|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#153 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też już chodzę w swoich ciuchach sprzed ciąży .Cytat:
Dziewczyny, które rodzily naturalnie ile mialyście plamienie/krwawienie? Ja jestem 9 dzień po porodzie i dalej chodzę z podpaską. Nie jest tego wiele, ale jedna coś leci cały czas. I pytanie do mamuś. Czy Wasze brzdące jak śpią tyo mają takie momenty wyskakiwania z siebie?? Wiecie jak nam się czasami śni, że sapdamy czy coś to w całym ciele nagle jest taka drgawka. To Mikołaj ma tak średnio ok. 3-4 razy na 2-2,5 godziny snu. A no i pochwalimy się, że dzisiaj mamy za soba pierwszą wizytę u pediatry. Mikołaj przytył 240gram od zeszlego poniedziałku i przebił juz swoją wagę uordzeniową
|
|
#155 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i mały też zawsze się wtedy wystawia do góry.Cytat:
Cytat:
uwierzyli na słowo i przyjęta byłam, ale od tej pory legitymacji już w ogole nie podbijam.Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#156 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z tym smoczkiem też jest cyrk, ale ja nie mam oporów, jak jest potrzeba, to daję. Choć mała nie jest jakoś za bardzo za smokiem. Cytat:
dwa dni temu już prawie nic nie leciało, a wczoraj znów trochę więcej plamiłam
Edytowane przez inwytka Czas edycji: 2012-06-05 o 12:28 |
||
|
|
|
#157 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wychodzę po małe zakupy, bo już nawet mleczka nie mam, a ja bez mleczka
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#159 | |||||
|
Rozeznanie
|
ależ to wspaniały wiek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale ton, w jakim wiele osób próbuje przekonywać do swoich racji jest dla mnie nie do przyjęcia. Są różne sposoby karmienia itd i to nasza sprawa, jak się do tego zabierzemy. Ja też chcę spróbować wychować dziecko bez smoczka i szlag mnie trafi, jak ktoś mu bez mojej zgody smoczek poda. W planie porodu, który pobrałam ze strony mojego szpitala jest pytanie o to, czy wyrażam zgodę na podanie maleństwu smoczka. Nie wyraziłam i uważam, że tak powinno być, że mam prawo do decydowania od pierwszej chwili co jest dobre dla mojego dziecka.I też nie jestem zwolenniczką karmienia piersią za wszelką cenę. Oczywiście rozumiem i nawet podziwiam kobiety, które dla karmienia piersią gotowe są na bardzo radykalną dietę (moja znajoma ma dziecko uczulone na niemal wszystko i żyła przez cały czas karmienia "o chlebie i wodzie") czy wiecznie poranione brodawki. Ja niestety nie mam w sobie aż tyle determinacji do karmienia piersią. Jasne, spróbuję i jeśli tylko będzie to się mi i dziecku udawało, to super. Ale jeśli w trakcie uznam, że już nie dam rady, dopuszczam zmianę na mleko sztuczne. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() Może wariować i skakać, Tatuś dotknie brzucha, powie słówko i mały się wycisza
|
|||||
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje
![]() :roz a:
|
#161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wierci się i wierci tylko tata ją pogłaska i spokój Albo ją szturcha, żeby machała nogami he he i wtedy macha
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie: czy budzicie swoje dzieci na karmienie? Bo u nas czasem Seba tak śpi, że mijają 3 godziny, a on nic i nie wiem czy go wybudzać czy nie. Położna mówiła, żeby poczekać aż sam się obudzi, a z kolei pani od laktacji mówiła, żeby takie malutkie dziecko wybudzać, no i teraz już nie wiem
|
|
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Chciałam się tylko pożalić, że ja ciągle w dwupaku. Już prawie tydzień po terminie Już nawet pisać i czytać nie mam siły... Wymyslam sobie jakieś domowe zajęcia żeby nie zwariować Jutro wieczorem ktg., codziennie połozna slucha bicia serca, więc wszystko pod kontrolą, w poniedziałek najpewniej szpital i znowu wywoływanie. Buziaczki dla wszystkich |
|
|
|
#164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że i to co zostało spadnie, tylko do wszystkiego trzeba czasu. Cytat:
Cytat:
![]() Brzuch mnie boli miesiączkowo teraz. Bez skurczy, ale jak na @. I próbuję się bezskutecznie dodzwonić do przychodni. Muszę zapytać czy zrezygnować ze starej przychodni muszę osobiście. |
|||
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
no i wróciłam ze spaceru.
zniosłam stelaż a tam pada. to się wróciłam. jeszcze sierota sobie kluczy nie wzięłam i zatrzasnęły mi się drzwi z klatki. |
|
|
|
#166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja mama niedawno rezygnowała to wypełniła tylko jakieś tam dokumenty w nowej przychodni i oni sami przesłali sobie ze starej przychodni. |
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
To może przespacerujemy się z mężem dziś do nowej... Jak będzie miał ochotę. Bo mi ta moja koleżanka powiedziała, żebym sobie to jeszcze sama załatwiła, bo będą problemy przy wypisie ze szpitala..
|
|
|
|
#168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do terroru laktacyjnego - to chyba zależy od szpitala, w jednym lepiej, w drugim gorzej. Mój szpital jest pro-laktacyjny, że tak powiem. Ale wygląda to zachęcająco, na ładnych tablicach z rysunkami i informacjami piszą, że starają się pomagać matce i dziecku i oswajać ich w tej współpracy. Jestem dobrej myśli ![]() Ale z innej beczki, przyznaję, że nie umiem wyobrazić sobie siebie karmiącej piersią, pierś jest dla mnie miejscem bardzo intymnym i nie umiem zwizualizować sobie wiszącego na niej dziecięcego pyszczka ![]() Zobaczymy jak to będzie. Tacca, a jak Twoje skurcze? |
|
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#170 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na całe szczęście u mnie w szpitalu smoka mogłam dać jak się darł, a mieszanką sami dokarmiali. Bo jak inaczej, jak do 3. doby po cięciu prawie nie miałam pokarmu... dziecko o suchym pysku trzymać... ![]() Cytat:
Planuję iść przed szczepieniem czyli za jakieś 2-3 tygodnie. Czy powinnam iść teraz? Tylko nie wiem po co... dzieć zdrowy, widzę, że przybiera, więc chyba nie ma sensu go stresować wizytą u lekarza... W spodnie sprzed ciąży weszłam już wracając ze szpitala... lekki dyskomfort czułam po chodzeniu przez tydzień w koszulach nocnych, ale weszłam Teraz mam już 2 kg mniej niż przed ciążą I waga leci w dół, bardzo się z tego cieszę![]() I ja chciałam iść, ale dziecko przewinięte i nakarmione o 11 odłożyłam na chwilę do łóżeczka żeby włączyć pralkę, a on zasnął... i śpi do teraz ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
liwka jest głodomorem
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skurczy teraz nie mam, natomiast pobolewa mnie ciągle w okolicach jajników i w plecach. I mam jakiegoś powera, okna bym umyła, ale deszcz pada, więc bezsensu. Wzięłam się za podlewanie kwiatków, ze względu na męża trochę ograniczyłam ten preceder (do 5 dni przesuszam), żeby nie musiał podlewać jak mnie nie będzie... Bo nie poradzi sobie z tym to pewne. Z jednej strony, dobrze, że jutro się z ginem zobaczę. Ta koleżanka powiedziała mi, że ona jak zaczęła rodzić, to wody jej nie odeszły, bo jakoś powoli jej wyciekały i na porodówce już ich nie było. Lekarz podobno na nią nawrzeszczał, że chciała dziecko zabić...Ale z drugiej strony pocieszyła mnie, że na izbie przyjęć ją szybko załatwili, zobaczyli tylko czyja pieczątka w książeczce ciąży. Także w sumie fajnie, że do niej zajrzałam. Ona chodzi do tego samego lekarza co ja, nawet razem go kiedyś wyszukałyśmy, jeszcze w pracy. Ona była wtedy w ciąży, którą niestety straciła, a ja szukałam nowego lekarza, bo mój zmienił miasto.
|
|
|
|
|
#173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko trzeba mieć pod ręką ![]() Cytat:
![]() Karmienie na żądanie na tym właśnie polega, że dziecko samo daje znać kiedy chce jeść. No, chyba, że spałby 7 czy 8 godzin to bym obudziła ![]() Cytat:
Możesz bezpłatnie zmienić lekarz 2 razy w roku ![]() Cytat:
Wystawiam cyca i mam spokój
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Babki mi dziś powiedziały, że mam małego brzusia... Z ciekawości zmierzyłam i mam 114. To chyba rzeczywiście nie jest jakiś wielki, spodziewałam się, że może mieć ze 120 co najmniej...
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Wtajemniczenie
|
karozka, justysd, Gaabbi, cate, serdeczne gratulacje!!!
![]() Dziękujemy bardzo za wszystkie życzenia zdrówka! anulka, Ty też się trzymaj! Oby dobrze wszystko przebiegło z tym Twoim zabiegiem i szybko się zagoiło ![]() Cytat:
Co do smoczka to ja nie zmieniłam zdania, nawet nie mam kupionego. Maks nie miał i tak samo Kaj teraz nie ma i dobrze nam z tym ![]() Temperaturę mierzyłam Kajowi normalnie pod pachą 5 min moim Microlifem "owulacyjnym", robiłam to w czasie karmienia, żeby leżał spokojnie. I to by było na tyle co doczytałam...
|
|
|
|
|
#176 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i ja też nie wybudzam na karmienie.Najwięcej Szymon spał 5godzin w nocy. |
|||
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
z moich małych zakupów też nici.. wyskoczę sama jak mąż wróci...
ja też nie budzę na karmienie. jeszcze się nie zdarzyło, żeby mała spała więcej niż 4 godz. no w dzień po porodzie. spała prawie cały dzień - położne mówiły, że normalne, że zmęczone dziecko i może nie chcieć jeść mała dzisiaj leżąc na brzuszku zamiast główki dzwigała nogi i pupcię.. uuu normalnie się rozpadało.... moje paznokcie na nogach nabrały koloru (w końcu) czerwonego
|
|
|
|
#178 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój lekarz prowadzący miesiąc temu wyjechał i nie będzie go do końca sierpnia ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowej części
tęsknię za Wami może w tej części uda mi się być na bieżąco
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam 86cm.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

Może część dziewczyn się ze mną nie zgodzi, ale jestem kobietą, a nie tylko matką. A karmienie samą piersią, oprócz tego, że jest dla mnie nadal bolesne (mimo już prawie 4 tygodnie karmię), to jeszcze ograniczające, bo musiałabym siedzieć cały dzień w domu z dzieckiem przy piersi. Przez pierwsze 3 tygodnie to akceptowałam, teraz chcę się trochę ruszyć z domu, dlatego model najpierw cyc max 30 min ssania, a potem jak dziecko głodne to jeszcze sztuczne mleko, jest dla mnie optymalny

Ja też już chodzę w swoich ciuchach sprzed ciąży
.
mam nadzieję, że te 5 kg to w tym brzuchu siedzi

no i mały też zawsze się wtedy wystawia do góry.
uwierzyli na słowo i przyjęta byłam, ale od tej pory legitymacji już w ogole nie podbijam.
Więc to co masz wystarczy 

Oby dobrze wszystko przebiegło z tym Twoim zabiegiem i szybko się zagoiło 

może w tej części uda mi się być na bieżąco