|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
dzięki kochana
no mam nadzieję, że moje kochane siostrzyczki się opamiętają...
|
#3212 |
|
Wtajemniczenie
|
ale dziś piękny dzień mamy szef spóźnił się z opłatą za domenę i nie działa dziś nam serwer, co oznacza, że dopóki go nie opłacą i uruchomią to nie dostanę żadnego maila Przynajmniej chwila spokoju z samego rana ![]() Kurcze, ale macie przeboje z tymi swoimi świadkami. My jakoś mocno nie angażowaliśmy świadków w pomoce - no może trochę w ostatnim tygodniu przed ślubem to nam pomagali. A nawet wtedy najbardziej się przydali. Co do strojów, to nikomu ich nie narzucaliśmy. Nawet sama pytałam się świadkowej czy nie ma jakiś życzeń co do wyglądu bukietu. żadnych próśb od nas nie było co do koloru koszuli, czy sukienki. Po prostu mieli się czuć swobodnie a nie przebrani. Co do pomocy, to albo się mówi wprost czego się oczekuje, bo potem wychodzą takie sprawy. Pomimo tego na tekst "twój ślub - twoje klocki" to bym odpowiedziała, że tak mój ślub moje klocki, ale właśnie teraz potrzebuję porady bo potem do tego głowy nie będę mieć a jak tak bardzo się nie podoba to niech się do mnie do samego ślubu z żadną poradą nie zwraca bo poza swoimi klockami z innego zestawu nie będą mnie interesować.
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Jamee 3maj się będziemy tęsknić
Jadę zaraz na uczelnie. Coś czuje że ta baba jest na urlopie i nic nie załatwie a wnętrzności mam tak ścisniete że mam ochotę się powiesić po tych studiach to chyba wrzody na żołądku niechyba nie ominął
|
#3214 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jej współczuję ci bardzo Ja wzięłam na świadka siostrę i w ogóle nie żałuję tego. Przyjechała do Lublina szukać ze mną kiecki, pomaga tworzyć zawieszki, podziękowania, interesuje się bardzo Mogłabym równie dobrze wziąć którąś z moich przyjaciółek i wiem, że nie zostawiłyby mnie. Jedna co prawda sama wychodzi za mąż w październiku i na dodatek mieszka w Krakowie, więc pewnie nie miałaby tyle czasu, ale druga już zapowiedziała, że będę miała super wieczór panieński![]() Cytat:
I mimo wszystko poznaje się, kto jest naprawdę przyjacielem.Cytat:
Na weselu mojego kuzyna świadkowa założyła brązową mini sukienkę - bardziej wyglądało to, jak tunika obcisła i bardzo mocno się wymalowała. Niestety rzucała się w oczy bardziej niż PMka Tylko w negatywnym znaczeniu.
|
|
#3215 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Już nam założyłam wspólny kalendarz na gmailu (sobie, M. i Mamie), bo mamy ścisły harmonogram rozdawania zaproszeń i załatwiania różnych spraw.Cytat:
I właśnie świadkowa mnie wczoraj bardzo wsparła, wzięła do siebie na herbatę, uspokoiła, itd. W ten zwariowany weekend tez bardzo mi pomogła - przebieraliśmy się u niej przed weselem, nawet na szybko zrobiła mi szałową fryzurę. Co prawda nie zgadzamy się w różnych kwestiach, ale to są drobiazgi, a wiem, że w razie czego mogę na nią liczyć. Nasz świadek też powiedział, że on nie wie czym ma się zająć, ale jak mu powiemy/napiszemy, to on bardzo chętnie się zaangażuje w przygotowania, itd. Nie mogliśmy chyba lepiej trafić. ![]() Jestem już w trakcie tworzenia scenariusza na piątek i sobotę. Napoje będziemy kupować w dniu ślubu w markecie koło sali (nie ma sensu trzymać tego wcześniej w domu). Ustaliliśmy ilość napojów i owoców do kupienia. Jak zwykle z nadwyżką: Napoje - butelki 1l 100 butelek Coli 30 Sprite 20 Tonic 60 soku pomarańczowego 40 sok jabłkowy 20 sok czarna porzeczka 70 woda niegazowana 45 woda gazowana Owoce - 6 kg ciemnych winogron - 4 kg jasnych winogron - 6 kg mandarynek - 6 kg bananów Mamy mieć 120 osób.
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo rzucała się w oczy.
|
|
#3217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#3219 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, OBRĄCZKA SIĘ ZNALAZŁA!!! :MDLEJE:
Wasze kciuki i dobre życzenia mają magiczną moc Pani sprzątająca w nocy ją znalazła, a koleżanka która miała dyżur pokapowała, że to moja ![]() Ufffffffffffffffffffff Granatowe margaretki? Farbowane co prawda, ale zawsze ![]() Eustomy, szafirki, hortensje...? Ale nie wiem co jest akurat dostępne. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() U mnie było tylko rzucanie.
|
|
|
#3221 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry
Uczę się na ruski od rana... Cytat:
![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34650522] ![]() t jasne bo obrączki mają coś wspólnego z długością małżeństwa przypomnij im następnym razem że katolicy nie mogą wierzyć w zabobony [/QUOTE]O! Bardzo mi się ten argument podoba ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Całe szczęście!
|
|||
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma co sobie wkręcać niepotrzebnych rzeczy!Bransoleta - no cóż, to przecież genialny powód, żeby mieć dwie ![]() Jeśli gorset jest inny niż zamawiałaś i Ci to faktycznie przeszkadza, to dzwoń i rób borutę, za przykładem naszej Kindzi ![]() Nie obraź się, ale... Diadem jest passe już... a welon i diadem to już dużo za dużo moim zdaniem. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Wiesz... powiedz im, że organizacja ślubu sprawia Ci przyjemność, że jesteś dobrze zorganizowana i dlatego nie chcesz wszystkiego zostawiać na ostatnią chwilę. Jak nie skumają i się nie zaangażują, to olać je!!! Może masz jakąś bliską koleżankę, która mimo że nie pełni roli świadka chętnie się zaangażuje? ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#3224 |
|
Raczkowanie
|
ewuszkaaa - ogromnie się cieszę, ze znalezionej zguby!!!
A my byliśmy drugi raz u księdza wariata i okazało się, że wtedy chyba miał zły humor bo w niedzielę był bardzo miły i przyjemny ![]() a ja byłam po raz pierwszy na spotkaniu katechezy przedmałżeńskiej. Matkoooooo ![]() :conf used: ![]() ![]() Rozumiem - WIARA, ale bez przesadyzmu ;/Lub tekst o seksie przed ślubem- SKORO MĘŻCZYZNA NIE POTRAFI POHAMOWAĆ SWOJEJ ŻĄDZY PRZED ŚLUBEM DO NARZECZONEJ, OCZYWISTE, ŻE PO ŚLUBIE RÓWNIEŻ NIE BĘDZIE TEGO UMIAŁ I PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ ZDRADZI. O My biedne niedługo zdradzone żony!
|
#3225 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon PM 2012
Ewuszka
DancingLady cofnęłam sie do początku żeby obejrzeć Twoją suknię i podobnie jak dziewczyny uważam, że diadem z tym przypadku będzie zbędny. Co za dużo to nie zdrowo, zdobiona suknia, biżuteria, welon i jeszcze diadem? Pachnie mi to przepychem, ale takim już przesadnym...
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Co do swiadow juz kiedys pisalam ze my wszystko nsami zalatwiamy... szczerze nie chce w to mieszac nawet sióstr swoich bo wiem ze one jeszcze nie kumaja co to znaczy "organizowac wesele"... i tez slysze teksty ze wsyztsko jest za wczesnie.
Martwie sie starostami (u nas sa to osoby ktore wychodza dawac ciasto i wodke na bramach i w czasie wesela) nie mam pojecia kogo wybrac na te stanowisko bo TZ mowi ze powinna byc to para... ewuszka- jak to dobrze ze obraczka sie znalazla!
|
#3227 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z bransoletką Mama dziś idzie do złotnika, może coś na to poradzi.Cytat:
Nie chcę po oczepinach być "bez niczego" na głowie, a spineczki mi się nie podobają. Poza tym skąd wiesz, że jest kiczowaty, skoro go nie widziałaś ?![]() Super
|
|
#3228 | |
|
Podróżniczka
|
Cześć PMki, pewnie mnie zabijecie, ze wpadam tylko na chwilę i nie nadrabiam wszystkiego za co kajam się strasznie i proszę o wybaczenie
![]() Dla wszystkich jeszcze PMek dużo za załatwione sprawy Cytat:
A może uda nam się razem Ewuszka - całe szczęście, że obrączka się znalazła. Ja mogę się tylko pochwalić, że plener mamy 15 czerwca i podobno ma być ładnie, więc termin zaklepałam już z fotografem Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2012-06-12 o 11:04 |
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu się małpa pewnie uśmiecha, ale zawiść wyłazi w takich słowach. Kij im w oko! Olej małpy! Masz tu dziesiątki bardziej przychylnych Ci osób
|
|
|
#3230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super wybór piosenki - bardzo ją lubię. ![]() Co do diademu - jeśli masz na niego ochotę, to bierz. Jak masz być potem nieszczęśliwa, że go nie miałaś, to nie ma co sobie odmawiać. Najwyżej tylko na sesję założysz albo dopiero po zdjęciu welonu.
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze... a może spróbuj z nią szczerze pogadać? Przy winie np.?
|
|
#3232 |
|
Przyjaciółka KWC
|
wróciliśmy
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doszłam do wniosku, że skoro orzeszek jeszcze nie zamieszkał to zacznę się dobrze odżywiać i lepiej przygotuję mieszkanko na fasolkę trzymam kciuki za plener i daj znać jak poszło ewuszka dzięki Bogu, że się odnalazła
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wieczorem się zobaczę z koleżanką, która rozmawiała z panią sprzątającą u nas, to może się dowiem. Mam czarna dziurę w głowie normalnie, a musiałam ją zdjąć skoro nie utonęła w kibelku
|
|
|
#3235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3238 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to lat temu kilkanaście moja Mama była właśnie u mojej chrzestnej starościną, a starostą był brat Pana Młodego, więc widocznie nie musi być to para ![]() Cytat:
![]() Przyszły buty TŻta ślubne
|
|
#3239 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Dlatego mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze A próbami się nie przejmuj - to dopiero pierwszy strzał
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Kawka a jak mam pisać jak świadkowa na każde wspomnienie o ślubie przewraca oczami. Na wielkanoc chodziła za mną i zadawała pytania w stylu "a mogę przyjść w spodniach?" "a mogę przyjść w glanach?". Poza tym nie zapytała o nic związanego ze ślubem, nie pomogła w niczym i pomocy nie zaoferowała. Ja nie oczekiwałam zaangażowania z jej strony ale mogłaby darować sobie fochy i głupie teksty. Tylko tyle.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

no mam nadzieję, że moje kochane siostrzyczki się opamiętają...

szef spóźnił się z opłatą za domenę i nie działa dziś nam serwer, co oznacza, że dopóki go nie opłacą i uruchomią to nie dostanę żadnego maila
a wnętrzności mam tak ścisniete że mam ochotę się powiesić 

Tylko w negatywnym znaczeniu.
tyle mam do powiedzania, emotki biegunki nie ma
Co prawda nie zgadzamy się w różnych kwestiach, ale to są drobiazgi, a wiem, że w razie czego mogę na nią liczyć. Nasz świadek też powiedział, że on nie wie czym ma się zająć, ale jak mu powiemy/napiszemy, to on bardzo chętnie się zaangażuje w przygotowania, itd. Nie mogliśmy chyba lepiej trafić. 

Normalnie wszystkiego mi się nagle odechciało.

A może uda nam się razem