Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 13:02   #3151
depoison
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Jakie cudo!!!! Jest przepiękna Ja odkąd jestem w ciąży kocham wszystkie zwierzaki 100x mocniej niż przed ciążą (a i przed byłam lekko stuknięta na punkcie zwierzaków).
mi się tak zrobiło, od kiedy mam swojego kota
Tzn. w domu rodzinnym zawsze były zwierzęta, ale ta kotka jest pierwszym, które jest wyłącznie moje, za które od początku do końca jestem odpowiedzialna.
I zapałałam do niej jakimś takim aż niezdrowym afektem, że jego nadmiary przerzucam też na inne futra

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
wczoraj dotarło do mnie zmiażdżone opakowanie liści malin zakupionych na allegro i wieczorem wypróbowałam, smakuje jak zwykłe zielsko, pijesz raz dziennie?
polecono mi pić trzy razy dziennie
niby dlatego aż tyle, że tak późno zaczęłam

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Zaraz wpadnie szwagierka z ksiązeczkami dla Małej
koniecznie pokaż, jak dostaniesz!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 13:03   #3152
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość

Soleilka fajnie, że już wróciłas ze szpitala i nadal w dwupaku

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Wizyta u położnej udana Dziecko główką w dół, mogę czuć ucisk jak chodzę bo już rodziłam, ale główka jeszcze nie jest w kanale. Serduszko super bije Brzuch ma odpowiednie wymiary Ciśnienie książkowe
Tylko w moczu coś wyszło Po ostatniej wizycie wysłała mój mocz do analizy i wyszła jakaś infekcja (a mnie oczywiście nic nie boli ) i ponoć kontaktowała się ze mną 6 czerwca, a ja nie dostałam żadnej wiadomości ani na komórkę, ani na stacjonarny A miałam brać antybiotyk na tę infekcję-dlatego dopiero dziś odebrałam receptę i od dziś zacznę brać dopiero...
Powiedziała, że mam się nie martwić bo to nic groźnego, ale lepiej to wyleczyć teraz.
Na 3 lipca umówiła mi wizytę do GP a gdybym się nie rozpakowała w terminie to jeszcze mam wizytę u niej 17 lipca-ale mówi że pewnie już się nie spotkamy, dopiero jak urodzę I że jak nie przyjdę na wizytę to będzie wiedziała że ma czekać na fax ze szpitala że urodziłam
Bez niczego podpisała mi papiery na Sure Start, także to też już wysłaliśmy, może akurat dostaniemy tę kasę

A potem poszliśmy na rodzinny spacerek-na plac zabaw, także dziecko mam już wyszalane Pogoda super Teraz zajęłam się tym ciastem, zaraz kładę Dorotkę, tż jedzie na zakupy a ja się będę relaksować
To wizyta udana
Cytat:
Nie, to z powodu moich urodzin
Jak już tak podczytują, to mogliby chociaż życzenia ciężarnej złożyć

Patrz napisałam i połowa zwiała

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 13:06   #3153
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej ja juz po

wk;urw.iona jestem bo mojego gina nie bylo i sie gówno dowiedzialam byla inna ginekolog ktora odwaliła wizyte i tyle. Nawet jej musialam przypominac o gbs i drugi raz musialam na fotel siadac bo se zapomniala pobrac
spytalam o moja cesarke kiedy sie wykonuje miejwecej mowila ze w 39 tyg ale ona by woalla bym ja sprobowala rodzic SN. A ja jej mowie ze ja mam skierowanie i ze swoim uzgodnione ze bedzie cc i chce cc i koniec.

dała na jakies jeszcze badania odrazu zrobiłam,
Nie spodobał jej sie moj zylak a raczej 2 czy 3 tam są na tej nodze i pwoeidziala ze jak do 6 tyg po porodzie nie zejdzie moge se kosmetycznie usunac

mowilam jej ze dzis w nocy mialam straszne skurcze i ciagle twardy rbzuch a ona nawet mnie an ktg nie dała. mowi za 2 tyg niech pani do swego lekarza przyjdzie to on panią na ktg skeiruje i na usg tez

no i tyle , heh.... acha przytyłam 1 kg. Wiec mam juz +18. jestem zaskoczona mile bo w ostatnie 2 tyg przytylam 3 wiec teraz jest coraz lepiej myslalam ze dobije do 20+ ale nie jeszcze

zarejestrowałam sie an zatydzien do mojego i na za dwa tygiodnie. Zobacze jak sie bede czuła jesli bedzie ok to pojde dopiero 3 lipca i pewnie potym 3 lipca juz lada dzien bede miala tą cc bo to juz bedzie 38tydzien.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

acha mocz odebrałam dopieor po wizycie i wyszly ciała ketonowe 15. Co to?
Co za babsko! Dlaczego lekarze, którzy są na zastępstwie prawie zawsze są tacy olewający. Lepiej sprawdź u lekarza ten wynik.

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Kłuje was też coś czasem w cycach, raz w jednym raz w drugim??
Spóźnione życzenia z okazji rocznicy - wszystkiego najlepszego.

Mnie nie kłuje, ale za to są znacznie cieplejsze niż reszta ciała.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Też mamy w pobliżu staw a żaby jak kumkają
Ale fajnie tak wieczorkiem posłuchać żabek. Można się zrelaksować.

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
a czereśnie można jeść jak się karmi??
Raczej nie bardzo. Chyba, że troszeczkę i zobaczyć, jak reaguje dziecko.

Cytat:
Wizyta u położnej udana Dziecko główką w dół, mogę czuć ucisk jak chodzę bo już rodziłam, ale główka jeszcze nie jest w kanale. Serduszko super bije Brzuch ma odpowiednie wymiary Ciśnienie książkowe
Tylko w moczu coś wyszło Po ostatniej wizycie wysłała mój mocz do analizy i wyszła jakaś infekcja (a mnie oczywiście nic nie boli ) i ponoć kontaktowała się ze mną 6 czerwca, a ja nie dostałam żadnej wiadomości ani na komórkę, ani na stacjonarny A miałam brać antybiotyk na tę infekcję-dlatego dopiero dziś odebrałam receptę i od dziś zacznę brać dopiero...
Powiedziała, że mam się nie martwić bo to nic groźnego, ale lepiej to wyleczyć teraz.
Na 3 lipca umówiła mi wizytę do GP a gdybym się nie rozpakowała w terminie to jeszcze mam wizytę u niej 17 lipca-ale mówi że pewnie już się nie spotkamy, dopiero jak urodzę I że jak nie przyjdę na wizytę to będzie wiedziała że ma czekać na fax ze szpitala że urodziłam
Bez niczego podpisała mi papiery na Sure Start, także to też już wysłaliśmy, może akurat dostaniemy tę kasę

A potem poszliśmy na rodzinny spacerek-na plac zabaw, także dziecko mam już wyszalane Pogoda super Teraz zajęłam się tym ciastem, zaraz kładę Dorotkę, tż jedzie na zakupy a ja się będę relaksować
Super.
Cytat:
Ja się podpisuję pod tym Z tym, że ja jestem walnięta z powodu królika (zdjęcie mojego zwierzaka w załączniku)
Ale śliczna księżniczka.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
w załączniku moja 'córcia' - zdjęcie z dziś (tak sie delektuje faktem zaistnienia w jej życiu nowej kanapy) i z wczoraj (tak nam pomagała montować szafę)
Cudne pysio ma Twoja córa.

Cytat:
umyłam glowe jak wyschnie to wkleje foto wlosow. Bo rano zapomnialam. A wyszly cale rude musialam umyc bo chyba farbe zle zmylam byly sztywne i smierdzialy
No właśnie miałam pytać, jak Ci wyszedł kolor.
Jaką farbę kładałaś? Bo wcześniej byłaś brązowa, tak?
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 13:07   #3154
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny patrzyłam an swoje wypisy ze szpitala i ostatnie wyniki i nie mialam wczesniej ciał ketonowych. Kurcze ciekawe od czego

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 13:10   #3155
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość

No właśnie miałam pytać, jak Ci wyszedł kolor.
Jaką farbę kładałaś? Bo wcześniej byłaś brązowa, tak?
tak byłam brązowa ciemne wloski miałam
a teraz kaldłam taki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg LOREAL-MANGO-INTENSE-COPPER-FERIA5.jpg (34,2 KB, 12 załadowań)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-06-19 o 13:11
Stary 2012-06-19, 13:10   #3156
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Ja się podpisuję pod tym Z tym, że ja jestem walnięta z powodu królika (zdjęcie mojego zwierzaka w załączniku)
oh jakie futrzate cudo

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Nasz maluch ma czkawkę najczęściej po tym jak wypiję duże ilości wody niegazowanej na raz właśnie czkawka mu odpuściła po kilku minutach oblega teraz lewą stronę mojego brzucha, przez co tworzy się po tej stronie taka słodka kulka, którą uwielbiam głaskać

Cytat:
moj tylko we wtopreki,l ale jutro bedzie za Nią. (zamienili sie dniami) i chyba sie przejde jutro nie na wizyte ale zeby zobaczyl wynik i ew cos zlecił. A jak nie jutro to za tydzien pojde

wiem wiem, mam w ksiazeczce cały czas a drugie jest w karcie mojej u lekarza.
Chodzisz do swojego gina na nfz czy prywatnie? U nas zawsze nam położna/ gin mówią o tym jak ma być zastępstwo.. i ostatnio trafiłam na fajnego lekarza.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 13:11   #3157
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
o

Chodzisz do swojego gina na nfz czy prywatnie? U nas zawsze nam położna/ gin mówią o tym jak ma być zastępstwo.. i ostatnio trafiłam na fajnego lekarza.
na nfz. I ona nam pwoiedziala ale dzis przed sama wizytą

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 13:12   #3158
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
a teraz kaldłam taki
I wyszło równo? Jaki odcień? Bo ja lubię rudy, ale mam ciemny brąz i pewnie nie wyszłoby ładnie. Jeśli w ogóle byłoby coś widać.
Stary 2012-06-19, 13:12   #3159
natee
Zakorzenienie

Witam, znów dziś odsypiałam noc do 12stej w południe

HANIU wszystkiego najlepszego !!!

Cytat:
w załączniku moja 'córcia' - zdjęcie z dziś (tak sie delektuje faktem zaistnienia w jej życiu nowej kanapy) i z wczoraj (tak nam pomagała montować szafę)
jaki boski pyszczek
Cytat:
śliczności
Cytat:
hej ja juz po

wk;urw.iona jestem bo mojego gina nie bylo i sie gówno dowiedzialam byla inna ginekolog ktora odwaliła wizyte i tyle. Nawet jej musialam przypominac o gbs i drugi raz musialam na fotel siadac bo se zapomniala pobrac
spytalam o moja cesarke kiedy sie wykonuje miejwecej mowila ze w 39 tyg ale ona by woalla bym ja sprobowala rodzic SN. A ja jej mowie ze ja mam skierowanie i ze swoim uzgodnione ze bedzie cc i chce cc i koniec.

dała na jakies jeszcze badania odrazu zrobiłam,
Nie spodobał jej sie moj zylak a raczej 2 czy 3 tam są na tej nodze i pwoeidziala ze jak do 6 tyg po porodzie nie zejdzie moge se kosmetycznie usunac

mowilam jej ze dzis w nocy mialam straszne skurcze i ciagle twardy rbzuch a ona nawet mnie an ktg nie dała. mowi za 2 tyg niech pani do swego lekarza przyjdzie to on panią na ktg skeiruje i na usg tez

no i tyle , heh.... acha przytyłam 1 kg. Wiec mam juz +18. jestem zaskoczona mile bo w ostatnie 2 tyg przytylam 3 wiec teraz jest coraz lepiej myslalam ze dobije do 20+ ale nie jeszcze

zarejestrowałam sie an zatydzien do mojego i na za dwa tygiodnie. Zobacze jak sie bede czuła jesli bedzie ok to pojde dopiero 3 lipca i pewnie potym 3 lipca juz lada dzien bede miala tą cc bo to juz bedzie 38tydzien.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

acha mocz odebrałam dopieor po wizycie i wyszly ciała ketonowe 15. Co to?
co za baba
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam

u nas noc w miare spokojnie, wiec się ciesze

wczoraj rozmawialam z TZtem na temat mojej wagi, czy mu sie podobam itp... To TZ zaczal sobie zartowac, ze przeciez jestem jego kruszynką i jak mu sie nie mam podobac cale szczescie w jego ustach to nie brzmi zle, inaczej by mial przechlapane
kochany TŻ
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No właśnie tak kojarzę.

Rosołek (może być wywar warzywny), do tego śmietanka/mleko z rozmieszaną mąką, co by sosik zaciągnąć - ja dodaję cukier i cutrynę, bo lubię taki słowko-kwaśny. Niektórzy dodają pieczarki, a moja babcia nawet rodzynki.
ja zaciągam śmietanką i maką, dodaje właśnie cukier i kwasek cytrynowy, troche rodzynek, bo TŻ lubi
poza tym lubie jak w wywarze jest duuużo marchewki
Cytat:
Czy inne kocie mamy też mają takie wątpliwości, czy tylko ja jestem do tego stopnia walnięta?
ja też sie martwie jak moja zareaguje na nowego domownika, a raczej dwóch, bo jeszcze moja mama przylatuje na miesiąc
do łóżeczka próbowała wskakiwać, ale ją wyganiamy to teraz przestała. zazwyczaj jak przychodzą goście z maluszkami to albo idze sie położyć w bezpieczne miejsce (na najwyższej szafie albo po prostu do sypialni) albo podchodzi obwąchuje z ciekawości.
z pewnością będzie jej ciężko, bo mamy małe mieszkanko, ale myśle, ze jak nie odtrącimy jej tylko okażemy chociaż 2/3 zainteresowania jakie teraz dostaje to bedzie dobrze, poza tym moja mama tez kocha kotki. myślałam także nad kupnem tego :
http://www.feliway.com/pl/Wszystko-o...jest-Feliway-R

kurcze ale mnie brzuch rozbolał

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 13:12   #3160
Norniczka
Rozeznanie

Hania wszystkiego naj naj
Kathrina jak tylko odbiorę to Ci napisze co i jak
Idę robic kotleciki
Stary 2012-06-19, 13:12   #3161
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny patrzyłam an swoje wypisy ze szpitala i ostatnie wyniki i nie mialam wczesniej ciał ketonowych. Kurcze ciekawe od czego
U mnie ostatnio ketony wyszły jak się odwodniłam.
A teraz wyszło że mam jakąś infekcję w moczu i mam brać antybiotyk.
Ale wyniku tej analizy moczu chyba nie dostałam.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 13:12   #3162
branzoletka
Branzoletka

Witam się z aresztu domowego Narazie nie jest źle i jeszcze się nie nudzę, bo dużo czytania mam Nie wiem czy iść spać czy wypić kawę, bo nie piłam jeszcze ale chyba jednak się drzemnę może nie zaszkodzi to nocnemu spaniu

Haniu najlepsze życzenia z okazji urodzin, spełnienia marzeń i dużo miłości w życiu
JAk tam ciasto, wyszło?

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
aaaaaaa ja też miałam fatalną noc, sypialnia na poddaszu bez klimy to był kiepski pomysł
Współczuję znam ten ból bez wentylatora jakiegoś nie dacie rady

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
tylko że jeden lekarz mówi tak, a drugi inaczej, więc ja już mam mętlik w głowie. Chciałam się tylko dowiedzieć czy przez ostatnie skurcze bardziej się nie skróciła a tu klops.

zaskoczył mnie wczoraj... właśnie odnoszę wrażenie, że on jest trochę zbyt "luzacki"
może coś się dowiem wieczorem
Kurcze bez sensu i jak tu człowiek ma się nie stresować i cieszyć błogosławionym stanem

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
cześć mamcie melduje się że jeszcze nie urodziłam, jakoś nie mam weny do udzielania się ale podczytuje co u Was, z dobrych wieści to mój maluch już jest donoszony bo zaczynam dziś 38 tydz
za donoszenie a męża tak nie strasz, bo ci na zawał padnie

Cytat:

W końcu doszłam do porozumienia z tzem i wybraliśmy imię dla małego, będzie Adam Krzysztof
moje typy, gratuluje

Karmelku mi podoba się ten popiel

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
A my dzisiaj zaczynamy 40 tydzień
Mój komentarz do tego :
ale czemu w podpisie masz, że termin za 7 dni Wydawało mi się, że powinnaś rodzić już...

Własciwie to ja nie rozumiem, bo kiedyś terminy porodów były na 38tc. potem to już się liczyło przeterminowanie a teraz 40 tc. i każą czekać nie wiadomo jeszcze ile

Cytat:
Dziewczyny, macie jakieś pomysły na obiad z użyciem udek kurczaka gotowanych???
Co proponujecie ??
Ja takie udka posypuje przyprawami np. papryką ostrą i słodką, solą i wrzucam do nagrzanego piekarnika na parę minut do zarumienienia udek i uwielbiam takie

Cytat:
Patrzę na ten słodki, ukochany, beztroski pyszczek i mnie aż serce boli.
Czy inne kocie mamy też mają takie wątpliwości, czy tylko ja jestem do tego stopnia walnięta?
Ale to normalne, że jesteś walnięta, bo to twój pierwszy dzidziuś tylko, że miauczy i nie karmiłaś go cycem i jak każda mama poprostu sie martwisz. Ja cię rozumiem, bo jestem kocią mamą od dziecka więc ten tego

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2012-06-19 o 13:15
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 13:13   #3163
Soleilka
Zakorzenienie

Znalazłam w szpitalu ulotkę z Nivea Baby dot. karmienia cyckiem. Może komuś się przyda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_9330.jpg (93,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_9332.jpg (88,6 KB, 27 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-06-19, 13:13   #3164
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
I wyszło równo? Jaki odcień? Bo ja lubię rudy, ale mam ciemny brąz i pewnie nie wyszłoby ładnie. Jeśli w ogóle byłoby coś widać.
bylo by widac. tez mam ciemny braz. tzn mialam,. Wyszlo ok, odrosty ciut jasniejsze ale nie widac tego jakos zbytnio.

Jak wyschną to cykne zdj bo akurat slonce jest.

A ta farba z loreala jest rizjasniająca sama w sobie dlatego normalnie wychodzi

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-19, 13:14   #3165
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej laski Melduję, że dzisiaj rano jechałam do pracy busikiem i jakiś chłop chciał ustąpić mi miejsce Nie skorzystałam, bo jeszcze jakieś wolne były, ale i tak zrobiło mi się miło, że chciał to zrobić. Zresztą wcześniej w ciąży mi się to nie zdarzyło

Druga sprawa - przyszła dzisiaj paczka z wyprawką od r_p77, wszystko się zgadza i jest ok za wyjątkiem tego, że nie było paragonu. Jak zamawiałyście coś u tego sprzedawcy dostałyście jakiegoś świcha?

Małż zostawił mi neta - obecnie korzystamy z playa, więc mam chwilkę żeby poczytać co tam naskrobałyście od rana

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 13:14   #3166
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie ostatnio ketony wyszły jak się odwodniłam.
A teraz wyszło że mam jakąś infekcję w moczu i mam brać antybiotyk.
Ale wyniku tej analizy moczu chyba nie dostałam.
hmmm, ale ja pije...... Wiec nie wiem. moze z amało?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-19, 13:15   #3167
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
JAk tam ciasto, wyszło?
Kruche wyszło Teraz zrobiłam pianę z białek, budyniu i truskawek i znów poszło do pieca. Jak wyjdzie to wrzucę Wam przepis
Stary 2012-06-19, 13:20   #3168
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
bylo by widac. tez mam ciemny braz. tzn mialam,. Wyszlo ok, odrosty ciut jasniejsze ale nie widac tego jakos zbytnio.

Jak wyschną to cykne zdj bo akurat slonce jest.

A ta farba z loreala jest rizjasniająca sama w sobie dlatego normalnie wychodzi
Kiedyś robiłam to mango, ale wtedy miałam ciut jaśniejsze włosy po pasemkach.
Ojjj i przez Ciebie znowu będą mi myśli krążyć wokół rudości.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej laski Melduję, że dzisiaj rano jechałam do pracy busikiem i jakiś chłop chciał ustąpić mi miejsce Nie skorzystałam, bo jeszcze jakieś wolne były, ale i tak zrobiło mi się miło, że chciał to zrobić. Zresztą wcześniej w ciąży mi się to nie zdarzyło

Druga sprawa - przyszła dzisiaj paczka z wyprawką od r_p77, wszystko się zgadza i jest ok za wyjątkiem tego, że nie było paragonu. Jak zamawiałyście coś u tego sprzedawcy dostałyście jakiegoś świcha?

Małż zostawił mi neta - obecnie korzystamy z playa, więc mam chwilkę żeby poczytać co tam naskrobałyście od rana
Miło ze strony pana.

Ja dostałam paragon. Przejżyj wszystko, może gdzieś się zawieruszył.
Stary 2012-06-19, 13:21   #3169
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Cudne pysio ma Twoja córa.
Dziękujemy
i gabaryty też ma cudne
i sposób bycia
(vide załącznik, jeszcze ciepły, zdj. sprzed godziny)

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
z pewnością będzie jej ciężko, bo mamy małe mieszkanko, ale myśle, ze jak nie odtrącimy jej tylko okażemy chociaż 2/3 zainteresowania jakie teraz dostaje to bedzie dobrze, poza tym moja mama tez kocha kotki. myślałam także nad kupnem tego :
http://www.feliway.com/pl/Wszystko-o...jest-Feliway-R
my z kolei wiecznie na kupie w sypialni - i nie wiem, gdzie ona teraz będzie spać, skoro miejsce w którym kładła się najchętniej (taka skrzynia, mieliśmy na nią rzucony koc) teraz będzie zajęte przez łóżeczko
Kupna Feliway też nie wykluczam

Cytat:
Ale to normalne, że jesteś walnięta, bo to twój pierwszy dzidziuś tylko, że miauczy i nie karmiłaś go cycem i jak każda mama poprostu sie martwisz. Ja cię rozumiem, bo jestem kocią mamą od dziecka więc ten tego
dokładnie tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4755a [640x480].jpg (43,8 KB, 31 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 13:24   #3170
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Ja wiem tylko o jednej przyczynie pojawienia się ciał ketonowych w moczu - wytwarzają się kiedy podczas intensywnego spalania tk. tłuszczowej mało pijemy. Zauważyłam taką prawidłowość na wynikach badań kilku moich pacjentek.

Tutaj jest artykuł na podstawie kilku mądrych książek:

http://abccukrzyca.pl/badanie-na-obe...nowych-w-moczu

Najlepiej jednak jak dopytasz gina, pewnie trzeba będzie poszerzyć badania i dowiesz się czegoś bardziej konkretnego.

Cytat:
a teraz kaldłam taki
o czad, mój ulubiony rudy zawsze o takim marzyłam choć wiem, że wyglądałabym w takim odcieniu jak straszydło

Cytat:
na nfz. I ona nam pwoiedziala ale dzis przed sama wizytą
Ale najważniejsze, że jesteś umówiona na wizytę w krótkim odstępie czasu. Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem Twojej opieki na nfz. Twój lekarz sprawia wrażenie solidnego, wizyty są bardzo częste, masz usg i liczne badania. U nas w ośrodku lekarze przyjmujący na nfz zapraszają na wizyty raz w miesiącu, usg jest tylko jedno, nie robią ktg, zlecają tylko podstawowe badania. Mają ogromne ale odnośnie zwolnień lekarskich - do tego stopnia, że koleżanka z półpaścem w 4 msc ciąży musiała pracować bo nie dostała zwolnienia. Co dla mnie jest absurdem. Dlatego zdecydowaliśmy się z mężem na kosztowną opiekę prywatną.
Stary 2012-06-19, 13:25   #3171
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś robiłam to mango, ale wtedy miałam ciut jaśniejsze włosy po pasemkach.
Ojjj i przez Ciebie znowu będą mi myśli krążyć wokół rudości.
ja juz mialam kiedys ale wrocilam do ciemnych przed slubem. Mimo z emi sie rudy pdoobał i mi pasował. Ale sie zmywa. I teraz znowu zafarbowałam.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-19, 13:27   #3172
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
aha, chciałam się pochwalić, że wczoraj zaczęłam pić herbatę z liści malin (karolka, info dla Ciebie - 1,95€ za 50g, w aptece, farmaceutka sama to przygotowała, torebkowanych nie mieli ), bo mnie położna prawie opieprzyła, że w tak zaawansowanej ciąży jeszcze tego nie robię.
Zaczęłam przebąkiwać, że mi się tam do wywoływania porodu nie śpieszy, bo Zosia jest mała, a ta spojrzała na mnie jak na jakąś pomyloną i powiedziała, że taka herbatka nic mi nie wywoła - po prostu jak już przyjdzie co do czego, to PRZEBIEG porodu będzie szybszy i łagodniejszy a skurcze bardziej skuteczne.
No i się dałam przekonać
dziękuję za pamięć
taniocha
a czy jak jestem w 34tc mogę już też ją pić???
Stary 2012-06-19, 13:29   #3173
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem tylko o jednej przyczynie pojawienia się ciał ketonowych w moczu - wytwarzają się kiedy podczas intensywnego spalania tk. tłuszczowej mało pijemy. Zauważyłam taką prawidłowość na wynikach badań kilku moich pacjentek.

Tutaj jest artykuł na podstawie kilku mądrych książek:

http://abccukrzyca.pl/badanie-na-obe...nowych-w-moczu

Najlepiej jednak jak dopytasz gina, pewnie trzeba będzie poszerzyć badania i dowiesz się czegoś bardziej konkretnego.

o czad, mój ulubiony rudy zawsze o takim marzyłam choć wiem, że wyglądałabym w takim odcieniu jak straszydło

Ale najważniejsze, że jesteś umówiona na wizytę w krótkim odstępie czasu. Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem Twojej opieki na nfz. Twój lekarz sprawia wrażenie solidnego, wizyty są bardzo częste, masz usg i liczne badania. U nas w ośrodku lekarze przyjmujący na nfz zapraszają na wizyty raz w miesiącu, usg jest tylko jedno, nie robią ktg, zlecają tylko podstawowe badania. Mają ogromne ale odnośnie zwolnień lekarskich - do tego stopnia, że koleżanka z półpaścem w 4 msc ciąży musiała pracować bo nie dostała zwolnienia. Co dla mnie jest absurdem. Dlatego zdecydowaliśmy się z mężem na kosztowną opiekę prywatną.
Nom moj gin naprawde jest w porzadku. Wszystkie badania mam na nfz, wszelkie usg(u niego mialam kilka juz) no i sam mnie z pracy wyrwał na zwolnienie bo mialam bole i brał pod uwage wczensiejsz eproonienie. Wiec ja od 9 tygodnia na zwolnieniu jestem. A marudził mi od poczatku.
No i od poczatku mam wizyty co 2 tyg co sprawilo z ejuz mam drugą ksiazeczke ciązy

ja sie chyba przejde jutro bo jutro jest za tą w zastepstwie wiec tylko pojde i podpytam.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-19, 13:29   #3174
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale śliczna księżniczka.
To książę Książę Marianek Ale dziękuję
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 13:31   #3175
Soleilka
Zakorzenienie

nie mam co zrobić ze sobą

Bloguję
Stary 2012-06-19, 13:32   #3176
karolka110
Wtajemniczenie

aha Dziewczynki a jak wygląda to badanie na streptokokki??
Stary 2012-06-19, 13:32   #3177
hanjah
Zakorzenienie

depoison-to od kiedy można te liście malin pić? Jak w czwartek zaczynam 38. tydzień to już mogę?
Stary 2012-06-19, 13:32   #3178
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Własciwie to ja nie rozumiem, bo kiedyś terminy porodów były na 38tc. potem to już się liczyło przeterminowanie a teraz 40 tc. i każą czekać nie wiadomo jeszcze ile

Ja takie udka posypuje przyprawami np. papryką ostrą i słodką, solą i wrzucam do nagrzanego piekarnika na parę minut do zarumienienia udek i uwielbiam takie

Wg niektórych źródeł ciąża donoszona to 38 - 42 tc i w tym czasie może nastąpić poród. Po 42 tc ciąża przenoszona co ma miejsce niezwykle rzadko bo najczęściej kilka dni po 40 tc wywołują poród.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

miałam paragonik
Stary 2012-06-19, 13:35   #3179
muminek82
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Haniu jeszcze raz życzę Wszystkiego Najlepszego!!!
i gratuluje udanej wizyty

prince co za babsztyl

dziewczyny gratuluje rozpoczętych tygodni

czekam na wyniki badań,rano pojechałam z mężem do lab. póżniej szybkie zakupy jak wróciliśmy do domu to położyłam się jak mi sie wydawało na chwilę, spałam do 13tej

dzisiaj z Miłoszkiem zaczynamy 39 tc stawiam lody dla ochłody

lece na obiadek a póżniej będe nadrabiała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ;lody.jpg (11,0 KB, 1 załadowań)
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 13:35   #3180
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
aha Dziewczynki a jak wygląda to badanie na streptokokki??
Lekarz pobiera wymaz z pochwy (i chyba odbytu, ale ja tylko z pochwy miałam).

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Haniu jeszcze raz życzę Wszystkiego Najlepszego!!!
i gratuluje udanej wizyty
Dziękuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości