|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza rozkrzyczana gromadka. Jak poskromić czterolatka? Mamusie maj-czerwiec 20
podaj skąd go zamawiałaś i ile zużyłaś przez te 3 tyg? bo nie wiem czy 1 czy 2 butelki zamówić umnie też 4 osoby łacznie z patrykiem
|
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza rozkrzyczana gromadka. Jak poskromić czterolatka? Mamusie maj-czerwiec 20
A wiecie co ja wczoraj zrobilam, ano postanowilam pofarbowac wlosy ale sie cos zagapilam i wlalam odzywke do wlosow zamiast farby do utrwalacza malo tego nadal nie skapnelam sie nic, nalozylam na glowe i kiedy kolor jakos nie zaczal sie robic to sie skapnelam ze cos jest nie tak,
no i coz farba stracona. Zdecydowanie powinny robic kompletnie rozne tubki, a nie dwie podobne ktore latwo mozna pomlic. Co ciekawe wlosy sa jakies jasniejsze troche, bo to chodzilo mi o o odrosty wiec mial byc jasny blond.
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
Caterin -
![]() za nami kolejny deszczowo słoneczny dzień, ale ni ył taki zły - tzn głowa mi nie pekała. o tym odrobaczniu - kojarzy mi sie wyłącznie z odrobaczaniem zwierząt, nie stosowałam ale poczytam o tym nie wiem co napisac wiecej - brak weny.... |
|
|
|
|
#1924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam 2 największe butle i starczyły równo na całą kurację. U was tez starczą, bo masz 2 małych dzieci, u nas Kuba brał już 2 razy więcej niż Kala. Z tego co pamiętam, to Kala nie całe 0.5 ml, Kuba nie cały 1 ml, a my po całym 1.5 ml...ale moge sie mylić...\ dmierz sobie na początek ile kropli wchodzi na ile ml i nie bedziesz musiała codziennie liczyc kropli (te duze butle sa bez kroplomierza)
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Caterin -
![]() mój brat ostatnio u nas był na boksie i jeszcze wychodził na piwo i sie pyta mnie czy mam pianke do włosów, powiedziałam mu że stoi na półce taka czerwona w łazience, on już poszedł, wchodze do łazienki a tam na umywalce stoi pianka do golenia , dziwne że głowa go nie swędziała![]() Asia - podasz linka do tego specyfiku o którym piszecie? bo juz tyle razy wspominałyście a nie wiem co to jest, zobacze jak Ramona będzie po tej kuracji co lekarz przepisał, a to będzie trwało prawie do końca wakacji, jak nie pomoże za bardzo to sie zastanowię nad czymś innym a skąd wiesz o tym? od lekarza? mój lekarz to przepisuje same syropy, tabletki, nic ziołowego nie zna chyba , na odrobaczenie nie zaproponował nic, na ból brzuszka tylko nurofen (nie można podawać kropli żoładkowych?), chciałabym znaleźć lekarza który by trochę sie znał na ziołach
|
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
podobno sa jakies krople co dzieciom mozna dac, ale te najczestsze dostepne to sa na alkoholu i podawac dopiero od 15 roku zycia (a ja pamietam ze dostawalam duuuuzo wczesniej - byly straszne!)
|
|
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, zbombardowałam was PW
(nie bijcie ) ale zniekształcili mi link , monia jak to obejść ?krople żóładkowe kiedyś były, zawsze mama podawała na łyżeczce z cukrem, gorzkie ale chyba dobre, przynajmniej teraz miło wspominam
kosmetyki stroje karnawałowe dla dziewczynki same dziecięce! ciuszki twory i potwory Edytowane przez gothika Czas edycji: 2012-06-06 o 09:49 |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Wtajemniczenie
|
poszukajcie sobie w necie informacji nt balsamu kapucyńskiego
to jest na alkoholu, ale dziecom naszym podaje sie naprawde mało - 15 kropli - ile tam moze byc tego "strasznego" alkoholu... Duzo bardzie boje sie sorbinianu potasu i benzoesanu sodu w syropach na gorączke dla prawie noworodka..albo substancji powodujących piękny kolor i smak. Z reszta popularne syropy sa na alkoholu.. Sinupret tez na alkoholu - a kilka z nas podaje lub podawało. Do balsamu nikogo nie zachęcam - musicie same podjąc decyzję, warto sobie na ten temat poczytac w necie. Duzy temat był na gazeta.pl Moja opinie i skutki działania znacie. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
np gazeta.pl gqazetaq.qplq
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
asia - niemniej jednak chyba dodatek tej gorzknicy powoduje czasem wymioty u dzieci (bo to gorzkie - kolezanki corka zwymiotowala jak jej podalysmy - w tym rzecz ze czasem wymioty pomagaja
)
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mi te krople nie pomagały, ja chyba dostawałam krople mietowe
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
masz racje, niedopatrzenie moje...
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
bo monia to chyba mnie nie lubi
, nigdy nie odpowiada itd![]() Asia tylko że jak daje linka to to nie wyglada tak zwyczajnie typu www g a z e t a .pl tylko takie rózne dziwne znaki |
|
|
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
u nas dzisiej słonecznie od samego rana - to i humor lepszy
![]() musze niestety czekac na kuriera... ale po południu jedziemy na wies to chłopaki sobie pobiegają... a ja w trakcie przygotowań do wyjazdu - w sumie tylko tydzień nad morzem ale jak cieszy |
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Asia to kuracja trwa 3 tygodnie? ale czytałam że jakas przerwa i potem znowu? to te dwie butle starczyły ci na 3 tygodnie czy na dłużej?
to cała rodzina musi brać? drogo to wychodzi |
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Kjane udanego wypoczynku
![]() Kupiłam sobie wczoraj buty do sukienki, napaliłam się jak szczerbaty na suchary bo tanie były i w miare ładne. W domu chciałam się przejśc, ale te buty się nie nadają do chodzenia. Będe musiała oddać, mam nadzieję, ze nie będą robili problemów jak buty w promocji były. Ale jestem zła :/ Może wy pomożecie z dodatkami do tej sukienki. Jeszcze mam dwa tygodnie. Sukienka jest popielata. Buty raczej chce czarne szpilki z odkrytym palcem, coś tego typu: http://allegro.pl/buty-damskie-panto...381872501.html, torebka ta co ostanio, marynarka też czarna. Jaka bizuteria?? Czy będzie pasował naszyjnik? Dodam tylko, że z tyłu ona ma zloty zamek. Pewnie będziecie pisały by do szarości kolor dać, ale mam już torebkę i marynarkę, nie chce wszystkiego od podstaw kupować, a ta torebka tak w miarę rozweselała będzie bo świecąca. Największy problem mam z naszyjnikiem, jedno radzą, że koniecznie a inni, że zdecydowanie bez naszyjnika, tylko branzoleta i kolczyki
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2012-06-06 o 13:07 |
|
|
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
ona - dzieki
![]() a moze cos takiego: http://allegro.pl/zloty-naszyjnik-el...371388551.html http://allegro.pl/n5458-kwiecisty-na...370302104.html http://allegro.pl/naszyjnik-kolia-ob...382916893.html http://allegro.pl/ss-naszyjnik-zloto...401244741.html jeszcze szukam Edytowane przez Kjane Czas edycji: 2012-06-06 o 13:18 |
|
|
|
|
#1937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 butle starczaja na całą 2-etapowa kurację Cała rodzina - bo Kala miała podejrzenie o robaki (zgrzytała zębami itp), więc jesli jeden członek rodziny ma coś takiego, to inni moga miec też. Więc jak leczyć to wszystkich - taka zasada przy pasożytach. A ja jutro wyprawiam urodzinki Kalinki i moje - bedzie impra
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Kjane czyli uważasz, że z naszyjnikiem będzie lepiej? Ten co pokazałaś nawet fajny, tylko jaka bransoletka do tego? Tak by nie bylo wszystko z innej bajki...
Ta trzecia najfajniejsza, druga zupełnie nie mój styl.
|
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
ja bym cos na szyję założyła, do tego jakies delikatne kolczyki a jesli 3 wisior to na rękę też coś w tym stylu - złoto czarne
a cos z tych do pierwszego naszyjnika http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0 albo http://allegro.pl/bransoletka-rzemie...347647514.html http://allegro.pl/zloto-czarna-brans...383507767.html bez tego wisiorka Edytowane przez Kjane Czas edycji: 2012-06-06 o 13:25 |
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Kjane dzięki
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
fajny
![]() te chanelki chyba modne |
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Wtedy bransoletka tez dosyć szeroka, w uszy tylko małe wkręcane kuleczki. Muszę jeszcze przemyśleć
Pojutrze przejadę się te buty oddać to może jeszcze wejdę do sklepu ze sztuczną bizuterią.
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Gothika zapomnialam odpowiedziec kiedys nie tylko obwod sie zwiekszyl w klatce piersiowej ale miseczki, bo wciskalam sie w B niektore, a teraz nie, tylko C
a jak czytam ze po karmieniu piersia piersi maleja i wogole nie fajne sie robia, to ja wrecz odwrotnie, wogole kiedys mialam takie nieduze piersi, a teraz nie moge narzekac, fajnie jesli tluszczyk sie odklada tam gdzie trzeba
|
|
#1944 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sukienka sprawdziła się świetnie i pójdę też w niej na drugie wesele.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Asia- dzieki
![]() Ona - oczywiście że pasuje naszyjnik, przeciez sukienka nie jakaś ozdobna w dżety, dekolt ma czyli naszyjnik pasuje, i bransoletka, kolczyki juz skromniejsze ![]() nicko - to juz macie pierwszą pracownice jakbyście cos otwierali , pamiętaj
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko nie wiem czy zdołasz doczekać bo to jeszcze około 2óch lat może potrwać. No jakieś tam 1wsze plany są, tylko w tej najszej mieścinie to ciężko z czegoś pożytek osiągnąć.
|
|
|
|
|
|
#1947 | |
|
Wtajemniczenie
|
ONA teraz modne takie sukienki z falbanka w pasie.Do takiej sukienki z dekoltem koniecznie naszyjnik.
Buty super! ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- o co chodzi z ta wiadomoscia na PW? |
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
http://s h i n y b o x.pl/?ref=b3a88ee
alusia - to dam tutaj, trzeba skopiować i usunąć spacje w słowie s h i n y b o x, a tobie nie wysłałam?
kosmetyki stroje karnawałowe dla dziewczynki same dziecięce! ciuszki twory i potwory Edytowane przez gothika Czas edycji: 2012-06-06 o 22:51 |
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
N I E M O Ż L I W E !!!!!!
jak to - zadna nic nie napisała przez cały dzień mam nadzieje ze to z powodu świeta a nie ze watek sie rozpadł ![]() my dzisiaj aktywnie - popołudnie u koleżanki i u rodziców, wróciliśmy o 22, chłopaki jeszcze nie spali wiec kapiel, o piachu pełno wszedzie i do łózek, Hubert wczoraj gorączkował wieczorem - w ciągu dnia dąłma mu przeciwgoraczkowy po 16 i teraz spokój - ale noc kolejna do pilnowania.... do jutra |
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
no nie ma co poczytac przy herbatce
fakt u was swieto a u nas zwyczajny dzien ciag dalszy pochmurnej deszczowej pogody, ja polozylam Sebastianka na drzemke bo wczoraj poszedl pozniej spac, dzis wstal rano do szkoly, wiec zmeczony by byl dosc wiec polozylam go a ja mam chwilke dla siebie a w taki dzien nic mi sie nie chce
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

, dziwne że głowa go nie swędziała
, monia jak to obejść

)

Nigdzie nic nie ma.