Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 14:15   #2461
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja póki co nie planuję kolejnej ciąży. Albo się "sama zaplanuje", albo odłożymy to na bliżej nieokreślone "potem"
njalepiej jak ktos pyta: "planujesz wiecej dzieci?" to ja odpowiadam "nie planuje, licze na wpadke" mina pytajacego - bezcenna

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:32   #2462
alibany
Rozeznanie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cześć!!
Czytam ale weny brak....
Dziekujemy za wczorajsze życzenia- to już 11mcy
Dla Radka, Sophie, Majeczki, Karolka
iustyna jak samopoczucie? lepiej coś po tych przeciwbolowych? współczuję bólu!!!
patik co za baba z tej promotorki!!! Po wszystkim bym ją konkretnie wysmarowała. Póki co trzymam kciuki, byś szybko mogła się w końcu obronić! Jak i reszta dziewczyn!
adrji udanego wypoczynku. Jasiu będzie wniebowzięty znowu na łonie natury a mamusia się dotleni i naładuje akumulatory!
stronczek dobrze, że wysypka się pojawiła, przynajmniej wiadomo co Wiki dolegało!
jacieee Wam z kolei współczuje wysypki i tego dziadowskiego uczulenia jakie dopadło Domka! Musi się biedaczek męczyć a Wy razem z nim!!! Niech szybko się wyjasni co jest tego przyczyną, albo chociaz niech minie i juz nigdy nie wraca!!!

jakoś takiego powera dostałam w ostatnich dniach. Komputer odpalam w drugiej połowie dnia, co pozwala mi więcej zrobić w domku. W każdej wolnej chwili, kładę się na podłoge i robię brzuszki, a Ala mi dopinguje chichrając się co ta matka wariatka wyrabia Teraz siedzi w "pudle" a ja piję kawkę
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 15:16   #2463
Marina1
Zakorzenienie

Beatko dalej pije, terapia zakończona sukcesem... Wyobrażasz sobie? zakończona sukcesem.... Bo 2 lata chodził, wiedział w jakie dni może pić, a w jakie być trzezwym, a gdy poszedł nawalony na terapię to zawsze mu puszczali płazem ( trzy razy sprawa w sądzie i zawsze wyszedł cało ). Ot, tak u nas w Mielcu leczą alkoholików.
Ja nie wiem, powiedziałam już sobie, że niech żyją jak chcą, niech robią co chcą, ja mam swoją normalną rodzinę. Widocznie mama go kocha i tyle. Sama w to nie wierze co pisze, ale chyba tak jest, bo jak można po 23 latach znęcania się psychicz. i fiz. dalej dzielić z taką osobą życie i przynosić mu kapcie pod nogi???
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 15:28   #2464
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

od dziś w tesco są pampersy active baby za 34,99
link do gazetki:
http://itesco.pl/pobierz/gazetki/15/...hm/gazetka.pdf

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Beatko dalej pije, terapia zakończona sukcesem... Wyobrażasz sobie? zakończona sukcesem.... Bo 2 lata chodził, wiedział w jakie dni może pić, a w jakie być trzezwym, a gdy poszedł nawalony na terapię to zawsze mu puszczali płazem ( trzy razy sprawa w sądzie i zawsze wyszedł cało ). Ot, tak u nas w Mielcu leczą alkoholików.
Ja nie wiem, powiedziałam już sobie, że niech żyją jak chcą, niech robią co chcą, ja mam swoją normalną rodzinę. Widocznie mama go kocha i tyle. Sama w to nie wierze co pisze, ale chyba tak jest, bo jak można po 23 latach znęcania się psychicz. i fiz. dalej dzielić z taką osobą życie i przynosić mu kapcie pod nogi???
przykre okropnie.....

aż wierzyć się nie chce...
tylko jak to możliwe że mu darowali jak na terapię przyszedł pod wpływem to zrozumieć nie mogę chyba właśnie jedynie co możesz zrobić to się odciąc od tego i nie myśleć, więcej zrobić nie dasz rady. Widać Twoja mama tak wybrała i godzi się na to. Niektórzy właśnie tak rozumieją słowa przysięgi "....i że Cię nie opuszczę aż do śmierci., " mimo wszystko, choćby bił, pił, znęcał się, przeklinał, wyzywał i wszystko co najgorsze to trwają w tym.. smutne to ale wiele takich przypadków niestety.. to jest psychiczne uzależnienie od dręczyciela...
trzymaj się kochana i pamiętaj że Ty już jesteś poza tym wszystkim

A co u K.? daje sobie jakoś radę z tym wszystkim kiedy Ty już nie mieszkasz tam? z pewnością tęskni za Tobą bardzo.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 15:37   #2465
kalinkap13
Rozeznanie

witam,

no to dziś poszalałam sobie, od rana generalne porządki, dwa ciasta upiekłam, angielski z kubynka juz miałam, obiadki porobiłam...to teraz czas na odpoczynek w końcu

tyle, że Filip słabo śpi (dobrze że noc ok)-przez ten katar i pewnie zaraz obudzi sie z drzemki.

monia no podziwiam! chociaż..po cichu mi sie też marzy trójka dzieci ale trzecie bym chciała dopiero po 30.tce,o ile wtedy będę mogłanajpierw musze zajść z drugim a to nie takie łatwe...
iustyna ojej,bidulko ściskam mocno! dobrze że tż chociaż pomaga

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Myślicie że jest jakaś różnica w miodzie takim ze sklepu, a takim kupionym przy ulicy-z własnej pasieki. Który kupujecie?
ja kupuję z pasieki, ale sprawdzonej

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
A wogole to mam okazje usłyszeć wysokie głosy mojej sąsiadki
Od 2 dni ma nowego faceta
I szał ciał jest za ściana
omg

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
oglądam własnie wPnŚ o 9-letnim chłopczyku który złamał rękę i przez zaniedbanie lekarzy w szpitalu zaczęła mu gnić rączka pod gipsem, chłopiec zaczął gorączkować, wymiotować, lekarze cały czas mówili że wszystko jest ok, wypisali go do domu, matka dopiero poszła do innego lekarza i ten po zdjęciu opatrunku był w szoku... rączka już pewnie nie będzie w pełni sprawna ale może lekarzom uda się zrekonstruować uszkodzone tkanki i miesnie ... straszne..... co za lekarze.... biedne dziecko...
też to oglądałam ale na ddtvn..masakra

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Hej. U nas noc chyba najgorsza ever płacz od momentu położenia do samego rana z małymi przerwami na drzemki. Nie wiem, co jej było, na zęby chyba nie mogę zwalić, bardziej na zapchany nos, który utrudniał oddychanie. Nie ukoił jej cycek, lulanie na rękach, głaskanie. W ruch poszedł też przeciwbólowy ( w pewnym momencie miała nawet stan podgorączkowy), ale nic to nie dało jestem umęczona, ale niestety moja gwiazdolita jeszcze bardziej także powrót do kupy pełną gębą!

Aaa! No i Maja skończyła dziś 10 miesięcy zleciało...
ad.1
ad.2

i nie zacytowało mi wiecej

lece odpocząć póki młody "jeszcze" śpi

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2012-06-06 o 15:38
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 15:44   #2466
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
monia no podziwiam! chociaż..po cichu mi sie też marzy trójka dzieci ale trzecie bym chciała dopiero po 30.tce,o ile wtedy będę mogłanajpierw musze zajść z drugim a to nie takie łatwe...
wlasnie w przyszlym oku juz bede po 30tce

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 16:40   #2467
Marina1
Zakorzenienie

Zrobiłam kopytka. Właśnie gotuje się przedostatnia tura. Możecie od dziś mówić mi Nigella

beatko a K. zmienił się niemiłosiernie. Nie to samo dziecko. Nie wiem, czy spowodowane to już jakimś tam wiekiem dojrzewania (10/11 lat?) czy po prostu patrzy i się uczy. W każdym razie jak przyjeżdzam do domu z I. to nas nawet nie zauważa, dopiero jak ryknę na niego () to potiutia trochę do małego. A mały się aż trzęsie do niego.

Są już gazetki Dziecko i Mamo to ja, ja sobie kupiłam właśnie. Za 2 dałam 1,99
i tą kartę z rossa sobie wzięłam, jak byłam po mleko, ale jeszcze nie rejestrowałam.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

dziewczyny kochane ile się czeka na rozliczenie pit? M. złożył środkiem marca i dalej nic...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-06-06, 16:50   #2468
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

dziewczyny kochane ile się czeka na rozliczenie pit? M. złożył środkiem marca i dalej nic...
Ja rozliczałam się 19.04 przez internet, a zwrot miałam już na koncie 08.05

edit.: moja siostra dostała zwrot jeszcze szybciej - po równiutkim tygodniu.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2012-06-06 o 16:52
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 18:36   #2469
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam gorączkę, katar, kaszel i okropny ból gardła - nie mam siły nawet zająć się małym, czy iść do lekarza
Współczuję. pewnie przez to że przemokłaś i zmarzłaś.

Cytat:
1. beatko a K. zmienił się niemiłosiernie. Nie to samo dziecko. Nie wiem, czy spowodowane to już jakimś tam wiekiem dojrzewania (10/11 lat?) czy po prostu patrzy i się uczy. W każdym razie jak przyjeżdzam do domu z I. to nas nawet nie zauważa, dopiero jak ryknę na niego () to potiutia trochę do małego. A mały się aż trzęsie do niego.

2.dziewczyny kochane ile się czeka na rozliczenie pit? M. złożył środkiem marca i dalej nic...
1. Szkoda. Taki był Twój "pieszczoch" z niego... Pamiętam ze zdjęć.
2. US ma na to 3 miesiące od daty złożenia deklaracji.
Stary 2012-06-06, 19:28   #2470
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Piszę już tego posta 4 raz Laptop zaczął mi się strasznie nagrzewać i sam się wyłącza
Wczoraj wracając od fryzjera złapał Nas taki deszcz, że wróciliśmy z mężem przemoczeni dosłownie do majtek, ja ze swoich balerin wylewałam wodę, nie wiem, czy nie pójdą do wyrzucenia
Na szczęście dla Szymona zabrałam folię do wózka więc on był w najbardziej komfortowej sytuacji
Dzisiaj mam gorączkę, katar, kaszel i okropny ból gardła - nie mam siły nawet zająć się małym, czy iść do lekarza

Dobra nie smęcę więcej chociaż jeszcze dużo by się tego znalazło - wysyłam posta zanim laptop znowu mi się wyłączy
pewnie wiatraczek trzeba przeczyścic. zrób to szybko, bo ci się spali. mnie az zadymiło raz, ale udało się uratować
U nas folia nie zdaje egzaminu- bo Emil jej nie znosi i albo ją skopuje( nie pytakcie jak), albo przez okienko wystawia swoje stopy. tak czy siak jest mokry. wiec teraz odpuszczamy sobie spacery w deszczu.

My na razie drugiego nie planujemy i raczej nie będziemy planowac, ani nie planowac. po prostu zostaniemy z jednym. Ostatni tydzień, kiedy T. wyjechał a ja zostałam z Emilem sama dał mi do myślenia. Nie jestem matką z prawdziwego zdarzenia . i miałam okropne wyrzuty sumienia gdy nakrzyczałam na emila, a on się popłakał biedulek. Sama siebie bym . Brak mi cierpliwości z przemęczenia i braku czasu dla siebie. on jest tak ruchliwy, ze ledwo za nim nadążam, jeszcze wczoraj znajomy o mało nie dał mu biszkopta pokrytego warstwą cukru. dobrze że w porę zauważyłam, bo by mi latał po pokoju jak helikopter. 3 razy kiedyś polizał loda i jak nakręcony raczkował z jednego pokoju do drugiego i tak przez 10 minut. od tej pory zero takich pobudek.

a wspominałam Wam, że nie ważne o której ten mały potwór idzie spac, to wstaje i tak i tak o 4 rano???
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 19:45   #2471
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
pewnie wiatraczek trzeba przeczyścic. zrób to szybko, bo ci się spali. mnie az zadymiło raz, ale udało się uratować
U nas folia nie zdaje egzaminu- bo Emil jej nie znosi i albo ją skopuje( nie pytakcie jak), albo przez okienko wystawia swoje stopy. tak czy siak jest mokry. wiec teraz odpuszczamy sobie spacery w deszczu.

My na razie drugiego nie planujemy i raczej nie będziemy planowac, ani nie planowac. po prostu zostaniemy z jednym. Ostatni tydzień, kiedy T. wyjechał a ja zostałam z Emilem sama dał mi do myślenia. Nie jestem matką z prawdziwego zdarzenia . i miałam okropne wyrzuty sumienia gdy nakrzyczałam na emila, a on się popłakał biedulek. Sama siebie bym . Brak mi cierpliwości z przemęczenia i braku czasu dla siebie. on jest tak ruchliwy, ze ledwo za nim nadążam, jeszcze wczoraj znajomy o mało nie dał mu biszkopta pokrytego warstwą cukru. dobrze że w porę zauważyłam, bo by mi latał po pokoju jak helikopter. 3 razy kiedyś polizał loda i jak nakręcony raczkował z jednego pokoju do drugiego i tak przez 10 minut. od tej pory zero takich pobudek.

a wspominałam Wam, że nie ważne o której ten mały potwór idzie spac, to wstaje i tak i tak o 4 rano???
Mamusiu
Ja mimo bliźniaczek nie mam takich hardcorowych pór wstawania ale trzeba miec oczy dookoła głowy
Stary 2012-06-06, 20:41   #2472
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Ciężko sie wydostac z kupy...
Ewa nie spała do 3 w nocy, jak już zasnęła to wstała o 6...bawiłysmy sie do 8. Wróciłam z pracy, wykąpałam sie przy wielkim płaczu, ugotowałam obiad, poszłyśmy na spacer a od 17 do 20 płacz.................... ......................... ..wiszenie na nogach, rekach, jeki.........płacz. Tż wyjechał rano-wróci w pn...........
Chyba mam dość..................... .......Kłade sie spac-jutro na pewno bedzie lepiej
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 20:56   #2473
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Maja, Karol, Maja
Sto lat
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam!
Ewa nie spała do 3 w nocy, jak już zasnęła to wstała o 6...bawiłysmy sie do 8. Wróciłam z pracy, wykąpałam sie przy wielkim płaczu, ugotowałam obiad, poszłyśmy na spacer a od 17 do 20 płacz.................... ......................... ..wiszenie na nogach, rekach, jeki.........płacz. Tż wyjechał rano-wróci w pn...........
Chyba mam dość..................... .......Kłade sie spac-jutro na pewno bedzie lepiej
Zeby?
A z kim zostawiasz Ewcie jak idziesz do pracy? I ilepracujesz?

Marinko a poczekaj jak będzie miał 16-18
Dla mnie to straszne jak bardzo ne lubię mojeg brata, nawet nie to ze nie lubię co denerwuje mnie jego olewatrstwo.
Bak mi tolerancji dla jego zachowania
Totalne zlał szkole i będzie siedział i do tego zachowanie wobec rodziców
Ech szkoda mi gadać

Z dobrych wiadomości Jaś ma już czyste gardelko i koniec antybiotyku
Idę sie poruszać
Stary 2012-06-06, 21:07   #2474
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Idę sie poruszać

To na Euro ma gardło gotowe do kibicowania naszym

Gdzie się podziewa Natka, kto mi powie
I Rysiki...
Stary 2012-06-06, 21:14   #2475
iustyna1
Wtajemniczenie

Natka jest na pasku
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 21:18   #2476
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Gorzej jak trafię znów va banque

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
jakoś takiego powera dostałam w ostatnich dniach. Komputer odpalam w drugiej połowie dnia, co pozwala mi więcej zrobić w domku. W każdej wolnej chwili, kładę się na podłoge i robię brzuszki, a Ala mi dopinguje chichrając się co ta matka wariatka wyrabia Teraz siedzi w "pudle" a ja piję kawkę

Podziwiam!
Stary 2012-06-06, 21:31   #2477
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Bry, straszną noc miałam . Od 23.00 już w łóżku byłam, ale tak mnie bolało, że dopiero po 1.00 usnęłam. Nawet przeciwbólowe nie pomogły, aż się z bólu poryczałam. Od rana też lecę na tabletkach. Dobrze, że jutro wolne i Tż będzie w domu. W swojej naiwności, myślałam że to jest pikuś a okazuje się trochę inaczej...

Powinnam Tż teraz tutaj laurkę wystawić, tak mi pomaga. Jak jest w domu, to robi wszystko, żebym mogła poleżeć, wstaje jak się mała budzi, wstaje rano się nią zajmuje. Specjalnie rano po przeciwbólowe mi jechał.

ale mam doła

koniec smucenia
Moja słitaśna :P lód między nogi i jedziesz !

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzięki

No to się wyspałam ku.wa! Maja spała całe 20 minut! Nie zdążyłam głowy do poduszki przyłożyć a już kwękała. A zwykle jej pierwsza drzemka trwa minimum godzinę, chyba myśli, że w miesięcznicę wszystko jej wolno mam dziś ewidentnie kryzys macierzyński
Ja też mam momentami kryzys, cierpliwości mi brakuje. Zwłaszcza jak się coś planuje..
Cytat:
Często to jest takie patologiczne uzależnienie od osoby chorej. Nie wiem jak u Was
Cytat:
Witam!
U nas teraz wiszenie na nogach i rękach to norma :// A jak nie wezmę to ryczy. Wredzisko małe

Pierogi zrobione, jacieeee mama wczoraj farsz doprawiała

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 21:32   #2478
Marina1
Zakorzenienie

coś mi się dzieje z wizażem.
Teliczku coś Ty, mówisz, że potem jest coraz ciężej złapać kontakt z młodszym bratem? ehhh...coś w tym musi być.

brumku tak, był przytulakiem, ale to jak był mały. Teraz to nie chce się zbliżyć dzięki za odp. o rozliczeniu. Czyli powinniśmy się go spodziewać jakoś teraz...

agni miałam Ci pisać, bez wazeliny, bardzo Cię lubię za takie nieprzesadzone i normalne podejście do wszystkiego! nie cytuję, bo nie mam zazwyczaj co dodawać do Twoich wypowiedzi, musiałabym tylko robić ehem w kółko

patik pokazała nam bloga swojej znajomej , to i ja pokażę Wam mielczankę blogerkę --->http://www.kjyoshee.blogspot.com/
Stary 2012-06-06, 21:32   #2479
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Zrobiłam kopytka. Właśnie gotuje się przedostatnia tura. Możecie od dziś mówić mi Nigella

beatko a K. zmienił się niemiłosiernie. Nie to samo dziecko. Nie wiem, czy spowodowane to już jakimś tam wiekiem dojrzewania (10/11 lat?) czy po prostu patrzy i się uczy. W każdym razie jak przyjeżdzam do domu z I. to nas nawet nie zauważa, dopiero jak ryknę na niego () to potiutia trochę do małego. A mały się aż trzęsie do niego.
moja droga Nigello

uwielbiam kopytka
może to taki wiek u K. a może i zmiana pod wpływem otoczenia, ale on mądry chłopak jest i pewnie mu minie szybko

Cytat:
Witam!
biedna..... ja bym chyba po ścianach chodziła z niespania do 3 rano...

Cytat:
Idę sie poruszać
super wieści
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

To na Euro ma gardło gotowe do kibicowania naszym

Gdzie się podziewa Natka, kto mi powie
I Rysiki...
Natka pewnie do obrony się też przygotowuje.

Stary 2012-06-06, 21:35   #2480
Marina1
Zakorzenienie

zmalowana tak, to masz 100 % racji! a ruskie kocham. kocham kocham...
Stary 2012-06-06, 21:36   #2481
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

patik pokazała nam bloga swojej znajomej , to i ja pokażę Wam mielczankę blogerkę --->http://www.kjyoshee.blogspot.com/
o widzisz, skąd ją wynalazłaś? ładna dziewczyna

Stary 2012-06-06, 21:44   #2482
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
zmalowana tak, to masz 100 % racji! a ruskie kocham. kocham kocham...
A to zapraszamy

Stary 2012-06-06, 21:52   #2483
Marina1
Zakorzenienie

a znam ją z widzenia. A lepiej jej siostrę, czasem gadamy, bo chodzimy do jednego sklepu za rogiem u nas. I kiedyś coś wspominała, że robiła jakieś foty jagodzie na bloga. I tak mi patik wczoraj przypomniała jakoś.
Ona grała w ,,julii' nawet w tvn :P

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

zmalowana a chętnie Ale dziś się tyle objadłam kopytek, że pękam w szwach
Stary 2012-06-06, 21:52   #2484
pieleszka
Wtajemniczenie

hej kochane

czytam w miarę na bieżąco wieczorami, ale sił mi brakuje, żeby odpisać. w weekend w zasadzie wszyscy troje odpoczywaliśmy po szpitalu - moje dziecko samo siebie w spaniu przechodziło. to i ja korzystałam. i doceniam własne łóżko śmiałam się po powrocie, że wskoczę na podłogę, pod Hani łóżeczko, tak jak w szpitalu.

Hania już psychicznie też dobrze. na początku nie bardzo wiedziała gdzie jest. bała się dziadków jak przyjechali, moijej przyciaciółki, którą zna bardzo dobrze...ale już jej minęło i odzyskałam moją łobuzicę

w środę idziemy na kontrolne echo serca, więc już sięo kciuki dopraszamy

z tego co pamiętam to

Monia ja też zawsze marzyłam o trójce, ale zobaczymy, czy uda się zrealizować (ja niebawem już 30 kończę....), bo o drugie chcę dopiero za rok zacząć staranka...

marinko strasznie chuda ta dziewczynka z blogu a ta od Patika z miejscowości to mi się nie widzi..taka "laleczka" jakich wiele na ulicach - ot zadbana, ładnie ubrana dziewczynka. ale bez tego "czegoś"

in zmalowana wróciła

dla wszystkich mam z kupy wysyłam na pocieszenie. mi Hanka też jazdy robi, ale dajemy radę

a i Marinko normalnie wpraszam się!!! kocham kopytki!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 21:55   #2485
iustyna1
Wtajemniczenie

Zmalowana słodziasku () dzisiaj już nawet lód nie podołał... Ale już mam jakieś super, hiper przeciwbólowe i jest lepiej . Miło Cię widzieć tak często .

Patik lej na

Karolinee mam wyrzuty sumienia, że pewnie przez moją zazdrość dzisiaj miałaś przekichaną noc .

Monia jesteś szalona .

Agni baaardzo Cię rozumiem

My kończymy na dwójce, zdecydowanie. Egoistycznie napiszę: CHCĘ SPAĆ!!!

Mogę Wam oficjalnie napisać 15 czerwca Zuzanna będzie miała wyganianego diabełka

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Ja to się muszę rozdwoić, bo i kopytka i ruskie uwielbiam! Marina, Zmalowana szykujcie się
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-06-06, 21:59   #2486
Zmalowana
Zakorzenienie

pieleszka

iustyna słodziaszku, bjutifulku :P diabełki są ok :P czemu chcesz wypędzać ? Gratki !

Stary 2012-06-06, 22:20   #2487
pieleszka
Wtajemniczenie

iustyna jak dotrzesz do Mariny przede mną to mi zostaw aby kapeczkę tych kopytek a w ogóle to cieszę się, że przeciwbólowe pomagają!!! no to niebawem to wyganianie - kameralnie będzie czy jakąś imprezkę planujecie??

zmalowana ruskie pierogi też uwielbiam, ale z racji, że mi dzisiaj mamuśka przywiozła furę to będę miła i zostawię więcej dla iustyny. przy następnej okazji sie wproszę do Ciebie

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 22:24   #2488
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ja jak pomyślę o roczku to już mi się słabo robi.
Pół nocy dzisiaj nie spałam bo myślałam o obronie, która pewnie sie nie odbędzie jak promotorka tak sobie w ch** leci. Od wczoraj tel nie odbiera, terminu nie wyznaczyła, nie robi nic Nie wiem co ja mam robić, skor się podjęła to powinna się wywiązać z obowiazków. Na skargę nie pójdę bo jej bezpośrednia przełożona to jej koleżanka, wszyscy sie znają i żyją w dobrych stosunkach. Tylko sobie nagrabię w ten sposób. do duszy to wszystko.
co za durna baba.... a bezpośrednia przełożona niewiele da, zwłaszcza że to koleżanki... a może prodziekan?
Cytat:
Bry, straszną noc miałam . Od 23.00 już w łóżku byłam, ale tak mnie bolało, że dopiero po 1.00 usnęłam. Nawet przeciwbólowe nie pomogły, aż się z bólu poryczałam. Od rana też lecę na tabletkach. Dobrze, że jutro wolne i Tż będzie w domu. W swojej naiwności, myślałam że to jest pikuś a okazuje się trochę inaczej...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No mam nadzieję! Chociaż... zależy od pracownika

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Gorzej jak trafię znów va banque

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
njalepiej jak ktos pyta: "planujesz wiecej dzieci?" to ja odpowiadam "nie planuje, licze na wpadke" mina pytajacego - bezcenna

Cytat:
Są już gazetki Dziecko i Mamo to ja, ja sobie kupiłam właśnie. Za 2 dałam 1,99
i tą kartę z rossa sobie wzięłam, jak byłam po mleko, ale jeszcze nie rejestrowałam.
też mam to wszystko a Pit dość szybko, chyba 3 tyg czekaliśmy
Cytat:
Mogę Wam oficjalnie napisać 15 czerwca Zuzanna będzie miała wyganianego diabełka

no to super

a na dobranoc http://www.youtube.com/watch?v=A7rMD00PHuY

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-06-06 o 22:28
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 23:12   #2489
iustyna1
Wtajemniczenie

pieleszko na ponad 20 osób, razem z roczkiem i urodzinami Kuby. A robimy imprezę (grilla i tort) 16 czerwca, bo tak moi rodzice będą w Pl .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-06-07, 00:32   #2490
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1. brumku tak, był przytulakiem, ale to jak był mały. Teraz to nie chce się zbliżyć dzięki za odp. o rozliczeniu. Czyli powinniśmy się go spodziewać jakoś teraz...

2.patik pokazała nam bloga swojej znajomej , to i ja pokażę Wam mielczankę blogerkę --->http://www.kjyoshee.blogspot.com/
1. Ale on dalej straszny młodziak chyba, co?
2. Brrr, ale chudzielec!

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
czytam w miarę na bieżąco wieczorami, ale sił mi brakuje, żeby odpisać. w weekend w zasadzie wszyscy troje odpoczywaliśmy po szpitalu - moje dziecko samo siebie w spaniu przechodziło. to i ja korzystałam. i doceniam własne łóżko śmiałam się po powrocie, że wskoczę na podłogę, pod Hani łóżeczko, tak jak w szpitalu.

Hania już psychicznie też dobrze. na początku nie bardzo wiedziała gdzie jest. bała się dziadków jak przyjechali, moijej przyciaciółki, którą zna bardzo dobrze...ale już jej minęło i odzyskałam moją łobuzicę

Pieleszko
, stale o Was myślę Uwielbiam czytać takie dobre wieści! Wzrusza mnie niesamowicie, jak czytam o Twoich przeżyciach i o dzielnej Hani. Wielkie, olbrzymie buziaki dla Was

Cytat:
O, udało się. Znaleźliście księdza, który się nie czepia?

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Aż się oplułam przy puencie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości