|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Lecieć leci, ale nie wiem czy tak jak powinno. Jak ncisne na brodawke to wylatuje wylatuje mleko. Eh mam nadzieje ze mleko mi sie nie kończy, bo jeszcze troche bym chciala pokarmic
|
|
|
|
#1802 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
też je mam i na nich podaję krople, są rewelacyjne! Wojtek się tak wyrobił z kropelkami, że czasem nawet sam otwiera buzię i kapię mu prosto do paszczy![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Tacca - powodzenia!!! Cytat:
Jej...przytulam Was mocno i trzymam kciuki za zabieg!! Cytat:
Przede wszystkim wtedy, jak dziecko płacze ciągle, nie daje się odłożyć do łóżeczka, robi wszystko, żeby wymusić bardziej pionową pozycję, ciągle chce być na rękach, bo wtedy ma chociaż główkę uniesioną i nie odczuwa tak mocno pieczenia. I uwaga - przy refluksie wcale nie zawsze są mocne ulewania! Własnie to może być mylące. Jeżeli np. maluch wyraźnie uspokaja się chociaż w foteliku samochodowym, a wręcz panikuje przy kładzeniu go na płasko, to już mozna pomyśleć o refluksie. Cytat:
|
|
#1803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja pamiętam jak pisałaś o własnym kryzysie. kiedys myslalam, ze moje dziecko podświadomie wyczuje że ze mna nie bedzie moglo tak pogrywać bo nie mam do takich akcji cierpliwości, ale jak widać, nie zakumało jeszcze dla mnie najgorsze w tym wszystkim jest to ze moja frustracja zainstaniala sytuacja odbija sie nie tylko na mojej psychice, ale na relacjach z mezem i przede wszystkim na dziecku, ktore zaczynam traktować powoli jak ssaka - zło konieczne, na zasadzie przetrwać, zapomnieć. a przecież miało być tak rodośnie i wzniośle.... ![]() mó gówniarz znów pojedzony, ale o spaniu nie ma mowy. zauważyłam też, że faktycznie ma takie kilkudziesięciu sekundowe napady jakiegoś kwękania ( bo to nie płacz) trwa to od kilku sekund do 2-3 minut. Potem jest pierd i spi dalej... dlatego mąż pojechał po ten Delicol i Esputicon. Kotku powiedz jak to stosujesz? zgodnie z ulotką ? |
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kotek dzieki za odpowiedź. Moja to czasem i na rękach płacze. Przyszła wczoraj tesciowa. Chyba tylko dlatego, ze miala wnuczki i młodsza przyjechala do nas na rowerze iA. Pojechał na tym rowerze po nia. Miała mała na rękach a ta wrzask. Powiedziała, ze jak bedzie miala z nia zostać i ona bedzie płakać to ona razem z nia bedzie płakać |
|
|
|
|
#1805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak ale jeżeli esputiconu jest za mało, śmiało możesz dołożyć. Z tego, co tu któraś z dziewczyn wklejała mozna zwiększyć dawkę nawet do 15 kropli. To i tak się nie wchłania, więc można podawać tyle, ile potrzeba. Laktaza rozkłada mleko, więc też mozna dać więcej, jeżeli tyle nie wystarczy - w miarę potrzeb. Nam na razie wystarcza tyle, ile jest w ulotce jako dawkowanie podstawowe. Mój ssak na razie dostaje po 5-6 kropli Delicolu (jak mi kapnie ) i 2 duże Esputiconu przed każdym karmieniem. Koniecznie daj znać, czy będzie jakaś poprawa!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-17 o 10:54 |
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() podalam te krople, i ssiemy drugiego cyca, i czekamy na rezultaty. trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Tacca kciuki zacisniete. Poczytalam troche ale niewiele pamietam. Moje dziecko robi pobudki o piatej rano i nie chce spac. padam na twarz.
|
#1809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet na szybko znalazłam, że stosuje się je razem, tak jak ja stosowałam - inni pediatrzy też zalecają esputicon w duecie z czymś innym, np. debridatem czy delicolem, więc sobie tego nie wymyśliłam ... https://wizaz.pl/forum/archive/index.php/t-506975.html, http://ebobas. pl/forum/read.php?52,262520,482387 (przed .pl dałam spację)
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-17 o 12:17 |
|
|
|
|
#1810 |
|
Rozeznanie
|
(cytowanie mi sie zgubilo )wczoraj dzwonie do meza - kup delicol, po co? na brzuch - Kotek z wizazu mowil,ze moze pomoc on juz nie dopytujeZa delicol w aptece zaplacil 50zl Kotku,bo na ulotce jest podane,ze do 120ml mleka 6 kropli,czy w takim razie mozna podac np 8? W ogole mialas racje no i po tych 8 bylo lepiej..Ps smialo zakladaj infolinie
Edytowane przez ania_85 Czas edycji: 2012-06-17 o 12:11 |
|
|
|
#1811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No bardzo sie cieszę, że jest choć ciutek lepiej
|
|
#1812 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=ania_85;34756079]
![]() wczoraj dzwonie do meza - kup delicol, po co? na brzuch - Kotek z wizazu mowil,ze moze pomoc on juz nie dopytujeZa delicol w aptece zaplacil 50zl Witam! Te apteki to już nie wiedzą ile brać za leki mój może niecały miesiąc temu kupował dicoflor za 31zł dla małego na tą florę bakteryjną w jelitkach a wczoraj 41zł za 5ml |
|
|
|
#1813 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Efijy;34756245]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
ja do zwyklego wywalam, trzymamy za Was kciuki, oby sprawnie i bezbolesnie Wam wszystkim poszlo!
|
||
|
|
|
#1814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedys poszlam po luteine bo mi sie skonczyla a wizyte mialam za 5 dni i poprosilam o wydanie lekow bez recepty, przyrzekajac znajomej aptekarce ze przyniose recepte, to mi zadala pytanie : a po co pani? moze juz nie trzeba brac? w koncu jest pani w zaawansowanej ciazy one zawsze wiedza lepiej na razie nie widze spektakularnych rezultatów. nakarmilam mlodego z jednego cyca, poszly pierdy i kupa, tz przywiozl w miedzyczasie krple. przewinelam bobasa, zapodalam dawke, nakarmilam z drugiego, polozylam w wozku na tarasie. spal 30 min, obudzil sie i kwekał. sprobowalam wody.. nie chcial. poszla 60tka mm, dalej kweczy. przystawilam do cyca, ale niby je a cos steka i macha raczkami, troszke rusza nozkami, ale to chyba tak dla rozrywki raczej i tak zabawa trwa od 9tej rosol mi sie zagotowal |
|
|
|
|
#1815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ja nie lubie jak ktos jest taki glupiomadry:/a co do rosolu, ostatnio tez sobie podgrzewalam zupe ze dwie godziny,bo jak juz mialam zjesc,to mlody zaczal plakac, zanim uspokoilam to juz zapomnialam,ze bylam glodna no i zapolnialam o zupie musimy zaczac sie przyzwyczajac
|
|
|
|
|
#1816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam cały czas mam śluz i dzisiaj dodatkowo obudziły mnie skurcze nie mogłam spać, ale jak zwykle wszystko ustało... znowu pewnie mi 1cm się rozwarło i na tym stanęło:P Ja tak po 1cm
|
|
|
|
|
#1817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja pierniczę... pani w aptece powiedziała, ze to to samo???? ręce opadają... może mąż źle dopytał albo pomyliła z infacolem, bo infacol i esputicon to faktycznie to samo???? no ale w aptece coś takiego usłyszeć to nieprawdopodobne po prostu. Sama przeczytaj nawet na ulotce z netu na stronie jakiejkolwiek apteki, że to zupełnie co innego! No ale jeżeli ta pani ma takie teorie odnośnie luteiny w ciąży, to faktycznie się nie dziwię... matko, kto ją wpuścił do tej apteki????ja nie twierdzę, że to MUSI pomóc, ale może. Michałkowi NIC nie pomagało do końca - dopiero zmiana na Nutramigen, a i tak brał do tego debridat itp. Wojtkowi pomogło przy megaproblemach niestety nic nie pomaga do końca, ale może chociaż coś troszkę złagodzi te bóle... trzeba próbować
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-17 o 13:27 |
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle, dziewczyny, to jeżeli maluch ma bóle brzuszka, a wy karmicie albo dokarmiacie mm, to od tego zacznijcie! Wypróbujcie mleczka delikatne - czyli HA albo Comfort, nie te zwykłe! Wiem, ze niby nie powinno się zmieniać dziecku często mleka, ale dotyczy to sytuacji, gdzie dziecko dobrze toleruje mleko i zmieniamy mu tak po prostu - jeżeli boli je brzuszek, od razu widać, czy na innym mleku jest tak samo, czy lepiej czy gorzej - ja uważam, że trzeba od razu zmienić i dopasować odpowiednie, bez sensu maluch ma cierpieć. Mój w ciągu tygodnia życia zaliczył 3 mleka - po dwa dni na każde - trzeci strzał razem z kroplami trafiony - od razu ulga - i teraz już się trzymamy tego zestawu, który nam pasuje. Jeszcze popatrzę ze 2,3 dni czy to na pewno nie przypadek i robię zapas
|
#1820 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ale Hania dzisiaj jest marudna. Od rana prawie w ogóle nie spała. Wybudza się co 2 min i ryczy. Chce niby cyca, bo ciągle ładuje łapki do buzi, ale ssie 3 min i wypuszcza sutka. Później ulewa, czyli ma za dużo ![]() Może to przez pogodę ![]() Smoka nie bardzo chce doić. Spróbuję jeszcze z wodą. Krostek jest coraz więcej. Teraz pojawiły się już na policzkach. Tacca, powodzenia
|
|
|
|
#1821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Wtajemniczenie
|
wody Hania nie chce
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam espumisan, bo to miala. Juz dostala kilka kropel. Zobaczymy jaki rezultat bedzie. Ale cena 27 zl. W dozie widzialam po 18 czy 19 zl. Eh..
Dzisisj Malwinka ma randkę zFilipjiem miesiąc starszym. Sory za błędy ale pisze z telefonu z mala na rękach |
|
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
moj tez dzisiaj daje popalic , od rana nie spi, nawet suszarka poszla w ruch, zasypia, ale jak sie wylaczy suszarke np po 15 minutach buczenia to on tez sie budzi i ryczy.
ja tez pytam Kotku jakie mleko dajesz, bo chyba nie wychwyciłam z postów. na szczescie jutro lekarz, to moze sie cos wiecej dowiem,. jak macie swoje maluchy ubrane dzisiaj... ? moj lezy w bodziaku, ale z dlugim rekawkiem i skarpetkach... niby kark suchy, ale moze jest mu za gorąco....?
|
|
|
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
moja Hania od rana "śmiga" w body bez rękawków (na ramiączkach) i zastanawiam się, czy Jej nie za gorąco
![]() Czym smarujecie czerwoną pupę? Hania ma lekko czerwoną i nie chciałabym, żeby się to pogorszyło. |
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
My na spacer ubieramy body iskarpetki. W kościele miala sukienke i rajstopki i chyba za ciepło jej bylo. Weźmiemy cienkie spodenki i jakis kaftanik w razie czego
|
|
|
|
#1827 |
|
Wtajemniczenie
|
Idziemy na spacer.
Też założę Hani skarpetki i wezmę kaftanik, ale myślę, że się nie przyda. |
|
|
|
#1828 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Dziewczyny przepraszam, ale nie dam rady nadrobić Młody ostatnio nam urządzał teksańską masakrę piłą mechaniczną, a był taki grzeczny ehh i zaczęło się to co z pierwszą córą tylko, że dużo bardziej nasilone... Nie pomagają kropelki, masaże, noszenie, rurki windi, herbatka nic... Całymi dniami pręży się i wrzeszczy, popierdzi trochę i od nowa, brzuszek wzdęty jak balon, no i coraz bardziej mu ten pępek wywala od tego płaczu W akcie desperacji podałam mu mleko bebiko i jak ręką odjął, tzn. pierdzi jeszcze trochę, ale dużo lepiej a jak tylko podałam cycka zabawa od nowa Jak to jest, że moje mleko mu szkodzi ![]() Czuję się okropnie tak chciałam go karmić ![]() Już sama nie wiem co mam robić, jutro idziemy do lekarza bo głupieję już całkiem Jestem beznadziejna ![]() Tacca trzymam kciuki Aha miałam napisać jak szpital Od strony medycznej jak najbardziej POLECAM, jestem bardzo zadowolona tym jak zajęto się mną przy porodzie, dziecku też zrobili wszystkie badania Dodatkowo teraz otworzyli nowy blok porodowy, ponoć warunki super ja się nie załapałam bo rodziłam w sobotę a otwierali w poniedziałek. Co do warunków pobytowych po porodzie no cóż luksusu nie ma, łazienka i toaleta faktycznie dosyć daleko, ale da się przeżyć w końcu to tylko kilka dni.A opieka medyczna moim zdaniem świetna
|
|
|
|
#1829 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My jeszcze uspokojamy Mikołaja nosząc go tak na brzuszku i huśtając w rytm kroków - pani neonatolog nam tak polecila uspokajać dziecko. Cytat:
Cytat:
Może mały jest najnormalniej w świecie zmęczony?? Skoro mówisz, że marudzi i zasypia i dalej to samo - to on może nie chcieć cyca tylko spać a nie radzi sobie z zasypianiem?? My tak mamy z Mikołajem. Wtedy najczęściej działa bujanie i śpiewanie iskierka z popielnika ![]() . Ostatnio w nocy śpiewałam (M zasnął, ja prawie też, a mały dopiero po 40minutach), aż zachrypłam. Co do tej skóry schodzącej to Mikołaj cały obchodził ze skóry. To nam polecono kąpać w krochmalu i po krochmalu ladnie mu wszystko poschodziło A teraz myjemy w oilatum i jest ok. A oliwka to tylko na początek,że jak mu skóra pękala to żeby mu krew nie leciała, bo u nas aż tak Mikołaj był wysuszony. Jeżeli chodzi o te twarde cycki i niemożnośc przystawienia malego. Ja też tak mam z jednym cyckiem. Przed podaniem małemu po prostu spuszczam trochę pokarmu i wtedy brodawka staje się miększa i Mikołaj lepiej chwyta. Jak coś pominęłam to sorki. My smarujemy maścią z cynkiem z linomagu. A jak jest ogień to tormentiolem - dwa smarowanie i po problemie. Tormentiol nam poleciła położna.
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny czy można by wpisać te nazwy leków/ kropelek na wzdęcia i kolki na pierwszą stronę? chodzi o te wszystkie espumisany, delicole itp. bo ja zaraz o tym zapomnę i znowu zacznie się dopytywania a takw jednym zdaniu by było
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

też je mam i na nich podaję krople, są rewelacyjne!
okazało się że mój malutki ma przepuklinję pachwinową którą trzebaq operować jak będzie ważył 8kg
moze cos tam sie zatkalo i mleczko nie leco z niej... nie... nie wiem
nie poddawaj się, bo jak nie my to kto to przetrwa? jestem też matką diabła a nie aniołka i z zazdrością czytam o dzieciach takich jak Maciek _Agaty, bo pamiętam z przed kolek, moje dziecie też było takie cudowne.... niestety to czas przeszły
Skurcze bolesne, w dole brzucha, promieniujące w kręgosłupie.. Chciałam jeszcze do gina zadzwonić, ale chyba nie będę dzwonić, tylko pojedziemy. Wody nie odeszły.