Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 23:31   #3751
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

proponuje zaczac myslec nad nowymi tytulami, ruszcie mozgownice
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 23:41   #3752
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

pieleszka trzymaj siecaluski dla Hani

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 23:43   #3753
marzena_S
Zadomowienie

Pieleszko, o matko ale macie przeżycia. Mam nadzieję, że sama obserwacja starczy i nie będziecie po raz drugi przez to przechodzić. No i DUŻO, DUŻO zdrówka dla Hani, niech choróbsko idzie precz.

Stronczku, są specjalne pasty dla takich maluchów, których nie trzeba wypluwać.
Stary 2012-06-22, 00:36   #3754
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A wiesz, ze tak. Udaly sie, udaly, az zal bylo wracac. Zwlaszcza, ze brak perspektyw na nastepny taki wypad.
Aga, hej
Zdjęcia!!!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
4.Jeżeli dziecko będzie siadać nie prostując nóżek tzn będzie miał je zgięte i na zewnątrz - nie wiem czy rozumnie pisze? to od razu oduczać i prostować nogi, bo to może mieć wpływ na przyszłość w chodzeniu i wtedy dziecko może wkładać nóżki do środka.
Rozumnie piszesz
Moim znajomym to samo powiedział, jak byli ostatnio z 2-letnią córeczką. Ona właśnie tak siada i kazał oduczać, za każdym razem zwracać uwagę.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem , ale raczej nie bo wszędzie jest napisane ,że w przypadku stosowania anty należy unikać opalania bo mogę wystpować takie reakcje
Brumeczku no i nic się nie dowiedziałam uczulenie na słońce to ja mam i żyję z nim ale tylko na "pierwsze" mocne słońce i już miałam w tym sezonie to za sobą a tu nagle tabletki 2 dni biorę i taka niespodzianka
Ja to samo wygooglowałam. nic innego, tylko unikac słońca. Ale kurczę jak go unikać, kiedy trzeba choćby do sklepu wyjść Nie mówiąc o spacerze z dzieckiem... To niby jak? Pod osłoną nocy
Bo Tobie to juz po niedługim czasie na słońcu wyłazi, tak?

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Brumek Ja kibicuje tylko z tż, nie ma go do pon wiec ogladam melodramaty
Mojego tez nie ma, ale obejrzałam jakoś tak z przyzwyczajenia Zajadając lodami

Cytat:
mam 2 pytania:
Podajecie już dzieciom 2 obiadki? Zupa i drugie danie?
Czy Wasze dzieci potroiły wage urodzeniowa??????Niby tak powinno być ok 10tego miesiaca...Ewa schudła,cały czas w ruchu-waży niecałe 9,5kg a waga urodzeniowa 3870. Powinna ważyc ponad 11kg????Nie chce mi sie wierzyc...Co prawda spadła na siatce centylowej
1. nie
2. tak

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
zapytalabym tesciowej czy swoja kontroluje, bo moze czas zaczac
Dokładnie tak trzeba do takich osób mówić

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
2. Tak całkiem to nie oddam, bo bym się zapłakała , ale mogę na weekend pożyczyć.Ty zobaczysz jak jest z dwójką, a ja się wyśpię. Co Ty na to?
3. To super, że odsapniecie od miasta. Może tym razem Tymek lepiej to zniesie i sobie skorzystacie ze świeżego powietrza.
4. Mój bratanek dostał taki rowerek na 2 urodziny. Teraz ma 2,5 roku i jeszcze z niego nie korzysta.
2. Ja zobaczę jak jest z dwójką, a Ty ZOBACZYSZ jak to jest się wyspać, tak? Śmieszne, ze człowiek już nie pamięta, co znaczą te słowa
3. Obyś była prorokiem
3. Dziękuję a odpowiedź. Dzięki Tobie i Dziubkowi wszystko mi się rozjaśniło

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a u nas niewesoło. byliśmy na kontroli w poznaniu. no i lekarze z kliniki nie zgadzają się z naszą pania kardiolog co do diagnozy. ich zdaniem u Hani nie ma przecieku przez late. ale jest cos innego (bo jednak tam cieknie nie tak jak trzeba), ale dokładnie nie wiedzą co. bo hanka ledwo dała się zbadać. podejrzewają drugą wadę-przetokę wieńcową... mamy dzwonić do nich w środę jaka podjęli decyzję...czy do obserwacji na razie, czy już do działania...
poza tym wróciliśmy i się hania rozgorączkowała... od wczoraj gorączkuje, a my zestresowani na maksa.boimy się IZW. byłam u pediatry. dostała mała antybiotyk. daję jej nurofen na zmiane z paracetamolem. rozmawialam z pania kardiolog i mamy trzymac reke na pulsie....
O nie
Przetoki to też operacyjnie się leczy prawda? Tylko chyba jakoś przez żyłę można czy coś
Niech te kłopoty się w końcu w Was skończą!!!

NATECZKO
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN!!! STO LAT W ZDROWIU, MIŁOŚCI. Z MĘŻEM (TAK ZAKOCHANYM JAK DOTĄD) I CUDOWNYM DOMINIKIEM

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
dziekuje za obszerna odpowiedz. My wlasnie dzis bylismy u HV. Troszke inaczej to wygladalo, ale wlasnie to sprawdzala o czym pisalas. Czyli w skrocie, HV "bada" rozwoj psychologiczny i spoleczny, a GP pod katem rozwoju fizycznego i ogolnego zdrowia. no i super. A pakietu nam nie dali buuuu, jakies 3 ulotki o szczotkowaniu zebow. Kazala pasty do zebow uzywac, jak takie dziecko ma wypluc pozniej ta paste ???????????
Stronczku, my używamy takiej: http://www.ceneo.pl/2276973
Nie trzeba jej wypluwać.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-06-22 o 00:35
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 00:51   #3755
Natka_
Zakorzenienie

W końcu chwila dla siebie
Dopiero skończyłam sprzątać, miałam tylko trochę zacząć żeby jutro skończyć, ale tak dobrze mi szło, że machnęłam wszystko na raz

Dzisiaj kupiłam drugą sukienkę na wesele

Marinko, gratuluję obrony!!:c mok:
Ale z Ciebie dżaga

Isiaok, ja daję różnie, raz dwa raz jedno
A co do wagi, to idealnie się mieści, bo waży 10,5 kg, a urodził się z 3520

Brumku, u nas sąsiedzi mają 3 letnią córkę i ona dopiero teraz tak już fajnie śmiga na biegowym

Dziubek, Szymula wymiata Widać, że chłop zadowolony.

Marzenko, moja synowa to poprostu cudeńko! Dominik pokazał na nią paluszkiem, a to znaczy że "to" chce

Agni, świetny prezent

AgaG zdjęcia!

Dziubku, a brałaś już kiedyś tabletki anty?

Stronczku, dla Wiktorki za tyle nabytych umiejętności

Zaneta, Domek czasem ma jedną drzemkę między 12-14, śpi 1,5h i idzie spać o 19 30. Choć z reguły wypadają nam dwie o 12 i 17, wtedy idzie spać o 21-22.

Carmelowa Sarenka to taki mały słodziaczek

Brumku dziękuję Ci bardzo za życznia

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Pieleszko, przesyłam dobre fluidy do Was! Trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze!!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 07:05   #3756
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Hania dostała to taki ma. tylko ja znim na dwór chodzę, bo mąż się "wstydzi"
A za Hanię trzymam mocno kciuki, oby wszystko było dobrze!!!!

Nateczko, STO LAT!!!!!!!!!!!!!: roza:

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 07:36   #3757
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A za Hanię trzymam mocno kciuki, oby wszystko było dobrze!!!!

Nateczko, STO LAT!!!!!!!!!!!!!: roza:
Dziękuję Aaniu

Wczoraj pytałaś skąd zwyczaj tak wczesnych ślubów, więc odpowiadam- nie mam pojęcia. Nie wiem co im strzeliło, żeby już o 11 ślub robić. My mieliśmy o 14
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 07:47   #3758
Marina1
Zakorzenienie

100 lat Nateczko! Obyś zawsze była taka jak jesteś

Hej kochane.
U nas oczy I. dalej mega czerwone. Dzwoniłam do okulistki i kazała mi jeszcze raz podać krople które już miałam, a jak nie przejdzie to dzwonić.

Jestem jakaś taka poddenerwowana... Nie wiem, stresuje się dalszą rekrutacją na kontynuację studiów, czy się uda, nie wiem o co dokładnie chodzi z internetową rejestracją, kiedy dyplomy dostaniemy... ehhh.
Poza tym mi strasznie szkoda, że to koniec szkoły, bo miałam fajnych wykładowców i dziewczyny. Buuuu

pieleszko ale się o martwicie kochani ja wiem, że będzie dobrze...

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Mój potroił wagę - tart z 4,300 a dziś ma 14 kg.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:10   #3759
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
a co zawalił?
tak ogólnie czasem mnie wkurza
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Marzena_S, Oliweczka śliczne Niunie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Zapomniałam o imieninach córki
Ale to dlatego, że w mojej rodzinie większą wagę przykłada się do urodzin,
WSZYSTKIEGO DOBREGO ALUSIU
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

w załączniku mój wczasowicz :
Super wczasowicz
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Marzena,Oliweczka dziewczyny jakmaliny, slicznotki

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Jestem słomianą wdową. Do niedzieli. W związku z tym postanowiłam nie kisić się w mieście i jutro po południu pojedziemy z Tymciem na działkę Boję sie trochę spania tam, bo dotąd było zawsze źlę (bardzo źle), no ale może... Jak będzie ok, zostanę do niedzieli, a jak nie da mi pospać w ogóle to wrócę w sobotę wieczorem.

A, Tymuś okropnie się poci. Przeraźliwie. Też tak macie? Przy piersi oczywiście najwięcej, ale to chyba niestety normalne. Ale dziś nawet bez tego był cały mokry.
Ale będziesz z Nami w kontakcie? Miłego wypoczynku
Moja Julka też się poci-całe ciałko ma wilgotne ciągle i to niestety chyba po tatusiu, bo on tez tak ma...

Cytat:
mam 2 pytania:
Podajecie już dzieciom 2 obiadki? Zupa i drugie danie?
Czy Wasze dzieci potroiły wage urodzeniowa??????Niby tak powinno być ok 10tego miesiaca...Ewa schudła,cały czas w ruchu-waży niecałe 9,5kg a waga urodzeniowa 3870. Powinna ważyc ponad 11kg????Nie chce mi sie wierzyc...Co prawda spadła na siatce centylowej
Nie podaję i podawać nie będę, bo sama nie jem podwójnych(nie robię), a co do wagi, to Julka jeszcze nie potroiła wagi urodzeniowej, brakuje Jej jakieś 2 kilogramy.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
A ja przymierzam sie umowic na biopsje - ale zawsze jest cos wazniejszego, ale chyba czas najwyzszy po 3 latach sie zbadac.
Jaką biopsję? Czego?
Cytat:
szymek dziubka, Hania Marzenki, Sarenka we wiaderku i Julka Oliweczki jakie cudne dzieciaki!

a u nas niewesoło. byliśmy na kontroli w poznaniu. no i lekarze z kliniki nie zgadzają się z naszą pania kardiolog co do diagnozy. ich zdaniem u Hani nie ma przecieku przez late. ale jest cos innego (bo jednak tam cieknie nie tak jak trzeba), ale dokładnie nie wiedzą co. bo hanka ledwo dała się zbadać. podejrzewają drugą wadę-przetokę wieńcową... mamy dzwonić do nich w środę jaka podjęli decyzję...czy do obserwacji na razie, czy już do działania...
poza tym wróciliśmy i się hania rozgorączkowała... od wczoraj gorączkuje, a my zestresowani na maksa.boimy się IZW. byłam u pediatry. dostała mała antybiotyk. daję jej nurofen na zmiane z paracetamolem. rozmawialam z pania kardiolog i mamy trzymac reke na pulsie....

No nie wierzę.... to teraz oczekiwanie środy:kci uki:

WITAMY!!!

Dziękujemy całej reszcie za opinie pod zdjęciem Julci

Marina

Isia(chyba?) pytałaś, czy mi nie wyszły rozstępy z Julcią-wyszły, ale bardzo niewiele i słabo widoczne na samym dole brzucha i pod koniec ciąży.
Wczoraj już zaopatrzyłam się w ,,porządne" kremy, nawet do biustu oddzielny, bo też swędzi.... musze się jeszcze rano smarować, ale żeby jeszcze o tym pamiętać....

Byłyśmy wczoraj z Julcią u sąsiadki na pierwszyh urodzinach(tak się trochę wprosiłyśmy, bo chciałyśmy tylko złozyć życzenia i dać prezent) i pierwszy raz dziewczyny nie płakały na swój widok i bedziemy się wymieniały zabawkami, bo jak wiadomo opatrzone szybko się nudzą, a ,,nowe" będą atrakcyjne

Spać mi się chce....może sie wezmę za robotę, to mi przejdzie

NATECZKO Samych radości, dużo miłości i siostrzyczki dla Domisia

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-06-22 o 08:13
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:08   #3760
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Julia, Hania, Blanka i Tymuś

NATKA wszystkiego najlepszego

Cytat:

Stronczku, są specjalne pasty dla takich maluchów, których nie trzeba wypluwać.

Musze poszukac, Brumku dziekuje za link
Stary 2012-06-22, 09:39   #3761
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
wybieramy się do mrzeżyna (byłam tam raz parę lat temu ale tylko na weekend więc już nawet nie pamiętam jak tam jest) i dzięki przyda się
to masz nakaz jazdy do koszalina!!!!!

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Mała śpi, w końcu przestało padać, mam nadzieję, że jutro nie będzie powtórki z rozrywki i będę mogła spokojnie wybrać się na zakupy.
W sobotę idziemy z Alą do sali zabaw na urodziny wcześniej wspomnianej 4latki. Musze jakiś prezent jej kupić. Co moge takiej dziewczynce kupić. Tak do 50zł.
Jest teraz na etapie lalek barbie i koników, których cena w smyku oscyluje ok 100zł
PUZZLE TAK 60-100 ELEMENTÓW, KSAZAECZKE O TYCH WSTRETNYCH KUCYKACH, AKCESORIA DO WŁOSÓW :d ALBO NAWET ZESTAW CIASTOLINY NP. DO ROBIENIA TOSTÓW, LODÓW ITD. cholerny capslock!

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
U mnie jeszcze dylematów rowerkowych ciąg dalszy Powiedzcie, od kiedy dziecko umie się poruszać na rowerku biegowym? Tak sprawnie? Bo zastanawiam sie jeszcze nad sensem kupowania tego smarta... Bo jeśli by się to stało, to raczej na urodziny, a to koniec sierpnia. czyli koniec sezonu niebawem, więc w tym roku długo by na tym nie pojeździł. potem na wiosnę jeszcze tak. A w lato może już taki biegowy by można kupić, co? Niespełna 2-latek by sobie na tym poradził czy nie? Czy biegowy to dopiero za dwa lata, jak będzie miał trochę ponad 2,5 roku?
2latek sobie poradzi. podobno nawet 1m5 roczniaki sobie radza. artur mial 2,5 roku i smigal dosc szybko

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:42   #3762
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wczoraj pytałaś skąd zwyczaj tak wczesnych ślubów, więc odpowiadam- nie mam pojęcia. Nie wiem co im strzeliło, żeby już o 11 ślub robić. My mieliśmy o 14

ciekawe

My mieliśmy o 16, 10 czy 11 to dla mnie w ogóle abstrakcja

Oglądam DDTvn, przed chwilą facet tańczył na rurze

Juleczko, Haniu, Blanko, Tymciu

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:52   #3763
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
4.Jeżeli dziecko będzie siadać nie prostując nóżek tzn będzie miał je zgięte i na zewnątrz - nie wiem czy rozumnie pisze? to od razu oduczać i prostować nogi, bo to może mieć wpływ na przyszłość w chodzeniu i wtedy dziecko może wkładać nóżki do środka.
i jeszcze dodam - jak najszybciej nauczyc siedziec po turecku

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
2. Szkoda, że nie miałaś urlopu na przełomie maja/czerwca to byśmy razem się wczasowały. My byliśmy przez 2 tyg w Rogowie (2km od Mrzeżyna) i do Mrzeżyna jeździliśmy czasem na rybkę.
3.
bo nie przyjechałas ani nie dalas mi znac

ze mna tosie nikt nie chce spotkac, no przeciez nie gryzę (za mocnoo)...

Stary 2012-06-22, 10:39   #3764
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Znowu paskudnie i chłodno

Blanka, Julcia, Hania - sto lat

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ale będziesz z Nami w kontakcie? Miłego wypoczynku
Moja Julka też się poci-całe ciałko ma wilgotne ciągle i to niestety chyba po tatusiu, bo on tez tak ma...
Pewnie, że będę
A u nas z poceniem to zdecydowanie nie dziedziczne, bo ja się praktycznie nie pocę nigdy, a mąż jak na faceta, to też zdecydowanie mało.

Cytat:
Julia, Hania, Blanka i Tymuś

Dziękujemy Stronczusiu za pamięć

Cytat:

Juleczko, Haniu, Blanko, Tymciu

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ze mna tosie nikt nie chce spotkac, no przeciez nie gryzę (za mocnoo)...
Przysięgasz?

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Shira, śniłaś mi się nad ranem
I to mi nasunęło pewien pomysł - wstaw zdjęcie Żbiczątka, co? Bo już tak dawno go nie było...
Stary 2012-06-22, 11:02   #3765
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry
Dawno mnie tu nie było. Czytam Was czasem ale żeby napisać to zawsze coś...
Ostatnio przechodziliśmy taki mały "kryzys małżeński" i nie chciałam was zadręczać swoimi problemami.
Juluś ma 7 zębów, raczkuje jak torpeda, wszędzie wlezie, wszystko chce zjeść, chodzi przy meblach. Mowi mama, da i nie Powtarza też "buma, buma", "bama", "maba".
Wazy ponad 8 kg.
Krzyczy tak, że az w uszach dzwoni
Podcięłam mu włoski
Wszystkim solenizantom sto lat!
My również dziękujemy za życzenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2073.jpg (99,8 KB, 34 załadowań)

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2012-06-22 o 11:08
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:06   #3766
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

wrrrr zdjec nie bedzie, bo wlasnie wstawialam, ale ze robie tysiac rzeczy na raz, to za dlugo to trwalo i mnie wywalilo z wizazu....

Buziaki dla Julki, Blanki, Hani i Tymka!

No moze jedno (zachmurzona stolica, a za godzine patelnia):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3720.jpg (116,5 KB, 58 załadowań)
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:09   #3767
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

gratis
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1971.jpg (89,2 KB, 28 załadowań)

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:10   #3768
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
wrrrr zdjec nie bedzie, bo wlasnie wstawialam, ale ze robie tysiac rzeczy na raz, to za dlugo to trwalo i mnie wywalilo z wizazu....

Buziaki dla Julki, Blanki, Hani i Tymka!

No moze jedno (zachmurzona stolica, a za godzine patelnia):
Cała rodzinka w prawie komplecie i super widok za plecami

JULKA, BLANKA, HANIA, TYMUŚ!!!!! NASI solenizanci przyjmijcie serdeczne życzenia od cioci

Mam takie pytanie do mam chłopczyków- sprzedajecie może leżaczek bujaczek z fishera? Byłabym zainteresowana.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-06-22 o 11:12
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:59   #3769
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Przysięgasz? [COLOR="Silver"]
przysięgam że nie pogryzę za mocno, no chyba że ktoś o to poprosi

Stary 2012-06-22, 12:03   #3770
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Laski byłyście po mleko w rossie?:brzydal :
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:07   #3771
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Narazie tylko tyle...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:11   #3772
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:

Wyglada mi to na trzydniowke. A jak ta wysypka wyglada? Bo u nas to nie byly krosty tylko takie plamki rozowe, gładkie. Wygladalo troche jak rozyczka. Zaczelo sie na brzuszku pod pieluszka, przeszlo na kark i szyje i zniklo. W sumie jeden dzien byla.
No właśnie też zaczęło się pod pieluszką, potem coraz wyżej, brzuszek, plecki, i dzisiaj doszło na szyje i czoło i kark. To są właśnie płaskie plamki. A można z tym wychodzić na dwór ? Bo póki co się kisimy :/

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:11   #3773
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ja na chwilę bo mam pytanie:

Jak wygląda to złe siadanie czy coś? Łopatologicznie proszę. Najlepiej ze zdjęciem.

Pieleszko mam nadzieję, że wszystko będzie ok
Natko sto lat !

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:16   #3774
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja na chwilę bo mam pytanie:

Jak wygląda to złe siadanie czy coś? Łopatologicznie proszę. Najlepiej ze zdjęciem.

Pieleszko mam nadzieję, że wszystko będzie ok
Natko sto lat !

Dokładnie tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f11284551337.jpg (41,4 KB, 38 załadowań)

Stary 2012-06-22, 12:17   #3775
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Natko 100lat

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie do mam chłopczyków- sprzedajecie może leżaczek bujaczek z fishera? Byłabym zainteresowana.
Ja wlasnie sprzedaje po dziewczynce

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Laski byłyście po mleko w rossie?:brzydal :
Byłam Było mniej ludzi niż wczoraj, wziełam 3 puszki czwórki. Więcej narazie nie mam gdzie trzymać, bo jeszcze mam zapasy

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:20   #3776
Zmalowana
Zakorzenienie

No i te plamki nie wiem czy widzicie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0819.jpg (72,2 KB, 47 załadowań)

Stary 2012-06-22, 12:25   #3777
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Nadrabiam bo nei miałam czasu nawet zerknąć przez parę dni i trafiłam na posta Agadus:
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

dziewczyny to milo,że pytacie, u mnie średnio, juz ze 3 tygodnie mam katar, i pewnie to jest alergiczny bo w zaszłym roku o tej porze tez miałam katar, głowa boli, nos zatkany, Nati tez ma katar, pewnie też alergiczny, muszę się do lekarza wybrać, choć z Nati byłam z tydzień temu,
ostatnio nie, mogę się dogadac z tż, wszystko sama robię, wszystko na mojej głowie, mam dosyc, jestem przemęczona, budzę się rano i juz nie mogę się doczekac wieczoru az się położe, wieczorem po całym dniu jestem padnieta, jedna się trzeba zając a i druga tez sie domaga uwagi, wychodzimy na spacery, a teraz te upały tez daja we znaki, choc jak wychodzimy to do południa i popołudniu, wczoraj spałam juz o 21, to do mnie nie podobne bo średnio szłam spać pi 22,
podczytuje Was, ale nie mam siły odpisywac, trzeba troche pomysleć żeby pierdoły nie pisać, a mi się pod koniec dnia nawet myslec nie chce,
przepraszam że tak a nie inaczej sie zachowuje ale mam bnadzieje,że choc troszkę zrozumiecie,
mam nadZieje,ze niedługo się wszystko się ułoży, będę miała wiecej siły i zacznę pisac,

pozdrawiam i buziaczki
kochana nawet nie wiesz jak Cię rozumiem
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:37   #3778
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Byłam Było mniej ludzi niż wczoraj, wziełam 3 puszki czwórki. Więcej narazie nie mam gdzie trzymać, bo jeszcze mam zapasy
a Enfamil tez bralas wczoraj?
ja wzielam 5 puszek 3
i 2 puszki 4 i nic nie zostalo
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:02   #3779
youyou
Zakorzenienie

Kurczę laski chyba nie dam rady nadrobić bo panna się zaraz obudzi...

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
kurde zła jestem, zuza wszystko pakuje do buzi i próbuje zjeść. Kuba taki nie był, można go było na trawę puścić i nie zjadał jej. Nie jadł liści, kamieni, piachu i innych rzeczy których zuza nie przepuści ...

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

aaa zapomniałam o głównym przysmaku- papierze pod każda postacią...
u nas to samo Lila chodzi po domu i wszystko zbiera, kążdy najmniejszy okruszek nie ujdzie jej uwadze..
A jak nie potrafi sobie skubnąć w palce to się pochyla i zlizuje

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agata na zwykły rowerek. Nie kupiła by tego smarta bo za drogi. Szału nie ma. Pół godziny pojeździ a potem wysiada. Ale lekko się jedzie i po wertepach daje radę. Jest tylko wstrętnie różowy no ale to prezent. W każdym razie ja bym za to ustrojstwo 400 zł nie dała. Mojej szwagierki podopieczna miała smarta i po 2 urodzinach już nie jeździła tylko hulajnoga albo biegowy. A i różnicy w prowadzeniu też nie widziała.
Sto lat Sarenko!
Co do rowerków to ja w życiu nie dam 400pln za takiego Smart Trike'a bo to będzie rowerek tylko na te wakacje..
W przyszłym roku już będzie na to za duża.
Na jesień nauczy się w domu jeździć na Scuttle Bug'u po Filipie (on jest od 18m-ca), a na przyszły rok dostanie biegówkę lub hulajnogę.

Cytat:
Odebrałam już damę ze żłobka, nawet mi nie pomachała
Przed wyjściem zjadła kajzerkę na śniadanie, a w żłobku widziała że dzieci kaszkę jedzą to ona oczywiście też zjadła co za głodomor, wasze dzieci też tak jedza? Iustyna zje Twoja talerz taki dla dorosłych rosołu?
Lila wczoraj zjadła całą miseczkę dorosłą rosołu! a po jakimś czasie zjadła 2 naleśniki z serem

Aaaaa zapomniałam napisać że Lila zaczęła chodzić

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Tak bardzo dobrze,
ale trochę przerażające
bo wydawało mi się że takie dzieci mniej jedzą.
Wiesz jak Ja zjem talerz zupy a obok siedzi córka która tyle samo zje to trochę zadziwia
zaneta moja Lila identyczny żarłok jak Emi onapotrafi zjeść swój obiad i potem jak widzi że Filip je to od niego musi też wyjaadać.
I je na pewno więcej niż Filip.
Wczoraj Lila zjadła miseczkę rosołu, Filip pół.... Lila dwa naleśniki, Filip jeden... Rano miseczkę owsianki, Filip pół...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:06   #3780
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
No właśnie też zaczęło się pod pieluszką, potem coraz wyżej, brzuszek, plecki, i dzisiaj doszło na szyje i czoło i kark. To są właśnie płaskie plamki. A można z tym wychodzić na dwór ? Bo póki co się kisimy :/
Mysle ze mozna, bo jak wychodzi wysypka to juz nie zaraza, o ile nie goraczkuje. Bo jak dalej jest goraczka to lepiej nie.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
No i te plamki nie wiem czy widzicie
Takie same jak u Wiki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości