|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
My po USG nereczki Kai - już jest wszystko w porządku z miedniczką!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękujemy za życzenia dla Kai! Zia brawo z okazji 8 tygodni Ani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tego chowania ....ja mam jakieś tam lęki jak ktoś inny idzie z Małymi na dwór, ale uczę się nad tym panować, bo co to będzie jak będzie Nina musiała iść sama do sklepu, przed blok itp. tak że to trzeba w sobie wyrabiać ,żeby nie być zdziwaczałym i dziecku krzywdy nie zrobić.Wiadomo,że wydaje mi się ,że tylko ja umiem Je uchronić przed wszystkim,ale przed najgorszymi rzeczami i tak , jeśli mają się wydarzyć ( tfu tfu) nikt ich nie uchroni.Mamę moją szkoliłam z przechodzenia przez jezdnie z wózkiem ....no dziwiła się , ale tłumaczyłam ,ze ja wiem ,że ona wie, ale ja przez to jestem spokojniejsza jak dam wytyczne .....że mają mnie wysłuchać , bo mi to pomaga, to się działo jak szłam do pracy....że ma uważać z oknami, że na ulicy to to i tamto , ale wiem że nie musiałam tego mówić, bo zadba jak o swoje dziecko, tylko dla mojej spokojności to było |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Zakorzenienie
|
Aagga współczuję bardzo takiego nastroju! myślę podobnie jak dziewczyny - może warto zwrócić się do specjalisty? Trzymam kciuki żeby nastrój się polepszył!!!
Desiu nie jadłam ostatnio niczego nowego, więc to zachowanie Kai chyba nie od tego.. Nie wiem sama.. Super że Vikunia tak łądnie Ci śpi ![]() A to co pisałas o kontakcie dziecka z innymi, to w sumie chyba racja! Ja na początku też byłam źle nastawiona do noszenia Kai przez innych, a teraz zupełnie mi to nie przeszkadza i cieszę się jak poznaje nowe osoby i z zaciekawieniem je obserwuje. Ale uwag obcych osób też nie lubię ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-12 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nawet jak zrobi po swojemu to bedzie dobrze, choc ja bym zrobila inaczej ![]() Oczywiscie ze nikt nie powinien brac i wybudzac dziecka dla swojego widzimisie! Adas nigdy mi sie o takich nieludzkich porach nie budzil! Mial litosc dla mamusi ![]() Emigra- zrozumialam wlasnie , ze ten kontakt ograniczasz-sorki! ![]() Wow- z ta lyzka czy widelcem to naprawde przegiela! Moja tesciowa tez dziwne pomysly i glupie podejscie wiele razy miala ![]()
![]() |
#1447 | |
Zakorzenienie
|
gkatarzynka ja mam paracetamol w czopkach w domu, w razie gdyby...
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1448 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, poradzcie... co na spuchniętą nóżkę po szczepieniu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Zakorzenienie
|
altacet w żelu takim , jest od 3 lat , nie wiem kto mi to polecił ....nie zaszkodziło, ale może Dziewczyny coś polecą lepszego , teraz szukam po stronach w necie i też polecają to, piszą też o sodzie oczyszonej , okłady z roztworu łyżeczka na pól szklanki wody
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-12 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Zakorzenienie
|
emigra myslalam, ze jak sie jedzie samochodem to tez sprawdzaja dokument jakis, moze na wszelki wypadek zalatwcie sobie cos. Zdjecie podobno mozna samemu zrobic, tylko buzka z przodu na bialym tle
![]() Gosica i Emigra, gapa ze mnie, ja II kreski ujrzalam 11.lipca a nie czerwca ![]() Gosica kciuki za obrone, stres to niesamowity, ale i ulga. Jestes juz po, wiec pewnie juz swietujesz ![]() Balbinka, fajne przezycia z ta banka mialas ![]() ![]() Wszystkiego najslodszego dla naszych watkowych jubilatow ![]() Ja rowniez nie mam oporow, aby ktos bral malutka na rece, tzn chodzi mi o moja rodzine, u nas zawsze wszystkie dzieci byly bawione i rozpieszczane przez ciotki i wujow, i wiem ze z nasza niunia bedzie to samo ![]() Ogolnie jest bardzo towarzyska, duzo sie smieje wtedy i gada ![]() Ja tez z grubsza sprawa to najlepiej w domu, ale czasem jak mus to mus... wtedy tylko na malysza ![]() Jestescie wredoty zadnych zyczen slubnych dla mnie nie widze :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nadrabiam i odpoczywam bo teściu mi wyszedł na spacerek z Szymonkiem a Filipa zabrał mąż, bo pojechal na przegląd auta. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To jest to o czym pisala konia: nauka nocnikowania a odpieluchowania to dwie rozne sprawy. I mozna dziecku łapać kupe czy siku i mozna powiedziec ze owszem dziecko sika czy kupke robi na nocnik ale co z tego jak ono o tym nie wie. tego uczy sie dopiero za jakis czas. Wiec pozniej znow tzreba uczyc kontrolowania zwieraczy itd. Cytat:
![]() Gratulacje dla Kajuni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Wtajemniczenie
|
![]() Lenka, teraz dopiero widze swietne wiesci o Kajuni nereczce, jejku jak sie ciesze! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1454 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1455 |
Zakorzenienie
|
![]() Teraz inne rzeczy zdarza mi sie robic w nocy przez sen ![]()
#1456 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, no ja strasznie się cieszę, jeden problem już mniej..
Z 10 razy dopytywałam się lekarki czy na pewno wszystko już ok ![]() Na szczęście bardzo miła kobitka była ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- przez sen, czy przed snem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Wtajemniczenie
|
Rechoczesz jak zaba zeby bocka przywolac?
![]()
#1458 |
Gang Iren
|
Oj dziewczyny,ale macie kudlate mysli
![]()
#1459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
No i udało mi się umówić do gina na 6.30 we wtorek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale humorki dopisuja ![]() TZ uspil wreszcie mala, byla rozdrazniona, nie spala od 17, ale nie umiala zasnac, naszczescie tatusiowi zawsze udaje sie corcie unynac ![]() ![]() wysprzatalam cale mieszkanie, sily juz nie mam na nic prosz lezenia ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1464 |
Gang Iren
|
Mialam wam pisac-wczoraj ogladalam film "W ciemnosci" i moge polecic,dramat,wojna,Zydz i ukrywaja sie w kanalach.Lubie takie filmy,ale strasznie mi daja na psychike.
#1465 |
Zakorzenienie
|
Dziewczęta nie mam Was jak nadrobić, bo ja tylko na chwilkę. Przepraszam
![]() Andrea po szczepieniach nie gorączkuje ani nic jej nie boli ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to Andrea po karmieniu o 18 zapada już w nocny sen. Wasze dzieci też tak szybko idą spać? Bo tu jasno jest do 22 a wcześniej jest strasznie gorąco na wychodzenie na spacer...no i właściwie to nie mam kiedy z nią spacerować jak o 18 Ona już śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Ewelinką byłam od 11 do prawie 18 na spacerze. Jestem padnięta ![]() Odwiedziłam dziś firmę. Dziewczyna, która urodziła 1,5 roku temu mówi "Ale Ewelinka jest już duuuuża..." I była w szoku, że nasze pociechy dzieli tylko 2 kg wagi różnicy i 15 miesięcy ![]()
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-06-12 o 19:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to przesada. Czytam Elizie fantastykę - tam też jest o wojnie i o różnych rzeczach ale nie jest to nawet w połowie tak okrutne jak te "bajeczki" Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam ![]() ![]() Emigra - a ja Cię trochę rozumiem. Przytoczę przykład. Przychodzi teściowa (z którą nie miałam kontaktu od 5 lat! I która na nasz ślub nie przyszła a teraz wielka "babcia" ni z gruchy ni z pietruchy - ale to taka dygresja) z siostrą TŻta i jej chłopakiem. I wszyscy się rzucają na Elizę i dziwią się że ona płacze.Teściowa mi dziecko wyrywa i buja i macha jakimiś grzechotkami jej przed twarzą - koszmar jakiś. Moja Malutka wystraszona - płacze i patrzy na mnie tak żałośnie... myślałam że ich wszystkich wytłukę normalnie!!! Im bardziej Mała płacze tym bardziej towarzystwo hałasuje. "Tiu tiu tiu" "Fiu fiu fiu" " A co taka duża panna tak płacze" itd. ![]() ![]() ![]() ![]() Tlumaczę jak Ty byś się czuł/a gdybyś sobie siedział/a powiedzmy na ławce w parku a tu 3 obce osoby do Ciebie podbiegają, coś gadają jedna przez drugą, śmieją się, dotykają Cię i machają dziwnymi hałaśliwymi przedmiotami przed Twoją twarzą? Pewnie w takiej sytuacji ta osoba uznałaby to za napaść. ![]() Z drugiej strony gdyby w tej samej sytuacji najpierw podeszła do Ciebie jedna osoba, pogadała z Tobą, zobaczyła czy masz ochotę z nią rozmawiać a dopiero po chwili dołączyliby inni i nikt by Tobą na siłę nie trząsł to wtedy może nawet rozkręciłaby się niezła imprezka ![]() Dziecko trzeba szanować. To jest osoba. Nie "tylko dziecko" Ma prawo lubić coś a czegoś nie. I nie lubię jak ludzie tego nie rozumieją. ![]() Moja siostra jak przychodzi to podchodzi do Elizy powoli, najpierw do niej gada troszkę po cichutku - wita się z nią i pozwala żeby Eli się oswoiła. A po chwili ją bierze na ręce i Mała jest wniebowzięta i się śmieje całą buzią. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1468 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Eryk pozno chodzi spac,bo ok 23-24 dopiero.
![]() |
#1469 |
Zakorzenienie
|
Lena 2:1 DLA NASZYCH , CZAS ODPALIĆ BAVARIĘ
![]() smaku dziś od rana nie czuję , ale pić przecież trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.