|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Taka pogoda, że też bym do kogoś poszła na jakiegoś grilla a tu mnie nikt nie zaprasza
Ja kurde żadnych znajomych nie mam,,, mam wrażenie, że właściwie wszystkie moje koleżanki mnie unikają odkąd jestem w ciąży, właściwie to już część zaczęła jak wyszłam za mąż,,, Nie wiem co to ma być;/ Można do niech pisać a one albo się nie odzywają całkowicie jak by nie istniały albo mnie zbywają, że może innym razem... Jak u was ze znajomościami? Widzę, że dobrze;/ Dupa jakaś;/ |
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Millenko właśnie Gaabi napisała wszystko tak jak chciałam ubrać to w słowa ale za długo mi zeszło i mnie wyprzedziła
![]() teraz piszę czysto teoretycznie ale może jak masz za twarde piersi to odrobinę odciągnij z nich, żeby je zmiękczyć? ![]() ja trochę jestem przerażona pierwszymi tygodniami z Małą i "z rodziną"... najpierw przyjedzie moja mama, później teściowa a dopiero po ok 2 tygodniach M. bedzie miał urlop...boję się, że w czasie tych pierwszych dwóch tygodni dobre rady i ogólnie obecność naszych mam (mimo, że są kochane) dobiją mnie... i jak tu wietrzyć cycki i resztę jak po domu ktoś chodzi a w oknach brak rolet/zasłon czegokolwiek...
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
millena nikt CIę nie uzna za wariatkę. chyba każda z nas ma chwile gdy ma dość. ale to minie, głowa do góry
taka piękna pogoda a ja mam normalnie ciężki dzień. głowa mi pęka. nic mi się nie chce, wisi mi czy jest posprzątane czy nie. ![]() mąż poszedł na rower, mała śpi. i siedze uziemiona, bo A. nie wziął kluczy. jak przyjdzie idę po gołąbki. kawy mi się chce... |
|
|
|
#1744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Diego ![]() w szpitalu mowili mi ze jesli dokarmiam mm to wiaminy K mam nie dawac... :/ |
|
|
|
|
#1745 |
|
Wtajemniczenie
|
Millenko kochana, mój ma 6 dni i nie tylko je i śpi! Dziewczyny, na bóle brzuszka prócz Espumisanu, Esputiconu, Bobotica i innych tego typu, które działają na zasadzie odgazowania bardzo polecam DELICOL - to enzym laktaza, który rozkłada laktozę w mleku. Wiele dzieci nie wytwarza laktazy albo jest jej za mało i boli brzuszek. Espumisam wtedy pomoże ale dopiero usunie skutki trawienia, czyli gazy, a dziecko cierpi. Laktaza od razu rozkłada laktozę (z mleka z piersi albo modyfikowanego) i problemu w ogóle nie ma.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-16 o 14:11 |
|
|
|
#1746 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się w ogóle nie wietrzę Ciągle jest coś do zrobienia.Cytat:
![]() Moja Biedroneczka pojedzona, przewinięta, znowu śpi...u mamy na brzuszku Oczywiście w czystą pieluszkę już poszła dwójeczka |
||
|
|
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
nie wytrzymam z tym rozdarciuchem...
najedzone przewinięte polulane , pogadac, zabawic się jej nie da... co to za typ?! HELP!!! mąz też ma już dość, jeszcze mam festyn pod oknem i z jednej strony wali muzyka i prowadzacy dobija mnie swoim gadaniem przez mikrofon a z drugiej strony Antka się drze, matko jedyna!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1748 |
|
Wtajemniczenie
|
Przejrzyjcie sobie
http://www.facebook.com/photo.php?fb...e=1&permPage=1 Szkoda, że moją Hanię obsypało, bo takie pozycje u dzieci są możliwe podobno tylko do 2 tyg życia. Poza tym nasz fotografo się rozchorował
|
|
|
|
#1749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziś napadłam na pepco oj jaką mam radochę z robienia zakupów i wreszcie mam 2 biustonosze do karmienia, szału nie ma.. ale były po 12zł :P więc najwyżej będą do spania ![]() szkoda, że nadal nie wiem gdzie rodzić... nie mam żadnej opinii ani o o lekarzach, położnych o niczym z tego szpitala co wczoraj w nim byłam ;( ja chyba w domu zostanę... torbę mogę zacząć pakować przynajmniej dla mnie, dla dziecka rzeczy muszę uprać.. ale na wypełnienie bębna mam ich za mało |
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
my już po wizycie w szpitalu,
ogólnie nic się nie dzieje, na ktg wyszły lekkie skurcze ale przepowiadające, następna wizyta w szpitalu w środę - o ile wcześniej nic się nie zacznie
|
|
|
|
#1751 |
|
Rozeznanie
|
Kotku a mozna podawac to i to?
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
taka senna jestem od paru dni, że szok. Poczytuje na raty pomiędzy drzemkami nie wiem organizm gromadzi zapasy snu przed porodem czy co ![]() heh no i wózek tutek mnie wkurza ćwiczę cierpliwość normalnie
|
#1754 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny
Jak mleko modyfikowane przewaza w diecie malucha (czyli ponad 50%) to wtedy nie podaje sie witaminy K łohoho idzie burza ![]() Alfa - moja mama przed porodem powiedziala mi - spij poki mozesz... ehhh jak tu sie wyspac na zapas:/ ale co racja to racja - delektuj sie snem
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skończy się spanie ![]() ale teraz to masakra normalnie śpiączka jak w I trymestrze kłucia gdzieś w szyjce też mama poniżej brzuch równy 38tc
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-06-16 o 17:42 |
|
|
|
|
#1757 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i ćwicz cierpliwość ![]() Cytat:
musze zapytac lekarza w poniedzialek jak to jest dokladnie . ja mojemu daje jakieś 150-200 ml dziennie mm. reszte leci z cyca. nie wiem ile zjada z cyca wiec nie wiem jakim procentem go karmie ![]() ta moja cudowna polozna mowila cos zeby wit K nie podawac do ukonczenia 14 doby.... ale jej zdaniem to juz sie nie sugeruje za bardzo. mam fajną lekarkę to sie dopytam jutro. |
||
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj o 22.30 Maciej zasnał, wzięłam prysznic i o 23 kładłam się spać. Obudziłł się o 4.30, zjadł, lulanie i o 5.30 dalej w kimę. Wstaliśmy o 9.30 ![]() żyć nie umierać
|
|
|
#1759 |
|
Wtajemniczenie
|
Można, oczywiście, ja podaję przed każdym karmieniem Esputicon i Delicol efekt petarda od pierwszego/drugiego karmienia - od razu przestał się napinać i marudzić i na razie odpukać jest super.
|
#1760 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
Nie nadrobię Was na pewno. Chce poinformować że Zosia przyszła na świat 12.06. Opisu porodu nie napiszę, bo nie chce nikogo straszyć. Po tygodniowym pobycie w szpitalach jesteśmy w domu. Nasze dziecko jest na szczęście zdrowe i to w tej chwili jest najważniejsze. Uczymy się siebie nawzajem i tym się cieszymy, choć zmęczenie fizyczne i psychiczne daje znać. Przekonałam się, że mam wspaniałego faceta |
|
|
|
#1761 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że i u mnie tak pójdzie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My z mężem od początku sami... Też mamy lekkiego stracha, ale nie ma wyjścia. Mam tylko nadzieję, że będę na tyle na chodzie, żeby szybko w ogródek pojechać... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi się w sumie spać nie chce, tyle co wczoraj miałam jakiś kiepski dzień. Przyznaję się, że nie wytrzymałam i oplewiłam ogródek.... Została mi tylko małą część z przodu domu. Nie dałam rady bo zgaga straszna mnie dopadła. Nic mi nie dolega, jakieś tam skurcze mam, ale takie, że nawet nie liczę. Kłuje w podbrzuszu, ale to też już od jakiegoś czasu. W ogóle po tym ruchu jakaś rzeźwa się czuję.
|
||||||
|
|
|
#1762 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba nie zaszkodze jak podam profilaktycznie prawda?![]() Cytat:
gratulacje!!!! a ja przesylam foty mojego terrorysty. IMG-20120616-WA0001.jpg IMG-20120616-WA0002.jpg |
||
|
|
|
#1763 |
|
Rozeznanie
|
a slyszalas o rureczkach Windi? kurcze maja dobra opinie, nigdy nie bralam czegos takiego pod uwage,ale jesli to mialoby tez pomoc...?
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, że nie straszysz... |
|
|
|
|
#1765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Slodziak terrorysta
|
|
|
|
|
#1766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cudny terrorysta! oczywiście, że nie zaszkodzi - Esputicon nie wchłania się z przewodu pokarmowego, a laktaza jest naturalnym enzymem występującym u człowieka. Właśnie problem w tym, że dzieci nie produkują jej od początku albo mają jej za mało, dlatego zamiast trawić mleczko, ono gazuje w brzuszku. Ja podaję od wczoraj przed każdym karmieniem obydwa rodzaje kropelek. Jeżeli to jest przyczyną, różnicę zauważysz po pierwszym/drugim karmieniu. Na pewno nie zaszkodzi, a oszczędzisz sobie i małemu bólu i zmęczenia. Cytat:
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-16 o 18:21 |
||
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1768 | |
|
Rozeznanie
|
moze sie komus przyda
Jak kapiemy malego to moj maz najpierw chlupocze mu kolo ucha i sie uspokaja, myje go, jak ten zaczyna sie krzywic to znowu nabiera wody w dlon i wylewa kolo ucha,tak pare razy i znowu jest spokojny - jak to odkrylismy to mielismy niesamowity ubaw Nic z tym nie robilam i tylko przy kapaniu uspokajalismy go lejaca woda. Dzisiaj nalalam wody do miski no i chlupotalam reka 20min, nagralam na telefon, podlaczylam do glosnikow i puscilam. Maly spi z bananem na twarzy, jakby normalnie przypominalo mu sie zycie plodowe Myslalam,zeby kupic mu pozytywke cos w stylu lejaca sie woda i ciesze sie,ze tego nie zrobilam, do tego telefon mam zawsze przy sobie i zawsze jak gdzies z nim wyjde to moge mu wsadzic do wozka i jechane![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
watpie,ze to jakies rozdraznienie,bo trwa to za dlugo:/---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Nagranie leci a ten caly czas jest przez sen usmiechniety najgorsze jest to,ze wkurza mnie woda kapiaca (powoli) w lazience,a teraz mam odglos chlupotania w calej chacie co sie nie robi dla dziecka,a potem bedzie tylko pyskowal Ciekawe czy zadziala przy przewijaniu czy nadal bede musiala spiewac jingle bells
|
|
|
|
|
#1769 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętajcie jeszcze dziewczyny, że zwłaszcza jak jest gorąco, to dziecku też chce się pić!! Jak nie będzie chciało pić, wody nie wypije. Ale naprawdę, proponujcie! Ja nie wiem, kto wymyśla te teorie o reglamentowaniu dziecku wody... Mój tak się dzisiaj przyssał do czystej wody, że od razu drastycznie spadło nam zapotrzebowanie na mleko!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-16 o 18:47 |
|
|
|
#1770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No u mnie właśnie też ciężko porównać;/ Ja mam skurcze i kłucia, cały czas coś mnie męczy, ale tylko raz na jakiś czas a nie tak jak wszystkich, że mają skurcze i od razu do porodu... u mnie rozwarcie się robi a potem głucho i cisza jak ja tak do tych 10 cm mam jechać po jednym cm co kilka dni to ja nie wiem...;/ A mnie teraz to cały czas zgagi wzdęcia i inne takie niemiłe rzeczy męczą;/ ;( coś tylko zjem i czuję jak mi się cofa do gardła bo miejsca nie ma ... mąż dzisiaj szukał mojego serca bo chciał posłuchać, a tu albo dziecko albo jelita,,, serce to ja mam pod gardłem;/ masakra jakaś;/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.

Ja kurde żadnych znajomych nie mam,,, mam wrażenie, że właściwie wszystkie moje koleżanki mnie unikają odkąd jestem w ciąży, właściwie to już część zaczęła jak wyszłam za mąż,,, Nie wiem co to ma być;/ Można do niech pisać a one albo się nie odzywają całkowicie jak by nie istniały albo mnie zbywają, że może innym razem... 

Oczywiście w czystą pieluszkę już poszła dwójeczka