosołu wołowego z makaronem i warzywami 4. solidny kawał gotowanej wołowiny, 2 ziemniaki z ketchupem, surówka z pekinki, marchwi, jabłka, cebulki, ogórka kiszonego i sosu czosnkowego 5. kawałek ciasta Stefanka (biszkopt, krem maślany, krakersy,dżem, bita śmietana), jabłko 6. wiejski 200g, kromka razowego z masłem i cynamonem, tarta marchew z cytryną kilka małosolnych nocą ![]() Proszę o spojrzenie Drogie Dziewczynki ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
na luzie takie tylko może ta kolacja za skromna?
|
|
|
|
|
#842 |
|
Rozeznanie
|
U :
I: owsianka z 7 łych pł. na mleku, jabłko, 5( 6? ) dużych herbatników , kawa z mlekiem II : 2 kromki razowca grubaśnie posmarowane serkiem kanapkowym III : micha gęstej i pożywnej zupy ogórkowej, kromka razowca z masłem PO : kubek cappucino Podwieczorek : duży kawał drożdżówki - domowej oczywiście z paroma łyżeczkami dżemu, jabłko Kolacja : planuję sałatkę z : wieśniaka - 180g nie light, pomidorków koktajlowych , sałatą, ogórkiem = micha ,kromka razowca, kakao do picia, i z 2 marchewy do pochrupania Ruch : 30min hula hop, 30 min spacer z psem , i zaraz jeszcze idę na rower - będzie coś ok. 30min max 40min Zerknie ktoś ? |
|
|
|
#843 |
|
Rozeznanie
|
Mój wczorajszy, nienajlepszy... W pierwszej połowie dnia miałam duże opory ale potem puknęłam się w czoło i próbowałam nadrobić...
I. Owsianka na mleku z jabłkiem, cynamonem, migdałami i miodem, kawa z mlekiem. II. Grahamka z masłem, polędwicą z indyka, sałatą i ogórkiem kiszonym, sok wielowarzywny. III. Grillowany filet z kurczaka, młode ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki, mizeria ze śmietaną. IV. Jogurt naturalny z wkrojonym bananem, płatkami ciniminis i garścią mieszanki studenckiej; cappuccino, pasek czekolady z całymi orzechami. V. Bułka dyniowa, obydwie połówki z masłem, serem żółtym, jajkiem, pomidorem i cebulką, kromka razowca z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową; kubek kakao na mleku, miseczka truskawek ze śmietaną i cukrem
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#845 |
|
Raczkowanie
|
moja lekka R
![]() I: owsianka z 2 łyżek płatków owsianych, 2 łyzek owsianych otrębów, z błonnikiem mr breakfast, orzechami laskowymi, arachidowymi, migdałami, suszonymi śliwkami, poppingiem z amarantusa, cynamonem i imbirem na szklance mleka 2% (można zobaczyć na blogu) II: duży kawłek ciasta marchewkowego, twarożek domowy z przyprawą do piernika III: sałatka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka, rzodkiewek, papryki, smażonych pieczarek i 1/2 opakowania fety o obniżonej zawartości tłuszczu IV: lekki wiejski z pomidorem czekam na opinie |
|
|
|
#846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje dzisiejsze R/U, sponsorowane bolem brzucha i brakiem apetytu ![]() I: owsianka z 5 lyzek platkow zytnich i 1 musli, w sloiczku po masle orzechowym, wiec z resztkami tegoz masla plus serek homo naturalny, kilka truskawek i smetna resztka banana.II: dwie male kromki orkiszowego z bieluchem, 4 plastrami filetu z indyka, pomidorem i kielkami. III: porcja zytniego makaronu z sosem z przecieru pomidorowego, 1/2 puszki tunczyka i resztki ciecierzycy. IV: serek homo (wiem, znow, ale data goni) z truskawkami. V: chyba kromka orkisza ze skladem jw plus jajko na twardo i pomidorki cherry. 2x35 min marszu, jesli dam rade to wieczorem shred +8min legs&buns. Bede wdzieczna za komentarz. Nie wiem czemu jestem ostatnio pomijana |
|
|
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
...i dzisiejsze P, mam wrażenie że strasznie"syfiate"...
Poza tym cały dzień mam głoda-giganta... ![]() I Owsianka z bananem, truskawkami, migdałami i migdałami w czekoladzie deserowej & mlecznej; duża kromka pszennego chleba z masłem i polędwicą + herbata z cukrem i cytryną II 3 kromy razowca z masłem, polędwicą, jajem, majonezem i chrzanem, ogórkiem konserwowym, pomidorem i zielonymi oliwkami III Serek homo naturalny z saszetką granoli orzechowej + duże jabłko (czyli posiłek, którego właściwie miało nie być- wszystko kupione w drodze na egzamin...) IV Podwójna porcja fasolki po bretońsku z kiełbasą i mięskiem , kilka chrupanych marchewek V Solidny kawał razowej szarlotki + lody jogurtowo-wiśniowe, inka karmelowa z mlekiem VI Będzie zupa pomidorowa gotowana na rosole, zabielana śmietaną, z porcją mięsa z kurczaka i dużą ilością brązowego ryżu i gotowanych warzyw, do tego pewnie jeszcze jakieś kanapki lub tosty z polędwicą drobiową i żółtym serem... Wszystko dziś w biegu, wstałam o 4:40, na uczelni siedziałam 1,5h dłużej, niż miałam (ale za to już po sesji Masakratotalna. Ervisha- tak, lody robiłam sama. ![]() Jutro chyba ważenie?
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-06-04 o 18:43 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
R do sprawdzenia czy na pewno to jest eRka
I: jajecznica z cebulką i 2 kromkami razowca II: jogurt naturalny z pestkami słonecznika, 2 szklanki soku Vitaminka z Hortexu III: 2 gołąbki wegetariańskie w sosie pomidorowym, ziemniaki gotowane na parze IV: sałatka ze świeżych warzyw (pomidorki, papryka, sałata, cebulka) V: 100g twarogu jutrzejsza: I: owsianka na mleku 1.5% z bananem II: 2 kanapki z razowca z pomidorem, sałatą i chudą szynką, 2 szklanki soku z marchwi III: warzywa na patelnię, kurczak na parze, ryż brązowy IV: serek homo V: tuńczyk wsw |
|
|
|
#849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pyszne masz jedzonko dzisiaj. Moje smaki
|
|
|
|
|
#852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#853 |
|
Rozeznanie
|
U i walka z napompowanym przez zatrzymywanie wody brzuchem;(
śniad; 2 grube podłużne i ciężkie kromki żytniego na zakwasie z pasztetem tuńczykowym( całe opakowanie) + pomidor, rzodkiewki i ogórek/ serkiem śmietankowym turek i serkiem milka; reszta turka z truskawkami 2śniad; domowa mieszanka ( płatki owsiane, otręby pszenne truskawkowe, płatki kukurydziane, suszone figi, śliwki i morele, wiórki kokosowe) zalane dużym jogurtem nat danone; to wielki zielone jabłko i marchewka sok jednodniowy marchew- seler i w trakcie przygotowywania obiadu 2 wafle ryżowe z kokosem obiad; miska lecza z mięskiem indyka i do tego młode ziemniaczki z koperkiem sok jednodniowy marchwiowy kolacja; 3 kromki razowego, puszka makreli w sosie pomidorowym, 2 pomidor malinowe zerknie ktoś? Edytowane przez olik187 Czas edycji: 2012-06-04 o 19:54 |
|
|
|
#854 | |
|
Zadomowienie
|
blissful, wiem, że temat już w sumie zakończony, ale też dodam swoje troskliwe trzy grosze
Twoje jadłospisy są ok, ale przy takim BMI nie powinnaś się odchudzać. Świadome zbliżanie się do granicy niedowagi to balansowanie na krawędzi. Nigdy nie wiesz, jak Twój organizm na to zareaguje. Nie masz niedoborowej diety, więc teoretycznie nic nie powinno się dziać. Ale jednak nie wydaje mi się, żeby Twoi rodzice byli tak totalnie nieobiektywni. Mi kiedyś wszyscy zwracali uwagę, że baaardzo, ale to baaardzo schudłam i zamiast wziąć to sobie do serca, że może warto by było przystopować - mi to schlebiało .Wiem, że BMI to nie wszystko - ja przy BMI 18,7 (moje najniższe w karierze) nie miałam już miesiączek i wyglądałam naprawdę chudo - choć przecież nadal nie była to niedowaga. Nie traktuj tych uwag jako prztyczków, po prostu wiele dziewczyn tutaj wie, jak łatwo przekracza się granice, o których nawet nie myślało się, że są aż tak blisko ![]() Cytat:
![]() Nowhere, Bellamy - dołączam się do kółka wsparcia tabletkowiczek ![]() Moje dzisiejsze U pod tytułem: zarówno teściowa, jak i rodzice bardzo mnie kochają, dlatego jem dwa obiady No i dobrze, niech się nasycę konkretnym żarciem przed praktykami![]() Śniadanie (u TŻ) 9:00 * 100g chudego twarogu z truskawkami, kakao naturalnym i garścią musli (płatki owsiane, pszenne, kukurydziane, rodzynki, orzechy laskowe) Do kawy z TŻ * ok. 70g mlecznej czekolady z nadzieniem śmietankowym i kakaowymi karmelkami Obiad u TŻ 14:00 * podudzie z kurczaka w potrawce; młode ziemniaki z koperkiem; sałata z oliwą i ziołami Obiad w domku, po podróży 19:00 * kawałek pstrąga na parze; 50g brązowego ryżu; surówka z kalarepy, marchwi i pietruszki z oliwą i ziołami Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: owocowa, zielona, pu-ehr, ziołowa.
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-06-04 o 20:41 |
|
|
|
|
#855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do Twojego jadła to jest to fajne U, nie za skromne, nie za obfite. ale chyba U nie jest Twoim przeznaczeniem? mój dzisiejszy do wglądu: (niezdrowo chyba i za dużo) 1; 2 połówki bułki orkiszowej z masłem, twarogiem chudym, pomidorem naturalne kakao na mleku, ze słodzikiem, cynamonem i imbirem 2; banan, automatowa kawa biała bc międzyczasie wpadły solone orzeszki ziemne, pewnie ze 100g. 3; pół makreli wędzonej z połówką grahamki, korniszony maczane w majonezie... 4; duża parzona kawa z mlekiem, chyba z 1/2 kg truskaw przepysznych 5; jogurt grecki light z bakaliowym musli
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2012-06-04 o 20:50 |
|
|
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
czemu nie jesz II śniadania? wydaje mi się że lepiej tę przekąskę po obiedzie wstawić jako IIśn - chociaż to mało wartościowy posiłek. gdybyś jadła regularnie uniknęłabyś takiego podjadania
![]() Bellamy @ Nie jem 2 śniadania dlatego,że pierwsze jem po 9,a obiad mam już przed 13 i po prostu po sytym śniadaniu nie odczuwam głodu. Co do przekąski to zjadłam ją spontanicznie bo miałam ochotę na dopiero co kupionego arbuza, więc nie widziałam sensu zostawiać go na następny dzień w formie drugiego śniadania. Co do regularności, to jem bardzo regularnie, co 3 godziny od bardzo dawna, więc podjadanie nie ma związku z regularnością. Edytowane przez daria715 Czas edycji: 2012-06-04 o 21:00 |
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miała tak któraś???A ja sesje skończyłam wczoraj
|
|
#859 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze utrzymanie.
Proszę o ocenę ! ![]() Śniadanie; owsianka na szklance mleka( płatki owsiane, duże tarte jabłko, cynamon, arbuz pokrojony w kostkę) + pasek dużej czekolady kawowej + 2 sucharki sezamowe + kawa 3in1. Obiad; połowa opakowania warzyw na patelnię z połową woreczka kaszy jęczmiennej. Podwieczorek; miseczka truskawek+ kisiel ananasowy. Kolacja; 3 kromki chleba żytniego na zakwasie+ miseczka serka wiejskiego ze szczypiorkiem. Ćwiczenia; 40 minut rowerka stacjonarnego + 10 minut twistera . ***Ponawiam pytanie: Co sądzicie o codziennym jedzeniu paska czekolady do śniadania? Czy odbije się to negatywnie na wadze? Edytowane przez daria715 Czas edycji: 2012-06-04 o 21:13 |
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie takie coś. u:
1. żytnia bułka z masłem, wędliną, serem żółtym, ogórkiem i pomidorem, jabłko, kawa z mlekiem 2. serek homo naturalny z truskawkami i dużą ilością granoli truskawkowo-migdałowej (inspiracja jadłospisami yoki :P), posypana startym paskiem gorzkiej czeko 3. ryż brązowy, sos pomidorowy, cieciorka i mintaj. Taki mix dziwny składający się na jedno danie. Polecam ![]() 4. no w sumie nic prawie. jabłko i sok pomidorowy 5. dwie kromki żytniego z serkiem wiejskim i piersią kurczaka ze szpinakiem , coś a la późny obiad. potem kawa zbozowa na mleku pochwalę się, bo nie zawsze tak zdrowo i ładnie wychodzi ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
omg, nie świruj. oczywiście, że się nie odbije... w dodatku na śniadanie.. rozumiem, że po kolacji, ale na śniadanie?! możesz bezkarnie wcinać. 8) POZWALAM.
|
|
|
#863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Iza dzięki za odpowiedz! Po prostu te wszystkie zaburzenia odżywiania tak namieszały mi w głowie, że teraz już sama nie jestem niczego pewna.
|
|
|
|
|
#864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie zwykle śniadanie jest o 07.00-08.00. a obiad często po 14.00, 15.00, czasem po 16.00, dlatego pytam. nie wytrzymałabym miedzy tymi godzinami bez posiłku..
|
|
|
#865 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bliss a moglabys rozpisać godzinowo? Jestem ciekawa. Hauuu widzę podpis, gratuluję ![]() Iza wiosenna, bardzo fajny jadłospis, moje smaki
|
||
|
|
|
#866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() *sorry za offtop
|
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
u/ lekkie r
ś: owsianka (4ł owsianych, mleko, truskawki, jabłko,kostka gorzkiej czeko), kromka pełnoziarnistego ze schabem pieczonym 2ś: 2 kromki pełnoziarnistego z wędzonym łososiem o: poł woreczka gryczanej, 2 sadzone na wedlince, fura buraczków przekaska: szklanica soku wielowarzywnego k: wiejski i talerzyk warzyw (pomidor, ogórek,cebulka) bede wdzieczna na zerknięcie
|
|
#868 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cieciorki nigdy nie próbowałam ;o |
|
|
|
|
#870 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I - 7-8 II - 11-12 III - 14-15 IV - po 17 chyba faktycznie jem za mało posiłków...
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

na luzie takie

Poza tym cały dzień mam głoda-giganta... 

Jak dla mnie to już jest uzależnienie od ćwiczen czy tam kompulsy ćwiczeniowe i to przejaw choroby. Wybacz ale nie wierze, że krecisz hulahopem 1,5 h codziennie dla przyjemnosci...