Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 22:05   #3721
isiaok
Rozeznanie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Ewa ma 2 drzemki...
wstaje o 6 wiec pierwsza o 10-1h, pózniej 14-1h. Kłade ja spać o 19.30-20.00
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:06   #3722
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

isiaok Nie podaję dwóch dań, bo zwyczajnie dla siebie samej tyle nie gotuję i raczej nie będę gotowała...wystarcza jej jeden obiad choć i tak zawsze coś wyprosi od dziadków którzy obiad jedzą później...co do wagi,to moja powinna ważyć tyle samo ,a nie waży...jakoś się tym nie przejęłam , doktorek nic nie wspominał, że źle przybiera,więc nie widzę problemu.Teraz więcej biega,rusza się to dlatego mniej przybiera...nie ma to co kiedyś że leży plackiem i czeka na cyca

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:06   #3723
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
P
Podajecie już dzieciom 2 obiadki? Zupa i drugie danie?
Czy Wasze dzieci potroiły wage urodzeniowa??????Niby tak powinno być ok 10tego miesiaca...Ewa schudła,cały czas w ruchu-waży niecałe 9,5kg a waga urodzeniowa 3870. Powinna ważyc ponad 11kg????Nie chce mi sie wierzyc...Co prawda spadła na siatce centylowej
Flip od żloba dwa danka je. W żłobku wykupujemy, tam je zupke, a do domu zabieramy drugie.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dokładnie o to
Dosłownie 5 razy mi powtarzał, żeby na to zwracać uwagę.
Moja tak na szczęście nie robi, bo jej nie wygodnie,
od czasu do czasu oczywiście tak zrobi,ale prostuje po chwili nogi.
Powiedział, że takie siedzenie ma wpływ na dalszy rozwój chodzenia...
i na biodra,a biodra z tego co pamiętam mówił, że rozwijają się do 15stego roku życia...
No my z tym walczymy :/ Bo jemy właśnie tak wygodniej :/

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:08   #3724
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Juleńka
slodziak

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Pierwsza "kitka" mojego dziecka.
no jaka piekna i kitka pierwsza klasa

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

Obroniłam się na 5 !!!
Witajcie wakacje
WOW WOW WOW GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

w załączniku mój wczasowicz :
No nie pogadasz, jaki dumny i jak slicznie pozuje

Witam sie
Marys juz spi, TZ tez a ja zerkam na mecz. Duchoty ciag dalszy. brumku to jak u was pada to i u nas niedlugo zacznie.
W pracy nudajak ja nie lubie takich dni. TZ zabral Marys na rower pojechal z siostra i jej malym, pojechali sciezka rowerowa az do skoczni i w lasku sa takie altany i tam odpoczeli z dzieciakami. A ja - kisilam sie w robocie. No coz ale od poniedzialku urlop, bo przyjezdza brat, wiec sie wybycze z nimi. Tacie zawiozlam dzis Marysine obiadki zblenderowane i roozcienczone z woda. Podobno "zjadl" cale.
A ja przymierzam sie umowic na biopsje - ale zawsze jest cos wazniejszego, ale chyba czas najwyzszy po 3 latach sie zbadac.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Co do drzemeke - Marysia ma jedna dluzsza w ciagu dnia, albo czasem wogole, za to w nocy spi dlugo i ostatnio bez pobudki na jedzenie.
Co do wagi moja wazy 11 kg.....

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:09   #3725
agni82
Zadomowienie

Cytat:
no to będzie jazda

dziewczyny pomocy, po anty na 95% mam uczulenie po wyjściu na słońce , co robić ? odstawić ?? no szlag mnie trafi , jeszcze tego mi trzeba
oj nie pomoge, ale albo odstawisz leki, albo musisz unikac słońca. ja pewnie bym unikała słońca, bo nie lubię siedzieć na słońcu
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Całoroczny wymoczek
no cudnie to wygląda.:love :. ale będzie miała Sarenka śliczną pamiątkę. bajka.. nie. BAJKA!!!!
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
to masz talent! A wrzucisz zdjęcie prezentu?
musiałabym fotografowac wsyzstkie strony po kolei - ale spróbuję coś zdziałać, żeby pokazac Wam o co mi chodzi
Cytat:

KTÓRE DZIECKO MA 1 DRZEMKE W DNIU ?
i o której idzie już spać na noc ?!
oj. u nas to 2-3 drzemki dziennie, więc nie pomoge. chyba bym, padła jakby on miał tylko jedną drzemkę.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:12   #3726
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wasze dzieci potroiły wage urodzeniowa??????Niby tak powinno być ok 10tego miesiaca...Ewa schudła,cały czas w ruchu-waży niecałe 9,5kg a waga urodzeniowa 3870. Powinna ważyc ponad 11kg????Nie chce mi sie wierzyc...Co prawda spadła na siatce centylowej

mój łobuz już dość długo je dwa dania -zaczęło się od słoiczków ale teraz jak mu gotuję to je często jedno danie -ale za to ile ostatnio jadł pełną miskę pomidorowej-porcja identyczna jak nasza

co do wagi to on prawie idealnie się wpasował w to co napisałaś urodzeniową miał 3,9kg a teraz ma 11,5kg -do potrojenia brakuje mu 0,2
ale za to od marca przytył tylko 0,8 ( w 4 miesiące ) więc ewidentnie waga zwolniła
ale nie ma się co dziwić bo ja za nim nie nadążam
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:18   #3727
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Kajool prosze przypomnij jaka ksiazke polecałas Marinie?

Jeszcze foteczki z basenu
jaki basen no to hop sarenke do niego.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

agni moja od bardzo dawna ma jedna drzemke i nic jej sie nie dalo zrobic. Sama tak sobie ustalila i jak padnie to nawet i 4 h spi.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-06-21, 22:20   #3728
agni82
Zadomowienie

no więc próba: to zdjęcie na początku było i do tego opis: hej tato! co to ja chciałem powiedzieć....ah tak juz wiem!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001-vert.jpg (15,4 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-06-21, 22:21   #3729
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie o to
Dosłownie 5 razy mi powtarzał, żeby na to zwracać uwagę.
Moja tak na szczęście nie robi, bo jej nie wygodnie,
od czasu do czasu oczywiście tak zrobi,ale prostuje po chwili nogi.
Powiedział, że takie siedzenie ma wpływ na dalszy rozwój chodzenia...
i na biodra,a biodra z tego co pamiętam mówił, że rozwijają się do 15stego roku życia...
Ewka siada tak od tygodnia moja koleżanka fizjoterapeutka bardzo mnie uczuliła na tym punkcie. Prostuje cały czas...
Cytat:
Kajool prosze przypomnij jaka ksiazke polecałas Marinie?

Jeszcze foteczki z basenu
Ale cudny ten basen!!!!!!

Cytat:
isiaok Nie podaję dwóch dań, bo zwyczajnie dla siebie samej tyle nie gotuję i raczej nie będę gotowała...wystarcza jej jeden obiad choć i tak zawsze coś wyprosi od dziadków którzy obiad jedzą później...co do wagi,to moja powinna ważyć tyle samo ,a nie waży...jakoś się tym nie przejęłam , doktorek nic nie wspominał, że źle przybiera,więc nie widzę problemu.Teraz więcej biega,rusza się to dlatego mniej przybiera...nie ma to co kiedyś że leży plackiem i czeka na cyca
Ja gotuje zupe na kilka dni-Ewka je mała miseczke o 12 a pozniej robie 2 danie ok 17(od kilku dni ziemniaki)i Ewa mi podbiera. Tak wychodza jej 2 dania

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Flip od żloba dwa danka je. W żłobku wykupujemy, tam je zupke, a do domu zabieramy drugie.

No my z tym walczymy :/ Bo jemy właśnie tak wygodniej :/
Czyli tak samo
Stary 2012-06-21, 22:22   #3730
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
zapraszam do mnie, upał nie daje za wygraną mam już dość no jak na złość dużo czasu za kierownicą albo w dusznej sali szpitalnej ...
Dziubku a co Ty robisz w szpitalu ????
Wczasowicz genialny

Cytat:

KTÓRE DZIECKO MA 1 DRZEMKE W DNIU ?
i o której idzie już spać na noc ?!
Moja ma od nie dawna jedna drzemke. Idzie spac ok 12.30 i wstaje ok 14 - 14.30. Na noc klade ja o 20. Jak miala dwie drzemki to chodzila spac grubo po 21, czasami nawet o 22

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Lasencje
Nie pisałam bo mam mały sajgon w domu. Filipowi idzie czwórka górna i jest masakra a dodatkowo jest chory. I tu mam pytanie do Was. Miał wysoką gorączke dochodziło do 39 st. po nurofenie spadało jak ręką odjął. Byliśmy u pediatry i wszędzie czysto, jedynie gardlo delikatnie zaczerwienione. Dostaliśmy tylko witaminy bo powiedziała, że to jakiś wirus i powinno samo przejść. No i nurofen podajemy 2x dziennie wiec nie wiem czy ma gorączke czy nie. Max po nurofenie ma 37,5. No i wczoraj pojawiła się wysypka na brzuszku i dzisiaj jest bardziej czerwona i dochodzi do szyi już. To ta 3dniówka ? :conf used:
Wyglada mi to na trzydniowke. A jak ta wysypka wyglada? Bo u nas to nie byly krosty tylko takie plamki rozowe, gładkie. Wygladalo troche jak rozyczka. Zaczelo sie na brzuszku pod pieluszka, przeszlo na kark i szyje i zniklo. W sumie jeden dzien byla.

Cytat:

Całoroczny wymoczek
Sliczny wymoczek

Cytat:
mam 2 pytania:
Ja nie daje ale sie nad tym wlasnie zastanawiam, bo wydaje mi sie ze nie dojada, zwlaszcza teraz jak strajkuje mlekowo. Wagi urodzeniowej nie potroila, ale nie duzo jej brakuje. Startowala z 4180 a dzis wazylam i ma 10.900. Za 5 dni konczy 10 miesiecy.

Marina GRATULACJE !!!!!!!!!

Natka, a jakos malo czasu ostatnio mam. Wiki zaczela niesmialo raczkowac, ale pelza na calego i wszedzie jej pelno. Jak zobaczy ze do laptopa siadam to od razu leci do mnie i nie daje mi posiedziec spokojnie. Ale czytam i jestem na biezaco

Od wczoraj nauczyla sie wstawac przy lozku. Musze jej pilnowac bo jeszcze nie stabilnie stoi i boje sie ze upadnie na glowe. Pelza jak szalona, probuje na czterech juz, umie siadac elegancko z czworakow Dumna jestem ...

no i 1:0 dla Portugalii
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:24   #3731
agni82
Zadomowienie

o a to sa wszystkie zdjęcia z tej książeczki, wiec teraz dodajcie sobie teksty pod każdym i prezent zrobiony. tani, szybki i prosto od serca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001-vert.jpg (24,4 KB, 54 załadowań)
Stary 2012-06-21, 22:25   #3732
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
mam 2 pytania:
1.
2. U Nas waga urodzeniowa to 3950, a teraz waży ok. 10 kg Nie martwi mnie to

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:27   #3733
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
mój łobuz już dość długo je dwa dania -zaczęło się od słoiczków ale teraz jak mu gotuję to je często jedno danie -ale za to ile ostatnio jadł pełną miskę pomidorowej-porcja identyczna jak nasza

co do wagi to on prawie idealnie się wpasował w to co napisałaś urodzeniową miał 3,9kg a teraz ma 11,5kg -do potrojenia brakuje mu 0,2
ale za to od marca przytył tylko 0,8 ( w 4 miesiące ) więc ewidentnie waga zwolniła
ale nie ma się co dziwić bo ja za nim nie nadążam
Teściowa nalała mi ostatnio cały talerz pomidorówki-mały głod oczywiscie na kolanach..wrąbała cała!!!Mina tesciowej
Oczywiscie milon komentarzy:
przecież bedzie gruba! Nie pozwalaj jej tyle jeść, nie chcesz zeby była pulpetem?!, kontrolujesz jej wage?
Stary 2012-06-21, 22:30   #3734
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Teściowa nalała mi ostatnio cały talerz pomidorówki-mały głod oczywiscie na kolanach..wrąbała cała!!!Mina tesciowej
przecież bedzie gruba! Nie pozwalaj jej tyle jeść, nie chcesz zeby była pulpetem?!, kontrolujesz jej wage?
zapytalabym tesciowej czy swoja kontroluje, bo moze czas zaczac no jak slusze takie rzeczy to az mi sie agresja wlacza.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-06-21, 22:35   #3735
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
o a to sa wszystkie zdjęcia z tej książeczki, wiec teraz dodajcie sobie teksty pod każdym i prezent zrobiony. tani, szybki i prosto od serca
Boska pamiatka

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
zapytalabym tesciowej czy swoja kontroluje, bo moze czas zaczac no jak slusze takie rzeczy to az mi sie agresja wlacza.
No własnie tesciówka figura modelki a że ja przytyłam to jej sie wydaje, że dziecko też utucze
Stary 2012-06-21, 22:39   #3736
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
swietnie

Agni mam pytanie. Na ten check up to gdzie idziesz/bylas? Do HV czy do GP? Ja myslalam ze to GP a tu dostalam list kilka dni temu od HV i dzis bylysmy. A sama umowilam sie na jutro z GP. No i troche dziwnie, bo ta HV mi wypelnila w ksiazce ta strone 9-12. I teraz nie wiem co robic...
Stary 2012-06-21, 22:41   #3737
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

tak, już jakiś czas temu, ale on ważył po urodzeniu malutko.

Dziecko do pół troku podwaja, a do roku potraja wagę.

Cytat:
no więc próba: to zdjęcie na początku było i do tego opis: hej tato! co to ja chciałem powiedzieć....ah tak juz wiem!
świetne!
Cytat:
Ja bym powiedziała że jak będzie w wieku szanownej teściowej, to już będzie musiała zwracać uwagę na to, co je, na razie ma czas

Dziubasku, nie napisałam że wczasowicz świetny!!!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:43   #3738
dziubek79
Zakorzenienie

Stronczku przesiaduje w szpitalu bo jedna osoba z moich bliskich jest ciężko chora

dziękuję za komplementy pod adresem mojego synusia od niego samego soczysty buziak
Stary 2012-06-21, 22:45   #3739
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Boska pamiatka

No własnie tesciówka figura modelki a że ja przytyłam to jej sie wydaje, że dziecko też utucze
ehh kochana - chyba bym i tak jej cos dogryzla. Sa ludzie szczupli, chocby nie wiem co jedli i tacy co tyja z powietrza. Ale jak o malym dziecku tak mozna mowic
ja znowu tyje czesto - moja tarczyca niestety nie pomaga mi w utrzymaniu figury

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-06-21, 22:46   #3740
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Stronczku przesiaduje w szpitalu bo jedna osoba z moich bliskich jest ciężko chora

dziękuję za komplementy pod adresem mojego synusia od niego samego soczysty buziak
Przykro mi, nie wiedzialam... mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
Stary 2012-06-21, 22:46   #3741
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

trzymaj sie wiem co to znaczy

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-06-21, 22:48   #3742
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Przykro mi, nie wiedzialam... mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
trzymaj sie wiem co to znaczy
Stary 2012-06-21, 22:50   #3743
iustyna1
Wtajemniczenie

Isia u nas podobnie, Zuziak jest GRUBA (nie jest, ani troszeczkę, tylko ma pyzate policzki - po jej synu ). Za to teściowa sucharek

No i też jestem grubsza od niej ...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:51   #3744
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Isia u nas podobnie, Zuziak jest GRUBA (nie jest, ani troszeczkę, tylko ma pyzate policzki - po jej synu ). Za to teściowa sucharek

No i też jestem grubsza od niej ...
ja od swojej jestem duzo chudsza, chodz do chudej osoby mi daleko

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-06-21, 22:53   #3745
iustyna1
Wtajemniczenie

Agni świetny prezent! rewelacyjny pomysł

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Eve moja nawet 50kg nie waży (ale wzrostu też nie ma ) mało kto od niej jest chudszy/szczuplejszy
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:58   #3746
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Agni świetny prezent! rewelacyjny pomysł

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Eve moja nawet 50kg nie waży (ale wzrostu też nie ma ) mało kto od niej jest chudszy/szczuplejszy
no to faktycznie, moja ze 120 kg na bank wazy

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-06-21, 22:59   #3747
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
swietnie

Agni mam pytanie. Na ten check up to gdzie idziesz/bylas? Do HV czy do GP? Ja myslalam ze to GP a tu dostalam list kilka dni temu od HV i dzis bylysmy. A sama umowilam sie na jutro z GP. No i troche dziwnie, bo ta HV mi wypelnila w ksiazce ta strone 9-12. I teraz nie wiem co robic...
byłam i tu i tu. u gp sprawdzą jej wagę, wzrost i zbadają, obejrzą. natomiast HV zaprosi cie na spotkanie, gdzie będą maty z zabawkami dla dzieci. ty dostaniesz kwestionariusz z pytaniami: co dziecko jest w stanie zrobic, co powinno ( np. czy samo siedzi, czy raczkuje, czy podiaga się do stania, czy mówi mamamamama, czy potrafi klaskać, czy potrafi....itp.itd. w między czasie dziecko się bawi i hv obserwuje. ot i wszystko. więc nie oczekuj zbyt wiele. dostaniesz jeszcze taki pakiet stratowy w fioletowej teczce z dwoma książeczkami dla Wiki i kupą ulotek;-)

jeszcze raz dziękuję.
ps.juz wiem jak zmniejszac zdjęcia i w ogóle bawię się photoscape. normalnie:lov e:
Stary 2012-06-21, 23:11   #3748
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
byłam i tu i tu. u gp sprawdzą jej wagę, wzrost i zbadają, obejrzą. natomiast HV zaprosi cie na spotkanie, gdzie będą maty z zabawkami dla dzieci. ty dostaniesz kwestionariusz z pytaniami: co dziecko jest w stanie zrobic, co powinno ( np. czy samo siedzi, czy raczkuje, czy podiaga się do stania, czy mówi mamamamama, czy potrafi klaskać, czy potrafi....itp.itd. w między czasie dziecko się bawi i hv obserwuje. ot i wszystko. więc nie oczekuj zbyt wiele. dostaniesz jeszcze taki pakiet stratowy w fioletowej teczce z dwoma książeczkami dla Wiki i kupą ulotek;-)

jeszcze raz dziękuję.
ps.juz wiem jak zmniejszac zdjęcia i w ogóle bawię się photoscape. normalnie:lov e:
dziekuje za obszerna odpowiedz. My wlasnie dzis bylismy u HV. Troszke inaczej to wygladalo, ale wlasnie to sprawdzala o czym pisalas. Czyli w skrocie, HV "bada" rozwoj psychologiczny i spoleczny, a GP pod katem rozwoju fizycznego i ogolnego zdrowia. no i super. A pakietu nam nie dali buuuu, jakies 3 ulotki o szczotkowaniu zebow. Kazala pasty do zebow uzywac, jak takie dziecko ma wypluc pozniej ta paste ???????????
Stary 2012-06-21, 23:17   #3749
marzena_S
Zadomowienie

Marinko ogromne gratulacje!!!

Dziękuję za wszystkie miłe słowa o Hani.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Jak Radek zacznie tak chodzić to chyba się posikam z dumy
To lepiej zacznij nosić pampersy, bo już niedługo Cię może zaskoczyć.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ale upał wow pot mi się do przedziałku leje
Ja też chce taki upał.

Cytat:
my swiętowaliśmy w zeszłą niedzielę.(tutaj był wtedy dzień ojca). Tatuś dostał kartkę z zyczeniami, słoik duży nutelli, którą uwielbia i książeczkę o Emilu (zwykły bristol kolorowy złożony wkilkustronicową książeczkę i na kazdej zdjęcie i komentarz);
Wow, świetny pomysł! Kreatywna z Ciebie babka.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Moje dziecko oczywiście musiało wszystkie kobiety zaczepiać, raz się napatoczył facet a dziecię z pełnym entuzjazmem TATA!
Pan musiał mieć niezłą minę.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Marzena_S takie głupie myśli mi przychodzą, bo jak to pracować i smarować, pielęgnować, sprzątać, myć, odkurzać i w ogóle DBAĆ jak w domu jestem może 4 godziny w ciągu doby (nie licząc nocy - wtedy śpię, jak Dominik da ) No, ale to tylko takie gadanie, bo z jednej pensji nie wyżyjemy, muszę pracować.
Jaciee, Dominik ma świetną opiekę- dziadek go na pewno nasmaruje jak trzeba. A Ty w ciągu tych 4 godzin jesteś na pewno najlepszą mamą pod słońcem. Dzieci z tego wyrastają, mam nadzieję, że u Was szybko odpuści to paskudztwo.

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
1. Marzenko co do zakupów w Pati i Maksie to polecam Ci kupować przez net w ich sklepie z odbiorem osobistym, wychodzi taniej (krówka kosztuje przez net 59.90zł)

2. wybieramy się do Mrzeżyna (byłam tam raz parę lat temu ale tylko na weekend więc już nawet nie pamiętam jak tam jest) i dzięki przyda się

3. A Hania ...śliczności
1. Dzięki, przyda się na przyszłość ta informacja.
2. Szkoda, że nie miałaś urlopu na przełomie maja/czerwca to byśmy razem się wczasowały. My byliśmy przez 2 tyg w Rogowie (2km od Mrzeżyna) i do Mrzeżyna jeździliśmy czasem na rybkę.
3.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
1. Zapomniałam o imieninach córki
2. Co moge takiej dziewczynce kupić. Tak do 50zł.
1. Wszystkiego najlepszego dla Ali z okazji imienin!
2. Może ciastolinę?

Cytat:
w załączniku mój wczasowicz :
Świetny wczasowicz, rośnie jak na drożdżach.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. Wątpisz w talenty malarskie swojej córki?

2. Marzena, może mi ją oddasz, co? Kocham Twoją córkę! Jest absolutnie przepiękna, doskonała, z dnia na dzień coraz bardziej I te jej oczy
I nie ma w tym cienia przesady ani słodzenia - po prostu mnie zachwyca

3. Jestem słomianą wdową. Do niedzieli. W związku z tym postanowiłam nie kisić się w mieście i jutro po południu pojedziemy z Tymciem na działkę Boję sie trochę spania tam, bo dotąd było zawsze źlę (bardzo źle), no ale może... Jak będzie ok, zostanę do niedzieli, a jak nie da mi pospać w ogóle to wrócę w sobotę wieczorem.
4. Powiedzcie, od kiedy dziecko umie się poruszać na rowerku biegowym?
1. W zdolności Hani nie wątpię, w swoje bardziej.
2. Tak całkiem to nie oddam, bo bym się zapłakała , ale mogę na weekend pożyczyć.Ty zobaczysz jak jest z dwójką, a ja się wyśpię. Co Ty na to?
3. To super, że odsapniecie od miasta. Może tym razem Tymek lepiej to zniesie i sobie skorzystacie ze świeżego powietrza.
4. Mój bratanek dostał taki rowerek na 2 urodziny. Teraz ma 2,5 roku i jeszcze z niego nie korzysta.

Cytat:
1. Podajecie już dzieciom 2 obiadki? Zupa i drugie danie?
2. Czy Wasze dzieci potroiły wage urodzeniowa??????Niby tak powinno być ok 10tego miesiaca...Ewa schudła,cały czas w ruchu-waży niecałe 9,5kg a waga urodzeniowa 3870. Powinna ważyc ponad 11kg????Nie chce mi sie wierzyc...Co prawda spadła na siatce centylowej
1. Podaję tylko jeden obiadek, bo też tak jemy.
2. Gdyby Hania potroiła wagę to ważyłaby 13,2 kg. W tej chwili waży około 10 kg i myślę, że jest ok.

Pogoda u nas okropna, ale udało mi się wyskoczyć z Hanią na zakupy i mały spacer. Zrobiłam botwinkę- uwielbiam tą zupę.
Stary 2012-06-21, 23:28   #3750
pieleszka
Wtajemniczenie

hej dziewczęta
nadrobiłam i co pamiętam:
marinka
szymek dziubka, Hania Marzenki, Sarenka we wiaderku i Julka Oliweczki jakie cudne dzieciaki!

Agni super prezent dla taty!i Emil uroczy

co do obiadków to Hanka zjada różnie-nieraz 1 danie, a nieraz 2. zależy co jej dam na obiad i co od nas użebra generalnie na apetyt nie narzekam-ona by zjadła wszystko to co my na swoje, dzieciowe jedzonko nie jest już taka chętna niestety...

co do krowy-skoczka to kusicie kochane...

co do rowerków-Hania ma taki plastikowy, wściekle różowy, chiński ale uwielbia go najparwdziwszą miłością i na zmaine chodzimy na spacerki-raz w wózku raz w rowerku. ona z tych co mają ADHD, ale w rowerku siedzi grzeczniutko. a jaka dumna jest ja bym takiego akurat nie kupiła, ale Hania dostała to taki ma. tylko ja znim na dwór chodzę, bo mąż się "wstydzi"

co do potrojenia wagi na roczek-u nas to mało realne...póki co mała ma niewiele ponad 9 kg, a gdyby miała potroić to musiałaby ponad 12 ważyć.

a u nas niewesoło. byliśmy na kontroli w poznaniu. no i lekarze z kliniki nie zgadzają się z naszą pania kardiolog co do diagnozy. ich zdaniem u Hani nie ma przecieku przez late. ale jest cos innego (bo jednak tam cieknie nie tak jak trzeba), ale dokładnie nie wiedzą co. bo hanka ledwo dała się zbadać. podejrzewają drugą wadę-przetokę wieńcową... mamy dzwonić do nich w środę jaka podjęli decyzję...czy do obserwacji na razie, czy już do działania...
poza tym wróciliśmy i się hania rozgorączkowała... od wczoraj gorączkuje, a my zestresowani na maksa.boimy się IZW. byłam u pediatry. dostała mała antybiotyk. daję jej nurofen na zmiane z paracetamolem. rozmawialam z pania kardiolog i mamy trzymac reke na pulsie....

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-06-21 o 23:32
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości