|
|
#1051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
może pomimo małej wagi masz duże obwody, czyli mało mięśni, więcej tłuszczu? to jest całkiem możliwe przy Twojej diecie.ale dobra, koniec OT'a, jakiekolwiek obiekcje na PW
|
|
|
#1052 |
|
Rozeznanie
|
Robię odwyk od ćwiczeń . Dzisiaj byłam na 1h na rowerze i potem pójdę na spacer z psem i na dzisiaj KONIEC
co myślicie o tym kalkulatorze ? http://vivalavita.pl/kalkulator/zale...cnejwadze.html Bo szukam ile kcal powinna jeść nastolatka i wyszukałam baardzo różne informacje - od 1800-3200 ;/ jakby co to zaznaczyłam bardzo aktywny tryb ( bo tam piszę coś że 1 h ale u mnie na ekranie nie pisze czego - ale chyba dziennie ) a z tym pomiarem tkanki tłuszczowej to mi wyszło .... 15,6 - szok , no ale może dlatego że jestem nastolatką
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-06-09 o 13:58 |
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
nicol nie załamuj mnie..... nie patrz na jakies durne tabelki. każdy orgaznim jest inny wystarczy się tylko w niego wsłuchać
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację, mam za dużo tłuszczu w organizmie, a mięśni za mało (pewnie odchudzając się, straciłam wodę). Koniec OT
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1057 |
|
Rozeznanie
|
mi wyszło bf 14,5 %
tak czy inaczej, też już nie offując, chciałabym jedynie powiedzieć, że jadłospis nicol sprzed dwóch stron, chyba ten wczorajszy, był o niebo lepszy od poprzednich, i widać poprawę zdecydowanie. skończ z maniakalnym kręceniem hulahopem, pozostań na tej ilości jedzenia i powinno byc ok
|
|
|
|
#1058 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
zamieszczalam swoj jadlospis wczoraj, nie napisalam ale to ma byc U chociaz chcialabym schudnac ale nie umiem jesc mniej ciagle chodzi za mna ochota na cos slodkiego, ale po zjedzeniu czegos mam wyrzuty sumienia, jesli nie zjem to ta ochota nie mija ;/ jak juz jem cos slodkiego, to nie moge przestac ;/ tak jak dzis: zjadlam 2 kawalki ciasta, ale na tym sie nie skonczylo, bo zjadlam jeszcze 5 ciastek, i podjadalam male kawalki ciasta, oprocz tego wypilam kawe rozpuszczalna ;/ i jeszcze kupilam sobie chrupki kukurydziane ;( rok temu wazylam 41 kg przy wzroscie 160 cm (tak, odchudzalam sie) no i stwierdzilam ze musze przytyc - zanim nie stanelam na wadze nie myslalam ze waze tak malo; zaczelam jesc wiecej (dolozylam 2 sniadanie, wieksze porcje na obiad i ukochane slodycze, ale z umiarem), jak zobaczylam kg na + to oczywiscie przestawalam jesc i tak w kolko. naprawde lubie jesc, moc jesc to co chce i w jakich ilosciach, ale chyba nabawailam sie kompulsow. nie wiem jak sobie z tym poradzic, proszę pomóżcie <prosi> teraz waze 44kg nie wydaje mi sie ze wygladam chudo, tylko przecietnie |
|
|
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze U
:1.owsianka z cynamonem( 5 łych) na mleku( szklanka) z wiórkami kokosowymi i pestkami dyni, jabłko 2. grahamka -duża : pół z masłem, serem żółtym i pomidorem, drugie pół z wędliną i ogórkiem serek homo naturalny z bananem 1h jazdy na rowerze 3. pomidorowa z ryżem, pierś z kurczaka , ziemniaki, surówka z sałaty,pomidorów itp. w sosie vinegret , buraczki Po : cappuccino śmietankowe 4. 100g chudego twarogu z jogurtem naturalnym-180g z miodem, nerkowcami 1h spacerku z psem 5.będą dwie kromki razowca z 1 wędliną i jajkiem , 2 z masłem i serem żółtym Wpadły w ciągu dnia 3 duże marchewy |
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Ja obiecuję już ostatni off-topic , co do kalkulatorato uważam że nie jest zbyt wiarygodny, przecież są różne rodzaje figury, jak ktoś ma "jabłko" to tych cm w pasie będzie więcej, a jak gruszka czy klepsydra to w talii będzie miała mało cm a to znaczy że ma mało tłuszczu?? dobra nie ważne w sumie są te cyferki
![]() ale iza_wiosenna pisałaś że dziewczyny miały około 12-14% i miały normalnie @? A co do mnie to mi się wydaje, że mam tego tłuszczu dużo bo ważę ok chyba,a w talii mam dużo... dobra.koniec.koniec. Już na maxa offtopując chciałam zrobić reklamę swojego bloga ^^ link w podpisie, bo coś mało osób go odwiedza i nikt nie obserwuje ![]() jak się coś podoba to komentujcie, podawajcie dalej itp. choć zaznaczam, że to dość amatorski blog, początkujący i dopiero staje na nogi
|
#1063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mi na wadze wyszło 8%, więc nie wiem czy te wagi faktycznie sa wiarygodne |
|
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Moje Truskawkowe U przez duze T
![]() I miska 0,6l (serek wiesjki, truskawki, musli granola&capuccino, zdrowy błonnik ![]() II miska truskawek, grahamka na pół obie z serkiem śmietankowym i pomidorem III kasza gryczana, filet z łososia w sosie śmietankowym IV jogurt naturalny z truskawkami i granolą capuccino (cała miska 0,6l)V planowana duża grahamka, puszka szprotek w sosie pomidorowym, salaterka wyłuskanych fistaszków
|
#1065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ooo widzę że nie tylko ja jadam do każdego posiłku truskawy;D |
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Mam uczulenie na szypułki od truskawek a wczoraj ciocia mi przyniosła z ogródka. Sa rewelacyjne
a w połączeniu z granolą capuccino na prawdę ekstra Moja miłość do truskawek jest wielka A truskawek daje bardzo dużo. Ciocia przyniosła 1,5 kg a kilogram już zjadłam Dla mne to był żart z tymi 5 truskawkami na posiłek ![]() Pisałaś do firmy Granex ?
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-06-09 o 17:14 |
|
|
|
#1067 | |||
|
Zakorzenienie
|
zamienilas głodowki na wyczerpujące ćwiczenia..to nadal choroba..
oszukujesz sie ze jest ok bo jesz...a to nieprawda... Cytat:
Cytat:
wczoraj -owszem bylo..ale dzis od obiadu znow redukcyjnie.. Cytat:
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolacja imo zwyczajnie utrzymaniowa. wg mnie postęp jest bardzo duży. wiadomo, że przy takiej ilości ruchu mogłoby wpaśc coś jeszcze, ale specjalnie redukcyjnego tu nic nie widzę. |
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U :
Ś 6.00 : activia naturalna z połową banana, kiwi, i garścią granoli, czarna kawa od 7 do 11 w pracy gałka loda pistacjowego i brzoskwinka ufo na zakupach O: dwie duże muffiny ze szpinakiem i fetą, polane keczupem wpadła mała miseczka migdałów P: znów dwie muffinki tym razem z pieczarkami i pomidorami suszonymi.. dwie morelki K: twaróg lub tuńczyk z warzywami.. |
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sie boje ze znow bedzie jak dawniej..tendencja spadkowa... -ze jutro na kolacje znow bedzie sam twarog... a na podwieczorek wafle ryzowe..
|
|
|
#1071 |
|
Rozeznanie
|
No to mój dzisiejszy R/U:
I: owsianka z 6 łyżek płatków i 1otrąb na mleku z serkiem homo nat, dużą ilością truskawek i wiórkami kokosowymi.spacer II: duża grahamka z bieluchem, filetem z indyka, pomidorem, ogórkiem, kiełkami i ketchupem. III: nie mogłam się zdecydować na co mam ochotę więc zjadłam dwa małe naleśniki z twarozkiem domowym i dwie łyżki makaronu z tuńczykiem, kukurydzą i sosem jogurtowym na ciepło.Dwugodzinna wycieczka rowerowa IV: szklanka koktajlu truskawkowego na kefirze, kromka razowca z bieluchem, grubym plastrem wędzonego łososia i ogórkiem. I gdzieś tam wpadły dwie albo trzy kostki gorzkiej czeko. Będę wdzięczna za zerknie3ecie.
Edytowane przez AshtrayGirl86 Czas edycji: 2012-06-09 o 18:36 |
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
I moje dzisiejsze:
1. pancakes na serku homo z mąką pełnoziarnistą, otrębami i wiórkami kokosowymi z melonem( w środku i sporo jako dodatek) i z serkiem 2. tu było to samo co w 1. przygotowałam 3 porcje. Pierwszą i drugą zjedliśmy na śniadanie z Tż, a trzecia miała być na jutro, lecz nie doczekała, również z dodatkiem melona galia./kawa z mlekiem/ 3. to co wczoraj: pół wędzonej makreli z cebulką i musztardą francuską, sałata lodowa,masłowa,marchew,rz odkiewki, pomidor i micha młodej kapustki ![]() 4.około 18.30 sałatka(trochę małe miałam pole do manewru bo nie zbyt duży wybór warzywa, ale było): sałata lodowa,masłowa, ztarkowana marchew, duży pomidor,cebula,szczypior, przyprawy i pierś z kurczaka po: jabłko zapchałam się ![]() /będzie kawa z mlekiem/ i w planach 5.pół kostki twarogu z dodatkami jakieś orzechy lub/i pestki ,warzywo itp. a teraz i mam ochotę na czekoladę lub lody i chyba Tż trzeba namówić by poszedł do sklepu
|
#1073 |
|
Rozeznanie
|
Ervisha i Bellamy dzieki za zerknięcie
Tak miałam ochotę po prostu i nie byłam głodna ![]() Dzisiejsze U I jogurt naturalny z prażonymi płatkami orkiszowymi, poduszeczkami owsianymi, łyżeczką otrąb, masłem orzechowym i truskawkami II lody straciatella z czereśniami i polane likierem kawowym III rosół wołowy z pełnoziarnistym makaronem i szczypiorkiem kotleciki wołowo - wieprzowe w kremie pomidorowym z czosnkiem podane z rucolą i świeżą bazylią IV grzanki z grahamki albo chleba orkiszowego z ricottą, rucolą i pomidorkami cherry / wędliną drobiową, pastą paprykową i oliwkami |
|
|
|
#1074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
|
|
#1075 |
|
Rozeznanie
|
Witam. jestem nowa na tym wątku. Chcę schudnąć zdrowo 7kg. Nie potrafię za bardzo układać jadłospisów i nie wiem czy moje dzisiejsze jedzenie było ok. Proszę o zerknięcie i doradzenie mi, czy dobrze robię.
I. owsianka z 200ml jogurtu naturalnego + rodzynki + łyżka czubata otrąb pszennych; II. kanapka z sałatą, szynką i ogórkiem; III. omlet z dodatkiem otrąb z kawałkami piersi z kurczaka + sałatka ze szpinaku i rzodkiewki; IV. bułeczka proteinowa z otrąb + sałata + rzodkiewka; V. wieśniak z rzodkiewka, szczypiorkiem i szpinakiem; planuję jezdzic godzinę dziennie rowerkiem od poniedziałku, to dobry pomysł? Proszę o zrozumienie i analizę
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
1; bułka pełnoziarnista z jajkiem na miękko i pomidorem, herbata z cytryną
2; zupa kalafiorowa z ziemniaczkami i mięsem z indyka po: lód rożek śmietankowy 3: skrojone owocki- banan, 2 morele, mała gruszka, czereśnie polane połową jogurtu naturalnego z cynamonem 4; sałatka z buraczkami got., jajkiem, ogórkiem kiszonym, cebulką, kukurydzą + majonez/jogurt; 2 kromeczki żytniego po: kawa z mlekiem duża parzona, knoppers 5; żytni z serkiem włoskim, rzodkiewką i ketchupem; miseczka płatków kukurydzianych z mlekiem. jak to dziś wygląda?
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1078 |
|
Raczkowanie
|
R
zmieniłam tabletki anty, i na początku wsuwałam absolutnie wszystko, ciężko mi powrócić do dawnej diety :/ 1 śniadanie: 3 łyżki owsianych błyskawicznych, truskawki, otręby, 2 szklanki czerwonej herbaty 2 śniadanie: 2 kromki wasy z sałatą i serkiem delicate, jajecznica z 1 duużego jaja, cukinią, szczypiorkiem i cebulą, zielona herbata 3: 2 mandarynki obiad: makaron razowy z j.naturalnym, twarogiem i truskawkami 4: 1/2 serka homo z rzodkiewką, czerwona herbata kolacja: 2 wasy z sałatką zrobioną ze szprotek w sosie pomidorowym, jajek i cebuli + mnóstwo wody, razowiec się skończył, wyjadam to co mam
|
#1079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co mi się rzuca w oczy to brak zdrowych tłuszczów (oliwa do sałatki, orzechy, awokado, ryby morskie)... i strasznie dużo szpinaku ![]() Jeżeli o rower chodzi- lepiej zrobiłaby Ci bardziej zróżnicowana aktywność, no i daj sobie jednak chociaż jeden dzień w tyg na regenerację mięśni
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-06-09 o 19:37 |
|
|
|
|
#1080 |
|
Raczkowanie
|
heeej
podczytuję Was od dawna i zapisuję sobie jadłospisy na P, bo straszny ze mnie chudzielec (52 kg na 180 cm) i w związku z tym mam pytanie - czy jedzenie kanapek na śniadanie to duży błąd? w większości jadłospisów są owsianki, a szczerze mówiac, nie przepadam za nimi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.

więc nie wiem, skąd ten wynik? Waga w aptece z czujnikami pokazuje o wiele niższy wynik
może pomimo małej wagi masz duże obwody, czyli mało mięśni, więcej tłuszczu? to jest całkiem możliwe przy Twojej diecie.

co myślicie o tym kalkulatorze ?
) a z tym pomiarem tkanki tłuszczowej to mi wyszło .... 15,6 - szok , no ale może dlatego że jestem nastolatką