|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
mina pytajacego - bezcenna
|
|
|
|
|
#2462 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cześć!!
Czytam ale weny brak.... Dziekujemy za wczorajsze życzenia- to już 11mcy ![]() Dla Radka, Sophie, Majeczki, Karolka ![]() iustyna jak samopoczucie? lepiej coś po tych przeciwbolowych? współczuję bólu!!! patik co za baba z tej promotorki!!! Po wszystkim bym ją konkretnie wysmarowała. Póki co trzymam kciuki, byś szybko mogła się w końcu obronić! Jak i reszta dziewczyn! adrji udanego wypoczynku. Jasiu będzie wniebowzięty znowu na łonie natury a mamusia się dotleni i naładuje akumulatory!stronczek dobrze, że wysypka się pojawiła, przynajmniej wiadomo co Wiki dolegało! jacieee Wam z kolei współczuje wysypki i tego dziadowskiego uczulenia jakie dopadło Domka! Musi się biedaczek męczyć a Wy razem z nim!!! Niech szybko się wyjasni co jest tego przyczyną, albo chociaz niech minie i juz nigdy nie wraca!!! jakoś takiego powera dostałam w ostatnich dniach. Komputer odpalam w drugiej połowie dnia, co pozwala mi więcej zrobić w domku. W każdej wolnej chwili, kładę się na podłoge i robię brzuszki, a Ala mi dopinguje chichrając się co ta matka wariatka wyrabia Teraz siedzi w "pudle" a ja piję kawkę
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko dalej pije, terapia zakończona sukcesem... Wyobrażasz sobie? zakończona sukcesem.... Bo 2 lata chodził, wiedział w jakie dni może pić, a w jakie być trzezwym, a gdy poszedł nawalony na terapię to zawsze mu puszczali płazem ( trzy razy sprawa w sądzie i zawsze wyszedł cało ). Ot, tak u nas w Mielcu leczą alkoholików.
Ja nie wiem, powiedziałam już sobie, że niech żyją jak chcą, niech robią co chcą, ja mam swoją normalną rodzinę. Widocznie mama go kocha i tyle. Sama w to nie wierze co pisze, ale chyba tak jest, bo jak można po 23 latach znęcania się psychicz. i fiz. dalej dzielić z taką osobą życie i przynosić mu kapcie pod nogi???
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
od dziś w tesco są pampersy active baby za 34,99
link do gazetki: http://itesco.pl/pobierz/gazetki/15/...hm/gazetka.pdf ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
aż wierzyć się nie chce... tylko jak to możliwe że mu darowali jak na terapię przyszedł pod wpływem to zrozumieć nie mogę trzymaj się kochana i pamiętaj że Ty już jesteś poza tym wszystkim A co u K.? daje sobie jakoś radę z tym wszystkim kiedy Ty już nie mieszkasz tam? z pewnością tęskni za Tobą bardzo.
|
|
|
#2465 | ||||
|
Rozeznanie
|
witam,
no to dziś poszalałam sobie, od rana generalne porządki, dwa ciasta upiekłam, angielski z kubynka juz miałam, obiadki porobiłam...to teraz czas na odpoczynek w końcu ![]() tyle, że Filip słabo śpi (dobrze że noc ok)-przez ten katar i pewnie zaraz obudzi sie z drzemki.monia no podziwiam! chociaż..po cichu mi sie też marzy trójka dzieci ale trzecie bym chciała dopiero po 30.tce,o ile wtedy będę mogła najpierw musze zajść z drugim a to nie takie łatwe... ![]() iustyna ojej,bidulko ściskam mocno! dobrze że tż chociaż pomagaCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ad.2 ![]() i nie zacytowało mi wiecej ![]() lece odpocząć póki młody "jeszcze" śpi
Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2012-06-06 o 15:38 |
||||
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam kopytka. Właśnie gotuje się przedostatnia tura. Możecie od dziś mówić mi Nigella
![]() beatko a K. zmienił się niemiłosiernie. Nie to samo dziecko. Nie wiem, czy spowodowane to już jakimś tam wiekiem dojrzewania (10/11 lat?) czy po prostu patrzy i się uczy. W każdym razie jak przyjeżdzam do domu z I. to nas nawet nie zauważa, dopiero jak ryknę na niego ( ) to potiutia trochę do małego. A mały się aż trzęsie do niego.Są już gazetki Dziecko i Mamo to ja, ja sobie kupiłam właśnie. Za 2 dałam 1,99 ![]() i tą kartę z rossa sobie wzięłam, jak byłam po mleko, ale jeszcze nie rejestrowałam. ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- dziewczyny kochane ile się czeka na rozliczenie pit? M. złożył środkiem marca i dalej nic...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() edit.: moja siostra dostała zwrot jeszcze szybciej - po równiutkim tygodniu.
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-06-06 o 16:52 |
|
|
|
|
#2469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. US ma na to 3 miesiące od daty złożenia deklaracji.
|
|
#2470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas folia nie zdaje egzaminu- bo Emil jej nie znosi i albo ją skopuje( nie pytakcie jak), albo przez okienko wystawia swoje stopy. tak czy siak jest mokry. wiec teraz odpuszczamy sobie spacery w deszczu. My na razie drugiego nie planujemy i raczej nie będziemy planowac, ani nie planowac . i miałam okropne wyrzuty sumienia gdy nakrzyczałam na emila, a on się popłakał biedulek. Sama siebie bym ![]() . Brak mi cierpliwości z przemęczenia i braku czasu dla siebie. on jest tak ruchliwy, ze ledwo za nim nadążam, jeszcze wczoraj znajomy o mało nie dał mu biszkopta pokrytego warstwą cukru . dobrze że w porę zauważyłam, bo by mi latał po pokoju jak helikopter. 3 razy kiedyś polizał loda i jak nakręcony raczkował z jednego pokoju do drugiego i tak przez 10 minut . od tej pory zero takich pobudek.a wspominałam Wam, że nie ważne o której ten mały potwór idzie spac, to wstaje i tak i tak o 4 rano??? |
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mimo bliźniaczek nie mam takich hardcorowych pór wstawania ale trzeba miec oczy dookoła głowy
|
|
#2472 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Ciężko sie wydostac z kupy... Ewa nie spała do 3 w nocy, jak już zasnęła to wstała o 6...bawiłysmy sie do 8. Wróciłam z pracy, wykąpałam sie przy wielkim płaczu, ugotowałam obiad, poszłyśmy na spacer a od 17 do 20 płacz.................... ......................... ..wiszenie na nogach, rekach, jeki.........płacz. Tż wyjechał rano-wróci w pn........... Chyba mam dość..................... .......Kłade sie spac-jutro na pewno bedzie lepiej |
|
|
|
#2473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Maja, Karol, Maja
Sto lat Cytat:
A z kim zostawiasz Ewcie jak idziesz do pracy? I ilepracujesz? Marinko a poczekaj jak będzie miał 16-18 Dla mnie to straszne jak bardzo ne lubię mojeg brata, nawet nie to ze nie lubię co denerwuje mnie jego olewatrstwo. Bak mi tolerancji dla jego zachowania Totalne zlał szkole i będzie siedział i do tego zachowanie wobec rodziców Ech szkoda mi gadać ![]() Z dobrych wiadomości Jaś ma już czyste gardelko i koniec antybiotyku Idę sie poruszać
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To na Euro ma gardło gotowe do kibicowania naszym ![]() Gdzie się podziewa Natka, kto mi powie ![]() I Rysiki...
|
|
#2475 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka jest na pasku
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Podziwiam!
|
|
#2477 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lód między nogi i jedziesz ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pierogi zrobione, jacieeee mama wczoraj farsz doprawiała
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
coś mi się dzieje z wizażem.
Teliczku coś Ty, mówisz, że potem jest coraz ciężej złapać kontakt z młodszym bratem? ehhh...coś w tym musi być. brumku tak, był przytulakiem, ale to jak był mały. Teraz to nie chce się zbliżyć dzięki za odp. o rozliczeniu. Czyli powinniśmy się go spodziewać jakoś teraz...agni miałam Ci pisać, bez wazeliny, bardzo Cię lubię za takie nieprzesadzone i normalne podejście do wszystkiego! nie cytuję, bo nie mam zazwyczaj co dodawać do Twoich wypowiedzi, musiałabym tylko robić ehem w kółko ![]() patik pokazała nam bloga swojej znajomej , to i ja pokażę Wam mielczankę blogerkę --->http://www.kjyoshee.blogspot.com/
|
|
|
|
#2479 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam kopytka ![]() może to taki wiek u K. a może i zmiana pod wpływem otoczenia, ale on mądry chłopak jest i pewnie mu minie szybko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() super wieściNatka pewnie do obrony się też przygotowuje.
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana tak, to masz 100 % racji! a ruskie kocham. kocham kocham...
|
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
A to zapraszamy
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
a znam ją z widzenia. A lepiej jej siostrę, czasem gadamy, bo chodzimy do jednego sklepu za rogiem u nas. I kiedyś coś wspominała, że robiła jakieś foty jagodzie na bloga. I tak mi patik wczoraj przypomniała jakoś.
Ona grała w ,,julii' nawet w tvn :P ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- zmalowana a chętnie Ale dziś się tyle objadłam kopytek, że pękam w szwach
|
|
|
|
#2484 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
czytam w miarę na bieżąco wieczorami, ale sił mi brakuje, żeby odpisać. w weekend w zasadzie wszyscy troje odpoczywaliśmy po szpitalu - moje dziecko samo siebie w spaniu przechodziło. to i ja korzystałam. i doceniam własne łóżko śmiałam się po powrocie, że wskoczę na podłogę, pod Hani łóżeczko, tak jak w szpitalu.Hania już psychicznie też dobrze. na początku nie bardzo wiedziała gdzie jest. bała się dziadków jak przyjechali, moijej przyciaciółki, którą zna bardzo dobrze...ale już jej minęło i odzyskałam moją łobuzicę w środę idziemy na kontrolne echo serca, więc już sięo kciuki dopraszamy ![]() z tego co pamiętam to Monia ja też zawsze marzyłam o trójce, ale zobaczymy, czy uda się zrealizować (ja niebawem już 30 kończę....), bo o drugie chcę dopiero za rok zacząć staranka... marinko strasznie chuda ta dziewczynka z blogu a ta od Patika z miejscowości to mi się nie widzi..taka "laleczka" jakich wiele na ulicach - ot zadbana, ładnie ubrana dziewczynka. ale bez tego "czegoś" ![]() in zmalowana wróciła dla wszystkich mam z kupy wysyłam ![]() a i Marinko normalnie wpraszam się!!! kocham kopytki!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! |
|
|
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmalowana słodziasku (
) dzisiaj już nawet lód nie podołał... Ale już mam jakieś super, hiper przeciwbólowe i jest lepiej . Miło Cię widzieć tak często Patik lej na ![]() Karolinee mam wyrzuty sumienia, że pewnie przez moją zazdrość dzisiaj miałaś przekichaną noc .Monia jesteś szalona Agni baaardzo Cię rozumiem My kończymy na dwójce, zdecydowanie. Egoistycznie napiszę: CHCĘ SPAĆ!!! Mogę Wam oficjalnie napisać 15 czerwca Zuzanna będzie miała wyganianego diabełka ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Ja to się muszę rozdwoić, bo i kopytka i ruskie uwielbiam! Marina, Zmalowana szykujcie się
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
pieleszka
iustyna słodziaszku, bjutifulku :P Gratki !
|
#2487 |
|
Wtajemniczenie
|
iustyna jak dotrzesz do Mariny przede mną to mi zostaw aby kapeczkę tych kopytek
a w ogóle to cieszę się, że przeciwbólowe pomagają!!! no to niebawem to wyganianie - kameralnie będzie czy jakąś imprezkę planujecie?? zmalowana ruskie pierogi też uwielbiam, ale z racji, że mi dzisiaj mamuśka przywiozła furę to będę miła i zostawię więcej dla iustyny. przy następnej okazji sie wproszę do Ciebie
|
|
|
|
#2488 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a Pit dość szybko, chyba 3 tyg czekaliśmyCytat:
no to super a na dobranoc http://www.youtube.com/watch?v=A7rMD00PHuY
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-06-06 o 22:28 |
|||||
|
|
|
#2489 |
|
Wtajemniczenie
|
pieleszko na ponad 20 osób, razem z roczkiem i urodzinami Kuby. A robimy imprezę (grilla i tort) 16 czerwca, bo tak moi rodzice będą w Pl
.
|
|
#2490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Brrr, ale chudzielec! Cytat:
Pieleszko , stale o Was myślę Uwielbiam czytać takie dobre wieści! Wzrusza mnie niesamowicie, jak czytam o Twoich przeżyciach i o dzielnej Hani. Wielkie, olbrzymie buziaki dla Was Cytat:
---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

mina pytajacego - bezcenna 

i pewnie zaraz obudzi sie z drzemki.
ale trzecie bym chciała dopiero po 30.tce,o ile wtedy będę mogła
ściskam mocno! dobrze że tż chociaż pomaga
z małymi przerwami na drzemki. Nie wiem, co jej było, na zęby chyba nie mogę zwalić, bardziej na zapchany nos, który utrudniał oddychanie. Nie ukoił jej cycek, lulanie na rękach, głaskanie. W ruch poszedł też przeciwbólowy ( w pewnym momencie miała nawet stan podgorączkowy), ale nic to nie dało 

)
do duszy to wszystko.