Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 22:34   #421
sailormaary
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Moze sie zaczac dzisiaj w nocy albo za pare dni .. Ja z rozwarciem 2-3cm chodze od tamtej srody i nic ...
Oj oj. No ja bym tak za kilka dni mogła rodzić
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 22:36   #422
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Paczki zawsze ładnie idą, chyba, że nie priorytet tylko ekonomiczną wysłała. Ale nr nadania niezbędny.
no zapłaciłam za priorytet

a pocztę mam w tym samym budynku tylko na drugim końcu spokojnie mogłabym się przejść, ale bez numeru nic nie zdziałam - z reszta jutro święto

jak nic mój listonosz w moich gaciach śmiga ale na co mu podkłady poporodowe

póki co jeszcze nie rodzę, ale co jak zacznę
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 22:37   #423
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hmm a mi znów gacie siatkowe i inne takie tam "gadżety" priorytetem od piątku idą babka napisała w piątek o 12 że właśnie wysłała to paczka powinna już u mnie być

cos mnie ta poczta oszukuje napisałam do babki żeby mi podała nr paczki bo chyba musze się zainteresować co też poczta tudzież listonosz z moimi gaciami robi a bez numeru to chyba niczego się na tej poczcie nie dowiem

się skusiłam bo 2zł tańsza niż kurier była ale kurde paczki i listy zawsze szybciutko i terminowo były
z tą pocztą to masakra jest, ja czekam na stanik...;/myślałam, że dzisiaj przyjdzie a tu nic, a z kolei jutro boże ciało to też nie będzie, może w czwartek albo w piątek przyjdzie... Jak nie to się wnerwię
Stary 2012-06-06, 22:39   #424
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Oj oj. No ja bym tak za kilka dni mogła rodzić
tego Ci tez zycze

Cytat:
No... I bądź tu człowieku mądry...
.
dokladnie ... a dzieciaczki tam w brzuchu sie ciesze

Wogole to zaczynam sie zastanawiac czy zgodzic sie na to wywolywanie na poniedzialek/wtorek .. czy moze dopiero na nastepny piatek sie umowic ( tydzien po tp bedzie )

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 22:41   #425
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
z tą pocztą to masakra jest, ja czekam na stanik...;/myślałam, że dzisiaj przyjdzie a tu nic, a z kolei jutro boże ciało to też nie będzie, może w czwartek albo w piątek przyjdzie... Jak nie to się wnerwię
no w czwartek nie bo to jutro czyli święto chyba wciąż we wtorku siedzisz

jeszcze mnie wnerwiają, bo skoro na paczkę czekam to latam do domofonu a tam ulotki, gaz, proszę otworzyć grrr nawet listonosz był no ale co z tego jak nie do mnie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-06-06 o 22:43
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 22:43   #426
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
tego Ci tez zycze

Wogole to zaczynam sie zastanawiac czy zgodzic sie na to wywolywanie na poniedzialek/wtorek .. czy moze dopiero na nastepny piatek sie umowic ( tydzien po tp bedzie )
he he jutro pójdziemy na procesje wywoływać

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
no w czwartek nie bo to jutro czyli święto chyba wciąż we wtorku siedzisz
he he no faktycznie
Stary 2012-06-06, 22:43   #427
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
he he jutro pójdziemy na procesje wywoływać

---------- Dopisano o
ja sie dzisiaj tyle ochodzilam i jak dalej nic nie ruszy to ja juz nie wiem

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-06-06, 22:46   #428
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Jak to nie poskutkuję to będę molestować męża A co!;D
Stary 2012-06-06, 22:52   #429
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to nie poskutkuję to będę molestować męża A co!;D
A da sie? Bo moj broni sie rekami i nogami

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-06-06, 23:06   #430
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam chłopców:
odciągacie przy myciu napletek? Wszędzie czytałam, żeby tego nie robić, jak była u mnie połozna to kazała lekko odciągać, to odciągałam, ale nie codziennie. A wczoraj byliśmy u pediatry, kobieta odciągnęła go bardzo mocno i okazało się, że ma tam dużo tej białej wydzieliny i kazała mocno odciągać i to myć. I już zgłupiałam
Ja jak na wizycie zobaczyłam co pediatra robi z siusiakiem małego to aż mnie zabolało! Staram się delikatnie odciągać, co kilka dni podczas kąpieli.
Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam, czy moje dziecko to taki żarłok, czy ja mam tak mało pokarmu. Karmiłam cycem pół godziny, aż jej leciało mleko po brodzie, ale wypiła jeszcze 50 ml z butelki

Mała dziś coś rozdrażniona jest. Ledwo co wyszłyśmy na spacer - ona w ryk. Dobrze, że w parku koszą trawę. Pojeździłam wózem wokół kosiarek i się uspokoiła. Panowie od koszenia stukali się w głowę
Co i tak nie zmienia faktu, że po godzinie wracałam na syrenie
No i w malutkim parku zobaczyłam jeszcze trzy takie same wózki jak ja mam ale i tak nie żałuję, bo błogosławię osobę, która wymyśliła skrętne kółka. Przynajmniej nie mam problemu z zakupami w małych, ciasnych sklepikach osiedlowych

A ta znowu ryczy....a miałam gotować kalafiorową
Mój jakby mógł to nie odrywałby się od cycka i zewsząd słyszę, że pewnie mam słaby pokarm, mały się nie najada... Nosz kurde, jak dziecko przybiera na wadze, rośnie to znaczy, że się najada! I słuchajcie nie ma czegoś takiego jak "słaby pokarm". Wartości odżywcze pokarmu są zawsze idealne dla dziecka. Według badań pokarm europejki od pokarmu głodującej afrykanki różni się tylko i wyłącznie ilością. Jest tak samo wartościowy, więc nie dajmy sobie wmówić, że mamy słaby, mało wartościowy pokarm. Niestety z ilością różnie bywa.
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Ja się boje odginać ten kikut właśnie i smaruję tylko w ogół niego i nie wiem czy ma to sens. Jak próbowałam go odgiąć to on tak się leciutko trzymał i bałam się że go oderwę i nawet tam nie ma miejsca żeby do środka patyczek wsadzić Cholera, albo ja tego nie czaje albo mój mały ma jakiś ciasny ten pępek i kikut
Ja nie ruszałam pępuszka wcale. 2 razy prysnęłam Aseptem i to wszystko. Kikut odpadł po 2 tyg.
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Laski byłam w szpitalu,zrobili mi usg cyców,pobrali krew na badania i ogłaszam wszem i wobec ze wróciłam z całą piersią bo nie mam ropieniai tego chirurga tu u mnie mam ochote ubićMoje Crp wynosi 73Norma jest poniżej 10.dostałam antybiotyk na kolejny tydzień,bo tego mam za mało,ketonal,jakieś okłady mam robić.powinno przejść.
Cieszę się, że udało się ocalić cyca
Cytat:
Dziewczyny wczoraj mowie do meza ze przytulanki moga przyspieszyc porod on taki ucieszony a po chwili mowi ... " ale przeciez Dominik ma tak nisko glowke juz" A ja " No to najwyzej postukasz go po czole " A maz taki oburzony " Tak jasne i syn mu sie urodzi z jakims znamieniem na czole " No i na tym temat sie skonczyl
ja nie wiem co z tymi facetami, przecież ciężarówki są sexy ^^ a Ci co myślą, że walną malucha w czoło mają zdecydowanie zbyt duuuże mniemanie o sobie

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 23:21   #431
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

a pocztę mam w tym samym budynku tylko na drugim końcu spokojnie mogłabym się przejść, ale bez numeru nic nie zdziałam - z reszta jutro święto

Paczki i listy można śledzić tu: http://sledzenie.poczta-polska.pl/ tylko trzeba mieć nr nadania...
Może listonosz ma urozmaicone potrzeby....
Cytat:
tego Ci tez zycze

Może rzeczywiście lepiej poczekać z wywołaniem, tylko chyba usg trzeba by, żeby chociaż wody sprawdzić. Lekarze powinni wiedzieć.
Cytat:
Jak znam życie to ruszy nagle i niespodziewanie...
Stary 2012-06-07, 00:15   #432
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
A da sie? Bo moj broni sie rekami i nogami
No mój niestety też, słyszałam, że faceci boją się igraszek w ciąży, ale nie myślałam, że mnie też to spotka No cóż próbować zawsze można

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

ja nie wiem co z tymi facetami, przecież ciężarówki są sexy ^^ a Ci co myślą, że walną malucha w czoło mają zdecydowanie zbyt duuuże mniemanie o sobie
z nimi to się nie dogadasz...;/
Stary 2012-06-07, 02:21   #433
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

Moj jeszcze nie dawno mial ochote ale teraz juz jest zdecydowanie za blisko porodu a glowke czuje baaardzo nisko juz

Cytat:
Może rzeczywiście lepiej poczekać z wywołaniem, tylko chyba usg trzeba by, żeby chociaż wody sprawdzić. Lekarze powinni wiedzieć.

Jak znam życie to ruszy nagle i niespodziewanie...

Troche mnie ten moj gin wkurzyl wczoraj ze tak napiera na te wywolywanie ja to bym jednak wolala zeby sie sama akcja zaczela. No nic w piatek mam znowu usg zobaczymy ile maly wazy jak lozysko i wody plodowe jesli beda powody zeby wywolywac to umowie sie na poniedzialek a jak nie to chyba sobie poczekam spokojnie ... Chodz planowac to sobie mozna nie?

Cytat:
No mój niestety też, słyszałam, że faceci boją się igraszek w ciąży, ale nie myślałam, że mnie też to spotka No cóż próbować zawsze można

---------- Dopisano o 00:15 ----------
powodzenia!!

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-06-07, 08:29   #434
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cześć Kochane
Nie wiem kiedy Was nadrobię, ale biegnę z informacją, że od wczoraj jesteśmy z Hanią w domku
Jesteśmy przeszczęśliwi
Noc minęła ciężko, bo ja jestem przeziębiona i chyba Hanię lekko zaraziłam, bo ma katarek Przez to, że ma zatkany nosek, to doi cycusia często, ale krótko... mój Głodomor kochany
Dzisiaj mam nadzieję na lepszy dzień. Musimy się ogarnąć i będzie dobrze
Hania jest bardzo grzecznym, pięknym i w ogóle naj Dzieciątkiem
Zdjęcia wkleję później, a póki co serdecznie gratuluję nowym Mamusiom (niestety nie doczytałam kto się rozpakował) i całuję Wszystkie gorąco.

Ps. Nie wiem, czy była już wiadomość od _millena, ale Ja dostałam od Niej smsa, że urodziła Boryska
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:20   #435
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
Nie wiem kiedy Was nadrobię, ale biegnę z informacją, że od wczoraj jesteśmy z Hanią w domku
Jesteśmy przeszczęśliwi
Noc minęła ciężko, bo ja jestem przeziębiona i chyba Hanię lekko zaraziłam, bo ma katarek Przez to, że ma zatkany nosek, to doi cycusia często, ale krótko... mój Głodomor kochany
Zdjęcia wkleję później, a póki co serdecznie gratuluję nowym Mamusiom (niestety nie doczytałam kto się rozpakował) i całuję Wszystkie gorąco.

Ps. Nie wiem, czy była już wiadomość od _millena, ale Ja dostałam od Niej smsa, że urodziła Boryska
fajnie, ze już w domu jesteście

myślałam sobie o Was dzisiaj po przebudzeniu a tu proszę - wiadomość
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:24   #436
szerylka
BAN stały

Witam w nowym watku
Dopiero nadrobiłam ważyłam się wczoraj i spadło mi równe 12 kg w ciągu 2 tygodni nie tak źle ale jeszcze muszę zgubić około 10 i będzie dobrze ,wczoraj byliśm,y na pierwszym spacerze ....późno bo czekaliśmy na wózek i pogody nie było a wczoraj było w miarę ,połaziliśmy z godzinkę dziś będzie dłuższy ,mały po spacerze,dotleniony i zadowolony grzecznie spał i miał spory apetyt.
Czy wasze maluchy też tyle jedzą ? mój potrafi zjeść 90ml bebiko a za godzinkę znowu 60ml i czasem poprawić koperkiem czy wodą
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:05   #437
aga_bre
Rozeznanie

hej dziewczyny. Dzisiaj we Wrocławiu zapowiada się piękny dzień na spacery.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

z siedzeniem i chodzeniem koszmar

mam czarne myśli w związku z karmieniem, Tośka potrafi ciągnąć cyca 2 godziny i się nie najada i jest ryk, więc dokarmiamy a ona jest takim żarłokiem, że je łapczywie i jak butle podamy to potem ulewa dużo ... nie wiem czy moje mleko nie jest sycące właśnie siedze z laktatorem a z drugiej piersi mleko cieknie mi po nogach...

za wizytę

dziękuję za gratulacje

ja nie potrafię rozróżnić dla mnie to jest chyba zawsze z głodu, tylko cyc albo butla ją uspokaja...

nie wiem co mam robić, gdybym jeszcze dobrze się czuła to może panowałabym nad sytuacją w miarę a tak jestem jak kaleka
beige spokojnie. Ja też się jeszcze ogarniam. Ogólnie u Mikołaja płacz ze zmęczenia od tego glodowego rózni się tym, że przy glodowym wkłada łapki do gęby i zaczyna się on od takiego jakby pokaslywania, a ten ze zmęczenia to taka rozpoczynajaca się syrena i wtedy wierzga nogami, rekoma i czasami się drapie, ma takie strasznie nieskoordynowane ruchy. No i jak mu dam smoczka to się uspokoja, ale są takie momenty, że się wybudza i znowu zaczyna drzeć się, trwa to ok. 15-20 minut i zasypia. A z glodu to wiadomo łapy pcha do buzi, i obraca się na lewą stronę i szuka cyca. Tak to wygląda u Mikolaja.
Stary 2012-06-07, 10:09   #438
cate_
Zadomowienie

Witam
Donosze, od wczoraj jesteśmy w domu, mąż dzisiaj wyjechał więc zostałam sama z dwójka dzieci. nie odniose się no pisze z telefonu. napisze tylko że w szpitalu nie chcieli mi dać mm i mały wisiał mi na cycu co godz a mi oczy wychodziły z orbitę z bólu. wczoraj dostał mm i wreszcie się napadł i wyspal opis porodu dam jak naprawia mi komputer .

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:50   #439
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Moj nie boi się seksu teraz Na szczescie O dzidzie to martwił sie wczesniej, ale uspokoiłam go, ze nie da sie zrobic małej krzywdy, no i posłuchał Ale cóz z tego jak ten seks wcale nie działa na mnie, wczoraj polatałam troche i nic.

Dzis mam zamiar tez połazic +schody, wieczorem przytulanki, ale i tak tracę nadzieje.... A niedziela i szpital coraz bliżej....
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:18   #440
centipede
Zadomowienie

Anulka, SzmaragdowyKotku ja się jak najbardziej z Wami zgadzam i nie potępiam takich decyzji jeśli macie się męczyć i Wy i Dzieciątka i wkurza mnie jak ktoś, kto nie ma żadnych problemów z karmieniem próbuje pouczać innych. U nas w szpitalu na szczęście bez problemu dawali mm, więc nie przeżywaliśmy horroru jak nie miałam pokarmu przez pierwsze dni. Teraz też dokarmiamy butlą, próbuję karmić jak najwięcej, ale bez butli nie dałoby rady i jak ktoś mi zacznie wyjeżdżać coś na ten temat to Swoją drogą to dziwi mnie czasem, że pierwsze pytanie wszystkich to jest "karmisz?", znaczy się nie denerwuje mnie to, tylko zastanawia, że wszystkich tak to interesuje
Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Anulka Gerber Mlodemu podchodzi?
U nas ok, maly ladnie przybiera, robi ladne kupy, pieknie beka...Nie powiedzialabym 4 tyg temu,ze bedzie to moja glowna radosc zycia
Czy Wasze dzieci tez sa aktywne np przez 2-3 godziny? Bo slyszalam,ze noworodki caly czas spia,a u mnie czasem czuwa do nastepnego karmienia albo marudzi albo cos go meczy- nie wiem..
Aniu ja też myślałam, że noworodki cały czas śpią u nas ma czas buszowania przez 3 godziny, także czasem w nocy jest ciekawie
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

mam czarne myśli w związku z karmieniem, Tośka potrafi ciągnąć cyca 2 godziny i się nie najada i jest ryk, więc dokarmiamy a ona jest takim żarłokiem, że je łapczywie i jak butle podamy to potem ulewa dużo ... nie wiem czy moje mleko nie jest sycące właśnie siedze z laktatorem a z drugiej piersi mleko cieknie mi po nogach...
Begie u nas na początku też bardzo ulewała. Teraz Malutka dalej ulewa, ale już chyba mniej niż wcześniej. Tak samo jak u Ciebie, zachłannie dopada butlę i później albo ulewanie albo czkawka
Cytat:
tego Ci tez zycze

Żabciu jeśli będzie wszystko ok, to może poczekasz jeszcze? Może się samo zacznie? chyba, że masz już dość i chcesz się jak najszybciej rozpakować ja miałam wywoływany poród, od samego zera, i babeczki u których się to powoli samo rozkręcało chyba lepiej znosiły to wszystko. Chociaż ja to mam odporność na ból mizerną, więc to też może być przyczyna
Stary 2012-06-07, 11:40   #441
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam!

To masz super bo nasz Stasiu to ostatnie dwa dni to ani za bardzo w dzień ani w nocy tylko pozazdrościć ja się cieszę jak obudzi się w nocy trzy razy i jeszcze ma te wzdęcia mam nadzieje że mu to nie długo minie
mimo że wczoraj spała w dzień dwa razy to dziś w nocy 9h aż pieluchę przesikała

Cytat:

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:50   #442
blueelektron
Rozeznanie

od 2 dni znowu mnie ciągną szwy od nacięcia, zaczełam się zastaawiać czy położna nie zdjęła mi ich zbyt szybko, urodziłam w środę po 22, a szwy ściągnęła we wtorek po 12:00

lekarz mnie tak zszył, że położna miała to ściągnięcia tylko jakieś dwa supełki, reszta rozpuszczalna

a jak u was było na której wizycie i po ilu dniach wam szwy ściągnięto?

boję się, że mi się rozejdą mam wrażenie czasami, że mi krocze wypadnie

miss co o tym sądzisz?
Stary 2012-06-07, 11:54   #443
kism
Wtajemniczenie

Maloka, millena, doris, serdeczne gratulacje!!!

Gabi
, witajcie w domku

andzya, zapomniałam Ci ostatnio odpisać... Zaglądałam do tego pierwszego postu i wszystko tam jest w porządku, nie ma nic zbędnego, jakichś formatowań, itp., więc jedyna opcja, którą widzę, to tak jak kiedyś przenieść nasze linki do drugiego postu. Drugi post jest stokroteczki, to nie wiem, czy by się podjęła, ale trzeci jest anulki, a ona już ma wprawę

U nas póki co bez zmian, Kaj zdrowy, ja i Maks jeszcze się doleczamy.
Pisałyście o chrztach - u nas będzie jak u większości po 2 mies. 15 lipca, tak się złożyło, że ten termin większości rodziny i chrzestnym pasuje.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:02   #444
śliweńka
Zakorzenienie

mi ściągnęli szwy po tygodniu

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:22   #445
andzya
Zakorzenienie

hej dziewczyny
Ja dzisiaj biegałam całe 20 minut i jestem z siebie bardzo dumnaNie chodzi mi o schudnięcie,ale muszę pozbyć się tej galarety z ud,której dorobiłam się w ciąży. Źle się z nią czuję.
Ćwiczę codziennie z niedzielą wolną i wreszcie czuje się rewelacyjnie !
Bałam się co prawda o laktację,ale ona jakby wzrosła nawet Mały cały czas tylko na cycku,a ja dodatkowo odciągam sobie codziennie ze 150-200ml i mrozimy,bo w przypadku moich plotkarskich spotkań mąż zostaje z Małym

Wczoraj byliśmy u pediatry,ponieważ kilka dni temu powtarzaliśmy krzepliwość (były z nią problemy) i ta wyszła już super, ale w morfologii okazało się, że Antoś ma anemię Pediatra przepisał mu więc żelazo i witaminy dodatkowo.Wszystko inne jest super, Antosz waży już 4 kgLekarz był zachwycony tym przyrostem, bo w przypadku jego perypetii nie liczył na nic spektakularnego,a wręcz przeciwnie (i to wszystko na samym cycu!). Jestem bardzo szczęśliwa

Dzisiaj mam grila dla koleżanek(tych samych,które były u mnie dzień przed moim porodem). Zobaczymy jak pogoda dopiszę,bo ponoć ma padać po południu.

Od razu pytanie do mam karmiących - co sądzicie o Karmi w okolicznościach posiłkowania małego ssaka?

Cytat:
Cześć Kochane
Jesteśmy przeszczęśliwi

Gratuluję jeszcze raz Myślałam dzisiaj o Tobie,cieszę się, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
andzya, zapomniałam Ci ostatnio odpisać... Zaglądałam do tego pierwszego postu i wszystko tam jest w porządku, nie ma nic zbędnego, jakichś formatowań, itp., więc jedyna opcja, którą widzę, to tak jak kiedyś przenieść nasze linki do drugiego postu. Drugi post jest stokroteczki, to nie wiem, czy by się podjęła, ale trzeci jest anulki, a ona już ma wprawę
o dzięki Gdybym mogła przenieść chociaż te linki gdzieś,bo aktualnie nie jestem w stanie nawet "wytłuścić" mam czerwcowych.
Może Stokroteczka jednak się podejmie? To nic trudnego
Stary 2012-06-07, 12:22   #446
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Kochane
Jesteśmy przeszczęśliwi

Witajcie kochaniCzekamy na focie
Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Witam w nowym watku
Dopiero nadrobiłam ważyłam się wczoraj i spadło mi równe 12 kg w ciągu 2 tygodni nie tak źle ale jeszcze muszę zgubić około 10 i będzie dobrze ,wczoraj byliśm,y na pierwszym spacerze ....późno bo czekaliśmy na wózek i pogody nie było a wczoraj było w miarę ,połaziliśmy z godzinkę dziś będzie dłuższy ,mały po spacerze,dotleniony i zadowolony grzecznie spał i miał spory apetyt.
Czy wasze maluchy też tyle jedzą ? mój potrafi zjeść 90ml bebiko a za godzinkę znowu 60ml i czasem poprawić koperkiem czy wodą
Heh mój odkąd jest na butelce widzę ile zjada i kurna myslałam że za dużo a on je dokładnie tak Twójtylko że ja daję tylko wodę do picia ale wody pije ok 10ml na raz,dwa trzy razy w ciągu dnia.Dzisiaj w nocy gulnął sobie 120ml mleka
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. Dzisiaj we Wrocławiu zapowiada się piękny dzień na spacery.

beige spokojnie. Ja też się jeszcze ogarniam. Ogólnie u Mikołaja płacz ze zmęczenia od tego glodowego rózni się tym, że przy glodowym wkłada łapki do gęby i zaczyna się on od takiego jakby pokaslywania, a ten ze zmęczenia to taka rozpoczynajaca się syrena i wtedy wierzga nogami, rekoma i czasami się drapie, ma takie strasznie nieskoordynowane ruchy. No i jak mu dam smoczka to się uspokoja, ale są takie momenty, że się wybudza i znowu zaczyna drzeć się, trwa to ok. 15-20 minut i zasypia. A z glodu to wiadomo łapy pcha do buzi, i obraca się na lewą stronę i szuka cyca. Tak to wygląda u Mikolaja.
U mojego Szymka też tak jest,nauczyłam się rozróżniać płacz głodowy i ten kiedy jest zmęczony i jest dokładnie tak jak piszesz,jak jest zmęczony drze się jak opętany
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Maloka, millena, doris, serdeczne gratulacje!!!

Gabi
, witajcie w domku

U nas póki co bez zmian, Kaj zdrowy, ja i Maks jeszcze się doleczamy.
Pisałyście o chrztach - u nas będzie jak u większości po 2 mies. 15 lipca, tak się złożyło, że ten termin większości rodziny i chrzestnym pasuje.
Następnym razem pomyśle nad zawitaniem na wątek jako pierwszaNie żartuję oczywiście,jeżeli Stokrotka sie tego nie podejmie to ja mogę oczywiście
Kism strasznie się ciszę,że kaj jest zdrowy a wy zdrowiejecie-oby tak dalejBo u mnie Filip pokasłuje ranoK...wa nóż się otwiera miał dopiero angine

Wczoraj M mnie zbałamucił-zresztą ja już miałam taką na niego ochote,że nie mogłam patrzeć na niego bo zaraz mi się chciałoI o dziwo nic a nic mnie nie bolałoByło całkiem przyjemnieWiem że to za wcześnie ale ja już nie krwawie i moje libido nie dawało mi żyć
Cycki moje nie produkują już mleka,tzn na pewno cos tam mam ale są flaki,lecz wyczułam guzka ale zaraz go rozmasowałam pod prysznicem.Także mam nadzieję że koniec moich kłopotów z cycami i bedę ja też szczęśliwa

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-07 o 12:24
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:25   #447
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
od 2 dni znowu mnie ciągną szwy od nacięcia, zaczełam się zastaawiać czy położna nie zdjęła mi ich zbyt szybko, urodziłam w środę po 22, a szwy ściągnęła we wtorek po 12:00

lekarz mnie tak zszył, że położna miała to ściągnięcia tylko jakieś dwa supełki, reszta rozpuszczalna

a jak u was było na której wizycie i po ilu dniach wam szwy ściągnięto?

boję się, że mi się rozejdą mam wrażenie czasami, że mi krocze wypadnie

miss co o tym sądzisz?
hmmm, ja wszystkie szwy miałam rozpuszczalne i nic mi nikt nie ściągał. Z tego co zaobserwowałam(urodziłam w niedzielę) rozuściły mi się całkiem we czwartek i sumie już nic mnie nie ciągnęło ale raz potem miałam wrażenie, że mi macica wypadnie i chwilę później ukazał mi się ten obrzydliwy,wielki galaretowaty glut(nie będę wdawać się w szczegóły)
Stary 2012-06-07, 12:30   #448
rinco
Wtajemniczenie

Odnośnie staników do karmienia to ja nie mam żadnego Kupiłam na Allegro takie dwa niby sportowe (tanie) i powiem szczerze, że ubieram je od wielkiego dzwoniu, tzn. jak gdzieś wychodzę. A tak jak jestem cały dzień w domu to chodzę w samych koszulkach, bez biustonosza. Tylko sobie przyklejam do koszulek wkładki laktacyjne, bo czasem mi coś leci. Tylko że ja mam mały biust W każdym razie od porodu staniki mnie strasznie drażnią

Ja miałam paciora i w szpitalu w czasie porodu dali mi dożylnie antybiotyk (taką wielką strzykawę, nie kroplówkę) i to była jednorazowa dawka. Dziecko jest zdrowe (został przebadany potem po urodzeniu i wyszło, że się nie zaraził).

Jeśli chodzi o karmienie to wyczytałam, że dziecko najada się po 10 min intensywnego ssania z połykaniem. U mnie Seba na początku też wisiał na cycu tak z 40-50 min nawet, ale teraz od paru dni wisi 15-20 min (wtedy intensywnie ciągnie), a potem wypluwa, albo jak widzę, że nie ciągnie tylko tak lekko ciamka to mu sama wyciągam. Jak jeszcze szuka to albo daję mu jeszcze szansę i patrzę czy ssa porządnie, a jeśli nie to odsysam od piersi i wsadzam mu do buzi smoczka. I wtedy on sobie troszkę tego smoczka pociamka, a nie wisi na cycu

Pępek czyściłam dookoła patyczkiem 2 razy dziennie (odginałam). Spirytus miałam rozcieńczony: 1 spiryts na 2 wody (a nie odwrotnie) Teraz jeszcze też mu czyszczę, chociaż już odpadł, ale pojawiają się takie małe strupeczki, więc to wybieram.

Seba też dziś marudzi od 5.30, prawie w ogóle nie śpi, tylko się krzywi i popłakuje. Nie wiem o co mu chodzi

Diety żadnej nie trzymam, ale nie jem smażonych potraw i ogólnie takie raczej lekkie rzeczy jem.

Na razie tyle, bo idziemy na spacer
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:42   #449
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Gratuluję rozpakowanym mamusiom!

My poszliśmy tylko na spacerek, a tu tyle stron do nadrobienia. Wrzucam fotki mojego zezola (nie zwracajcie uwagi na moje paznokcie i skórki na pierwszym zdjęciu, macierzyństwo pochłania mnie w tej chwili totalnie )
śliczny gratulacje

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
_millena, doris888, Maloka- GRATULACJE

To i ja sie melduje nie bylo mnie 3 dni a tu prosze juz nowa czesc

dzis w nocy moja kruszynka nie dala mi pospac... nie mogla spac a tym samym i ja a teraz terrorystka sobie odsypia mam pytanie- ile Wasze miesieczne dzieci jedza? Bo moja ostatnio wypila 80ml mleka z butli i jeszcze dossala sie ostro do piersi... .Zamowilam chuste na allegro... tylko nie wiem jak ja wiazac. Mam poradnik, ale boje sie probowac na dziecku i chyba najpierw pozycze od kogos lalke
moja zjada 90 a za chwile dołoży sobie 20 wiec prawidłowo zjada a ile juz waży?
Stary 2012-06-07, 12:46   #450
anulka4771
Wtajemniczenie

Kurna Szymon dzisiaj marudny,spał dwa razy po 30 minut,płacze,jęczy zaraz się śmieje i tak na okrągło.Choć ostatnia kupa była o 5 rano więc może dlatego.Nie wiem o co mu chodzi

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości