Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 14:43   #3031
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Beata moi rodzice akurat Patryka w święta nie widują, choć jak przyjeżdżamy, to dla nich to święto
Rozmawialiśmy na ten temat już wiele razy, zawsze kończy się tak samo.
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Mamad przyzwyczaisz się, ale uwierz mi któregoś dnia wybuchniesz i wygarniesz a on tego nie będzie rozumiał, bo jak jego posłuszna żona mogła się zbuntować ? rozumiesz o co chodzi ? jeżeli teraz nie będziesz pokazywała czego chcesz, pragniesz to on będzie myślał że Tobie nic do szczęścia nie potrzeba a tak naprawdę będziesz się męczyła... milczenie może na jakiś czas jest rozwiązaniem, ale nie jest rozwiązaniem sukcesywnym... zaczniesz dziczeć, bo ile można siedzieć w domu i myśląc o jakimkolwiek wyjeździe ?
Chodzi o to, że ja już nie wytrzymałam kilka razy i wybuchnęłam itd. I nadal nic z tego. Bo nawet jeśli to zrozumiał, to się nie przyzna... Za to teściowa chyba na mnie obrażona, ale mniejsza o to. Tylko czekać, aż znowu się coś ciekawego wydarzy (tak przecież nie da się żyć)

A tak z zupełnie innej beczki. Wczoraj upiekłam ciasto z truskawkami - właśnie zjadłam ostatni kawałek Polecam - szybki i łatwy, nawet ktoś bez doświadczenia sobie poradzi: http://nigra-kuchnia.blog.onet.pl/sz...,ID311841141,n
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:58   #3032
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Mama chyba nie przyjedzie, bo ojciec b. pije i nie da się jej ruszyć z domu...super.
Więc ode mnie nie będzie nikogo, tylko rodzina M.- mama, tata, brat z żoną i dzieckiem, chrzestna z mężem i dzieckiem.
strasznie mi przykro z powodu tej sytuacji...
może jednak mama przyjedzie chociaz na chwilę, i tak pewnie nawet by nie zauważył że jej nie ma..

Cytat:
A nie boisz się ten teges w ciąży? ja to miałam taki wewnętrzny opór pamiętam, że wcale się nie bzykaliśmy. Tak myślę, skoro wogóle tego nie robimy, to skąd się ten mój Igor wziął, chyba go bocian przyniósł
ja akurat w ciąży się nie bałam a do tego miałam taką ochotę że ach aż tż się dziwił że w ciąży można mieć taki temperament z wielkim brzuchem w sumie przestaliśmy jakieś 5 tygodni przed tp ale potem już w ostatnich dniach przed porodem była akcja wywoływania Julki - i się urodziła w terminie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Patik my mamy krzesełko uczydełko, u nas to zabawka numer 1. Alicja sama siada na nie, sama sobie włącza wszystko. Powiem tak my mamy używane. Ale jesli bym miała kupić nowe za taką cenę to bym nie kupiła. W załączniku fotka.
śliczna Ala

no właśnie .. cena.. wszystkie nowe zabawki z FP itp są strasznie drogie i uważam że lepiej kupić używkę za ułamek ceny nowej zabawki bo na tych oryginalnych rzeczach praktycznie nie widać zużycia a cena za używki czesto 50% albo nawet mniej niż nowego.

u nas nadal Domek Kiddieland robi szał i jest ulubioną zabawką

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Beata moi rodzice akurat Patryka w święta nie widują, choć jak przyjeżdżamy, to dla nich to święto
Rozmawialiśmy na ten temat już wiele razy, zawsze kończy się tak samo.
ale czy oni do Was przyjeżdzają ? czy tylko wy do nich jeździcie?

nie widzą problemu i nie pytają czemu tak rzadko Was widzą?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 15:07   #3033
mamad1
Zadomowienie

Beata kilka razy rodzice byli u nas (oddzielnie, bo mają gospodarstwo i ktoś musi w domu zostać). W styczniu tata złamał nogę, więc już z tym gorzej. Jednemu bratu 2 miesiące temu urodziła się druga córka, więc też im ciężko się wybrać, drugi brat też ciągle w biegu...
Ciągle pytają, kiedy przyjedziemy, ale chyba się już przyzwyczaili...

Marina
gratuluję zdanego egzaminu i powodzenia na obronie!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 15:22   #3034
83monia
Zakorzenienie

mamad - maja 100 km, to 2h jazdy max. a gospodarstwo chyba pozwala na wyrwanie sie od rana do wieczora (nie wiem co maja ale krowy i swinie sytarczy rano i wieczorem nakarmic, krowy tak samo wydoić... ew pojenie jeszcze w dzień...)? poza tym - ja tam bym pojechala sama na twoim miejscu i juz! sama tak zrobilam z arturem tyle ze mam 2,5 raza dluzsza trase

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 15:31   #3035
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Beata kilka razy rodzice byli u nas (oddzielnie, bo mają gospodarstwo i ktoś musi w domu zostać). W styczniu tata złamał nogę, więc już z tym gorzej. Jednemu bratu 2 miesiące temu urodziła się druga córka, więc też im ciężko się wybrać, drugi brat też ciągle w biegu...
Ciągle pytają, kiedy przyjedziemy, ale chyba się już przyzwyczaili...
Rozumiem.. to tym bardziej tż powinien zrozumieć że skoro Twoim rodzicom trudniej przyjechać do Was do wypada żebyście ich częściej odwiedzali. Przecież on nie ma prawa izolować Cię od Twojej rodziny! Jakim prawem ogranicza Ci kontakty z nimi?! jeżeli masz możliwość z sensie wolne auto - to jedź sama chociażby po to żeby pokazać że Ty też masz prawo głosu, że umiesz się postawić i nie będziesz dłużej tego tolerować..

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-06-14 o 16:19
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 15:37   #3036
aania_20
Zakorzenienie

mamad, strasznie przykro to czytać dziewczyny dobrze piszą, jedź sama! Może mąż cokolwiek przejrzy na oczy. Nie chce żebyś jechała bez niego w ogóle, czy chodzi mu o to że sama samochodem?
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
fajne!
Cytat:
A ja już wróciłam z Rze. Egz zdany, dzięx za kciuki.
Tak więc za tydzień obrona i licencjat mam za sobą. Dalej trzeba wybrać jakiś dalszy cel do osiągnięcia, czyli mgr.
gratulacje!

O Błaszczykowskim też czytałam....
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A za pracę trzymam kciuki Ja myślę, że pytanie o dzieci w dzisiejszych czasach jest normalne
może i "normalne"bo wszyscy się przyzwyczaili, ale niezgodne z prawem....
Szkoda auta, dobrze że twojemu TŻ nic się nie stało.
Cytat:
a co do mojego M. to pewnie Beti masz rację, ale ja się czasem zastanawiam, czy on nie jest jaki

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mamad - maja 100 km, to 2h jazdy max. a gospodarstwo chyba pozwala na wyrwanie sie od rana do wieczora (nie wiem co maja ale krowy i swinie sytarczy rano i wieczorem nakarmic, krowy tak samo wydoić... ew pojenie jeszcze w dzień...)? poza tym - ja tam bym pojechala sama na twoim miejscu i juz! sama tak zrobilam z arturem tyle ze mam 2,5 raza dluzsza trase
chyba że mają podejście jak moi teściowie..gospodarka najważniejsza, choćby się paliło i waliło. Teść chciał nam godzinę ślubu ustalać pod to, o której zwierzaki karmi

Byłam z małym na basenie, teraz padł i śpi A potem biorę go do kościoła bo na zakończenie Oktawy jest błogosławieństwo dzieci (i cukierki )

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 15:51   #3037
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
a czemu się wyprowadzacie? Przestaliście się podobać właścicielom?
Właścicielom się jak najbardziej podobamy, bo zdzierają z Nas niezłą kasę

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:07   #3038
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
tak Oliweczko, jeszcze dziś tylko kropelki, jest już dużo lepiej, nie są czerwone.
A na biegunkę ma dam nifuroksazyd, miał kiedyś już. NIe mam smecty bo bym mu dała, tak to dam ten syrop.
A nie boisz się ten teges w ciąży? ja to miałam taki wewnętrzny opór pamiętam, że wcale się nie bzykaliśmy. Tak myślę, skoro wogóle tego nie robimy, to skąd się ten mój Igor wziął, chyba go bocian przyniósł
może i tak

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Patik my mamy krzesełko uczydełko, u nas to zabawka numer 1. Alicja sama siada na nie, sama sobie włącza wszystko. Powiem tak my mamy używane. Ale jesli bym miała kupić nowe za taką cenę to bym nie kupiła. W załączniku fotka.

o dzięki, w ogóle nie widać śladów zużycia, może zapoluję na używkę i ja..

Beata kasza nie podeszła jej z sokiem malinowym. Chociaż pierwsze 3 dni jadła, potem zastrajkowała, dlatego nie podejrzewałam że o smak chodzi, dopiero dzisiaj zmieniłam smak i zjadła.

Madziulka chodzi o lokatorów na podwórku? stąd wyprowadzka?

Mamad ja jeszcze mam pytania głupie, osobiste. Czy finansowo dalibyście radę bez teściów? sami mieszkać? jak to wygląda? Jesteście zależni od nich w jakiś sposób? a może oni od Was?

Sara zjadła moją zupę. Tylko zrobiłam jej taki gęsty kit jak ze słoika. Hm..wasze zupy też takie gęste?
Zmokłam, woda chlupała w butach. Jak mnie wnerwia ta pogoda dobrze że miałam folie dla Sarity.
Nie mogę się jakoś zabrać za robienie obiadu.
Stary 2012-06-14, 16:13   #3039
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
IGOR URWISIE STO LAT!!!
: dziekuje-kwiatek:

dolaczam do zyczen - slodki buziak od Marysi
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Tylko ja się zastanawiam czy nie jest już trochę późno na zakup krzesełka do karmienia.
Jak długo (mniej więcej) dziecko jest karmione w krzesełku?
mysle, ze krzeselko i pozniej sie przyda. Moja znowu swojego do karmienia nie zaakceptowala i juz.

Witam sie!!!
Moje dziecie spi, ja z Wami. Pogoda do d....
Co do Ronaldo - jest taki lalus, ze az zal patrzec - nienawidze takich typow. I wedlug mnie jest oblesny.
Co do auta Brumku odkad mamy naszego forda focusa c-maxa uwazam, ze Ford to moja marka. Choc wczesniej mialam tez focusa zwyklego i tez go kochalam.
Co by Wam tu jeszcze... Dzis taki dzien ze nie pozbierana jestem jakas... wybaczcie.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

mamad wlasnie - powiem ci kochana tyle. Ja jestem taki typ, ze jak moj TZ nie chce raz drugi jechac ze mna do mojej mamy lub taty, to pakuje dziecko i jade sama i mam gleboko w powazaniu czy sie obrazi (jak sie obrazi to znaczy, ze nadal nic nie rozumie i jest palant). Moim zdaniem, powinien zrozumiec, ze to sa twoi rodzice, twoja rodzina i tez czasem chcesz spedzic z nimi jakis czas, tym bardziej jak jest wnuk. Ja bym sie spakowala i pojechala. Nie chce wspolnie z Wami, to czemu wy macie rezygnowac. A ogolem i tak cie wspieram.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:43   #3040
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
[/CENTER]

Co do Ronaldo - jest taki lalus, ze az zal patrzec - nienawidze takich typow. I wedlug mnie jest oblesny.
He he ile ludzi, tyle opinii.

Mi się tam podoba, taki na raz akurat

Wrr ząb mnie boli. Nowy . CO prawda już kiedyś robiony, jakieś 4 lata temu
Byliśmy na spacerze. Pogoda się poprawiła, ale jakoś nie miałam nastroju.

Dziękuję raz jeszcze kochane za życzenia! MEGA MIŁO SIĘ TO CZYTA!

Wiecie, że nikt nie złożył Igorkowi życzeń prócz Was? Wiem, że niby tort ma być w niedzielę, ale tak dziwnie trochę. Ale najważniejsze, że mamita pamięta Znaczy mamita CZYLI JA

Beti mama napewno nie przyjedzie nawet na chwilę, znając ją. Ona nie potrafi sprzeciwić się ojcu. Żyje cały czas pod jego dyktando. Przykre, ale prawdziwe...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-06-14 o 16:45
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:51   #3041
karolinee1983
Zadomowienie

Hej. Ja tak na szybko złożyć życzenia naszemu roczniakowi

Igi - sto lat Nasz mały-duży urwisie!!!!

U nas dzień jakiś dupny trochę Maja jak zwykle stęka, ja smęcę (jestem troszkę niewyspana, a jakże! ), niech już będzie wieczór

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:52   #3042
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Madziulka chodzi o lokatorów na podwórku? stąd wyprowadzka?
przyjechaliśmy tutaj po to żeby odłożyć trochę kasy i chyba na początek rzuciliśmy się na zbyt drogie mieszkanie ( 1000 funtów ). Przez pół roku nic nie odłożyliśmy, bo wszystko idzie na mieszkanie i życie.

Stary 2012-06-14, 16:56   #3043
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
przyjechaliśmy tutaj po to żeby odłożyć trochę kasy i chyba na początek rzuciliśmy się na zbyt drogie mieszkanie ( 1000 funtów ). Przez pół roku nic nie odłożyliśmy, bo wszystko idzie na mieszkanie i życie.
Madzia Ty juz pół roku jesteś w UK? Kiedy to zleciało? byłam pewna, że ze 3,4 m-ce .

A pieniędzy faktycznie sporo. Ja pamiętam jak mieszkałam w UK, to mieszkałam w takim dużym domu razem z Hindusami itp. i każdy się składał po 200 f. na miesiąć.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-06-14, 17:12   #3044
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Patik ja robię gęste zupy.
Ja mam podobne zdanie co do zabawek jak Beata. Kupuje głównie używki. To plastik więc umyje. A i wolę kupić dwie używane niz jedną nowa.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:13   #3045
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madzia Ty juz pół roku jesteś w UK? Kiedy to zleciało? byłam pewna, że ze 3,4 m-ce .

A pieniędzy faktycznie sporo. Ja pamiętam jak mieszkałam w UK, to mieszkałam w takim dużym domu razem z Hindusami itp. i każdy się składał po 200 f. na miesiąć.
Już minęło pół roku Wynajmujemy spore 1 bedroom ( 2 pokoje ) z balkonem i ogrodem. Wolę iść na studio ( 1 pokój ), a odłożyć trochę kasy, ale nie chce mieszkać z kimś na tzw. pokoju.

Stary 2012-06-14, 17:26   #3046
zanka205
Zakorzenienie

Najlepszego dla Igorka z okazji roczku

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:28   #3047
patik87
Zakorzenienie

Nie chwaliłam sie, że kupiłam wcz w ciuchu zajefajny sorter. Żółw na kółkach na sznureczku ba nawet gra, wrzuca się kulki, nie ma śladów zużycia. Za 6,50. Jak mi się potem zechce to zrobie fotki. Ogólnie dużo super zabawek było, książeczek, ludzie się rzucili.

Lubi ktoś wątróbkę? Bo zrobiłam duszoną w warzywach. Osobiście nie znoszę, ale od pół roku leżakuje w zamrażarce i zajmuje miejsce, musiałam utylizację wykonać
Stary 2012-06-14, 17:29   #3048
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

marina dokladnie tyle ile ludzi tyle opinii. Ja mam zupelnie odmienny gust od twojego.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:35   #3049
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
shira - dzięki!
no co ty
Stary 2012-06-14, 17:53   #3050
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Nie chwaliłam sie, że kupiłam wcz w ciuchu zajefajny sorter. Żółw na kółkach na sznureczku ba nawet gra, wrzuca się kulki, nie ma śladów zużycia. Za 6,50. Jak mi się potem zechce to zrobie fotki. Ogólnie dużo super zabawek było, książeczek, ludzie się rzucili.

Lubi ktoś wątróbkę? Bo zrobiłam duszoną w warzywach. Osobiście nie znoszę, ale od pół roku leżakuje w zamrażarce i zajmuje miejsce, musiałam utylizację wykonać
Nie raz u nas sa fajne ciuchy, mój tż był kiedyś w poniedziałek a tam takie kolejki, bo w poniedziałki zawsze jest nowa dostawa, i 52zł/kg....a ludzi...
Stary 2012-06-14, 18:27   #3051
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
a co do mojego M. to pewnie Beti masz rację, ale ja się czasem zastanawiam, czy on nie jest jakimś ukrytym gejem
Marinko no nie ..... mi po 7 godzinach pracy się nie chce a twojemu po calym dniu się wcale nie dziwie że śpi ..... hehehhee .... rozwaliłaś mnie tym stwierdzeniem

Igorku
W Dniu Pierwszych Urodzin
życzę Ci dużo, dużo zdrówka,
radosnej twarzyczki, wspaniałych
zabaw i pięknych prezentów

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 20:27   #3052
Marina1
Zakorzenienie

Dziękuję raz jeszcze kochane kumpele!!!!
Stary 2012-06-14, 20:34   #3053
isiaok
Rozeznanie

Jeszcze My z Ewcia!
IGORKU 100 LAT!!!

Marinko cały dzień o Was myśle, strasznie wzruszający dzień dziś mamwszystko sie przypomina, ach. No i pamietam jakie Wasze poczatki były trudne...ile łez, nieprzespanych nocy-strasznie dzielna z Ciebie mama-dla Ciebie też mnóstwo całusów za cały rok

Miłego świetowania!!!!!!!!!!!!!
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 20:41   #3054
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Jeszcze My z Ewcia!
IGORKU 100 LAT!!!

Marinko cały dzień o Was myśle, strasznie wzruszający dzień dziś mamwszystko sie przypomina, ach. No i pamietam jakie Wasze poczatki były trudne...ile łez, nieprzespanych nocy-strasznie dzielna z Ciebie mama-dla Ciebie też mnóstwo całusów za cały rok

Miłego świetowania!!!!!!!!!!!!!
Isiu nie wiem co powiedzieć. Dziękuję...Ogromny buziak dla Was kobietki.
A mój solenizant już drzemie w najlepsze
Stary 2012-06-14, 20:45   #3055
Zmalowana
Zakorzenienie

Marinko najlepszego dla Igiego !!!!!!! Naszego roczniaczka

Hej Laski,
u mnie dzisiaj zamotany dzień. Filip bardzo marudny. Ale uwaga...zrobił dzisiaj SAM 3 kroki !!! Puścił wersalkę i poszedł do pudełka z zabawkami

Babka od pracy póki co milczy

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 20:46   #3056
isiaok
Rozeznanie

Witam!
LiliMy kupiliśmy tacke do tego krzesełka z Ikei bo nie jest drogie a bardzo przydatne zawsze kłade Ewci na nia kanapki albo makaronik,albo kalafiorka-wszystko co sie nadaje z obiadu do jedzenia raczka. Oglada na niej ksiazeczki itp...

Brumek Dla Tymka za "oko" Pokazuje Ewci cały dzien oko i nos ale bardzo ja to smieszy zamiast bawic
No i oby autko sie dobrze sprawowałopewnie w weekend jedziecie sami z Tymkiem na działke

Telik Ktoś mi polecał ta bobolandie-mialam sie Ciebie o nia spytac-może czas wrzucic nasze bąki w kulki-bo chyba przy kawce nie posiedza
Przyjaciółka zapowiada sie od niedzieli do środy wiec dam jeszcze znac czy bede mogła sie spotkac w tym tyg
Ellika...?????

słoneczko dawno Was nie było
iustyna Też odczuwamy,że Ciebie mniej...

U Nas dzisiaj była pomidorowa z ryżem-ktoś pytał
Stary 2012-06-14, 20:48   #3057
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko zrobiłam jej taki gęsty kit jak ze słoika. Hm..wasze zupy też takie gęste?
Gęste robie. Takie że z łyżki nie spada, jakbym miała taka wodnista karmic jak dla nas to by wiekszość była na podłodze

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
uwaga...zrobił dzisiaj SAM 3 kroki !!! Puścił wersalkę i poszedł do pudełka z zabawkami

Cytat:
A mój solenizant już drzemie w najlepsze
I jak zgrzeczniał na roczek :P (tfffuuu tfuuu)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 20:55   #3058
isiaok
Rozeznanie

zmalowana Wow! Kolejny chodziaz

Co do usypiania...chetnie zapytałabym Pania Tracy jak usypiac takie wstajace dziecko...bo u Nas tak jak u wiekszosci...Ewa nie zdazy otworzyc oka a już stoi...i tak miliooooooooooooony razy...wczoraj na przemian mleko, woda, mleko...itd. A z nami nigdy nie spała wiec nie ma nawet opcji, że zagrzeje stopyry między nami
Co tu robić????

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Patik87 a zupy geste tak jak u Carmeli.
Stary 2012-06-14, 20:55   #3059
Zmalowana
Zakorzenienie

Carmela to przypadek raczej Nieświadomie to zrobił
A u nas zupy rzadkie, takie jak dla dorosłych Zwłaszcza, że w żłobku je zupke, więc ja tylko w łikendy gotuję

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2012-06-14 o 20:58
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 21:11   #3060
iustyna1
Wtajemniczenie

Marinka ucałuj Igiego od cioci Zołzy i Zuziaka. Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin!!!

Jutro o 17.00 Zuza ma chrzciny, trzymajcie kciuki . W sobotę na 15.00 impreza. Ciężkie 2 dni przed nami .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości