|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Czemu szybko? Planowałam na tym P być 2 tygodnie, a tu zleciał miesiąc!
Waga podskoczyła, nie widzę potrzeby, żeby jeszcze bardziej tyć. ![]() Dziś już sobie zrobiłam rozpustną kolację na do widzenia
|
|
#1112 |
|
Rozeznanie
|
U
I (o 10.30) grahamka na pół - z 2 plastrami wedliny drobiowej, musztarda z platkami papryki i szczypiorkiem / gruubą warstwą ricotty, rukolą + pomidorki koktajlowe, duża kawa II chudziutki wołowy rosół z czarnym ryżem venere i szczypiorkiem jakies 1/3 paczki chinskich warzyw na patelnie z kawałkiem kurczaka III rozłożone w czasie - doserek (lody straciatella, kokos, starta czekolada gorzka, kawałki truskawek, kiwi, herbatniki, rurka) kawałek biszkoptu z galaretką i truskawkami trochę sałatki IV sałatka jw (tunczyk, żółty ser, czerwona fasola, kukurydza, groszek, marchewka, jabłko, oliwki) EDIT: teraz jeszcze grzanka z orkiszowego chleba z połową opakowania wiejskiego i szczypiorkiem do picia: woda, herbaty Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-06-10 o 20:55 |
|
|
|
#1113 |
|
Raczkowanie
|
A dodaje swoje U:
Sniadanie: Grahamka z maslem, kotletem mielonym z poprzedniego dnia, serem i ketchupem; kiwi; gorzkie kakao na mleku. Sniadanie2: 2 kromki chleba pelnoziarnistego z pasta rybna i pomidorem. Obiad: Lasagne bolognese z sosem czosnkowym; parowany kalafior. Podwieczorek: Danio waniliowy z bananem i maslem orzechowym; kawa z mlekiem. Kolacja: Micha zupy szpinakowej; kromka chleba z maslem i serem zoltym. Edytowane przez Becia012 Czas edycji: 2012-06-10 o 20:11 |
|
|
|
#1114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Rozeznanie
|
aniolbezskrzydel89, a ja bym na twoim miejscu nie zmniejszała kaloryczności( no może 200-300 mniej, w tych miejscach gdzie już nie czujesz potrzeby dopychania się), ale generalnie zostawiła jadłospis jak jest, i zaczęła ćwiczyć tyle co kiedyś
wtedy rozkręcisz super metabolizm, a przy dodatkowo spalanych kcal nie powinnaś już tyć.Moje U - dziś chyba sensowne wyszło ;d woda z cytryną, 30 min biegu I. jajecznica z dwóch jaj na maśle ze szczypiorkiem i pomidorem, bułka dyniowa - pół z masłem/-z masłem, polędwicą, ketchupem, sałatą i rzodkiewkami , kawa z mlekiem II. makaron razowy z truskawkami, bananem, twarożkiem i nerkowcami III. smażony kurczak z marchewką i cebulą, brązowy ryż, kalafior gotowany z masłem, surówka z młodej kapusty ![]() 40 min z Mel B IV. bułeczka ziarnista z masłem, sałatą, szynką wiejską i ogórkiem, marwitki AshtrayGirl86, bardzo fajne! widać, że zwiększyłaś kcal i się luz pojawił, niedługo już będzie pełne U
Edytowane przez Nowhere Czas edycji: 2012-06-10 o 20:12 |
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy, niedzielny, leniwy
![]() szklanka wody z sokiem z cytryny - kubas kakao gorzkiego z cynamonem na mleku 3,2%, 2 kanapki z żytniego razowca ze słonecznikiem i siemieniem, masłem, konfiturą z wiśni, warzywa: sałata lodowa, marchewka, ogórek małosolny - kilka ciastek maślanych, czekoladka toffi - miska zabielanej koperkowej na mięsie z warzywami i makaronem - duża rolada wołowa zwijana z musztardą, kiełbasą, cebulą, 2-3 ziemniaki, ogórki małosolne, trochę zasmażanej, młodej kapusty - jabłko - czekoladowe frappe, kawał sernika na spodzie z ciasteczek i konfiturą wiśniową - 2 kanapki z chlebka jak w śniadaniu: masło, rolada ustrzycka/ masło, nadziewana pierś kurczaka, sos chilli-lemon, warzywa: sałata lodowa, pomidor z bazylią - solidna garść słonecznika w łupinkach kawa parzona, kawa rozpuszczalna, mięta z gruszką, woda mineralna Do ocenki |
|
|
|
#1117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Korzystając z okazji, że jestem przelotem jeden dzień w domu, podzielę się z Wami moim odmienionym menu . U (szaleństwo czekoladowe - od czasu do czasu nie zaszkodzi )Śniadanie: * jajecznica z 2 jaj z szynką i szczypiorkiem, na oliwie * ciemna bułka z ziarnami, z serkiem Almette czosnkowym i rzodkiewkami Do kawy z TŻ: * 50g mlecznej czekolady z suszonymi wiśniami i karmelizowanymi migdałami Obiad: * kawałek pstrąga na parze; 60g ryżu brązowego; surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, rzodkiewek, cebuli czerwonej, szczypiorku, koperku, z oliwą z oliwek Do kawy z TŻ: * 50g gorzkiej czekolady z liofilizowanymi truskawkami Kolacja: * miseczka zupy z kalafiora, liści kalarepy, marchwi, pietruszki, ziemniaków i ziół * pół ciemnej bułki z ziarnami, z masłem Do picia: woda źródlana, 2x czarna kawa, 2x owocowa herbata, zielona herbata, ziołowa herbata, pu-ehr. No i jeszcze bonusowo pochwalę się 2 przykładowymi jadłospisami prosto z górskich szlaków (oj, zrobiliśmy spoooro kilometrów ). Przypuszczam, że podczas takich wypadów mam dzienne zapotrzebowanie kaloryczne z 2 razy większe niż normalnie![]() ![]() Dzień I Od samego rana na szlaku: * 3 ciemne kajzerki z ziarnami: 2 z szynką, żółtym serem, sałatą, papryką konserwową, pomidorem 1 z połową jaja na twardo, sałatą, szczypiorkiem, masłem * jogurt Activia suszona śliwka 300ml * jabłko * 3 batony: zbożowy z musem jeżynowym w polewie kakaowej, Bounty w gorzkiej czekoladzie, Dove Caramel Liaison No i już w miejscowości szaleństwo z TŻ... Późny obiad: * pikantne kawałki indyka podsmażane z orzeszkami ziemnymi i papryką * gorąca szarlotka z lodami i bitą śmietaną, na pół z TŻ Kolacja: * sola zapiekana ze szpinakiem, serem i sosem śmietankowym Do picia: mnóstwo wody, czarna kawa, szklanka nektaru z czarnej porzeczki, zielona herbata II dzień (najdłuższa wyprawa )Śniadanie: * serek wiejski z saszetką chrupkiego musli truskawkowo-czekoladowego; zagryzany kromkami chleba baltonowskiego z masłem i dżemem truskawkowym; do tego duuuża kawa = mega energia!!! ![]() Cały dzień na szlaku: * 4 ciemne kajzerki z ziarnami: z szynką, żółtym serem, sałatą, papryką konserwową i pomidorem * Bounty w gorzkiej czekoladzie, Milky Way, Knoppers Kolacja z TŻ: * carpaccio z polędwicy wołowej z sałatami, kaparami i parmezanem; podane z grzankami * 2 naleśniki z serem, szarlotką i musem malinowym Do picia: woda źródlana, 2x czarna kawa, 0,5l soku multiwitamina, szklanka soku pomidorowego, zielona herbata Chcę wracać w góry
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-06-10 o 21:42 |
|
|
|
|
#1118 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny moja errrka
s. kanapka z chlebem graham, sałatą, wędliną drobiową, serem żółtym + serek wiejski z pomidorem i ogórkiem, kubek kawy z mlekiem,łyżką miodu. s2. kanapka z sałąta, wędliną, ogórkiem +duży kubek jogurtu naturalnego z truskawkami i bananem(zmiksowane) o. pól pęczka brokuł, udko z kurczaka bez skóry, ogórek z łyżką jogurtu naturalnego p. garść orzechów k. sałątka z jajka, połowy puszki tunczyka ,ogórka kiszonego i serkiem feta. wpady jeszcze dwa plastry wędliny. duzy kubek rumianku, mięty, i meliska, woda. dziewczynki ocencie dawno mnie nie bylo. |
|
|
|
#1119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
staram się rozkręcić metabolizm, więc skoro więcej się ruszam to i jem więcej ![]() Twój dzisiejszy bardzo fajny, biegasz na czczo? Dobrze się po tym czujesz? Narobiłaś mi ochoty na makaron z truskawkami ![]() Poa alpina, górskie jadło mega, jeśli chodzi o dzisiejszy to fajnie że jest w końcu pieczywo zamiast wafli, ale czekolada to powinna być do posiłku a nie w zamian |
|
|
|
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
Dziś późno wstałam, więc dlatego wyszły tylko 3 konkretne posiłki.
|
#1121 |
|
Raczkowanie
|
wyjazdowe U ^^
SN: grahamka niewiemilegramalespora z trójkącikiem serka topionego z szynką, pomidorem i rzeżuchąSN2: bułka drożdżowa z biedronki, taka z opakowania OB: pstrąg smażony polany sokiem z cytryny, jakaś surówka z kiszonej kapusty *.* POD: rożek koral toffi KOL: grahamka taka sama jak wyżej z identycznym obkładem, bo miałam okropną ochotę PO KOL: kromka chleba graham z polędwicą łosiową, pomidorem i rzeżuchą i jak to się prezentuje? |
|
|
|
#1122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki a poza tym moje smaki.Dodaję jeszcze swój z dziś , tylko że śniadanie przed 13 ![]() 1. dwie kromki razowego z ziarnami z masłem,2 jajka na miękko,pomidor,sałata,rzo dkiewka 2.pół wędzonej makreli cebulką i musztardą francuską, marchewki,sałata,rzodkiew ki,pomidor, micha truskawek/kawa z mlekiem/ 3.sałatka 4.niecałą godzinkę potem: duża garść laskowych,duża garść migdałów i kawa z mlekiem 5.około 22: trochę takiej potrawki,ale nie dużo, co to ją Tż stworzył : z mięsem ( nie drobiowym ),goto waną marchewką,ziemniakiem,jak iś tam pasek papryki i cebuli widziałam do tego sporo sałatki z selera niestety konserwowego(ble..)ale zalegała już tyle w lodówce trza było zjeść...6. w planach jak zgłodnieje,czyli już niedługo pewnie po północy będzie: kawa z mlekiem i serek wiejski 200g lub twaróg z dodatkami i jakimś warzywem,ale raczej mam smaka na wieśniaka---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Ale smakowicie!!!!!
04.03.2011 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 https://mkuchara.blogspot.com/ Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2012-06-10 o 23:50 |
||
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
1; grahamka ziarnista z masłem, serkiem włoskim, jajkiem i warzywami
kakao naturalne na mleku, ze słodzikiem, imbirem, cynamonem 2; na parze: pierś z kurczaka, młode ziemniaczki, brokuły 3; lód rożek śmietankowy, kawałek drożdżowego i miseczka popcornu/ to wszystko rozłożone w czasie bardzo 4; chleb żytni z twarogiem i dżemem z czarnej porzeczki
|
|
#1124 |
|
Wtajemniczenie
|
Niezbyt poprawne wczorajsze RRRRRR
I. jajo gotowane, 2 krążki bagietki ciemnej, sałatka z mixu sałat, rukoli, rzodkiewki, sera feta z łyżką oliwy basenik II. serek homo waniliowy (3,5 %) z orzechami Dłuuuugi spacer III. pierś kurczaka grillowana, z ziemniakami pieczonymi (moze ze 2 średnie bo były w ósemki pocięte) i surówką z białej kapusty, marchewki i koperku IV. tartaletka z truskawkami V. pół cukini grillowanej z oliwa i przyprawami, wiejski z rzodkiewka dzisiaj: I. owsianka z 3 łyżek, rodzynki, żurawina, miód, 4 śliwki suszone z serkiem homo waniliowym (było z 4 łyżek ale nie dojadłam) II. 2 kromki wielorazowe z masłem, rukolą, pomidorkiem, rzodkiewką, cienkimi plasterkami sera camembert (13%) i miała być gruszka ale nie miałam ochoty ![]() III. zapiekanka bez sera z makaronu razowego z piersią kurczaka w łyżce jogurtu naturalnego, szpinaku, fety z cukinią (cukinia na oliwie z oliwek podsmażona) IV wieśniak z orzechami pójde na pilates V. pół makreli wędzonej, pomidorki z cebulką ślicznie proszę o ocenkę No niby ostanio zaczynają się zachciewajki i wpadnie gdzieś jakieś ciacho...ale dużo się ruszam a poza tym waga leci, więc najwyżej jak stanie to wyeliminuje zupełnie...póki co się nie przejmuję. Wiem, że śniadania wyglądaja u mnie lipnie bo nie dojadam, najzwyczajniej nie zdążam dojeść w domku i lece biegiem na autobus...ehhhh Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2012-06-11 o 11:41 |
|
|
|
#1125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przypominam się
|
|
|
|
|
#1126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje R/U
I: serek homo z wkrojonym bananem i muesli z orzechami II: schabowy z oscypkiem, pęczak zasmażany na masle z cebulką i suszonymi sliwkami, kalafior gotowany III: botwinka z ziemniakami IV: 2 kanapki z serkiem czosnkowym i wędliną, do pochrupania przed tv: młode marchewki i rzepa V: wiesniak z pestkami dyni |
|
|
|
#1128 |
|
Raczkowanie
|
mam 170 i waze 67 chciala bym 60 ale to marzenie chyba. Juz 3 poszły mi w dół w ciągu miesiaca. czyli okazuje się ze jem zamalo tak?
|
|
|
|
#1129 |
|
Rozeznanie
|
wczorajsze bez echa wiec może dziś?
![]() I owsianko - orkiszanka na naturalnym mleku sojowym z malinami, jeszcze ciepłą świezutką konfiturą truskawkową i siekanymi orzechami brazylijskimi + duża kawaII sałatka (kurczak, pekinka, pomidorki, kukurydza, cebulka z zalewy, zioła, papryka, kawałeczki kalafiora, ogórek z dressingiem chilli jogurtowym), pasek gorzkiej czekolady lindt 70% III pełnoziarniste spaghetti z anchois, pomidorkami koktajlowymi, rukolą i parmezanem IV lody straciatella V bedzie twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem z razowcem albo sucharami bieszczadzkimi bo daaaaaaaaaaawno nie jadłam
|
|
|
|
#1130 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pyszny jadlospis. No to moje R/U: I: owsianka: 5 lyzek platkow, 1 otrab, garstka miodowych misiow dwie swieze morele, serek homo nat, lyzeczka pestek dyni i lyzeczka masla orzechowego - ledwie wcisnelam ![]() II: trzy male kromki razowca, kazda z bieluchem i kielkami, dwie z 4 plastrami sopockiej drobiowej, 1 plastrem sera zoltego i papryka; trzecia z plastrem wedzonego lososia i ogorkiem. III: porcja makaronu chow mein (40g, niestety makaron bialy), piers z kurczaka, warzywa chinskie + mrozony groszek - wszystko duszone w przecierze pomidorowym, garam masali i lyzce sosu sojowego. IV: salatka z mixu salat, pomidorkow cherry, ogorka, papryki, cebuli, odrobiny kukurydzy i tunczyka z sosem na oliwie; jablko. V: twarozek domowy z warzywami. i gdzies tam dwie kostki ritter sport owoce lesne skubniete mezowi
|
||
|
|
|
#1131 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy w dobrym wątku pytam, jeśli nie to przepraszam.
Czy chcąc utrzymać wagę albo troszkę schudnąć to mogę zjeść wieczorem kromkę ciemnego pieczywa (mam takie na zakwasie) z wędliną czy serem i warzywami (pomidor, ogórek)? Czy jednak lepiej serek wiejski? |
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1133 |
|
Zadomowienie
|
Aż sama się zdziwiłam, jak to zleciało! Dokładnie jutro będzie miesiąc. ![]() (nie umiem się odzwyczaić od tego jedzenia. Za dużo dobrych rzeczy się jadło na tym P i żal z tego rezygnować. Dlatego postanowiłam jedynie trochę obciąć kcal i ćwiczyć (przynajmniej 3x w tygodniu), tak jak zasugerowała Nowhere. Zaczynają mi się wakacje, więc będę mieć dużo czasu, także niespełna godzina dziennie poświęcona na ćwiczenia będzie ok.Żeby nie było OT, moje U/P bardzo truskawkowe ![]() I 2 pełnoziarniste scones z serkiem homo naturalnym, miodem, truskawkami i prażonymi płatkami migdałowymi, 1/2 dużego grapefruita, inka karmelowa z mlekiem II 2 owalne kromki pszennego chleba; z masłem, polędwicą sopocką, żółtym serem, jabłko III Duży talerz gęstej zabielanej zupy jarzynowej z kawałkami piersi z kurczaka; deser: kawałek sernika na zimno z truskawkami i galaretką IV Reszta homo nat., z truskawkami, prażonymi płatkami orkiszowymi i wiórkami kokosowymi, kakao naturalnym, nerkowcami i chrupiącą pszenicą z miodem; druga połowa grapefruita 40 minut ćwiczeń V Będzie jajecznica z 2 jaj na maśle i kilku plastrach polędwicy sopockiej, 2 kromki razowca z masłem ziołowym, miseczka świeżych warzyw ![]()
|
|
#1134 |
|
Raczkowanie
|
Nie za mało?
Hej
myślicie,że to odpowiednie menu na stabilizację?ś wsianka z 5 łyżek ,pół szkl.mleka,łyżeczka miodu,2 kanapki(tzn.2 małe kromki razowego chleba),mały owoco:2 garście makaronu pełnoz. z warzywami ,mięsem i sosem(niepełny głęboki duży talerz) p: spory kawałek domowego ciasta /paczka lu go ( do obu opcji jabłko i pół jogo nat 180g) k:2 kanapki plus 3 łyżki serka wiejskiego wymieszane z ketchupem i warzywami *3 kubki zielonej herbaty,woda niegazowana *raz w tyg. godzina aquaaerobiku i godzina jogi,codziennie 1h 15 min dywanówek,3razy w tyg twister(2x10 min ,1x5 min) Dodam,że przeszłam na 4 posiłki,bo tak mi wygodniej.Coś zmienić,żeby utrzymać wagę?Z góry dzięki za pomoc
|
|
|
|
#1135 |
|
Raczkowanie
|
Mało jak na stabilizację?
Hej
myślicie,że to odpowiednie menu na stabilizację?ś wsianka z 5 łyżek ,pół szkl.mleka,łyżeczka miodu,2 kanapki(tzn.2 małe kromki razowego chleba),mały owoco:2 garście makaronu pełnoz. z warzywami ,mięsem i sosem(niepełny głęboki duży talerz) p: spory kawałek domowego ciasta /paczka lu go ( do obu opcji jabłko i pół jogo nat 180g) k:2 kanapki plus 3 łyżki serka wiejskiego wymieszane z ketchupem i warzywami *4 kubki zielonej herbaty,4 kubki wody niegazowanej *raz w tyg. godzina aquaaerobiku i godzina jogi,codziennie 1h 15 min dywanówek,3razy w tyg twister(2x10 min ,1x5 min) Dodam,że przeszłam na 4 posiłki,bo tak mi wygodniej.Coś zmienić,żeby utrzymać wagę?Z góry dzięki za pomoc
|
|
|
|
#1136 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i w ogóle bardzo się cieszę, że wyjazd się udał, zazdroszczę Cytat:
co do biegania, to po porannym biegu dobrze się czuję ( tylko głodna wcale nie jestem - jem śniadanie na siłę, dziwne), na razie póki pokonując krótkie dystanse to będę chodziła o tej porze, a jeżeli dotrwam w treningach do godziny ciągłego biegu to pewnie już popołudniami ![]() Cytat:
no i dobra decyzja, i tak już dzisiaj jedzenie wcale nie jest przytyciowe, biorąc pod uwagę 40 min ruchu wszystko pyyyszne i zdrowe |
|||
|
|
|
#1137 |
|
Raczkowanie
|
U:
I. serek wiejski lekki 200g, kromka chleba mieszanego z margaryną, plastrem żółtego sera i ogórkiem, kawa II. grahamka z margaryną, szynką i ogórkiem, jogurt pitny naturalny 400g III. zupa krem brokułowa (z torebki niestety), kromka chleba wieloziarnistego z serkiem topionym, ogórek kiszony IV. 2 średnie jabłka, kawa (rozłożone w czasie) V. kromka z margaryną i chudym twarogiem, jogurt owocowy fru-vita z 0,5 łyżeczki naturalnego kakao może coś jeszcze wpadnie ![]() z ruchu niestety tylko spacer na uczelnię 2X30 min...(nie mogę biegać, od kilku dni bolą mnie stawy nie wiem od czego....)
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Dodaję swoje U z dziś:
1. 2 jajka na miękko, sałata,pomidor,rzodkiewki , kromka razowego z masłem i kawałek ciasta drożdżowego z rodzynkami z masłem /kawa z mlekiem/ 2. jabłko, i tu nowość pół wędzonej makreli z cebulką dymką i musztardą francuską,marchewki,sałat a,rzodkiewki,pomidor,3. zupa wiosenna : 2 michy gęstej zupy zjedzone w odstępie jakiś 20min. i wypita szklanka rzadkiego,zupka na mięsku z tym mięskiem zjedzona(sporo) z warzywami: fasola taka płaska zielona,groszek,marchewka ,pietruszka i inne z dużą ilością ziemniaczków i świeżą pietruszką/kawa z mlekiem/ 4. serek wiejski piątnicy 200g z szczypiorkiem,pietruszką, rzodkiewkami,zielonymi oliwkami 5.teraz kawa z mlekiem i duża garść migdałów 6.w planie twaróg chyba z dodatkami i warzywem, a potem pochrupię jeszcze marchewki z pestkami dyni Dziś dużo kawy(postaram się już nie pić), i po 3 i 4 były drzemki bo w nocy tylko 3 godziny snu
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
pozdrawiam
jadłospis świetny i w ogóle, a tak poza tym, to kocham Twojego bloga : ]
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też pozdrawiam Chyba żartujesz? Ja to myślałam że piszę tam yyy...do siebie chyba i nikt nie zagląda, nie czyta, nie komentuje... Jak ktoś czyta to będą aktualizacje jupi.
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

cebulką i musztardą francuską, marchewki,sałata,rzodkiew ki,pomidor, micha truskawek
),goto waną marchewką,ziemniakiem,jak iś tam pasek papryki i cebuli widziałam do tego sporo sałatki z selera niestety konserwowego(ble..)ale zalegała już tyle w lodówce trza było zjeść...

wsianka z 5 łyżek ,pół szkl.mleka,łyżeczka miodu,2 kanapki(tzn.2 małe kromki razowego chleba),mały owoc