|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Witam się z kawką i dobrymi wiadomościami po wizycie. Wszystko w normie
![]() Możemy z Mężem baraszkować ale mamy mieć świadomość, że Młody jest ułożony bardzo nisko i możemy go pukać po czole ![]() ![]() Postaram się Was nadrobić ale nie obiecuję, że dam radę. No i częstuje moim drożdżowym z truskawkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Rozeznanie
|
Czesc
Przyszlam tylko napisać że pewnie chwile mnie nie bedzie Wczoraj z Zosia wylądowaliśmy na IP ma zapalenie płuc(w środe miała leciutkie szmery oskrzelowe- tak momentalnie sie pogorszyło)40 stopni gorączki To co przeszliśmy jest nie do opisania Na szczescie trafiliśmy na super doktorke i ze względu na dobry stan ogólny Zosi i moją ciąze nie zostawiła nas na oddziale. Jeszcze ja z tych nerwów dostałam skurczy ale już sie wyciszyło Odezwe sie jak już sie polepszy |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||
Zakorzenienie
|
ale pajak był brzydszy!!!!!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4534 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Witam się kawką jak na mnie bardzo rano ![]() Mam nadzieję , że jest wszystko ok więc proszę o kciukasy. Gratki za rozpoczęte tygodnie i dzisiejsze wizyty ![]() ![]() U mnie szaro i zaraz będzie padać , coś nie za fajny 2 dzień lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-06-22 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4538 | ||||
Zadomowienie
|
raczej powinna przejść ( najwyżej ciut większą strzykawkę kupić) u mnie w szpitalu jeżeli dzieci są dokarmiane to nie butelką tylko strzykawkami właśnie, pielęgniarki wkładają mały plac pod podniebienie i jak dziecko ssie to puszczają powoli z strzykawki pokarm przestaje ssać to one przestają puszczać pokarm.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Prince gratuluje nowo zaczętego tygodnia Ja właśnie zjadłam śniadanko bo byłam na morfologi i idę sobie kawusię zrobić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4540 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie próbowałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się łudzę, że zwiastuje lżejszy poród ale wiem, że nadzieja matką głupich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na infekcje grzybiczne najlepsze jest - używanie zwykłego, białego mydła a potem spłukanie się przygotowaną miksturą: litr przegotowanej wody z sokiem z kiszonej kapusty. Potem już się nie płukamy a wycieramy. Używamy bawełnianej bielizny i unikamy tamponów. Wyleczyłam się ze wszystkich infekcji!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zadomowienie
|
na pewno ten sposób pomaga mamom w późniejszym karmieniu piersią. W niedziele byłam u koleżanki w szpitalu urodziła wcześniaka, który przez pierwszy tydzień był wyłącznie tak karminy jej pokarmem. I ona normalnie teraz piersią karmi. U nas w szpitalu są mega nastawieni na karmienie piersią. Ordynator jest strasznie konserwatywny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Raczkowanie
|
Hej ale was cieżko nadrobic
![]() ![]() Ja troche nie w temacie jeszcze.. A czemu Norniczka jest w szpitalu?? anna99302 ja też nigdy w życiu nie leżałam tyle co teraz ![]()
![]() |
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
![]() U mnie w końcu pogoda do zniesienia ![]() Dziś czeka mnie wizyta u weterynarza - moje zwierzątko chyba znowu ma problemy z zębami ![]() ![]() Raczej przejdzie. Ja strzykawką karmiłam królika, a podawałam mu gerberki - przetarte owoce, zupkę jarzynową i ziemniaczki ze szpinakiem. Ładnie przechodziło, a to jest dość gęste. |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chodzi o to aby zakwasić środowisko i utrudnić przeżycie obcym organizmom, możesz spróbować. To jest przepis mojego gina, który jak nie trzeba tablet, to podaje sprawdzone, stare, babcine sposoby, które naprawdę działają. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Soleilka niezla przygoda z tym kotem
![]() Red Scorpio dobre wiesci! a co do pukania po czole slyszalam o tym od znajomego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A 37 tydzień brzmi poważnie!!! Gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-06-22 o 08:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() A można przepis? Bo ja tylko kruche z truskawkami robiłam a zjadłabym drożdżowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |||||
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki,
Wczoraj byłam u okulisty przebadać oczy wzdłuż i wszerz i okazało się, że nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu siłami natury ![]() Po okuliście wybraliśmy się z tż na sesję z brzuszkiem do fotografa - nie lubię zdjęć, ale będzie przynajmniej jakaś pamiątka ![]() Jutro musi być piękna pogoda, chociaż w okolicach Torunia, bo jadę na piknik firmowy. W końcu zobaczę się z moimi współpracownikami ![]() Cytat:
![]() Super zakupki! Dywanik świetny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mam trochę do nadrobienia ale padam z nóg, idę do męża się przytulić i jeszcze pospać. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4555 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A nie macie takie uczucia, jakby was se stopy spuchnięte parzyły? Bo ja mam... W ogóle patrzę na te stopy i nie mogę uwierzyć, że to moje ![]() ![]() Cytat:
no to ciekawe, która będzie pierwsza ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja kiedyś byłam na konkursie ze szkoły w Niemczech i mieszkałam u takiej rodziny. Wiedziałam, że mają kota, ale miałam zamknięte drzwi, co prawda okno otwarte, ale jakoś nie przypuszczałam, że ten kot może przez nie do mnie wejść... I pewnego dnia się budzę, a ten kot siedzi mi na klacie i tymi swoimi wielkimi oczyskami się wpatruje we mnie. Nie wiedziałam, czy krzyczeć, czy go głaskać, bałam się że mnie zaatakuje ![]() Cytat:
gratulacje ![]() takiej to dobrze ![]() ![]() Cytat:
zapewne za 3-4 tygodnie też tak będę się denerwować... Cytat:
gratuluję udanej wizyty ![]() Cytat:
trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie Zosi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mi stosowanie takich sposobów nie pomagało.. W ciągu 2 lat 8 razy złapałam infekcję ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no to ciekawe, czy ja nic nie mam... Miałam ostatnie badania miesiąc temu, tzn krew i mocz, w zeszły poniedziałek wizytę, na której lekarz stwierdził, że wszystko ok, jedyne co to za mało hemoglobiny - przepisał żelazo. A teraz wizyta 5 lipca, jak powiedział ostatnia i więcej badań nie zleca. Na obciążenie glukozą mnie nie wysyłał, ani nic innego. Pierwszy i podejrzewam, że już ostatni raz zbadał mnie na samolocie. A jak powiedziałam, że chyba mi czop po trochu wypada, to stwierdził, że się za dużo głupot naczytałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj znowu pewnie wszystko będzie mnie denerwować...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby Zosia szybko wyzdrowiała... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
muszą to sprawdzić Ja mam te rubryczki ale nie wypełnione i takie raczej pozostaną. U internisty nie byłam bo nie było potrzeby nie chorowałam ani nie przeziebiałam się przez całą ciążę. U stomatologa byłam, ale nie dałam karty do uzupełnienia. Myślę, ze to bez znaczenia. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-06-22 o 09:02 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no oczywiście, masz rację, tyle że ja mam nawet w karcie ciąży kilka badań zapisanych, m.in. na obciążenie glukozą, gdzie większość rubryk mam pustych, bo jedyne badania jakie miałam/mam, to morfologia i mocz. No i miałam na oznaczenie grupy krwi jeszcze. Nic więcej. A sugeruję się tu wszystkimi dziewczynami, a każda miała jednak więcej badań, nawet na fotelu, o których nie miałam zielonego pojęcia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.