|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Ewa ma 2 drzemki...
wstaje o 6 wiec pierwsza o 10-1h, pózniej 14-1h. Kłade ja spać o 19.30-20.00 |
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
isiaok Nie podaję dwóch dań, bo zwyczajnie dla siebie samej tyle nie gotuję i raczej nie będę gotowała...wystarcza jej jeden obiad
choć i tak zawsze coś wyprosi od dziadków którzy obiad jedzą później...co do wagi,to moja powinna ważyć tyle samo ,a nie waży...jakoś się tym nie przejęłam , doktorek nic nie wspominał, że źle przybiera,więc nie widzę problemu.Teraz więcej biega,rusza się to dlatego mniej przybiera...nie ma to co kiedyś że leży plackiem i czeka na cyca
|
|
|
|
#3723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
slodziak
no jaka piekna WOW WOW WOW GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! No nie pogadasz, jaki dumny i jak slicznie pozuje Witam sie Marys juz spi, TZ tez a ja zerkam na mecz. Duchoty ciag dalszy. brumku to jak u was pada to i u nas niedlugo zacznie. W pracy nuda jak ja nie lubie takich dni. TZ zabral Marys na rower pojechal z siostra i jej malym, pojechali sciezka rowerowa az do skoczni i w lasku sa takie altany i tam odpoczeli z dzieciakami. A ja - kisilam sie w robocie. No coz ale od poniedzialku urlop, bo przyjezdza brat, wiec sie wybycze z nimi. Tacie zawiozlam dzis Marysine obiadki zblenderowane i roozcienczone z woda. Podobno "zjadl" cale. A ja przymierzam sie umowic na biopsje - ale zawsze jest cos wazniejszego, ale chyba czas najwyzszy po 3 latach sie zbadac. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Co do drzemeke - Marysia ma jedna dluzsza w ciagu dnia, albo czasem wogole, za to w nocy spi dlugo i ostatnio bez pobudki na jedzenie. Co do wagi moja wazy 11 kg.....
|
#3725 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no cudnie to wygląda. musiałabym fotografowac wsyzstkie strony po kolei - ale spróbuję coś zdziałać, żeby pokazac Wam o co mi chodzi Cytat:
|
||
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój łobuz już dość długo je dwa dania -zaczęło się od słoiczków ale teraz jak mu gotuję to je często jedno danie -ale za to ile ostatnio jadł pełną miskę pomidorowej-porcja identyczna jak nasza co do wagi to on prawie idealnie się wpasował w to co napisałaś urodzeniową miał 3,9kg a teraz ma 11,5kg -do potrojenia brakuje mu 0,2 ![]() ale za to od marca przytył tylko 0,8 ( w 4 miesiące ) więc ewidentnie waga zwolniła ale nie ma się co dziwić bo ja za nim nie nadążam
|
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to hop sarenke do niego.---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- agni moja od bardzo dawna ma jedna drzemke i nic jej sie nie dalo zrobic. Sama tak sobie ustalila i jak padnie to nawet i 4 h spi.
|
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
no więc próba: to zdjęcie na początku było i do tego opis: hej tato! co to ja chciałem powiedzieć....ah tak juz wiem!
|
|
|
|
#3729 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)i Ewa mi podbiera. Tak wychodza jej 2 dania![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3730 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczasowicz genialny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sliczny wymoczek Cytat:
Marina GRATULACJE !!!!!!!!! Natka, a jakos malo czasu ostatnio mam. Wiki zaczela niesmialo raczkowac, ale pelza na calego i wszedzie jej pelno. Jak zobaczy ze do laptopa siadam to od razu leci do mnie i nie daje mi posiedziec spokojnie. Ale czytam i jestem na biezaco ![]() Od wczoraj nauczyla sie wstawac przy lozku. Musze jej pilnowac bo jeszcze nie stabilnie stoi i boje sie ze upadnie na glowe. Pelza jak szalona, probuje na czterech juz, umie siadac elegancko z czworakow Dumna jestem ...no i 1:0 dla Portugalii |
||||
|
|
|
#3731 |
|
Zadomowienie
|
o a to sa wszystkie zdjęcia z tej książeczki, wiec teraz dodajcie sobie teksty pod każdym i prezent zrobiony. tani, szybki i prosto od serca
|
|
|
|
#3732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2.
|
|
#3733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiscie milon komentarzy: przecież bedzie gruba! Nie pozwalaj jej tyle jeść, nie chcesz zeby była pulpetem?!, kontrolujesz jej wage?
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3735 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agni mam pytanie. Na ten check up to gdzie idziesz/bylas? Do HV czy do GP? Ja myslalam ze to GP a tu dostalam list kilka dni temu od HV i dzis bylysmy. A sama umowilam sie na jutro z GP. No i troche dziwnie, bo ta HV mi wypelnila w ksiazce ta strone 9-12. I teraz nie wiem co robic... |
|
|
|
|
#3737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, już jakiś czas temu, ale on ważył po urodzeniu malutko. Dziecko do pół troku podwaja, a do roku potraja wagę. Cytat:
Cytat:
![]() Dziubasku, nie napisałam że wczasowicz świetny!!!
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczku przesiaduje w szpitalu bo jedna osoba z moich bliskich jest ciężko chora
dziękuję za komplementy pod adresem mojego synusia od niego samego soczysty buziak |
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja znowu tyje czesto - moja tarczyca niestety nie pomaga mi w utrzymaniu figury
|
|
#3740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3743 |
|
Wtajemniczenie
|
Isia u nas podobnie, Zuziak jest GRUBA (nie jest, ani troszeczkę, tylko ma pyzate policzki - po jej synu
). Za to teściowa sucharek ![]() No i też jestem grubsza od niej ...
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
ja od swojej jestem duzo chudsza, chodz do chudej osoby mi daleko
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni świetny prezent! rewelacyjny pomysł
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Eve moja nawet 50kg nie waży (ale wzrostu też nie ma ) mało kto od niej jest chudszy/szczuplejszy
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze raz dziękuję. ps.juz wiem jak zmniejszac zdjęcia i w ogóle bawię się photoscape. normalnie |
|
|
|
|
#3748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3749 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Marinko ogromne gratulacje!!!
Dziękuję za wszystkie miłe słowa o Hani. ![]() To lepiej zacznij nosić pampersy, bo już niedługo Cię może zaskoczyć. ![]() Ja też chce taki upał. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2. Szkoda, że nie miałaś urlopu na przełomie maja/czerwca to byśmy razem się wczasowały. My byliśmy przez 2 tyg w Rogowie (2km od Mrzeżyna) i do Mrzeżyna jeździliśmy czasem na rybkę. 3. Cytat:
2. Może ciastolinę? Świetny wczasowicz, rośnie jak na drożdżach. Cytat:
![]() 2. Tak całkiem to nie oddam, bo bym się zapłakała , ale mogę na weekend pożyczyć.Ty zobaczysz jak jest z dwójką, a ja się wyśpię. Co Ty na to? 3. To super, że odsapniecie od miasta. Może tym razem Tymek lepiej to zniesie i sobie skorzystacie ze świeżego powietrza. 4. Mój bratanek dostał taki rowerek na 2 urodziny. Teraz ma 2,5 roku i jeszcze z niego nie korzysta. Cytat:
2. Gdyby Hania potroiła wagę to ważyłaby 13,2 kg. W tej chwili waży około 10 kg i myślę, że jest ok.Pogoda u nas okropna, ale udało mi się wyskoczyć z Hanią na zakupy i mały spacer. Zrobiłam botwinkę- uwielbiam tą zupę.
|
|||||||
|
|
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczęta
nadrobiłam i co pamiętam: marinka ![]() szymek dziubka, Hania Marzenki, Sarenka we wiaderku i Julka Oliweczki Agni super prezent dla taty!i Emil uroczy co do obiadków to Hanka zjada różnie-nieraz 1 danie, a nieraz 2. zależy co jej dam na obiad i co od nas użebra generalnie na apetyt nie narzekam-ona by zjadła wszystko to co my na swoje, dzieciowe jedzonko nie jest już taka chętna niestety...co do krowy-skoczka to kusicie kochane... co do rowerków-Hania ma taki plastikowy, wściekle różowy, chiński ale uwielbia go najparwdziwszą miłością i na zmaine chodzimy na spacerki-raz w wózku raz w rowerku. ona z tych co mają ADHD, ale w rowerku siedzi grzeczniutko. a jaka dumna jest ja bym takiego akurat nie kupiła, ale Hania dostała to taki ma. tylko ja znim na dwór chodzę, bo mąż się "wstydzi"![]() co do potrojenia wagi na roczek-u nas to mało realne...póki co mała ma niewiele ponad 9 kg, a gdyby miała potroić to musiałaby ponad 12 ważyć. a u nas niewesoło. byliśmy na kontroli w poznaniu. no i lekarze z kliniki nie zgadzają się z naszą pania kardiolog co do diagnozy. ich zdaniem u Hani nie ma przecieku przez late. ale jest cos innego (bo jednak tam cieknie nie tak jak trzeba), ale dokładnie nie wiedzą co. bo hanka ledwo dała się zbadać. podejrzewają drugą wadę-przetokę wieńcową... mamy dzwonić do nich w środę jaka podjęli decyzję...czy do obserwacji na razie, czy już do działania... poza tym wróciliśmy i się hania rozgorączkowała... od wczoraj gorączkuje, a my zestresowani na maksa.boimy się IZW. byłam u pediatry. dostała mała antybiotyk. daję jej nurofen na zmiane z paracetamolem. rozmawialam z pania kardiolog i mamy trzymac reke na pulsie.... Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-06-21 o 23:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

choć i tak zawsze coś wyprosi od dziadków którzy obiad jedzą później...co do wagi,to moja powinna ważyć tyle samo ,a nie waży...jakoś się tym nie przejęłam , doktorek nic nie wspominał, że źle przybiera,więc nie widzę problemu.Teraz więcej biega,rusza się to dlatego mniej przybiera...nie ma to co kiedyś że leży plackiem i czeka na cyca 

jak ja nie lubie takich dni. TZ zabral Marys na rower pojechal z siostra i jej malym, pojechali sciezka rowerowa az do skoczni i w lasku sa takie altany i tam odpoczeli z dzieciakami. A ja - kisilam sie w robocie. No coz ale od poniedzialku urlop, bo przyjezdza brat, wiec sie wybycze z nimi. Tacie zawiozlam dzis Marysine obiadki zblenderowane i roozcienczone z woda. Podobno "zjadl" cale.
12.06.2010

no to hop sarenke do niego.

) No, ale to tylko takie gadanie, bo z jednej pensji nie wyżyjemy, muszę pracować.