XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 16:08   #3361
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

basketa za relację! Siostrzenica ma skuteczność 100% w odganianiu chmur

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 16:12   #3362
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
basketa za relację! Siostrzenica ma skuteczność 100% w odganianiu chmur
Dokładnie Jak coś to będziemy ją pożyczać jeśli można

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 16:16   #3363
kasia_kuku
Zakorzenienie

Boję się życia.Obrony, szukania stałej pracy, kupna mieszkania. Wszystko mi się zwaliło na głowę. Niech mnie ktoś wsadzi do samolotu i wyśle na wakacje

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 16:42   #3364
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
w☠☠☠☠ia mnie takie gadanie.... A jak ktoś ma taką pensję, że stać go na wychowanie tylko jednego dziecka to co? Mają żyć tak, że nie będą mieć co do gara włożyć tylko po to by nie wyjść na egoistów?
Jak to napisała jedna z wizażanek - jak nie masz co do gara włożyć to trzeba się modlić a boska siła garnek napełni
Nie denerwuj się bo złość urodzie szkodzi i nie ma co się na kolejną zmarszczkę narażać

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
RELACJA
07.06.2012 r. CZWARTEK (Boże Ciało):

Wielkie przygotowania do Wielkiego dnia.

Przygotowywanie pudełeczek z migdałkami dla gości, zrobienie pudełeczek na ciasto, przygotowaliśmy alko i inne rzeczy do tego dnia J w sumie od 08.00 do ok. 11-12 zajęło Nam przygotowanie wszystkiego – reszta dnia na luzie bo przecież święto to się nie napracujemy

08.06.2012 r. PIĄTEK:

Szalony dzień.

Najpierw jechaliśmy do spowiedzi do 12.00 mieliśmy czas gdyż do 12.00 w kościele w którym byliśmy tylko spowiadali. I powiem Wam szczerze że to najlepsza spowiedź na jakiej kiedykolwiek byłam – ksiądz był super i naprawdę mam bardzo miłe wspomnienia zapamiętam ją do końca życia. Bardzo mądry i bardzo przyjazny ksiądz.

Wróciliśmy ze spowiedzi ok. 13.00 zadzwoniłam do właściciela Sali umówiłam się na przyjazd. Na szybko zrobiłam protokół rzeczy które zawozimy. Zapakowaliśmy cały samochód typu kombi po brzegi i ruszyliśmy. W między czasie wybrałam piosenkę na pierwszy taniec
Na Sali mój M sprawdzał stan rzeczy a ja w między czasie rozkładałam podziękowania dla gości w między czasie wymyślił mój ukochany „zabawę” dla gości na dzień dobry i do jednego pudełeczka z migdałami dał 7 szt. zamiast 5 – wygrany dostawał oczywiście Pana Tadeusza. Później rozkładaliśmy winietki – tak z tym się grzebałam że nie zdążyłam na wizytę do pani od pazurków.

Zadzwoniłam do świadkowej umówiłyśmy się i przyjechała na salę po Nas. Odwiozłyśmy mojego M do domu a później pojechałyśmy do naszej ulubionej knajpy na coś smacznego – w między czasie dostała ode mnie komplecik biżu.

Wróciłam ok. 18.00 do domu i zaczęłam sprzątanie…. Poszliśmy spać o 23.00 z minutami….

09.06.2012 r. SOBOTA:

TEN dzień

Rano bo ok. 07.00 otworzyłam oczy i ujrzałam cudownie przepiękne i wspaniałe słońce – to był powód do tego by mieć super nastrój wstałam zrobiłam dla nas kawę. W między czasie chmury zaczęły napływać na niebo co zakłóciło mój spokój

Pomalowałam paznokcie posłaliśmy łóżko i inne takie tam w końcu okazało się że jest już 10.30 wiec zebrałam się z mamą i szwagrem (zawoził nas) i siostrzenicą do fryzjera po szybkiej fryzurze czas był na mega długi make-up pani przyczepiła mi kępki rzęs które świetnie się trzymały (dopiero gdy przetarłam rano mleczkiem do demakijażu to wtedy się same odczepiły) w między czasie chmury dość ciemne dokładnie pokryły niebo. Po wyjściu od makijażystki udaliśmy się po kwiaty – na kwiaty czekałam pół godziny – pani zrobiła mojej świadkowej różowy bukiet z goździków pierzastych a mi z białych goździków i wystającymi zielonymi listkami dało bardzo fajny efekt. Jak wychodziłam z kwiaciarni spadł leciutki deszczyk w sumie tylko zakropiło. Jak wyszłam o 10.30 to wróciliśmy o 14:30 do domu hmmm długo…

Przygotowałam dwie kanapki z ogórkiem moja siostrzenica przyszła i spytała: „ ciociu czemu smutna jesteś ?” a ja na to że chmury są i pewnie ciocia deszcz będzie miała na ślubie a tak bardzo chciałam mieć słońce – jedząc kanapki zauważyłam jak moja siostrzenica gania z łapką na muchy po podwórzu – trzymała ją w górze i tak jakby coś odpędzała. Przestałam obserwować ją i zajęłam się konsumpcją. Przybiegła do kuchni do kuch moja siostrzenica i powiedziała: „-ciociu nie będzie chmur – odgoniłam je wszystkie – będzie słońce”. Ujęło mnie jej zachowanie niesamowicie J i jeszcze TEN jej uśmiech – dosłownie już przestała ta pogoda mieć dla mnie znaczenie

Przyjechała moja świadkowa w między czasie limuzyna nadjechała a mój M wyjechał po świadka. I tak zaczęło się w pośpiechu ubieranie – w między czasie przyjechała moja teściowa z córką i jej chłopakiem. Wszyscy się ganiali było śmiesznie.

W bardzo dobrych humorach uklęknęliśmy i przyjęliśmy błogosławieństwo – teściowa się popłakała moi rodzice byli szczęśliwi tak jak my – których humor w ogólnie nie opuszczał (po za pogoda).
Po błogosławieństwie ruszyliśmy do limuzyny. Wsiadanie w sukni było mega masakrą – jak wchodzą do niej dziewczyny cyganów (?) nie wyobrażam sobie tego. Gdy już się zapakowaliśmy ruszyliśmy.

O 15:47 byliśmy pod kościołem i znów udręka z wysiadaniem. Zdjęliśmy obrączki daliśmy świadkom. Przed kościołem byli już nasi goście. Stanęliśmy przy wejściu kościoła – świadków nie było byli w zachrystii ja do mojego M: - kochanie zgubiłam obrączkę – on na mnie i w śmiech – bo przecież nie to żebyśmy właśnie je oddali dla świadków by zanieśli do księdza…..

Ksiądz wyszedł przywitał Nas zaprowadził pod ołtarz – my uśmiechnięci goście też stanęliśmy przy ołtarzu. Podczas przysięgi moje kochanie miało problem z uczciwością małżeńską a już we dwójkę mieliśmy problem z włożeniem obrączek (ręce nam spuchły) ale udało się cały czas się uśmiechaliśmy i czasie mszy przez witraż zaświeciło słońce… - jupi! Podobno po mszy jak wychodziliśmy to ja heh biegłam do wyjścia – generalnie szybko chodzę ale… kamerzysta i fotograf Nas nie wyprzedzili

Po mszy były oczywiście życzenia. Ruszyliśmy na salę. Przed wjazdem poczekaliśmy jak wszyscy goście wjadą – gdy wyszliśmy rodzice czekali z chlebem solą wódką i wodą. Kieliszki rozpadały się na drobny mak.
Weszliśmy na salę tam czekał szampan wszystko cudownie przyszykowane – jedzenie jak marzenie mmmmm….. Jeden z gości wygrał gorzałkę za 7 migdałków… i ogólnie zabawa do rana…

Podsumowanie:

Było mega super bardzo się cieszę że zdecydowaliśmy się na ślub kościelny bo to super uczucie i extra wrażenia cywilny to zupełnie inny rodzaj zawarcia małżeństwa – po kościelnym czuję się taka hmm oczyszczona pspogode mieliśmy taką samą jak na cywilnym Czyli rano zachmurzenie bez opadów a w czasie ślubu słońce i piekna pogoda do końca
piękna relacja i gratuluję!
Stary 2012-06-12, 16:46   #3365
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
To się nawet nie zastanawiaj
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Aaa, i jeszcze, Tenebrosa! sukienka jak najbradziej nadaje się na poprawiny i za zestawienie.
Dzięki śliczne Chyba ją założę, zawsze to jedna gonitwa po galeriach mniej. Póki co mam przesyt, bo zaliczyłam już kilka wypadów z Mamą po jej kreację, a sam też zanim kupiłam tą kieckę, to zmierzyłam mnóstwo sukienek, chyba ze 20 w jednym sklepie :P

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że większość tych babek z poradni ma nie małą gromadkę dzieci i oczywiście wszystkie planowane
Pewnie tak, ale ta babka przynajmniej przedstawiała to na zasadzie jak planować współżycie, żeby nie doszło do poczęcia dziecka, a tamta poprzednia to masakryczne miała poglądy jak dla mnie.

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Tenebroska: Brawa! Nie mogę się doczekać relacji z Waszego dnia!
Dzięki, ja też Choć jeszcze tyle do ogarnięcia i jakoś w ogóle dociera do mnie, że to już za chwilę mój ślub. Nie wiem dlaczego, ale czuję się jakbym organizowała imprezę dla kogoś innego, a nie własne wesele A co najlepsze suknię zobacze dopiero 8-10 dni przed ślubem, wtedy mam tak naprawdę pierwszą i ostatnią przymiarkę. Teraz jak byłam to tylko babki zdjęły miarę i miały dopiero robić wykrój.

Cytat:
RELACJA

dziękujemy za piękną relację

Cytat:

Boję się życia.Obrony, szukania stałej pracy, kupna mieszkania. Wszystko mi się zwaliło na głowę. Niech mnie ktoś wsadzi do samolotu i wyśle na wakacje
Obrona to pikuś, a mieszkanie to głównie przyjemność urządzania
(i sprzątania go później :P). A z pracą na pewno znajdziesz coś fajnego, ważne, żeby wiedzieć, czego się chce.

A ja zrobiłam właśnie zawiadomienia, musimy wręczyć kilku osobom. Generalnie są bardzo podobne do naszych zaproszeń, tylko w wersji mini.
Wydrukowałam też nazwiska na winietki, teraz trzeba je powycinać i poskładać, ale to już może wspólnie ze świadkową zrobię.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zawiadomienia.jpg (76,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zawiadomienia srodek.jpg (89,3 KB, 29 załadowań)
Stary 2012-06-12, 16:50   #3366
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

Obrona to pikuś, a mieszkanie to głównie przyjemność urządzania
(i sprzątania go później :P). A z pracą na pewno znajdziesz coś fajnego, ważne, żeby wiedzieć, czego się chce.

A ja zrobiłam właśnie zawiadomienia, musimy wręczyć kilku osobom. Generalnie są bardzo podobne do naszych zaproszeń, tylko w wersji mini.
Wydrukowałam też nazwiska na winietki, teraz trzeba je powycinać i poskładać, ale to już może wspólnie ze świadkową zrobię.
Dzięki za słowa wsparcia Mam nadzieję, że jakoś nam się to ułoży.

Perfekcyjnie wyglądają Masz talent

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-06-12, 16:55   #3367
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

ehh Kuku... takie życie. Już nie jesteśmy dziećmi. Jak sobie pomyślę czasem tak mnie nachodzi że za miesiąc będę MUSIAŁA ugotować TŻtowi obiad, bo przecież codziennie nie będziemy zamawiać, uprać, uprasować itp to myślę sobie... Bożżee... po co Nam to? Teraz jest Nam źle? Tyle mamy co zadbać o samych siebie... Ale zaraz mi przechodzi

Baskaeta piękna rellacja
Zamawiam Twoją siostrzenicę do siebie w razie W
Stary 2012-06-12, 17:01   #3368
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
ehh Kuku... takie życie. Już nie jesteśmy dziećmi. Jak sobie pomyślę czasem tak mnie nachodzi że za miesiąc będę MUSIAŁA ugotować TŻtowi obiad, bo przecież codziennie nie będziemy zamawiać, uprać, uprasować itp to myślę sobie... Bożżee... po co Nam to? Teraz jest Nam źle? Tyle mamy co zadbać o samych siebie... Ale zaraz mi przechodzi
Mam nadzieję, że i mi przejdzie

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-06-12, 17:03   #3369
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

Baskaeta piękna rellacja
Chyba będziesz musiała też ugotować dla TŻta

Nie dramatyzować - wszystko powoli się ułoży a potem to tylko będzie się wspominać, że się człowiek takimi rzeczami jak egzamin czy obrona przejmował.
Stary 2012-06-12, 17:12   #3370
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
RELACJA

super relacja pogoda faktycznie niepewna była w sobotę (u mnie np cały dzień lało) więc mieliście szczęście ze siostrzenica chmury odgoniła

Ewuszko,
wiedziałam ze obrączka się znajdzie

Co do świadków to ja sobie nie wyobrażam mieć za świadkową kogoś z kim się nie dogaduję ja miałam siostrę i spisała się świetnie a za rok niecały je będę jej świadkową i niedługo zaczynamy poszukiwanie sukni

Plener w piątek jest już pewny na 99% (prognozy są dobre) Oby jeszcze mi wizażystka potwierdziła że da redę mnie uczesać i umalować bo sama sobie nie wyobrażam tego robić, zwłaszcza z czesaniem
Zastanawiam się też kogo zatrudnić żeby mnie w kieckę ubrał, przydałaby się siostra lub mama, bo przecież mąż sobie nie poradzi

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 17:25   #3371
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
super relacja pogoda faktycznie niepewna była w sobotę (u mnie np cały dzień lało) więc mieliście szczęście ze siostrzenica chmury odgoniła

Ewuszko,
wiedziałam ze obrączka się znajdzie

Co do świadków to ja sobie nie wyobrażam mieć za świadkową kogoś z kim się nie dogaduję ja miałam siostrę i spisała się świetnie a za rok niecały je będę jej świadkową i niedługo zaczynamy poszukiwanie sukni

Plener w piątek jest już pewny na 99% (prognozy są dobre) Oby jeszcze mi wizażystka potwierdziła że da redę mnie uczesać i umalować bo sama sobie nie wyobrażam tego robić, zwłaszcza z czesaniem
Zastanawiam się też kogo zatrudnić żeby mnie w kieckę ubrał, przydałaby się siostra lub mama, bo przecież mąż sobie nie poradzi
Ewusia, trochę wiary w męża! Mój mąż, tfu narzeczony jeszcze, mnie w suknię przed ślubem osobiście wpakował bo świadkowa miała paznokcie malowane chwilę wcześniej

- George Elliot
Stary 2012-06-12, 17:30   #3372
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ewusia, trochę wiary w męża! Mój mąż, tfu narzeczony jeszcze, mnie w suknię przed ślubem osobiście wpakował bo świadkowa miała paznokcie malowane chwilę wcześniej
Moja suknia jest tak obcisła że moja mama z siostrą we dwie z trudem wielkim mnie w nią wpakowały w dniu ślubu, już myślałam ze się poddam i zostanę nieubrana więc szczerze wątpię ze damy rade w dwójkę

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Chyba będziesz musiała też ugotować dla TŻta
albo TŻ dla Ciebie
u nas po powrocie z podróży poślubnej jak na razie statystyki wygalają 3:1 dla TŻa jeśli chodzi o gotowanie obiadów + jeden obiad u moich rodziców
Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Nie dramatyzować - wszystko powoli się ułoży a potem to tylko będzie się wspominać, że się człowiek takimi rzeczami jak egzamin czy obrona przejmował.

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 17:40   #3373
(kicia)
Zakorzenienie

ależ ja mam szczęście dorwałam kiecke na wesele ale jest za szeroka w górnej części a krawcowa jedna na urlopie druga nie ma czasu a sama się boje przerabiać bo się nie znam
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 17:56   #3374
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
To jest wg. mnie jedyne wyjście jeśli uparłaś się na diadem, założyć
go dopiero po zdjęciu welonu. Niestety w tej sprawie raczej nie znajdziesz tutaj poparcia, bo większość z nas ma chyba takie same zdanie na ten temat..
No tak, uparłam się...
Nie wiem w ogóle skąd pomysł, że ja szukam jakiegokolwiek poparcia w sprawie diademu. Napisałam tylko, że mam problem ze zdecydowaniem, który wybieram, a nagle zaczęto mnie przekonywać do tego, że diadem to kicz, wstyd i wiocha

Przyjmuję do wiadomości wasze opinie i szanuję je, ale się z nimi nie zgadzam i jeśli w ogóle zrezygnuję z diademu, to tylko dlatego, że sama uznam, że mi nie pasuje. Na dzień dzisiejszy uważam, że jest o.k.

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 17:56   #3375
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana - obrona bedzie na 5,0 stala praca jest fajna - pod warunkiem ze bedziesz robila to co lubisz kupno mieszkania i jego urzadzanie to najprzyjemniejsza rzecz wiec nie ma sie czego bac, tylko brac z zycia calymi garsciami, bo mamy je tylko jedno

Ja uwielbiam gdy duzo sie dzieje w moim zyciu, jak wpadalam w monotonie to mam depresje, a nastepnie zaczynam odwracac zycie do gory nogami, zmieniam prace, zmieniam mieszkanie wiec dla mnie budowa domu, prowadzenie firmy i bycie zona to bedzie najwspanialszy okres, jeszcze chetnie bym do tego dzidziunia przyjela Choc czasem brakuje mi sil, ale jak uswiadamiam sobie co by bylo gdybym nie miala zajecia to juz wole jak jest ich za duzo

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Moja suknia jest tak obcisła że moja mama z siostrą we dwie z trudem wielkim mnie w nią wpakowały w dniu ślubu, już myślałam ze się poddam i zostanę nieubrana więc szczerze wątpię ze damy rade w dwójkę

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

albo TŻ dla Ciebie
u nas po powrocie z podróży poślubnej jak na razie statystyki wygalają 3:1 dla TŻa jeśli chodzi o gotowanie obiadów + jeden obiad u moich rodziców

a taki maz to prawdziwy skarb

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 18:02   #3376
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Fajnie Wam się cyferki ułożyły

A co do świadkowych... Przyłączam się do grona narzekających. Okazało się, że moja:
1. nie interesowała się niczym. zrobila wieczór panieński, ale cały czas powtarzała jak jej się nie chce a po wszystkim - ile kasy na to wydała
2. na prośbę o pomoc chociażby w wyborze winietek zaczynała krzyczeć, że są brzydkie, że do dupy i ją to g**** obchodzi. Podobnie, gdy poprosiłam o towarzystwo na warsztatach ślubnych (ale ze swoją siostrą, u której świadkuje, poszła bez gadania)
3. powtarza, że nie wie, po co bierzemy ślub, skoro się cały czas kłócimy gdzie oboje jestesmy bezkonfliktowi
4. podczas wczorajszej kłótni wygarnęła mi, że jestem taka i owaka, obraziła moich Rodziców (co jest u mnie niewybaczalne)

Super, nie?
no tutaj to już bym się poważnie zastanowiła nad zmianą świadkowej. Bo u mnie to co opisywałam, to są akcje siostry mojej świadkowej, bo one sa one moimi siostrami. Z samą świadkową w sumie nie ma kłopotu, poza tym że strasznie ciężko mi ją dorwać na gg, żebyśmy na spokojnie pogadały. Ale gadałam dzisiaj z jedną koleżanką i powiedziała, że w razie W to ona jest chętn do pomocy.

Relacje Baskaeta doczytam jak wrócę z fitnesu dzisiaj zumba i rowerki

Przyszedł mi projekt zaproszeń, wprowadziłam w liście gości jedną zmianę, bo znowuż mama TŻ zapomniała o dziecku jednej pary... także dopisałam

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

a w ogóle to zaglądałam dzisiaj do sukienki i albo mi na oczy się rzuca albo przyżółkła
Stary 2012-06-12, 18:13   #3377
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hejka lachoniki
Aaaaa, 6 minuta meczu i Pepiczki prowadzą 2:0
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Hej

tylu Rusków to jeszcze w życiu nie widziałam w jednym miejscu metro aż pękało jak jechałam metrem do pracy

wybraliśmy kuchnię do naszego mieszkanka
Ja już się nie mogę doczekać, jak będziemy urządzać nasze lokum... już mam milion pomysłów
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja jakis czas temu miałam problem z Tż ciocią ale przestałam wogule z nia rozmawiać na temat ślubu a jak ona o cos pyta to jej mówie "zobaczy Pani 15 wrzesnia" i się usmiecham
Zrobilismy liste osób rezerwowych, w razie czego jeżeli ktos nam odmówi zaprosimy znajomych.....to chyba normalne-prawda???
A ona stwierdziła że to bardzo niegrzeczne jednych zapraszac wczesniej a drugich pózniej.....ale mnie wkurzyłaI tak nie rozwioze wzystkich zaproszeń w jednym dniu
Kichaj na ciotkę... nie trawię takich wszystkowiedzących
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
moja swiadkowa to nie lepsza... wszystko sie popsulo miedzy nami od kiedy powiedzialam ze bedzie slub. Pewnie z zazdrosci. O slubie nie gadamy
Przykre... Że też zawsze w takich ważnych sytuacjach dowiadujemy się, na kogo tak na prawdę można liczyć.

Ja swoją świadkową wybrałam w sumie tak, żeby była. Ale lepszego wyboru nie mogłam dokonać. Co najlepsze nie jest to ani siostra, ani kuzynka. To koleżanka, z którą znam się od ... roku. Pracowałam z jej już mężem i w zeszłym roku byliśmy u nich na weselu i od tamtej pory jakoś się tak razem trzymamy. Laska jest nieprzeciętna Mam wrażenie, że znamy się sto lat
Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

Chciałam się z Wami dziewczyny pożegnać na jakiś czas

Wszystkim życzę udanych ślubów, szczęścia i miłości
kochana. Wracaj do nasz szybko. Powodzenia z magisterką. Udanych działań z mieszkankiem, no i ciesz się TŻem ile wlezie
Cytat:
Dziewczyny, OBRĄCZKA SIĘ ZNALAZŁA!!! :MDLEJE:
Wasze kciuki i dobre życzenia mają magiczną moc
Pani sprzątająca w nocy ją znalazła, a koleżanka która miała dyżur pokapowała, że to moja
Ufffffffffffffffffffff
Super, że się znalazła. Jestem ciekawa, gdzie była.
Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Cześć PMki, pewnie mnie zabijecie, ze wpadam tylko na chwilę i nie nadrabiam wszystkiego za co kajam się strasznie i proszę o wybaczenie
Dla wszystkich jeszcze PMek dużo za załatwione sprawy

Ja mogę się tylko pochwalić, że plener mamy 15 czerwca i podobno ma być ładnie, więc termin zaklepałam już z fotografem
Wybaczamy, wybaczamy i na fotki z pleneru czekamy
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ano jest infantylna. 21 lat ma więc w sumie młoda koza jeszcze. Średnio mam pomysł na inną świadkową więc nie będę zmieniać. Najwyżej strzelę młodą ze dwa razy przez łeb i ustawię do pionu
A może zamiast się stresować warto pomyśleć o którejś z koleżanek. Myślę, że by się cieszyła.
Cytat:
no to się skuszę na niego zobaczymy może mnie trochę wspomoże bo nie zaszkodzi
kurna co ja bym oddała, żeby ten cykl mi się uregulował a może przez te moje chudnięcie znowu się poprzestawiał
żeby Ci się wszystko poukładało odpowiednio i żeby już niedługo fasolka się u Ciebie zadomowiła
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Wiadomość z ostatniej chwili: zamówiłam właśnie apartament na tydzień w Kołobrzegu a to znaczy, że mamy podróż poślubną od 1 sierpnia czyli 4 dni po ślubie

i wyszło nas super tanio, noclegi polecił nam znajomy. To taki pensjonat mały, jakieś 10 minutek od plaży spacerem w fajnej spokojnej okolicy i wyszło tylko 100zł za dobę za cały pokój i jeszcze dla nowożeńców jedna noc gratis

Jestem mega szczęśliwa

TŻ nie wie, że zamówiłam haha będzie suprise wyrażałam tylko chęć wyjazdu bo niczego innego nie pragne jak jeszcze przed porodem wyjechać nad może i wylegiwać się na plaży niby przytaknął ale dziś okaże się, że to już rzeczywistość
No to superek Odpoczynek się należy
Cytat:
444 dni do ślubu & 2200 dni razem & praca oddana do dziekanatu, już tylko 2 egzaminki i obrona

Niech tylko Polsza spróbuje z Ruskimi przegrać dziś
W kuku siła, w kuku moc
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 18:31   #3378
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

iceflower witaj piękna relacja

Cytat:
Lista spraw załatwionych na 39 dni przed ślubem:

Ślub 21 lipca 2012 godz. 17.00
Wesele dwudniowe na ok. 140 osób (w tym ok. 10 dzieci)

za zestawienie

Cytat:
Fajnie Wam się cyferki ułożyły

A co do świadkowych... Przyłączam się do grona narzekających. Okazało się, że moja:
1. nie interesowała się niczym. zrobila wieczór panieński, ale cały czas powtarzała jak jej się nie chce a po wszystkim - ile kasy na to wydała
2. na prośbę o pomoc chociażby w wyborze winietek zaczynała krzyczeć, że są brzydkie, że do dupy i ją to g**** obchodzi. Podobnie, gdy poprosiłam o towarzystwo na warsztatach ślubnych (ale ze swoją siostrą, u której świadkuje, poszła bez gadania)
3. powtarza, że nie wie, po co bierzemy ślub, skoro się cały czas kłócimy gdzie oboje jestesmy bezkonfliktowi
4. podczas wczorajszej kłótni wygarnęła mi, że jestem taka i owaka, obraziła moich Rodziców (co jest u mnie niewybaczalne)

Super, nie?
dziewczyno zmieniaj świadkową

Cytat:
RELACJA

piękna relacja

Cytat:
Poważnie się zastanawiam, zresztą myślę, ze jak odważy się wrócić do mieszkania, to sama zrezygnuje. TŻ powiedział mi, że nieźle na mnie gadała, jakby chciała go do mnie zniechęcić. Dodam, że to moja najlepsza przyjaciółka od podstawówki.
Dziękuję za wsparcie, Kochana

Cudna relacja, a Twoja siostrzenica
dziwne to albo wam źle życzy albo jest zazdrosna

Cytat:

będzie dobrze

Cytat:

Baskaeta piękna rellacja
z doświadczenia wiem że to wszystko da się normalnie pogodzić i u nas nie było jakieś mega dużej zmiany poza jego porozrzucanymi skarpetami

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
super
Cytat:

trzymaj się ciepło

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
No tak, uparłam się...
Nie wiem w ogóle skąd pomysł, że ja szukam jakiegokolwiek poparcia w sprawie diademu. Napisałam tylko, że mam problem ze zdecydowaniem, który wybieram, a nagle zaczęto mnie przekonywać do tego, że diadem to kicz, wstyd i wiocha

Przyjmuję do wiadomości wasze opinie i szanuję je, ale się z nimi nie zgadzam i jeśli w ogóle zrezygnuję z diademu, to tylko dlatego, że sama uznam, że mi nie pasuje. Na dzień dzisiejszy uważam, że jest o.k.
to ja się wyłamie w sprawie diademu
byłam w zeszłym roku na ślubie i pmka miała i welon i diadem i wyglądała za☠☠☠iście a kieckę miała taką że wszystko się świeciło, ja jestem na tak
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 18:34   #3379
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

ale czechy napierniczaja ;D

na mecz polski idziemy z tz do mojej kolezanki i jej meza ;D

zrobilam sobie specjalna koszulke kibica ;D

hahaha ;D

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 18:36   #3380
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

Na wakacje Cię nie wyślę, ale mogę Cię energetyzująco przytulić
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 18:36   #3381
Konto usunięte

Cytat:
ale czechy napierniczaja ;D

na mecz polski idziemy z tz do mojej kolezanki i jej meza ;D

zrobilam sobie specjalna koszulke kibica ;D

hahaha ;D
ładnie grają ciekawe z jakim wynikiem zakończą
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 18:43   #3382
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Nie zaleca się picia alkoholu w I trymestrze gdyż właśnie wtedy wykształca się cewa nerwowa , która przez alkohol może zostać uszkodzona, a wady cewy nerwowej są bardzo nieprzyjemne i mogą doprowadzić to ciężkiego upośledzenia.
Ale w II i III trymestrze lampka wina nie zaszkodzi, byleby nie pić wina w horrendalnych ilościach- wtedy dziecko może być narażone na FAS. Ale 1 lampka wina raz w tygodniu jeszcze FASu nie spowoduje. Może jedynie przyczynić się do rozrzedzenia krwi i powstania przedwczesnych skurczy macicy.
Wszystkie doniesienia o skutkach spożywania alkoholu są oparte o badania matek które UPIJAŁY się będąc w ciązy, a nie wypiły lampkę wina , więc raczej nie ma co straszyć, tym bardziej lampką wina na 9 miesięcy Byle nie w I trymestrze.
Napisałam przecież, że w pierwszym trymestrze ani lampki. Sama piszesz, że nie ma badań nad mniejszymi ilościami alkoholu. Skąd więc przekonanie, że lampka tygodniowo nie zaszkodzi? Nie ma na to żadnego poparcia w badaniach. A potem będziesz się zastanawiać czy Twoje dziecko jest mniej zdolne albo bardziej chorowite, bo była lampka tygodniowo? A co gorsza, weźmiesz odpowiedzialność za dzieci osób, które pójdą za Twoją opinią/radą i będą pić winko co tydzień? Ja bym się nigdy takiego ryzyka nie podjęła. Po co narażać dziecko? Dla lampki wina?

Cytat:
też tak macie, że oglądacie suknie z nowych kolekcji ??
Jasne, ale moja i tak jest najlepsza.

Cytat:

Ślub 21 lipca 2012 godz. 17.00
Wesele dwudniowe na ok. 140 osób (w tym ok. 10 dzieci)
Super zestawienie!

Cytat:

Kochana, ja to przechodzę wszystko teraz. Koniec studiów, pół roku szukania pracy, ślub, życie na utrzymaniu M. i Mamy. Nie jest tak strasznie - trzeba być twardym i brać sprawy w swoje ręce.

Cytat:
Bardzo ładne.

Cytat:

Baskaeta piękna rellacja
Ale zaraz zaraz - może niech ON gotuje i prasuje? W przysiędze małżeńskiej nie ma nic o prasowaniu, praniu czy gotowaniu.

Cytat:
No tak, uparłam się...

Chciałabym zaznaczyć, że ja byłam za diademem, jeśli ma Ci przynieść radość.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 18:44   #3383
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34664526]ładnie grają ciekawe z jakim wynikiem zakończą [/QUOTE]

pewnie grecy w 2 polowie dobija cos
juz by byl ale spalony

ja ta czekam na polaczkow

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 18:52   #3384
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, uparłam się...

No dobra W końcu Ty jesteś PMka wizażowa i pewnie dobierzesz taki diadem, że nam wszystkim pójdzie w pięty (i nie że kicz i wiocha, tylko że CZASEM co za dużo to niezdrowo )

A serio, to najważniejsze żeby Tobie się podobało ach, no i mężowi
Ja miałam znienawidzone bolerko

- George Elliot
Stary 2012-06-12, 18:58   #3385
Konto usunięte

Cytat:
pewnie grecy w 2 polowie dobija cos
juz by byl ale spalony

ja ta czekam na polaczkow
a mi się wydaje że Polacy w dostaną

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
No dobra W końcu Ty jesteś PMka wizażowa i pewnie dobierzesz taki diadem, że nam wszystkim pójdzie w pięty (i nie że kicz i wiocha, tylko że CZASEM co za dużo to niezdrowo )

A serio, to najważniejsze żeby Tobie się podobało ach, no i mężowi
Ja miałam znienawidzone bolerko
ja tyż będe miała ksiądz nie wpuściłby mnie do kościoła z gołymi ramionami a no i kotyliony też będę miała
Stary 2012-06-12, 19:00   #3386
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
napisz koniecznie, jak się dowiesz gdzie była
Cytat:
Niech tylko Polsza spróbuje z Ruskimi przegrać dziś
Nie odważą się, bo im kuku grozi
Cytat:

Wyjazd udał się super, szkoda że trwał tak krótko (...)
A w ogóle to mój mąż jest cudowny i bardzo go kocham.
Super, że honeymoon taki udany i dzięki za relację
No i obyśmy wszystkie i zawsze o swoich mężach tak mówiły!
Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
Witam po dość długiej nieobecności
za załatwione sprawy, już się nie mogę doczekać zdjęć welonu To będzie welon Twojej mamy????
Cytat:
a kiecka jak najbardziej się nadaje
i jeszcze jedne za zawiadomienia i winietki
Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
I nie będę mieć przedłużanych paznokci - po poleconej przez jedną osóbkę () odżywce są mocniejsze i rosną jak szalone
Chciałąm pytać co to za odżywka, ale już doczytałam, dzięki
A co do rzęs -zazdraszczaaaaam i oczywiście ciesze się, że jesteś tak naturalnie piękna, czekam już na zdjęcia z dnia ślubu
Cytat:
A co do świadkowych...
Super, nie?
eeeee....a nie można jej gdzieś zamknąć i nie wypuszczać? Zdecydowanie odradzam tę panią jako świadkową, jako koleżankę też
Cytat:
RELACJA
klask i: Swietna relacja, w Twojej siostrzenicy się zakochałam
Cytat:

Boję się
kuku Twoje słowa świadczą o tym, że poważnie podchodzisz do życia i nie chcesz go przeżyć byle jak żeby Ci się wszystko poukładało

Coś chyba jeszcze miałam napisać, spróbuję bardziej na bieżąco..
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 19:01   #3387
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

czekamy na Ciebie

Cytat:
Wyjazd udał się super, szkoda że trwał tak krótko i trzeba było już wracać. W Chorwacji jest jak zawsze pięknie, jeżeli ktoś się zastanawia nad wyjazdem moge szczerze polecic miejscowość Baska Voda - bardzo ładne i dość szerokie plaże, duży wybór bo w jedna stronę plażą można dojść do Breli gdzie plaż dużo, bardzo malownicze i fajne, a w drugą aż do Makarskiej. Mieliśmy rowery, więc dokładnie zwiedziliśmy pobliskie wybrzeże. Pogoda cudna, morze turkusowe i przejrzyste, chociaż jeszcze nie tak ciepłe jak w sierpniu.
A najcudowniejsze było to, że byliśmy cały czas razem, bez (prawie) żadnych obowiązków i beztrosko spędzaliśmy czas opalając się, jeżdżąc na rowerze i robiąc inne rzeczy wskazane w podróży poślubnej. Fotki wrzucę na pocztę wieczorem (lub jutro wieczorem jak dam się wyciągnąć na mecz do znajomych), jeszcze nie zgraliśmy wszystkich.

Rozczarowana jestem dwiema rzeczami - nie pojechaliśmy do Dubrownika, bo nasze OC nie obowiązuje w BiH, nie mieliśmy zielonej karty, a na ten mały kawałek byłaby potrzebna, z promem natomiast było za daleko trochę. I rozczarowana jestem Wiedniem, najmniej mi się podobał z odwiedzonych do tej pory stolic europejskich.

A w ogóle to mój mąż jest cudowny i bardzo go kocham.
ooo a my za miesiac z kawalkiem jedziemy do Chorwacji bardziej sie tego nie moge doczekac niż ślubu zarcik taki ale foty chce zobaczyc
dobrze, ze powiedzialas o tej zielonej karcie, my bdziemy jechac na norweskich tablicach i nie wiem czy mamy na to OC.. trzeba sie dowiedziec

Cytat:
RELACJA
07.06.2012 r. CZWARTEK (Boże Ciało):
ciesze sie ze wszystko sie udalo

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
relacja dodana jak tak popatrzyłam to tak sobie pomyślałam jeeezuuu jeszcze tylko 4 soboty i ja będę zdawać relację

ciekawe jak tam E87 to już tylko dwa dni

ja sie przestraszylam jak to przeczytalam:P
Cytat:
nie martwcie sie na zapas, mieszkanie raze jest super:0 nie trzeba np sprzatac jak sie nie ma na to ochoty:P mama Ci nie zrzędzi ze zlew pelen naczyn hehe, ale fakt samemu trzeba zrobic jedzonko, ale jak sie robi to wszystko razem to jest sama przyjemnosc ja na poczatku wisialam na telefonie do mamy zeby mi mowila jak mam zrobic jakaą zupe czy cokolwiek teraz sie z tego smiejemy ale ja naprawde na poczatku nic nie umialam, bo jak mieszkalam z Rodzicami to obiad zawsze byl na stole jak przychodzilam ze szkoly

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2012-06-12 o 19:05
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 19:18   #3388
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dzis wysłałam zaproszenia do Wielkiej Brytani i do Austrii
Mam nadzieje że wszystkie dojdą
Stary 2012-06-12, 19:22   #3389
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dzis wysłałam zaproszenia do Wielkiej Brytani i do Austrii
Mam nadzieje że wszystkie dojdą
Muszą!

Też dziś wysyłałam zaproszenia zagranicę i modlę się żeby się tam rozczytali... nie żebym tak brzydko pisała, ale kupowałam koperty na poczcie i od razu wypisywałam. Z tym, że na kolanach miałam 10miesięczną siostrzenicę, która nie potrafi usiedzieć spokojnie
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 19:26   #3390
E87
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny!
Nie mam na nic czasu ratuuuuuunku! Dzis zawiezlismy wszystko na sale dzisiaj sprzatanie domu i od nocy gosci mamy!
1 taniec ulozony przecwiczony na sali beda niezle jaja dzis bylam na paznokciach pol dnia, na wieczor na mecz a jutro pakowanie na podroz poslubna (wylot w sobote) radze robic wszystko z wyprzedzeniem! Zdecydowanie... wczoraj do 2 w nocy pakowalismy prezenty dla rodzciow dziadkow jeszcze nie mamy kompletu dla siadkow. Do tego wymyslilismy nagrody za zabawy i rekwizyty wiec wszystko to robilismy i wczoraj i w niedziele np. szylam spodniczki z firanek(zabawa taniec z gwiazdami) i "rekawiczki" dla koni (zabawa kareta)
nic sie nie stresuje bo nie mam czasu!!!
Widze ze Kicia o mnie pisala, dziekuje za pamiec niestety nie mam czasu nadrabiac! 3majcie kciuki zebym sie wyrobila ze wszystkim
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości