Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 19:44   #2611
kwitka13
Zadomowienie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez Maksika Pokaż wiadomość
Hej, dawno się nie odzywałam ale podczytuje
Bo u mnie trochę się problemowo z ciążą zrobiło... Mam pytanie do dziewczyn , które straciły ciąże, jeżeli możecie wrócić do tego czasu to byłabym wdzęczna - wiem że to trudne ale u mnie też nie wygląda to najlepiej i chciałabym się dowiedzieć jak to u Was wyglądało ...
Jakie były zwiastuny ze coś złego się dzieje i ile czasu od tego minęło
Ja biorę Luteine i Dupka mam plamienia na przemian z małymi krwawieniami, teraz od trzech dni śluz z krwią. Jak byłam w tamten piątek u gina to niby nic złego nie widział ale na pierwszym usg był pęcherzyk ale nie było zarodka (6tyd) a niektóre dziewczyny mówiły że już widziały serce, teraz jak byłam to był zarodek ale nie było serca... (7tyd) mój gin prowadził pierwszą moją ciąże i wiem że on wie że jestem panikarą i w pierwszej ciąży nie mówił mi nie których - mniej istotnych rzeczy żeby mnie nie martwić a potem jak na następnej wizycie było ok to mówił że coś tam było ale już jest ok. I teraz mam wrażenie że też nie do końca jest dobrze, tylko czeka jak sie to potoczy żeby nie wzbudzac paniki.
Więc proszę was żebyście mi coś powiedziały jak to bylo u Was
Proszę
ja nie miałam żadnych plamień. Pod koniec 6 tyg był zarodek i bicie serca ( tylko widzialne, nie slyszalne) ale płód był mniejszy niż wynikało z wieku ciąży i tętno było za słabe. Do końca nie miałam żadnych objawów wskazujących, że jest cos nie tak. W 9 tyg gin stwierdziła obumarcie w 8 tyg. a w10 bylam czyszczona. Kiedy masz następną wizytę?
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 20:10   #2612
Maksika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
ja nie miałam żadnych plamień. Pod koniec 6 tyg był zarodek i bicie serca ( tylko widzialne, nie slyszalne) ale płód był mniejszy niż wynikało z wieku ciąży i tętno było za słabe. Do końca nie miałam żadnych objawów wskazujących, że jest cos nie tak. W 9 tyg gin stwierdziła obumarcie w 8 tyg. a w10 bylam czyszczona. Kiedy masz następną wizytę?
Niby w poniedziałek ale, jak nadal będzie to ze mnie leciało to pójdę w piątek bo normalnie to przyjmuje we czwartki ale Boże Ciało.
Ale wydaje mi się jeżeli takie krwawienie jakie miałam 3 dni temu było nadal to było by źle a skoro następnego dnia już plamienie i dzisiaj też to chyba katastrofy nie ma .... Nadal mam te wszytkie ciążowe dolegliwości tylko jedyne co się zmieniło to cały czas mi zimno tak jakbym miała gorączkę ale mam 37,5 więc katastrofy chyba nie ma

A i jak ze mnie poleciała tak krew (3 dni) temu to nagle odzyskałam siły - czułam się tak normalnie jakbm nie była w ciąży - nawet zachciało mi się palić ale następnego dnia wszystko wróciło do normy

Edytowane przez Maksika
Czas edycji: 2012-06-05 o 20:12
Maksika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 20:58   #2613
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Na pewno będzie ok. Trzymam kciuki za wyniki i 3mam kciuki aby nam nie przyszły @.

wiadomo, że jak szaro, buro i ponuro to nic się nie chce. My nawet na spacer nie mamy szans, także zostaje komp ewentualnie kawiarnia i gapić się w okno jak pada

Widzę,że sobie wypoczywasz... fajnie.. Ja dopiero w lipcu mam w planach wypoczynek nad morzem, tymczasem żyje najbliższymi 4 dniami wolnego

Cytat:
Nazeczona, dzastin - powiedzcie mi jak u Was z objawami? Bo ja np. wczoraj jak ściągałam stanik to bardzo boleśnie poczułam przyciąganie ziemskie, a dodam, że nie mam biustu dużego. Mąż je lubi teraz dotykać, bo twierdzi że takie pełniejsze się zrobiły.. Brzuch lekko pobolewa, czasami, nie ciągle, szczególnie jak dużo chodzę, to tak trochę zakłuje. No i mam taki charakterystyczny ból, ja określam go jako mdlący, taki typowy na @, czyli nie nastawiam się na jakieś rewelacje.
I tak jak pisałam wcześniej, kłuł bardzo prawy jajnik w weekend. Teraz cisza...
A jak u Was?
Ja już sama nie wiem... raz mnie kłuje jajnik, raz kłuje podbrzusze... Dziś za to mam cały dzień nogi miękkie jak z waty...
Ale coś czuje,ze @ przyjdzie...
Strasznie mnie kusi żeby w weekend zatestować..., to czekanie mnie dobija

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
słoneczka nam potrzeba, oj.... niech już przyjdzie.

ojj tak!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:45   #2614
IsiaG
Zadomowienie

Wiadomo, że jak taka pogoda deszczowa, pochmurno to i senność dopada. Ja to w ogóle mam rozregulowany organizm i senność to u mnie standard. Uczucie zimna również. Potrafię zasnąć zawsze i wszędzie. Ale to inny w ogóle temat. Badam się ostatnio w tym kierunku, bo sama nie wiem co mi dolega. Wykluczyłam cukrzycę, tarczycę oraz nerki. Może się okazać, że taka moja uroda.

Boli mnie dziś podbrzusze, po prawej stronie mam uczucie kłucia. Poza tym wzdęta jestem ale to chyba od tego jedzonka, pyszne!!! Jezuuu, jak oni tu karmią - poezja! No i piersi takie obolałe. Dziś usiadł mi na kolana synek koleżanki i się oparł o mnie i od razu poczułam tę typową boleść.

Mam nadzieję, że pogoda się poprawi. OBY

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:49   #2615
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Niby w poniedziałek ale, jak nadal będzie to ze mnie leciało to pójdę w piątek bo normalnie to przyjmuje we czwartki ale Boże Ciało.
Ale wydaje mi się jeżeli takie krwawienie jakie miałam 3 dni temu było nadal to było by źle a skoro następnego dnia już plamienie i dzisiaj też to chyba katastrofy nie ma .... Nadal mam te wszytkie ciążowe dolegliwości tylko jedyne co się zmieniło to cały czas mi zimno tak jakbym miała gorączkę ale mam 37,5 więc katastrofy chyba nie ma

A i jak ze mnie poleciała tak krew (3 dni) temu to nagle odzyskałam siły - czułam się tak normalnie jakbm nie była w ciąży - nawet zachciało mi się palić ale następnego dnia wszystko wróciło do normy
kurcze, trzymam kciuki żeby wszystko było jednak ok. Może faktycznie to tylko tymczasowe i na następnej wizycie gin powie, że już po strachu.

ja natomiast latam jak głupia do kibla i co chwile sprawdzam czy aby @ nie przyszła a tam tylko masa sluzu... gmeram też oczywiście w podwoziu licząc, że szyjka mi cos podpowie ale ona taka dziwna po tym zabiegu, zmasakrowana jakaś... nic mi nie mówi Wiem, że to jeszcze o wiele za wcześnie no ale co ja mogę jak żem taka niecierpliwa...
Rozmawiałam dziś z połówkiem o takiej jednej babie, która mnie wkurzyła i stwierdził, że pewnie jej bolca miedzy nogami brakuje dlatego jest wredna. Od razu mi się przypomniał komentarz męża Isi o szefowej fasolki - ten o wyruchaniu
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 06:40   #2616
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Z kim ostatnio nie rozmawiam, wszyscy są senni i dziwnie się czują... Jakaś zmiana ciśnienia jest. Ja ciągle bym spała... W sobotę jak bolała mnie głowa to się położyłam tak ok 16. Obudziłam się po 22. Od tego czasu cały czas zmęczona jestem i śpiąca.
To prawda, wiec nie nastawiam się i w sumie wszystko co może mieć jakiś objaw tłumacze pogodą, zmęczeniem, złym jedzeniem i innymi rzeczami tylko po to aby się później nie zawieść

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Ja już sama nie wiem... raz mnie kłuje jajnik, raz kłuje podbrzusze... Dziś za to mam cały dzień nogi miękkie jak z waty...
Ale coś czuje,ze @ przyjdzie...
Strasznie mnie kusi żeby w weekend zatestować..., to czekanie mnie dobija
Hyhy czekanie jest nagorsze zawsze :P Ja chyba zdecyduje się na poniedziałek aby zatestować
Stary 2012-06-06, 07:32   #2617
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki oby z dzidzią bylo wszytsko ok i napisz nam później po wizycie co i jak

Cytat:
Wiadomo, że jak taka pogoda deszczowa, pochmurno to i senność dopada. Ja to w ogóle mam rozregulowany organizm i senność to u mnie standard. Uczucie zimna również. Potrafię zasnąć zawsze i wszędzie. Ale to inny w ogóle temat. Badam się ostatnio w tym kierunku, bo sama nie wiem co mi dolega. Wykluczyłam cukrzycę, tarczycę oraz nerki. Może się okazać, że taka moja uroda.

Boli mnie dziś podbrzusze, po prawej stronie mam uczucie kłucia. Poza tym wzdęta jestem ale to chyba od tego jedzonka, pyszne!!! Jezuuu, jak oni tu karmią - poezja! No i piersi takie obolałe. Dziś usiadł mi na kolana synek koleżanki i się oparł o mnie i od razu poczułam tę typową boleść.

Mam nadzieję, że pogoda się poprawi. OBY
No trzymam kciuki za poprawę pogody

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
kurcze, trzymam kciuki żeby wszystko było jednak ok. Może faktycznie to tylko tymczasowe i na następnej wizycie gin powie, że już po strachu.

ja natomiast latam jak głupia do kibla i co chwile sprawdzam czy aby @ nie przyszła a tam tylko masa sluzu... gmeram też oczywiście w podwoziu licząc, że szyjka mi cos podpowie ale ona taka dziwna po tym zabiegu, zmasakrowana jakaś... nic mi nie mówi Wiem, że to jeszcze o wiele za wcześnie no ale co ja mogę jak żem taka niecierpliwa...
Rozmawiałam dziś z połówkiem o takiej jednej babie, która mnie wkurzyła i stwierdził, że pewnie jej bolca miedzy nogami brakuje dlatego jest wredna. Od razu mi się przypomniał komentarz męża Isi o szefowej fasolki - ten o wyruchaniu
To jest standardowy tekst mojego Tż

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
To prawda, wiec nie nastawiam się i w sumie wszystko co może mieć jakiś objaw tłumacze pogodą, zmęczeniem, złym jedzeniem i innymi rzeczami tylko po to aby się później nie zawieść

Hyhy czekanie jest nagorsze zawsze :P Ja chyba zdecyduje się na poniedziałek aby zatestować
No to trzymam kciuki co by były II kreski
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:02   #2618
Mokka_83
Wtajemniczenie

witajcie Dziewczyny
Maksika, trzymam kciuki by z dzidziolkiem było wszystko w porządku
Isia, a do Was niech pogoda wraca, w końcu się urlopujecie

A ja wczoraj byłam u dentysty, z czego się baaardzo cieszę, bo odkąd się tu przeprowadziłam, to jakoś nie mogłam się zebrać by nowego znaleźć. Ale koleżanka mi poleciła i jestem zadowolniona I tak sobie pomyślałam, że może faktycznie wszystko już dawno w gwiazdach zapisane... a nam w tym cyklu staranka odpadają (z powodu torbieli), bo może wszystkie ząbki mam wyleczyć zanim dzidzia zamieszka w brzuchu... A okazuje się, że 8-ki mam do wyrwania, bo się zmieścić w paszczy nie mogą Mam więc nadzieję, że do kolejnego cyklu zrobię z tym porządek A dziś po południu idę na wizytę do gin żeby zobaczyć co tam z tą moją torbielą, którą wykryła tydzień temu. Mam nadzieję, że sama się wchłonie i w przyszłym cyklu będzie można się starać. Trochę się zestresowałam, bo kazała mi jeszcze zrobić jakies badanie ca-125, a jak sobie doczytałam, to to jakieś markery nowotworowe Mam nazieję, że to tylko profilaktycznie ze względu na torbiel
Miłego, słonecznego dnia Dziewuchy U mnie słoneczko od rana
Stary 2012-06-06, 09:15   #2619
Luna0
Zakorzenienie

Witajcie
Za 2 godz zmykam na zaliczenie ktore jest praktycznie nie do zdania, a z moja pamiecią to jedyne co wiem-poprawka we wrzesniu

Dziewczyny powiedzcie mi... podobno na torbiele bierze sie luteine? Jak tak to od kiedy do kiedy? I czy ja moge po zabiegu skoro teraz pewnie @ przyjdzie duzo pozniej? Moj gin na urlopie, a skoro chce sie za miesiac/dwa zaczac starac to wypada mi ja wyleczyc. Wiem ze przy ciazy miala 3cm a na wypisie ze szpitala pisze 1,5cm wiec sie zmniejszyla

Cytat:
Bo u mnie trochę się problemowo z ciążą zrobiło... Mam pytanie do dziewczyn , które straciły ciąże, jeżeli możecie wrócić do tego czasu to byłabym wdzęczna - wiem że to trudne ale u mnie też nie wygląda to najlepiej i chciałabym się dowiedzieć jak to u Was wyglądało ...
Ja biorę Luteine i Dupka mam plamienia na przemian z małymi krwawieniami, teraz od trzech dni śluz z krwią. Jak byłam w tamten piątek u gina to niby nic złego nie widział ale na pierwszym usg był pęcherzyk ale nie było zarodka (6tyd) a niektóre dziewczyny mówiły że już widziały serce, teraz jak byłam to był zarodek ale nie było serca... (7tyd) mój gin prowadził pierwszą moją ciąże i wiem że on wie że jestem panikarą i w pierwszej ciąży nie mówił mi nie których - mniej istotnych rzeczy żeby mnie nie martwić a potem jak na następnej wizycie było ok to mówił że coś tam było ale już jest ok. I teraz mam wrażenie że też nie do końca jest dobrze, tylko czeka jak sie to potoczy żeby nie wzbudzac paniki.
Proszę
Cytat:

A i jak ze mnie poleciała tak krew (3 dni) temu to nagle odzyskałam siły - czułam się tak normalnie jakbm nie była w ciąży - nawet zachciało mi się palić ale następnego dnia wszystko wróciło do ło normy
U mnie nie było żadnych zwiastunów, poszłam zobaczyć serduszko (8tc), a zobaczyłam za mały zarodek.. Jednak tak jak Twój, moj gin tez nie przekreslal ciazy bo rozne odstepstwa czy opoznienia sie zdarzają.
Tydzien pozniej zarodek byl rozmyty a dwa dni po tym znikł całkiem..
i wystąpiło brązowe plamienie.
Moze do konca u Ciebie nie jest dobrze, bo jest plamienie itd. ale to nie znaczy ze jest calkiem źle, tym bardziej ze nie tylko ja ale lekarz mowi to samo. I jesli chodzi o dolegliwosci to nie zwracaj na nie uwagi bo nawet po zabiegu mozna je miec.
Mysle że musisz byc dobrej mysli, po wg mojego lekarza to duzo daje
Pójdziesz na USG i mam nadzieje będzie wszystko dobrze, tyko np owulacja byla pozniej i dlatego bedzie mniejszy. trzymam kciuki

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:46   #2620
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Proszę

Maksika - mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Za każdym razem, gdy czytam, że której z Was się przytrafia jest mi tak ogromnie żal, samą mnie to tak bardzo boli, jakby mi się to zdarzyło. Wiem, że życie uczy pokory, samo wybiera dla nas ścieżki, ale czemu to wszystko musi być takie bolesne??? I po co to?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2012-06-06, 10:50   #2621
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Mam wyniki
TSH 4,65 jestem załamana
dzwoniłam do mojego gin,że mam pierwszy cykl starań i zrobiłam tsh i tyle wyszło, też się chyba załamał, bo powiedział, że to bardzo bardzo zły wynik i czeka nawet dzisiaj na mnie Ja go mam w rodzinnym mieście, więc nie wiem czy dziś jechać do niego, czy w piątek po pracy

Stary 2012-06-06, 11:01   #2622
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Mam wyniki
TSH 4,65 jestem załamana
dzwoniłam do mojego gin,że mam pierwszy cykl starań i zrobiłam tsh i tyle wyszło, też się chyba załamał, bo powiedział, że to bardzo bardzo zły wynik i czeka nawet dzisiaj na mnie Ja go mam w rodzinnym mieście, więc nie wiem czy dziś jechać do niego, czy w piątek po pracy

No to faktycznie nie za dobre. Mój wynik 2.08 czyli tak pośrodku normy a i tak endokrynolog przepisała mi Euthyrox 25. I jod. Kiedy idziesz do lekarza? Może nie czekaj do piątku, jedź dziś. Oszczędzisz sobie nerwów i sądzę, że po wizycie będziesz już troszczę uspokojona. Po co gryźć palce do piątku? Jedź dzisiaj. 3mam kciuki, będzie dobrze, zobaczysz.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2012-06-06, 11:03   #2623
Kejthx
Zadomowienie

Cze dziewczyny Chyba Was nie nadrobie... skumalam tylko, że z Monini dalej zostajemy staraczkami (liczyłam, że chociaż Wam (Tobie zafasolkować ) tym razem sie uda...) i że lubicie ten teges podczas @
Chyba najważniejsze wyłapałam
Tymczasem spadam! Pewnie zajrzę dopiero po 17 czerwca!!!! Paaa
Stary 2012-06-06, 12:19   #2624
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Cze dziewczyny Chyba Was nie nadrobie... skumalam tylko, że z Monini dalej zostajemy staraczkami (liczyłam, że chociaż Wam (Tobie zafasolkować ) tym razem sie uda...) i że lubicie ten teges podczas @
Chyba najważniejsze wyłapałam
Tymczasem spadam! Pewnie zajrzę dopiero po 17 czerwca!!!! Paaa

Miłej podróży i proszę się ładnie opalić w Egipcie. Odpoczywaj sobie kochana a my to sobie dalej gadu, gadu o @, bólach, śluzach, lekarzach i wszystkim temu podobnym. Paaa

Maleńka i bezbronna

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2012-06-06 o 12:21
Stary 2012-06-06, 12:58   #2625
kefii
Wtajemniczenie

hej znowu zniknałam ale pojawiam is i was nadrabiam
Nie mam duzo czasu by siedziec ale jak juz znajde czas to jestem z wami

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny jak mam okres co 26 dni to owulacja jest 11 dnia cyklu???
bardzo możlkiwe ale musisz sama siebie obserwowac i bedzieez wiedizec
Ja też mam cykle 26 dniowe
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Na tygodniu byłam u swojej ( JUŻ BYŁEJ ) ginekolog, z aktualnymi badaniami krwi, moczu, i chciałam z nią porozmawiąć na temat przygotowań do ciąży- niestety tylko się na mnie wydarła.......Powied ziała, że absolutnie niepowinnam się starać o dziecko, że mam anemię,...... że nerki chore,.....że będąc w ciązy bym miła kłopoty ze zdrowiem, a ona wówczas ze mną!!!!!Po tych jej słowach, i jeszcze [po dobitnym tekście- "żebym sobie tą ciąże wybiła z głowy" to się normalnie załamała, popłakałam i postanowiłam, że nigdy już do niej niepójdę!!!!Ja poszłam do niej, by mi pomogła się przygotować do ciąży, skierowała na badania, przepisała jakieś leki na wzmocnienie, skierowała na badania (np. na toksoplazmoze),a ona tylko się wydarałą Nawet niedałą mi wytłumaczyć , że niechcę już w tym miesiącu zajść w ciąze, tylko powiedzmy za 3 miesiące się zacząć strać, a do tego czasu się przebadać, podleczyć.....
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

Nieweim dlaczego niewidać mojej długiej wypowiedzi z przedwczoraj, pierwszej jaką do Was napisałam, i wyjaśniłam moje problemy ze zdrowiem, z ginekolog.....Czemu to tak jest???????

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------
.wolimy teraz, tak bardziej na "żywioł", tymardziej, że przygotowania już poczyniliśmy wcześniej tylko ta moja morfologia niebardzo....
Hej mogę Ci odpowiedzieć
Co do gina to nie pomoge bo ja jestem spod Krakowa. Ja można poweidzieć mam anemię bo hemoglobina jest dobra ale brakuje mi żelaza w organizmie. Moja gin nie wiedzi pzreciwskazań do ciazy tylkl jak już będę w ciazy jak ino się dowiem i potwierdzi to beta to mam sie u nie stawić bo musi mnie obserwowac i maleństwo. Najważniejsze by hemoglobina była jak najlepsza bo ona jest potrzeban. Brak żelaza można nadrobić tabletkami co już robie ale i podaniem dpżylnie żelaza lub przetoczyć krew. Mąż mój ma zakaz oddawania krwi bo w razie czego on moze mi dac krew ajk bedzie potrzebna.
Poszukaj po necie np w dobrylekarz i znajdz nowego gina i sie wybierz po rozmowie z nim będzieszz wiedzieć czy ten czy szukasz dalej. A mając anemie ciężej zachodzi sie w ciaze i troszkę trudniej ją utrzymac co nie zonacza że Tobie mze się udać. Trzeba próbować.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:01   #2626
Kasiaczek89
Raczkowanie

GG do Kasiaczek89

Hej dziewczyny...troche sie nie odyzwalam ale nic sie ciekAWEgo nie wydarzylo.dzis byłam u lekarza. beta wyszła 5834 czyli 6 tydz ciazy dostałam skierowanie na wszystkie badania i bedzie mnie czekało usg...czy musze jeszcze cos wiedziec by zrobic na poczatku ciazy\??
Kasiaczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 15:04   #2627
Atena564
Zadomowienie

Kefii: W sumie z anemią to narazie sobie poradziłam, bez brania leków, bo hemoglobinę ma tak ponad 12, a min jest 11, ale gorzej z tym, że ma niedobór znaczny lekukocytów i płytek krwi (mam 77 tys, a min jest 150 tys Pozostaje mi tylko czekać do następnego tyg, na kolejne badania i mam wielkąąąąą nadzieję , że będa lepsze, bo od 20 moglibyśmy się z moim połówkiem przytulć!!!!!!

Kasiaczek89: trzymam kciuki za Was

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Mam wyniki
TSH 4,65 jestem załamana

Kochana też się zastanawiam czy niezrobić sobie badania TSH....nigdy niemiałam badanych hormonów, tarczycy.....a Ty sama postanowiłaś sobie sprawdzić poziom TSH czy gin Ci kazał??mi nigdy gin niekazał...Napisz jak tam po wizycie u gina, co ci powiedział Buźki
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 18:24   #2628
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cześć dziewuszki

Jaka cisza tu dzisiaj, czyżby większość zaczęła długi weekend? bo ja owszem
Już po pracy,zjadłam obiad i teraz leniuchuje sobie,a Tż do wieczora w pracy.. na szczęście później ma też 4 dni wolnego

Miłego

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-06, 19:23   #2629
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja jestem
dziś miałam iśc do pracy na 8 rano, a zadzownili do mnie o 5.10 żebym przyszła szybciej, bo coś ludzi potrzebują. masakra nie sądzicie tak budzić??

a jutro idę na 12 godzin do roboty.
także u mnie weekendu jeszcze nie widać.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 19:47   #2630
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja jestem
dziś miałam iśc do pracy na 8 rano, a zadzownili do mnie o 5.10 żebym przyszła szybciej, bo coś ludzi potrzebują. masakra nie sądzicie tak budzić??

a jutro idę na 12 godzin do roboty.
także u mnie weekendu jeszcze nie widać.

Ojj bidulka,współczuję

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-06, 19:50   #2631
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a mój chłop na nocki chodzi do pracy teraz do końca tygodnia, także na barabara nie mam co liczyć.
taka o bidulka ze mnie

Stary 2012-06-06, 19:58   #2632
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewuszki

Jaka cisza tu dzisiaj, czyżby większość zaczęła długi weekend? bo ja owszem
Już po pracy,zjadłam obiad i teraz leniuchuje sobie,a Tż do wieczora w pracy.. na szczęście później ma też 4 dni wolnego

Miłego
No to sobie wyobrażam co to będzie się działo w czasie tych 4 dni wolnego.

Ja laseczki znikam do czwartku, dziś w nocy jedziemy do Wiednia, wrócimy jutro wieczorkiem...hmmm bardziej nocą. Pogoda coraz ładniejsza. Dziś było ok 17 st.

Coś żle się czuje, boli mnie głowa. Ogólnie taka osłabiona się czuję, kicham, smarkam, chyba mnie jakieś choróbsko łapie. Jadę i postaram się to zostawić w Austrii, niech też mają polskie zarazki, a co?! Nawet temp nie mam jak zmierzyć, bo nie mam tu termometru. No nic, może się zarazy pozbędę. Oby!

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2012-06-06, 20:04   #2633
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
No to sobie wyobrażam co to będzie się działo w czasie tych 4 dni wolnego.

Ja laseczki znikam do czwartku, dziś w nocy jedziemy do Wiednia, wrócimy jutro wieczorkiem...hmmm bardziej nocą. Pogoda coraz ładniejsza. Dziś było ok 17 st.

Coś żle się czuje, boli mnie głowa. Ogólnie taka osłabiona się czuję, kicham, smarkam, chyba mnie jakieś choróbsko łapie. Jadę i postaram się to zostawić w Austrii, niech też mają polskie zarazki, a co?! Nawet temp nie mam jak zmierzyć, bo nie mam tu termometru. No nic, może się zarazy pozbędę. Oby!
Hehehe, ojjj będzie się działo
Miłego wypoczynku i udanej pogody

domciatko - obejrzałam Twojego bloga którego masz podanego w linku, piękne sa te kartki,albumy itp. Sama to wszystko robisz?

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-06-06 o 20:11
Stary 2012-06-06, 20:12   #2634
anna2007
Raczkowanie

hej
chyba mnie jeszcze pamiętacie

byłam w szpitalu na badaniach,wyniki ok,usg zrobione,zarodek jest,serduszko bije -6tc
anna2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 20:34   #2635
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
witajcie Dziewczyny
Maksika, trzymam kciuki by z dzidziolkiem było wszystko w porządku
Isia, a do Was niech pogoda wraca, w końcu się urlopujecie

A ja wczoraj byłam u dentysty, z czego się baaardzo cieszę, bo odkąd się tu przeprowadziłam, to jakoś nie mogłam się zebrać by nowego znaleźć. Ale koleżanka mi poleciła i jestem zadowolniona I tak sobie pomyślałam, że może faktycznie wszystko już dawno w gwiazdach zapisane... a nam w tym cyklu staranka odpadają (z powodu torbieli), bo może wszystkie ząbki mam wyleczyć zanim dzidzia zamieszka w brzuchu... A okazuje się, że 8-ki mam do wyrwania, bo się zmieścić w paszczy nie mogą Mam więc nadzieję, że do kolejnego cyklu zrobię z tym porządek A dziś po południu idę na wizytę do gin żeby zobaczyć co tam z tą moją torbielą, którą wykryła tydzień temu. Mam nadzieję, że sama się wchłonie i w przyszłym cyklu będzie można się starać. Trochę się zestresowałam, bo kazała mi jeszcze zrobić jakies badanie ca-125, a jak sobie doczytałam, to to jakieś markery nowotworowe Mam nazieję, że to tylko profilaktycznie ze względu na torbiel
Miłego, słonecznego dnia Dziewuchy U mnie słoneczko od rana
Ca - 125 też miałam robiony przy torbieli, to profilaktyka, ale lepiej dmuchać na zimne. Nic mi nie wykazało na szczęście, to była zwykła torbiel, 5cm dwukomorowa Więc się nie martw

Cały czas podczytuję co piszecie, ale jakoś ostatnio nie mam siły pisać, jak sobie pomyślę,że znów mnie za chwilę czeka wkręcanie i czekanie da test, to mnie coś trafia

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Mam wyniki
TSH 4,65 jestem załamana

Trochę ponad normę, powinnaś zrobić jeszcze ft3 i ft4, bo po samym TSH za wiele endokrynolog nie stwierdzi.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
No to faktycznie nie za dobre. Mój wynik 2.08 czyli tak pośrodku normy a i tak endokrynolog przepisała mi Euthyrox 25. I jod. Kiedy idziesz do lekarza? Może nie czekaj do piątku, jedź dziś. Oszczędzisz sobie nerwów i sądzę, że po wizycie będziesz już troszczę uspokojona. Po co gryźć palce do piątku? Jedź dzisiaj. 3mam kciuki, będzie dobrze, zobaczysz.
A po co przy takim TSH dał Ci Euthyrox to ja nie wiem.

Tak jak kiedyś pisałam, ponad połowę życia spędziłam w klinikach endokrynologicznych, i zawsze badali mi TSH, ft3, ft4 te trzy hormony tarczycy dają jej prawdziwy obraz, więc jeśli dostajecie skierowanie na TSH zróbcie przy okazji te dwa dodatkowo, U mnie zdarzało się, że TSH miałam w normie a ft3 albo ft4 szalało. To nie jest wielki koszt , a przynajmniej faktycznie wiadomo czy z tarczycą wszystko ok. Ja z racji mojej historii robię je dwa razy w roku, i póki co od jakiś 8 lat jest wszystko dobrze. Ale zawsze badam te trzy hormony.
Stary 2012-06-06, 20:42   #2636
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna2007 Pokaż wiadomość
hej
chyba mnie jeszcze pamiętacie

byłam w szpitalu na badaniach,wyniki ok,usg zrobione,zarodek jest,serduszko bije -6tc
Pamiętamy
No to fajnie że u Was wszystko ok i tak trzymac dalej
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 20:51   #2637
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

domciatko - obejrzałam Twojego bloga którego masz podanego w linku, piękne sa te kartki,albumy itp. Sama to wszystko robisz?
dziękuję bardzo
tak sama robię kartki i albumy)

Stary 2012-06-06, 21:15   #2638
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
Ca - 125 też miałam robiony przy torbieli, to profilaktyka, ale lepiej dmuchać na zimne. Nic mi nie wykazało na szczęście, to była zwykła torbiel, 5cm dwukomorowa Więc się nie martw
Ca-125 nie jest niestety badaniem dającym jednoznaczną odpowiedź czy coś się dzieje czy nie. Ja mam endometriozę, przy której ca-125 zazwyczaj jest podwyższone, no ale właśnie - zazwyczaj. U mnie nie było.
|No ale mam nadzieję, że u Was wszystko ok
Stary 2012-06-07, 07:52   #2639
Mokka_83
Wtajemniczenie

[QUOTE=dmoc4;34550759]Ca - 125 też miałam robiony przy torbieli, to profilaktyka, ale lepiej dmuchać na zimne. Nic mi nie wykazało na szczęście, to była zwykła torbiel, 5cm dwukomorowa Więc się nie martwQUOTE]

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Ca-125 nie jest niestety badaniem dającym jednoznaczną odpowiedź czy coś się dzieje czy nie. Ja mam endometriozę, przy której ca-125 zazwyczaj jest podwyższone, no ale właśnie - zazwyczaj. U mnie nie było.
|No ale mam nadzieję, że u Was wszystko ok
Wczoraj odebrałam wyniki Ca-125 tuż przed wizytą u gina i na szczęście wyszedł dobry - 13,4 (przy normie maax 35) Gin zrobiła mi usg i z mojej 27mm torbieli sprzed tygodnia została 17mm, więc się ładnie wchłania. Powiedziała więc, że mogę juz nawet teraz zacząc brać luteinę i miesiączka przyjdzie trochę szybciej - będziemy mogli troche skrócić czas oczekiwania do kolejnych staranek. Tak więc od wczoraj zaczęłam ją brać i mam nadzieję że na samym początku lipca będzie owu i tym razem piękne pęcherzyki, ale żadnych torbieli
A tak w ogole, to witam się z Wami)

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-06-07 o 07:54
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 13:21   #2640
lukinia
Raczkowanie

anna2007- super, chyba jestesmy podobnie, bo z moich wyliczen tez wypada 6 tydz.
ja wczoraj w koncu mialam chwile zeby wszystko przestudiowac i dowiedzialam sie, ze tygodnie liczy sie od ostatniej @ a nie od zaplodnienia a to znaczy, ze male ma juz nie tylko serduszko, ale glowe, oczy, a nawet posladki po prostu szok... moje mdlosci chyba sie wzmagaja, ale zauwazylam ze ma to zwiazkem tym jak czesto jem - jak caly czas co 1-2 godziny po trochu to jest ok, ale jak sie troche przeglodze to zaraz mi slabo i czuje metaliczny smak w ustach... troche mnie to dziwi, bo myslalam ze niedobrze to sie robi od jedzenia, a nie z jego braku
wizyte mam dopiero za 2,5 tyg - staram sie tu zagladac, ale tez ograniczc troche kompa, wiec dlatego za czesto sie nie odzywam, ale za wszystkie trzymam kciuki
lukinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości