|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
I już dobre wieści od 8ewus8
O 13:30 urodzilam. Mowilam ze bedzie byku 3900 i 58cm, ale jest sliczny. Dzieki za kciuki. Pozdrawiam |
|
|
|
#1022 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
andzya ja chyba Cię rozumiem.. ciężko się mieszka z rodzicami nawet tymi najwspanialszymi
u nas znów mama z moim mężem nie rozmawiają a mnie jest strasznie ciężko być pomiędzy... bo mam wrażenie, że to moja wina |
|
|
|
#1023 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1024 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mała śpi na balkonie. ja już nie mam za bardzo miejsca na pranie. a piorą się ostatnie rzeczy od małej - prześcieradła i ręcznik idę szybko ogarnąć mieszkanie ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
a własnie się zastanawiałam, czy nie ma już jakieś wiadomości od ewusi |
||||
|
|
|
#1025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę nie tylko ja mam takie problemy...
|
|
|
|
|
#1026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Idę sobie prasowanie naszykuję... |
|||
|
|
|
#1027 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że masz takie zdolności ja, jakbym coś namalowała, to musiałabym podpisać co to jest Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję ![]() Cytat:
![]() Sailor wybacz że na szaro, ale nie wiem czemu tak mi się zrobiło, i poprawić nie umiem.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-06-11 o 14:49 |
||||||
|
|
|
#1028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie przy cc jak przy każdej operacji nie powinno się mieć pomalowanych paznokci. Bo jak sinieją to widać, że coś się dzieje złego. A nawet jadąc z nastawieniem sn nie mamy pewności, że nie skończy się cc. Mam dylemat. Nie będę później na szybko lakieru zmywała...
|
|
|
|
#1030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja go musiałam ciągać po sklepach, żeby cokolwiek kupić, farby, panele, no wszystko...a to musieliśmy załatwić dużo wcześniej zanim dana rzecz była potrzebna, bo ciężko nam się było zgrać w czasie jak ja pracowałam, musieliśmy korzystać z tych dni kiedy nam obojgu pasowało. Ale wszyściutko dla dziecka ja załatwiłam SAMA !! On był ze mną tylko wybrać i odebrać wózek. Tyle. Resztę robiłam sama, nawet oklejałam szafkę pod przewijak, sama musiałam jechać po okleinę, a jak nie byłam pewna ile mam okleiny kupić to kogo pytałam?? WAS I znowu na niego narzekam to stwierdzam... napisałam prawdę, całą prawdę i tylko prawdę
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1031 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
kochany
Cytat:
już zaczęłam ją ograniczać bo ile można i są momenty że leży i się drze, na rękach chwila spokoju i wrzask... ale jak już zaśnie to na długodrą się ![]() Cytat:
Tosia jest jakaś nerwowa i musi dostać to czego chcę z kupkami coś nam się przyblokowało, bo wczoraj nic dzisiaj póki co też nic, tylko pierdy puszcza, chciałabym uniknąć grzebanie jej w pupie termometrem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj byliśmy na pierwszym spacerze... porażka... poszliśmy po karmieniu a mała non stop się darła na całe osiedle i ludzie dziwnie się na nas patrzyli, myślałam, że będzie grzecznie spać i się jej spodoba co jest a ubrana była tak: kaftanik, śpioszki, czapeczka, skarpetki, przykryta kocykiem ale niegrubym dzisiaj po raz 2 była u nas położna i dowiedziałam się paru ciekawych rzeczy, myślałam, że nie mogę nic jeść a taka bardziej rozszerzona dieta po 1 msc powiedziała mi, że takie małe dzieci nie widzą jeszcze obrazu ( nie wiedziałam, myślałam, że po prostu widzą słabo) , tylko światło i cień, za to mają bardzo dobry słuch, że dziecko ma leżeć twarzą do okna tzn. do światła bo inczej będzie odginać główkę do światła i tak może jej zostać, no i mówiła dużo o tym co można a czego nie można jeść aż muszę sobie chyba to gdzieś zapisać bo już mi zaczyna wylatywać z głowy zdjęła mi też parę szwów, te które można było |
||||||||
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję ![]() A mój syn właśnie oderwał się od cyca, pierdnął, beknął tak głośno, że aż podskoczył ze strachu, i zasnął.
|
|
|
#1033 |
|
La Moderatoiure
|
Serdeczne gratulacje dla świeżych mam!
Dziewczyny z dzieciakami karmionymi mlekiem modyfikowanym- jak często młode budzi się Wam na karmienie w nocy? U mnie wygląda to tak: 00.00-1.00, 3.00, 6.00. Czasami częściej, co dwie, 2 i pół godziny już płacze o mleczko. Je po 100ml każdorazowo. Moje dziecię w czwartek kończy 1 miesiąc Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
#1034 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje!! Duży chłopczyk
|
|
#1035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To proszę napisz też nam co można, a czego nie można jeść ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Mam takie pytanko wprawdzie jeszcze do tego trochę czasu zostało, ale chciałabym wiedzieć, jak to jest z wjeżdżaniem do sklepu wózkiem ?? Np do Biedronki myślę, mogę wjechać, ale np do jakiegoś osiedlowego sklepiku?? Mam na myśli taki do którego wózek się zmieści Jak na Was patrzą ekspedientki?? Robiłyście już tak zakupy?? Poza tym np w takiej Biedronce...jak robicie zakupy?? Bierzecie mały czerwony koszyczek i pchacie przed sobą wózek z dzieckiem a w ręce ten koszyczek??Jakie ja zadaję pytania oczywiście po jakimś czasie bo na początku mam zamiar wykorzystywać tża i to do bólu.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1037 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, w głowie mi się kręci i mam mroczki przed oczami. Nie wiem co jest... |
|
|
|
|
#1039 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mniej jednak przestałam sie tym juz przejmować. na razie padam na pyszczek, bo młodego przestawiam z butli na cyca jeśli chodzi o męża.. mój pracuje na etacie a też go nie ma w zasadzie, bo codzinnie jest w pracy na kilka godzin, nie mogą się z nim rozstać niby taki niezastąpiony, jestem wku.rwiona na maksa, ale chyba nie mam nic do powiedzenia w tej sprawie. ![]() zupełnie inaczej to sobie wyobrażałam. Cytat:
!!!Cytat:
jezu, ależ mnie dziś łeb napieprza!!! |
|||
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Deszcz pada... Dopiero jak pootwierałam okna zauważyłam. Dobrze, że mąż wziął parasol.
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie jest mieć zdolności tylko, żeby dało się u nas coś na tym zarobić, a tu co najwyżej na festynach Malując portrety,,,
|
|
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
)). Nie chce mi się powtarzać z innego forum, więc wklejam to, co napisałam na forum holenderskich mam:Cześć Dameski ). Nie wiem, co tu się działo, bo dopiero się ogarnęłam po porodzie. Wróciłyśmy już z Mają do domu . Maja urodziła się 7 czerwca o 19:37. Wody mi odeszły o 6 rano. Na początku miałam rodzić w Sophii przy Erasmus MC, ale okazało się na miejscu, że nie mają wolnych miejsc. Wysłali nas do Maasstad, na drugi koniec miasta. Szukanie tego, zajęło nam chyba z 2h. Myślałam, że umrę... ale dałam radę. W ogóle rodziłam w części szpitalnej, bo po1. chciałam znieczulenie, po2. i tak musiałabym tam rodzić, bo za wolno mi się rozszerzała szyjka, a poród się wydłużał. Podsumowując, Maja wystrzeliła jak z procy, jak mi tam to wszystko podali, obsługa normalnie super, wszyscy pomocni i baaardzo mili. Na miejscu był Geboortehotel. Warunki, jak normalnie w 5 gwiazdkach, przemiłe panie pielęgniarki, pokój taki, że mogłabym tam mieszkać... jestem bardzo zadowolona. No i troszeczkę tylko pękłam i mam mało szwów... ile to nie pamiętam.Maja miała 3056g i 47 cm )
|
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Idę nastawię obiadek... Głodna się zrobiłam.
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj piłam kawkę
hihiBegie a może ją brzuszek boli i dlatego się tak drze. a jaka położna była u Ciebie??? jestem ciekawa czy ta co była u mnie ma też Twój obszar |
|
|
|
#1048 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co za wredna baba! Nie przejmuj się idiotkami! Cytat:
Cytat:
chodzi o ćwiczenia z balonikiem epi-no - poczytaj sobie w necie, osobiście bardzo polecam zaczyna się ćwiczyć od 37 tygodnia ciąży![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje!!!
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

u nas znów mama z moim mężem nie rozmawiają 

Jak pierdzi to dobrze 
co do wkłuwania się, też miałam problem na porodówce, z dziesięć razy mi się wkłuwały babeczki, bo tak mi żyły pękały
a wcześniej byłam przez parę lat byłam honorowym dawcą krwi i nigdy nie miałam takich problemów
Widzę nie tylko ja mam takie problemy...
klask i:

), nie muszę w dzień odsypiać, mogę zrobić wszystko co sobie planuję (poza chwilami kiedy w Maćka diabeł wstępuje).