Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-18, 20:46   #3421
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

oooo Blondynka wrociliscie? jak bylo?

Piwnooka Helenka jest urocza

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-06-18 o 20:47
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:03   #3422
isiaok
Rozeznanie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Witam!!!!!!
Helenko 100lat!!!!!!!!!

Marina
Strasznie to przykre co piszesz...mój tż też cały czas zwraca uwage,ż e zabardzo faworyzuje Ewke przy tż bratanicy-ale ona sobie zupełnie nie zdaje sprawy,że tak robi...może tż rodzice też Może maja rzadszy kontakt z Igorkiem?
Oliweczka
Jak wizyta????????Rośnie fasolina?

Patik
Znowu złe wyniki...może to rzczywiscie tylko przegrzanie,tak jak pisała zanetka.Wczoraj mało piła-może być...
Z samochodem też nie pomoge-chociaż wydaje mi sie, że jeśli tż ma świadków,że samochod nie opuścił parkingu to nie ma czego sie obawiac

Ewik też uwielbia IKEE...a dużego szczura ubóstwia!!!

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Jakby co to ja jestem.... może nie zawsze ciałem ale zawsze duchem...

W imieniu Helenki dziękuję za życzenia

U nas wszystko w porządku tylko ciągle mi czas ucieka, rano wstaję (przed 6.00 - to dla sowy tortura) i nawet nie wiem kiedy robi się ciemno i trzeba iść spać... nie mogę się już doczekćc urlopu ( a ten zbliża się już wielkimi krokami)

Helenka zdrowa, waży 9080 (dane z zeszłego czwartku) i ma 75 cm, ma 3 ząbki i prześwit czwartego (górna lewa jedynka - lada dzień się pojawi), raczkuje po całym mieszkaniu (jakby miała motorek w ...), staje przy meblach i robi pierwsze kroczki do boku... aaa i robi "pa pa", "kla kla" językiem, i "no no no" palcem jak wie, że czegoś nie wolno... to tak w skrócie

To tak egoistycznie o nas, nie ma szans, żeby nadrobić (chociaż czasem zdarza mi się podczytywać bez logowania)

a jeżeli chodzi o miasto na zlot - to ja jestem jak najbardziej za Poznaniem

w załączeniu Helenka
Widziałam Cie wczoraj na pasku także byłam pewna,że sie dzisiaj pojawisz jak nadrobisz
Helenki dawno nie widziałam...jak urosła!!!I brawa za wszystkie nowe umiejetnosci

A u Nas...oprócz tego,że Ewcia budzi sie wcześniej niż kury sasiada, budzi sie po 3 razy zeby namnie spojrzec,wrzasnac i wziac łyka wody to jeszcze zapomina,że trzeba iść spać właśnie zaliczyłam 15minutowe odkładanie i 30 min mizianie po raczce...prawie sama zasnełam

Ale to na pewno jest skok, zęby i pogoda wiec na pewno przejdzie

Tak gorąco ,że do piaskownicy weszłyśmy o godz 18...duchota!

Elliki już długo nie ma...
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:03   #3423
Oliweczka1985
Zakorzenienie

CHŁOPAK

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:07   #3424
isiaok
Rozeznanie

Oliweczka: jupi:PARKA!!!!!!!!HURRAAA AAAA!!!!!
Stary 2012-06-18, 21:08   #3425
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
CHŁOPAK

klask i: ale fajnie, będzie parka. I kupowanie ubranek dla chłopca
Stary 2012-06-18, 21:12   #3426
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sara ma znowu białko w moczu niby niewiele, 9 i lekko mętny mocz, pozostałe parametry ok, chociaż erytrocyty 2-4 wpw.
Już zaczynam spazmować. Nie wiem, czy taka obecność białka nie jest właśnie spowodowana przegrzaniem, tym że mało jadła
Kur. zawsze coś
nie mam pojęcia niestety
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Mam wyniki. Napisane są językiem medycznym nie polskim. Muszę iść do lekarza, żeby mi je odczytał.
daj znać co wyszło
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Wprowadzili się do nas do bloku nowi mieszkańcy, młode małżeństwo z 4 letnim synkiem. Mówię Wam jaki on jest niegrzeczny Nic nie słucha.
Łazi na boso a potem włazi mina matę- zwróciłam mu kilka razy uwagę ale to nic nie dało. Bawi się Radkowymi zabawkami (nie mam nic przeciwko) ale jak Radek sięgnie po coś jego to mu wyrywa, szarpie.
A jego mamusia tylko "nie wolno". Zero reakcji, mały nic nie słucha.
Zwinęłam manatki i poszliśmy do domu.
Do dopiero początek...
Czy ja jestem mało tolerancyjna?
wiesz że ci się nie dziwię? Mam podobny przypadek, bratanek TŻa. Rozpuszczony do granic możliwości....dobrze że rzadko go widzę bo też bym nie wytrzymała.
Cytat:
czy ktoś wogóle czyta co ja pisze??
no jak to nie? Pewnie że czytam. A z policją nie wiem nic niestety, ale teściowa wredna TŻowi na pewno nic nie udowodnią
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
i oglaszam wszem i wobec, ze to ostatni rok, kiedy spedzam wakacje w Polsce
Skladam zalegle zyczenia urodzinowe naszym solenizantom: Adasiowi, Igorowi i Agatce

u nas pogoda piękna
Cytat:
CHŁOPAK
gratulacje!!!!!

Kupiłam małemu nowe Elefanteny za 50 zł a jutro muszę się do Ikei wybrać

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

fajne promocje (chyba) jeśli któraś Bebilon kupuje http://www.rossnet.pl/Rossne/promocjerossne

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:15   #3427
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej

Ale masz przygody Patik :/ uciekaj stamtąd gdzie pieprz rośnie.

U nas nic nowego w sumie. Nawet nie wiem co napisać.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

ania a gdzie takie tanie ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:17   #3428
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
CHŁOPAK
Gratki!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:20   #3429
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
CHŁOPAK
ale super!Też mi się parka marzy

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
wiesz że ci się nie dziwię? Mam podobny przypadek, bratanek TŻa. Rozpuszczony do granic możliwości....dobrze że rzadko go widzę bo też bym nie wytrzymała.
Dziękuję za zrozumienie

Promocja na butki była, że dorwałaś za 50zł ?

Na te bebilony trzeba kody pobrać?
Nie umiem Kto mi pobierze? (dla koleżanki )
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:27   #3430
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Na te bebilony trzeba kody pobrać?
Nie umiem Kto mi pobierze? (dla koleżanki )
NIe, to nie są te promocje z kodów. Też je dostałam na maila. To się trzeba było w tym programie Rossnę zarejestrować i teraz oni od czasu do czasu różne promocje podsyłają. A żeby się zarejestrować trzeba iść do Rossmanna, wziąć przy kasie taką kartę, a potem ją zarejestrować przez internet.
Stary 2012-06-18, 21:32   #3431
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
NIe, to nie są te promocje z kodów. Też je dostałam na maila. To się trzeba było w tym programie Rossnę zarejestrować i teraz oni od czasu do czasu różne promocje podsyłają. A żeby się zarejestrować trzeba iść do Rossmanna, wziąć przy kasie taką kartę, a potem ją zarejestrować przez internet.

Mhm... Kartę mam, muszę więc ją zarejestrować

Dzięki
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:36   #3432
meszsares
Zadomowienie

Cytat:

u nas pogoda piękna
tylko ze ja wrocilam w ta sobote - gdy po siedmiu dniach prawie nieustannego deszczu nagle zapanowala Afryka Zal mi bylo Klary, ktora dopiero na godzine przed wyjazdem wykapala sie w basenie, zamiast chlapac sie w wodzie codziennie...ech..

