Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-20, 22:27   #64681
Absurdalna07
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Mam ta pierwsza i polecam Wprawdzie nie mam porownania z innymi, ale przypuszczam, ze kryza to duzy plus - wlosy sie nie rozwiewaja, wiec nie tworzy sie puch. Przelacznik zimnego powietrza tez jest taki jak trzeba, nie musze go caly czas trzymac. Jednak ta suszarka ma jeden minus - nastepny nawiew po chlodnym to od razu goracy, tzn. zbyt goracy, zeby go trzymac dluzsza chwile przy glowie, wiec musze co chwile przeskakiwac miedzy nim a chlodnym. Bo na samym chlodnym to moje wlosy bym musiala suszyc godzine
Czasem wlosy wychodza mi troche pogniecione, ale mysle, ze to kwestia wprawy, bo rzadko bardzo susze. Jak raz walnelam sobie plukanke cysteinowa, potem sporo zelu lnianego i wysuszylam wlasnie ta suszara przykladajac sie jak nalezy to udalo mi sie osiagnac najlepsze wlosy ever Ale tylko raz
To już kolejny głos za tą suszarą
Jedna rzecz tylko mnie zastanawia. W opisie produktu jest informacja, że są 3 stopnie temperatury plus zimny nawiew. I mimo tego najniższy z tych 3 jest gorący?

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Witamy w świecie drogeryjnych niszczycieli włosów Ja używałam tylko takich pianek do niedawna i nie dość, że włosy zawsze tak posklejane, że można je łamać, to jeszcze coraz bardziej suche Na szczęście trafiłam tutaj Ale i tak zamierzam kupić piankę Isany na wypróbowanie

ej, no ja oczywiście nie wiedziałam Dobrze, że ktoś napisał
Kładłaś na suche? Pokaż efekty
Absurdalna07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 23:04   #64682
Malwina_89
Zakorzenienie

Wiecie co, zafundowałam moim włosom dzisiaj zestaw pielęgnacyjny minimum (mycie szamponem Babydream, potem odżywka Alterra granat i aloes, pianka Isana, żel Gibbelini i mrożący, ręcznikowanie) i włosy wyglądają dokładnie tak samo, jak pokazywałam Wam parę dni temu -> w tym poście. Czyli co... One po prostu już się tak ładnie kręcą? Możliwe to?

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 23:09   #64683
miasiaa
Raczkowanie

Dziewczyny, moim wybawieniem zostal olejek Babydream dla mam.. Moje loczki po nim sa takie..kochane

Malwina_89 Niestety, ale nie jestem w stanie odp na Twoje pytanie, ale ostatnio mialam dokladnie tak samo jak Ty.. Tzn umylam wlosy odzywka, poznej odzywka Garnier AiK na chwile, odzywka bs, zel mrożący z joanny..a loki codowne.. Zero puchu, zero przesuszenia.. skacze z radosci jak na nie patrze, bo w koncu wygladają na zdrowe! Ale nie odpuszczam, jeszcze o nie walcze, zawsze moze byc lepiej

CG

Szczęśliwa od 1.11.2008
miasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 23:13   #64684
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Absurdalna07 Pokaż wiadomość
To już kolejny głos za tą suszarą
Jedna rzecz tylko mnie zastanawia. W opisie produktu jest informacja, że są 3 stopnie temperatury plus zimny nawiew. I mimo tego najniższy z tych 3 jest gorący?
Sa 3 temperatury nawiewu w sumie... Z tego ten najnizszy to ten chlodny. Jak spojrzysz na zdjeciu na rączkę to to widac (gorny przycisk)

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 23:19   #64685
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miasiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moim wybawieniem zostal olejek Babydream dla mam.. Moje loczki po nim sa takie..kochane

Malwina_89 Niestety, ale nie jestem w stanie odp na Twoje pytanie, ale ostatnio mialam dokladnie tak samo jak Ty.. Tzn umylam wlosy odzywka, poznej odzywka Garnier AiK na chwile, odzywka bs, zel mrożący z joanny..a loki codowne.. Zero puchu, zero przesuszenia.. skacze z radosci jak na nie patrze, bo w koncu wygladają na zdrowe! Ale nie odpuszczam, jeszcze o nie walcze, zawsze moze byc lepiej
To super Ja też skaczę z radości, jak widzę, co się dzieje na mojej głowie. Tylko nie mogę wyjść ze zdumienia, że wtedy tyyyyle rzeczy im zafundowałam i były super a dzisiaj (w porównaniu z tym, co wtedy) prawie nic a wyglądają tak samo dobrze.

Edit: weszłam właśnie w Twoj album i to Twoimi włosami zachwycałam sie w jakimś innym wątku, bodajże codzienniku! Są idealne <wow>

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015

Edytowane przez Malwina_89
Czas edycji: 2012-06-20 o 23:21
Stary 2012-06-20, 23:28   #64686
miasiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
To super Ja też skaczę z radości, jak widzę, co się dzieje na mojej głowie. Tylko nie mogę wyjść ze zdumienia, że wtedy tyyyyle rzeczy im zafundowałam i były super a dzisiaj (w porównaniu z tym, co wtedy) prawie nic a wyglądają tak samo dobrze.

Edit: weszłam właśnie w Twoj album i to Twoimi włosami zachwycałam sie w jakimś innym wątku, bodajże codzienniku! Są idealne <wow>
Dziekuje! Teraz widze, ze ta pielegnacja przynosi efekty na ktore tak dlugo czekalam..

CG

Szczęśliwa od 1.11.2008
miasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 23:35   #64687
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Hehe, kupiłam go dzisiaj i raz użyłam, więc ciężko ocenić A kupiłam dlatego, że była promocja w ross na wszystkie szampony Alterry a ten jakoś mi zapadł w pamięć, że ktoś coś o nim pisał tutaj chyba Ale jakby powstrzymał trochę wypadanie to bym się nie obraziła
Ja o nim wspominałam na pewno. Stoi u mnie na półce Ostatecznie pewnie trafi na półkę TŻ-a, bo mu obiecałam szampon z kofeiną
Stary 2012-06-21, 00:09   #64688
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Zaiste ładniutkie

Ale to takie deprymujące; człowiek staje na głowie, żeby były ładne, a tu one tak same, bez niczego, po przypadkowym odzywkowaniu przed myciem
(może one mówią do mnie: zostaw już nas w spokoju? )

Cytat:
Dobrze gada, polać jej
To co, bloga mam zakładać?

Cytat:
Lokaski - moje wczorajsze włoski z reanimacji glutem rano - zdjęcia wieczorem
Już lubię cassię z amlą
Znowu trwałą robiłaś, czy jak?
w weekend bedzie cassia, ona już woła do mnie od dawna

Cytat:
Po wczorajszym egzaminie z podatków wydaje mi się, że chyba jednak nie
Bo one są pewne w sensie konieczności zapłacenia, a nie całej reszty
Z prawa finansowego dostałam 3- z litości, bo pomylilam z nerw skale ze stawką podatkową

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Daję jeszcze raz porównanie - zdjęcie z 1.05, a zdjęcie z dzisiaj (CG od dwóch tygodni). Sama nie wiem czy jest lepiej Chyba wrócę do pianki, bo ile bym żelów nie nałożyła to nie widzę efektów, włosy nie są ani zlepione ani sztywne, nawet odrobinę

1. zdjęcie z przed pielęgnacji - nocą dlatego inny kolor
2. zdjęcie dzisiaj z przodu
3. szopa z tyłu

Nie wiem też czy ten Jantar to dobry pomysł, włosy mi od zawsze rosną jak oszalałe. Mam nadzieję, że ta odżywka ma też inne właściwości, bo jak na razie to najwięcej jest opinii o wpływie na porost włosów..
Mnie się bardzo podobają (ja lubię szopy ) i widze sporą różnicę.
Więcej żelu, inne rodzaje? trzeba próbować, potencjał widze spory Mnie pianka tylko uladza, daje delikatny efekt (który tez lubię).
Zastanawiasz sie czy Jantar to dobra odżywka (a w ogóle, jaki Jantar? jest wcierka i odzywka na długość), nie zaley Ci na poroście - to co chciałabyś osiągnąć? Może inna byłaby bardziej odpowiednia?

Cytat:
Napisane przez ania0506 Pokaż wiadomość
Specjalnie zrobiłam zdjęcie 'przed i kilka dni 'po'. Dodam tylko że na zdjęciu 'po' włosy niekoniecznie chciały mi się kręcić, ale to nie od cassi, tylko od za małej ilości gluta, który mi się właśnie wtedy skończył
Piękne włosy

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
spróbuj dać o wiele więcej żelu lnianego - ja na swoje włosy ( mam w avku czy codzienniku) zużywam na DWA RAZY prawie całą porcję ugotowaną ze szklanki wody
To ja się przyznam - zużywam całą porcję na raz szklanka wody, łyżka siemienia - dziś próbowałam małą łyżeczkę siemienia na szklankę, ale to nie było to. Właściwie nie robię prawdziwej ,,płukanki" tylko ten żel powoli wylewam na głowę (wcześniej chwilę odsączam wodę po myciu, ręcznikiem) - nad małą miską, jak jest b. gęsty, to go ostrożnie, żeby nie splątać włosów, wmasowuję w głowę, maczam chwilkę w tym, co spłynęło do miseczki. Odciskam w ręcznik (nie boję się puchu, lubię go) albo w bawełnianą ściereczkę.
Dla mnie to b. przyjemne, włosy nie domagają się od jakiegoś czasu żadnej odżywki d/s, skalp tez lubi.
A gluta jako żelu nigdy mi się nie udało nałożyć w sposób satysfakcjonujący (uciekał, skubany).

Cytat:
Dziwna sprawa Wlosy obciazone i przyklapniete poleca sie umyc SLSem, a u nas dalej jest przyklap
Właśnie! co włosy/głowa, to inna reakcja, i jak tu radzić/wzorować się na kimś? Mnie ostatnio PO DWÓCH DNIACH Jantar (wcierka) ewidentnie obciążył - robily się takie miekkie kleiste strączki przy głowie - a wcześniej było super, wrecz przedlużał możliwośc niemycia (co i tak w upały odpada, bo mam ochotę co godzinę wchodzić pod prysznic)

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
Mam to od tygodnia i jestem bardzo bardzo zadowolona - super nie utrwala, ale fale wyrażnie u mnie wzmacnia (PVP tak działa?); co do tej recenzji na KWC - u mnie dokładnie odwrotnie: zapach neutralny, zresztą szybko się ulatnia, nabłyszcza, podkręca, włosy gładkie i podatne; nadaje się do porannej reanimacji jeżeli zalezy mi na tym, żeby uładzić włosy po nocy; używałam i na mokro i na sucho, zawsze ok.

Cytat:
patrzyłam na KWC i same niepochlebne opinie, szkoda, bo nic w tych sklepach nie ma na moje kłaki
Do reanimacji powinien się nadac, ale oszczędnie stosowany - dość mocny, po pierwszym uzyciu miałam poczucie, że włosy jak sztuczne chwilę trwało, zanim doszły do miękkości (mnie się te drobinki nie obsypywały). Nie wiem, jak sie sprawdza na dłuższą metę, bo to 9 żel w mojej kolekcji i TROCHĘ o nim zapomniałam (pisałam kiedyś że mam 8 żeli? no coż, pomyliłam się )

Cytat:
zdjęcie po myciu wieczornym, reanimacji Jantarem i pół dnia łażenia w 30 C
Jakie włosy, JAKIE OCZY!
(a puchu nie widze, dajcie spokój z tym puchem dziewczyny)

Cytat:
Napisane przez Natalia_z Pokaż wiadomość
Dzięki, przeczytałam ile dziś zdołałam i dowiedziałam się tylko jednego. Nie ma gotowej recepty na fajne włosy. U każdej działa inny specyfik, każda zachwala coś innego i jeśli nie będę miała szczęścia to do końca życia nie znajdę właściwej mikstury/procedury itp.
Tak tak - recepty nie ma Ale jaka to rozrywka intelektualna, jak rozwiązanie łamigłówki, wsłuchiwanie się w głosy własnych włosów, odkrywanie całkiem nowego świata

---
A z ciekawostek pielęgnacyjnych - widziałyście to? http://2.bp.blogspot.com/-1dj8oOlIid...IMG_1147bl.jpg (z bloga http://blogeve-evel.blogspot.com/) Wydawałoby się, że dziewczyna ma całkiem proste włosy (ale pisała kiedyś, że mają tendencję do dużej puszystkości, i że musi na to uważać). Ciekawe, czy sytuacja się rozwinie w kierunku zakręconym

Edytowane przez szsz
Czas edycji: 2012-06-21 o 00:13
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 00:10   #64689
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
Sa 3 temperatury nawiewu w sumie... Z tego ten najnizszy to ten chlodny. Jak spojrzysz na zdjeciu na rączkę to to widac (gorny przycisk)
Hm, hm, ale w opisach innych są np. informacje o 2 stopniach temp. i zimnym nawiewie - a chyba to niemożliwe, żeby w takim razie był tylko 1 gorący i ten zimny w innych modelach...

Marudzę, wiem
Stary 2012-06-21, 07:53   #64690
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie sa jeszcze?
Nadbudowana otoczka jednak coś robiła, dodawała objętości i sztywności na przyklad
Cytat:
Wrzucam foty porównawcze, na dowód dla Ajrisz, że jednak mi włosy urosły
Zaiste i to nieźle urosły
Pamiętam jak zaczynałaś - z dnia na dzień coraz krótsze
Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
(może one mówią do mnie: zostaw już nas w spokoju? )
A czemu by nie Moje mi to co kwadrans mówią :P

Cytat:
Znowu trwałą robiłaś, czy jak?
w weekend bedzie cassia, ona już woła do mnie od dawna
Nie no tym razem nie Korci mnie ale poczekam, końce mam bardzo suche. No i kasy brak więc zużywam zapasy

Mam puch stulecia (3ci dzień)
Ten gumowy
Muszę poczytać o zabezpieczaniu na lato

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 08:39   #64691
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Kładłaś na suche? Pokaż efekty
Lepiej nie

Cytat:
Mnie się bardzo podobają (ja lubię szopy ) i widze sporą różnicę.
dziękuję

Cytat:
Więcej żelu, inne rodzaje? trzeba próbować, potencjał widze spory Mnie pianka tylko uladza, daje delikatny efekt (który tez lubię).
Zastanawiasz sie czy Jantar to dobra odżywka (a w ogóle, jaki Jantar? jest wcierka i odzywka na długość), nie zaley Ci na poroście - to co chciałabyś osiągnąć? Może inna byłaby bardziej odpowiednia?

jutro daję więcej żelu Mam Jantar ten klasyczny do włosów i skóry głowy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ja.html&next=1 Kupiłam go przypadkiem, trochę bezmyślnie, ale może coś pomoże na zniszczone włosy. Nakładam wyłącznie na skórę głowy na razie (jako wcierkę). Jeszcze tydzień temu napisałabym, że na koszmarne wypadanie, ale w tym momencie jakoś nie widzę wypadających włosów Chyba dobiłam je wtedy pianką + dyfuzor z gorącym powietrzem Inne odżywki też stosuję, także Jantar to tylko dodatek

Z resztą jak mi zaczną jeszcze szybciej rosnąć to narzekać bardzo nie będę, bo miesiąc temu obcięłam 10 cm
Stary 2012-06-21, 09:13   #64692
paulownia
Zakorzenienie

Nareszcie mam chwile czasu.
Nalozylam kokosa, potrzymam ze dwie godzinki, potem SLES do mycia i maska nawilzajaca by Ajrisz. Musze je troche dopiescic.
W zeszly piatek mialam impreze, wlosy potraktowalam parafina i silikonami, nosilam caly wieczor rozpuszczone - byly sliczne. Potem tylko mi sie troche rozsypaly podczas tanca.
Doczytywalam jeszcze o lanolinie i oleju lanolinowym. Dadza podobny efekt jak parafina, zatrzymaja wode tylko nie wiem jeszcze jak ze zmywalnoscia. Bede dzis probowala olej lanolinowy dokapac do maski.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 10:06   #64693
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Wiecie co, zafundowałam moim włosom dzisiaj zestaw pielęgnacyjny minimum (mycie szamponem Babydream, potem odżywka Alterra granat i aloes, pianka Isana, żel Gibbelini i mrożący, ręcznikowanie) i włosy wyglądają dokładnie tak samo, jak pokazywałam Wam parę dni temu -> w tym poście. Czyli co... One po prostu już się tak ładnie kręcą? Możliwe to?
też tak mam, jeśli chcę być pewna ładnego efektu to robię minimum, czyli u mnie mycie odżywką, jakaś odżywka d/s na 10 min. b/s i żel nie wiem czemu tak jest

CZY JANTAR (WCIERKA) JEST ZGODNY Z CG?
bo popryskałam nim całe włosy a na kwc jest skład i chyba ma jakieś silikony...? kurde, dopiero co wczoraj myłam włosy SLSem i znowu muszę
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 10:20   #64694
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
CZY JANTAR (WCIERKA) JEST ZGODNY Z CG? bo popryskałam nim całe włosy a na kwc jest skład i chyba ma jakieś silikony...? kurde, dopiero co wczoraj myłam włosy SLSem i znowu muszę
Ma chyba tylko jakiegos PEG-a, czyli zmywalny woda.
Nie stresuj sie, ja uzywam roznych silikonow, a SLES idzie najwyzej raz na dwa tygodnie.
Zreszta ja na ortodoksyjne CG sie nie nadaje. Moje wlosy kochaja parafine i silikony, zwlaszcza cyklopentasiloxane i dimethicono-podobne.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 10:27   #64695
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Zreszta ja na ortodoksyjne CG sie nie nadaje. Moje wlosy kochaja parafine i silikony, zwlaszcza cyklopentasiloxane i dimethicono-podobne.
U mnie podobnie. Moje włosy lubią sylikony. Parafinę w niektórych kosmetykach też Nie każdemu pasuje ortodoksyjne CG
Stary 2012-06-21, 10:30   #64696
natalcia250
sentimental animal

wyczytałam też, że Jantar ma polyquaternium-11, które trzeba zmywać SLSem.

no nic, jak na razie z szamponem jeszcze poczekam uspokoiłyście mnie
szsz, gdzie kupiłaś tą odżywkę z Ziaji w sprayu? bo szukałam w Naturze i w Rossmannie i nie było
Stary 2012-06-21, 10:34   #64697
gohs
Zakorzenienie

A propos Jantara, to jak go używacie? Tzn wiem, że wcierka, wiem, że reanimacja. Wcierka jak najbardziej mi pasuje, babyhairów miałam po niej całe mnóstwo. Ale już do reanimacji nie bardzo, jakieś takie sztywne włosy mam po nim...

O, i nie wiecie gdzie można kupić jakąś butlę z atomizerem??
Stary 2012-06-21, 10:39   #64698
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
ZSK ma bardzo fajne buteleczki

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 10:45   #64699
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
A w Rossmannie nie ma? Też chciałam kupić

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2012-06-21, 10:47   #64700
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
ZSK ma bardzo fajne buteleczki
Ooooo, faktycznie Cena 2,25zł mnie uradowała

Cytat:
No właśnie nie ma, są tylko z pompką. Kiedyś były takie zestawy podróżne w Spehorze, ale tam ta buteleczka byla mała i jedna, a trzeba było kupić komplet
Stary 2012-06-21, 11:54   #64701
kasiaa87
Raczkowanie

O, dzieki Ale pewnie nie w Poznaniu?

no, akurat w Częstochowie, ale spróbuj u siebie jakiś sklepów fryzjerskich poszukać
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 11:58   #64702
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

a ja cały czas sobie walczę!

ale mniejsza z walką o skręt.. dzisiaj postanowiłam zawalczyć o kolor..
przeglądałam codziennik, zobaczyłam tam moje włosy i sobie pomyślałam "jaki ja mam brzydki kolor włosów.. fuj.. " :P

swoje naturalne włosy mam brązowe, takie bardziej ciemne niż jasne (typowa południowa uroda) i jak już tam gdzieś wcześniej kiedyś pisałam od pół roku około nie farbowałam włosów niczym, a wcześniej w ciągu wcześniejszego pół roku miałam podwójnie nałożoną granatową czerń i jakąś kasztanową czarną miksturę fryzjerską..
obecnie moje włosy są na etapie wypłukiwania tego co się da..
nie wiem jak to jest z SLSem, on chyba bardziej działa na wypłukiwanie nie? niż te 'odżyweczki' CG ?

nie chcę póki co niczego na trwałe.. mogę farbować nawet co tydzień, ale w farbowanie gdzie wchodzą w grę odrosty się już nie bawię (miałam taki piękny brąz to mi się czerni zachciało )

przed koloryzacją farbami chemicznymi farbowałam sobie włosy henną o taką... -->
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...oryzujacy.html

i teraz pytanie podstawowe, jak sądzicie, jak ta henna może wpłynąć teraz na włosy? coś wiecie na jej temat?

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 12:42   #64703
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
a ja cały czas sobie walczę!

ale mniejsza z walką o skręt.. dzisiaj postanowiłam zawalczyć o kolor..
przeglądałam codziennik, zobaczyłam tam moje włosy i sobie pomyślałam "jaki ja mam brzydki kolor włosów.. fuj.. " :P

swoje naturalne włosy mam brązowe, takie bardziej ciemne niż jasne (typowa południowa uroda) i jak już tam gdzieś wcześniej kiedyś pisałam od pół roku około nie farbowałam włosów niczym, a wcześniej w ciągu wcześniejszego pół roku miałam podwójnie nałożoną granatową czerń i jakąś kasztanową czarną miksturę fryzjerską..
obecnie moje włosy są na etapie wypłukiwania tego co się da..
nie wiem jak to jest z SLSem, on chyba bardziej działa na wypłukiwanie nie? niż te 'odżyweczki' CG ?

nie chcę póki co niczego na trwałe.. mogę farbować nawet co tydzień, ale w farbowanie gdzie wchodzą w grę odrosty się już nie bawię (miałam taki piękny brąz to mi się czerni zachciało )

przed koloryzacją farbami chemicznymi farbowałam sobie włosy henną o taką... -->
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...oryzujacy.html

i teraz pytanie podstawowe, jak sądzicie, jak ta henna może wpłynąć teraz na włosy? coś wiecie na jej temat?
to nie henna, tylko szamponetka z henną w nazwie
farbowałam tym włosy na czekoladę bodajże i zmyło się po tygodniu (na rozjaśnianych włosach)
Stary 2012-06-21, 13:16   #64704
agulaaaa
Zakorzenienie

hej hej ja wczoraj pierwszy raz w życiu miałam hennowanie khadi, dopiero jutro mycie, wyglądają, jak siano i pachną, jak siano jutro jakiś olej pójdzie, bo póki co nie można, wytrzymam i wtedy zobaczę co to wyszło..
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 13:35   #64705
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Hm, hm, ale w opisach innych są np. informacje o 2 stopniach temp. i zimnym nawiewie - a chyba to niemożliwe, żeby w takim razie był tylko 1 gorący i ten zimny w innych modelach...

Marudzę, wiem
No nie wiem... W tej suszarce o ktorej mowimy na 100% jest chlodny, cieply i goracy nawiew, czyli 3 w sumie Z czego cieply tez jest goracy

Cytat:
Teoretycznie sa, tzn. jest miejsce na nie na polce i plakietka z cena, ale jeszcze nigdy tam nie widzialam ani jednej sztuki :/

Kurcze pofarbowalam mamie wczoraj wlosy (jasny blond) i wyszly fioletowe, o ton ciemniejsze (uprzedzalam ja, ze tak moze wyjsc na poczatku), a ona chce zaraz pedzic do fryzjera, ktory zrobi jej do reszty spalone siano jak sobie zazyczy sciagniecie tej farby... Tlumacze jej, ze to sie spierze, ze musi myc mocnym szamponem i ma poczekac, to nie. Mowie jej, ze mozemy nalozyc w takim razie farbe w odcieniu naturalnym, to tez nie. Lepiej isc do fryzjera, meczyc wlosy jakas dekoloryzacja/rozjasnianiem i zostawic tam 200zl. A dodam, ze moja mama ma rozjasniane wlosy, nie ma ich duzo i na dodatek falowane traktowane jak proste...

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 13:46   #64706
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze pofarbowalam mamie wczoraj wlosy (jasny blond) i wyszly fioletowe, o ton ciemniejsze (uprzedzalam ja, ze tak moze wyjsc na poczatku), a ona chce zaraz pedzic do fryzjera, ktory zrobi jej do reszty spalone siano jak sobie zazyczy sciagniecie tej farby... Tlumacze jej, ze to sie spierze, ze musi myc mocnym szamponem i ma poczekac, to nie. Mowie jej, ze mozemy nalozyc w takim razie farbe w odcieniu naturalnym, to tez nie. Lepiej isc do fryzjera, meczyc wlosy jakas dekoloryzacja/rozjasnianiem i zostawic tam 200zl. A dodam, ze moja mama ma rozjasniane wlosy, nie ma ich duzo i na dodatek falowane traktowane jak proste...
Nikt jej na pewno nie zrobi dekoloryzacji, bo to nie ma sensu. Pewnie jej będą chcieli brąz nałożyć jak znam życie Fiolet się powinien spokojnie po kilku myciach wypłukać...

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2012-06-21 o 13:47
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 14:07   #64707
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
No nie wiem... W tej suszarce o ktorej mowimy na 100% jest chlodny, cieply i goracy nawiew, czyli 3 w sumie Z czego cieply tez jest goracy
Wczoraj przeglądałam w necie profesjonalne Remingtony i z tego, co widzę na rączce, to mają 3 stopnie temperatury plus zimny nawiew, czyli w sumie 4 opcje.
Patrzyłam na Pearl Dryer, Luxe Dryer i inne. Ten Pearl Dryer spodobał mi się, bo dodatkowo jest podkreślone, że ma "prawdziwy zimny nawiew" - kuszące
Muszę obejrzeć na żywo Remingtony i Babylissy
Dzięki że zwróciłaś mi uwagę na te temperatury, zależałoby mi, żeby chłodniejszy nawiew był bardziej chłodny, niż gorący

Edytowane przez Absurdalna07
Czas edycji: 2012-06-21 o 15:55
Stary 2012-06-21, 15:17   #64708
natalcia250
sentimental animal

efekty po maxi zestawie, bywało lepiej
mam już wakacje i wreszcie mogę myć włosy rano
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bingo z kaszmirem, olejek bd, zmywanie isana, garnier aik.jpg (57,7 KB, 65 załadowań)
Stary 2012-06-21, 15:31   #64709
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
efekty po maxi zestawie, bywało lepiej
mam już wakacje i wreszcie mogę myć włosy rano
piękne jakie grube lokasy !!

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 15:48   #64710
Natalia_z
Raczkowanie

Cytat:
Spróbuj innych odżywek, pianki Wella na tym wątku raczej się nie poleca (nie zauważyłam), a to, że wszelkie produkty pielęgnacyjne i do stylizacji nakłada się na mokre włosy, to żadna nowość
Cierpliwości i nie zniechęcaj się.

Pewnie masz rację, że nie żadna nowość, ale mimo to wiele osób zaleca olejowanie na suche włosy, więc jak widać nie tylko dla mnie to nowość
Natalia_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości