|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Jestes tak bezposrednia jak ja
Moj wlasnie lezy w lozku i robi kupe...albo robil bo zasnal ![]() Mario - nie zapeszajac -powoli robi sie aniolkiem,bo wczesniej meczyly go bony i beki ![]() Moj moze wlosow za bardzo nie ma (po jego starym ) ale bedzie wysoki, ktora ksiezniczka go chce? Stopy ma duze wiec i o jego sprzet jestem spokojna |
|
|
|
#902 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
w samochodzie miałam już co 3 minuty ![]() ALE piękne te wszystkie dzieciątka u mnie mąż był na spacerze z małym 5 min, wrócił bo mały płakał ehh facecija jestem strasznie zmęczona, położyłam cycoholika i sama się chyba położę mąż jutro do pracy wraca ja zostanę sama, nie wiem czy dam radę, bo za silna nie jestem jeszcze |
|
|
|
|
#904 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba go właśnie przegrzaliśmy, dlatego od dzisiaj już go tak nie okrywam szczelnie i w sumie po karku widzę, że nie jest mu wcale zimno ![]() Mam pytanie do karmiących piersią mam: myjecie piersi przed każdym karmieniem? I jeśli tak to czym? Wodą, mydłem, czy jeszcze czymś innym? |
||
|
|
|
#905 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dodam tylko, że jeszcze nigdy mi się nie spocił.Cytat:
Cytat:
ale tej osłonki nie używam. Mamy czarny wózek i za bardzo by chyba grzało.Cytat:
ale ze spaniem jest u nas podobnie, tyle że zasypia raczej 20-21 ![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla świeżo upieczonych mam i Waszych maleństw Kotku ależ mam dorodnego mężczyznę! Gratuluję braku urazów _Millenka mam nadzieję, że crp spadnie i szybko wrócicie do domu, wiem co przeżywasz, ja w szóstej dobie chodziłam już po ścianach w szpitalu ![]() W ogóle to powiem Wam, że jestem przerażona jak czytam niektóre opisy i dziękuję Bogu, że mój poród przebiegł tak a nie inaczej i od razu mogłam siedzieć na dupie ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie pajace rozpinane ![]() Osłonki na wózek używam, ale Maćka ubieramy lekko. Dzisiaj miał na sobie tylko rampersa i jak słońce zaszło to go okrywałam cienkim kocykiem bo się chłodno robiło. A potówki i tak ma ![]() Piersi nie myję bo i po co... ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
A po co takiemu maleństwu buty?
|
|
|
#907 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny. ja pisze bardzo malo ostatnio bo nie mam czasu. Martusia jest kochana i troszke juz sytuacja sie stabilizuje ale dalej wlaczymy z problemami brzuszkowymi, gazami i kolkami. we wtorek jedziemy na pierwsze szczepienie. musze tez zabrac sie za robienie zdjecia do paszportu - nie bedzie latwo
dzis mala caly dzien spi. az sie troszke martwie bo nigdy tak do tej pory nie bylo. wybudzalam ja na jedzenie ale szybko zasypiala jak tylko pociumkala cyca. hmmm - ciekawe jak bedzie jutro bo maz ucieka do pracy i zostajemy same. mama tez juz pojechala wiec jestesmy zdane na siebie ![]() czytam was na biezaco jak karmie ale nie mam jak odpisywac. gratuluje nowym mamusiom!!
|
|
|
|
#908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać.
Do jutra!
|
|
|
|
#910 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Widzę, że się tak poskładało, że paru tż wraca jutro do pracy... Łączę się w bólu, bo mój też po 2 tyg. urlopu Co prawda w tym czasie czasem musiał być trochę w pracy, czy inne sprawy też miał na głowie, ale zawsze to jednak był więcej w domu I na dodatek skakał koło nas ciągle, nosił i przewijał Kaja, wstawał w nocy, zajmował się kuchnią... A jutro i pojutrze idzie na 12h do pracy, więc ja zbieram siły na najbliższe dni ![]() Kajko już robi się nieco kontaktowy, obdarzył mamę uśmiechem , przestał wydzierać się wniebogłosy przy przewijaniu, coraz częściej ma okresy wesołego czuwania, tzn. mam na myśli, że nie śpi i leży sobie spokojnie, choć większość czasu spędza jednak jak u Was na rękach ![]() Niewiarygodne jest dla mnie to, jak pięknie przesypia noce, natomiast ma to wpływ na przebieg dnia... Śpi niewiele i w dodatku takie krótkie drzemki ma po 10, góra 30 min. Te 10 min to najczęściej przesypia na ramieniu przy odbijaniu, odkładam go, a on oczy jak 5 złotówki i zadowolony wyspany Nie mniej jednak cieszę się bardzo tym okresem, kiedy on jest taki maleńki i tak bardzo uzależniony ode mnie. Przytulamy się do bólu, czas tak szybko leci... Maksiu też na szczęście w dalszym ciągu pozytywnie zakręcony na punkcie brata Siadłam napisać parę zdań odpowiedzi, a tak się rozpisałam Ale wracając do tego, co chciałam napisać...Tak często pada pytanie "jak dziś ubieracie dzieci?" i powiem szczerze, nie widzę sensu takiego ciągłego pytania - ubierajcie dzieci na cebulkę i sprawdzajcie kark - ma być ciepły, nie gorący, nie spocony, nie chłodny Ktoś jeszcze pytał o mycie piersi - nie myję. Tzn. oczywiście myję tyle, ile w trakcie codzienniej toalety Żadnych dodatkowych myć przed karmieniem.Trzymam kciuki za wszystkie oczekujące na porody, żeby czas Wam szybko leciał i maluszki szybko i łagodnie przychodziły na świat! ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- stokroteczko, można być na wątku, a nie być widocznym na tej liście na dole
|
|
|
|
#911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy w końcu u lekarza. Z Hanią wszystko ok
Okazało się, że to jednak sapka, która jest spowodowana niedorozwiniętym układem oddechowym jakie jest u każdego noworodka. Kamień z serca. Lekarz Hanię zbadał całościowo i wszystko jest w najlepszym porządeczku ![]() W drodze powrotnej wstąpiliśmy do dziadków Hani, a później do pradziadków. Stwierdzam, że mam dosyć ludzi... Odkąd wyszliśmy ze szpitala, każdego dnia ktoś nas odwiedza, żeby zobaczyć Hanię. Na początku w ogóle mi to nie przeszkadzało, ale teraz, to najchętniej bym wyjechała z Małą i P na koniec świata, żeby nikt nas nie znalazł. Teściowa, to już tak świruje, że masakra. Ja rozumiem, że cieszy się pierwszą wnuczką, ale bez przesady. Non stop by ją nosili i oczywiście wiedzą najlepiej, czy jest Małej zimno, czy głodna itp. Szału już dostaję. P oczywiście broni mamy, że ona chce pomóc...no przecież wiem, że nie zaszkodzić, ale to jest moje dziecko i ja będę decydowała, czy leży na lewym, czy na prawym boku Na szczęście P jakoś specjalnie okoniem nie staje, jak mówię, że trzeba trochę odseperować Jego rodziców. Zobaczymy jak będzie w praktyce.Wkurzam się jak nie wiem co, bo P we wtorek wraca do pracy Normalnie, aż focha strzeliłam. Mówię, że jak ktoś pracuje u kogoś, to bierze pełny wymiar urlopu, jaki przysługuje mężczyźnie na dziecko, a mój P wziął tylko 3 dni No ale cóż, tak to jest, jak się ma swoją działalność. Trzeba przypilnować, bo nikt nam pieniążków do domu nie przyniesie za nic. Nie ukrywam, że boję się zostać sama w domu z Hanią. Dużo łatwiej jest we dwoje. Hania jest bardzo grzecznym dzieckiem, ale co cztery ręce, to nie dwie ![]() Jutro rano mamy wizytę położnej środowiskowej. Ciekawe co się nowego dowiemy ![]() Cytat:
Ja zostawiam takie oślinione, mleczne brodawki, bo podobno się szybciej goją Poza tym, nie widzę powodu, dla którego trzeba by myć brodawki przed każdym karmieniem ![]() Na początku smarowałam brodawki maścią medela, to wtedy czasami wycierałam przed karmieniem, bo Hania nie lubiła smaku brodawki z maścią. Teraz już nie używam tej maści i brodawek nie myję, ani nie wycieram Z tym wyjściem na żądanie chyba nie jest tak kolorowo, bo o ile matka może się wypisać na żądanie, o tyle dziecko już nie. Mogą więc zagrozić, że matka może iść do domu, jeśli chce, ale dziecko musi jeszcze zostać w szpitalu. |
|
|
|
|
#912 | |||
|
Zakorzenienie
|
sliczna
Cytat:
![]() ![]() to ja poprosze o to zeby byc nastepna ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
superowy super Hej ![]() Wycieczka po centrum handlowym zaliczona , pozniej maz zabral mnie na obiad urodzinow ( bo w piatek napewno nie damy rady jechac ) a malemu dalej sie nie spiesz ... Moze w nocy mnie cos zlapie?
|
|
|
#913 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, aż mi lekarz kiedyś powiedział, że już nie będą drukować, bo szkoda papieru...) , bo bałam sie, że jak mi się cos faktycznie w domu stanie, to będą robić problemy z przyjeciem, a poza tym już nie kombinowałam, bo sobie pomyślałam, ze jakbym miala tu wrocic to przeciez nie przyjmą mnie z dzieckiem.... i co wtedy ? ALE JESTESMY JUŻ W DOMU ![]() jest hmm super, ale jakoś dziwnie. ostatnie wspomnienia wiążą sie z wyjazdem na porodówkę a tu proszę, łóżeczko ma już lokatora i generalnie wszystko jakieś inne. muszę powiedzieć ze mam problem z moim dzieckiem, bo urodziłam lenia. w szpitalu dokarmialam mlekiem przygotowywanym i podawanym przez szpital. podawali w butelkach z ktorych samo leciało w zasadzie. no i rozleniwił mi sie gość. possie cyca 3 razy, zasypia. pobudzam i jakoś dalej idzie, ale nie oprozni mi piersi w 30 min. :/ a ja nie mam pokarmu za duzo przecież. z piersci sciagam na razie jakies 25-30ml laktatorem przez okolo 10-15 minut. Jesli chodzi o karmienie z dwóch piersi to nie ma szans, bo on podczas karmienia z pierwszej zasypia jak kamień. dziś korzystaliśmy z domowej butelki , gdzie smoczek jest innny już i jedzenie wymaga trochę pracy i kurde też possał possał i usnął. nie wiem jak go pobudzać, probowałam wszystkiego, lacznie z rozbieraniem bo już w szpitalu z tym walczyłam. a on nic... possie possie, za chwile idzie w kimono, mina błogostanu i uśmiech na gębie i ni huhu... ALE ZA TO SPI 30-60 MIN, bo za chwilę jest przecież głodny. Na razie z tym walczę i to znoszę, ale nie wiem jak długo dam radę. Najgorsze noce. I jak ja mam rozhulać tą laktację ?? Próbowałam laktatorem, no ale okazuje się, że moje dziecko nie spija tego co one produkują, bo kurde mu się pociągnąć dobrze nie chce. Doplącze mi się jakieś zapalenie cyca i będzie. Jeszcze kurcze cierpię, bo o kapturkach nie ma mowy, bo już wogóle leniowi nie chce się zassać. Więc mi leci po tych brodawach obsadzonych malinami.... Gabi - byliście już na spacerze? co do gości, to jeszcze nie wiem jak to będzie, ale kurcze jak byłam w szpitalu i nie wychodziłam z dnia na dzień, to denerwowało mnie to, że każdy chciał znać szczegóły i dzwonił , ja wiem, że to z czystej sympatii i troski, ale kurcze, ja przygnębiona tym wszystkim i co 20 minut jakiś telefon, i znow od nowa muszę odpowiadac na te same pytania, opowiadać tą samą historię i znowu i znowu i znowu. W koncu przestałam już odbierać te telefony. Nie wiem, może to nieładnie z mojej strony, ale kurcze no.. ciezko mi było wiecznie i w kolko powtarzac to samo. Może wiec zaryglujcie drzwi z P i nie wpuszczajcie już nikogo
|
||
|
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
Witam, nadal w dwupaku
![]() nie powiem już od tygodnia jakieś skurcze sie pojawiają i brzuszek na dół sobie poszedł ( odzyskałam 1 cm talię )Gratuluje nowym Mamusiom idę sobie poczytać z ostatnie 3 stronki puki cieszę się internetem |
|
|
|
#915 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Fajnie _millena, że jesteście już w domu Jeśli chodzi o karmienie, to u mnie nie ma problemu. Hania nie dostawała nigdy butelki i jest przyzwyczajona tylko do cyca. Je różnie. Czasami doi 30min, a za 3 minuty chce powtórkę Mama daje na żądanie więc Córa korzysta Czasami je krótko i zaraz po tym zasypia na 2h. Póki co pokarmu starcza (nawet mam nadmiar), sutki bolą znacznie mniej niż na początku, a Hania nie narzeka na monotonię ![]() Z odwiedzinami i wtrącaniem się mamy P mam problem, ale to chyba pod wpływem hormonów. Będę musiała ukrócić to wszystko, bo zwariuję. Wczoraj pytałam lekarza o spacery i powiedział, że to zależy od pogody. Wczoraj np. była pogoda idealna na pierwszy spacer Nasza Hania miała go w postaci wizyty w szpitalu i dziadków Generalnie jak jest ciepło, to nie ma przeciwwskazań do krótkich spacerów, które jak najbardziej będziemy uskuteczniać ![]() Dziewczyny, czy Wy też pocicie się w nocy jak mysz??? Ja budzę się w nocy mokrusieńka Jakbym spod prysznica wyszła- dosłownie Ja cała mokra, koszula mokra, kołdra mokra Nie wiem, czy to przez moją anemię, czy przez to, że karmię piersią ![]() A jak u Was z apetytem? Ja jem wszystko (dosłownie) i ciągle jestem głodna Ciekawe ile ważę Po mnie w ogóle nie widać, że tydzień temu rodziłam. Brzucha zero, a ogólnie mam wrażenie, że jestem jeszcze chudsza niż przed ciążą Tylko cycki takie wielkie, jak silikonowe Szkoda, że nie zostaną takie na zawsze ![]() Gratuluję wszystkim dziewczynom nowo rozpakowanym SzmaragdowyKotku, Wojtuś piękny Ja mam dwa szwy założone, bo pękła mi jedna tkanka Balonika nie miałam, a oliwką nie zdążyłam Za to miałam super położną, która non stop podczas porodu krocze mi masowała. Nacisk na ochronę był duży Jedna tkanka pękła i w sumie nie musiałam być szyta, ale dla lepszego wyglądu założyli mi szew wewnętrzny i zewnętrzny, razem dwa Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-06-11 o 08:29 |
|
|
|
#916 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
ależ ze mnie ranny ptaszek ![]() Oj nie wyspałam się, a o 8 już wstałam, bo jak mam się rzucać z boku na bok to bez sensu. Noc pod znakiem zapytania...czy to skurcze...czy co to kurcze ma być??? Jak się wieczorkiem położyłam miałam "skurcze" co 30-11-41-25-4-15...różnie, czyli mega nieregularne. Do tego to były raczej bóle miesiączkowe a nie skurcze. Potem jak z telefonu przeczytałam że Kotek też nie miała normalnych skurczy tylko takie fale dziwne, i też nieregularne to zgłupiałam. Potem zasnęłam. A potem miałam chyba 4 "skurcze" co równe 8minut, i tu już byłam cała chora ![]() ale zaznaczam, że do skurczów to nie było podobne. Były to lekkie, choć powiem, że dość uciążliwe bóle miesiączkowe, nie inaczej, i tylko w dole brzucha, żadnego promieniowania na resztę brzucha czy na plecy. Zasnęłam, ale w nocy ciągle się budziłam, i chyba całą noc czułam ten dół brzucha. Ja chyba oszaleję Cytat:
Jestem bez tych innych wieści Cytat:
Pięknie wyglądają ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo jak słyszę, że tego nie wolno, tamtego nie wolno, to co jeść ?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||||
|
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
Millena - fajnie, ze już jesteście w domku!
![]() Gaabbi - gratuluję ochrony krocza super, że nic Cię nie boli jednak dobra położna to naprawdę skarb! moja też była pierwsza klasa! A wiesz, że ja potem zmieniłam trochę sposób ćwiczenia z balonikiem? Bo tak to zawsze po ćwiczeniach smarowałam krocze olejkiem migdałowym na noc (ćwiczyłam późnym wieczorem), a raz, jakoś tak wyszło, że troszkę miałam wrażenie, że jest podrażnione i posmarowałam - uwaga - tak! naszym znajomym, biało-zielonym linomagiem i ze zdumieniem zauważyłam, że następnego dnia ćwiczenia jakoś sprawniej mi szły. Potem już do porodu smarowałam się nie olejkiem, tylko linomagiem![]() Żaabciu - trzymam mocno za Ciebie kciuki! żebyś już się rozpakowała - szybciutko i bezboleśnie![]() Jutro mamy badanie bilirubiny i jak wszystko będzie dobrze, to idziemy do domku!!!! ![]() ![]() mam nadzieję, że dzieć mi do jutra nie zżółknie![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Stokroteczko - u mnie to ćmienie trwało dobry tydzień, jak nie dłużej, zanim w końcu urodziłam. Ale na pewno wszystko się przygotowuje do porodu przez to, więc jak mi mówiła położna przy każdym badaniu, możesz urodzić naprawdę każdego dnia praktycznie ale powiem Ci, że od odejścia wód, to zanim się wyszykowałam, do momentu dojazdu do szpitala minęła równa godzina - a w szpitalu ledwo doszłam na oddział, tak mnie bolało w każdym razie ten poród był zupeeeeełnie inny niż pierwszy
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-11 o 09:08 |
|
|
|
#918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek a ja mam pytanie. przy pierwszym dziecku też ćwiczyłaś na baloniku? nacięli Cię, albo pękłaś??
My już z małą po śniadanku. czekam aż pranie się skończy prać, wstawię kolejne i chcemy iść na kawę do mamy
|
|
|
|
#920 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe jak tam Tacca ?
edit jednak jesteś myślałam, że rodzisz
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-06-11 o 09:21 |
|
|
|
#921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jeszcze jestem, nic się nie dzieje dzisiaj. Jakieś skurcze są, ale nie za często... Już sama nie wiem co o tym mysleć. Zaraz się do biblioteki wybieram. Może jakieś nowsze materiały do pracki znajdę. Tylko kiedy ją pisać, wrócę będę musiała wziąć się za obiadek i zmywanie naczyń, sterta prasowania czeka... Oj, jak nie dziś to jutro... A i natchnienie mi przeszło do pisania zupełnie... |
|||
|
|
|
#922 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Gratuluję nowym Mamom! Byliśmy wczoraj na pierwszym pikniku rowerami, fajna wyprawa ![]() No i Antoś raczy nas pierwszymi świadomymi (chyba ) uśmiechami. Cytat:
I za słabo czasemzasysam,więc generalnie mąż jest od wyciągania glutów i przepłukiwania nosa![]() Cytat:
Mojemu pomaga,gdy nie może się utulić, takie porządne owinięcie go cienkim kocykiem - tak, że ma skrępowane rączki i nóżki (podobno takie maluchy nie mają świadomości swoich kończyn i latające przed twarzą ręce potrafią przestraszyć) mój sobie leży w leżaczku i ogląda świat. Cytat:
Cytat:
![]() I Młody też z tatusiem dużo Cytat:
Cytat:
![]() I dużo piję - jak tylko przystawię małego do cyca, muszę wypić minimum kubas wody. Brzuszka mi trochę zostało - taka skórka luźniejsza, a cycory też wspaniałe, nie mogę się napatrzeć na siebie
|
||||||
|
|
|
#923 |
|
Rozeznanie
|
Cześć !
![]() Gratulacje dla wszystkich nowych Mam!! i dla Milleny, że wreszcie ją wypuścili. Zawsze z zainteresowaniem czytam Wasze opisy, ale o statnio jakoś przerażająco się zrobiło mam nadzieję, że teraz już będzie tylko różowo.Wszystkie Wasze dzieci są śliczne Gabi, Hania rzeczywiście kosmata niebywale ![]() Mam dziś konsultację z ordynatorem oddziału położniczego w moim szpitalu, jakoś tak wyszło, że z powodu moich przeżyć zdrowotnych większość leksrzy odsyła mnie do swoich przełożonych, a jeśli nie, to i tak lekarze wszelkich specjalności konsultują mój przypadek grupowo ![]() Na usg dwa dni temu wyszło, że nasz syn ma odrobinę większą niż norma jedną nereczkę i lekarz prowadzący badanie zasugerował, żeby już wywołać poród, skoro do terminu i tak tylko tydzień. Skonsultowaliśmy to z dy zurnym lekarzem na IP, on nie podzielił opinii tamtego i wystawił skierowanie do ordynatora. Mam nadzieję, że uda mi się dziś cokolwiek załatwić, chociaż wolałabym, żeby poród nie był wywoływany, do terminu już tylko kilka dni i wolałabym, żeby natura mogła sama zadecydować o dacie porodu. No ale to już nie do końca ode mnie zależne. Oby tylko nie położyli mnie na oddział "profilaktycznie" ![]() Według usg (koniec 39tc) mój syn waży 3400 i ma 55 cm długości |
|
|
|
#924 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak, dzień dopiero się zaczął, a Tż pojechał w trasę i wróci ok 18, więc zaciskam nóżki
ale dziś powiedział "mogłabyś już urodzić" ..."bo wstajesz w nocy i ja nie umiem się wyspać"
|
|
|
#925 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
millena super, że już w domu. Kotku, trzymam kciuki żebyście jutro wyszli do domu. Dziewczyny, może Wy mi doradzicie bo ja nie wiem co mam zrobić. Otóż zwolnienie lekarskie miałam do soboty czyli do tp. Jak dzwoniłam w sobotę do szpitala to nie kazali mi jeszcze przyjeżdżać, tylko iść do lekarza. Jak byłam ostatnio u lekarza to on mi kazał już nie stawiać się do niego tylko do szpitala. Czyli i jedni i drudzy mnie odsyłają. A ja siedzę w domu i się zastanawiam w zawieszeniu. Czy jechać do lekarza czy do szpitala. I jestem taka wściekła na swojego lekarza. To nie mógł mi wystawić dłuższego zwolnienia, tylko do tp? Jechać do szpitala i na siłę wywoływać też nie widzę sensu. Może mi któraś doradzi co by zrobiła na moim miejscu?
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też się budzi za każdym razem jak wstaję do łazienki... Współczuję mu szczerze, bo wstaję często... |
|
|
|
|
#927 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).A może skontaktuj się z działem księgowym Twojej firmy? ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() Mój Mąż na szczęście nie "rejestruje" moich nocnych wędrówek ![]() Mam nadzieję, że niektóre nocne pobudki na karmienie też uda mu się "przegapić" i będzie się wysypiał
|
||
|
|
|
#928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Jeszcze ostatnio pytałam u mamy co mam zrobić, czy iść do szpitala w ten zalecany piątek 15, czy już w czwartek, jakby tak w piątek mnie olali i zostawili sobie na poniedziałek to bez sensu tam leżeć, i była tam ciocia i mi mówi że najlepiej jakbym poszła dopiero w poniedziałek....a L4 przecież mam do czwartku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.

faceci

dodam tylko, że jeszcze nigdy mi się nie spocił.

Co prawda w tym czasie czasem musiał być trochę w pracy, czy inne sprawy też miał na głowie, ale zawsze to jednak był więcej w domu
I na dodatek skakał koło nas ciągle, nosił i przewijał Kaja, wstawał w nocy, zajmował się kuchnią...
Normalnie, aż focha strzeliłam. Mówię, że jak ktoś pracuje u kogoś, to bierze pełny wymiar urlopu, jaki przysługuje mężczyźnie na dziecko, a mój P wziął tylko 3 dni 
Nie wiem, czy to przez moją anemię, czy przez to, że karmię piersią
Szkoda, że nie zostaną takie na zawsze