A, no i moze sie jeszcze pochwale, ze kilka dni temu wyszedl Blanie pierwszy zabek okupione to zostalo trzema nieprzespanymi nocami i katarem, na szczescie obylo sie bez tygodniowych meczarni
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:37   #3433
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Mamy basen na balkonie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Ewik też uwielbia IKEE...a dużego szczura ubóstwia!!!
Moje psy też kochaja ikeowskie szczury, maja po jednym na głowe. Miały wcześniej po dwa, ale zjadły Sara ma bana na szczury

Cytat:
CHŁOPAK

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:40   #3434
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
CHŁOPAK
wielkie gratulacje

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:46   #3435
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
CHŁOPAK

Brumek kula Ci sie popsula

a co wiecej lekarz powiedzial? wszystko w porzadku ?

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-06-18 o 21:49
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:51   #3436
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziękuję za życzenia urodzinowe. Wczoraj robiliśmy imprezkę. Było fajnie. Agata dostała sporo prezentów. Rowerek miałam nie kupować ale jak mamy to korzystamy. Fajnie się pcha. Sama raczej nie pojeździ bo ciężko. Za rok kupimy jej biegowy. Do tego lego duplo też fajnie się bawi. Dwie lalki piłkę maskotkę pieska sukienkę zestaw do piasku i 400 zł. Nie mamy neta i podczytuję z neta. Co do zlotu najlepiej pasuje nam warszawa. Wszędzie indziej musielibyśy mieć nocleg.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:53   #3437
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
hmmm ja byłam spokojna i radosna mało co mi dokuczało a młody jak śpać nie chciał tak dalej nie ma zamiaru
A to widocznie w jakiś straszny sposób zgrzeszyłaś kiedyś przeciwko ludzkości i teraz los się mści

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Mam wyniki. Napisane są językiem medycznym nie polskim. Muszę iść do lekarza, żeby mi je odczytał
Pisałam w klubie...

Cytat:
to popisze jeszcze.
Jak byłam w szpitalu wjechała do nas policja do tżta że niby brał udział naszym samochodem w jakiejś stłuczce na parkingu i uciekł. ( nic takiego nie miało miejsca a samochód stał cały tydzień nie jeżdżony. na 100%) Przesłuchali go jako świadka w sprawie, nic mu więcej nie chcieli powiedzieć, obejrzeli samochód i że niby ma jakieś rysy.
Tżt ostatnio dla świętego spokoju był u rzeczoznawcy i napisał mu orzeczenie że te rysy są stare i nie spowdowane stłuczką itp. 300 zł wyał.
Minęło 3 tyg i tżtz wzywają na komisariat ale już jako podejrzanego
Masakra jakaś Nie mam pojęcia, co poradzić. Mnie kiedyś wezwali do zapałcenia mandatu za odholowanie mojego samochodu. Szok przeżyłam, bo nigdy nikt mi go nigdzie nie holował Ale wystarczyło zadzwonić i wszystko się wyjaśniło.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zagrozony to nie, w sumie spodziewal sie siostry. bardziej wystraszony na poczatku pierwszego dnia. moze tez dlatego ze mnie 3 dni nie widzial bo w szpitalu bylam a tu wracam z jakims placzacym zawiniatkiem. tak bojazliwie troche podszedl poczatkowo do kingi. ale ze on zlobkowicz to wiedzial ze niektorych rzeczy robic nie wolno malym dzieciom (np. ciagnac za rece itd.) . problemem bylo i troche nadal jest to ze kinga z nami w pokoju spi. on tez chcial. ale podkreslamy ze sa rozni - ze on jest starszy wiec moze sie bawic resorakami, a kinga jeszcze nie, on pije kakao a kinga jeszcze nie moze itd. i nie ma problemu ze mlodsza siostra cos tam moze a on nie. chociaz zdarza sie ze akurat jak mam kinge na kolanach to artur tez chce, czesciej sie przytula niz kiedys, daje calusy. kocha siostre, chce jej robic hustawke na nogach (sadzam ja na jego nogach i on ja podnosi - z moja pomoca i asekuracja - wyzej). jak ostatnio narysowal (pozar, psychologowie beda zawiedzeni...) rysunek i kazal mi go podpisac to musialam napisac ze "od artura i kingi". przyzwyczajam tez go do mysli ze kinga jak bedzie starsza to bedzie spac w jego pokoju. tylko musze jeszcze jakas motywacje wymyslec - moze zlozymy gorna czesc pietrowego łóżka specjlanie na ta okazje? bo jak miala kinga wrocic to razem z tata skladali łóżeczko. dobrze tez jesli dostanie jais prezent od mlodszego rodzenstwa (zapomnielismy, a wlasciwie maz zapomnial kupic cokolwiek, ale za to cos sobie tam razem kupili jak bylam w szpitalu). fajne jest tez ze chca sie razem kąpac w wannie, ryk jest jak kinga nie jest kąpana z nim, w miare tez dziela sie zabawkami. fajnie mi sie ich oglada.
Dzięki Moniu za odpowiedź. Na razie ta dwójka wydaje mi się taka lekko przerażająca, ale właśnie nie ze względu na pracę przy nich i zmęczenie, ale na to, że trzeba mieć głowę na karku, żeby dać maksimum siebie nowemu dziecku, a jednocześnie tyle samo starszemu Bo wydaje mi się, że to te pierwsze miesiące procentują (pozytywnie albo - niestety nie rzadko - negatywnie) na całe życie i przyszłe stosunki takiego rodzeństwa.
Pocieszające tylko, że wydaje mi się to takie trudne logistycznie, bo jest nieznane. Tak samo było, jak sobie to jedno dziecko wyobrażałam. Wielka niewiadoma. Jak się pojawi i się je pokocha, pewnie wiele rzeczy "zrobi się" samo

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku
własnie ten brat
z Jasiem mają fajny kontakt
boje sie zapeszać ale mojemu bratu sie zaczeło się układać w głowie
choc i tak promocja do nastepnej klasy pod wielkim znakiem zapytania
dlategoi sciagnełam go do siebie żeby się poduczył

wiesz ja go bardzo kocham, dlatego na niego tak psiocze
bo zależy mi na nim
Może dorasta A z czego ma największe problemy? Chodzi mi o naukę.

Swoją drogą, to zawsze się zastanawiam, i czasem nawet proszę męża żeby mi opowiedział, ale i tak dalej nic nie wiem, co się czuje do rodzeństwa... Jaka to jest miłość. Bardzo żałuję, że sama tego nie wiem

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
humor mam do bani no ale nic

BRumek ładnie piszesz o macierzyństwie! może powinnaś mieć jakiś swój felieton w tematycznej gazecie nie zartuje! miłoby bylo czytelniczkom
A co się dzieje?

Za miłe słowo dziękuję, dobra kobieto Kocham pisać, naprawdę! Tylko czasu za mało...

Cytat:
No wreszcie! Ja rozumiem, że praca, dom itp, ale nie zapominaj o nas
Jak zobaczyła zdjęcie Helenki to przeżyłam mały szok. Mam nadzieję, że się nie obrazisz, czy coś, ale ona jest IDENTYCZNA, jak ja w dzieciństwie Mam kilka zdjęć, gdzie wyglądam dokładnie tak samo!
Cytat:
CHŁOPAK
To genialnie!!! Mąż pewnie szaleje z radości Mam nadzieję, ze Ty też szybko się z tą myślą oswoisz. Chłopaki są super, mówię Ci

A moja magiczna kula idzie do śmieci. Koniec z nią!

Cytat:
tylko ze ja wrocilam w ta sobote - gdy po siedmiu dniach prawie nieustannego deszczu nagle zapanowala Afryka Zal mi bylo Klary, ktora dopiero na godzine przed wyjazdem wykapala sie w basenie, zamiast chlapac sie w wodzie codziennie...ech..

A, no i moze sie jeszcze pochwale, ze kilka dni temu wyszedl Blanie pierwszy zabek okupione to zostalo trzema nieprzespanymi nocami i katarem, na szczescie obylo sie bez tygodniowych meczarni
Szkoda, ze tak wypadło Pechowo trafiliście, bo ten tydzień piękny i upalny.
Brawa za zębola

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziękuję za życzenia urodzinowe. Wczoraj robiliśmy imprezkę. Było fajnie. Agata dostała sporo prezentów. Rowerek miałam nie kupować ale jak mamy to korzystamy. Fajnie się pcha. Sama raczej nie pojeździ bo ciężko. Za rok kupimy jej biegowy. Do tego lego duplo też fajnie się bawi. Dwie lalki piłkę maskotkę pieska sukienkę zestaw do piasku i 400 zł. Nie mamy neta i podczytuję z neta. Co do zlotu najlepiej pasuje nam warszawa. Wszędzie indziej musielibyśy mieć nocleg.
Dobrze gada, polać jej! (ktoś tak kiedyś mówił, chyba Justyna )

Duplo tez mnie kusi, ale chyba jeszcze troszkę poczekam...
Stary 2012-06-18, 21:55   #3438
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej!

Laski nie że niby narzekam, ale nam teście dali torcik mały, teściowa zrobiła, a swojemu drugiemu wnuczkowi ( ten 3 m-ce starszy , co to miał imprę na 50 osób ) dali rowerek biegowy, z tych droższych. Przykro trochę. I w ogóle wczoraj było tylko cały czas o ich drugim wnusiu i tak w kółko. Na igora nawet nie zwracali uwagi. Boli takie coś

M. w domu dziś.
Byłam se zrobić badania, bo się średniawo czuję.
co za ludzie Marinko

Cytat:
to prawie jak kinga. prawie bo ona sama sobie juz nawet kiwa glowa na nie, że nie wolno, jak czegos zakaazanego dotyka, odwraca sie z takim szelmowskim usmiechem i robi dalej swoje. jak znowu powiemy NIE to albo siada i beczy ze nie moze albo olewa... charakterne mam dzieci...
wypisz wymaluj Szymek
Cytat:
Sara ma znowu białko w moczu niby niewiele, 9 i lekko mętny mocz, pozostałe parametry ok, chociaż erytrocyty 2-4 wpw.
Już zaczynam spazmować. Nie wiem, czy taka obecność białka nie jest właśnie spowodowana przegrzaniem, tym że mało jadła
Kur. zawsze coś
biedna Sara . Co do samochodu na razie adwokata nie potrzebujecie, na razie TZ. jest podejrzany ale jak mu postawia zarzuty, to mozecie sie udac do adwokata.
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Alicja ma zapalenie spojówek Czy można chodzić na dwór z dzieckiem ??? Czy lepiej sobie darować na parę dni aż będzie lepiej ???

Marina jak to jest u was ????
Hmm brunetko a to nie z powodu alergii?? Ja bym chyba nie wyszla przez jeden dwa dni, bo teraz wszystko pyli
Cytat:
CHŁOPAK
gratuluje!!!!

Ja dzisiaj z Szymonem bylam na bilansie.Wagowo dobilismy w koncu do trzeciego centyla. Mlody wazy 8400 . Musimy przejsc na inne mleko, tzn sprobowac. Kazala bebilon ale sama nie wiem. Chcialam bebiko ale chyba ma w skladzie sacharoze a nie chce cukrem faszerowac Szymona, zwlaszcza, ze on mleko w nocy pije.
Brumku czy ty wiesz jaki wplyw ma tauryna na organizm?? Bo w jednym mleku zauwazylam tauryne, a z tego co wiem ona jest w tych napojach energetyzujacych.

Teliku mam nadzieje, ze brat sie "pouklada".
Burze wlasnie mamy
Stary 2012-06-18, 22:13   #3439
zanetaa88
Zakorzenienie

Oliweczka nie ma pojęcia jak Ci zazdroszczę!

Moja zasypiała prawie 2h
Nie wiem o co chodzi,
tzn wiem skok i kolejny ząb idzie,
ale mówię wam SAJGON
Idę się ogarnąć i w kimono uciekam.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 22:17   #3440
aania_20
Zakorzenienie

Zmalowana, Lili, u mnie w Deichmannie były przecenione wybrane pary, teraz chyba we wszystkich zaczęła się wyprzedaż 50% na wybrane modele.
Cytat:
tylko ze ja wrocilam w ta sobote - gdy po siedmiu dniach prawie nieustannego deszczu nagle zapanowala Afryka
a to w pełni zrozumiałe
a za ząbka

Cytat:
Dobrze gada, polać jej! (ktoś tak kiedyś mówił, chyba Justyna )

Duplo tez mnie kusi, ale chyba jeszcze troszkę poczekam...

ale wtedy my musiałybyśmy mieć nocleg ;>

No nic, pomyślimy, ostatecznie () może być i Warszawa

Stary 2012-06-18, 22:19   #3441
Zmalowana
Zakorzenienie

ania a pokażesz jakie kupiłaś ? u mnie w Deichmannie jeśli chodzi o sandałki to g*** jest :P

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 22:29   #3442
isiaok
Rozeznanie

Cytat:

Za każdym razem kiedy jedziemy nad polskie morze mamy takie same odczucia...dla porównania-byliśmy kilka razy nad Balatonem na Wegrzech-mamy tyle samo km, pogoda zawsze cudna i słoneczna, 2 razy taniej niz nad morzem(za ta sama cene co pokój nad morzem ma sie do dyspozycji domek), tanie jedzenie a jezioro ciepłe i wielkie jak morze,piaszczyste plaże...cud!

brumek
Miłość do rodzenstwa w moim przypadku-wieksza niż do rodziców. Kocham brata miłością wielka i nieobiektywna...jestem w stanie wybaczyc wszystko i wszedzie-mimo, że to chyba ode mnie usłyszał najwiecej gróżb karalnych Ja dla niego tez jestem numerem jeden-autrytet wśród autorytetówzawsze tworzymy wspólny frontTż też ma brata, też jest dla niego bardzo ważny i całe zycie ratowali sie nawzajem i z tego powodu tż myśli o drugim dziecku. Ja też nie chciałabym zeby Ewcia była sama ale nie wiem czy możliwe jest stworzenie drugiego numeru jeden

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

KajollW szpitalu Ewcia była karmiona bebikiem(Na klinikach Bebilon jest tylko dla wybrańców) a w domu od razu kupiliśmy Bebilon. Niestety Bebilon powodował u niej straszne kolki, ulewanie i po miesiacu wrociliśmy do bebiko. Różnia sie chyba dwiema pozycjami...oba maja w składzie tauryne, a bebilon jest słodszy...sama sie wiec dziwie, że jej nie zasmakował. Pudełko na pewno podbija cene...
Stary 2012-06-18, 22:36   #3443
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

ale wtedy my musiałybyśmy mieć nocleg ;>

No nic, pomyślimy, ostatecznie () może być i Warszawa
Zapraszam, ile się pomieści

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Brumku czy ty wiesz jaki wplyw ma tauryna na organizm?? Bo w jednym mleku zauwazylam tauryne, a z tego co wiem ona jest w tych napojach energetyzujacych.
Wiem To m.in. neuroprzekaźnik, dlatego go pewnie dodają do tych napojów. Ale przede wszystkim ona bierze udział w metabolizmie tłuszczów i jest niezbędna do pracy np. wątroby. Chyba też coś z neutralizowaniem toksyn w wątrobie miała wspólnego. W każdym razie to po prostu aminokwas, niezbędny do życia. Nic groźnego, samo dobro

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
brumek
Miłość do rodzenstwa w moim przypadku-wieksza niż do rodziców. Kocham brata miłością wielka i nieobiektywna...jestem w stanie wybaczyc wszystko i wszedzie-mimo, że to chyba ode mnie usłyszał najwiecej gróżb karalnych Ja dla niego tez jestem numerem jeden-autrytet wśród autorytetówzawsze tworzymy wspólny frontTż też ma brata, też jest dla niego bardzo ważny i całe zycie ratowali sie nawzajem i z tego powodu tż myśli o drugim dziecku. Ja też nie chciałabym zeby Ewcia była sama ale nie wiem czy możliwe jest stworzenie drugiego numeru jeden
Serio? niesamowite, pięknie się o tym czyta. Właśnie takie coś zawsze mi się marzyło. Zazdroszczę takiej osoby I chyba wielkie brawa należą się Waszym rodzicom, że tak Was wychowali. Mój mąż i jego siostra w ogóle nie są sobie bliscy, ale to zdecydowanie "zasługa" rodziców, gł. ich taty, który od zawsze wprowadzał między nich elementy rywalizacji. I to takiej najgorszej, typu "musicie zasłużyć na miłość tatusia i to które się bardziej postara tatuś pokocha bardziej"
A jaka jest między Wami różnica wieku?
Stary 2012-06-18, 22:37   #3444
pieleszka
Wtajemniczenie

Oliweczko gratuluję!!

co do zlotu to jestem za Poznaniem chociaż najchętniej pojechałabym do Krakowa bo kocham to miasto bezgranicznie ale może być i Warszawa - nigdy nie byłam (ale wstyd...) to byłby pretekst stolicę zobaczyć

brumku
co do uczuć jakimi darzy się rodzeństwo to jest ich cała gama..ja zdążyłam w swoim życiu chyba każde odczuć (oczywiście poza tymi bardzo negatywnymi np. nienawiść...). mam 6 rodzeństwa i w zależności od tego na jakim byłam etapie rozwoju tak moje siostry i bracia byli dla mnie: ideałem, wzorem do naśladowania (to starszy brat), kulą u nogi (to o młodszej siostrze ), powodem do dumy (moje starsze rodzeństwo-śliczne siostry i przystojny brat) itp... a teraz moja młodsza siostra to moja najlepsza przyjaciółka, a z tymi starszymi to od niedawna łapię kontakt -bo dopiero od niedawna przestałam być dla nich "maluchem" ... ale generalnie kocham ich wszystkich

iustyna czekam na info!!!!!!!!!!!!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 22:39   #3445
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
ania a pokażesz jakie kupiłaś ? u mnie w Deichmannie jeśli chodzi o sandałki to g*** jest :P
to akurat nie sandałki tylko pełne, zrobię rano zdjęcie bo na ich stronie nie mogę znaleźć. A za sandałkami jutro popatrzę bo ten co byłam, to mały sklep więc i mały wybór

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Zapraszam, ile się pomieści
to jakby co, zwalam Ci się na głowę

Stary 2012-06-18, 22:43   #3446
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
ja nawet krótkim wole tyłem wjezdzac bo widze wszystko w lusterkach a tak to boje sie ze przodem zaryje w jaks bok... no i nienawidze parkowac na kopercie - parkowanie równoległe http://www.zielant.pl/images/ilustra...rownolegle.jpg bo zawsze jest malo miejsca a ja za płytko wjade i wystaje mi bok samochodu, czego nie miem naprawic
co do parkowania 99% mojego parkowania odbywa sie tylem - poprostu nalepiej mi sie tak aprkuje nie wazne co to za auto (TZ dorabia handlujac autami, wiec kombi mielismy przeroznej masci). Jak juz musze to parkuje przodem, a koperta jakos wychodiz wiec nie jest zle.
Cytat:
czy ktoś wogóle czyta co ja pisze??

to popisze jeszcze.
Jak byłam w szpitalu wjechała do nas policja do tżta że niby brał udział naszym samochodem w jakiejś stłuczce na parkingu i uciekł. ( nic takiego nie miało miejsca a samochód stał cały tydzień nie jeżdżony. na 100%) Przesłuchali go jako świadka w sprawie, nic mu więcej nie chcieli powiedzieć, obejrzeli samochód i że niby ma jakieś rysy.
Tżt ostatnio dla świętego spokoju był u rzeczoznawcy i napisał mu orzeczenie że te rysy są stare i nie spowdowane stłuczką itp. 300 zł wyał.
Minęło 3 tyg i tżtz wzywają na komisariat ale już jako podejrzanego
Boże dziewczyny ja mam dość. Czy ktoś podał numery nasze? próbuje nas wkopać? nic takiego nie miało miejsca, tż ma alibi i dużo świadków że auto stało na podwórku.
Teraz przyleciała teściowa żebym ł. przemówiła do rozumu że ma wziąć adwokata i ona zapłaci jeszcze jej wtrącanie mi potrzebne. No i że białko w moczu od przegrzania. -- oby tak było, ale będzie że moja wina...
ja dopiero jestem i dopiero czytam. Powiem ci ze niezle jaja. A moze zwineli wam z auta tablice i oddali, zeby Was wrobic??
a o co chodzi z tym bialkiem w moczu?? bo to przoczylam??

Cytat:

W imieniu Helenki dziękuję za życzenia

U nas wszystko w porządku tylko ciągle mi czas ucieka, rano wstaję (przed 6.00 - to dla sowy tortura) i nawet nie wiem kiedy robi się ciemno i trzeba iść spać... nie mogę się już doczekćc urlopu ( a ten zbliża się już wielkimi krokami)

Helenka zdrowa, waży 9080 (dane z zeszłego czwartku) i ma 75 cm, ma 3 ząbki i prześwit czwartego (górna lewa jedynka - lada dzień się pojawi), raczkuje po całym mieszkaniu (jakby miała motorek w ...), staje przy meblach i robi pierwsze kroczki do boku... aaa i robi "pa pa", "kla kla" językiem, i "no no no" palcem jak wie, że czegoś nie wolno... to tak w skrócie

To tak egoistycznie o nas, nie ma szans, żeby nadrobić (chociaż czasem zdarza mi się podczytywać bez logowania)

a jeżeli chodzi o miasto na zlot - to ja jestem jak najbardziej za Poznaniem

w załączeniu Helenka
wszystkiego najlpszego dla helenki
Cytat:
CHŁOPAK
WOW WOW WOW WOW
ale super (po cichu zazdroszecze), ale ciesze sie. Udalo Wam sie. Oby zdrowo rósł. To jakie imie jakby co??

Wiam sie

Mam nerwa i dola i co tylko chcecie. Ale nie chce mi sie pisac w nerwach...

Co do spotkania - hmmm kusicie, ale ja taka srednio zgrana z Wami, wiec....

Tata juz lepiej. Dzis mu szwy zdjeli. Glodny caly czas dokarmiamy go, jutro planuje mu podrzucic obiadek zblenderwany.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

A wogole jest jakis termin na to spotkanie??

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 22:45   #3447
isiaok
Rozeznanie

brumek6 lat...brat chodził 2 lata do szkoły sredniej w Stanach, czego mu tutaj nie uznali i dopiero teraz zdawał mature...tam najlepszy uczen a tu lekko mu odbiło i modlimy sie o wyniki matury. Matme chyba oblał...
Tż też ma różnice 6 lat ale on jest młodszy. Dogadujemy sie ze szwagrem swietnie-on tatusiował a ja matkowałam
Masz racje, że to jak jest dzisiaj miedzy nami to głownie zasługa rodziców
Stary 2012-06-18, 22:47   #3448
youyou
Zakorzenienie

hej mamusie

Przeczytałam na razie ostatnią stronę...

Oliweczka gratuluję synka

CO do spotkania to mi pasuje Waarszawa i Poznan też, otworzyli przecież A2

Też czekam z niecierpliwością na wyprzedaże, muszę kupić dzieciakom parę par butów i ubranka na jesień
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 23:12   #3449
Marcelina_
Raczkowanie

Nawet nie wiedziałam, że jest tu taki wątek
Jak widzicie, nie jestem wielką "nabijaczką" postów na tym forum bo przeraża mnie jego wielkość.
Na pewno nie nadrobię zaległości bo jest to niewykonalne i wdrożyć się pewnie też nie wdrożę.

W każdym razie miło Was tu widzieć, pozdrawiam - mama dziewuszki z 15 sierpnia.
Marcelina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 23:13   #3450
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Marcelina_ Pokaż wiadomość
Nawet nie wiedziałam, że jest tu taki wątek
Jak widzicie, nie jestem wielką "nabijaczką" postów na tym forum bo przeraża mnie jego wielkość.
Na pewno nie nadrobię zaległości bo jest to niewykonalne i wdrożyć się pewnie też nie wdrożę.

W każdym razie miło Was tu widzieć, pozdrawiam - mama dziewuszki z 15 sierpnia.
Witaj, opowiedz cos o sobie i corci

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości