Henny do włosów

Venita Color Balsam koloryzujący, Nr 111 naturalny blond
Bodyland.pl
Venita Henna color balsam nr 19 Czarna Czekolada - 3174-0
Venita VENITA Henna Color 10 Owoc granatu ziołowy balsam koloryzujący

Nasi użytkownicy zostawili 130 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Rossi95
    12 maja 2025 o 22:30
    Głęboki błyszczący kolor
    Stosuje ziołowy balsam koloryzujący od Venita już kilka lat,często wracam do tego produktu.Cenie sobie ten produkt za skład,poprawę kondycji włosów,głęboki kolor i blask włosów.Kolory jakie używam to czarna czekolada i czarna wiśnia,kolory wychodzą głębokie,lśniące.Cena produktu jest niska,dostępne w drogeriach, a nawet w małych sklepach kosmetycznych osiedlowych.Jeśli chodzi o minusy produktu to bardzo szybko wypłukuje się kolor a zwłaszcza z odrostów.
    Zalety:
    • piękny głęboki kolor
    • skład
    Wady:
    • kolor szybko się wypłukuje
    simsa22
    14 maja 2024 o 15:32
    Najlepszy produkt drogeryjny z jakim miałam do czynienia ⭐????
    Biorąc pod uwagę śmiesznie niską cenę to produkt jest fantastyczny! Żadnego wysuszenia, wypadania włosów, podrażnienia skóry - za to piękny, głęboki, nasycony kolor! Kupuję czasem w drogerii Natura a czasem w drogerii Laboo. Duży wybór odcieni, każdy znajdzie coś dla siebie. Istotne jest żeby PORZĄDNIE wypłukać włosy po farbowaniu. U mnie kolor utrzymuje się nawet 1,5 miesiąca, dobrze wygląda zarówno na odrostach jak i na długości, dodam że produktu jest całkiem sporo. Bardzo podoba mi się to, że NIE TRZEBA GO MIESZAĆ przed użyciem, nie lubiłam tego w farbach, tu mam spokój, wyciskam do szklanej miseczki i OD RAZU nakładam. Dla mnie super sprawa więc polecam.
    Drogeria Natura
  • 6 maja 2024 o 2:26
    Jestem na nie
    Oczywiście skuszona tak pozytywnymi opiniami tutaj, zaopatrzyłam się w ten balsam. Szukałam czegoś, co pozwoli mi poprawić kolor między dwiema koloryzacjami, jednak przy wszystkich plusach tego produktu, ostatecznie nie jestem zadowolona z jego działania, dlatego taka ocena. Po pierwsze nie jest to ani farba, ani henna, jak piszą niektóre osoby. Ja próbowałam już odświeżać kolor za pomocą przeznaczonych do tego masek koloryzujących (Isana i profesjonalne kromaska Inebrya Ice Cream), ale one kompletnie nie "chwytały" włosów, a delikatne poświata, którą dawała tylko Isana i tak po 1 myciu całkowicie schodziła, to nie było więc to, czego szukałam. Zrezygnowana postanowiłam jeszcze dać szansę Venicie. Producent zaleca trzymać na włosach 20 - 40 min., w zależności od efektu, jaki chcemy osiągnąć. Ja trzymałam chyba 50, bo zauważyłam, że inaczej ta nietrwała koloryzacja w ogóle się nie ima moich włosów, co jest dość dziwne, bo nie są i nigdy nie były na nią oporne. Owszem, po aplikacji widać różnicę, ale głównie na farbowanej części włosów, na odrostach prawie w ogóle nic (a moje włosy na długości prawie nie różnią się kolorem od odrostów, mam niewielką różnicę i sądziłam, że taka odżywka czy balsam ją zatuszuje, ale gdzie tam). Na długości wyszedł za ciemny, o wiele ciemniejszy, niż na próbniku, więc to nie tak, jak piszą niektóre z Wizażanek, że ten balsam nie może wyjść za ciemny - może i u mnie wyszedł. Plusem jest łatwość aplikacji - można prosto z tuby, nie trzeba mieszać z oksydantem, ani w ogóle z niczym, konsystencja odpowiednio gęsta, nie ścieka, a kosmetyk jest nawet dość wydajny, mimo, że ma tylko 75 ml. Za plus możemy też uznać to, że dał jakikolwiek efekt na moich włosach, w przeciwieństwie do tych masek, które nie dały żadnego efektu. Ale nie jest to efekt, o jaki mi chodziło i który by mnie zadowalał. Zapach nie jest ładny, ale trudno. Śmieszy mnie, że producent przestrzega, by nie przelewać balsamu do metalowej miseczki - przecież on i tak jest w metalowej tubie. I to dłużej niż byłby w tej miseczce, raczej ;). Ja nie zauważyłam jego kondycjonującego wpływu na włosy. Wręcz przeciwnie skład pozostawia wiele do życzenia - jest w nim wysuszający alkohol, aż 4 powlekacze i silikony (zapychające mieszki włosowe) i dwa słynne konserwanty na M, które słyną z tego, że najbardziej ze wszystkich podrażniają skórę głowy, więc nie sądzę, by częste korzystanie z tego "dobrodziejstwa" było dla włosów i skóry głowy obojętne, zwłaszcza na dłuższa metę. Koniec końców, mimo plusów, jakie on posiada, ostatcznie nie jest to produkt, do którego wrócę.
  • 28 kwietnia 2024 o 5:55
    Daje bardzo naturalny kolor
    Kiedyś używałam tego balsamu regularnie. Potem miałam długą przerwę od niego. Zaczęłam farbować włosy farbami do 28 myć. Jednak nie zawsze efekt był naturalny. Zwłaszcza na początku włosy były za ciemne. Zupełnie przypadkiem przypomniałam sobie o tym balsamie koloryzującym i bardzo się cieszę. Balsam daje bardzo delikatny, naturalny kolor. Nie ma możliwości, by wyszedł zbyt ciemno czy nierówno. Efekt jest cudowny. Używam złotego brązu. Kolor jest świetlisty z subtelnymi refleksami. Włosy błyszczą i wyglądają na zdrowe. Trzeba przyznać, że balsam wypłukuje się dość szybko, ale można ponawiać aplikację co 2-4 tygodnie. Balsam nie pogarsza kondycji włosów, w przeciwieństwie do farb, nawet tych do 28 myć. Należy trzymać go na włosach od 20 do 40 minut, ale ja zwykle przedłużam czas do 60 minut. Zapach jest przyjemny i delikatny. Mam zamiar wypróbować jeszcze inne odcienie brązu. Balsam kosztuje niewiele ponad 10 zł. Kupuję go w drogerii Natura.
    Drogeria Natura
  • 25 stycznia 2024 o 17:24
    używałam, używam i używać (raczej) będę
    z Venitą miałam po drodze z prozaicznego powodu — zaczęłam hodować swoje naturalne włosy i potrzebowałam czegoś do równania koloru na długości, a startowałam z jasnym blondem na długości i swoim ciemnym przy skalpie. balsam jest bardzo przyjemny w użyciu — ładnie pachnie, nie spływa z włosów, nie zauważyłam też, aby jakoś nadmiernie negatywnie wpływał na jakość włosów, a przy codziennym myciu głowy niestety, ale ponawiam koloryzację co 1,5 - 3 tygodnie. korzystałam z wielu odcieni — brązów, blondów i uwielbiam je mieszać, wyjściowym kolorem do mieszania jest dla mnie ciemny blond, a dodatkowym, aby pogłębić odcień, przeważnie jest złoty brąz lub laskowy. kasztanu nie polecam, jeśli nie chce się mieć ciepłych, rudawych refleksów. z moich naturalnych włosów balsam szybko się wypłukuje, praktycznie do zera. z rozjaśnianych niejednokrotnie na długości — niekoniecznie, ale liczyłam się z tym, a niekoniecznie, bo owszem, wracają do blondu, ale bezpowrotnie zostały one zafarbowane na cieplejszy odcień ze względu na mieszankę z kasztanem. odcienie: ciemny blond, złoty brąz, laskowy brąz zaliczyłabym do tych, które na moich włosach wychodzą popielato; absolutnie nie są ciepłe. mieszanki tych trzech wychodzą przepiękne, a żeby pogłębić odcień, trzymam przeważnie balsam około godziny na głowie. z całą pewnością mogę powiedzieć, że jest to bardzo dobra alternatywa dla farb i przede wszystkim jest dość tania. jednak rezultaty mogą być różne w zależności od stanu wyjściowego włosów i ich koloru. polecam.
    Zalety:
    • balsam przyjemnie pachnie,
    • cokolwiek zabrudzę tym balsamem w trakcie farbowania to i tak po jednym praniu się wywabia,
    • szybkość i łatwość koloryzacji,
    • dostępność — przeważnie w jakichś aptekach, w Hebe widziałam, pomniejszych drogeriach, Allegro,
    • niska cena,
    • przepiękne odcienie,
    • po koloryzacji włosy cudnie błyszczą, mam wrażenie, że są lekko pogrubione,
    • polska firma,
    • skład nie jest tragiczny
    Wady:
    • trwałość koloryzacji — ile bym dała, aby się utrzymał przynajmniej miesiąc przy codziennym myciu głowy :-(

Zobacz także inne Henny do włosów