|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
|
|
|
|
|
#992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
![]() No trochę się namieszało od czaasu pojawienia się Antosia.I tak jest lepiej niż na początku,ale dalej nie do końca tak jak powinno ![]() A pierwszy post trochę już ogarnęłam, w razie czego piszcie mi proszę uwagi,ale na PRIV,bo nie mam ostatnio czasu niestety regularnie Was czytać ![]() Cytat:
Ja jem w sumie wszystko,ale nie w jakiś hurtowych ilościach i Małemu nic się nie dzieje.
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
a co z loksa
?
|
#995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#996 |
|
Rozeznanie
|
była u nas 4 raz położna, na cycki kazała brać paracetamol
![]() idziemy na spacerek |
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
im przecież o to chodzi, jak się minęły z powołaniem to niech koprem handlują |
|
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja położna mawia, że w szpitalu są takie co lubią pracować i takie co muszą pracować
|
|
#999 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczny
Gabi ja tez do wczoraj strasznie sie w nocy pocilam tzn w okolicy piersi, jak juz mleko calkowicie mi zaniklo,to jak reka odjal. Co do wizyt gosci, ja na poczatku wpadlam w furie,kiedy wszyscy chcieli zobaczyc malego. Na szczescie pare osob bylo na tyle urzejmych,zeby zapytac sie mnie czy mam ochote na odwiedziny. Oczywiscie,ze powiedzialam,ze nie! wczoraj minely 4 tyg i juz jestem gotowa niech sobie przylaza tylko jak juz pisalam,najbardziej wkurzali mnie ludzie,ktorzy wpychali sie na odwiedziny a jak lezalam cala ciaze to jakos nie mieli czasu i ochoty mi raz na jakis czas dotrzymac towarzystwa:/ Fajnie,ze mialyscie mezow chociaz na chwile,bo moj ma wlasna dzialalnosc i nie wzial ani jednego dnia, do tego od razu po wyjsciu ze szpitala wyjechal i w nocy bylam sama teraz tez caly czas sama siedzie w domu wiec jest zaje.biscie...:/ nie dosc,ze nie jem,bo nie mam czasu zrobic obiadu-dzisiaj pierwszy raz,a jak jem to np jogurt pitny,bo takiego nie trzeba przygotowac. Moj kochany maz rano robi sobie kanapki,nie zapyta czy tez chce,do tego zje caly chleb i wyjdzie najedzony i zadowolony...dzisiaj przyprowadze go do porzadku bo woli dluzej pospac,niz skoczyc do sklepu,zebym i ja miala chociaz dwie kromki na sniadanie:/ No i do tego przeprowadzamy sie do konca miesiaca,na nowym miejscu tz robi remont i wraca codziennie o 23..wiec przed 24 dopiero kapiemy malego,ktory doprowadza mnie czasem do furii swoim placzem Jak problemy brzuszkowe sie skoncza to bedzie kochane dziecko...musze przezyc dwa miesiace![]() Koniec wywodow ![]() Gratuluje nowym rozpakowanym mamom
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pierdzi to dobrze
|
|
|
#1001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie powiedziałam, że jak w szpitalu u mojego gina zostanę źle potraktowana, to mam to gdzieś i rodzić będę gdzie indziej. Choć mojemu ginowi też mam trochę do zarzucenia pod koniec... Czuję się niedopieszczona jako pacjentka. Cytat:
|
||
|
|
|
#1002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co słyszę od dziewczyn to ciężko jest z tymi babkami i jak ich nie opierdzielisz to będą takie wredne... ale one już z którymś dzieckiem były to one już mają doświadczenie... |
|
|
|
|
#1003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś z koleżanką z pracy wyskoczyłyśmy do sklepu po drugie śniadanie, a pracowała tam jedna zołza. Babsko było tak nieuprzejme i niemiłe, że moja koleżanka nie wytrzymała i powiedziała jej z troską, że bardzo jej współczuje. Babsko zdziwione w pierwszym odruchu zapytało dlaczego. A moja koleżanka powiedziała, że tego, że ona pewnie pracuje za jakąś karę bo drugiej tak nieuprzejmej ekspedientki w całym mieście nie ma. Zabrałyśmy zakupy i szybko wyszłyśmy, więcej do tego sklepu nawet nie wchodziłyśmy... Ale mina tego babska - bezcenna... |
|
|
|
|
#1005 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To prawda nie raz w ciąży trafiłam na babkę która nie zrobiła mi nawet siniaka. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Wszędzie są ludzie nie zadowoleni z życia... chociaż ja myślę, że to od charakteru zależy, bo ja np rok pracowałam jako kelnerka i wcale to nie była jakaś moja wymarzona praca, ale nie byłam nigdy jakaś wredna czy złośliwa dla klientów.
|
||
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie nie trawię icha urzędzie sama pracuję więc jestem stronnicza
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie na szczescie w szpitalu poki co spotkały same miłe położne mam nadzieje i na takie trafie w czasie porodu.
Wstawiam fotki łóżeczka Myslałam jeszcze nad połką nad naklejkami, ale nie wiem czy nie bedzie tego za duzo. A wszystkie potrzebne rzeczy mam w komodzie, która stoi obok, narazie kwiatek i kalendarz na wierzchu, ale poźniej juz bedzie to co trzeba.
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też urzędnik, ale nigdy sobie nie pozwoliłam na jakieś złośliwe czy niegrzeczne uwagi nawet do najbardziej dokuczliwych klientów. Nie wiem, dla mnie to też kwestia kultury osobistej, żeby szanować drugiego człowieka. |
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doczytałam, że naklejki. ![]() Idę robić mizerię... |
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Naklejki, w biedronce kiedys były za niecałe 20 zł. wiec zakupiłam
A ja lece na obiad. Ostatni domowy
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale to jeszcze z czasem![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- My mamy niby też znajomego ginekologa(kolega męża) ale to jednak małe powiązanie, a poza tym on chyba nie jest ordynatorem więc nie będą mu się tak babki podlizywać;/ Chętnie też bym skorzystała z takich koneksji, ale niestety się mówi... |
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, do tego kontakt głównie z przedstawicielami lokalnych władz samorządowych też pewną kurtuazję wymusza, choć robię w strefie administracyjnej i najczęściej rozmawiam z ludźmi telefonicznie ![]() jeden pan chciał mnie na Kamczatkę wysłać za te kosmiczne wymagania, ale jak mu uświadomiłam mu że to wymysł ministerstwa to się zreflektował i całe ministerstwo chciał wysłać jak się ktoś mocno problematyczny trafi to go do kierownika wysyłamy i się okazuje że nagle nie ma problemu---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() a tam jedna pani pieczątki przystawia, kolejka na 7 osób plus karteczka "awaria komputerów" i połowy rzeczy przez to wysłać nie można było ![]() miny ludzi bezcenne, tosobie pomyślałam jak dobrze, że ja tylko po paczkę
|
|
#1018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahaha doooobre
|
|
|
#1019 | |||||||
|
Raczkowanie
|
justysd
za opis i za szybką akcję! ![]() Rozowa1987 Jaka ślicznotka! i jakie ma grube nóżki i rączki, kiedy moja takie będzie mieć? ![]() Millena Współczuje tak długiego pobytu w szpitalu, na szczęście jesteście juz w domu! ![]() Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę braku obrażeń! Na przyszłość będę mądrzejsza i też kupię sobie ten balonik![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do wkłuwania się, też miałam problem na porodówce, z dziesięć razy mi się wkłuwały babeczki, bo tak mi żyły pękały a wcześniej byłam przez parę lat byłam honorowym dawcą krwi i nigdy nie miałam takich problemówCytat:
![]() A my sobie odpoczywamy na wsi, jest cudownie, bo babcia i dziadek szaleją na punkcie Kaliny, więc ja mam teraz duużo czasu dla siebie ![]() Co prawda w sobotę trochę stracha mi napędziła. Po ponad godzinnej podróży samochodem w takiej duchocie, ona ledwo żywa była w domu. Całą zgrzana i czerwona. Myślałam, że dziecko ugotowałam, ale na szczęście jest ok Drze mordkę tak jak wcześniej i je jeszcze więcej![]() Dziewczyny, jak długo można trzymać wodę przegotowaną do picia w butelce dla malucha? Bo ja wczoraj byłam cały dzień "w terenie" i dawałam jej ciągle tę samą wodę. Wydaje mi się, że za długo jedna i ta sama woda stała w butelce, ale nie chcę też popadać w paranoję i trzymać dziecko z zbyt sterylnych warunkach
|
|||||||
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Awaria komputerów... No to porażka... ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Wydaje mi się, że przez kilka godzin można wodę przegotowaną trzymać. ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Teraz najgorsze... Skrobanie ziemniaczków...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.

bo woli dluzej pospac,niz skoczyc do sklepu,zebym i ja miala chociaz dwie kromki na sniadanie:/ No i do tego przeprowadzamy sie do konca miesiaca,na nowym miejscu tz robi remont i wraca codziennie o 23..wiec przed 24 dopiero kapiemy malego,ktory doprowadza mnie czasem do furii swoim placzem

a wy jak planujecie ubrać dziś maluchy na spacer?;
co do wkłuwania się, też miałam problem na porodówce, z dziesięć razy mi się wkłuwały babeczki, bo tak mi żyły pękały
a wcześniej byłam przez parę lat byłam honorowym dawcą krwi i nigdy nie miałam takich problemów