|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
|
|
#2612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wydaje mi się jeżeli takie krwawienie jakie miałam 3 dni temu było nadal to było by źle a skoro następnego dnia już plamienie i dzisiaj też to chyba katastrofy nie ma .... Nadal mam te wszytkie ciążowe dolegliwości tylko jedyne co się zmieniło to cały czas mi zimno tak jakbym miała gorączkę ale mam 37,5 więc katastrofy chyba nie ma A i jak ze mnie poleciała tak krew (3 dni) temu to nagle odzyskałam siły - czułam się tak normalnie jakbm nie była w ciąży - nawet zachciało mi się palić ale następnego dnia wszystko wróciło do normy Edytowane przez Maksika Czas edycji: 2012-06-05 o 20:12 |
|
|
|
|
#2613 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę,że sobie wypoczywasz... fajnie.. Ja dopiero w lipcu mam w planach wypoczynek nad morzem, tymczasem żyje najbliższymi 4 dniami wolnego![]() Cytat:
Ale coś czuje,ze @ przyjdzie... Strasznie mnie kusi żeby w weekend zatestować..., to czekanie mnie dobija ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- ojj tak!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#2614 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomo, że jak taka pogoda deszczowa, pochmurno to i senność dopada. Ja to w ogóle mam rozregulowany organizm i senność to u mnie standard. Uczucie zimna również. Potrafię zasnąć zawsze i wszędzie. Ale to inny w ogóle temat. Badam się ostatnio w tym kierunku, bo sama nie wiem co mi dolega. Wykluczyłam cukrzycę, tarczycę oraz nerki. Może się okazać, że taka moja uroda.
Boli mnie dziś podbrzusze, po prawej stronie mam uczucie kłucia. Poza tym wzdęta jestem ale to chyba od tego jedzonka , pyszne!!! Jezuuu, jak oni tu karmią - poezja! No i piersi takie obolałe. Dziś usiadł mi na kolana synek koleżanki i się oparł o mnie i od razu poczułam tę typową boleść. Mam nadzieję, że pogoda się poprawi. OBY
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#2615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja natomiast latam jak głupia do kibla i co chwile sprawdzam czy aby @ nie przyszła a tam tylko masa sluzu... gmeram też oczywiście w podwoziu licząc, że szyjka mi cos podpowie ale ona taka dziwna po tym zabiegu, zmasakrowana jakaś... nic mi nie mówi Rozmawiałam dziś z połówkiem o takiej jednej babie, która mnie wkurzyła i stwierdził, że pewnie jej bolca miedzy nogami brakuje dlatego jest wredna. Od razu mi się przypomniał komentarz męża Isi o szefowej fasolki - ten o wyruchaniu
|
|
#2616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2618 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie Dziewczyny
Maksika, trzymam kciuki by z dzidziolkiem było wszystko w porządku ![]() Isia, a do Was niech pogoda wraca, w końcu się urlopujecie A ja wczoraj byłam u dentysty, z czego się baaardzo cieszę, bo odkąd się tu przeprowadziłam, to jakoś nie mogłam się zebrać by nowego znaleźć. Ale koleżanka mi poleciła i jestem zadowolniona Mam więc nadzieję, że do kolejnego cyklu zrobię z tym porządek Mam nazieję, że to tylko profilaktycznie ze względu na torbiel![]() Miłego, słonecznego dnia Dziewuchy
|
#2619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Za 2 godz zmykam na zaliczenie ktore jest praktycznie nie do zdania, a z moja pamiecią to jedyne co wiem-poprawka we wrzesniu ![]() Dziewczyny powiedzcie mi... podobno na torbiele bierze sie luteine? Jak tak to od kiedy do kiedy? I czy ja moge po zabiegu skoro teraz pewnie @ przyjdzie duzo pozniej? Moj gin na urlopie, a skoro chce sie za miesiac/dwa zaczac starac to wypada mi ja wyleczyc. Wiem ze przy ciazy miala 3cm a na wypisie ze szpitala pisze 1,5cm wiec sie zmniejszyla ![]() Cytat:
Cytat:
Tydzien pozniej zarodek byl rozmyty a dwa dni po tym znikł całkiem.. i wystąpiło brązowe plamienie. Moze do konca u Ciebie nie jest dobrze, bo jest plamienie itd. ale to nie znaczy ze jest calkiem źle, tym bardziej ze nie tylko ja ale lekarz mowi to samo. I jesli chodzi o dolegliwosci to nie zwracaj na nie uwagi bo nawet po zabiegu mozna je miec. Mysle że musisz byc dobrej mysli, po wg mojego lekarza to duzo daje ![]() Pójdziesz na USG i mam nadzieje będzie wszystko dobrze, tyko np owulacja byla pozniej i dlatego bedzie mniejszy. trzymam kciuki |
||
|
|
|
#2620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maksika - mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Za każdym razem, gdy czytam, że której z Was się przytrafia jest mi tak ogromnie żal, samą mnie to tak bardzo boli, jakby mi się to zdarzyło. Wiem, że życie uczy pokory, samo wybiera dla nas ścieżki, ale czemu to wszystko musi być takie bolesne??? I po co to?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
Mam wyniki
TSH 4,65 jestem załamana ![]() dzwoniłam do mojego gin,że mam pierwszy cykl starań i zrobiłam tsh i tyle wyszło, też się chyba załamał, bo powiedział, że to bardzo bardzo zły wynik i czeka nawet dzisiaj na mnie Ja go mam w rodzinnym mieście, więc nie wiem czy dziś jechać do niego, czy w piątek po pracy ![]()
|
|
#2622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2623 |
|
Zadomowienie
|
Cze dziewczyny
Chyba Was nie nadrobie... skumalam tylko, że z Monini dalej zostajemy staraczkami (liczyłam, że chociaż Wam (Tobie zafasolkować ) tym razem sie uda...) i że lubicie ten teges podczas @ ![]() Chyba najważniejsze wyłapałam ![]() Tymczasem spadam! Pewnie zajrzę dopiero po 17 czerwca!!!! Paaa
|
#2624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miłej podróży i proszę się ładnie opalić w Egipcie. Odpoczywaj sobie kochana a my to sobie dalej gadu, gadu o @, bólach, śluzach, lekarzach i wszystkim temu podobnym. Paaa
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-06-06 o 12:21 |
|
|
|
|
#2625 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej znowu zniknałam ale pojawiam is i was nadrabiam
Nie mam duzo czasu by siedziec ale jak juz znajde czas to jestem z wami Cytat:
Ja też mam cykle 26 dniowe Cytat:
Cytat:
Co do gina to nie pomoge bo ja jestem spod Krakowa. Ja można poweidzieć mam anemię bo hemoglobina jest dobra ale brakuje mi żelaza w organizmie. Moja gin nie wiedzi pzreciwskazań do ciazy tylkl jak już będę w ciazy jak ino się dowiem i potwierdzi to beta to mam sie u nie stawić bo musi mnie obserwowac i maleństwo. Najważniejsze by hemoglobina była jak najlepsza bo ona jest potrzeban. Brak żelaza można nadrobić tabletkami co już robie ale i podaniem dpżylnie żelaza lub przetoczyć krew. Mąż mój ma zakaz oddawania krwi bo w razie czego on moze mi dac krew ajk bedzie potrzebna. Poszukaj po necie np w dobrylekarz i znajdz nowego gina i sie wybierz po rozmowie z nim będzieszz wiedzieć czy ten czy szukasz dalej. A mając anemie ciężej zachodzi sie w ciaze i troszkę trudniej ją utrzymac co nie zonacza że Tobie mze się udać. Trzeba próbować. |
|||
|
|
|
#2626 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny...troche sie nie odyzwalam ale nic sie ciekAWEgo nie wydarzylo.dzis byłam u lekarza. beta wyszła 5834 czyli 6 tydz ciazy
dostałam skierowanie na wszystkie badania i bedzie mnie czekało usg...czy musze jeszcze cos wiedziec by zrobic na poczatku ciazy\??
|
|
|
|
#2627 | |
|
Zadomowienie
|
Kefii: W sumie z anemią to narazie sobie poradziłam, bez brania leków, bo hemoglobinę ma tak ponad 12, a min jest 11, ale gorzej z tym, że ma niedobór znaczny lekukocytów i płytek krwi (mam 77 tys, a min jest 150 tys
Pozostaje mi tylko czekać do następnego tyg, na kolejne badania i mam wielkąąąąą nadzieję , że będa lepsze, bo od 20 moglibyśmy się z moim połówkiem przytulć!!!!!!Kasiaczek89: trzymam kciuki za Was ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewuszki
![]() Jaka cisza tu dzisiaj, czyżby większość zaczęła długi weekend? bo ja owszem Już po pracy,zjadłam obiad i teraz leniuchuje sobie,a Tż do wieczora w pracy.. na szczęście później ma też 4 dni wolnego ![]() Miłego
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem
dziś miałam iśc do pracy na 8 rano, a zadzownili do mnie o 5.10 żebym przyszła szybciej, bo coś ludzi potrzebują. masakra nie sądzicie tak budzić?? a jutro idę na 12 godzin do roboty. także u mnie weekendu jeszcze nie widać. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojj bidulka,współczuję
|
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
a mój chłop na nocki chodzi do pracy teraz do końca tygodnia, także na barabara nie mam co liczyć.
taka o bidulka ze mnie
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja laseczki znikam do czwartku, dziś w nocy jedziemy do Wiednia, wrócimy jutro wieczorkiem...hmmm bardziej nocą. Pogoda coraz ładniejsza. Dziś było ok 17 st. Coś żle się czuje, boli mnie głowa. Ogólnie taka osłabiona się czuję, kicham, smarkam, chyba mnie jakieś choróbsko łapie. Jadę i postaram się to zostawić w Austrii, niech też mają polskie zarazki, a co?! Nawet temp nie mam jak zmierzyć, bo nie mam tu termometru. No nic, może się zarazy pozbędę. Oby!
|
|
|
|
#2633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miłego wypoczynku i udanej pogody ![]() domciatko - obejrzałam Twojego bloga którego masz podanego w linku, piękne sa te kartki,albumy itp. Sama to wszystko robisz?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-06-06 o 20:11 |
|
|
|
|
#2634 |
|
Raczkowanie
|
hej
chyba mnie jeszcze pamiętacie byłam w szpitalu na badaniach,wyniki ok,usg zrobione,zarodek jest,serduszko bije -6tc
|
|
|
|
#2635 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc się nie martw![]() Cały czas podczytuję co piszecie, ale jakoś ostatnio nie mam siły pisać, jak sobie pomyślę,że znów mnie za chwilę czeka wkręcanie i czekanie da test, to mnie coś trafia ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Tak jak kiedyś pisałam, ponad połowę życia spędziłam w klinikach endokrynologicznych, i zawsze badali mi TSH, ft3, ft4 te trzy hormony tarczycy dają jej prawdziwy obraz, więc jeśli dostajecie skierowanie na TSH zróbcie przy okazji te dwa dodatkowo, U mnie zdarzało się, że TSH miałam w normie a ft3 albo ft4 szalało. To nie jest wielki koszt , a przynajmniej faktycznie wiadomo czy z tarczycą wszystko ok. Ja z racji mojej historii robię je dwa razy w roku, i póki co od jakiś 8 lat jest wszystko dobrze. Ale zawsze badam te trzy hormony.
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to fajnie że u Was wszystko ok i tak trzymac dalej
|
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak sama robię kartki i albumy )
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|No ale mam nadzieję, że u Was wszystko ok
|
|
#2639 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=dmoc4;34550759]Ca - 125 też miałam robiony przy torbieli, to profilaktyka, ale lepiej dmuchać na zimne. Nic mi nie wykazało na szczęście, to była zwykła torbiel, 5cm dwukomorowa
Więc się nie martw QUOTE]Cytat:
A tak w ogole, to witam się z Wami )
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-06-07 o 07:54 |
|
|
|
|
#2640 |
|
Raczkowanie
|
anna2007- super, chyba jestesmy podobnie, bo z moich wyliczen tez wypada 6 tydz.
![]() ja wczoraj w koncu mialam chwile zeby wszystko przestudiowac i dowiedzialam sie, ze tygodnie liczy sie od ostatniej @ a nie od zaplodnienia a to znaczy, ze male ma juz nie tylko serduszko, ale glowe, oczy, a nawet posladki po prostu szok... moje mdlosci chyba sie wzmagaja, ale zauwazylam ze ma to zwiazkem tym jak czesto jem - jak caly czas co 1-2 godziny po trochu to jest ok, ale jak sie troche przeglodze to zaraz mi slabo i czuje metaliczny smak w ustach... troche mnie to dziwi, bo myslalam ze niedobrze to sie robi od jedzenia, a nie z jego braku ![]() wizyte mam dopiero za 2,5 tyg - staram sie tu zagladac, ale tez ograniczc troche kompa, wiec dlatego za czesto sie nie odzywam, ale za wszystkie trzymam kciuki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

Ja dopiero w lipcu mam w planach wypoczynek nad morzem, tymczasem żyje najbliższymi 4 dniami wolnego
, pyszne!!! Jezuuu, jak oni tu karmią - poezja! No i piersi takie obolałe. Dziś usiadł mi na kolana synek koleżanki i się oparł o mnie i od razu poczułam tę typową boleść. 

Mam nazieję, że to tylko profilaktycznie ze względu na torbiel

.......Powied ziała, że absolutnie niepowinnam się starać o dziecko, że mam anemię,...... że nerki chore,.....że będąc w ciązy bym miła kłopoty ze zdrowiem, a ona wówczas ze mną!!!!!Po tych jej słowach, i jeszcze [po dobitnym tekście- "żebym sobie tą ciąże wybiła z głowy" to się normalnie załamała, popłakałam i postanowiłam, że nigdy już do niej niepójdę!!!!Ja poszłam do niej, by mi pomogła się przygotować do ciąży, skierowała na badania, przepisała jakieś leki na wzmocnienie, skierowała na badania (np. na toksoplazmoze),a ona tylko się wydarałą

No nic, może się zarazy pozbędę. Oby!