|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
oooo Blondynka wrociliscie? jak bylo?
Piwnooka Helenka jest urocza Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-18 o 20:47 |
|
|
|
#3422 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Witam!!!!!!
Helenko 100lat!!!!!!!!! Marina Strasznie to przykre co piszesz...mój tż też cały czas zwraca Może maja rzadszy kontakt z Igorkiem?Oliweczka Jak wizyta????????Rośnie fasolina? Patik Znowu złe wyniki... może to rzczywiscie tylko przegrzanie,tak jak pisała zanetka.Wczoraj mało piła-może być...Z samochodem też nie pomoge-chociaż wydaje mi sie, że jeśli tż ma świadków,że samochod nie opuścił parkingu to nie ma czego sie obawiac Ewik też uwielbia IKEE...a dużego szczura ubóstwia!!! Cytat:
Helenki dawno nie widziałam...jak urosła!!!I brawa za wszystkie nowe umiejetnosci ![]() A u Nas...oprócz tego,że Ewcia budzi sie wcześniej niż kury sasiada, budzi sie po 3 razy zeby namnie spojrzec,wrzasnac i wziac łyka wody to jeszcze zapomina,że trzeba iść spać właśnie zaliczyłam 15minutowe odkładanie i 30 min mizianie po raczce...prawie sama zasnełamAle to na pewno jest skok, zęby i pogoda wiec na pewno przejdzie ![]() Tak gorąco ,że do piaskownicy weszłyśmy o godz 18...duchota! Elliki już długo nie ma... |
|
|
|
|
#3424 |
|
Rozeznanie
|
Oliweczka
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i: ale fajnie, będzie parka. I kupowanie ubranek dla chłopca
|
#3426 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
daj znać co wyszło ![]() Cytat:
no jak to nie? Pewnie że czytam. A z policją nie wiem nic niestety, ale teściowa wredna TŻowi na pewno nic nie udowodnią Cytat:
![]() u nas pogoda piękna ![]() gratulacje!!!!! Kupiłam małemu nowe Elefanteny za 50 zł a jutro muszę się do Ikei wybrać ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- fajne promocje (chyba) jeśli któraś Bebilon kupuje http://www.rossnet.pl/Rossne/promocjerossne
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale masz przygody Patik :/ uciekaj stamtąd gdzie pieprz rośnie. U nas nic nowego w sumie. Nawet nie wiem co napisać. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- ania a gdzie takie tanie ?
|
#3428 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
ale super!Też mi się parka marzy ![]() Cytat:
Promocja na butki była, że dorwałaś za 50zł ? ![]() Na te bebilony trzeba kody pobrać? ![]() Nie umiem Kto mi pobierze? (dla koleżanki )
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
NIe, to nie są te promocje z kodów. Też je dostałam na maila. To się trzeba było w tym programie Rossnę zarejestrować i teraz oni od czasu do czasu różne promocje podsyłają. A żeby się zarejestrować trzeba iść do Rossmanna, wziąć przy kasie taką kartę, a potem ją zarejestrować przez internet.
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mhm... Kartę mam, muszę więc ją zarejestrować ![]() Dzięki
|
|
|
|
|
#3432 |
|
Zadomowienie
|
tylko ze ja wrocilam w ta sobote - gdy po siedmiu dniach prawie nieustannego deszczu nagle zapanowala Afryka
Zal mi bylo Klary, ktora dopiero na godzine przed wyjazdem wykapala sie w basenie, zamiast chlapac sie w wodzie codziennie...ech..A, no i moze sie jeszcze pochwale, ze kilka dni temu wyszedl Blanie pierwszy zabek okupione to zostalo trzema nieprzespanymi nocami i katarem, na szczescie obylo sie bez tygodniowych meczarni |
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy basen na balkonie
Moje psy też kochaja ikeowskie szczury, maja po jednym na głowe. Miały wcześniej po dwa, ale zjadły ![]()
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3435 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Brumek kula Ci sie popsula ![]() a co wiecej lekarz powiedzial? wszystko w porzadku ? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-18 o 21:49 |
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzenia urodzinowe. Wczoraj robiliśmy imprezkę. Było fajnie. Agata dostała sporo prezentów. Rowerek miałam nie kupować ale jak mamy to korzystamy. Fajnie się pcha. Sama raczej nie pojeździ bo ciężko. Za rok kupimy jej biegowy. Do tego lego duplo też fajnie się bawi. Dwie lalki piłkę maskotkę pieska sukienkę zestaw do piasku i 400 zł. Nie mamy neta i podczytuję z neta. Co do zlotu najlepiej pasuje nam warszawa. Wszędzie indziej musielibyśy mieć nocleg.
|
|
|
|
#3437 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie mam pojęcia, co poradzić. Mnie kiedyś wezwali do zapałcenia mandatu za odholowanie mojego samochodu. Szok przeżyłam, bo nigdy nikt mi go nigdzie nie holował Ale wystarczyło zadzwonić i wszystko się wyjaśniło.Cytat:
Bo wydaje mi się, że to te pierwsze miesiące procentują (pozytywnie albo - niestety nie rzadko - negatywnie) na całe życie i przyszłe stosunki takiego rodzeństwa. Pocieszające tylko, że wydaje mi się to takie trudne logistycznie, bo jest nieznane. Tak samo było, jak sobie to jedno dziecko wyobrażałam. Wielka niewiadoma. Jak się pojawi i się je pokocha, pewnie wiele rzeczy "zrobi się" samo ![]() Cytat:
A z czego ma największe problemy? Chodzi mi o naukę.Swoją drogą, to zawsze się zastanawiam, i czasem nawet proszę męża żeby mi opowiedział, ale i tak dalej nic nie wiem, co się czuje do rodzeństwa... Jaka to jest miłość. Bardzo żałuję, że sama tego nie wiem ![]() Cytat:
Za miłe słowo dziękuję, dobra kobieto Cytat:
Ja rozumiem, że praca, dom itp, ale nie zapominaj o nas ![]() Jak zobaczyła zdjęcie Helenki to przeżyłam mały szok. Mam nadzieję, że się nie obrazisz, czy coś, ale ona jest IDENTYCZNA, jak ja w dzieciństwie Mam kilka zdjęć, gdzie wyglądam dokładnie tak samo!To genialnie!!! Mam nadzieję, ze Ty też szybko się z tą myślą oswoisz. Chłopaki są super, mówię Ci ![]() A moja magiczna kula idzie do śmieci. Koniec z nią! ![]() Cytat:
Brawa za zębola ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
)Duplo tez mnie kusi, ale chyba jeszcze troszkę poczekam...
|
|
#3438 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Co do samochodu na razie adwokata nie potrzebujecie, na razie TZ. jest podejrzany ale jak mu postawia zarzuty, to mozecie sie udac do adwokata.Cytat:
gratuluje!!!! Ja dzisiaj z Szymonem bylam na bilansie.Wagowo dobilismy w koncu do trzeciego centyla. Mlody wazy 8400 . Musimy przejsc na inne mleko, tzn sprobowac. Kazala bebilon ale sama nie wiem. Chcialam bebiko ale chyba ma w skladzie sacharoze a nie chce cukrem faszerowac Szymona, zwlaszcza, ze on mleko w nocy pije.Brumku czy ty wiesz jaki wplyw ma tauryna na organizm?? Bo w jednym mleku zauwazylam tauryne, a z tego co wiem ona jest w tych napojach energetyzujacych. Teliku mam nadzieje, ze brat sie "pouklada". Burze wlasnie mamy
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka nie ma pojęcia jak Ci zazdroszczę!
![]() Moja zasypiała prawie 2h ![]() Nie wiem o co chodzi, tzn wiem skok i kolejny ząb idzie, ale mówię wam SAJGON Idę się ogarnąć i w kimono uciekam. |
|
|
|
#3440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana, Lili, u mnie w Deichmannie były przecenione wybrane pary, teraz chyba we wszystkich zaczęła się wyprzedaż 50% na wybrane modele.
Cytat:
![]() a za ząbka ![]() ![]() Cytat:
ale wtedy my musiałybyśmy mieć nocleg ;> No nic, pomyślimy, ostatecznie (
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
ania a pokażesz jakie kupiłaś ?
u mnie w Deichmannie jeśli chodzi o sandałki to g*** jest :P
|
#3442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brumek Miłość do rodzenstwa w moim przypadku-wieksza niż do rodziców. Kocham brata miłością wielka i nieobiektywna...jestem w stanie wybaczyc wszystko i wszedzie-mimo, że to chyba ode mnie usłyszał najwiecej gróżb karalnych Ja dla niego tez jestem numerem jeden-autrytet wśród autorytetów zawsze tworzymy wspólny front Tż też ma brata, też jest dla niego bardzo ważny i całe zycie ratowali sie nawzajem i z tego powodu tż myśli o drugim dziecku. Ja też nie chciałabym zeby Ewcia była sama ale nie wiem czy możliwe jest stworzenie drugiego numeru jeden ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- KajollW szpitalu Ewcia była karmiona bebikiem(Na klinikach Bebilon jest tylko dla wybrańców |
|
|
|
|
#3443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To m.in. neuroprzekaźnik, dlatego go pewnie dodają do tych napojów. Ale przede wszystkim ona bierze udział w metabolizmie tłuszczów i jest niezbędna do pracy np. wątroby. Chyba też coś z neutralizowaniem toksyn w wątrobie miała wspólnego. W każdym razie to po prostu aminokwas, niezbędny do życia. Nic groźnego, samo dobro ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
I chyba wielkie brawa należą się Waszym rodzicom, że tak Was wychowali. Mój mąż i jego siostra w ogóle nie są sobie bliscy, ale to zdecydowanie "zasługa" rodziców, gł. ich taty, który od zawsze wprowadzał między nich elementy rywalizacji. I to takiej najgorszej, typu "musicie zasłużyć na miłość tatusia i to które się bardziej postara tatuś pokocha bardziej" ![]() A jaka jest między Wami różnica wieku?
|
|
#3444 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko gratuluję!!
co do zlotu to jestem za Poznaniem ![]() brumku co do uczuć jakimi darzy się rodzeństwo to jest ich cała gama..ja zdążyłam w swoim życiu chyba każde odczuć (oczywiście poza tymi bardzo negatywnymi np. nienawiść...). mam 6 rodzeństwa i w zależności od tego na jakim byłam etapie rozwoju tak moje siostry i bracia byli dla mnie: ideałem, wzorem do naśladowania (to starszy brat), kulą u nogi (to o młodszej siostrze ), powodem do dumy (moje starsze rodzeństwo-śliczne siostry i przystojny brat) itp... a teraz moja młodsza siostra to moja najlepsza przyjaciółka, a z tymi starszymi to od niedawna łapię kontakt -bo dopiero od niedawna przestałam być dla nich "maluchem" ... ale generalnie kocham ich wszystkich iustyna czekam na info!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- to jakby co, zwalam Ci się na głowę
|
|
|
#3446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a o co chodzi z tym bialkiem w moczu?? bo to przoczylam?? Cytat:
WOW WOW WOW WOW ale super Wiam sie Mam nerwa i dola i co tylko chcecie. Ale nie chce mi sie pisac w nerwach... Co do spotkania - hmmm kusicie, ale ja taka srednio zgrana z Wami, wiec.... Tata juz lepiej. Dzis mu szwy zdjeli. Glodny caly czas dokarmiamy go, jutro planuje mu podrzucic obiadek zblenderwany. ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- A wogole jest jakis termin na to spotkanie??
|
|
#3447 |
|
Rozeznanie
|
brumek6 lat...brat chodził 2 lata do szkoły sredniej w Stanach, czego mu tutaj nie uznali i dopiero teraz zdawał mature...tam najlepszy uczen a tu lekko mu odbiło i modlimy sie o wyniki matury. Matme chyba oblał...
![]() Tż też ma różnice 6 lat ale on jest młodszy. Dogadujemy sie ze szwagrem swietnie-on tatusiował a ja matkowałam ![]() Masz racje, że to jak jest dzisiaj miedzy nami to głownie zasługa rodziców |
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
Przeczytałam na razie ostatnią stronę... Oliweczka gratuluję synka ![]() CO do spotkania to mi pasuje Waarszawa i Poznan też, otworzyli przecież A2 ![]() Też czekam z niecierpliwością na wyprzedaże, muszę kupić dzieciakom parę par butów i ubranka na jesień
|
#3449 |
|
Raczkowanie
|
Nawet nie wiedziałam, że jest tu taki wątek
![]() Jak widzicie, nie jestem wielką "nabijaczką" postów na tym forum bo przeraża mnie jego wielkość. Na pewno nie nadrobię zaległości bo jest to niewykonalne i wdrożyć się pewnie też nie wdrożę. W każdym razie miło Was tu widzieć, pozdrawiam - mama dziewuszki z 15 sierpnia. |
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Może maja rzadszy kontakt z Igorkiem?
może to rzczywiscie tylko przegrzanie,tak jak pisała zanetka.Wczoraj mało piła-może być...

właśnie zaliczyłam 15minutowe odkładanie i 30 min mizianie po raczce...prawie sama zasnełam
klask i: ale fajnie, będzie parka. I kupowanie ubranek dla chłopca 
daj znać co wyszło
TŻowi na pewno nic nie udowodnią 

zębole
bo jak miala kinga wrocic to razem z tata skladali łóżeczko. dobrze tez jesli dostanie jais prezent od mlodszego rodzenstwa (zapomnielismy, a wlasciwie maz zapomnial kupic cokolwiek, ale za to cos sobie tam razem kupili jak bylam w szpitalu). fajne jest tez ze chca sie razem kąpac w wannie, ryk jest jak kinga nie jest kąpana z nim, w miare tez dziela sie zabawkami. fajnie mi sie ich oglada.
Mam kilka zdjęć, gdzie wyglądam dokładnie tak samo!